3.07.2021

RESTRICȚII doar pentru POPULAȚIE

 


ÎN TIMP CE POPULAȚIA GLOBULUI ESTE ÎMPOVĂRATĂ cu RESTRICȚII DE TOT FELUL, OBLIGATĂ să se VACCINEZE și să  POARTE o MASCĂ TOTAL NEFOLOSITOARE, cei ce DAU ZILNIC POPULAȚIEI GLOBULUI INDICAȚII PREȚIOASE pentru PROTECȚIA  ÎMPOTRIVA UNEI BOLI care de fapt se NUMEȘTE GRIPĂ ci NU CORONAVIRUS sau COVID, DUC O VIAȚĂ NORMALĂ, FĂRĂ NICIO RESTRICȚIE. 

DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU ? PENTRU CĂ, NOI CEI MULȚI, LE PERMITEM !

Fenomen bizar în Parcul IOR din Capitală ! Apa lacului s-a făcut roșie

 


Bucureştenii care s-au plimbat pe marginea lacului au observat că apa are culoarea roşie şi se pare că îşi menţine această nuanţă de aproximativ trei săptămâni.

Din păcate cei de la Garda de Mediu nu au răspuns clar pentru situaţia de aici din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală.

Vorbim de lacul de agrement întins pe aproximativ 50 de hectare şi care e roşu de vreo trei săptămâni. Efectiv este roşu.

Garda de Mediu a identificat un posibil poluator

Niciodată nu au mai văzut bucureştenii lacul acesta atât de roşu. Cei de la Garda de Mediu spun că au prelevat probe deja, au identificat un posibil poluator, dar nu ştiu exact sursa poluării.

Este un lac care nu comunică cu alte surse de apă dimprejur, prin urmare a trebuit ca cineva să fi deversat aici anumite substanţe.

Controlul va fi încheiat săptămâna viitoare

Cel mai probabil acest control va fi încheiat săptămâna viitoare când vom afla şi rezultatele şi cel mai probabil şi amenzi date de Garda de Mediu.

Pe de altă parte, cei de la Apele Române au făcut o analiză chimică a apei din lac şi nu au descoperit nimic suspect.

Explicațiile și precizările comunicate de Apele Române

''Lacul este în proprietatea Primăriei Sectorului 3 care a primit deja indicaţii de la Garda de Mediu să facă şi o analiză proprie, cu ajutorul unui laborator privat.

Din analizele preliminare efectuate la apa lacului IOR de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici și biologici se situează în jurul valorilor normale.

Aceste analize au fost efectuate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului. Nu există mortalitate piscicolă.

Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calității apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât și al faunei acvatice.

În funcție de evoluția măsurilor de monitorizare impuse, vom reveni cu informații suplimentare'', au transmis reprezentanţii instituţiei pe pagina de Facebook.


sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/fenomen-bizar-parcul-ior-capitala-apa-lac-rosie-595303.html

ASTĂZI, 7 martie 2021, două cutremure, unul după altul, în zona VRANCEA

 


Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a petrecut, duminică, 7 martie, la ora 11.52 în zona Vrancea. Este cel de-al doilea cutremur produs astăzi

În această dimineață, la ora 09.22 a mai fost înregistrat un seism cu magnitudinea de 3 pe scara Richter. 

sursa:https://www.dcnews.ro/cutremur_806115.html

Bucureștiul, OFICIAL în scenariul roșu. Principalele măsuri adoptate. Când intră în vigoare

 


Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară, duminică dimineață, pentru a adopta noi măsuri după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Ședința a fost anunțată de instituția prefectului.

Potrivit Antena 3, aceasta s-a încheiat cu puțin timp în urmă. Cu privire la restaurante, activitatea în interior va fi interzisă.

Principalele măsuri adoptate:

- Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea cu prezența fizică pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, dar și clasele terminale ale școlilor profesionale

- Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, cu excepția celor cazați

 Școală online pentru învățământul preșcolar și primar

- Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor

- Interzicerea activității în cinematografe, săli de spectacole, inclusiv a manifestărilor în aer liber.

