10.06.2020

Noile restricţii anti-COVID în Bucureşti

 


Conform deciziilor adoptate în şedinţă, restaurantele, teatrele și cinematografele din Capitală îşi vor înceta activităţile cu public în interior.

La fel se va întâmpla şi în cazul saloanelor în care se organizează evenimente, iar purtarea măștii va fi obligatorie în intervalul 7.45 - 21.15 în zona școlilor.

Noile restricţii au fost anunţate de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, şi intră în vigoare de miercuri.

Ele rămân valabile până când rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori scade sub valoarea 1,5 iar analiza situaţiei ar urma să se facă săptămânal.

"Angajaţii afectaţi din firmele care care îşi restrâng activitatea, din domeniul Horeca şi industria spectacolelor, vor beneficia de măsuri de sprijin", a spus prefectul.

Surpinzător, conform deciziei de marţi, cazinourile ar urma să rămână deschise.

Cei 400.000 de angajaţi din HoReCa vor fi afectaţi de explozia mare de noi cazuri de COVID-19.

La doar o lună de la marea redeschidere, doar terasele vor rămâne funcționale, însă anotimpul rece nu va ține nici cu clienții, nici cu lucrătorii din industria ospitalității.

 ''Ne va afecta finaciar. Toţi avem de un loc de muncă, avem familii de hrănit, avem nevoi finaciare şi nu ne prinde deloc bine să stăm iar o perioadă închişi, mai ales că am stat aproape cinci luni fără activitate. Am achiziţionat deja lămpi de încălzire, avem pe ambele terase. Suntem pregătiţi, dar dacă vremea nu ţine cu noi, nu avem cum să ţinem terasele deschise'', a spus angajatul unui restaurant.

sursa:https://www.antena3.ro/coronavirus/restrictii-covid-bucuresti-restaurante-masca-583566.html

Voturi ALDE și PSD, găsite în saci cu rechizite la Biroul Electoral Sector 1 București

 


Mai multe voturi ALDE și PSD au fost găsite într-un sac cu rechizite, la Biroul Electoral Sector 1 București.

A fost anunțată Poliția, prin apel 112.

”Într-un sac cu rechizite erau aruncate niște buletine de vot, cu ALDE și cu PSD. Reprezentantul PSD și cel al ALDE au sunat 112. Asta s-a întâmplat în jurul orei 18. Bănuiesc că până acum a ajuns deja Poliția acolo”, a spus Daniel Tudorache, marți seară, la Antena 3.

Buletine de vot găsite în saci

Vă amintim că Biroul electoral municipal a decis duminică să respingă contestaţiile pentru renumărarea voturilor în Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand e edil al Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone al Sectorului 5. 

Între timp, apar noi dezvăluiri cu privire la acest scandal. 

Cătălin Dragnea, administratorul firmei care se ocupă se supravegherea camerelor de la Biroul Electoral al Sectorului 1, a declarat că tot procesul electoral a funcționat normal, în ciuda faptului că 4 dintre camerele de supraveghere nu funcționau de 1 an de zile. 

”Nu știu cine a anunțat-o pe doamna Clotilde că nu funcționează camerele”

Mai mult decât atât, bărbatul susține că nu știe de unde a primit Clotilde Armand informații potrivit cărora camerele de supraveghere nu funcționează. 

”Nu știu cine i-a spus dumneaei acest lucru. Nu cunosc. Nu știu cine a anunțat-o pe doamna Clotilde că nu funcționează camerele. Deci noi ne ocupăm strict de mentenanța acelor sisteme”, a declarat el. 

Totodată, administratorul firmei a declarat că nu știe dacă tot procesul electoral trebuia filmat, camerele de supraveghere fiind menite să asigure strict securitatea clădirii. 

”Camerele nu erau puse acolo pentru a supraveghea activitatea Biroului Electoral. Erau puse pentru securitatea clădirii. Punct!”.

sursa:https://www.antena3.ro/politica/voturi-alde-psd-biroul-electoral-583579.html

Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT !

 


Fostul șef al FRF Mircea Sandu a fost trimis în judecată de către DIICOT alături de alți doi inculpați pentru „constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani”. Potrivit procurorilor, Mircea Sandu și alți doi inculpați și-ar fi însușit suma de aproape 4.000.000 de lei pentru construirea bazei de pregătire de la Buftea, iar această sumă nu a fost folosită în mod corespunzător.

Anchetatorii susțin că sumele folosite la construcție au fost mărite. Baza a fost construită de Federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, costând 3,5 milioane de euro. Sumele de construcţie şi de proiectare au fost considerate nejustificat de mari de procurorii DIICOT.

„Prin rechizitoriul din data de 05.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

În cauză s-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpați au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.

În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc.”, se arată în comunicatul DIICOT.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/mircea-sandu-judecata-diicot-delapidare-583577.html

Est și Vest, spre totalitarism cu față umană

 


Firma de consultanță globală Accenture își încurajează angajații să poarte șnururi pentru legitimații în culorile curcubeului, simbolul mișcării LGBT, scrie revista The Spectator. Este modalitatea găsită de conducerea firmei pentru a arăta că sunt un ”aliat” al inclusivității la locul de munca și al diversității. Problema, scrie The Spectator, este însă că, în cazul în care angajații refuză să poarte respectivele șnurulețe, riscă să fie catalogați drept inamici ai diversității și chiar să fie concediați. Într-o Americă ce se confruntă cu consecințele economice ale pandemiei, cu evacuări forțate, falimente, spectrul concedierii este înfiorător.

Situația angajaților corporației de mai sus se aseamănă cu cea a băcanului din eseul ”Puterea celor fără de putere”, al lui Vaclav Havel. El punea mereu o plăcuța în geamul magazinului pe care scria ”Proletari din toate țările, uniți-vă!”. Nu credea deloc în marxism și în promisiunile marxismului. Afișa plăcuța pentru că îi era frică de represaliile guvernului comunist.

