4.06.2021

OMS nu susține pașapoartele de vaccinare pentru călătoriile internaționale


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine impunerea paşapoartelor de vaccinare pentru intrare sau ieşire întrucât nu se ştie cu siguranţă dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului, precum şi ca urmare a unor temeri legate de echitate, a afirmat marţi o purtătoare de cuvânt a organizaţiei, potrivit Reuters.

"Noi, în calitate de Organizaţie Mondială a Sănătăţii, afirmăm în acest moment că nu am dori să vedem paşaportul de vaccinare ca o condiţie de intrare sau ieşire deoarece nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

"Există toate celelalte întrebări, pe lângă problema discriminării împotriva persoanelor care nu se pot vaccina dintr-un motiv sau altul", a mai spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul OMS a cerut un ajutor pentru țările subdezvoltate

OMS urmează să evalueze pentru o posibilă autorizare de urgenţă vaccinurile chinezeşti împotriva COVID-19 Sinopharm şi Sinovac la sfârşitul lunii aprilie, cu aproximaţie, întrucât are nevoie de informaţii suplimentare, a adăugat oficialul OMS.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut luna trecută ţărilor care dispun de provizii în exces de vaccinuri anti-COVID19 să doneze de urgenţă 10 milioane de doze către mecanismul COVAX, condus de OMS împreună cu Alianţa pentru Vaccinuri (GAVI).

Decizia Indiei de a suspenda temporar toate exporturile masive de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi fabricat local de Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, pentru a răspunde cererii interne în contextul creşterii numărului de infectări, a afectat şi livrările către mecanismul global COVAX, notează Reuters, potrivit Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/oms-nu-sustine-pasapoartele-de-vaccinare-pentru-calatoriile-internationale_812700.html

Restricții de Paștele Ortodox. ÎPS Teodosie: Absurdități pe care nu le putem înghiți. Poporul este sclavul unor ordine

 


DACĂ PANDEMIA  A PICAT, DE CE MAI SUNT RESTRICȚII ?

ÎPS Teodosie s-a arătat revoltat cu privire la restricțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru noaptea de Înviere și a declarat că la Constanța nu vor fi respectate. 

Pe 13 aprilie va avea loc o întâlnire la Palatul Victoria între Biserică și reprezentanții Executivului pentru a stabili regulile Paștelui Ortodox, a anunțat Antena 3. Până în prezent autoritățile au discutat doar de impunerea unei restricții de circulație după ora 02:00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere. 

ÎPS Teodosie a susținut în direct la Antena 3 că nu este de acord cu deciziile autorităților. 

”Eu m-am exprimat fără să fiu consultat. Nu se poate până la ora 02:00. Slujbele noastre sunt lungi, noi trebuie să le ținem așa cum sunt ele întocmite și nici nu înțelegem orele în care virusul este mai puternic sau este mai slab. Sunt niște absurdități pe care nu le putem înghiți. Sunt și acestea niște metode de înjosire, de sclavagism. Poporul este sclavul unor ordine care nu au nicio logică și nicio utilitate. Care e utilitatea ? Să se înghesuie oamenii în ore puține, în loc să vină pe rând ? Nicio logică. Se contrazice orice logică. De aceea trebuie să apelăm la toată opinia publică să intrăm într-o normalitate. Nu e nimeni mai mare decât Dumnezeu. Vine Sfânt Lumină. Noi sfidăm Lumina care vine din cer ? Ce înseamnă asta ? Nu se tem ? Cine nu se teme va avea motive să se teamă de Dumnezeu. Dumnezeu nu se lasă învins. Nu este nimeni deasupra lui Dumnezeu, chiar dacă unii se declară fără Dumnezeu. Că nu vor ei. Dacă nu vor ei, Dumnezeu tot există. Este realitatea cea mai puternică, cea mai obiectivă, realitatea de la originea lumii și care coordonează viața și sfârșitul și toate cele ce vor urma”, a declarat ÎPS Teodosie. 