Restricțiile intră în vigoare din data de 8 martie, ora 00.00.


sursa:https://www.dcnews.ro/bucurestiul-oficial-in-scenariul-rosu-restaurantele-se-inchid-in-interior-alte-decizii-cand-intra-in-vigoare_806101.html

”Cîrpirea din Serai”, cu Daniel Șandru-PLUS/PNL, la Opera Cîrnațională Iași

 


După premiera senzațională din 1 martie cu spectacolul ” Beatris Rancea arest-star ” ( libretul – procuror D. Horodniceanu-DIICOT, muzica – fanfara jandarmeriei ), Opera Cîrnațională din Iași a mai bifat încă o premieră de mare angajament trombonistic – ”Cîrpirea din Serai„. Regia – Fleanco Zămfirelli-Lăberăleanu, libretul – ministrul PNL / OTV al culturii ( naiba mai știe cum îl cheamă pe acest anonim de duzină ), muzica – Gioarsepe Verde Galben-Albăstriu, scrie 7iasi.ro.

În rolul principal ( manager lăberal de trei parale chiricești ) – politologul, chiricologul și masonachele de carton creponat Daniel Șandru, ex-șef la PLUS-ul cioloșez, actual consilier județean la PNL-ul orbănez. Adică ăl numit de ministrul Nimenică la conducerea operei ieșene, după priponirea judiciară a mîrobolantei managerese Beat-trisa Gargarancea.

Vă întrebați (degeaba) ce are slugăritura cu prefectura și politologia cu muzicologia ? Nu vă mai întrebați. Dacă pupatul dorsal, slugărnicia pe față și serviciile pe din dos sînt executate ca în manualul manualistului de partid-și-de-stat ( & de șezut & etc ), restul îs dăcît detalii. Cînd ai pupat dosul primarului pesedisto-penal Gigi Nichita, apoi dosul neo-securistic al papagalului marionetistic Dacian Cioloș, apoi al piticului primărezo-penal & pesedisto-liberal și neo-Secu Mihai Chirica, mai contează că-confunzi pudra de picioare Scholl cu marele contratenor Andreas Scholl ?

Pregătiți-vă, deci, să-l auziți pe rafinăciosul cu soia Șandru în rolul tipic al celor ca el – contratenor politic castrato, cu accesoriile inghinalității cerebrale & morale păstrate sub cheie, la băieții din spatele cortinei. Mă rog, unor asemenea eunuci morali le place să se dea tenori sau baritoni, dar, dincolo de tarantelele lor ieftine, acest tip de fameni publici nu face nici cît unghia de la degetul mic al castratului Farinelli. Ca să nu mai vorbim de placizii de calibru greu din categoria Domingo.

Fiți deci gata pentru viitoarele premiere din epoca de gaur a micului șerpuitor cu zurgălăi Șandru :

– ” Coțofana liberală hoață ” , cu primarul Mihai Chirica și șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, în rolurile principale ;

– ” Masoneria rusticană „, cu Daniel Șandru în rolul șorțului ( sau al pestelcii, în varianta pentru Căminul Cultural din Țibănești ) ;

– ” Paiațe ” , cu trupa Tompea de la taraba universităroaso-penală ” P. Andrei ” ( sorry, dom’ Piki ) : D. Tompea, D. Șandru, S. Bocancea, M. Bucuci ș.a.m.d ;

– „Vrăbioiul înfoiat „, cu Doru Tompea în rolul principal ;

– ” Cei trei tenori atîrnători – Tompea, Șandru, Bocancea ” : spectacol-concert de mangleală verbală și nesimțire totală ;

– ” Penalul condamnat ” , cu Sorin Bocancea ;

– ” Figurantul vasluiez ” , cu Mark Bucuci ;

– ” Madama cu scarmelii ” , cu Geta Condur-Băseanu ( solistă a Manoperei ” P. Andrei ” );

– ” Bărbieriul din SeRvilia „, cu D. Tompea, D. Șandru și c… orurile dorsale reunite ale tărăbii ” P. Ardei ” ( gras ) ;

– ” Maionezul zbîrlitor ” , cu Glodovic Orban / Florin Căcîțu în rolul principal, alternativ ( 220 volți ).

E bine, deci, tirania pesedistă a murit, trăiescă lăbărtatea artistic-managerială lăbărală ! Politologia bate muzichia ! Vivat liberălia de competențărie !