Despre mișcarea LGBT scriu toate sursele de informare. Și copiii aud tot mai frecvent despre ea. Apar inclusiv cărți cu povești pentru copii răstălmăcite pentru a include minorități sexuale, etnice, oameni defavorizați – iar asta chiar și în Ungaria premierului ultraconservator Viktor Orban, acuzat recent în presa vestică că a îndrăznit să critice o asemenea carte. Pe de altă parte, despre Vaclav Havel se scrie tot mai puțin, la fel și despre regimurile totalitare. O mână de tineri și câțiva intelectuali din societățile vestice mai vorbesc despre băcanul lui Havel și plăcuța lui ”Proletari din toate țările, uniți-vă”.

În schimb, în țările est-europene, memoria totalitarismului încă există, cel puțin până la inevitabilul schimb generațional. De aici, scrie Jurnalistul Rod Dreher în cartea sa ”Să nu trăim în minciună”, fronda așa-zis iliberală a Poloniei, Ungariei și, am putea extrapola și la mai palidele fronde ale Cehiei, României, Slovaciei, Sloveniei, Croației.

Dincolo de tancurile sovietice care au ajutat la impunerea sa, Europa de Est a căzut sub regimul comunist pentru că oamenii doreau ”să creadă în ceva care să le garanteze un viitor luminos” după războiul mondial, scrie Dreher. S-a ajuns în schimb la ”politizarea tuturor aspectelor vieții, prin poliția politică, închisori, lagăre de muncă, persecutarea credincioșilor, abolirea libertății de expresie, distrugerea memoriei istorice și culturale”.

În analogia Est-Vest, America rămâne pe moment liberă, însă pusă în fața unei alegeri între colaps și supunere. Americanii se vor supune în curând unui succesor al totalitarismului comunist care încă nu s-a născut, consideră Dreher. În acest context, victoria lui Donald Trump din 2016 și chiar realegerea sa anul acesta nu ar însemna soluția la declinul cultural din SUA, ci doar o modalitate prin care cei ce mai cred în ”visul american” să câștige puțin timp pentru a se pregăti pentru inevitabilul totalitarism.

Cartea lui Dreher se vrea un ghid pentru supraviețuirea Americii conservatoare care a reușit să câștige un Război Rece. Abundă în interviuri cu disidenți anticomuniști din Europa de Est și Rusia, cu experiențele lor din perioada totalitară. În fața fiecăruia, Dreher face o reverență. În fața rusului care povestește despre cum gardienii KGB îi împușcau în frunte pe preoții care răspundeau ”Da” la întrebarea ”Există Dumnezeu?”. În fața mamelor cehoaice care încercau să-și crească copiii într-un ”polis paralel” cu regimul, în timp ce tații erau la închisoare. În fața preotului rus care deplânge faptul ca niciun tânăr nu mai știe de crimele comise în sediile KGB din Moscova.

Vor fi vesticii capabili de o asemenea rezistență în fața unei noi metamorfoze a totalitarismului? Da, pentru că există mulți americani – profesori, medici, ingineri, juriști – care au ales să trăiască închis și secret viața de creștini credincioși și de conservatori. Dar încercarea este mult mai dificilă, pentru că noua religie a progresismului și a justiției sociale s-a conjugat cu cea mai puternică forța a stilului de viață vestic: consumerismul și banul, scrie Dreher. Supravegherea din marile corporații vestice nu diferă în principiu cu nimic de cea folosită de China comunistă și această supraveghere este ajutată generos de companiile din Silicon Valley.

Vor fi esticii înșiși capabili să repete rezistența în fața totalitarismului? ”Văd limpede că tinerii cu care am vorbit azi nu știu nimic despre ce s-a întâmplat aici”, spune preotul rus amintit mai sus. O națiune antiliberală și ortodoxă precum cea rusă începe să-și piardă memoria culturală, iar același lucru se poate observa și în țările central și est-europene.

În Polonia, Ungaria și, mai timid, în Cehia, România, Slovacia au avut loc rebeliuni împotriva unui proces ce pare inevitabil, îmbrățișat de noile generatii și impus prin coerciție economică și politică liderilor mai în vârstă. Trei-patru decenii, o generație, acesta este handicapul economic, institutional dintre Europa de Est și Vest pe care liderii de la Bruxelles susțin sus și tare că trebuie recuperat prin falsa generozitate a fondurilor UE. Însă Estul este mai aproape tot cu o generație de ultima experiență totalitară, iar eforturile centrului de la Bruxelles par a urmări condiționarea politică și financiară a recuperării handicapului economic de ștergerea acestei memorii recente a totalitarismului. În acest context, frondele mai pronunțate sau mai palide din Europa de Est împotriva noii religii a progresismului liberal, fie că vorbim despre Kaczynski, Orban, Fico, Babis, de ”ciuma roșie” din România (sau chiar de Donald Trump în Statele Unite) nu par sortite succesului. Sunt mai degrabă un alt drum ce duce către aceeași destinație.

sursa:https://www.cotidianul.ro/est-si-vest-spre-totalitarism-cu-fata-umana-doua-cai-aceeasi-destinatie/

„Să fie alegeri, chiar de-ar pieri țara”

 


Social-democrații îi acuză pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban că „rescriu cu cinism istoria – să fie alegeri, chiar de-ar pieri țara”, în condițiile în care un nou record a fost înregistrat marți la decesele persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„Peste 2.000 de infectați în medie, zilnic, după alegeri! PNL și Iohannis se tot felicită reciproc pentru <succesul> de la locale. Peste 600 de pacienți la terapie intensivă! USR face Marșul Bucuriei pe străzile Capitalei. 73 de decese într-o zi, record absolut de la debutul pandemiei! Dreapta Unită susține la unison că alegerile parlamentare din decembrie nu trebuie amânate. De la <Fiat justitia, et pereat mundus>, Iohannis-Orban rescriu cu cinsim istoria: să fie alegeri, chiar de-ar pieri țara”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Un nou record a fost înregistrat marți în cazul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, de această dată în cazul deceselor. Un număr de 73 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Alte 2.121 de oameni au fost testați pozitiv.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-si-orban-sa-fie-alegeri-chiar-de-ar-pieri-tara/

CSG: Excelentă colaborare româno–franceză: frăție în hoție !

