2.09.2022

Anunţ important pentru toţi locuitorii de la bloc

 


Asociațiile de proprietari trebuie să aplice de acum înainte principiul prelucrării a cât mai puține date, strict necesare.

„În ceea ce privește înscrierea persoanelor în cartea de imobil, art. 94 din Norme prevede că aceasta se face în baza actului de identitate, iar pentru copiii sub 14 ani, în baza certificatului de naştere. Pentru înscrierea persoanelor în cartea de imobil nu pot fi solicitate fotocopii ale actelor de identitate, certificatelor de stare civilă sau titlurilor de proprietate, normele stabilind că acestea pot fi doar verificate vizual pentru conformitate”, se arată în ghidul ANSPDCP.

Încă din 2019, ANSPDCP a transmis un avertisment asociațiilor de proprietari, după ce în timpul unor controale au depistat că acestea încălcau normele de protecția datelor. Una dintre problemele găsite recurent este obiceiul responsabililor din asociație de a cere locatarilor copii după diverse documente, în special după cele de identitate, în scopul completării cărții de imobil.

GDPR-ul impune tuturor celor ce prelucrează date să respecte câteva principii de bază, printre care:

-datele trebuie să fie prelucrate în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată;

-datele prelucrate sunt adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate (reducerea la minimum a datelor).

Reprezentantul asociaţiei de proprietari sau preşedintele de bloc are dreptul să intre în orice apartament din clădire, fără acordul proprietarului, pe baza unui preaviz motivat, în anumite situaţii, transmite AvocatNet.ro.

Potrivit Legii nr. 196/2018, adică actuala lege a asociaţiilor de proprietari, proprietarul are obligaţia de a permite accesul unui membru al asociaţiei în apartamentul său, pentru realizarea lucrărilor de construcţii sau reparaţii ori în situaţii de urgenţă.

Astfel, accesul în locuinţă se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociaţiei de proprietari, de cinci zile (pentru construcţii/reparaţii) sau de 24 de ore (pentru situaţii de urgenţă).

Conform sursei citate, proprietarii care restricţionează accesul membrilor asociaţiei în propria locuinţă riscă amenzi de până la 3.000 de lei. „Preşedintele de bloc nu este singurul care are dreptul să intre în apartament în urma unei notificări. Alături de acesta, administratorul sau persoana calificată să realizeze lucrările pot pătrunde şi ei în apartament fără acordul proprietarului, într-una dintre situaţiile expuse mai sus.”, transmite sursa citată. De asemenea, este important de reţinut că refuzul proprietarului de a permite accesul în apartamentul său persoanelor menţionate mai sus poate aduce prejudicii celorlalţi locatari, pagube pentru care va răspunde civil şi penal.

Victor Ciutacu : ”S-a regizat și pus în operă execuția mea !”



Instanța i-a respins plângerea jurnalistului Victor Ciutacu depusă împotriva Ancăi Alexandrescu, postului Realitatea Plus și împotriva lui Cristian Rizea, pentru afirmații calomnioase făcute la adresa sa în timpul emisiunii ”Culisele Statului Paralel”. În cauză, jurnalistul a decis să facă apel.

Jurnalistul Victor Ciutacu preciza atunci că drepturile sale nepatrimoniale – ”onoare, demnitate, reputație, imagine si viață privată” – i-au fost încălcate ”prin formularea de afirmații denigratoare, defăimatoare/calomnioase de către pârâți”, în timpul emisiunii ”Culisele Statului Paralel”  – moderată de Anca Alexandrescu și Muzgoci Constantin-Bogdan la Realitatea Plus – motiv pentru care aceștia trebuie să răspundă în fața legii.

Deși dovezile erau clare, iar pe durata procesului Rizea a și admis că a fost o comandă la care nicio afirmație nu era probabilă, instanța a respins plângerea jurnalistului.

În replică, Victor Ciutacu s-a decis să facă apel, în încercarea de a-și face dreptate. Totodată, jurnalistul a  scos la bătaie și o înregistrare uimitoare din timpul procesului.

”Un infractor condamnat definitiv, (sanchi) căutat pentru executarea pedepsei deși toată lumea știe unde e fizic, dat în urmărire internațională, debitează despre tine în direct toate mizeriile din lume în direct. Moderatoarea, pe tiră cu el, îi întărâtă, îl incită, postul titrează apăsat pe galben că ești un infractor, un corupt și că trebuie să stai 10 ani la beci. Nu se prezintă nici o probă, nici un indiciu, nici o declarație de susținere a valului de acuzații.

Dai în judecată în civil postul, realizatorul, invitatul permanent și calomniatorul, că doar n-o să te duci cu ranga peste ei să-ți faci singur dreptate. Mai mult decât atât, în timpul derulării procesului, invitatul permanent recunoaște că a fost comandă, că nu exista nimic pe care să se bazeze acuzațiile, admite asta în fața notarului, depune mărturie în instanță, acolo unde își prezintă public și scuzele pentru mârșăvia la care a fost părtaș în direct.

Onorata instanță ia act și îți respinge ca neîntemeiată plângerea pe care ai depus-o. Acum stau și mă întreb ce se întâmplă dacă spun că mă p** pe sistemul românesc de justiție și pe toți ticăloșii care au construit cloaca asta. Sau dacă mă apuc să opinez în direct, fără nici o dovadă, că magistrații sunt șpăgari. Mă ia Miliția pentru că am ultragiat onorata instanță sau mă crede pe cuvânt? Sau, exact cum scrie în sentință, orice plângere împotriva mea ar fi neîntemeiată?