Sus carpeta, deci ! Zi-le, domnu’ Șandru !

sursa:https://www.cotidianul.ro/cirpirea-din-serai-cu-daniel-sandru-plus-pnl-la-opera-cirnationala-iasi/

Cel mai mincinos şi parşiv guvern din istoria Romîniei. Un paroxism al sărăcirii populaţiei, al jafului naţional, discordiei, corupţiei şi criminalităţii economice

 


Cînd mă gîndesc la Cîţu, la deficitul bugetar de peste zece la sută, şurubărit în calitate de mecanic al finanţelor în 2020, la imaginea lui gonflată de presă, în spatele căreia stau conduita infracţional-bancară, împrumuturile uriaşe şi procesul pe care Ministerul Finanţelor (condus nu demult de acesta) îl are cu tatăl său, mă apucă furia. Miza sînt cei 11,6 hectare de pădure în Voineasa, lîngă pîrtia de ski, în valoare de 12 milioane de euro, retrocedaţi părinţilor lui Cîţu. În acest scop, ajutat de Ludovic Orban, Cîțu a desfiinţat Direcţia din Ministerul Finanţelor, chiar prin hotărîre de guvern, pentru că-i dădea bătăi de cap tatălui său. Şi n-a dat nicio explicaţie ! N-a fost tras la răspundere !

Nu există nicio direcţie discernabilă în programul de guvernare P.N.L. U.S.R.-ul e, oricum, varză alterată, marca Soroş. După ce în 2020, Guvernul Orban a bătut recordul la îndatorarea României, Guvernul Cîţu a început anul cu împrumuturi de miliarde lei, la dobînzi de 15 ori mai mari decît alte state UE. Partidul lui Iohannis a împrumutat ţara pentru 100 de ani! P.N.L.-ul Brătienilor, confiscat de urmaşii lui Băsescu, iar acum, de către K.W.I., n-are niciun program de guvernare! Are un baron local la Sibiu, care nu poate fi numit om de stat, ci excursionist pe banii statului, cu rucsacul plin de minciuni electorale şi un paroxism al sărăcirii populaţiei, al jafului naţional, discordiei, corupţiei şi criminalităţii economice. Un paroxism al lipsirii de linişte socială, de bunăstare şi pace internă. Cum să nu te înfurii pe acest partid de sub aripa lui Iohannis, ca pe un criminal în serie care a ucis speranţa de mai bine a României, siguranţa şi independenţa, partid care  creat o prăpastie între România reală şi România politică?! Nu-i uşor să trăieşti într-o astfel de societate lichidă (lichefierea valorilor este programată) – un neotribalism, în care şi istoria şi-a pierdut cursul firesc şi cel didactic, asaltată de emergenţa corupţiei şi conflictelor de toate tipurile.

Corupţii sînt plantaţi în mod special la putere, ca mai apoi să devină uneltele lor şantajabile în alchimia corupţiei. Să ne amintim că Trump a punctat în repetate rînduri că Biden e un politician corupt, îmbogăţit de pe urma funcţiei. Hard drive-ul cu toată corespondenţa dintre Hunter Biden, fiul său, şi personaje cheie din China, Ucraina, Rusia, România, ţări din care au luat şpăgi uriaşe, a fost făcut public şi dovedeşte corupţia şi hoţia familiei Biden, acest cimpanzeu care nu are nici sănătatea şi nici minţile acasă ca să conducă o Americă… În spatele C.I.A., se pare că cel care  conduce de fapt şi de drept S.U.A., ar fi nimeni altul decât fostul preşedinte Obama. Împreună menajează, din motivele lor, corupţii, cum la noi, a fost cîrdăşia S.R.I.-D.N.A., în vremea lui Koveşi, din care au rezultat morţi suspecte, zeci de victime nevinovate, jonglerii criminale, finalizate cu promovarea şi protejarea lui Koveşi, care a arestat pe cine a dorit, pe cine i-a stat în cale, în buna tradiţie a Tătucului Stalin, a lui Beria şi a Anei Pauker! Şi la noi, în ţară, personaje corupte folositoare S.R.I., propulsate în funcţii cheie ale statului, sînt acoperite şi de presa stimulată cu bani de guvernul lui Iohannis. Ironie amară, dar  marile companii producătoare de vaccinuri ar avea un profit imens dacă ar produce vaccinuri împotriva trădătorilor, corupţiei şi prostiei.