ÎPS Teodosie a mai precizat în cadrul intervenției televizate că nu vor fi respectate restricțiile pentru ca slujba de Înviere să poată fi oficiată conform tradiției. 

sursa:https://www.dcnews.ro/restrictii-de-pastele-ortodox--ips-teodosie--absurditati-pe-care-nu-le-putem-inghiti--poporul-este-sclav-unor-ordine_812732.html

Scandal în Senat. PSD a părăsit sala din cauza procedurii de vot

 


Senatorii PSD au părăsit, marţi, pentru a doua oară în această legislatură, plenul Senatului, în semn de nemulţumire faţă de procedura de vot mixt agreată de majoritatea parlamentară - pe tabletă şi telefonic. Săptămâna trecută, pe 29 martie, proiectul de aprobare a OUG 166/2020 a fost votat pe tabletă şi s-au înregistrat 66 de voturi "pentru", 37 'împotrivă' şi 3 abţineri. În cazul acestui act normativ, ce are caracter organic, sunt necesare 69 de voturi.

În urma şedinţei Comitetului liderilor, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a precizat că s-a stabilit ca votul în Senat să fie pe tabletă şi telefonic "până în momentul când tabletele vor funcţiona foarte bine".

Senatorii PSD au plecat din plen şi pe 29 martie

Votul pentru respingerea OUG 166/2020 a fost dat ulterior atât pe tabletă, cât şi telefonic, nefiind întrunite nici în acest caz 69 de voturi 'pentru', motiv pentru care procedura este reluată în prezent.

Senatorii PSD s-au retras, pe 29 martie, din sala de plen, nemulţumiţi fiind că votul, în urma reexaminării OUG 166/2020 de modificare a Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în economie, a fost acordat atât pe tabletă, cât şi telefonic.

Dacă săptămâna trecută votul a fost întrerupt după ce OUG 166/2020 a fost votată, marţi acesta continuă pentru toate actele normative dezbătute în plen şi înscrise pe ordinea de zi.

PSD cere prezenţa fizică a senatorilor

Liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a pledat marţi, din nou, în plenul Senatului, pentru prezenţa fizică a senatorilor şi pentru un vot exclusiv pe tabletă.

"Este evident că electoratul, că oamenii de acasă, care sunt forţaţi să meargă la muncă indiferent de condiţiile pandemice, se pot gândi că parlamentarii lor iubiţi, distinşii lor parlamentari pot fi ori cu picioarele pe pereţii dormitorului, ori la plajă când sunt sunaţi cu telefonul, care este telefon fără imagine. În consecinţă, în acest moment, revenim cu aceeaşi decizie pe care am avut-o şi data trecută, până la decizia de a avea un vot pe tablete exclusiv, grupul senatorial al PSD părăseşte sala de plen şi nu participă la acest vot", a afirmat Romaşcanu.

Liderul grupului liberal din Senat, Virgil Guran, a menţionat că procedura de vot (n.r.- tabletă+telefonic) a fost stabilită în comun acord cu toate grupurile parlamentare şi că prezenţa fizică a tuturor senatorilor se face doar când votul este exprimat prin buletine sau cu bile, scrie Agerpres. 


sursa:https://www.dcnews.ro/scandal-in-senat-psd-a-parasit-sala-din-cauza-procedurii-de-vot-parlamentarii-lor-iubiti-la-plaja-cu-telefonul-fara-imagine_812741.html

PANDEMIA A PICAT și TOTUȘI ÎN UNELE ȚĂRI, CUM AR FI șI în ROMÂNIA, EA ”PICĂ” MAI LENT

 


Pandemia a picat, zic eu către un vecin de cartier. Mda, zice vecinul mestecând o gumă. Păi și nu te bucuri, îl întreb eu privindu-l puțin mirat.  Ba da, mă bucur, zise, iuțind pasul. Mi-am continuat drumul în ritmul meu. După câțiva pași îl zăresc pe vecin cum pune o pungă mare din plastic burdușită cu ceva într-un coș pentru gunoi. M-am gândit că sunt câteva haine uzate pe care nu le mai folosește. Un om al străzii a ieșit dintr-un boschet și a tras cu nerăbdare de sacoșa din plastic. A scotocit puțin, apoi a dat cu sacoșa de pământ. Punga din plastic s-a spart și a lăsat să se reverse pe trotuar un maldăr de măști albăstrui, subțirele, fragile. Mda, zic eu în gând trecând pe lângă sacoșă mai departe. Înțelesesem acum de ce nu s-a bucurat vecinul când îi spusesem că pandemia a picat. ”Bișnițăreala” lui cu măști luase sfârșit. Și mai înțelesesem și de ce în unele țări, inclusiv în România, pandemia așteaptă să fie gonită în brânci.

