11.19.2020

Școala online, NELEGALĂ. Decizie de ultimă oră



Tribunalul a decis. Suspendarea orelor dintr-un oraș din România a fost declarată nelegală.
Tribunalul Iași a admis ca fiind ilegală suspendarea activităților didactice față în față în școli, anunță Asociația Școlilor Particulare.

Asociația Școlilor Particulare a cerut anularea parțială a Hotărârii nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași, respectiv a articolelor care prevăd suspendarea activităților didactice față în față în școli.

Joi, Tribunalul Iași a admis cererea de anulare a unor articole
 

„Instanța a admis ca fiind NELEGALĂ prevederea prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ”, transmite Asociația Școlilor Particulare.

Totodată, în 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care Asociația Școlilor Particulare a cerut și anularea prevederilor ordinului de ministru și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în toate școlile din România.

„Înțelegem să contribuim la ameliorarea situației epidemiologice din țara noastră, înțelegem că măsura suspendării cursurilor față în față este o măsură care este necesară în anumite situații, dar nu înțelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădinițe, din clasele primare mici și din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la școală. Poate școlile din zonele în care incidența este scăzută ar fi putut funcționa. Poate pe viitor vom reuși să punem educația acolo unde este locul ei în societatea românească” - este anunțul celor din Asociația Școlilor Particulare, citează Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/scoala-online-nelegala-decizie-de-ultima-ora-ce-se-intamppla-intr-un-oras-din-romania_785136.html

Al 13-lea deces de la ATI-Piatra Neamț

 


Încă o victimă a incendiului de la Piatra Neamț, din secția de Terapie Intensivă, a murit. Este al 13-lea deces după tragedie.

Încă un pacient transferat de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi, în urma incendiului de sâmbătă, a murit, joi, la Spitalul de la Leţcani.

Este vorba despre o femeie transferată după incendiul care a avut loc sâmbătă în Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ.

10 oameni au murit atunci, în urma incendiului devastaror la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi. Dintre aceștia, o femeie în vârstă de 72 de ani a murit miercuri.


sursa:https://www.dcnews.ro/a-mai-murit-un-pacient-transferat-la-spitalul-de-la-letcani-dupa-incendiul-din-neamt_785176.html

În ce ținută va fi înmormântată Draga Olteanu Matei

 


Publicul își poate lua rămas bun de la actrița Draga Olteanu Matei la cinematografului Mon Amour (Dacia) din Piatra-Neamț.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei a fost depus astăzi la cinematografului Mon Amour (Dacia) din Piatra-Neamț. Acolo publicul va putea trece să își ia rămas bun. Înainte, actrița a fost pregătită și îmbrăcată cu o ținută cu care și-a dorit să fie înmormântată. 

”Președintele Consiliului Județean a vrut să ne pună la dispoziție sala Teatrului Tineretului, însă trebuie să respectăm dorințele domanei Draga Olteanu Matei care și-a dorit să fie depusă la cinematograf și să fie înmormântată în ținuta pe care a purtat-o la aniversarea de 85 de ani, când a fost sărbătorită tot la cinematograf”, a declarat Andrei Octavian Bărbuleț Tărăntuș, orgaznizatorul funeraliilor, pentru Mesagerul de Neamț. 

Actriţa va fi înmormântată duminică în Cimitirul 'Eternitatea' din Piatra Neamţ, alături de soţul ei. 


sursa:https://www.dcnews.ro/in-ce-tinuta-va-fi-inmormantata-draga-olteanu-matei_785151.html

Rusia, LOVITURA momentului

 


Rușii vor interzicerea Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Google prin lege.

Nu mai este un secret că produsele și serviciile americane nu sunt pe placul conducătorilor ruși, motiv pentru care, oficialii ar putea o lege fulminantă. 

Potrivit Reuters, rușii cer interzicerea Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat și a altor aplicații mobile americane foarte populare, iar asta ar putea deveni realitate. Mai mulți deputați ruși au înaintat deja, în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, un proiect de lege care va permite guvernului să restricționeze accesul online la giganții americani din social media.


