3.27.2021

Rachetele hipersonice rusești ”Țirkon” schimbă raporturile de forță în Oceanul planetar, inclusiv în zona Arctică

 


La tentativele de presiune din partea Forțelor Navale ale SUA și NATO în zona polară și în Traseul Mării Nordului, Rusia răspunde cu lansarea rachetelor hipersonice “Țirkon”. Partenerii occidental nu sunt în stare să răspundă tehnologic la astfel de “argumente”. Le rămâne doar să se rezume la declarații tari și acuzații în adresa Rusiei, care își protejează legitim frontierele și interesele naționale în limitele dreptului internațional.

Principala fregată a proiectului 22350, “Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov” din diviziile navelor de rachetă a Flotei Nordice, a ieșit pe 24 martie în Marea Barents pentru îndeplinirea sarcini de antrenament, de tragere cu arme de rachetă și artilerie asupra unor ținte maritime și testarea rachetelor hipersonice “Țirkon”.

Lansările rachetelor de către “Amirarul Gorșkov” la o distanță de până la 800 de kilometric sunt planificate pentru 25-27 martie și provoacă un interes sporit a “partenerilor” din NATO. Forțele Navale ale SUA și NATO nu dispun de radare necesare pentru detectarea „Țirkon”, care zboară cu o viteză de peste 10 mii de kilometri pe oră. În ansamblu, dorințele de a controla Arctica nu coincide cu capacitățile tehnologice ale alianței.

Pe 25 martie, “Amiralul Gorșkov” a îndeplinit cu succes lansările a patru rachete hipersonice, toate au lovit țintele, testările de proiectare a zborului s-au încheiat.

În luna mai vor demara testele de stat ale “Țirkon” cu realizarea a altor câtorva lansări, inclusiv două de pe bortul submarinei nucleare “Severodvinsk” (în a doua jumătate a anului). Programul de testare a anului 2020 a fost îndeplinit, fregata “Amiralul Gorșkov” a tras de două ori cu Țirkon asupra unor ținte maritime și odată asupra unor ținte terestre (în acest sens există o versiune modificată cu rază lungă de acțiune).

Testările au demarat în anul 2016. Ministerul Apărării al Rusiei planifică să ia în dotarea armatei “Țirkon” în a doua jumătate a anului 2022. Precum orice stat suveran, Rusia este nevoită să reacționeze adecvat la extinderea rețelei de baze militare și poziționarea rachetelor NATO în preajma frontierei. Moscova își demonstrează intenția fermă de a-și apăra Traseul Mării Nordice de interpretările extinse ale “libertății de navigare” și prezența distructivă a navelor militare ale Forțelor Navale ale SUA și NATO în preajma frontierelor rusești și frontierele rusești din Arctica. “Țirkon” reprezintă doar unul din gama de argumente ale Flotei Nordului. Stilul cooperării internaționale prin “luare în vizor” nu este o opțiune pentru Rusia și este impusă de Occidentul colectiv.

Scopuri și mijloace

Interceptabile și puternicele rachete “Țirkon” amintesc că pe orice agresor îl așteaptă o răsplată inevitabilă, iar NATO nu reprezintă cea mai bună sau cea mai mare parte a omenirii. Alianța militară a peste treizeci de state cu o pondere diferită reprezintă interesele doar a 10 la sută a populației planetei și nu poate dicta vecinilor oarecare „reguli de conduită” în mod unilateral (în favoarea alianței).

„Partenerii” occidentali ignoră într-un mod arogant orice dialog în baza principiului egalității părților. Operează cu niște sancțiuni extrateritoriale ilegale. La conferința de presă de la finalul întrevederii miniștrilor de Externe ale statelor NATO din 24 martie, secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța observă o creștere a amenințării cu rachete din partea Rusiei și intenționează să răspundă.

Ce-i drept, deocamdată nu au cu ce. Pentagonul speră să obțină rachete hipersonice abia spre anul 2028. Probabil, cei de la Bruxelles și Washington speră că declarațiile dure și acuzațiile nefondate vor reuși să oprească metafizic zborul “Țirkon” și o evoluție normală, pașnică a Rusiei, independent de alianță.

În legătură cu intensificarea activităților NATO în regiunile Baltice și Mării Negre, capacitatea de apărare a Rusiei va fi sporită în mod legitim. La amenințările militare ale alianței, Moscova răspunde cu reținere, asimetric. Rusia nu are nevoie de sute de baze militare în zeci de țări.