D.ROMAN

ESTE NEVOIE DE UN NOU „PROCES AL DOCTORILOR INFAMIEI”

 


„Procesul Doctorilor” (1946-1947) a fost cel dintâi din lungul șir de procese de la Nürnberg. Atunci au fost judecați doctorii naziști, numiți și „doctorii infamiei”1, care au efectuat experimente pe deținuții din lagărele germane de concentrare, urmărind să descopere mecanismele biologice ale creării unei „super-rase”, care să-i asigure Germaniei naziste „dominarea lumii pentru cel puțin o mie de ani” (Adolf Hitler). Ideea experimentelor umane pe deținuți a fost cunoscută drept „soluția finală”, fiind enunțată de Adolf Eichmann la Conferința de la Wansee, pe 20 ianuarie 1942. În doctrina oficială, experimentele pe deținuți urmau să realizeze „descoperiri medicale epocale”, dar, de fapt, nu au fost decât niște crime monstruoase, menite să edifice o utopie. (T.P.)

Astfel, „doctorii infamiei” ‒ de bună voie sau cu pistolul la tâmplă, ce mai contează? ‒ au făcut transplanturi, au creat vaccinuri împotriva malariei, au încercat să găsească soluții pentru rezistența la gaze de luptă, la hipotermie etc., și chiar să creeze clone umane. Desigur, aceste experimente pe cobai umani urmăreau un „scop nobil”: invincibilitatea biologică a rasei ariene2. Pentru noi, cei din ziua de azi, toate par rupte din fișa medicală a unui psihopat. Din păcate însă s-au întâmplat în realitate.

„Procesul doctorilor” s-a încheiat cu redactarea „Codului de la Nürnberg”3 (1949), devenit un text fundamental pentru etica medicală, în care sunt enunțate principiile etice ale experimentelor medicale. Central este conceptul de „consimțământ informat”, definit chiar la Articolul 1: „Persoana implicată într-un experiment trebuie să aibă capacitatea legală de a-și da consimțământul, de a-și exercita puterea de alegere fără intervenția nici unui element de forță, fraudă, înșelăciune, constrângere sau de orice altă formă de coerciție. Trebuie să cunoască și să înțeleagă suficient de bine datele problemei, încât să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză”. Astfel, înainte de a fi implicat în experiment, subiectul trebuie să fie informat despre „natura, durata și scopul experimentului, metoda prin care se realizează, precum și despre toate eventualele inconveniente și pericole la care să se aștepte, ca și despre posibilele efecte asupra sănătății sale”.

Experimente pentru un „supra-om” tehnologic?

Coșmarul se pare însă că revine, căci omul nu a abandonat joaca „de-a Dumnezeu”. Așadar, la început de eră digitală și transumanistă, se doresc noi experimente care să forțeze natura umană să-și depășească condiția. Pentru unii, mânați de un pathos demiurgic nestăpânit, dar și iresponsabil, scopul acesta amețitor scuză inconvenientele mijloacelor. Este nevoie de alți cobai, pentru alte experimente. De data aceasta însă procedura este mai sofisticată, iar metodele de convingere, mai elegante. Cert este că principiul „consimțământului informat” este și acum încălcat, de vreme ce este obținut prin dezinformare, constrângeri și chiar șantaj. Simplul fapt că nu suntem informați despre caracterul experimental al vaccinurilor este suficient pentru a argumenta violarea acestui principiu.

Din acest motiv, la ora actuală se desfășoară mai multe procese, ce contestă fie măsurile restrictive impuse de pandemie, fie anumite proceduri medicale, cum este vaccinarea anti-COVID-19. Un exemplu îl constituie acțiunea inițiată de un grup de 36 de profesioniști din domeniul medical, din Tirolul de Sud (Germania), reprezentați de avocata Renate Holzstein4. Astfel, pe 16 februarie a.c., Holzstein a formulat o acțiune în anulare împotriva deciziei Comisiei Uniunii Europene de a pune pe piață vaccinul „Comirnaty” pe bază de ARN-mesager, produs de Pfizer/BioNTech. Acțiunea a fost înregistrată cu numărul T-96-215 din 17 februarie a.c. la Curtea Europeană de Justiție. Motivația de la baza acestui demers este apărarea dreptului fundamental al omului de a i se proteja sănătatea și integritatea fizică, în contextul uriașelor presiuni de vaccinare la care este supusă astăzi populația Uniunii Europene.