LinkedIn a fost deja interzisă
 

Companiile americane sunt acuzate de discriminare împotriva celor rusești. Russia Today, RIA Novosti și Crimea 24 se numără printre entitățile rusești penalizate de aplicații precum Facebook, Twitter sau Youtube.

Inițiativa deputaților vine după ce Twitter a început din luna august să marcheze conturile mai multor organizații media din Rusia și a mai multor oficiali cu descrierea „afiliați ai statului". 

LinkedIn, care aparține celor de la Microsoft, este deja blocată în Rusia. O instanță a decis că platforma a încălcat o regulă adoptată în 2015, potrivit căreia toate datele despre cetățeni ruși trebuie stocate pe teritoriul țării. 

Cu toate acestea, Rusia și-a construit propria rețea socială, aproape identică cu Facebook, numită VK.com.


sursa:https://www.dcnews.ro/rusia-lovitura-momentului-dau-lege-gigantii-n-au-nicio-sansa-interzisi_785129.html

Premieră pentru România

 


România este primul stat aliat NATO care va instala propriul sistem de apărare cu HIMARS, a anunțat ambasadorul SUA la București. 

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a apreciat joi, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-şi consolida capacitatea de apărare prin achiziţionarea tehnicii moderne pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de aliaţi şi pentru asigurarea suveranităţii naţionale şi securităţii pe flancul de est al NATO, scrie Agerpres.

''În doar câteva luni, România va recepţiona propriile sisteme de apărare cu rachete HIMARS şi va deveni primul stat aliat din NATO care îşi va desfăşura în teritoriu aceste echipamente testate în teatrele de operaţiuni şi garantate de succesele avute în acţiunile purtate. Astfel, prin încorporarea sistemului HIMARS în strategia de apărare, România îşi va consolida poziţia de garant al securităţii Europei, pe frontiera de est şi în bazinul Mării Negre'', a declarat ambasadorul american.


Contribuție la relansarea industriei naţionale de apărare

Adrian Zuckerman a menţionat şi faptul că noua achiziţie a sistemelor defensive antiaeriene HIMARS completeză programele de înzestrare şi modernizare ale Armatei României, contribuind totodată şi la relansarea industriei naţionale de apărare.

''Sistemul HINMAR este un element adecvat în strategia de modernizarea structurilor de apărare, alături de planurile de înzestrare pentru forţele terestre, aeriene şi navale, precum achiziţia avioanelor F16, de rachetele Patriot, a capacităţilor de apărare antisubmarin, sau de colaborarea cu personalul militar american. SUA recunosc rolul României ca aliat de bază în zona Mării Negre şi pe flancul de est al Europei şi faptul că va continua să-şi dezvolte capacitatea de apărare în ritm susţinut, a teritoriului naţional şi a regiunii Mării Negre. Aşa după cum se ştie, ţările noastre au semnat recent un plan pe 10 ani pentru colaborare pe baza căruia va continua să fie asigurat necesarul resurselor militare şi al pregătirii pentru apărare. Azi suntem, de asemenea, martorii renaşterii sectorului de apărare al industriei şi economiei româneşti, pentru că o Românie puternică înseamnă o Europă puternică'', a mai afirmat ambasadorul Zuckerman.


Exerciţiul româno-american Rapid Falcon


Peste 130 de militari români şi americani cu 30 de mijloace tehnice participă, joi, la exerciţiul româno-american Rapid Falcon, organizat de Statul Major al Forţelor Terestre şi Forţele Terestre ale SUA în Europa, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi Poligonul Capu Midia.

Potrivit MApN, la exerciţiul cu trageri de artilerie partenerii americani participă cu două sisteme mobile de rachete HIMARS, din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră, dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, iar Forţele Terestre Române, cu trei lansatoare multiple de rachete LAROM, din cadrul Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani.

