9.30.2021

Generalul SIE Silviu Predoiu, atac ”cu manta” la Iohannis

 


Figură emblematică a Intelligence-ului românesc din perioada de după aderarea la NATO și UE, generalul Silviu Predoiu a rămas în continuare activ și implicat în societate, după pensionare activând însă vizibil, public.

Astfel, fostul șef militar al SIE a intrat în politică încercând să ajute la formarea unui partid de tip nou, apoi s-a retras și se axează pe convingerea românilor că este necesară o implicare generală pentru a scoate țara din criza profundă în care alunecă.

Din când în când, Silviu Predoiu face și câte o considerație ce vizează zona politică – superstructura statului – punctând, cu mult tact și atenție, probleme pe care mulți nu le sesizează.

Într-un text postat azi noapte, generalul Predoiu face un artificiu interesant, construind o critică prin reflexie la Iohannis și acțiunile sale neconstituționale.

Aparent, el îl critică pe Ludovic Orban, care a declarat după congres că între el și Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”, și l-a acuzat pe șeful statului că încalcă ”legea legilor”: ”Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția”.

”Adicătelea intervențiile repetate ale președintelui în perioada de campanie pentru alegerile interne din PNL, încoronate de speechul evident părtinitor de la congres, au reprezentat o încălcare a Constituției”, subliniază Predoiu.

Imediat însă începe construcția atacului la țintă… cu ”manta” Orban: ”Așa o fi, n-o fi așa, doar CCR știe. Ce putem însă constata cu toții este incoerența domnului Orban”.

”Căci, dacă o interferență partizană într-un proces electoral dintr-o organizație privată (pentru că asta este în fapt un partid) reprezintă un act neconstituțional, atunci ce erau intervențiile repetate, televizate, agresive, dramatice și cel puțin la fel de părtinitoare ale aceluiași președinte în alegerile parlamentare care au decis soarta noastră, a tuturor și nu doar a domniei sale?”, întreabă tăios Predoiu.

Certându-l pe Orban, Predoiu subliniază ideea de încălcare a Constituției de către Iohannis – ”Acelea (intervențiile, n.n.) au fost constituționale oare, parcă atunci domnul Orban nu a avut nimic de zis”.

Continuând ”dojenirea” lui Orban, generalul arată cum, de fapt, conducerea PNL, odată cu venirea lui Iohannis, este ilegitimă și nestatutară !

”Ce să faci, la urma urmei știm că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, căci să nu uităm, cel puțin Iohannis, Cîțu și Rareș Bogdan, dacă nu beneficiau de generoase derogări de la statutul PNL pentru promovări peste noapte (cel puțin două propuse de domnul Orban iar una doar votată), acum puteau cel mult să lipească afișe pe garduri și, dacă aveau noroc, să-l aplaude sâmbătă, din ultimul rând, pe Ludovic Orban”, scrie generalul Predoiu.

Culmea este atinsă în cazul lui Cîțu, unde, consideră Predoiu, ”lucrurile au fost chiar mai complicate deoarece, iarăși să nu uităm, acesta a fost avizat negativ de doua ori pentru poziția de ministru de Finanțe de către comisia parlamentară”.

”Noroc că l-a salvat același generos domn Orban pentru că de, ticăloșii de pesediști aveau ceva cu bietul “băiat” nevinovat”, scrie ironic Silviu Predoiu.

Generalul încheie cu altă lovitură ”cu manta”, arătând că ”pentru domnul Ludovic Orban este prea târziu să mai învețe cât de important este să respecți legile, normele și regulile întotdeauna, nu doar când îți convine și să lași mecanismele de checks and balances să funcționeze”.

În schimb, ”Poate însă nu și pentru alții !”, scrie generalul Silviu Predoiu pe pagina de socializare. Un avertisment ?... În orice caz, un îndemn de implicare a celor care tac și îngăduie asemenea încălcări…

Silvio Berlusconi : ”Putin este unicul lider important din lume”

 


Fostul prim-ministru italian, liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi, crede că în prezent există o lipsă de personalități proeminente în politica internațională și, în acest sens, l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin „singurul lider cu adevărat important din lume. "

Într-un interviu publicat joi de ziarul din Torino La Stampa, Berlusconi a vorbit despre felul în care președintele rus l-a felicitat cu prilejul celor 85 de ani.

„Nu cu mult timp în urmă, prietenul meu Putin m-a sunat să mă felicite și i-am spus exact următoarele:„ Vlad, îți spun asta, nu pentru a mă linguși - mă cunoști, sunt întotdeauna sincer. Dar astăzi, singurul lider cu adevărat important din lume ești doar tu. "El a râs, dar nu glumeam, este adevărat", a spus patriarhul politicii italiene.

Miercuri, serviciul de presă de la Kremlin a anunțat că Putin l-a felicitat telefonic pe Berlusconi cu prilejul celor 85 de ani, a remarcat marea sa contribuție la dezvoltarea relațiilor ruso-italiene, urându-i multă sănătate și prosperitate.