 


La prima vedere doamna Clotilde Armand întruneşte calităţile standard de graţie feminină franţuzească. Cu un chip agreabil, subţirică, fâşneaţă, guralivă, întrepidă, cu ochi vii şi haine curgând lălâi pe dânsa, e greu să treacă neobservată. Mai ales printre politicienii noştri constipaţi şi gângavi, cu pantaloni sumeşi şi şosete colorate şi scurte de sub care înfloreşte mărarul, scrie Contele de Saint Germain pe site-ul propriu.

„O observi cu oarecare curiozitate, şi mai şi când o auzi vorbind: o limbă română straniu reinventată, cu accente de Google translate şi dezacorduri turuite fără complexe sub camuflajul unei graseieri care îţi distrage atenţia.

Sunt însuşiri sub care n-ai crede că se ascunde o perfidă Mata Hari sau un cinic hoţ de buzunare. Şi totuşi…

Premise şi alură de French Mata Hari ar avea!  Deşi… Atâta penurie de minte… Atâta isterică nestăpânire… Atâta dezlănţuire publică cu fuste ridicate-n cap şi minciuni ce se desfiinţează una pe alta… Şi câtă stridenţă cabotină… Toate cam de periferia civilizaţiei.

Să recrutezi un agent pentru o misiune importantă în altă ţară şi să nu bagi de seamă  cam ce gablonz,  ce podoabă ieftină e şi cam ce… daruri pidosnice ascunde, ar trebui să fie naşpa pentru un serviciu de intelligence cu pretenţii. Mă gândesc însă la o verificare simplă: am auzit cu toţii de serviciile secrete cu adevărat prestigioase: SECURITATE, MOSAD, CIA, MI6, KGB. E al francezilor printre ele? Aţi şti acum, pe loc, să spuneţi cum îl cheamă?

Cam aşa stau lucrurile şi cam de-asta vedem ce vedem că s-a întâmplat la Sectorul 1.

Nu putem şti cu siguranţă dacă doamna Clotilde Armand  este o Mata Hari de limbi latine a contemporaneităţii. Ne-am cam lămurit însă, după alegerile de la Sectorul 1, că poate fi, şi cu mare probabilitate este, un voleur de alegeri extrem de eficient.

Să recunoaştem: una e să furi un ou, alta e să furi o primărie. Diferenţă de anvergură. Trebuie deci să fim fairplay, să-i dăm doamnei Armand recunoaşterea binemeritată şi să evidenţiem că mulţumită domniei sale putem anunţa azi atingerea unui nou nivel de excelenţă în fraternitatea româno – franceză: frăţia în hoţie. Sau, ca să înţeleagă toţi participanţii la misiune: La fraternité des voleurs! Les voleurs reunis!

Ceremonialul marilor festivităţi de premiere cere şi un laudatio adresat echipei din spatele câştigătorului.

Aşadar: USR. Voi, reformatorii naţiei, voi, spaima corupţiei, voi izvorul speranţei, voi, întruchiparea purităţii, primiţi multumirile noastre pentru că ne-aţi dat ţara (voastră) înapoi (cadou).

Nos remerciements pentru Sectorul 1 din Bucureşti.

Unser Dank pentru Municipiul Timişoara.

Köszönjük pentru judeţele Mureş şi Satu Mare.

Mai aveţi multe de făcut şi mulţi susţinători prin Europa, care au mari aşteptări de la voi: Belgia (căi ferate), Olanda (porturi), Austria (energie si finanţe) etc. Nu uitaţi că România a fost la început doar o singură şi mică provincie: Dacia. Redaţi istoriei dreptul ei la repetare.

Hoţi, derbedei, mincinoşi, semidocţi, arivişti, mahalagii, violenţi, extremişti, trădători, atei.

Dar, în primul rând, hoţi. Cu respect pentru folclor, e adevărat, căci de fiecare dată ei sunt primii care strigă hoţii.

Clotilde li se potriveşte mănuşă. Fac o minunată echipă de hold-up împreună. Ei, care în general nu sunt buni de nimic, au reuşit sub vraja compatibilităţii în ale furatului, să edifice, în fine, ceva: o foarte solidă frăţie în hoţie.

Clotilde – USR: La fraternité des voleurs! Les voleurs reunis!

Bravo, félicitations, champagne !!!

sursa:https://www.cotidianul.ro/csg-excelenta-colaborare-romano-franceza-fratie-in-hotie/

Tăriceanu: Numărul de infectări cu COVID e “meșterit”

 


Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția cu privire la cazurile de coronavirus raportate din ultimele zile, susținând că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 este zi de zi “meșterit”.

