12.04.2020

Donald Trump este anunțat câștigătorul alegerilor din 2020 de către congresmanul Mo Brooks !

 


DONALD TRUMP A REDESCHIS DRUMUL CĂTRE NORMALITATE !


PREGĂTIȚI CIUBOTELE ! MOȘ NICOLAE E PE DRUM. NUIELUȘELE LE PĂSTRĂM PENTRU ...




NUIELUȘELE LE PĂSTRĂM PENTRU POLITICIENI ...

Cine este și ce aduce Moș Nicolae ?

 


Moș Nicolae este un personaj legendar și mitic care le aduce cadouri copiilor în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, și anume în seara de 5 decembrie. Personajul este asemănător lui Moș Crăciun și este întâlnit în mai multe țări din Europa, precum Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Olanda sau Franța. Spre deosebire de Moș Crăciun care sosește cu o sanie trasă de reni, Moș Nicolae vine călare pe un cal alb. Cadourile primite de copiii cuminți sunt lăsate în ghetuțe, iar copiii neascultători pot primi nuielușe în loc de cadouri. Se spune că odată cu Moș Nicolae sosește și iarna, iar dacă în această zi nu ninge, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit. Moș Nicolae nu se arată niciodată, se spune că se plimbă pe la geamuri și observă copiii cuminți.

Istoria arată că Sfântul Nicolae a trăit în vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximilian. Sfântul Nicolae (Nicolas) a fost un episcop grec care s-a născut în provincia Lichia din Turcia, în jurul anului 270 și a murit pe 6 decembrie 343. Datorită bunăţăţii şi credinţei sale a fost prins şi trimis în temniţă împreună cu alţi creştini ai vremii. După ce credinciosul Constantin a ajuns împărat al romanilor, acesta a dat poruncă să fie eliberaţi din temniţă toţi creştinii. Relicvele Sfântului Nicolae se află pe teritoriul mai multor țări, în mai multe biserici, printre care și în România, la Mănăstirea Aninoasa, în județul Argeș. Majoritatea oaselor sale se află însă într-o biserică din Bari, Italia.

Se spune că Sfântul Nicolae a înfăptuit mai multe miracole de-a lungul vieții sale, printre care readucerea la viaţă a trei copii omorâţi, a unui corăbier căzut de pe catarg, vindecarea unor boli incurabile, oprirea prin rugăciune şi post a furtunii de pe mare şi multe altele. Nicolae obişnuia să-i ajute pe oamenii săraci fără ştirea lor, iar dacă era descoperit de cineva, îl ruga să nu spună cuiva, ci mai degrabă să mulţumească lui Dumnezeu.

Cum ne pregătim de Moș Nicolae?


În seara de 5 decembrie toți copiii își curăță ghetuțele, în așteptarea Moșului. Unii dintre ei scriu o scrisoare cu dorințele lor. După ce ghetuțele sunt așezate frumos, ei urmăresc sosirea lui Moș Nicolae, bucurându-se de cadouri și dulciuri. Însă acesta nu se lasă niciodată văzut de copii.

Ce oferim de Moș Nicolae copiilor?


Darurile de Moș Nicolae pot fi simple și nu foarte scumpe. Pe lângă portocale, acadele în formă de baston sau monede de ciocolată, copilașii se pot bucura de o jucărie educativă, un pluș preferat, o mașinuță sau o păpusă.

sursa:https://www.bestkids.ro/blog/index.php/cine-este-si-ce-aduce-mos-nicolae/

Ce cadou vreți mai tare ? Se dă liber în noaptea de votare !

 


Restricțiile de circulație pe timp de noapte în ziua alegerilor vor fi relaxate. Astfel, în noaptea alegerilor, cetățenii vor putea circula liber până la 1 noaptea, fără declarație pe proprie răspundere, iar membrii BEC, observatori, candidații și personalul tehnic și auxiliar care participă la procesul de vot – toată noaptea.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVSA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului unde avem două situaţii. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie. (…) Pentru zonele carantinate se va emite o reglementare care prevede aceste excepţii. Aici trebuie să subliniem un lucru – cei care sunt aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi ei solicită urna mobilă”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.

Ludovic Orban a spus că cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de circulaţie până la ora 1,00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat în lege că pot să voteze până la ora 23,59, ”dacă sunt la coadă la ora 21,00”. ”Să le permitem întoarcerea acasă”, a completat Orban.

Acesta a adăugat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între 23,00 şi 5,00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi pentru personalul tehnic şi cel auxiliar.

Ludovic Orban i-a mai cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea piețelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial.

VEZI Hotărârea numărul 56 și lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat


sursa: https://www.cotidianul.ro/ce-cadou-vreti-mai-tare-se-da-liber-in-noaptea-de-votare/

Bate un vânt de libertate ca în decembrie 1989 !