Activitatea are ca scop dezvoltarea şi consolidarea cooperării militare dintre Forţele Terestre ale României şi cele ale Statelor Unite ale Americii, precum şi o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unităţi de artilerie în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" cu echipamente HIMARS, începând cu anul 2021. 


sursa:https://www.dcnews.ro/premiera-pentru-romania--ambasadorul-sua-la-bucuresti--anuntul-momentului_785140.html

Polonia și Ungaria au blocat bugetul UE

 


Ungaria a folosit dreptul său de veto față de bugetul UE pentru 2021-2027 și contra fondului de revenire post-coronavirus din cauză că ar fi fost obligată să accepte imigrația, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

Ungaria și Polonia și-au exercitat dreptul de veto luni, spunând atunci că au făcut-o din cauză că legea bugetului include o clauză ce face ca accesul la bani să depindă de respectarea statului de drept.

”Dacă propunerea actuală ar fi fost acceptată nu ar fi fost nicio opreliște pentru condiționarea decontării fondurilor către statele membre de sprijinul pentru imigrare și pentru santajarea țărilor care se opun imigrației cu sancțiuni bugetare”, a afirmat Orban într-o declarație publicată de agenția de stat MTI.

Bugetul și pachetul de recuperare economică nu au nicio clauză specifică privind imigrarea, precizează Reuters.

Orban este un oponent ferm al imigrației în masă pe motiv că diluează identitatea națională și europeană. Împotriva Ungariei există o procedură UE pentru încălcarea regulilor democratice.

Polonezul Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, cea mai mare familie politică din UE, a cerut luni excluderea partidului premierului ungar Viktor Orban din PPE, pentru a sancționa veto-ul exprimat de acesta, alături de Polonia, la planul european de relansare.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-international-24426322-victor-orban-ungaria-blocat-bugetul-din-cauza-santajului-privind-imigratia.htm

Vai de noi și de „strategiile” guvernanților

 


Pacienții nu mai au loc în București. 15 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, aflați în stare gravă, sunt transferați joi de la București în Moldova. Aceștia sunt mutați la mai multe spitale cu ajutorul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale anunță că joi sunt pregătiți să transporte din București la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

O primă misiune era deja în desfășurare. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Bacău – Iași, cinci pacienți bolnavi de Covid19.

Următoarele zboruri încă nu au fost planificate, dar misiunile pot începe oricând. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești din București către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

sursa:https://www.cotidianul.ro/e-groasa-pacienti-carati-de-la-bucuresti-in-moldova/

Benedict al XVI-lea: societatea modernă are un ”crez anticreștin”

 


Cu câteva zile în urmă, jurnalistul italian Antonio Socci atrăgea atenția asupra unei întrebări cheie din biografia recent tradusă în limba italiană a papei emerit Benedict al XVI-lea. ”Ne-a atras atenția în mod deosebit o frază din prima predică pe care ați ținut-o ca papă: «Rugați-vă pentru mine, ca să nu fug din calea lupilor». Ați prevăzut ce urma să vi se întâmple?

Papa a spus că nu a vrut să facă vreo aluzie la problemele de la Vatican. Era altceva. ”Adevărata amenințare la adresa Bisericii nu vine de la asemenea episoade. Vine în schimb de la dictatura universală a unor ideologii aparent umaniste. Toți cei care contrazic această dictatură sunt excluși din consensul societății. Cu o sută de ani înainte, toți se gândeau că ar fi absurd să discutăm despre căsătoria între homosexuali. Astăzi, cei care se opun acestui tip de căsătorie sunt excomunicați social. La fel stau lucrurile și cu avorturile, cu reproducerea umană în laborator. Societatea modernă intenționează să formuleze un crez anticreștin: cine îl contestă este pedepsit prin excomunicarea socială. Este firesc să-ți fie frică de această putere spirituală a Antihristului, iar lucrul de care avem nevoie este ca credincioșii din întreaga lume să ne salveze prin rezistență”.

Cum se face excomunicarea socială? Jurnalistul american Rod Dreher arată că acum este mai simplu ca niciodată. ”China are acum posibilitatea tehnologică de a monitoriza îndeaproape viețile celor care partipă la viața publică într-un fel sau altul și poate anula accesul oricui refuză să se conformeze regulilor vieții publice. Dacă statul chinez vrea asta, atunci nu poți vinde și nu poți cumpăra ceva fără acordul statului. Lucrurile astea vor veni și la noi. Oamenii vor accepta noile reguli. Așa cum au făcut-o și chinezii, pentru că aceste reguli înlocuiesc încrederea socială, iar oamenii sunt obișnuiți să-și trăiască viețile online, în spațiul virtual. Un cititor dintr-o fostă țară socialistă din Europa mi-a spus că puterea internetului este uriașă asupra tinerilor și a socializării între ei, în special puterea platformelor sociale. Nimic – nici biserica, nici familia, nimic – nu este mai puternic decât internetul”, scrie Dreher.

