9.21.2022

Cum au planificat S.U.A. războiul și criza energetică din Europa

 


O scurgere internă excepțională de la think tank-ul „RAND Corporation”, cunoscut, printre altele, că a stat în spatele strategiei americane de politică externă și de apărare în timpul Războiului Rece, oferă o descriere detaliată a modului în care criza energetică din Europa a fost planificată de către Statele Unite.

Documentul, care datează din ianuarie (2022 - n.r.), recunoaște că politica militară agresivă care era dusă de Ucraina împotriva Donbasului, de dinaintea conflictului, ar forța Rusia să fie nevoită să întreprindă acțiuni militare împotriva țării. Scopul real al strategiei a fost să preseze Europa să adopte o gamă largă de sancțiuni împotriva Rusiei, sancțiuni care fuseseră deja pregătite.

Economia Uniunii Europene, afirmă documentul, „se va prăbuși inevitabil” ca urmare a acestui fapt, iar autorii săi se bucură de faptul că, printre altele, resurse de până la 9 trilioane de dolari vor reveni în Statele Unite, și tineri educați din Europa vor fi forțați să emigreze peste Ocean.

Obiectivul cheie descris în document este divizarea Europei - în special a Germaniei și Rusiei - și distrugerea economiei europene prin plasarea unor „idioți utili” în poziții politice pentru a împiedica aprovizionarea cu energie de către Rusia a țărilor de pe continentul european.

Think tank-ul „RAND Corporation”, care are o forță de muncă uriașă, de 1.850 de angajați, și un buget de 350 de milioane de dolari, are scopul declarat de a „îmbunătăți politicile și procesul decizional prin cercetare și analiză”. Este legat în primul rând de Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este renumit pentru că a fost influent în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.

Un document semnat RAND, sub titlul de deschidere „Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”, sugerează că există o „necesitate urgentă” de aflux de resurse din exterior pentru a menține economia americană în ansamblu, dar „în special sistemul bancar”.

„Numai țările europene legate de angajamentele U.E. și N.A.T.O. ne pot oferi acestea fără costuri militare și politice semnificative pentru noi”.

Potrivit RAND, principalul obstacol în calea acestei ambiții este creșterea independenței Germaniei. Printre altele, subliniază că Brexitul a oferit Germaniei o mai mare independență și a îngreunat influența Statelor Unite asupra deciziilor guvernelor europene.

Un obiectiv cheie al acestei strategii cinice este, în special, distrugerea cooperării Germaniei și Franței cu Rusia, care este văzută drept cea mai mare amenințare economică și politică pentru Statele Unite.

„Dacă va fi implementat, acest scenariu va transforma în cele din urmă Europa într-un concurent nu doar economic, ci și politic al Statelor Unite”, se afirmă. Singura modalitate: „Atragerea Rusiei în război cu Ucraina”. Pentru a zdrobi această amenințare politică, este prezentat un plan strategic, axat în primul rând pe distrugerea economiei germane. „Oprirea livrărilor rusești ar putea crea o criză sistemică, devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru Uniunea Europeană în ansamblu”, se afirmă și cheia este atragerea țărilor europene în război.

„Singura modalitate posibilă de a ne asigura că Germania respinge livrările rusești de energie este de a atrage ambele părți în conflictul militar din Ucraina. Acțiunile noastre continue în această țară vor duce inevitabil la un răspuns militar din partea Rusiei. În mod clar, Rusia nu va accepta presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk fără un răspuns militar. Acest lucru ar face posibilă prezentarea Rusiei drept stat agresor și apoi implementarea întregului pachet de sancțiuni, care a fost deja elaborat”.

Partidele verzi vor forța Germania să „cadă în capcană”. Partidele verzi din Europa sunt descrise ca fiind deosebit de ușor de manipulat pentru a achiesa la planurile imperialismului american. „Precondiția pentru ca Germania să cadă în această capcană este rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene”.