 


„Bate un vânt de libertate ca în decembrie 1989 ! Avem șansa să construim un decembrie istoric ! Avem șansa să repunem România pe făgașul democratic ! Avem șansa să redeschidem bisericile, școlile, teatrele, piețele, spitalele și să revenim la vremurile bune !”, spune vineri Călin Popescu Tăriceanu, candidat Pro România, cu mai puțin de două zile înainte de alegerile parlamentare.

„Revoluția Română a fost făcută de cei curajoși care nu au stat în case nici de frica tancurilor și nici de frica Securității! Generațiile care în decembrie ’89 aveam 30-40 de ani mai avem încă o dată șansa de a salva democrația! Pentru că noi știm să o apreciem și să o cinstim așa cum se cuvine, pentru că doar noi ne mai amintim cât de rea e viața fără ea!
Totul amintește de decembrie ’89! Până și redeschisul piețelor seamănă acum cu sută de lei în plus la alocație oferită de Ceaușescu de la balcon!
Dragii mei, vă rog să nu lăsați să pierdem ce am câștigat în decembrie 1989! Un virus trecător nu este un motiv să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani! Un virus nu este un motiv să renunțăm la drepturile și libertățile noastre pentru care au murit prea mulți români! Pe 6 decembrie nu trebuie să înfruntăm tancuri și gloanțe ca să ne salvăm țara! Pe 6 decembrie trebuie doar să votăm! Vă îndemn să vă luați toate măsurile de precauție și să votați! Dacă Iohannis va câștiga toată puterea (Guvernul lui, Parlamentul lui, justiția lui, procurorii lui, serviciile lui, presa lui) va fi greu să mai fim o democrație adevărată!
Baricada de la Inter nu a dispărut! Ea doar s-a mutat în secția de vot!”, mai afirmă Tăriceanu.

sursa: https://www.cotidianul.ro/tariceanu-bate-un-vant-de-libertate-ca-in-decembrie-1989/

Peisaj cu arc de triumf și balegă prezidențială solemnă

 


despre patologia grotescă a unui presupus far germanoid de tarla mentală

Dacă odiosul Ion Iliescu, părintele fondator al ” PSD, ciuma roșie ! ” , făcea doar un sfert dintre mizeriile prezidențiale, propagandistice, partinice și ne-constituționale comise de Klaus Joianis, probabil că era linșat, cel puțin simbolic. Doar că fostul înalt activist comunist, cu toate bubele lui ,nici nu s-ar fi gîndit că ar putea face o asemenea propagandă porcească pentru partidul lui, permanentă și agresivă, cum face plăvanul pseudo-neamț pentru PNL.

Dar se pare că toată această prestație sovietoidă/latrino-americană a dulapului constipat KWI nu era de-ajuns. Așa că Scrîșnilă-Vodă a oferit țării, de ziua ei națională, un mega-simptom incredibil, ca o balegă tricoloră de elefant pitic & gonflabil : discursul său solemn, pe tarlaua goală de sub streașina Arcului de Triumf.

Da, ca să se asorteze cu ultra-jenantul gest iohănez, Arcul de Triumf ar fi trebuit ornat cu un acoperiș de tablă zincată ( ” în două ape ” ), iar jos, alăturea de semi-imbecilul nr 1,  s-ar fi potrivit niște bălării, cîteva oi behăind, un bou care rage, simultan cu omologul său prezidențial, plus cîteva găini liberale, cotcodăcind aprobator, încîntate de ideea magistrală a lu’ șefu’.

În ciuda alienării endemice, în Romînia mai sînt încă oameni care știu ce e Arcul de Triumf și la ce folosește stația aia de avion. Nici degeneratul rege dictator Carol secundul, nici dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, nici lăbărțatul psihic Traian Băsescu, în desele lui momente de derapaj pe bază de distilate, n-au îndrăznit să facă gestul pe care și l-a permis acest nimeni în drum de la Cotroceni : să cotcodăcească la monumentul celor care au făcut România, cea cu ” â ” din ” a „. Cea care acum e în agonie mentală, vîrfuită și călărită de negi iohanici și de restul haitei lor.

Dar cine să-i fi spus tălîmbului profesorache sibian , dintre apropiații lui, că un asemenea gest e ca și cum ai face chef cu lăutari la mormîntul bunicilor ? Unde mai poți găsi azi, în degeneratul stat romînez, un om cu coloană vertebrală, care să-i spună șefului că nu e deloc în regulă să se ușureze pe masa din sala de consiliu ? Mai ales cînd șefu’ ăl mare e pe cai mari, gata să pună mîna pe toate butoanele stînii cu oi mioritice.