Spiritul mării

Cele mai noi sistem de rachete hipersonice la bordul navelor militare și submarinelor Flotei Navale a Rusiei completează gama de capacități ale rachetei de croazieră cu o precizie înaltă „Kalibr” și modifică radical tactica luptelor pe mare, întregul raport de forțe în Oceanul Planetar. Din surse deschise se cunoaște că „Țirkon” produse în serie vor zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului (peste 10789 de kilometri pe oră), distrugând ținte aflate la o distanță de peste 1000 kilometri. Lungimea rachetei este de 6 metri, masa focoasei – 300 de kilgrame. În calitate de lansator servește complexul universal 3S-14, utilizat și pentru rachetele antinavă “Granit” și „Oniks”. Potrivit informațiilor Ministerului Apărării al Rusiei, cu “Țirkon” vor fi înarmate crucișătorul „Amiralul Nahimov”, fregata de tipul „Amiral Gorșkov”, corvetele proiectului 20385 (“Gremeași”), navele proiectelor 22350, 23560 și submarinele proiectelor 885, 885M, 949AM.

Rachetele hipersonice nu pot fi interceptate de sistemele antirachetă actuale și cele din perspectivă, iată de ce vor avea o influență semnificativă asupra rezultatelor conflictelor armate.

“Țirkon” este capabil să străbată zona apărării antiaeriene a inamicului în câteva secunde, iar lovitura nu poate fi respinsă. Spre exemplu, mijloacele moderne de apărare antiaeriană a Flotei Regale Britanice poate doborî ținte aeriene care zboară la o viteză de până la 3700 de kilometric pe oră. “Stăpâna Mărilor” este disperată, pentru că “Țirkon” este capabil să facă praf dintr-o singură lovitură două portavioane britanice noi, în valoare de șase miliarde de lire sterline.

Într-adevăr, energia cinetică a rachetei hipersonice permite chiar și unui lingou inert să “disece” distrugătorul american de clasa Arleigh Burke. În Statele Unite “Țirkon” este considerat un “salt cuantic” în crearea unor „arme asimetrice” pentru protejarea de amenințările nucleare.

Simpla existență a “Țirkon” determină forțele navale ale NATO să-și ajusteze tactica și să ajungă din urmă Rusia în domeniul tehnologiilor apărării antiaeriene. Sistemul asigură extinderea distanței sigure de la navale militare rusești și apele teritoriale, reduce spațiul operațional pentru manevre. “În perioade speciale” grupul de portavioane a inamicului va fi nevoit să păstreze distanța în afara zonei de acțiune a rachetei “Țirkon”, adică la o distanță de peste 1000 kilometri de navele militare rusești. Invizibilitatea submarinelor rusești va transporta grupurile de portavioane în niște ținte ușoare pentru “Țirkon”, în orice zonă a Oceanului Planetar (aproximativ din 2025). Cu toate acestea, “Țirkonul”, care zboară într-un nor încins de plasma, nu reprezintă o provocare, ci un răspuns la politica antirusească a NATO.

sursa:https://m.ro.sputnik.md/columnists/20210327/34148423/Tirkon-a-indeprtat-navele-occidentale-de-tarmurile-Rusiei.html

Guvernul pregătește o lovitură anti-USR și… Iohannis !

 


Guvernul, prin Ministerul Culturii, pregătește o lege care lovește puternic în USR, Iohannis și #REZIST, dar și în alte voci din presă.

Presa a reacționat după ce Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică o propunere de modificare a Legii Audiovizualului în care se prevăd interdicții cu privire la difuzarea de programe care incită în anumite direcții.

Concret, dacă până acum  Legea 504/2002 a Audiovizualului prevedea la art.40 că „Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală”, la ora actuală sunt adăugate și alte direcții, în primul rând… politice !

“Art. 40 (1) Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția României nu trebuie să conțină:

(a) incitări la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane ori a unui membru al unui grup, bazate pe (…)  convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură”.

Cu alte cuvinte, noua prevedere lovește exact în cei care și-au construit succesele politice și se bazează în mare parte pe atacuri violente la PSD ! Adică Iohannis, USR, #REZIST și chiar PNL !

Deci, atacuri pe bază de ”pesediștii ăștia”, sau orice referiri care incită la ură contra grupării politice PSD, precum și a celor care au convingeri pro-PSD NU vor mai fi difuzate de televiziuni și radiouri !

Altfel spus, intervențiile lui Iohannis și USR ar fi… emasculate fără a li se da posibilitatea să promoveze incitarea anti-PSD !

Am dat exemplul PSD, pentru că este cel mai folosit – dar interdicția este valabilă și pentru atacurile la „useriști” sau la AUR și susținătorii acestui partid. Sau, mai nou, la cei care o susțin pe Diana Șoșoacă !