„Dacă mai erau români care credeau că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 nu este zi de zi “meșterit” de către guvernanți, sper că ziua de ieri le-a spulberat iluziile. După ce timp de câteva zile cifrele s-au învârtit constant la peste 2000 de infectări pe zi din peste 20.000 de testări, ieri, la puțin peste 6500 de teste, numărul de infectări a fost de 1591!!! Adică aproape 1 din 4! O asemenea creștere a ratei de infectare peste noapte ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care sunt ”distribuite” cazurile pozitive pe zile.
Și nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva în zilele trecute, în care invizibilul Grup de Comunicare Strategică (GCS) a raportat sub 3000 de cazuri pe zi, de fapt cifrele nu erau mult peste ce au anunțat ei, dar nu au vrut să le dea pentru a nu trece de acest prag psihologic al celor 3 mii de cazuri? Și, în schimb, le-au ”reportat” pentru a le adăuga la cifrele aferente zilei de duminică, atunci când, tradițional deja, numărul de cazuri pozitive era mai mic având în vedere și numărul redus de teste?
Cu alte cuvinte, cam ce ne face la alegeri STS-ul cu tabletele ne cam face GCS cu aceste raportări zilnice.
Sunt sigur că aceste minciuni vor ține până după alegerile parlamentare, pentru că până atunci guvernul Iohannis-Orban trebuie să dea bine la popor cu lupta lor eficientă împotriva coronavirusului. Luptă care, în fond, nu există ! Căci la 3000 de cazuri de infectare pe zi nu mai poți mima că iei măsuri doar cât să nu periclitezi planul de a organiza cu orice preț alegeri. La 3000 de cazuri pe zi, reale, sistemul se prăbușește. Și aparenta eficiență a Guvernului Orban odată cu el…”, a scris

sursa:https://www.cotidianul.ro/tariceanu-numarul-de-infectari-cu-covid-e-mesterit/

Curtea de Conturi așteaptă propunerea ta

 


Curtea de Conturi aşteaptă propunerile cetăţenilor privind subiecte relevante în ceea ce priveşte gestionarea banilor publici, pe care instituţia să le includă în programul de activitate pe anul 2021, a anunțat instituția într-un comunicat marţi.

Astfel, Curtea de Conturi „continuă iniţiativa lansată anul trecut dedicată dezvoltării dialogului cu cetăţenii şi cu societatea civilă, în vederea propunerii unor teme care ar putea fi incluse în Programul de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2021. Toţi cei interesaţi pot transmite pe adresa de e-mail propuneri.program2021@rcc.ro subiectele de interes pe care le consideră relevante pentru activitatea instituţiei privind buna gestionare a resurselor publice în interesul cetăţeanului”, se precizează în comunicat.

Propunerile pot fi transmise până la data de 30 octombrie 2020. Subiectele propuse vor fi analizate de către structurile de specialitate care vor reţine aspectele din sfera de competenţă a Curţii de Conturi a României, potrivit comunicatului.

Prin această iniţiativă, Curtea de Conturi continuă să aplice angajamentul privind consolidarea responsabilităţii, a transparenţei instituţionale în relaţia cu cetăţenii, precum şi a integrităţii entităţilor guvernamentale şi din sectorul public, principii asumate prin intermediul standardelor ISSAI 12 şi ISSAI 20, emise de către Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI), conform documentului remis de Curtea de Conturi.

Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI) este o organizaţie autonomă, independentă, apolitică şi neguvernamentală, fondată în 1953. Unul dintre obiectivele strategice ale acestui cadru de cooperare profesională la nivel internaţional este dezvoltarea de standarde profesionale unitare (Standarde de Audit, Norme Metodologice, Ghiduri, Manuale, etc.) în domeniul controlului şi auditului finanţelor publice, prin intermediul cărora să se asigure o uniformitate şi o armonizare a modului în care se desfăşoară această activitate pe întregul mapamond.

sursa:https://www.cotidianul.ro/curtea-de-conturi-asteapta-propunerea-ta/

Complotul împotriva lui Donald Trump - ”Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România.”

 


În toamna anului trecut, politica americană a fost dominată de impeachmentul președintelui Trump – afacerea Ukrainegate,  presupusa condiționare a unui ajutor pentru Kiev de relansarea unei anchete asupra afacerilor familiei Biden în Ucraina.

La început de octombrie 2019, în urmă cu exact un an, contraatacul la Joe Biden al avocatului lui Trump, fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani, suna astfel: ”Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite”.

Cu siguranță ca serviciile secrete din România au intrat imediat în alertă. Ce avea să fie dezvăluit și când? Poate chiar inainte de alegerile prezidențiale americane, cu informațiile păstrate ca un as în mânecă de campania republicană? Pandemia a schimbat însă ecuația electorală – republicanii americani au luat la țintă China. Însă toată munca serviciilor românești pentru reacția la eventualele dezvăluiri poate că nu a fost în zadar. Asta pentru că bătalia politică din SUA se apropie din noua de Europa de Est.

În iunie 2016, în trecuta campanile prezidențială, toată presa americană vorbea despre un nou hacker din România, Guccifer 2.0. Pe un blog nou creat, Guccifer 2.0, presupusul hacker scria: ”Firma de securitate cibernetică CrowdStrike a anunțat că serverele Comitetului Național Democrat au fost atacate de grupuri sofisticate de hackeri. Sunt foarte încântat că această companie mi-a  apreciat abilitățile. Dar a fost foarte simplu, de fapt”.

Este vorba despre celebrul scandal al atacării serverelor Partidului Democrat de către hacker care ar fi lucrat pentru Rusia. Aceasta este versiunea oferită atunci de The Washington Post. În fapt, Guccifer 2.0 a apărut de niciunde la o zi după ce The Washington Post a publicat informația. Imediat, o serie de lingviști au ajuns la concluzia că Guccifer 2.0 nu este român, ci slav, cel mai probabil rus. Deci, totul era demonstrat – Rusia face echipă cu Donald Trump pentru înfrângerea lui Hillary Clinton . De aici avea să și pornească investigatia FBI condusă de Robert Mueller, cea care ar fi trebuit să ducă la impeachment, însă a eșuat lamentabil.

Acum, după mai bine de patru ani și tot în campanie electorală, aflăm că Guccifer 2.0 nu numai că nu era român, ci nici măcar nu exista, că nu a existat un atac al hackerilor ruși și nici măcar un atac cybernetic propriu-zis, ci o înscenare a democraților, carora le trebuia doar o dovadă circumstanțială care să lege campania lui Trump de Rusia.