Mișcarea ecologistă germană este o mișcare extrem de dogmatică, dacă nu chiar fanatică, ceea ce o face să ignore destul de ușor argumentele economice”, se scrie în document, dându-se exmplul ministrului de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrului Mediului, Robert Habeck, ca exemple de acest tip de politician.

„Caracteristicile personale și lipsa de profesionalism fac posibilă presupunerea că le este imposibil să-și recunoască propriile greșeli la timp. Prin urmare, este suficient pentru a ne forma rapid o imagine mediatică a războiului agresiv al lui Putin - și vom face din Verzi susținători înfocați și duri ai sancțiunilor - un «partid de război». Acest lucru va face posibilă impunerea sancțiunilor fără obstacole”.

Baerbock este, de exemplu, binecunoscută pentru că a declarat că va continua suspendarea achiziționării gazelor rusești chiar și în timpul iernii – indiferent de părerea alegătorilor săi despre această chestiune și de consecințele pentru populația germană. „Vom fi alături de Ucraina și asta înseamnă că sancțiunile vor rămâne, și pe timp de iarnă - chiar dacă devine foarte dur pentru politicieni”, a spus ea la o conferință recentă la Praga.

„Scenariul ideal - o oprire completă a aprovizionării”

Autorii strategiei își exprimă speranța că pagubele produse Germaniei și Rusiei vor fi atât de mari încât vor face imposibilă restabilirea relațiilor normale de mai târziu dintre cele două țări. „O reducere a aprovizionării cu energie din Rusia  în mod ideal, o oprire completă a acestei aprovizionări  ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană. Necesitatea de a deturna cantități semnificative de gaz rusesc pentru încălzirea pe timpul iernii va agrava și mai mult deficitul. Blocajele în întreprinderile industriale ar provoca penurie de componente și piese de schimb pentru producție, o întrerupere a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino”. În cele din urmă, un colaps total al economiei în Europa este considerat atât probabil cât și de dorit.

„Nu numai că va oferi o lovitură devastatoare economiei germane, ci și întreaga economie a întregii economii Uniuni Europene se va prăbuși inevitabil”. De asemenea, se subliniază, „beneficiile companiilor cu sediul în SUA care au o concurență mai mică pe piața mondială, avantajele logistice și ieșirea de capital din Europa ar însemna să contribuie la economia Statelor Unite cu aproximativ 7-9 trilioane de dolari”.

- În plus, documentul subliniază și un alt efect important: mulți europeni bine educați și tineri vor fi forțați să emigreze în S.U.A.


https://www.art-emis.ro/analize/cum-au-planificat-s-u-a-razboiul-si-criza-energetica-din-europa

S.U.A. au început producția de focoase nucleare cu randament redus. Rusia pregătește un răspuns asimetric

 

Rachetă ”Sarmat”


Statele Unite au început producția de focoase nucleare cu randament redus. În Rusia, se pregătește un răspuns asimetric: o rachetă Sarmat va distruge garantat un stat precum Texas, iar zece vor distruge complet Statele Unite. Experții militari așa spun.

Două știri s-au întâlnit practic nas la nas în spațiul informațional. Ieri, opinia expertului militar Alexei Leonkov că un conflict nuclear cu Rusia ar fi o condamnare la moarte pentru Statele Unite datorită rachetelor Sarmat, dintre care zece unități ar fi suficiente pentru distrugerea Statelor Unite, a bubuit peste el ca o lebădă strategică albă. Tu-160. 

Astăzi - că Administrația Națională de Securitate Nucleară (NUNS) din cadrul Departamentului de Energie al SUA a început producția de noi focoase nucleare W76-2 cu randament redus. Cu ajutorul lor, americanii, se pare, vor să-și mărească șansele în „descurajarea” nucleară a Rusiei.

Și Rusia pur și simplu nu poate dormi pentru că vrea să dezlănțuie energia nucleară...

Punct mic vs budabum mare

Indiferent ce spune presa americană astăzi, va rămâne din nou în istorie că Statele Unite au fost cele care au dezlănțuit o nouă rundă a unei bucle nucleare care ar putea sugruma întreaga umanitate. 