De asemenea, pot intra sub incidența interdicțiilor și atacurile la curente asimilate zonei politice, cum ar fi ”progresismul” sau naționalismul. 

Pe de altă parte, în propunerea normativă sunt incluse multe alte interdicții, după cum urmează:

“Art. 40 (1) Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția României nu trebuie să conțină: (a) incitări la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane ori a unui membru al unui grup, bazate pe considerente precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, averea, naşterea, un handicap, vârsta sau orientarea sexuală.

Interesant este că agenția ”Știri pe surse are o altă variantă ce include și

”incitări la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane ori a unui membru al unui grup, bazate pe (…) cetăţenie”.

În acest caz, ar fi o mare problemă pentru anumite figuri din mass media, cum ar fi Radu Tudor, care atacă mereu tot ce înseamnă ”rușii” ! Atacurile sale dovedesc chiar un fel de obsesie – și par a avea ca intenție fie inducerea panicii printre români față de ”pericolul rusesc”, fie o tensionare a relațiilor româno-ruse.




sursa:https://m.ro.sputnik.md/politics/20210327/34150761/Culmea-Guvernul-pregatete-o-lovitura-anti-USR-si-Iohannis-Radu-Tudor-afectat.html

Prognoza meteo: cum se anunţă luna aprilie

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru luna aprilie. Aflăm de când se încălzeşte vremea şi cât de ploioasă va fi a doua lună de primăvară.

Potrivit prognozei meteo ANM, în prima parte a lunii aprilie temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, astfel că, după un martie deosebit de rece, ne vom bucura în sfârşit de căldură.

Cum va fi vremea în toată ţara în perioada 29 martie - 26 aprilie, potrivit ANM:

Intervalul 29 aprilie - 5 aprilie:

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Intervalul 5-12 aprilie:

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Intervalul 12-19 aprilie:

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Intervalul 19-26 aprilie:

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

sursa:https://m.ro.sputnik.md/society/20210327/34147044/Prognoza-meteo-cum-se-anunta-luna-aprilie-frig-sau-se-va-incalzi.html

Jale şi disperare la înmormântarea Corneliei Catanga. Şoşoacă a intervenit în scandal

 


Trupul neînsufleţit al Corneliei Catanga a fost dus în urmă cu scurtă vreme la cimitir, acolo unde artista va fi înmormântată până în ora 17.

Îndrăgita artistă Cornelia Catangă a fost înmormântată. Ceremonia restrânsă a avut loc la Cimirul Ghencea 1.

Este însă scandal de proporţii între familie şi reprezentanţii spitalului, după ce apropiaţii artistei ar fi vrut ca trupul ei să fie depus la capelă, unde fanii acesteia ar fi putut să vină să îşi ia rămas-bun, însă nu a fost posibil că testele au confirmat infecţia cu coronavirus, ceea ce a impus procedura specială.

Familia Corneliei Catanga şi-ar fi dorit să aibă loc o ceremonie religioasă mai amplă cu invitaţi şi admiratori ai regretatei artiste care să îi aducă un ultim omagiu.

Pe certificatul medico-legal ar scrie că ea ar fi murit din cauza virusului SARS-CoV-2.

Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga spune că ea s-a testat pentru COVID  în urmă cu două zile, când a început să se simtă rău, iar rezultatul testului ar fi fost negativ. În acel moment i s-a făcut rău Corneliei Catanga.

Aceasta a fost transferată la spital și în câteva ore starea ei s-a agravat și din păcate a decedat. Familia spune că artista nu a murit din cauza COVID și din acest motiv, ar fi vrut să o îngroape creștinește.

Aurel Pădureanu a stat de vorbă la telefon și cu avocata Diana Șoșoacă și aceasta l-a sfătuit să nu cedeze, să ceară necropsie, să nu o îngroape.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/cornelia-catanga-inmormantare-597102.html

”Presa liberă” din România ar dori oare linșarea mea folosind această tristă ocazie ?! Probabil că “le cam stau în gât”

 


”Încep prin a transmite SINCERE CONDOLEANȚE familiei Corneliei Catanga. Suntem extrem de triști de vestea trecerii în rândul celor drepți a Corneliei. Dumnezeu s-o odihnească în pace ! 

Însă, legătura dintre cauza decesului Corneliei și persoana mea, încercarea  patetică de a mă scoate pe mine vinovată de acest deces , este revoltătoare.

Deși nimeni nu știe cauza exactă a stopului cardiac pe care Cornelia Catanga l-ar fi suferit, unii jurnaliști “cititori în stele” au opinat public că acesta s-ar fi datorat Ivermectinei pe care ar fi luat-o Cornelia. 