În acest proces, obiectul contestării este vaccinul anti-COVID-19 pe bază de ARN-mesager, ce conține substanța „Comirnaty”, produsă de firma de biotehnologie BioNTech din Mainz – prima substanță de acest gen aprobată de Comisia Europeană drept vaccin. Este un produs de inginerie genetică și, potrivit textului reclamației, nu are „absolut nimic de-a face cu vaccinurile convenționale”. „Celelalte două substanțe aprobate ca vaccinuri pentru companiile Moderna și AstraZeneca au, de asemenea, un caracter experimental”, arată Holzeisen. Acțiuni similare vor fi demarate în curând și împotriva aprobărilor pentru vaccinurile Moderna și AstraZeneca.

Demersul Renatei Holzstein se bazează pe o sinteză a riscurilor medicale, realizată de Vanessa Schmidt-Krüger, specialist german în biologie celulară6. Schmidt-Krüger afirmă că noua tehnologie prezintă riscuri de toxicitate, în condițiile în care Pfizer/BioNTech nu a efectuat nici un studiu al modului în care nanoparticulele lipidice injectate pot afecta persoanele vaccinate. Până în prezent, experimentele cu nanoparticule au fost efectuate numai pe cobai. S-a constatat astfel că nanoparticulele lipidice duc la deteriorarea ADN-ului, și chiar la cancer pulmonar. Acest lucru s-a văzut la cobai, după ce nanoparticulele au ajuns la plămâni, prin inhalare. De asemenea, nanoparticulele lipidice au afectat alimentarea cu oxigen a animalelor. „Dacă sunt transportate în sânge, nanoparticulele pot provoca tromboză sau hemoliză, printre altele”, a mai explicat Schmidt-Krüger. Acest lucru ar putea fi deosebit de periculos pentru persoanele cu afecțiuni cardiace. „Dacă un mușchi al inimii este alimentat insuficient cu oxigen, acesta poate duce rapid la un atac de cord”, a spus ea. În concluzie, „raportul beneficiu-risc trebuie să fie pozitiv”, atunci când se lansează pe piață un nou produs farmaceutic.

În virtutea acestor argumente, Renate Holzeisen va susține în instanță dreptul clienților săi de a refuza vaccinarea. Presiunea care se exercită asupra lor este foarte mare și se manifestă fie prin intimidări de natură morală și socială, fie prin reglementări ce țin de legislația muncii. Potrivit avocatei, agresiunea împotriva celor care nu doresc vaccinarea experimentală a atins recent un punct culminant în Italia, unde virologul oficial al guvernului italian, Prof. Roberto Burioni, a afirmat că vaccinul este singura cale de evitare a carantinelor. „S-au depășit demult limitele toleranței”, comentează avocata, care activează și în instanțele italiene.

„Încălcările legislației UE actuale privind aprobarea medicamentelor sunt atât de grave”, susține ea, „încât se impune suspendarea imediată a autorizației de introducere pe piață a acestor vaccinuri”, dacă Comunitatea Europeană se mai dorește un garant al drepturilor fundamentale ale cetățenilor, așa cum o obligă Carta Drepturilor Fundamentele a Uniunii Europe. Renate Holzeisen consideră că solicitarea de anulare are sorți de izbândă și se așteaptă ca acțiunea să încurajeze intervenții similare și în alte state membre.

Criză medicală sau scandal de fraudă?

Acest demers se înscrie într-unul mai amplu de contestare a pandemiei, inițiat de o coaliție internațională de juriști, mobilizată în principal în urma apelului7 adresat de cunoscutul jurist Robert F. Kennedy jr. către 100.000 de avocați, în care îi îndeamnă să lupte pentru apărarea drepturilor individuale. Un colaborator al acestuia este avocatul americano-german Reiner Füllmich8, unul dintre cei patru fondatori ai Fundației berlineze „Comitetul de Investigație Corona”9. Fundația își propune să găsească răspunsuri la întrebările critice legate de criza medicală, pe care o consideră mai degrabă un scandal de fraudă fără precedent. „Comitetul de Investigație Corona” a fost întemeiat pe 10 iulie 2020 și numără printre membrii săi avocați, medici și oameni de știință, care au ajuns la concluzia că COVID-19 este cea mai mare crimă împotriva umanității pe care a cunoscut-o vreodată istoria. „Responsabilii pentru scandalul fraudelor Corona trebuie urmăriți penal pentru crime împotriva umanității și daune civile”, susține Reiner Füllmich.