Producția primului lot de focoase nucleare W76-2 a fost lansată aici. Deja la sfârșitul acestui an intenționează să le transfere forțelor navale. Acolo, vor fi echipați cu rachete balistice Trident II, care se află pe 14 submarine strategice din clasa Ohio pe care le dețin Statele Unite. Fiecare submarin are 24 de rachete, ceea ce oferă un total de 336 de ciuperci nucleare posibile peste ținte din Rusia.

Rusia poate contracara acest lucru - vorbind de submarine - cu trei crucișătoare de rachete strategice Proiectul 955 Borey - 16 rachete Bulava cu câte 10 focoase fiecare, cinci bărci Project 667BDRM Dolphin - 16 Rachete de linie cu câte 4 focoase fiecare, o barcă din proiectul 667BDR „Kalmar” - 16 Rachete R-29R cu 7 focoase. În total, după cum putem vedea, există 480 de explozii nucleare potențiale doar la Borey. Și în total - 952 de blocuri cu o capacitate de 100-150 de kilotone.

Suficient pentru America? Destul. Dar nu numai Ohio-urile din Statele Unite sunt echipate cu focoase nucleare ... Potrivit experților americani, numărul total de focoase nucleare din Statele Unite este de 6,8 mii de unități.

Dar iată o surpriză! Se pare că randamentul noilor focoase americane este de doar 5-6 kilotone! De ce au nevoie americanii de el?

Se pare că cu ajutorul lor se așteaptă să ducă un război nuclear de intensitate scăzută. Mai simplu spus, cu putere redusă, dar cu mare precizie, pentru a realiza distrugerea țintelor fără un risc mare ca conflictul să lase câmpul de luptă al armatelor și flotelor în stadiul de distrugere nucleară a țărilor. Ei bine, americanii mizează pe asta. Aparent, ei cred că rușii vor fi stânjeniți să-și doboare fără cultură focoasele de 100 de kilotone în orașele americane, dacă yankeii pulverizează politicos navele și trupele rusești cu mici taxe culturale...

Vor fi rușii timizi?

Este puțin probabil. În primul rând, doctrina militară a Rusiei prevede utilizarea necondiționată a armelor nucleare chiar și în cazul unui conflict non-nuclear, dacă cursul acesteia ar amenința existența țării și a statului. În plus, președintele Putin a promis odată personal că nu va permite niciun război pe teritoriul Rusiei. Ajunge, înghițit! La prima încercare a unui soldat străin de a intra pe teritoriul Rusiei, rachetele rusești vor intra pe teritoriul său. Deci, fără iluzii, dragi parteneri occidentali!

În această lumină ar trebui să se înțeleagă declarația lui Alexei Leonkov din săptămânalul  Zvezda , care a stârnit opinia publică  , potrivit căreia doar 10 sisteme de rachete Sarmat, precum și vehiculele nucleare fără pilot de mare adâncime Poseidon, vor pune capăt existenței Statele Unite. 

Punctul va fi aldin:

”Unul dintre noile noastre ICBM RS-28 Sarmat este capabil să livreze de la 6,75 până la 7,5 megatone nucleare. Acest lucru ar putea duce la moartea a 33,75 până la 37,5 milioane de oameni din zonele dens populate ale Statelor Unite. Zece „sarmați” vor distruge întreaga populație americană.

Dacă acest lucru este considerat insuficient pentru a forța Statele Unite la pace și liniște, Poseidonii vor interveni. Având în vedere că 80% din populația Americii trăiește în zonele de coastă, atunci, potrivit expertului, „totul va fi distrus și contaminat: sute de mii de kilometri pătrați de continent, și apele de coastă”.

„Nimeni nu va supraviețui”, a amenințat Leonkov. În general, rușii nu sunt timizi.

Cât de adevărat este asta?

În primul rând, Alexei Leonkov este unul dintre cei mai autorizați și competenți experți militari din Rusia. Dacă el, redactorul-șef al revistei Arsenal of the Fatherland, vorbește despre ceva pe tema armelor, atunci acest lucru poate fi luat de la sine înțeles.