Adică, dragii mei, apar știri cum că, aproape în fiecare săptămână câte un român  moare după ce se vaccinează antiCovid, dar oficial NU EXISTĂ NICIO LEGĂTURĂ ÎNTRE ACELE STOPURI CARDIACE ȘI VACCINARE, iar în cazul Corneliei deja “experții “ au concluzionat că Ivermectina e de vină. Și implicit eu...

”Presa liberă” din România ar dori  oare linșarea mea folosind această tristă ocazie?! Probabil că “le cam stau în gât” de ceva vreme prin declarațiile mele vizavi de riscurile vaccinării ARN mesager antiCovid, precum și despre beneficiile Ivermectinei în prevenția și tratarea Covid. Iar tragica întâmplare de azi se pare că “le vine mănușă”....

Eu sunt de înfierat pentru că am anunțat că în SUA, Franța, Olanda, toate țările nordice, și mai nou și în Bulgaria, la 2 pași, există Ivermectină în farmacii?! 

Oamenii sunt uciși în spitale de malpraxisuri repetate, de incendii, de explozii, de infecții nozocomiale, de protocoale prost aplicate, iar eu sunt o amenințare la Securitatea Națională!

Oamenii stau în case zile întregi până le răspunde medicul de familie, boala se avansează, ajung în stadii grave și eu sunt de vină!

Oamenii au nevoie de informații utile, niciun oficial nu le oferă în mod corect și coerent, iar eu sunt de vină!

#SanatateaTAPrioritateaMEA” sunt precizările Adinei Alberts. 

sursa:https://www.dcnews.ro/precizari-adina-alberts-dupa-moartea-corneliei-catanga_810454.html

Pașaportul de vaccinare era în schemă din 2018 ! ActiveNews prezintă dovada, chiar din registrele Comisiei Europene

 


ÎNCĂ O DOVADĂ referitoare la TRĂDAREA săvârșită de către POLITICIENII din ROMÂNIA, pe care unii dintre români i-au VOTAT cu AMBELE LĂBUȚE ! (n.m.)

Comisia Europeană avea încă din 2018 în lucru o Foaie de Parcurs privind consolidarea cooperării în combaterea bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinuri. Oficialii UE și cei ai României care au știut nu au spus nimic.

Pe 17 martie a.c. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și oficialii de la Bruxelles au lansat „propunerea pașaportului de vaccinare”, un document tip pentru toate statele membre, care să permită libera circulație a persoanelor „imunizate” în fața infecției cu SARS-CoV-2.

Decizia ar fi survenit, chipurile, în urma summitului Consiliului European din 25 și 26 februarie a.c., când cancelara Germaniei Angela Merkel l-ar fi propus, în ciuda unor anunțuri anterioare ale Comisiei, potrivit cărora Uniunea Europeană nu s-ar grăbi să conceapă un astfel de document.

În realitatea, intenția Comisiei de a crea un Pașaport de vaccinare pentru europeni datează din 2018, potrivit unei Foi de Parcurs a Comisiei accesate de ActiveNews, din care nu lipsesc un STUDIU pe această temă și un SONDAJ la nivel european.

Prima acțiune de urmat era examinarea fezabilității dezvoltării unui card / pașaport de vaccinare comun pentru toți cetățenii U.E. care să fie compatibil cu sisteme electronice de informații privind „imunizarea”. Deși la acea vreme nu se vorbea despre noul coronavirus, acest pașaport era gândit să ia în considerare diferitele programe naționale și europene de vaccinare.

O altă acțiune programată era alcătuirea unei Coaliții pentru Vaccinare care să aducă împreună asociații a lucrătorilor din domeniul sănătății precum și asociații relevante ale studenților din domeniu, care să se angajeze să transmită publicului „informații corecte” despre vaccinare, descurajând „miturile” și schimbând „bune practici”.

Creșterea accesului la vaccinare pentru grupurile de persoane dezavantajate sau excluse social era de asemenea pe agendă încă din 2018. Ultimele două puncte ne duc cu gândul la o variantă europeană a GAVI, alianța globală pentru vaccinare, alcătuită în 2020 tocmai pentru a întări colaborarea „profesioniștilor” din sănătate și a asigura „accesul egal” la vaccinuri Covid pentru statele sărace ale lumii.

