5.29.2020

VEȘTI BUNE. SE ÎNTORC ROMÂNII ÎN ȚARĂ !



470 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Spaniei, Regatul Belgiei, Regatul Ţărilor de Jos şi în Republica Irak revin în ţară.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în ţară a 277 de cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti - Madrid - Bucureşti, respectiv Bucureşti - Barcelona - Bucureşti), a 14 cetăţeni români din Republica Irak (pe ruta Bucureşti-Erbil-Bucureşti) şi a 179 cetăţeni români din Regatul Belgiei şi Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti - Bruxelles - Amsterdam - Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom şi a unei curse operate de o companie privată românească. 


Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. 

Demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a 33 de cetăţeni străini, rezidenţi.
Au revenit în statul de domiciliu şi 17 cetăţeni irakieni

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta Bucureşti - Erbil - Bucureşti au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetăţeni irakieni. 

Pe aceeaşi cursă, au fost îmbarcaţi şi 125 de cetăţeni străini care îşi continuă, prin România, traseul către statul de destinaţie.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

sursa: https://www.dcnews.ro/sute-de-romani-revin-in-tara--mae--operatiune-de-repatriere_751282.html




Ce bine că vom primi la Sfântul Așteaptă 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană !



UE, bani pentru România. Vosganian: E tragicomic cum trâmbițăm victorii privind fondurile iluzorii din viitor și, în același timp, ne batem joc de cele pe care le avem la îndemână !

Varujan Vosganian critică entuziasmul politicienilor care jubilează la aflarea veştii că România va primi 30 de miliarde de euro de la UE şi atrage atenţia asupra faptului că, în acelaşi timp, România nu reuşeşte să cheltuie nici măcar fondurile pe care le-a primit în perioada 2014-2020.

"Vrabia din mână abia mai ticăie, în timp ce cioara de pe gard croncăne de mama focului ! 


Ce bine că vom primi la Sfântul Așteaptă 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană ! Dar ce facem cu cele peste douăzeci de miliarde de euro pe care nu suntem în stare să le cheltuim din fondurile structurale și de investiții pe care le-am primit în exercițiul financiar 2014-2020?

Cu surle și trâmbițe, parlamentarii noștri europeni ne anunță că, începând cu anul 2021, România va primi un ajutor substanțial pentru relansare economică din partea Uniunii Europene. Suma ar fi de 33 miliarde de euro. Ba unele promisiuni sunt și mai ambițioase, mergând până la 100 miliarde de euro !", a scris deputatul ALDE pe Facebook.
Vosganian: Programul de relansare economică al Uniunii Europene încă nu a fost agreat.

"Ce nu ne spun acești parlamentari europeni este că programul de relansare economică al Uniunii Europene încă nu a fost agreat, căci unele state se împotrivesc de-a dreptul. 
Chiar și când va fi adoptat, nu va folosi ieșirii din criza creată de pandemie, căci nu va putea deveni efectiv mai devreme de câțiva ani. Și, în plus, mare parte din fondurile acestea vor fi credite, așadar vor trebui returnate. Ca să nu vorbim de faptul că România, pentru a beneficia de acest ipotetic ajutor, va trebui să prezinte un proiect de țară credibil.

Pe de altă parte, e tragicomic cum trâmbițăm victorii privind fondurile iluzorii din viitor și, în același timp, ne batem joc de cele pe care le avem la îndemână ! Ce bine că vom primi la Sfântul Așteaptă 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană ! Dar ce facem cu cele peste douăzeci de miliarde de euro pe care nu suntem în stare să le cheltuim din fondurile structurale și de investiții pe care le-am primit în exercițiul financiar 2014-2020?

Reminder: Pentru perioada 2014-2020 România a primit 31 miliarde de euro fonduri structurale și de investiții. Din acestea, la 30 aprilie 2020 doar 9,8 mld euro erau efectiv absorbite, adică mai puțin de o treime", atrage atenţia Varujan Vosganian.

sursa: https://www.dcnews.ro/ue--bani-pentru-romania--vosganian--tragicomic--trambitam-victorii-privind-fondurile-iluzorii-din-viitor_751278.html

RĂZBOI Trump - Twitter.



RĂZBOI Trump - Twitter. Casa Albă IESE la RAMPĂ cu mesajul președintelui

Ofensat de deciziile platformei Twitter, pe care el o utilizează cu asiduitate, preşedintele american, a semnat joi un ordin executiv care vizează limitarea protecţiei juridice de care beneficiază reţelele de socializare, cu scopul de a le reduce veleităţile în moderarea ştirilor false.

După câteva ore, el a transmis prin Twitter un mesaj despre confruntările de la Minneapolis după moartea unui afro-american, George Floyd, în cursul arestării sale de către poliţişti albi.

"Aceşti huligani (scris cu majusculă) dezonorează memoria lui George Floyd şi eu nu-i voi lăsa să facă asta. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz şi i-am spus că armata este pe deplin alături de el. Jafurile vor fi imediat primite cu gloanţe", a scris preşedintele american.

Twitter a reacţionat rapid, mascând acest text cu altul de avertisment, lăsându-l totuşi accesibil. 


Tweet-ul rămâne vizibil integral atunci când se face click pe mesaj. Reţeaua de socializare a făcut la fel vineri dimineaţă cu tweet-ul Casei Albe.

Unul dintre consilierii apropiaţi preşedintelui, Dan Scavino, care se ocupă în special de strategia sa pe reţelele de socializare, a făcut încă un pas în atacurile împotriva Twitter. "Twitter nu spune decât prostii, din ce în ce mai mulţi oameni încep să-şi dea seama", a scris el într-o postare.

Donald Trump, urmărit de peste 80 de milioane de persoane pe Twitter, a publicat acest mesaj care poate fi interpretat ca o incitare a forţelor de ordine să facă uz de arme, după incendierea unui comisariat din Minneapolis în cursul celei de-a treia nopţi de confruntări, notează AFP.

sursa: https://www.dcnews.ro/razboi-trump-twitter-casa-alba-iese-la-rampa-cu-mesajul-presedintelui_751274.html

Narcisa Iorga, ziarist: Ce farsă ! Să vă fie rușine, mă !




Ce farsă ! Să vă fie rușine, mă ! Ziarista, Narcisa Iorga a arătat câteva imagini dureroase pe care nu le veți vedea la televizor.

Este vorba despre festivitatea de sfârșit de an de la liceu unde toți elevii ar trebui să fie fericiți.

”Un subiect pe care nu-l vedeți la TV: festivitatea de final de liceu, clasa a Xll-a. Absolvenții, dincolo de gard, foarte triști. 


Profesorii, dincoace de gard, singuri. 

Impresionant și, totuși, subiect neinteresant pentru presa care crede că dacă primește sprijin din bani publici, trebuie să uite că servește interesul public. 

S-a așternut liniște pe subiecte delicate. Totul e roz în țărișoară. 

N-ai voie să miști în front. Temele zilei ? Vizite ale tovarășului la diverse întreprinderi. Primire de măști de la șoimii patriei (în loc de buchete de flori).

N-au învățat nimic din democrație politicienii care cred că banii publici, sunt bani proprii, cu ajutorul cărora reduc la tăcere presa. Cred că vor câștiga vreodată ceva ? Ce farsă ! Să vă fie rușine, mă !

Imaginile astea spun mai mult decât oricâte cuvinte. Meritau difuzate de presă chiar și fără cuvinte... Meritau, da”, a scris Narcisa Iorga pe Facebook.