În al doilea rând, el este susținut de alți experți militari ruși autorizați. Astfel, directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană, Yuri Knutov, a remarcat că focosul rachetei Sarmat este capabil să lovească în mod neașteptat o țintă, iar sistemul american de apărare aeriană nu este capabil să calculeze în avans traiectoria focosului. Prin urmare, „această rachetă se transformă într-un coșmar și groază pentru forțele armate americane. Este imposibil să interceptezi și să distrugi măcar o rachetă Sarmat.”

”Nimeni nu are o asemenea rachetă ca Sarmat”, mai notează Viktor Litovkin, un cunoscut analist militar și observator militar pentru agenția TASS. - „Sarmat” este o rachetă strategică grea care poate zbura mai mult de 17 mii de kilometri. În practică, aceasta înseamnă că de pe teritoriul Rusiei va putea zbura pe teritoriul Statelor Unite chiar și prin Polul Sud.”

În cele din urmă, însăși caracteristicile armelor vorbesc despre posibilitatea potențială de a distruge America în cazul focoaselor sale „liniștite” chiar limitate împotriva Rusiei.




Aceasta este racheta 15A28, adică RS-28 Sarmat. Nu este doar o rachetă capabilă să lovească Statele Unite din spatele sistemului american de apărare antirachetă, care este îndreptată în principal împotriva loviturilor din nord, prin Polul Nord. Și aceasta nu este doar 10 focoase în fiecare complex (și Viktor Litovkin crede că pot fi până la 17, în funcție de randamentul în kilotone). Acestea sunt, de asemenea, blocuri care zboară la hipersonic și capabile să ocolească pozițiile sistemului american de apărare antirachetă.

În același timp, niciun supercomputer nu este capabil să calculeze traiectoria antirachetelor cinetice americane, astfel încât acestea să poată doborî cel puțin un focos de manevră rusesc. Dar datorită manevrelor sale, este capabil să lovească o țintă cu o abatere probabilă circulară de numai zece metri. Adică, pentru a distruge poziția de lansare a Minuteman-ului american, este suficient și un mic focos „cultural”. Mici, inclusiv ca dimensiune - ceea ce face posibilă plasarea mai multor dintre ele pe un singur mediu.

La revedere America !

Cum va merge scăderea Americii? Există imperative strategice atât militare, cât și economice.

Armata urmează să lovească de la început punctele de comandă principale și de rezervă ale apărării antirachetă americane. Aceasta este în primul rând baza comandamentului apărării aerospațiale a Americii de Nord (North American Aerospace Defence Command, NORAD). În mod formal, există trei obiective: comanda în sine în orașul Colorado Springs, Baza Aeriană Peterson din apropierea orașului, unde se află sediul de comandă și un buncăr special în interiorul Muntelui Cheyenne, unde este ascuns un post de comandă permanent. Dar, de fapt, va fi suficient să dărâmați Muntele Cheyenne cu o pereche de focoase de trei megatone capabile să pătrundă în roca tare și beton. Există așa ceva.

Apoi zonele de poziție ale rachetelor Minuteman-2 urmează să fie distruse - cu posturi de comandă, depozite, complexe de lansare. Deși rachetele vechi, dar Dumnezeu salvează pe cei prețuiți. Aceasta, la rândul său, implică reducerea statelor Montana, Wyoming și Dakota de Nord.

În același timp, este necesară dezactivarea bazelor navale americane. Acesta este cel puțin Norfolk și San Diego (minus statele Virginia și California), precum și Guam, Pearl Harbor, Okinawa în Japonia, tot Bahrain (pentru că este mic), Jeddah în Arabia Saudită și mai departe.

Forțele aeriene au nevoie și de liniște. Dar sunt multe în întreaga lume, așa că nu le vom enumera pe toate. 

Din punct de vedere al geografiei economice, Statele Unite ca economie se bazează pe trei puternice aglomerări industriale și financiare. Acestea sunt Boston-Washington, Chicago-Pittsburgh și California. Mai mult de jumătate din PIB-ul SUA este produs aici și o treime din populație trăiește aici. Dacă cel puțin o aeronavă Sarmat ajunge aici, chiar și cu doar o duzină de focoase autozburătoare, atunci haosul și moartea vor domni în aceste aglomerări.