Unde este în tot acest timp opoziţia? Nae Caţavencu ne dă răspunsul potrivit: „Este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire!”. Ciolacu, „opozantul”, ar fi trebuit să dea de pămînt cu liberalii şi useriştii tăietori de lemne! Ar fi trebuit să lupte, la fel cum anticorpii apar şi luptă ca răspuns al organismului la boli. Omizile acestea pe crengile actualului guvern al lui Iohannis – cel mai mincinos guvern din istoria României -, apologeţi ai austerităţii, ai groazei, şi dinastiile lor, membri ai unei secte indestructibile, au dat startul huzurului propriu pe banii poporului, forţat să strîngă tot mult cureaua.

De ce nu are Cîţu bani de pensii şi salarii? Păi, Cîţu şi Orban, au făcut împreună, în 2020 împrumuturi la foc automat şi au plătit în avans americanilor echipament şi avioane de luptă la mîna a treia-degerate, care nu se pot ridica de la sol pe vreme friguroasă; au alocat peste 100 de milioane de euro pentru realizarea infrastructurii necesare unui proiect militar N.A.T.O. la Sibiu (oare de ce taman la Sibiu? Să-l apere pe K.W.I.?), aprobat pe tăcute, pe 16 aprilie anul trecut într-o şedinţă C.S.A.T., în timp ce românii era închişi în case de starea de urgenţă, iar alţii plecau la cules sparanghel nemţesc, „noaptea, ca hoții”. Vorbim despre înarmarea României  pe vreme de pace, fără acordul poporului, prin crearea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (M.N.C.-S.E.), o structură de maxim interes pentru N.A.T.O., care are scopuri secrete majore, pe lîngă care avansează texte pentru creduli, cum ar fi: „coordonarea forţelor din cadrul prezenţei aliate din regiune, monitorizarea evoluţiilor din mediul de securitate, o mai bună integrare operaţională a forţelor aliate şi a forţelor unor parteneri strategici, la criză şi conflict”.

Într-o altă ordine de idei, în decembrie 2019, guvernul Orban a achitat 912,5 milioane lei către „Romatsa”, regia care dirijează traficul aerian din România, fraţilor Ioan şi Viorel Micula, –  prin suplimentarea bugetului Ministerului de Finanţe din Fondul de rezervă bugetară. Pe un alt palier de prietenie iohannist-austriacă, în februarie 2020, Guvernul Orban a emis Ordonanţa de Urgenţă care a fraudat bugetul de stat cu 320 de milioane de euro, băncile austriece „B.C.R.” şi „Raiffeisen Bank” fiind, astfel, scutite de returnarea către stat a sumelor fraudate în mod real, deşi o hotărîre definitivă a Înaltei Curţi prevedea acest lucru. La finalul lui septembrie 2020, datoria publică a României ajunsese la 451 de miliarde de lei, adică 42,9% din P.I.B. În decembrie 2019 datoria publică a fost de 373,6 miliarde de lei, adică 35,3% din P.I.B. Ministerul Finanţelor a mai împrumutat marţi, 9 ianuarie, de pe piaţa externă 2,5 miliarde de euro, adică 1,5 miliarde de euro pe 20 de ani şi 1 miliard de euro pe 9 ani. Numai aceşti vînzători de neam ştiu văile pe care s-au dus aceste împrumuturi!

Să încadrăm în ecuaţie şi pe noul Ministru al Sănătăţii şi falsul său tratat de vînare a conjuncturilor. Se ştie că şi el şi alţi factori de răspundere din domeniu beneficiază de profitul mascaradei cu imunizarea! Sugerez factorilor de putere să-şi vaccineze cu adevărat părinţii, bunicii şi proprii copii, nu de alta, dar e vorba de puterea exemplului. Noi ne-am cam săturat de seringile cu sau fără serul real de pe toate ecranele tv, de propaganda abuziv-ilegală pentru vaccinuri şi medicamente. Arafat ar trebuie să manifeste mai multă grijă faţă de clasa politică iohannistă, să-i vaccineze la timp, pentru că, nu-i aşa?, mai au mult de minţit, de manipulat, au mult de lucru în teritoriu, în frig şi în condiţii vitrege, în foame şi cu salarii minime pe economie!

