8.24.2021

Rușii au inventat miniracheta care doboară drone

 


Constructorul general Sozinov: „Almaz-Antei” a început dezvoltarea de minirachete pentru distrugerea dronelor.

Concernul "Almaz-Antei" este angajat în crearea de rachete antiaeriene de dimensiuni mici pentru distrugerea dronelor, a declarat pentru RIA Novosti constructorul general al companiei Pavel Sozinov.

"Lucrarea este finanțată din banii Concernului", - a declarat Sozinov agenției de presă.

Dronele mini și micro pot reprezenta o amenințare serioasă pentru obiectivele militare și administrative, în timp ce ele, dronele, sunt extrem de ieftine. În special, pot fi utilizate în scopuri de recunoaștere, pentru a viza alte arme și pot avea, de asemenea, un focos capabil să provoace daune semnificative în anumite circumstanțe.

Nu este rezonbil să folosiți rachetele antiaeriene convenționale pentru a distruge astfel de ținte aeriene, deoarece muniția poate costa de sute de ori mai mult decât dispozitivele pe care trebuie să le doboare. În plus, senzorul de proximitate al muniției standard al sistemelor de rachete antiaeriene poate să nu răspundă la o mini dronă, și cu atât mai mult la o micro dronă.

Klaus Iohannis, ACUZAT de TRĂDARE NAȚIONALĂ

 


Este inadmisibil ca președintele Klaus Iohannis să nu spună nimic în ultimele 24 de ore față de comparația „total deplasată” între anexarea Crimeei de către Rusia și pierderea Transilvaniei de către Ungaria, acuză într-o postare pe Facebook liderul PSD Marcel Ciolacu.

„România nu are premier! România nu are președinte! România nu are oameni de stat care să ia poziție atunci când țara lor este umilită la cel mai înalt nivel.

De la un mărunt țepar penal blocat mental în numărătoarea delegaților la congres mă așteptam să fie complet paralizat și lipsit de reacție în fața declarației revoltătoare a președintelui Ungariei.

Dar este sfidător și inadmisibil ca președintele Iohannis să tacă mâlc de 24 de ore și să nu spună nimic față de comparația total deplasată între anexarea Crimeei de către Rusia și pierderea Transilvaniei de către Ungaria.

Nu există nicio comparație aici ! Anexarea prin forță a Crimeei este contestată și nerecunoscută oficial de nicio țară democratică. În schimb, Unirea Transilvaniei cu România este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnată în rezoluția oficială a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și recunoscută în tratatele internaționale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după Primul Război Mondial.

Asta trebuia să afirme clar și răspicat Cîțu și Iohannis, ca oameni de stat și ca români. Să apere interesul național și să restabilească adevărul istoric. Dar ei tac, pentru că nu le pasă și pentru că au jucat întotdeauna patriotismul la ruleta politică.

Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD că vinde ungurilor Ardealul. Azi, tăcerea prezidențială în față acestui afront al Ungariei la adresa statului roman este echivalentă cu o trădare națională. Iar fiindcă istoria nu uită și nu iartă, îi spun atât președintelui: Jo napot kivanok, Iohannis!”, a scris Ciolacu.

Postarea include și un video în care preşedintele Ungariei, János Áder, compară, în discursul ținut la un forum internațional pe tema Crimeea, organizat luni la Kiev, anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia cu Tratatul de la Trianon încheiat după primul război mondial.

Prim-ministrul Florin Cîţu a fost prezent luni în Ucraina, la Kiev, pentru a lua parte la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea. Platforma reprezintă o iniţiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea de către Rusia şi, în consecinţă, să faciliteze revenirea Crimeii în componenţa Ucrainei.

Trimiterea directorului CIA la Kabul evidenţiază importanţa crizei din Afganistan pentru Administraţia Joseph Biden

 


William Burns, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii din SUA (CIA), s-a întâlnit luni, la Kabul, cu mollahul Abdul Ghani Baradar, liderul Biroului politic al Mişcării talibanilor afgani, afirmă oficiali americani citaţi de cotidianul The Washington Post.

Discuţiile probabil s-au concentrat pe operaţiunile de evacuare din Afganistan, care au termen-limită data de 31 august, dar care ar putea fi prelungite.

Agenţia Centrală pentru Informaţii (CIA) nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Trimiterea directorului CIA la Kabul evidenţiază importanţa crizei din Afganistan pentru Administraţia Joseph Biden. Mollahul Abdul Ghani Baradar este liderul Biroului politic al Mişcării talibanilor afgani şi unul dintre adjuncţii liderului suprem al organizaţiei islamiste, Haibatullah Akhundzada. Abdul Ghani Baradar este un lider influent al talibanilor, a participat la mai multe serii de negocieri cu Statele Unite şi va face parte din viitorul consiliu executiv din Afganistan.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici dure pe plan intern şi la nivel internaţional din cauza retragerii în mod brusc a trupelor din Afganistan, situaţie care le-a permis insurgenţilor talibani să ocupe numeroase provincii afgane şi zone din capitala ţării, Kabul. Alianţi ai SUA, în principal Marea Britanie, Franţa şi Germania, cer prelungirea operaţiunilor de evacuare din Afganistan a cetăţenilor străini, a colaboratorilor afgani şi a persoanelor care solicită azil din raţiuni de securitate.