Acest document al Comisiei Europene cuprindea o eșalonare a atingerii obiectivelor pe ani, între 2018 și 2022. Foaia de Parcurs a fost actualizată ultima oară în al treilea trimestru din 2019, deci cu vreo 4 luni înainte ca pandemia noului coronavirus să fie recunoscută în Uniunea Europeană. Conducerea Comisiei Europene și responsabilii din țările-satelit - să le spunem așa - cunoșteau acest lucru.

Iată Documentul:



sursa:https://www.activenews.ro/stiri/EXCLUSIV-Pasaportul-de-vaccinare-era-in-schema-din-2018-ActiveNews-prezinta-dovada-chiar-din-registrele-Comisiei-Europene.-Pana-in-2022-toti-europenii-trebuiau-sa-l-aiba.-Covidul-a-devansat-operatiunea-165928

Biden, Putin și Jinping, summit virtual

 


Preşedintele SUA Joe Biden i-a invitat pe omologii săi chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin la un summit virtual privind schimbările climatice pe care îl organizează în 22 şi 23 aprilie, a declarat pentru AFP un oficial al Departamentului de Stat al SUA, relatează AFP.

În total, 40 de lideri mondiali au fost invitaţi la această întâlnire menită să marcheze revenirea Washingtonului în prima linie în lupta împotriva schimbărilor climatice după ce Donald Trump a decis să se retragă din acordul din 2015.

Noul preşedinte american şi-a anunţat intenţia de a organiza un summit privind schimbările climatice pe 22 aprilie care să coincidă cu Ziua Pământului, înainte de marea reuniune a ONU programată pentru noiembrie la Glasgow, în Scoţia.

Summitul va avea loc timp de două zile, dar virtual din cauza pandemiei. După cum a promis, Joe Biden a decis în prima sa zi la Casa Albă ca SUA să revină în acordul climatic de la Paris, din care predecesorul său a decis să se retragă. Revenirea primei economii a lumii, al doilea mare emiţător de C02, a devenit efectivă pe 19 februarie şi înseamnă că aproape toate naţiunile planetei sunt acum părţi ale acordului semnat în 2015. 

sursa:https://www.dcnews.ro/biden-putin-si-jinping-summit-virtual-vor-discuta-despre-schimbarile-climatice_810472.html

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău s-au înghesuit să se închine la moaşte

 


Angajaţii Spitalului Județean de Urgență Buzău au participat la un eveniment religios, chiar în curtea unităţii medicale. Cadrele medicale s-au adunat în număr mare să atingă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, dar și racla cu moaștele Sfinților Nectarie și Haralambie, care au fost transportate cu o mașină.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, dar și racla cu moaștele Sfinților Nectarie și Haralambie au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Fără să respecte regulile de distanțare socială, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, s-au adunat vineri, 26 martie, în faţa unităţii sanitare pentru a se închina la moaştele Sfinților Nectarie și Haralambie, considerați sfinți vindecători de boli grave. 

La evenimentul organizat de Asociația Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, medicii și asistentele s-au rugat pentru încetarea pandemiei de coronavirus, iar bolnavii au urmărit momentul înălţător de la ferestrele spitalului.

Potrivit reporterbuzoian.ro, procesiunea începută vineri va continua și sâmbătă, atunci când icoana și moaștele vor ajunge în mai multe biserici din județ.

Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni a fost adusă de la Mănăstirea Valea Neagră din județul Vrancea.


sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/locale/cadre-medicale-buzau-moaste-icoana-597076.html

Raed Arafat va ataca la ÎCCJ decizia de anulare a ordinului privind carantina în Timișoara

 


Dl. ”Alurafat” ține morțiș să-i treacă prin ”FOC” și pe timișoreni ! (n.m.)

Raed Arafat anunță că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia de anulare a ordinului privind carantina în Timișoara.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat vineri seara că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de Apel prin care ordinul semnat de el, privitor la instituirea carantinei pentru 72 de ore în Timișoara, a fost anulat.

„Nu este definitivă, încă nu este definitivă, mai avem Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel și câștigat la Înalta Curte”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a spus că „fără nicio discuție”  va ataca decizia Curții de Apel București.

„Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, de 72 de ore, pentru a găsi o soluție. Dacă nu se găsea soluție, la 72 de ore înceta ordinul și înceta orice carantină la Timișoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru că era un lucru fără precedent, ca într-un Comitet pentru Situații de Urgență să se pună sub semnul întrebării și să se forțeze chiar împotriva recomandării autortităților sanitare”, a precizat Raed Arafat.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile în Timişoara, în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş, a anunțat vineri Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

„Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU. Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor”, a scris pe Facebook Alin Nica.

Acesta susține că timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local „decizia nedreaptă și ilegală”.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/raed-arafat-decizie-de-anulare-carantina-timisoara-597078.html