Persoanele vîrstnice vor manifesta solidaritate faţă de politicieni, donîndu-şi doza de vaccin celor ce se rotesc de o interminabilă tranziţie în cele două-trei Palate.  Ştiu şi ei, mai bine decît mulţimea că, orice pandemie e programată printr-un protocol secret, cu dată fixă, număr de victime şi doze de vaccin obligatoriu de achiziţionat pentru fiecare stat. Companiile farmaceutice se gîndesc tot timpul cu dragoste la oamenii planetei, drept pentru care primim în dar (plătit, nu gratuit) aceste virusuri şi vaccinuri, soldate cu  Popamin, Gropamin şi Amin-Amin, care săvîrşesc minuni în visteriile lor.

La loc comanda, dragii mei! Amintiţi-vă de Cercelul străin care a infectat urechea sănătăţii româneşti cu gripa porcină! Toate decesele naturale din spitale în acea perioadă erau fals puse pe seama gripei porcine, pentru a întreţine efectul de panică în rîndul populaţiei, care trebuia să dea fuga la porţia injectabilă de mercur. Din psihoza cu „porcina” şi „aviara” s-a căpătuit rapid. Am văzut cu toţii cum prin sate umblau „extratereştrii” în combinezoane şi glugi albe, cu măşti pe faţă şi le săltau bieţilor români orătăniile din ogradă, ca să le gazeze în tomberoane. Aşa a ridicat Guvernul Boc cel mic de atunci piaţa de carne de pasăre, îmbuibată de antibiotice şi hormoni, a comersanţilor din afară,

Vaccinarea este parte a unei  politicii globale, ca neţărmurită grijă faţă de creşterea numărului de locuitori ai planetei. De aici, implementarea noilor „tehnici superioare”: vaccinarea contra pandemiei, „imunizarea” fetiţelor şi băieţeilor cu vîrste între nouă și zece ani, cică, împotriva cancerului, ca nouă directivă propusă în UE de Ursula, apoi, distrugerea sistemelor de sănătate, fluorurarea apei, toxifierea hranei cu diferite e-uri, proceduri experimentale, la care România aderă cu uşurinţă, graţie celor cărora le-am încredinţat ţara pe mînă. (Amintiți-vă de semnătura lui Cioloș pe criminalul „Codex alimentarius” al O.M.S.). În actuala criză pandemică deliberată, scopul vaccinării este unul singur. Nefiind ceva natural, incompatibil umanului, serul vîrît cu de-a sila, dar pe bani grei, aduce în timp, pe lîngă alte reacţii devastatoare, boli autoimune, paralizie, infertilitate, moarte.

Maria Diana Popescu

sursa:https://ziarulnatiunea.ro/2021/03/03/cel-mai-mincinos-si-parsiv-guvern-din-istoria-rominiei/

PANDEMIA o planificare a afacerii şi o vacă de muls pentru mulţi. Cum ar trebui să se desfăşoare cursurile la şcoală în pandemie. Recomandările dr. Monica Pop

 


Medicul Monica Pop a spus sâmbătă, la Antena 3, că nu recomandă masca de protecţie la orele de sport, iar şcoala ar trebui să funcţioneze în regim normal.

"Aş recomanda ca toată şcoala să meargă normal, asta mi se pare normal.

Ce se întâmplă cu o familie cu o tabletă şi 5 copii?", a spus medicul Monica Pop, sâmbătă, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Cât despre purtarea măştii de protecţie la orele de sport, medicul Monica Pop, fost manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a spus că nu o recomandă.

Medicul Monica Pop a spus sâmbătă, la Antena 3, că pandemia COVID a produs cele mai mari suspiciuni şi speculaţii din istoria omenirii, dar este şi o planificare a afacerii şi o vacă de muls pentru mulţi.

"Toate evenimentele au produs şi speculanţi. Au apărut lucruri la care mulţi s-au gândit că pot să profite material şi întotdeauna s-a întâmplat aşa.

Că este şi o planificare a afacerii în sensul ăsta este categoric adevărat şi foarte mulţi s-au gândit că e o bună vacă de muls şi chiar o găină cu ouăle de aur pandemia asta, pentru a profita şi a face nişte lucruri", a spus medicul Monica Pop, sâmbătă, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

"Eu nu cred că a existat vreodată, în istoria omenirii, suspiciune mai mare decât în perioada asta. Niciodată, la niciun eveniment", a adăugat medicul Monica Pop.

Medicul Monica Pop a spus sâmbătă, la Antena 3, că premierul Florin Cîţu nu a luat nicio măsură de pedepsire, după ce o cantitate mare de măşti de protecţie importate de noi au fost găsite neconforme.