Se schimbă numerele de înmatriculare pentru maşinile din România

 


Autorităţile iau în calcul modificarea plăcuţelor de înmatriculare pentru maşinile din România. Potrivit unui proiect agreat de Ministerul Mediului cu cel al Afacerilor Interne maşinile electrice vor avea numere de înmatriculare diferite de cele pe benzină sau motorină.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat joi că maşinile electrice vor avea numere de înmatriculare verzi, iar acestea vor funcţiona ca un „paşaport verde”, aducând beneficii proprietarilor. Oficialul a spus că există un proiect în acest sens, agreat de Ministerul Mediului cu cel al Afacerilor Interne.

„Am făcut această propunere, iar MAI şi domnul ministru Bode susţin această iniţiativă. Guvernul va aproba schimbarea numerelor pentru maşinile nepoluante. Mai mult ca sigur, vor fi numere cu cifre şi litere verzi pe fundal alb. Eu propusesem invers – fundal verde, cu litere albe. (…) În curând vom avea şi legislaţie. În momentul respectiv o să fie mult mai uşor să acordăm facilităţi acelor maşini, în Bucureşti sau în marile oraşe – începând  de la parcare, accesul în anumite zone – pentru că majoritatea acestor oraşe vor trebui să limiteze în anumite zone accesul masinilor poluante. Acel număr verde va fi ca un paşaport verde pentru cel care a găsit soluţia şi a avut voinţa de a contribui prin exemplul personal la reducerea poluării”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de news.ro.

Tanczos Barna admite că preţurile autoturismelor electrice sunt în continuare mari, dar că există totuşi o tentinţă de scădere a acestora.

Ministrul Medului a menţionat importanţa programelor care duc la schimbarea parcului auto al României – Rabla Electric, Rabla Plus.

Tanczos Barna a mai reamintit că programul Rabla Plus se bucură de o finanţare de 600 de milioane de lei în momentul de faţă şi s-ar putea ca nici acest buget să nu fie suficient, chiar dacă a fost deja suplimentat. Companiile, inclusiv din sectorul de livrări de catering sau de livrări de bunuri, doresc să achiziţioneze maşini electrice şi au existat discuţii pentru o schemă de stat care să vină în ajutorul acestora.

O problemă a acestor programe a fost însă incertitudinea, potrivit ministrului, care a reamintit întârzierea cu care s-a aprobat bugetul de stat în acest an.

„Avem nevoie de predictibilitate şi continuitate. Mobilitatea verde va avea avea o finanţare de 3-4 ori mai mare în următoarea perioadă”, a subliniat Tanczos Barna.

Criză în SUA : Guvernul federal mai are fonduri doar pentru câteva săptămâni

 


SUA riscă să intre, pentru prima oară în istorie, în incapacitate de plată. Guvernul federal mai are fonduri doar pentru câteva săptămâni.

Secretarul Trezoreriei al SUA a făcut un apel disperat către Congres, pentru a cere majorarea pragului de îndatorare a Americii. Însă republicanii s-au opus, până acum, la creşterea limitei până la care se poate împrumuta guvernul de la Washington.

Intrarea în incapacitate de plată ar fi catastrofală pentru pieţele financiare şi economie și ar amâna plata salariilor şi a beneficiilor sociale, pentru milioane de americani, scrie Stirileprotv.

Guvernul american ar putea rămâne fără bani lichizi în următoarele săptămâni, în cazul în care Congresul nu majorează limita până la care se poate împrumuta statul.

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA : „Congresul trebuie neapărat să extindă limita de împrumut. Dacă nu, America va intra în insolvență pentru prima dată în istorie.”

Efectele ar fi catastrofale militarii și funcționarii publici nu-și vor mai primi salariile, plata ajutoarelor sociale și a pensiilor va fi amânată, dobânzile la credite vor crește și milioane de americani și-ar putea pierde slujbele. Iar criza potențială din Statele Unite ar fi ca un seism major pentru economia globală.

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA: „Încrederea în Statele Unite va avea de suferit. Ar fi un dezastru pentru economia americană, pentru piețele financiare mondiale și pentru milioane de familii.”

Criză fără precedent în SUA: „Vor să se împrumute ca să arunce cu bani. Un chiolhan socialist care va afecta multe familii”

Aleșii republicani refuză să voteze un proiect de lege al democraților care prevede suspendarea limitei până la care se poate împrumuta statul. Republicanii acuză administrația Biden că falimentează țara, insistând pentru un plan uriaș de refacere a infrastructurii și economiei americane în valoare de 4.000 de miliarde de dolari. În condițiile în care datoria publică a Americii se ridică în acest moment la 29.000 de miliarde de dolari.

Mitch McConnell, senator republican: „Nu e nicio șansă ca republicanii să-i ajute pe democrați să extindă limita de împrumut, doar ca să înceapă imediat să arunce cu bani, un chiolhan socialist care va afecta multe familii.”