Toate acestea sunt dezvăluite într-o scrisoare adresată președintelui comisiei pentru Justiție din Senatul SUA, Lindsey Graham, de șeful comunității de informații din SUA, John Ratcliffe. În scrisoare se arată că, în iulie 2016, serviciile secrete din SUA au aflat despre un complot pus la cale de echipa lui Hillary Clinton împotriva lui Donald Trump.

Potrivit propriilor note, directorul de atunci al CIA, John Brennan, i-a prezentat președintelui Barack Obama un memoriu intitulat ”Presupusa aprobare de către Hilary Clinton, pe 26 iulie 2016, a unei propuneri a consilierului său pe politică externă pentru calomnierea lui Donald Trump, declanșând un scandal despre ingerințele serviciilor de securitate ruse”. Ulterior, în septembrie 2016, FBI a primit un memoriu în care se arăta că Hillary Clinton a aprobat o asemenea propunere și că în scenariu era vorba despre implicarea unor hackeri ruși.

Ce s-a întâmplat în 2016, potrivit acestor noi dezvaluiri, nu a fost un atac informatic asupra Partidului Democrat, ci o predare a multor e-mailuri din serverul partidului de către șeful echipei de campanile a lui Clinton, John Podesta. Aceste e-mailuri au fost predate unei entități necunoscute. De aceea a fost nevoie de inventarea lui Guccifer 2.0, care să confirme informațiile oferite de democrați ziarului Washington Post și să dea parfum de credibilitate acuzațiilor de complicitate între echipa lui Trump și Rusia.

Compania de securitate cibernetică CrowdStrike a avut un rol important, căci ea a construit credibilitatea scenariului democraților în ce privește latura tehnică. Compania aceasta este deținută de un om de afaceri rus, membru al Atlantic Council. Acest din urmă think tank a primit finanțare și din Ucraina, de la firma Burisma, cea care l-a angajat în consiliul de administrație pe fiul lui Joe Biden, Hunter Biden. Vicepreședintele pe atunci Joe Biden a ajuns să se laude în public că a făcut presiuni pentru demiterea procurorului general al Ucrainei care ancheta afacerile acestei firme pentru care lucra fiul său.

Interesantă este și mărturia lui James Comey, directorul FBI la momentul 2016, în fața comisiei Senatului pentru serviciile secrete, în ianuarie 2017. Comey a spus atunci că FBI preferă să aibă acces direct la dovezi, ”dacă este posibil”, cu referire la computerele Partidului Democrat care au fost atacate de prezumatul hacker rus. Numai că, spune Comey, acest lucru nu a fost posibil, iar FBI a acceptat să se bazeze pe expertiza efectuată de o companie aleasă de Partidul Democrat – aceeași CrowdStrike, ”o companie foarte respectată”, după spusele fostului director FBI.

Revenind la actuala campanie, congresmanul republican Devin Nunes a fost foarte dur la adresa serviciilor americane de intelligence, după ce șeful comunității de informații a trimis scrisoarea mai sus amintită. ”Ce au făcut democrații? Au creat o iluzie maladivă. Asta a fost campania lui Clinton. Apoi au închiriat și avatari ca să o ducă la capăt. L-au plătit pe fostul spion britanic Christopher Steele, care a întocmit ”Dosarul Steele”. Apoi au plătit un presupus spion rus, pentru a-i da un parfum rusesc. Imaginați-vă ce au făcut”. ”Toți congresmanii republicani ar trebui să spună… vrem toate dovezile pe care le au agențiile de informații, altfel poate că e momentul sa închidem aceste agenții”, a spus Nunes.

sursa:https://www.cotidianul.ro/complotul-lui-clinton-impotriva-lui-donald-trump/

Sabia restricțiilor: Ce se întâmplă în trei județe

 


GALAȚI

Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din orașul Galați și din trei comune gălățene se închid timp de o săptămână din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, autoritățile gălățene au decis să suspende începând de marți până pe 12 octombrie activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor din orașul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători. Restaurantele și cafenelele aflate în pensiunile și hotelurile din localitățile menționate rămân deschise doar pentru clienți. De asemenea, unitățile pot prepara produse care nu se consumă la fața locului.

Timp de o săptămână va fi suspendată și activitatea cazinourilor din Galați. În plus, nu vor fi deschise cinematografele și teatrele, iar spectacolele și evenimentele culturale sunt interzise în toate localitățile menționate.

Măsurile au fost luate în localitățile din județul Galați unde incidența cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

SIBIU

În patru localități din județul Sibiu masca devine obligatorie în spațiul deschis, iar restaurantele și cafenelele se închid, de miercuri, din cauza COVID-19. În jurul școlilor din tot județul devine obligatorie masca de protecție, au anunțat, miercuri, reprezentanții Prefecturii Sibiu.

„La nivelul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal, având în vedere înregistrarea unei rate de incidență cumulate în 14 zile între 1,5 și 3 la 1000 de locuitori în 4 localități ale județului Sibiu, DSP Sibiu formulează următoarele propuneri: începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00 se va institui obligația purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal prezente în toate spațiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Începând cu data de 7 octombrie ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, în localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, precum și funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a cluburilor”, a spus Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Sunt exceptate de măsura închiderii zona mall-ului din Șelimbăr cu toate supermarketurile și restaurantele din jur.

De asemenea, fac excepție de la această măsură persoanele cazate în unități hoteliere din cele 4 localități, care pot lua masa în cadrul restaurantelor acestora.

Totodată, se recomandă ca de miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, lăcașurile de cult din Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, să desfășoare slujbele religioase în curte, iar credincioșii să poarte masca de protecție şi să păstreze distanța fizică de 2 metri între persoane.

Tot de miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, se va institui obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor școlilor din județul Sibiu. Excepție de la această măsură fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

DÂMBOVIȚA

Purtarea măştii de protecţie în preajma şcolilor din localităţile Titu, Crevedia, Glodeni, Ocniţa, Moţăieni, Perşinari şi Ulmi va fi obligatorie începând din data de 7 octombrie, potrivit unei hotărâri adoptată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa.