Este important de reținut că Reiner Füllmich are în spate o experiență de succes în procese legate de scandaluri de fraudă, el fiind cel care a reușit să condamne gigantul Volkswagen10 în cazul convertoarelor catalitice. Tot el a câștigat un proces împotriva multinaționalei Deutsche Bank11, ca și împotriva companiei internaționale de transport „Kühne + Nagel”12. Potrivit lui Füllmich însă, fraudele marilor companii germane de care s-a ocupat sunt nesemnificative în comparație cu daunele pe care le-a provocat și continuă să le provoace așa-zisa „criză COVID-19”, pe care propune să o numim mai degrabă „scandalul COVID-19”. Tot Füllmich, în fruntea unei echipe de avocați, a început un amplu demers juridic de obținere a unor despăgubiri pentru cei prejudiciați de acest „scandal de fraudă”, încurajând populația germană să adreseze asemenea sesizări și plângeri pe platforma Corona-schadensersatzklage.de.

„Comitetul de Investigație Corona” a inițiat, de asemenea, o comisie privată de anchetă a măsurilor COVID-19 la nivel internațional. „Audierile a o sută de oameni de știință, medici, economiști, juriști de renume internațional, desfășurate de comisia de anchetă din Berlin asupra afacerii COVID-19, începând din 07/10/2020, au arătat cu o probabilitate apropiată de certitudine că scandalul COVID-19 nu este o problemă de sănătate. Este vorba, mai degrabă, de o încercare de consolidare a puterii Forumului de la Davos, care se realizează prin transferul de capital de la populație către membrii forumului, ca urmare a ruinării întreprinderilor mici și mijlocii”, susține Füllmich. Acțiunile concertate ale coaliției independente de juriști a demarat la New York un proces de evaluare a eficacității testelor PCR, în baza cărora s-au decretat carantinele. Concomitent, sunt pe rol și alte acțiuni juridice de contestare a măsurilor restrictive în Germania, Canada, Australia, Austria, acțiuni înaintate la Curtea Internațională de Justiție sau la Curtea Europeană de Justiție.

„Injecțiile cu substanțe experimentale deghizate în vaccinuri provoacă la scară largă daune grave, chiar fatale. Populația lumii este folosită drept cobai pentru aceste seruri experimentale. Pentru a crea panică, au fost introduse măsuri de izolare periculoase și dăunătoare, impunându-se obligativitatea, inutilă și periculoasă, a purtării măștii și distanțarea socială, la rândul ei inutilă și contraproductivă. Astfel a fost pregătită populația pentru injectare”, explică Füllmich. „Între timp, tot mai mulți oameni, nu numai avocați, cer, pe lângă stoparea imediată a acestor măsuri criminale, o examinare juridică a faptelor de către un tribunal internațional independent, după modelul celui de la Nürnberg”, continuă el.

Recuperarea drepturilor fundamentale

În același spirit acționează și „Comitetul german de Investigație Extraparlamentară Corona”13, care și-a demarat acțiunile în condițiile în care Bundestag-ul german a refuzat înființarea unei comisii parlamentare de investigare a măsurilor luate în pandemie14. De asemenea, un comitet similar de investigație a fost înființat în Austria15. Bazându-se pe constatările Curții Constituționale a Austriei din iulie și octombrie 2020, potrivit cărora principalele dispoziții ale ordonanțelor „Corona” au fost ilegale și nu impun obligativitatea aplicării lor, comitetul austriac încurajează, la rândul său, solicitarea de despăgubiri de către cei afectați de măsurile abuzive. Printre acestea, enumeră abordarea diferențiată a domeniilor de afaceri, închiderea afacerilor gastronomice, interzicerea evenimentelor cu mai mult de 10 persoane, interdicția de a participa la adunări publice, purtarea obligatorie a unei măști în locuri publice și în camere închise. „Întrucât ordonanțele nu au fost documentate, dosarele de ordonanță sunt practic nule. Se poate concluziona că toate prevederile ordonanțelor au fost și sunt ilegale. Rezultă că prima carantină și ordonanțele succesive au fost ilegale, și toate închiderile de întreprinderi din Austria au fost, de asemenea, ilegale. Așadar, Republica Austriei este obligată să plătească daune persoanelor vătămate, în temeiul Legii privind răspunderea oficială”16.