Băi, Klause, la anu’ cre’că n-ar strica să pui și un grătar de mici sub poarta aia, pînă termini de vorbit îs gata. Doar n-o să stai flămînd după aia și să te uiți la ” sclupturi ” ca boul la poartă nouă. Iar la urmă poți și să te ușurezi pe un stîlp al porții ăleia. Zi că așa e obiceiul teuton, ca să se facă recolta de vaccinuri și voturi, și oile mioritice or să te creadă.

Doar ești baciul sibian, ce poarta de triumf a mă-sii !

Lucian Postu

sursa:https://www.cotidianul.ro/peisaj-cu-arc-de-triumf-si-balega-prezidentiala-solemna/

Șerban Nicolae : ”Mintea puțină de la Bruxelles”

 


Nu numai ”minte puțină”, dar și „sufletul lipsă” – așa îi caracterizează senatorul Șerban Nicolae pe birocrații din capitala Uniunii Europene

Fără îndoială, deciziile privind listele parlamentare au nedreptățit mulți oameni de valoare din politică, din toate partidele. Dar, așa e… în politică, pe ”clanuri”, pe grupuri de interese.

În PSD, partidul care a făcut cele mai multe excluderi de pe liste, poate cea mai mare nedreptate i s-a făcut fostului președinte PSD și premier Viorica Dăncilă, urmată îndeaproape de Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae, oameni vechi și credibili, cu merite de excepție chiar de la fondarea PSD.

Spre deosebire de alți nedreptățiți, Șerban Nicolae nu a renunțat la luptă – și candidează, alături de Liviu Pleșoianu și alte personalități, sub sigla PER.

Ori, eliberat de constrângerile noii strategii a PSD, extrem de ”corectă politic”, Șerban Nicolae s-a dezlănțuit – prin luări de cuvânt publice, în stradă sau în mass media, dar și prin postări online.

De exemplu, aseară a publicat un text fulminant… încă din titlu: ”MCV-UL CREDINȚEI”. Iar adresantul este… însuși Bruxelles-ul!

„Birocrații de la Bruxelles, niște funcționari numiți exclusiv prin negocieri și compromisuri eminamente politice, au mai născut o aberație”, scrie tranșant senatorul jurist, referindu-se la ideea lui ”Dumnezeu online”! 

Senatorul descrie astfel ideea: ”Crezând, probabil, că slujbele religioase sunt doar un monolog al preoților în fața credincioșilor, recomandă folosirea tehnologiei moderne. Nimic cu Dumnezeu!”.

Adică, ”în mintea lor puțină și în sufletul lor lipsă ei cred că liturghia e un fel de ședință - sau un workshop”, scrie senatorul.

Iată și o legătură foarte dură pe care senatorul o face între cei de la Bruxelles și grupările radicale progresiste – cei care insultă credința.

”Nu e de mirare că adepții sectei lui Soros, cei care urlau până de curând că moaștele creștine sunt doar „morți putreziți” (vedeți postarea lui Liviu Pleșoianu) s-au convertit, la ordin, în „creștini” fervenți”, scrie Șerban Nicolae, dând la iveală marea ipocrizie: ”Oportunismul și lichelismul îi ajută să se fardeze gros și să înșele pe cine mai pot”.

Astfel, acuză Șerban Nicolae, „pe baza „recomandărilor” birocraților de la Bruxelles, n-ar fi de mirare ca, în curând, impostorii să susțină în stradă înființarea Parchetului European al Credințelor Religioase, pe care să-l conducă, bineînțeles, zeița lor adorată, Codruța”.

”Deșteaptă-te române! Înlătură impostorii și marionetele și vino alături de patrioții autentici! Împreună vindecăm România!”, scrie Șerban Nicolae.

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20201204/32751589/serban-Nicolae-Bruxelles.html

Nu miroase a bine !

 


Se apropie Sărbătorile și, în loc de clinchete, se aud pocniri din bici de la Cotroceni și scrâșneli de măsele, înjurături, plînsete și nemulțumiri de oameni necăjiți. Scurt! Mie nu-mi miroase a bine! Așa campanie electorală agresivă a președintelui României n-am văzut de cînd scriu. Klaus Iohannis ignoră statutul de mediator prevăzut de Constituția României și continuă să tragă pumni și capete în figură unui PSD înmărmurit, tratat ca un sac de box.