În cazul în care democrații și republicanii nu ajung la o înțelegere, guvernul american va atinge limita împrumuturilor la jumătatea lui octombrie.

În acest timp, angajații din instituțiile federale așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce urmează. Mulți dintre ei au fost luni întregi în șomaj tehnic, din cauza pandemiei.

Victor Ciutacu : „Vor să închidă acest post. Vă anunţ că atât cât voi mai putea face emisiunea, aici se va vorbi liber”

 


Moderatorul emisiunii Punctul Culminant de la România TV, Victor Ciutacu, a transmis un mesaj atât către CNA, care a amendat postul cu 60.000 de lei (12.000 de euro), dar şi către telespectatori, pe care i-a asigurat că nu se va lăsa intimidat şi va dezbate liber, alături de invitaţi, toate problemele care privesc interesul public.

Victor Ciutacu a spus pe postul România TV că nu se va feri de nicio temă şi va avea invitaţi din toate partidele, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, asigurând astfel libertatea de expresie şi o informare corectă şi prezentând toate punctele de vedere.

„Atât timp cât voi mai face emisiunea asta, aici vor vorbi şi vacciniştii, şi antivacciniştii, şi PSD-ştii, şi USR-ştii”

„De niste luni de zile, asupra acestui post de televiziune si cu precădere asupra acestei emisiuni, întâmplător cea mai urmărită din România pe acest segment, sunt ţintă unui atac deşănţat. Sunt reclamate, monitorizate şi ulterior amendate în serie.

O majoritate construită pe criterii absolut politică şi fără nicio experianţă în branşa pe care ar trebui să o reglementeze, pe scurt, vrea să închidă acest post, aşa că face toţi paşii procedurali. Întâi ne amendează, astfel încât să ne sufoce economic, ca apoi, invocând numărul mare de amenzi, să suspende licenţa postului şi, în final, să o ridice definitiv.

Vreau să vă anunţ că toate amenzile luate de acest post, absolut toate, nu au legătură cu vreo încălcare a legii audiovizualului. Toate sunt pe păreri.

Vreau să vă anunţ că atât cât mă mai ţin picioarele şi atâta timp cât mai stau pe scaunul ăsta, în emisiunea asta se va vorbi cum s-a vorbit şi până acum. Se va vorbi liber. Vor vorbi şi PSD-stii, şi USR-ştii, şi vacciniştii, şi antivacciniştii, şi susinătorii LGBT, şi cei care îi deranjează pe susţinătorii LGBT.”, a transmis Victor Ciutacu.

Deputat PSD Adrian Solomon : „Raed Arafat, Tătaru vor face multă puşcărie în ţara asta”

 


Declarațiile lui Adrian Solomon au fost făcute în ședința online de miercuri a Consiliului Local Bârlad, în cadrul discuțiilor despre situația pandemiei din Vaslui.

Adrian Solomon este cunoscut pentru scandalul provocat anul trecut într-un fast-food din Capitală, când a fost amendat pentru că nu purta mască, şi pentru că a vorbit în Parlament doar la depunerea jurământului şi pentru a face prezenţa.

„Domnul Arafat va face multă pușcărie în țara asta! Și va face și Tătaru pușcărie și cu tot neamul lor de liberali! O să aduceți spitalul în faliment, o să vedeți!”, i-a transmis social-democratul managerului interimar al spitalului Bârlad într-o ședință ordinară a Consilului Local (n.r. declarația lui Adrian Solomon, la minutul 9.26 al înregistrării).

Potrivit Vremea Nouă, reacția lui Solomon vine după presupuse greșeli de raportare făcute de managementul spitalului din Bârlad în această vară, când au angajat spitalul la un număr record de pacienți pentru valul patru al pandemiei, deși Ministerul Sănătății nu a mai cerut înființarea spitalelor suport Covid.

LEACURI NATURALE CONTRA PLANDEMIEI

 


CU ACESTE LEACURI NATURALE NE VOM PUTEA SALVA ȚARA, NE VOM SALVA VIAȚA și LINIȘTEA NOASTRĂ ȘI A FAMILIILOR NOASTRE, COPIII NOȘTRI VOR FI și EI LIBERI, VOR AVEA ACCES LA EDUCAȚIE și INSTRUIRE !
DISTRIBUIȚI, VĂ ROG, pentru ca TOT POPORUL să AFLE ACESTE LEACURI !
ANUNȚAȚI-VĂ VECINII, RUDELE ! NU TOATĂ LUMEA ARE ACCES LA LAPTOP sau la TELEFON MOBIL ...DACĂ NU IEȘIȚI ÎN STRADĂ, MĂCAR ”APLICAȚI” ACESTE ”TRATAMENTE” ... CU SIGURANȚĂ NE VA FI TUTUROR MAI BINE ... NU AU EFECTE ADVERSE ! NU AU CONTRAINDICAȚII !