Și chiar și din experiența doar de pene de curent și uragane cu inundații, este bine cunoscut cum lăudata societate democratică americană este instantaneu atomizată și brutalizată atunci când încetează să fie dominată de un polițist cu un pistol și de Garda Națională cu mitraliere și tunuri. Jefuirea și masacrarea dintre supraviețuitori și supraviețuitori pe principiul „toți pentru fiecare și fiecare pentru toți” este o consecință apropiată și imediată a distrugerii acestor centre de civilizație. 

Și atunci statele vor începe să se micșoreze.

https://tsargrad.tv/articles/sarmat-umrut-ne-vse-no-shtatov-dejstvitelno-ne-budet_181610

Mutații strategice la nivel mondial

 


”În aceste ore, când scriu acest text, au loc mutații strategice la nivel mondial. Anunțurile de astăzi, succesive și perfect coordonate privind referendumurile de integrare în cadrul Federației Ruse ale celor trei mari zone din Ucraina, care au fost ocupate de către armata rusă, au provocat un cutremur geopolitc. 

Tot astăzi parlamentul rus, Duma de Stat a introdus incriminarea și condamnarea în codul penal a soldaților care se predau voluntar pe câmpul de luptă, lasă armamentul pe front fără să îl distrugă precum și sancționarea oricărui cadru militar care nu face toate eforturile pentru a opri avansul dușmanului. 

Aceste legi nu au mai existat din timpul lui Stalin, iar ele au fost astăzi adoptate în Rusia. În plus, de aproape cinci ore, pe întreg teritoriul Rusiei apăruse știrea oficială că Vladimir Putin va susține o declarație politică majoră. Totodată, după cuvântarea lui Putin, urma să vorbească șeful Armatei Roșii, cunoscutul general Shoigu. Acum câteva minute aceste două declarații oficiale de la Moscova au fost anulate. 

Putin va vorbi mâine, în aceeași zi în care președintele american Biden se va adresa la Adunarea Generală a ONU, în New York. Reamintim că la acest eveniment este deja prezent președintele român Klaus Iohannis, fapt care va aduce plusvaloare poziției României pe plan internațional.

Între timp toate capitalele europene, SUA și NATO, una după alta au anunțat că nu vor recunoaște sub nici o formă rezultatul referendumurilor locale din Donbass, Luhansk si Kherson. Problema fundamentală nu este dacă țările lumii occidentale vor recunoaște referendumurile din regiunile secesioniste ucrainiene. Nici nu au cum să recunoască așa ceva după ce au susținut tot timpul Ucraina și poziția Kievului, de la momentul agresiunii rusești. 

Dinamica periculoasă se află pe alt palier. Întrebarea pe care ne-o punem în aceste ore este dacă membrii noii axe geopolitice și economice Shanghai Cooperation Group (celebul SCO) vor afirma dreptul Rusiei de a își alipi teritorii ale unui stat vecin și suveran prin organizarea de referendumuri, sub șantajul unui război de agresiune. Dacă o singură țară dintre cele mai puternice membre ale SCO recunoaște acest drept Rusiei și confirmă extinderea teritorială prin această metodă, puteți fi sigur că exemplul Kosovo va fi complet descalificat. 

Ordinea mondială decisă în afara normelor chartei ONU a avut ca efect războiul occidental de dezmembrare a Iugoslaviei, pe atunci stat suveran, membru fondator al ONU și al comunității internaționale. Ne amintim că justificarea excepției kosovare s-a făcut prin acuza de genocid sîrb la adresa minorității albaneze. Excepționalismul cazului Kosovo, invocat de către occidentul aliat în acel moment, se va întoarce ca un bumerang împotriva susținatorilor acestei noțiuni. Pentru că Rusia tocmai acest fapt susține, că războiul său de agresiune la adresa Ucrainei este un război de apărare a populațiilor rusofone în fața ucrainizării violente și genocidare promovată de către puterea centrală de la Kiev.  