Procedura de depunere a plângerilor a fost demarată în ianuarie 2021, iar suportul juridic este asigurat de platforma austriacă „Avocați pentru drepturile fundamentale” („Rechtsanwälte für Grundrechte", https://www.afa-zone.at), întemeiată în martie 2020, cu scopul de a apăra „libertatea și democrația, statul de drept și populația care dorește să-i fie garantate drepturile”, în contextul măsurilor luate în timpul pandemiei de coronavirus.

Pentru a pune capăt utopiei demiurgice naziste, a fost nevoie de un război devastator și o înfrângere rușinoasă. Pentru a pune capăt utopiei comuniste, a fost nevoie de multe decenii de suferință și un adevărat Holocaust roșu. Să sperăm că utopia transumanistă va putea fi oprită prin vigilența noastră, prin acțiuni ferme și curajoase din partea fiecăruia, dar mai ales ale medicilor și juriștilor noștri, de care depinde edificarea acestei utopii sau, dimpotrivă, destrămarea ei, asemenea unui coșmar nocturn.

Tatiana Petrache, Familia Ortodoxă

sursa:https://www.activenews.ro/opinii/ESTE-NEVOIE-DE-UN-NOU-%E2%80%9EPROCES-AL-DOCTORILOR-INFAMIEI-166119

SFÂRȘITUL UNEI MARI MINCIUNI !

 


SFÂRȘITUL UNEI MARI MINCIUNI ! 

TRĂIASCĂ VIAȚA ! TRĂIASCĂ LIBERTATEA !

SUA şi NATO, în alertă după tensiunile dintre Rusia şi Ucraina

 


Întrebat dacă România ar trebui să se teamă de acest conflict, Bogdan Chirieac a spus că "nu în mod direct" şi a adus aminte şi de alte conflicte armate la graniţele noastre. 

"România a mai avut război chiar la graniţă, e vorba de războaiele din fosta Iugoslavie, din anii '90. Sigur, atunci era preşedinte Emil Constantinescu. Prin sacrificarea celui de-al doilea mandat al său, a deschis calea României spre NATO şi UE. România nu a participat la conflict, NATO a bombardat Iugoslavia, dar România a permis survolarea teritoriului său. 

În cazul de faţă, războiul nu e atât de aproape de noi, e la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Îmi este teamă că va izbucni un conflict deschis, dar nici NATO, nici România nu vor participa direct la acest război. Probabil SUA şi NATO vor ajuta cu partea de inteligence partea ucraineană, poate şi cu armament, dar nu în conflict direct. Ce se mai vehiculează pe ici pe colo, că România ar putea fi atacată sau implicată direct, eu cred că nu se va întâmpla. 

Sigur, nu e confortabil să ştii că se întâmplă asta în Europa, dar cum nu e confortabilă România, nu e confortabilă nici Germania, care are legături economice foarte strânse cu Rusia. Dar de aici şi până la a aştepta inimaginabilul, Doamne fereşte, bombardamente în România, e cale lungă", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

sursa:https://www.dcnews.ro/sua-si-nato-in-alerta-dupa-tensiunile-dintre-rusia-si-ucraina-bogdan-chirieac-nici-nato-nici-romania-nu-vor-participa-direct_812565.html

Monica Pop, despre Gabi Luncă: "Un om foarte blând care inspira linişte. Ce căuta poliţia la ei acasă?"

 


Medicul Monica Pop a precizat că cei trei artişti trecuţi în nefiinţă în această perioadă, Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă i-au fost pacienţi. Pentru toţi a avut cuvinte de laudă, dar despre Gabi Luncă a vorbit în special ca fiind un om foarte blând care inspira liniște.

"Eu nu sunt o persoană liniștită, dar atunci când deschidea ușa se relaxa tot. Era un om absolut special şi de o distincție comportamentală de necomparat. Niciunul din pacienții mei nu mi-a creat aceasta senzație. Am fost într-o emisiune cu dânsa şi acea liniște sufletească pe care o răspândea în jur am văzut şi în copii dânsei, echilibrați şi elegant educați. Aș vrea să vă rog sa trimiteți reportajul la toate forurile conducătoare care împiedica tot ce e firesc pe lumea asta.", a spus medicul Monica Pop. 