CJSU Dâmboviţa a mai stabilit restricţionarea activităţilor cu publicul în interiorul clădirilor restaurantelor, cafenelelor şi operatorilor de jocuri de noroc în oraşul Titu în perioada 7 – 13 octombrie şi prelungirea acestor restricţii până pe 13 octombrie în localităţile Crevedia, Glodeni şi Ocniţa.

„Începând cu data de 7 octombrie, până la data de 13 octombrie 2020, se menţin restricţiile, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Crevedia, Glodeni, Ocniţa. Începând cu data de 7 octombrie, până la data de 13 octombrie 2020, se restricţionează în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza oraşului Titu”, se arată în hotărârea CJSU Dâmboviţa.

În privinţa obligativităţii purtări măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor şcolare, acesta se instituie începând din 7 octombrie în localităţile Titu, Crevedia, Glodeni, Ocniţa, Moţăieni, Perşinari, Ulmi, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă urmând să dispună măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje sau anunţuri.

sursa:https://www.cotidianul.ro/sabia-restrictiilor-ce-se-intampla-in-doua-judete/

Savaliuc a reușit, Iohannis ajunge în instanță !

 


După un întreg periplu printre meandrele Justiției, Răzvan Savaliuc a reușit să aducă scandalosul dosar al banilor datorați de Iohannis în instanță - jurnalistul fiind ajutat de un celebru avocat

Cunoscutul jurnalist de investigații aruncă o adevărată NUCLEARĂ: mâine, 7 octombrie, începe la Curtea Supremă ”Procesul 6 case” – ”în care PICCJ a mușamalizat plângerea penală făcută de Lumea Justiției împotriva soților Carmen și Klaus Iohannis”, anunță Savaliuc.


Jurnalistul a apelat în acest caz la un avocat de top – Cătălin Dancu. De aceea, Savaliuc ne asigură că ”Maestrul Cătălin Dancu intră la rupere pentru a demasca ce a ascuns parchetul!”.

”Înalta Curte trebuie să rețină cauza spre judecare, întrucât la dosar s-au strâns toate probele care dovedesc că soții Iohannis au dobândit cu acte false un imobil care i-a îmbogățit cu 320.000 euro”, scrie Răzvan Savaliuc.

De aceea, jurnalistul crede că ”se poate face dreptate!” și arată că, după o luptă dusă cu tenacitate și curaj la Parchetul General, care a durat mai bine de doi ani, ”redacția Lumea Justiției a reușit ceea ce pentru mulți ar părea imposibil” – aducerea dosarului Iohannis în fața instanței!


Concret, mâine, 7 octombrie, la orele 09.00, la Secția penală a ÎCCJ se  judecă primul termen al dosarului 1120/1/2020 – ”"Procesul 6 case" în care Lumea Justiției a formulat plângere penală împotriva soților Carmen și Klaus Iohannis pentru modul fraudulos în care au dobândit doua imobile în centrul Sibiului”.


”Vom fi prezenți la proces reprezentați de maestrul Cătălin Dancu din Baroul București (cel care a ocupat funcția de consul general al României la New York), unul dintre cei mai curajoși avocați și cei mai buni pledanți la bară”, scrie Savaliuc.

Povestea casei din Sibiu e clară: imobilul a fost închiriat de soții Iohannis unei bănci germane timp de 14 ani (2001 - 2015), timp în care au obținut peste 320.000 euro, fiind apoi dovedit ulterior că a fost dobândit ilegal, cu rea credință.

”Deși întreaga opinie publica a fost informată despre acest proces, Klaus Iohannis nu a înțeles nici până azi să returneze cei 320.000 euro pe care i-a încasat pe nedrept, chiar dacă a recunoscut public că din banii obținuți de la Raiffeisen Bank și-a mai cumpărat "două căsuțe" pe care a pretins că le-a dobândit dând meditații”, amintește Savaliuc.

Răzvan Savaliuc spune ferm: ”avem o singură dorință: soții Iohannis trebuie să fie obligați să dea banii înapoi, iar Statul român trebuie să găsească curajul să îi ceară chiar și cu de-a sila !”.


În articolul publicat de Lumea Justiției găsiți mai multe detalii despre proces și despre scandalul caselor lui Iohannis.


Interesant de văzut dacă PSD, care la un moment dat insista cu recuperarea acestor bani, va mai schița acum vreun gest.

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20201006/31929131/Savaliuc-a-reusit-Iohannis-ajunge-in-instanta.htm

”Vă mulțumesc din suflet !”

 


Gabriela Firea a anunțat că 63% dintre cetățenii care au votat-o la alegerile din 27 septembrie sunt femei și le-a mulțumit doamnelor și domnișoarelor pentru alegerea făcută.

Gabriela Firea a promis că oriunde s-ar afla, va continua să lupte pentru sănătate, educație, aer curat, cultură și pentru persoanele vulnerabile. 

„63% dintre persoanele care m-au ales sunt femei. Va multumesc din suflet, doamnelor si domnisoarelor! Voua si barbatilor, chiar daca mai putini - putini dar buni -, care credeti in mine. Ma voi stradui, oriunde m-as afla, sa fiu in continuare alaturi de voi, impartasind aceleasi valori si idealuri : investitiile in sanatate, educatie, aer curat, cultura, persoane vulnerabile, o comunitate plina de caldura sufleteasca si intelegere, in care sa se simta toti acasa!”, este mesajul postat de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. 

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/gabriela-firea-63-dintre-persoanele-care-m-au-ales-sunt-femei-va-multumesc-din-suflet-583540.html

Cod galben de ploi, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării

 


Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea pentru aproape toată țara, valabilă marți, până la ora 18.00. De asemenea, au emis o nouă avertizare cod galben, valabilă până miercuri, 7 octombrie, ora 06.00.