Abia aici este vorba de zădarnicirea combaterii pandemiei, a apreciat medicul oftalmolog.

"De ce domnul Cîţu nu a luat nicio măsură, că nu l-a auzit nimeni să fi luat vreo măsură, că milioane de măşti au fost neconforme ? De ce nu e acolo vina ? De ce e de vină populaţia ?

Fiecare a cumpărat ce a găsit. Nu am văzut niciun fel de măsură punitivă. 

E extrem de grav. Asta e zădarnicirea combaterii pandemiei, că omul a cumpărat ce a putut să găsească", a spus medicul Monica Pop, sâmbătă, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/monica-pop-masca-ore-sport-595284.html

Ucraina începe operațiunea de recuperare a Crimeei și cere sprijin

 


Analistul politic H.D. Hartmann a comentat decizia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski care a anunţat convocarea summitului internaţional ''Platforma Crimeea'', pentru data de 23 august 2021, cu scopul de a obţine sprijin internaţional în vederea recuperării Crimeei anexate de Rusia.

În cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, de la DC News, H.D. Hartmann a transmis că acest lucru este o utopie. Iar Ucraina are multe probleme de rezolvat, în ciuda faptului că vrea să se apropie de Europa.

„E o utopie și militară și diplomatică. Crimeea nu se mai întoarce la Ucraina. Ceea ce face Zelenski este doar o provocare, dar dialogul se poartă la Berlin”, spune analistul H.D. Hartmann, care amintește poziția Moscovei cu privire la extinderea NATO  spre granițele sale și semnele pe care Ucraina le dă că ar dori să adere la NATO.

Analistul se întreabă cât de pro-occidentală e însă Ucraina, unde există „moșteniri fenomenale anti-occidentale iar ortodoxia democratică le va impune niște reforme foarte dureroase pentru care nu știu dacă Ucraina este la ora actuală pregătită”.

„Zelenski în primul rând trebuie să rezolve problema corupției endemice din Ucraina care generează pierderi imense statului Ucrainean. Trebuie să oprească antisemitismul și naționalismul negru al Ucrainei care este cumplit. Doar minoritatea română știe cu ce probleme se confruntă în Ucraina. Trebuie să recunoască păcatele originale ale statalității ucrainene”, a precizat H.D. Hartmann care a adăugat că poziția Poloniei de a sprijini atât de activ Ucraina are ca scop apropierea de Germania. 

„Nu putem construi un stat ucrainean care să aibă mereu revendicări teritoriale de la vecinii săi”, a conchis H.D. Hartmann. Analistul a amintit că în momentul în care România a intrat în Uniunea Europeană a semnat că renunță la orice revendicări teritoriale.

„Rusia, o amenințare geostrategică fundamentală la adresa Europei”

Analistul a mai transmis că în ciuda faptului că tancurile nu se mai folosesc pentru a invada alte state, Federația Rusă rămâne o amenințare la adresa Europei. 

„E foarte clar că Rusia este o amenințare geostrategică fundamentală la adresa echilibrelor europene. Intervenția lui Putin în Georgia, anexarea Crimeei, ceea ce se întâmplă în Donbas, toate acestea provoacă frisoane tuturor. Rusia este o amenințare, dar SUA pe timpul administrației Obama au declanșat pivotul asiatic”, mai transmite H.D. Hartmann.

Președintele Ucrainei a vorbit prima dată despre Platforma Crimeea în intervenţia sa din 23 septembrie 2020 în faţa Adunării Generale a ONU.

Zelenski a dispus Consiliului de Securitatea Naţională şi Apărare să elaboreze un proiect pentru ieşirea Crimeei de sub ocupaţie, pentru reintegrarea acesteia în Ucraina şi promovarea limbii şi culturii minorităţii tătare în Crimeea.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, Kremlinul neagă acest lucru.

sursa:https://www.dcnews.ro/ucraina-incepe-operatiunea-de-recuperare-a-crimeei-si-cere-sprijin-h-d-hartmann-verdict-e-o-utopie-problemele-sunt-cumplite_806058.html

Suedezii au ieșit în stradă împotriva restricțiilor

 


Mai multe sute de persoane au protestat sâmbătă la Stockholm împotriva restricţiilor introduse împotriva pandemiei de coronavirus în Suedia, încâlcând o interdicţie privind adunările publice, relatează DPA.