Copiii lui Gabi Luncă, devastați de durere. "Am vrut să ajung pacient în ATI ca să pot fi lângă măicuța mea"

Știind că boala i-ar fi putut afecta rând pe rând organele cântăreței, fiica ei Rebeca a mărturisit că și-ar fi dorit să fie donator, în cazul în care "măicuța" ei ar fi avut nevoie.

"Au mai fost telefoane, iar la ultima discuție am mințit-o și am remușcări. (...) Nu i-am cerut să mai trăiască mama 10 ani, am cerut o lună. Să fie mama acasă, să ne povestească, să nu fie singură (...) M-am oferit donator de organe, m-am gândit că vor ceda și rinichii, m-am gândit în primă fază la plămâni, dar v-am spus am fost dispusă să mă contaminez, să ajung pacient ATI ca să pot fi lângă măicuța mea să o îngrijesc", a mai spus ea cu lacrimi în ochi.

Gabi Luncă, premoniție înainte să moară

Estera, una dintre fetele cântăreței a mărturisit că Gabi Luncă a avut o premoniție, chiar înainte să moară. Marea interpretă de muzică populară avea o vedenie, iar când a povestit-o fiicei sale, aceasta și-a dat seama că mama ei urma să plece în curând dintre noi.

Poliţia, la comemorarea lui Gabi Luncă. Familia: "Nu înţelegem această decizie. Legal nu au voie"

Fiica lui Gabi Luncă a subliniat că ceremonia de comemorare a indrăgitei artiste are loc într-un cadru restrăns iar poliţia nu are de ce să îşi facă griji.

"Sala aceasta aparține a Bisericii Renovatio care ține slujbă aproape în fiecare seară cu respectarea distanțării sociale. Sala este de 3.000 de metri pătrați asigură un loc pentru 700-800 de persoane în condițiile actuale.

"Nu înțeleg pentru ce au venit"

Nu înțeleg pentru ce au venit. Nu sunt multe persoane sunt doar apropiații familiei și chiar nu știu de ce ar putea să vină să oprească desfășurarea slujbei de comemorare că nu este priveghi.

Atâta vreme cât nu deranjăm cu nimic și nu există niciun motiv ca să își facă probleme. Le punem la dispoziție documentele necesare pentru că avem aprobare pentru așa ceva. Din punct de vedere legal nu au voie și nu suntem ignoranți.

Aici sunt o mulțime de jurişti care acum pot să iasă să stea de vorbă cu dumnealor.Comemorarea se face în cinstea lui Dumnezeu. Slujba este pentru a  glorifica pe cel care a chemat-o la el, nu este pentru a glorifica pe omul, ci ceea ce el și Dumnezeu a lucrat în viața lui.

"La cimitir va fi doar familia"

La cimitir va fi doar familia. Probabil că vom merge un cortegiu funerar până pe jos până la cimitir acolo oamenii vor putea să își ia la revedere.

Se va face un popas la Televiziunea Română la ora 12:00. În fața troiței va fi depusă o poză unde oamenii vor putea să îi aducă un ultim omagiu, o floare și după câteva minute ne vom îndrepta spre cimitir.  Adevărata slujbă se face în seara asta și doar cu apropiații", a spus fiica lui Gabi Luncă pentru Antena 3.

Reacţia Poliţiei:  "Scopul nostru nu este să aplicăm sancţiuni, ci să prevenim"

"Poliția se află în zonă pentru a se asigura că masurile pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19 sunt respectate. Nu se pune problema ca acest eveniment să fie întrerupt. Scopul nostru nu este să aplicăm sancţiuni, ci să prevenim şi să atragem atenţia", a spus pentru Antena 3, Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/monica-pop-despre-gabi-lunca-597835.html

Psihologul Gabriel Diaconu, despre protocolul de înmormântare în pandemie: ''Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morții goi, până în 2020''

 


Psihiatrul Gabriel Diaconu, a vorbit în cadrul emisiunii ''Sinteza Zilei'' despre protocolul de înmormântare în cazul persoanele răpuse de COVID-19. Medicul a povestit episodul absurd al ritualului cu care s-a confruntat pentru a-şi înmormânta tatăl.

Medicul psihiatru a vorbit luni, în exclusivitate în cadrul emisiunii ''Sinteza Zilei'' despre clipele grele prin care a trecut, după ce tatăl său s-a infectat cu COVID şi a murit. 