Potrivit primei avertizări cod galben, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în zonele de deal şi de munte, Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei şi Moldovei şi nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, vijelii şi grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25...35 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

Al doilea cod galben este valabil de marți, ora 18.00, până miercuri, ora 06.00. În intervalul menţionat, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în sudul şi estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei şi local în Moldova.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, vijelii şi izolat grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi local 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Prognoza METEO 6 octombrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul prezintã înnorãri în toate regiunile. Local, în Banat şi zona montanã aferentã, în Oltenia şi în Transilvania se semnaleazã averse şi descãrcãri electrice şi izolat, plouã slab în Moldova. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în Carpaţii Meridionali, nordul Olteniei şi în Dobrogea. La ora 09 se înregistrau valori termice cuprinse între 11 grade la Miercurea Ciuc şi Joseni şi 22 de grade la Constanţa, Constanţa-dig, Mangalia, Sulina, Sfântu Gheorghe-Deltã şi Gura Portiţei. Izolat, în estul Transilvaniei se semnaleazã ceaţã.

Astăzi, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã îndeosebi în Maramureş, Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, Crişanei şi a Moldovei şi local în Muntenia. Cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade cu averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi, local 20...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp . Temperaturile maxime, mai coborâte faţã de ziua precedentã, mai ales în vest, sud-vest, nord şi centru, se vor încadra între 18 şi 31 de grade.

Prognoza METEO 6 octombrie 2020. Vremea în Capitală

Marți dimineața, cerul este mai mult noros, iar vântul suflã slab. La ora 09 se înregistrau 19 grade.

Astăzi, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã, deşi valorile termice vor fi mai coborâte faţã de ziua precedentã. Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a zilei probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului va fi în creştere. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/cod-galben-de-ploi-vijelii-si-grindina-in-cea-mai-mare-parte-a-tarii-583541.html

Poliția română - Controale sub acoperire pentru cei care nu respectă regulile COVID

 


Polițiști în civil vor efectua controale și-i vor amenda pe cei care nu respectă regulile anti-COVID-19. Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că s-a constatat că anumite grupuri se conformează regulilor doar în prezența forțelor de ordine.

Potrivit unor surse guvernamentale, în aceste operațiuni vor fi mobilizați 20% dintre polițiști.

De asemenea, s-a luat decizia înființării unui telverde la care poate fi sesizată de către cetățeni nerespectarea măsurilor sanitare. Mai mult, reclamanții pot trimite și materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi, deschiderea de cercetări sau adoptarea altor măsuri sancționatorii. Numărul telverde este 0800.800.165.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24332788-controale-sub-acoperire-politisti-civil-trimisi-amendezi-cei-care-nu-respecta-regulile-anti-covid.htm

În conceptul politicii externe a Germaniei, sfărâmarea statelor mici şi mijlocii a fost obiectivul politic ale acestei supradimensionate puteri pentru estul Europei. Dar poate au făcut un calcul greşit.

 


Preocupările autorităţilor îndreptăţite să asigure integritatea statului român nu trebuie să se focalizeze doar pe Ținutul Secuiesc. „Revoluția bunei guvernări”, sloganul câștigător de la Primăria Timișoara, ridică unele semne de întrebare care merită analizate cu maximă luciditate.

Asistăm, cumva, la un plan B al Berlinului, după ce planul A, cu Klaus Iohannis, a eșuat? Dar, care ar fi acest plan B şi ce să fi eșuat cu planul A? Este posibil ca Iohannis să fi câștigat cu un nume german încrederea Cancelariei, lăsând impresia unui fidel al Germaniei, dar, în realitate, să fi dus o politică românească, mai puțin pe gustul nemților? Dacă da, injectarea directă a unui om crescut pentru România devenea obligatorie, în spiritul tradiției. Am să mă explic.

Aș putea spune că Dominic Fritz a zburat sub radar ani de zile, până a ajuns să câştige primăria metropolei bănăţene. După ce a fost consilier la Agenția Germană pentru Colaborare Internațională (Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit), a ocupat funcția de șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei Horst Köhler (2004-2010). Perceput de unii drept un monument viu al imperialismului german şi supranumit „stafia de la Palatul Bellevue”, Köhler a părăsit funcţia de şef al statului după ce nenumăraţi politicieni şi intelectuali i-au bătut obrazul pentru derapajele dintr-un interviu despre rolul armatei germane.

Foarte interesant este că, după ce şi-a dat bacalaureatul la o şcoala a iezuiţilor, la o vârstă la care nu se gândea la măiestria în spionaj al acestui Ordin monastic, Fritz și-a căutat caută norocul la o instituţie care, sub pretextul dezvoltării şi colaborării, a avut şi agenţi din rândurile serviciului de informaţii externe al Germaniei (BND). Și ce să vezi, a ajuns exact la pupitrul de comenzi al unui pensionar visător la măreţia patriei mumă! Ar putea spune că, sătul până peste cap de servicii şi imperialişti, a decis să salveze Timişoara de corupţie şi să aducă bănăţenilor curăţenie. Ar putea, dar e credibil?

Oare interviul care a pus capac preşedinţiei Köhler este după nouă ani elementul l-a determinat pe Fritz să renunţe la şefia de cabinet şi să se dedice României?

În acel interviu fulminant, preşedintele în funcţie spunea ceva ce, după al Doilea Război Mondial, nu a mai fost rostit de niciun politican german:

“Suntem la fel ca şi o pătură largă a societăţii pe drumul de a înţelege că o ţară de mărimea noastră, cu orientarea spre comerţul exterior şi ca atare dependentă de străinătate să ştie, că în caz de îndoială, sau de urgenţă este necesară şi o operaţiune militară, pentru a ne apăra interesele, precum rutele comerciale, sau a preveni instabilităţi regionale care cu siguranţă ar afecta negativ şansele noastre prin comerţ, locuri de muncă sau venit. Toate acestea trebuiesc discutate, iar eu nu cred ca suntem pe un drum prost.”