P.S. Voi face trei lucruri. Înainte de toate, înaintez, procedural și legal, apel.

N-am nici o nădejde, dar măcar să fiu împăcat cu mine că am mers până la capăt. După aia, mă voi gândi de multe ori înainte să mai aplec ureche la spusele oricărui magistrat care se plânge că e abuzat de sistem. Urăsc generalizările, dar și să fiu luat de prost. Nu în ultimul rând, voi publica o înregistrare (sper eu) lămuritoare despre cum s-a regizat și pus în operă execuția mea.”, a declarat Victor Ciutacu.

Chiar și CNA a avut o reacție incredibilă în momentul în care au văzut înregistrările emisiunii. „Este absolut halucinant!”, a exclamat un membru CNA după câteva ore în care forul a văzut ce a fost lăsat să spună pe post, la Realitatea Plus, Cristian Rizea.

Cristian Rizea spunea că Victor Ciutacu este ”un mare amator de petreceri” și client al localurilor de lux. Fugarul declara că jurnalistul România TV participa la astfel de petreceri ”pe banii șmecherilor” nominalizați – Dragoș Dobrescu, Codruț Marta și Elan Schwartzenberg.

”Haideți să-l devoalăm (n.red. – pe Victor Ciutacu), că nu avem ce să facem. Ann dat câteva detalii pe site-ul meu, pe spovedanialuirizea.com. Eu l-am devoalat pe acolo, îl cunosc foarte bine, a fost la botezul fiului meu, o să îl vedeți în pozele pe care deja le aveți. E un mare amator de petreceri, de șprițuri cu Dragoș Dobrescu, cu Codruț Marta și cu Elan Schwartzenberg. Și era un mare amator de restaurante de lux în Monte Carlo, dar pe banii șmecherilor pe care i-am nominalizat mai devreme. Adică, dacă vă veți duce cu poza lui în restaurantele din Monte Carlo, Avenue 31, pe Princesse Grace, Sass Cafe pe Princesse Grace, Beefbar pe Fontvielle. Acolo îi plăcea lui foarte mult că era cu vinul roșu, cu fripturile, cu steak-urile de acolo”, a declarat Rizea în timpul emisiunii.

Victor Ciutacu a anunțat, public, la începutul lunii noiembrie, că îi va da în judecată pe cei care l-au defăimat, menționând și că acesta este, în ultimă instanță, rolul justiției.

”N-o să mă apuc să demontez aici ticăloșiile fugarului încarcerat la Chișinău. O tentativă nereușită de om, care n-a fost suficient de bărbat să-și ia fapte și care acum face obiectul acțiunii de extrădare pentru a-și executa pedeapsa. Nu-s atât de tâmpit să mă șterg în public de flegmele mizerabilului. În plus, d-aia s-a inventat justiția. Se ocupă deja, cu talent, avocata mea Oana Anghel și am convingerea că o face bine și riguros, ca de obicei”, spunea atunci Victor Ciutacu pe pagina sa de socializare.





https://www.romaniatv.net/victor-ciutacu-s-a-regizat-si-pus-in-opera-executia-mea-inregistrare-socanta-despre-cum-l-au-lucrat-anca-alexandrescu-realitatea-plus-si-cristian-rizea_6222808.html

Se schimbă Regulamentul Camerei Deputaţilor, după scandalul cu George Simion

 


Se schimbă Regulamentul Camerei Deputaţilor. A fost propusă interzicerea filmărilor live în plen, precum şi expunerea de bannere. Injuriile la adresa aleşilor ar urma să fie pedepsite cu evacuarea din sală, cu tăierea indemnizaţiei, precum şi a dreptului de a vorbi în plen.

Astfel, prin modificarea Regulamentului este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor sau comisiilor altfel decât prin mijloacele oficiale.

De asemenea, este interzisă utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar. Încălcarea acestor prevederi atrage sancţiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau a persoanelor care încalcă interdicţiile, potrivit News.ro.

În plus, este interzisă participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaţilor, înregistrarea sau transmiterea în direct a şedinţelor Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, utilizarea violenţei fizice utilizată împotriva unui alt parlamentar sau violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar”.

Deputaţii propun şi sancţiuni dure, după incidentul de luni. Astfel, se propune diminuarea indemnizaţiei cu până la 50% până la 6 luni pentru exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot electronic al altui senator ori deputat, pentru participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe in plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaţilor, pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a şedinţelor Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, pentru violenţă fizică utilizată împotriva unui alt parlamentar sau violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar;

În plus, cei vizaţi vor avea redus dreptul de luare a cuvântului, la maxim 10 secunde/intervenţie pentru o perioadă de până la 3 luni de zile în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor, începând cu ziua aplicării sancţiunii disciplinare pentru săvârşirea abaterii disciplinare de violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar;

Se reduce la jumătate şi timpul alocat cu ocazia moţiunilor, orei Guvernului, orei primului ministru sau şedinţelor solemne grupului parlamentar din care face parte deputatul sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în violenţă verbală, injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar. De asemenea, se impune retragerea şi punerea la dispoziţia Secretarului General al Camerei Deputaţilor, pentru o perioadă de până la 6 luni a tuturor funcţionarilor publici cu statut special, a personalului contractual cât şi logistica auto repartizate.

Proiectul de lege a fost depus de PNL-PSD-UDMR şi minorităţi pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.