Demonstraţia nu a fost autorizată. La scurt timp după ce protestatarii s-au adunat într-una din principalele pieţe din capitala Suediei, forţele de ordine le-au cerut să se disperseze.

Poliţia a transmis prin portavoci că, în timpul pandemiei, nu pot avea loc adunări publice mai mari de opt persoane. Protestul a fost pregătit pe reţelele de socializare de un grup numit Suedia Liberă, ai cărui susţinători sunt critici şi sceptici în privinţa restricţiilor şi informaţiilor autorităţilor.

"Atât de multe persoane din Suedia s-au săturat de aceste restricţii, care sunt nefondate, şi vor să ia o poziţie", a spus unul dintre organizatori, Filip Sjostrom, pentru cotidianul Expressen de la Stockholm.

După un timp, mulţimea a părăsit piaţa Medborgarplatsen din cartierul Sodermalm şi a mărşăluit spre parcul central Kungstradgarden în spatele unui banner mare pe care era scris 'Pentru libertate şi adevăr'. Unii protestatari au avut pancarte cu texte care criticau vaccinările.

În Kungstradgarden, poliţia a reluat apelurile ca mulţimea să se disperseze. Treptat, adunarea s-a dispersat, conform imaginilor transmise de televiziuni.

Până vineri, aproximativ 7% din populaţia adultă din Suedia a primit prima doză de vaccin, a anunţat Autoritatea Sanitară Publică. În Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, s-au înregistrat 684.000 de cazuri de infectare şi 13.003 de decese legate de coronavirus.

sursa:https://www.dcnews.ro/protest-cu-scandal-in-stockholm-suedezii-au-iesit-in-strada-impotriva-restrictiilor-video_806082.html

Timişoara intră în carantină

 


Municipiul Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19, a decis Comitetul Județean de Situații de Urgență Timiș, în ședința de sâmbătă.

După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor în cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, pe raza Municipiului Timișoara, Comunei Moșnița Nouă, Comunei Ghiroda, Comunei Giroc și Comunei Dumbrăvița din Județul Timiș – pentru o perioadă de 14 zile, se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona menționată, sau doar o tranzitează. Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, în completarea acestor măsuri Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, a purtat în ultimele 24 de ore discuții atât cu vpicepremierul României – Dan Barna, cât și la nivelul Ministerului Sănătății – astfel încât, în cel mai scurt timp, se va trimite spre Timișoara un număr mai mare de doze de vaccin pentru a putea accelera campania de imunizare a timișenilor.

La ședința Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș au fost invitați secretarul de stat – Raed Arafat, Cristian Oancea – directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, Dorel Săndesc – vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Raul Pătrașcu – managerul Spitalului Județean Timișoara și șeful secției de boli infecțioase a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, Virgil Musta.

Conform deciziei luate în CJSUT, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, în perimetrul vizat, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

Totodată, în interiorul localităţilor, se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

În perioada următoare, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Se va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale și a parcurilor se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană, cu respectarea normelor de distanţare.

Totodată se interzic următoarele activităţi:

1. organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise;

2. organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă;

3. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor;

4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

5. organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice organizate în baza Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată;

6. organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tipul spectacolelor şi/sau concertelor;

7. activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise;

8. toate activităţile şi competiţiile sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spații închise sau deschise, inclusiv săli de fitness, cu excepţia evenimentelor profesioniste organizate de federaţiile de profil;

9. organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri.

Prin excepție de la prevederile menționate anterior, este permisă activitatea de comercializare a florilor/aranjamentelor florale în data de 08 martie 2021

Începând cu data de 13.03.2021, ora 05:00, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii carantinei zonale, cu excepția operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa, în zilele de sâmbătă și duminică, produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem de livrare la domiciliu, operatorii economici din centrele comerciale (zona de fast food). Își suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă și duminică pe perioada aplicării măsurii carantinei, inclusiv operatorii economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale.

Începând cu data instituirii măsurii carantinei zonale, agenții/operatorii economici în domeniul comercializării produselor nealimentare își vor suspenda temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/timisoara-intra-in-carantina/

O ZI BUNĂ ÎNCEPE, întotdeauna, cu o CAFEA BUNĂ !

 


DECI, O CAFEA BUNĂ pentru DUMNEAVOASTRĂ DOAMNĂ, DOMNULE !