Și același jurnalist american ne propune să aruncăm o privire asupra unui avertisment dat la mijlocul secolului trecut de filozoful italian Augusto Del Noce. ”Respingerea transcendenței face ca toate realitățile umane (stat, sexualitate, muncă, familie) să-și piardă semnificația simbolică și să fie total golite de orice satisfacție în afară de nevoile materiale sau psihologice imediate, care pot fi studiate științific. În acest sens, potrivit lui Del Noce, scientismul devine premisa filosofică a revoluției sexuale. În același timp, luptele politice capătă o valoare absolută, înlocuind religia în fruntea preocupărilor sociale și devenind sursa identității oamenilor și a înțelesului vieții.

Politizarea rațiunii și absolutizarea politicii sunt o altă definiție a totalitarismului, în opinia lui Del Noce. Fiecare aspect al realității este interpretat în termeni ai discursului politic, iar toate aspectele vieții încep să fie interpretate în termeni politici: lege, educație, medicină, familie. Societatea se scindează de-a lungul faliilor politice, pentru că cultura începe să se subordoneze politicului, iar ideea de politică este parte a ideii de război. Mișcările totalitare mai vechi nu încercau să găsească o cale de compromis între clasele sociale sau rase: atunci, o tabără trebuia să o elimine pe cealaltă. Acum, se spune că nu poate exista un compromis cu „bigotismul”. El trebuie combătut și, în cele din urmă, eliminat.

Însă, din moment ce politica nu are un punct de referință ideal, ea trebuie transformată ”într-o tehnică de management în slujba celor puternici”, prin intermediul unei elite tehnocrate care să nu fie unită cu restul populației printr-o legătură simbolică. Obiectivele fundamentale ale politicii nu pot fi decât extinderea continuă a consumului, producției și promovarea autonomiei individuale, exprimată prin limbajul ”drepturilor”. Paradoxal, individualismul societăților tehnologizate aduce ”extincția individului care intră în contact cu absolutul”. Un individ care nu mai are legătură cu transcendența devine ”total dependent de societate”, un ”atom social”.

Această situație este perfect compatibila cu spasmele recurente ale ideologiilor extremiste, care susțin că se luptă cu ”sistemul”, dar în realitate nu sunt decât expresii ale alienării, din moment ce nu pot ataca niciodată bazele societății tehnologice”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/benedict-al-xvi-lea-societatea-moderna-are-un-crez-anticrestin

„Câmp de luptă pentru formațiunile politice”

 


Directorul demisionar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, revine cu o nouă postare pe Facebook, în care acuză că „spitalul a devenit un câmp de luptă pentru formațiunile politice”.

„Am observat în acest timp că spitalul a devenit un câmp de luptă pentru formațiunile politice. Se pare că o parte din politicienii sibieni nu înțeleg acest aspect și probabil că în lipsă de proiecte pentru comunitate, de idei pentru dezvoltarea județului, de propuneri pentru îmbunătățirea sistemului sanitar, consideră că se pot afirma prin atacuri și prin afectarea imaginii unor instituții publice care nu aparțin omenilor politici ci locuitorilor acestui județ”, scrie Liliana Coldea.

Aceasta adaugă că știe că este an electoral, „însă a te evidenția ca formațiune politică prin scandaluri fără temei legal nu îți poate atrage electorat. S-a dovedit de atâtea ori că oamenii știu să discerne. Suprinzător este că o parte din oamenii care fac politică la nivel local nici măcar nu cunosc legislația, iar o parte din mass-media le dă crezare. Rolul nostru al tuturor este să spunem oamenilor adevăruri – să le arătăm ce scrie legea și cine greșește. Concluziile le puteți trage singuri.Însă o dată spun că singura mea politică este cea pentru sănătatea pacienților”.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat miercuri, după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan și a acuzat presiuni şi jocuri politice, considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când ea este manager.