Mişcarea talibanilor a avertizat că vor exista „consecinţe”, inclusiv în privinţa acţiunilor de formare a unui nou guvern în Afganistan, dacă Statele Unite prelungesc operaţiunile militare de evacuare după data de 31 august.

Iran, Rusia şi China pregătesc exerciţii militare în Golful Persic

 


Rusia, Iranul şi China pregătesc exerciţii navale în Golful Persic, la sfârşitul acestui an sau cel târziu la începutul lui 2022 pe fondul tensiunilor cu SUA, în urma unui atac cu dronă în care au murit un român şi un britanic.

Rusia, Iranul şi China intenţionează să organizeze exerciţii navale comune în Golful Persic la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022, anunţă ambasadorul rus din Teheran, Levan Dzhagaryan, în contextul tensiunilor dintre Teheran şi Washington, informează agenţia Reuters.

„Spre sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor, vor fi efectuate exerciţii navale ale Rusiei, Iranului şi Chinei în zona Golfului Persic. Obiectivele principale sunt garantarea siguranţei maritime în apele internaţionale şi combaterea pirateriei”, a declarat Levan Dzhagaryan, ambasadorul Rusiei în Iran, într-un interviu acordat agenţiei RIA Novosti.

Anunţul privind exerciţiile navale intervine în contextul tensiunilor dintre Iran şi Statele Unite. Israelul şi Statele Unite au atribuit Iranului atacul cu dronă care a vizat la sfârşitul lunii iulie petrolierul MV Mercer Street, un incident produs în Marea Arabiei, în largul Golfului Oman, soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic.

Statele Unite exercită presiuni asupra Iranului pentru renegocierea Acordului nuclear din 2015, iar negocierile stagnează. Israelul se opune revenirii Statelor Unite în Acordul nuclear din 2015 şi acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil.

A murit DORU STĂNCULESCU ! Dumnezeu să-l odihnească în pace !

 


A murit Doru Stănculescu. Interpretul și instrumentistul român de muzică folk a murit luni la vârsta de 71 de ani. El este fratele cântăreței Mihaela Mihai. Vestea a fost dată de prietenii cântărețului pe rețelele sociale.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă  !”, a scris pe Facebook artistul Eugen Avram.

Născut la 25 iunie 1950 la București, Doru Stănculescu a fost un cântăreț și instrumentist român de muzică folk. A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru” și a realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan).

Primul material discografic al artistului a fost un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord.

Artistul a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia.

Victor Ponta şi Pro România se alătură campaniei PSD pentru referendumul de demitere a Clotildei Armand

 


Fostul premier Victor Ponta a intervenit luni, la România TV, în dezbaterea pe tema creşterii preţului energiei, acesta atrăgând atenţia că nimeni nu are vreo soluţie, nici măcar la nivel de propunere, astfel încât preţurile la toate produsele vor exploda în următoarea perioadă.

Victor Ponta a explicat la România TV că, pe lângă consumatorii vulnerabili, pe care statul îi va subvenţiona, preţul crescut al energiei va afecta costul producţiei, astfel încât tot ce se va produce va fi mai scump.

„Chiar nu are nimeni controlul. Vestea proasta e ca nu se imbogateste niciun roman. Macar daca erau ca pe vremuri, 10 baieti destepti, ramaneau banii in Romania. Proiectele energetice stagneaza, nu ne mai da UE bani, noi nu am investit si nu investim, deci preturile cresc si noi nu producem nici gaze, nici minereu. Imbogatim Rusia si alte tari de unde importam.

Anul trecut era foarte fericit domnul Orban ca nu mai facem investitia de la Cernavoda, ca am scapat de chinezi. Pai da, dar trebuie sa punem ceva in loc, ca ne-ar fi prins bine, decat sa importam din Cehia.

Atrageti atentia asupra familiilor care nu or sa aiba bani de facturi. Acele familii vor fi ajutate, cum e peste tot, dar ramane problema mare, economica, pentru ca la preturi ale energiei marite, toate preturile cresc, la orice produci.

Am pierdut un an de zile cu alegerile din PNL, mai trece si octombrie cu alegerile din USR-PLUS, ca asta ne intereseaza, daca e Ciolos sau Barna. Nu conteaza, nu ne ajuta niciunul.

E mai rau decat pe vremea comunismului, ca atunci nu te lasa sa mori sau macar muream toti. Deja e scump rau.