Prin organizarea, în plin război de agresiune, a referendumurilor de integrare în Federația Rusă, Putin face primul pas concret de rescriere a geopoliticii europene definite după căderea Zidului Berlinului și după încheierea Războiului Rece. Putin a cerut permanent o conferință de pace cu participarea Rusiei pentru a redesena conceptele de securitate. Toată lumea a râs, dar să nu uităm că pentru moment nimeni nu a câștigat acest război rece. Doar propaganda a făcut ca occidentul să se declare învingător. Realitatea de pe teren a dovedit că războaiele locale, insecuritatea totală de pe alte continente și permanenta stare de unicitate a gândirii occidentale nu au redesenat convingător spațiul de securitate mondial, ba mai mult nici măcar nu l-au susținut pe cel pe care clamează că l-au destrămat. 

În această noapte toți strategii, mai ales cei care gândesc cu harta în față și nu clamează fals victorii cincinale în patru ani, realizează ca monoparentalismul post război rece se cutremură sub presiunea propriilor verbe. 

Putin va vorbi mâine de la Moscova, atunci când, președintele Biden va vorbi de la ONU. SUA nu vor propune excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU. Moscova nu va propune pacea in Ucraina. Dar ambele adversare din timpul Războiului Rece știu foarte bine ca nu s-a semnat nici o pace între ele atunci când unilateral Gorbachiv a aruncat URSS pe fereastră. 

Putin vrea readucerea istoriei la momentul 1991 precum și negocierea păcii de atunci. SUA doresc ca momentul acela să nu mai revină. Este simplu, atunci s-au luat angajamente care nu au fost respectate niciodată. Fără dispariția URSS, documentele istorice dovedind din ce în ce mai clar că a fost o trădare la mijloc, Eltin nu ar fi devenit șeful statului rus care a permis falsul excepționalismului kosovar ca principiu de dezmembrare a unui stat suveran. Mai mult, SUA nu mai puteau intra ilegal și folosind o minciună sfruntată in Irak. 

Spre deliciul ironic al istoriei, mâine reprezentanții celor doi mari adversari din timpul războiului rece vor vorbi. Rusia va anunța o nouă mișcare geo politică pe continentul european, la care UE nu va avea decât vorbe și sancțiuni ca replică. 

Gazul rusesc nu mai sprijină hegemonia economică germană asupra Europei, foarte curând nici piața chineză nu va mai fi așa de deschisă produselor germane care, la fel, finanțau hegemonia Berlinului asupra unei Europe dezindustrializate în numele virtuoasei ecologii (sancțiunile le pot pune si alte state, nu numai democrațiile), petrolul arab nu mai permite asigurarea economiei americane, iar Rusia folosește exact metodele inventate de occidentul colectiv pentru a redesena pacea care i-a fost refuzată după 1991. 

Important este cum vor reuși SUA să țina SCO și noul secol asiatic în echilibru. Cheia pare a nu se mai afla nicicum la invingătorii nazismului hitlerian și nici la urmașii acestora care au bombardat naționalismul rasial sârb, dar îl finanțează cu voioșie astăzi pe cel identitar ucrainian. 

Întrebarea este, oare cine a căștigat pacea de după războiul rece? Pivotul asiatic al Rusiei mâine va cunoaște un nou pas spre împlinire. Iar sancțiunile împărțite în stânga și în dreapta chiar duc la împărțirea lumii intre noi și ei. 

După secole de progres și civilizație occidentală (cu toate păcatele sale coloniale și nu numai), nimeni nu mai este sigur dacă occidentul colectiv mai poate să oprească ascensiunea noului secol euro-asiatic.


de HD Hartmann

https://flux24.ro/hd-hartmann-in-aceste-ore-cand-scriu-acest-text-au-loc-mutatii-strategice-la-nivel-mondial/?fbclid=IwAR24hr3RxVh6c8iGDBdibkNXtjuSAYqu1SDPAXlztqFMWmG_otuUsEghipM