Gabriel Diaconu consideră că protocolul actual în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus ar trebui schimbat.

''Nu cred că e un secret public. Eu am trecut recent prin pierderea tatălui meu. Partea şi mai ''simpatică'' a pierderii, a fost să citesc foarte atent protocoalele de înmormântare în condiţii de COVID şi nu aş fi crezut, eu fiind un tip de deschis la minte, că am să rămân blocat la fragmentul în care, nu poţi să îl îmbraci pe decedat. În ziua respectivă, soţia mi-a trimis protocolul şi eu stăteam şi mă uitam ca prostul. Ceva în mintea mea, pentru prima oară de la începutul pandemiei ăsteia dădea cu virgulă. Trecusem prin atât de multe lucruri, sunasem destul de mulţi oameni în perioada respectivă, cât tata era încă viu şi mă gândeam, că trebuie să sun din nou pe cineva. Pe cine ar trebui să sun de data asta (...), lasă-mă să îl îmbrac. Lasă-mă să mă echipez şi să îl îmbrac. A fost un fel de troc emoţional. Tata nu îmi aparţinea în momentul respectiv şi ca să îmi aparţină din nou, a fost o chestiune pe care am acceptat-o, dar chestia asta este complet perpendiculară cu orice noimă (...) 

Nu pot da timpul înapoi, nu pot şterge şi cred că sunt mulţi oameni care nu pot şterge imaginea asta, a hainelor împăturite. Acum sunt anumite imagini morbide pe care oamenii nu vor să le audă, dar cei care au trecut prin asta sunt sigur că se vor identifica fiecare dintre ei, cu momentul în care au dus hainele într-o plasă. Pe Lumea Cealaltă, mai nou, în COVID, românii care ajung la Poarta Raiului, ajung cu o hainele în plasă. Nu avem resursa internă de a permite totuşi, un ritual, care cred că face parte şi din cultura românească. Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi, până în anul 2020 (...) Cred că procedura asta trebuie schimbată'', a concluzionat medicul.

''Persoana decedată va fi transportată de la spital la morgă în saci impermeabili dubli și închiși ermetici, iar înmormântarea se va face în cel mai scurt timp posibil cu sicriul sigilat'', conform protocolului emis de Ministrul Sănătăţii privind managamentul după decesul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/psiholog-gabriel-diaconu-protocol-inmormantare-pandemie-597838.html

Mugur Mihăescu: "Ne-au interzis dreptul la muncă și sănătate. Nu i-a văzut nimeni pe acești specialiști. Suntem un popor de melci”

 


"Suntem un popor de melci", spune actorul Mugur Mihăescu, revoltat de restricțiile impuse în pandemie și de faptul că oamenilor "li s-a interzis dreptul la muncă".

"Noi i-am ales. Suntem un popor de melci. Nici nu ieșim să ne batem pentru că ne-au interzis dreptul la muncă.

Dreptul a zeci, sute de mii de categorii sociale l-au interzis, invocând alt drept, dreptul la sănătate. Se fac controale, ia uite colo că se întâmplă, cârciuma cutare face chefuri, dar pe oamenii aia i-ai despăgubit că i-ai tocat cu dreptul la muncă?!

Tu te-ai împrumutat de 100 de miliarde și nu ai găsit 500 de milioane să salvezi o industrie de un milion de oameni. Sunt un milion de oameni, din industriile pe orizontală, afectați de așa ceva. (...) De restul un milion cărora le-ai interzis dreptul la muncă și apoi îi arăți cu degetul (...)

Pe mine m-ai închis că am două jaluzele și o copertină retractabilă. Cu cine să vorbesc? I-am votat, cu ei trăim, ei oricum trăiesc indiferent de cât vorbim noi și melcii își merită conducătorul.

Dacă tu nu știi să dai jos acești indivizi care ți-au interzis dreptul la muncă, la educație, până și la sănătate că nu au fost în stare să facă niște reguli elementare.

Nu i-a văzut nimeni niciodată pe acești specialiști. Nimeni nu a zis somitatea asta, plus somitatea asta, plus somitatea asta, plus somitatea asta plus vreo două somități din țările lovite de paranoia asta și care nu au știut, uite cu ăștia ce au zis asta am făcut noi", a spus actorul Mugur Mihăescu, la Sinteza zilei.


sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/mudur-mihaesc-restrictii-munca-597837.html