Nu este singurul îndemn la măreţie imperială al fostului prea timid preşedinte. În monografia „Vecinătăţile din est ale Germaniei”, apărută în 2009, domnul Köhler susţine despre coloniile germane din est următoarele idei emblematice:

„Pentru înţelegerea istoriei şi culturii germane este indispensabilă înţelegerea istoriei şi culturii germane a fostului est german. Pentru acest lucru girează nume precum Andreas Gorphius, Immanuel Kant, Johann Gottfried Herder, Joseph von Eichendorff, E.T.A. Hoffmann şi Käthe Kollwitz. La fel şi oraşe precum Marienburg în Prusia Orientală, Sala Centenarului din Breslau (Wroclaw/PL), Biserica Păcii în Schweidnitz (Svídnice/CZ) şi Jauer (Jawo/PL) – ele toate aparţin astăzi patrimoniului mondial dar rămân încă parte a moştenirii noastre culturale, chiar dacă irevocabil nu mai fac parte de Germania, oraşe precum Posen (Poznań/PL), Reval (Tallin/EST) şi Riga (LV) se întorc înapoi pe harta comună. Şi cu ele amintirile vărsate pentru aportul cultural german în estul Europei.”

Pentru o mai bună înţelegere a celor afirmate, am trecut în paranteză denumirile actuale ale localităţilor la care s-a referit Köhler. Nu numai că a folosit numele vechi germane ale oraşelor!! El a schițat o extindere a Germanităţii în Europa care nu a existat niciodată la nivelul politicii de stat asumate. Să fabulezi despre o hartă a Germanităţii care să includă zone cotropite de Cavalerii Teutoni, precum Ţările Baltice (în text se referă la Letonia si Estonia) în urmă cu sute de ani, este dovada lipsei de respect pentru Europa zilelor noastre. A confunda Germania cu Germanitatea este precum ai confunda Islamul cu Islamismul. Iar de la teorie la practică este o cale la fel de lungă precum de la biroul fostului preşedinte până la Primăria Timişoara. Sau nu?

Dar cum vi se pare tot propunerea sa ca soldaţii să poarte mai des uniformele, iar cetăţenii să cânte imnul la oricare ocazie? În ceea ce priveşte imnul, nu i-o poţi lua in nume de rău, fiindcă atât el, cât şi fosta primă doamnă cântă într-un cor şi e firesc să aibă o inclinaţie pentru muzică. Dar a îndemna soldaţii să poarte mai des uniforme într-o ţară unde bocancul cam tremură… este totuşi riscant.

Dar să revenim la percepţia fostului angajator al noului primar asupra istoriei. Câte popoare măreţe mai venerează edificiile arhitectonice ridicate de nişte cavaleri cotropitori? Vor mai trece câteva sute de ani şi vom venera şi Wehrmachtul, ca pe un promotor al civilizaţiei? Cavalerii teutoni zboară, azi, sub radar şi nu mai vin călare pe armăsari, ca în urmo cu opt sute de ani.

România zilelor noastre este încorsetată de nişte sintagme extrem de periculoase şi nocive pentru sentimentul naţional al poporului. Răstălmăcirea istoriei, precum am relatat mai sus, duce la elogierea cotropirii în numele civilizaţiei. Nici măcar Marea Britanie nu-şi permite o astfel de perspectivă a propriului trecut colonial! Mă îndoiesc că ar rămâne fără ecou dacă Elisabeta a II-a ar publica într-o carte despre colonialismul britanic astfel de glorificări!

Toxic pentru întregul est al Europei este concepţia de promovare a dezvoltării cu sprijin, prin management şi înţelepciune germană. Prin Uniunea Europeană s-a strecurat cel mai otrăvitor mit al dezvoltării unor înapoiaţi prin ajutorul unei naţiuni superioare. Dacă aţi crezut o secundă că determinismul istoric a lui Hegel este doar un subiect dintr-o cartea prăfuita, v-aţi înşelat! El s-a păstrat timp de aproape două secole şi a ajuns, prin politica UE, la nivel de dogmă de stat, rostită de politicieni occidentali fără ca să li se înroşească obrajii.

Modernizarea României constă în emanciparea naţiunii de a se considera egală printre egali şi a respinge ideea de învăţăminte sfinte rostite de la apus. Altfel, statalitatea românească riscă să dispară de pe hartă. Doar au mai dispărut naţiuni care şi-au găsit menirea în a slujii şi a adula!

Cum să procedezi cu un stat care îţi spune mai frumos, ori mai cu toţi dinţii, că ori îi accepţi regulile pieţii, ori pe cele ale baionetelor?

În conceptul politicii externe a Germaniei, cel puţin în ceea ce citim în materiale declasificate ale MAE Berlin, sfărâmarea statelor mici şi mijlocii a fost obiectivul politic ale acestei supradimensionate puteri pentru estul Europei. Dar poate au făcut un calcul greşit. Au conceput un stat care fără comerţ exterior e pe ducă, iar ca să-şi atingă scopul comercial, misionează cu bani grei şi multă ştiinţă. Sfatul meu ar fi să trăiască mai modest şi să consume mai multe din roadele propriului pământ. Ar ocroti mediul, dar, mai ales, vecinii.

Oricum, pare că este destul de greu de trăit acolo, din moment ce până şi nemţii se refugiază în România şi ajung primari. Sunt sigur că acest fenomen din Pădurea Neagra ne va preocupa câteva decenii. Întrebare: Are lozinca „Banatu-i fruncea” potențialul sa arunce în aer România?

sursa:https://www.cotidianul.ro/este-primarul-timisoarei-un-proiect-al-serviciilor-secrete-germane/