Nimeni nu are curajul să înfrunte agresivitatea prostească a președintelui. L-am văzut pe micul ecran pe și mai micul și rudimentarul Florin Roman (PNL) spunînd „Președintele României își dorește o majoritate serioasă“. Ne-am dat dracului. Un moț dogit se gîndește la dorințele președintelui! Unele partide din țara noastră s-au transformat în cititori de subconștient. Zi și noapte, se străduiesc să afle ce visează și ce clocește ego-ul primar al comandantului liberalilor! Capitală la Sibiu? Constituție modificată cu 3-4 mandate pentru președinte? Regionalizarea țării în voievodate? Repararea legilor care să-i redea rolul de dirijor și stăpîn al mecanismelor juridice? Un concurs nebun stăpînește floarea PNL. Cum să-i facă plăcere? Cum să-i nimerească așteptările și instinctele? Ai zice că tot programul PNL este alcătuit numai din făcutul pe plac. Unii liberali se dau cu capul de pereți că nu izbutesc să afle rețeta după care, la alegerile din 6 decembrie, să-i prezinte lui Klaus Iohannis și „poporul meu”.„Guvernul meu” și „serviciile mele” îi stau ca florile la butonieră. Mai vrea „parlamentul meu” și „poporul meu”. După care, o statuie uriașă în mijlocul Sibiului care să marcheze „eternitatea mea”. Și de pe ale cărei înălțimi, pe vreme de ploaie și de moină, să se prelingă valuri de ranchiună și mînie, falduri de palton, scrîșneli și resturi de fiere verde. Și, cu toate acestea, cu toată eternitatea care îl colindă, încrîncenarea lui Klaus Iohannis nu miroase a bine. Nici pentru el și nici pentru țară.

Ar trebui să ne temem și să citim cu groază decretul prin care președintele României a înaintat în grad 13 generali. De ce? Care sunt faptele de glorie comise de aceștia? Au pus umărul la funcționarea softului care centralizează numărarea voturilor? Sau au fost stimulați ca în 6 decembrie să pună umărul la „parlamentul meu”. Vorba dovleacului de Florin Roman: „Președintele își dorește o majoritate”.
Că nu și-o dori un pretzel sau o piuneză în pantaloni!
În această baltă de tăcere și resemnare politică, în care nici un partid nu se ridică să întrebe de dubioasa și inexplicabila decorare a generalilor, ziaristul Ionuț Cristache întreabă insistent de ce a fost decorată Sîia Cenușă de la Ministerul de Interne? Marcel Vela, cu aerul său de bișnițar coborît de pe motocicletă, se uită la picioarele decoratei, iar Klaus Iohannis, la cerul învolburat de deasupra Văii Oltului.
– Ete, na! Ce mai vor și ăștia!?
Iar, în sedința de alegere a șefului CSM, în care se vede cum se învîrt rotițele binomului, o judecătoare se ridică și-l trosnește pe Klaus Iohannis cum nu l-a trosnit niciun politician. Politicos, moral, elegant și descalificant pentru prestația agresivă din toată campania electorală, mai mult campanie prezidențială anti-PSD. Judecătoarea Gabriela Baltag i-a spus președintelui ca de la obraz lucruri pe care nu i le-a spus nici un politician român:

„-Domnule preşedinte, nu mi-am făcut un obicei şi nu mi-aş fi dorit să iau cuvântul, dar pentru că, din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident, aş vrea să vă adresez o rugăminte, care vine din partea mea şi nu numai a mea, ci şi din partea altor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi” (……)

„Ştiu că sunteţi creştin, vă văd de multe ori la televizor duminica. Ştiţi că la sfârşitul vieţii nu suntem întrebaţi sau nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Dacă tot sunteţi oaspetele nostru, musafir cum spuneţi dumneavoastră, aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii căreia vă adresaţi cum vă raportaţi dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în Justiţie serviciile de informaţii, indiferent de numele lor. Ştiu că v-am auzit în octombrie vorbind de faptul că nu veţi agrea acest lucru, însă să nu uităm, domnule preşedinte, că, în septembrie, aţi dat un vot în CSAT pe această problemă şi nu îmi explic dacă va exista o hotărâre de retractare faţă de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aş bucura dacă aş afla răspunsul la această problemă”.

Am reprodus o mare parte din discursul judecătoarei Gabriela Baltag pentru că el conține, pe fond, reproșuri de comportament antidemocratic. Tradus în termeni de flecăreală la cîrciumă sau de discuție la portiță, adică pe limba poporului român, afirmațiile judecătoarei se pot traduce destul de greu. Ar putea suna și așa: „Mă, Sulică! Ce te amesteci unde nu-ți fierbe oala?“

sursa: shttps://www.cotidianul.ro/nu-miroase-a-bine/

La un pas de un nou dezastru

 


O priză a luat foc, vineri dimineață, în secția ATI a Clinicii Medicală III din Târgu-Mureș. Incendiul a fost stins de angajații spitalului înainte de sosirea pompierilor.

„Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, a anunțat, vineri dimineață, ISU Mureș.

Pompierii sunt la fața locului pentru „a executa o recunoaștere”.

Incendiul a izbucnit într-un salon în care se aflau 6 pacienți.

„Doar pacientul care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. Nu sunt alte probleme”, adaugă ISU Mureș.

sursa: https://www.cotidianul.ro/la-un-pas-de-un-nou-dezastru/