Eu nu credeam ca un om normal poate sa creada chestiile alea cu Ciuma Rosie, dar uite ca au crezut. Dar ok, acum avem PNL la guvernare si ? Eu cred ca avem sanse daca scapam de propagandă. Lumea se intreaba de ce nu mai vorbeste domnul Iohannis. Pai de ce sa mai vorbeasca, ca el stia sa spuna doar ca trebuie sa scapam de PSD, acum ce sa mai zica ?

Uitati la sectorul 1, s-a luptat cu Tudorache, a venit Clotilde si acum ne mananca sobolanii. Asta e propaganda pentru prosti cu carte, pe banii si pe viata lor, dar poate s-or trezi, sper eu.

Noi ne alaturam ideii PSD de referendum, le-am explicat si colegilor mei. E extrem de important si pentru 2024. Cand o sa le zicem sa vina la vot, sa creada ca au de ce sa vina. Nu stiu daca reusim sa o dam jos pe doamna Armand, pentru fortele si banii uriasi care se afla in spatele ei, e foarte greu de luptat cu asa ceva. Dar lupta trebuie dusa, pentru ca altfel alegatorii vor zice in 2024 ca nu am facut nimic ca sa stopam ce se intampla in sectorul 1 si nu numai.”, a spus Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

Incendiu puternic în Munţii Căpăţânii din Vâlcea

 


Un incendiu puternic a izbucnit luni, în Munţii Căpăţânii din judeţul Vâlcea. Patru hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea anunţă că focul a pornit pe un fond forestier în Munţii Căpăţânii, în zona vârfului Folea.  Potrivit primelor evaluări ale personalului silvic, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare, arzând o pepinieră de brad şi pădure tânără, la graniţa dintre localităţile Malaia şi Băile Olăneşti.

La faţa locului intervin autospeciale de la ISU Vâlcea, pompieri voluntari, dar şi membri ai obştii private din zonă. La ora transmiterii acestei ştiri, echipele de intervenţie lucrează pentru localizarea incendiului în limitele existente.

Pentru stingerea incendiului se acţionează cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi, mături), întrucât cele două autospeciale de stingere nu au acces până la incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a anunțat un incendiu de fond forestier în Munții Căpățânii, pe Vârful Folea. Pompierii militari s-au deplasat urgent la fața locului cu trei autospeciale. De asemenea, la incendiu intervin și membrii SVSU Olănești, dar și 9 membrii ai Obștii private.

DACIAN CIOLOȘ ÎI VREA pe NEVACCINAȚI la Congres

 


O şedinţă a Biroului Naţional a USR a avut loc luni. Liderii partidului au discutat despre organizarea Congresului din luna octombrie la care va fi aleasă noua conducere a partidului.

Potrivit surselor politice,  întâlnirea a fost una plină de tensiuni, după ce Dacian Cioloș a contestat o decizie luată anterior, potrivit căreia la Congres pot participa doar cei care s-au vaccinat.

Dacian Cioloș e de părere că sunt oameni care nu se pot imuniza contra COVID, cu condiții de sănătate preexistente care au contraindicație pentru vaccin, motiv pentru care trebuie schimbată această hotărâre a Biroului Politic Național. Fostul premier a precizat că aceasta solicitare a venit de la membri de partid.

Solicitarea lui Cioloș a fost întâmpinată cu ostilitate de cei din USR, care i-au spus acestuia că decizia a fost deja luată și anunțată de Dan Barna în urmă cu câteva săptămâni.

„Nu putem să ne poziționăm ca partid pro-vaccinare și să facem Congres cu oameni nevaccinați”, spun surse participante la ședință.

Dacian Cioloș și cei din PLUS au forțat un vot în ședință pentru ca la Congres să participe și persoanele nevaccinate, care să prezinte dovada unui test, însă, deși cei din PLUS au susținut la vot solicitarea lui Cioloș, aceasta nu a întrunit suficiente voturi încât să fie adoptată, iar decizia finala a rămas ca la Congres să participe doar cei care fac dovada vaccinării.

Dacian Cioloș a precizat că excepția ar fi prevăzut „doar cazuri fără echivoc” unde persoanele ar fi adus dovadă de la medic.

„Am cerut BN ( la cererea unor colegi delegați care au sesizat că din cauza unor condiții medicale au primit contraindicație de vaccinare de la medici) să aducem un amendament la regulile de participare la Congres.

Excepția ar fi prevăzut doar cazuri fără echivoc unde persoanele puteau aduce dovadă că au contraindicație pentru vaccinare iar ei ar fi trebuit să prezinte la intrare certificatul european Covid-19 acceptat în toate statele europene în cazuri de adunări publice.

Amendamentul nu a fost acceptat supunându-se la vot în BN.

Eu sunt vaccinat, aici nu e vorba despre nimeni din Biroul Național sau din conducerea partidului ci despre colegi de la care am primit sesizări și ne dorim să găsim pentru ei soluții și în același timp să susținem și campania de vaccinare ca partid.”, a declarat Dacian Cioloș.