Liliana Coldea a preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a fost la Sibiu şi a făcut verificări pentru a stabili cum s-au desfăşurat activităţile în timpul pandemiei de COVID-19 la cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din țară, de 9,06.

sursa:https://www.cotidianul.ro/coldea-trage-iar-cu-tunul-camp-de-lupta-pentru-format%cc%a6iunile-politice/

Teatru prost cu Orban și Iohannis.

 


Lui Klaus Iohannis și lui Ludovic Orban le tremură fundul (curul) mai tare ca niciodată. Drept pentru care, au trecut la cea mai jegoasă campanie electorală făcută pe seama fricii și spaimelor populației. Care este proba? Președintele a făcut luni a nu știu cîta conferință de presă și cel puțin a treia sau a patra în care vorbește despre vaccin și pregătirea campaniei de vaccinare. Să mai gîdile puțin populația nemulțumită. Restricții, închideri de piețe, carantină și amenințări cu carantina etc.
Măsură urgentă: președintele a mai ieșit o dată, dar nu cu bomboana banilor europeni, ci cu fericirea vaccinării salvatoare. Iată semnul tremuratului de cur, de luni 16 noiembrie”

Am avut, astăzi, cea de-a treia ședință cu autoritățile și experții în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în condițiile în care, la nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri”
-Ura-ura-ura!Ura-Ura-ura! Klaus Iohannis și poporul! Să vadă tot poprul la ce muncește președintele din greu:

”România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și, de aceea, am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect ” spus apăsat președintele, căruia proștii și tele-paparudele îi zic „șeful statului”. Imediat, președintele a dat fuga în birou.

La Palatul Cotroceni se hămălește pentru țară. Cîrca operată cu anestetice a lui Klaus Iohannis transpiră la greu. Președintele muncește la strategia de vaccinare. Aceasta va fi gata, cel tîrziu, mîine-poimîne:
” Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”.
-Ura-ura-ura-! Klaus Iohannis și poporul!! Klaus Iohannis și poporul!! (aplauze prelungite)

Să fim cuminți. Avem spitale, avem doctori, vom avea strategie, avem responsabil, vom avea și vaccin și vom scăpa cu siguranță de COVID-19! Ca să ne convingem că totul este o treabă serioasă și responsabilă, am fost anunțați că, după îndelungi discuții, a fost stabilit și un coordonator:

”În ședința de astăzi, a fost numit și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central”.

A fost transmis și semnalul ca prim-ministrul să nu mai stea așa bleg și mototol. Să fie mai activ și să încurajeze și el poporul cu vaccinul aflat pe drum prin America. Drept pentru care, miercuri seară Ludovic Orban a convocat sedință de guvern.

”După cum aţi urmărit în informaţiile oficiale, există vaccin anti COVID. Este în fazele ultime de aprobare, oricum, au fost finalizate testele clinice şi vedem, în sfârşit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus, care a dat peste cap lumea. Noi trebuie să fim pregătiţi, să ne organizăm, pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa, practic, primele cantităţi care ne sunt repartizate de vaccin”, a afirmat premierul Ludovic Orban abia trezit din aburii visării.

Liberalii aflați pe holurile Palatului Victoria cu tot soiul de hîrtii la aprobat au început să scandeze în cor:
-Vrem vac-cin! Vrem vac-cin!

„Este posibil să sosească primele cantități și în decembrie. Pe primul loc sunt cadrele medicale, persoanele vulnerabile. Vaccinarea nu este obligatorie, dar, este gratuită. Vaccinul se administrează de 2 ori, la termen de 20 și ceva de zile. Dacă v-aș spune că suntem pregătiți, v-aș minți! Ne pregătim, nicio țară nu este pregătită. Trebuie pregătită depozitarea, seringile, personalul medical, e o chestiune de logistică”
-Vrem vac-cin! Vrem vac-cin!
Pentru ca întregul montaj să nu arate ca o farsă electorală proastă, la ședința de miercuri de la guvern a fost invitat și colonelul Valeriu Gheorghiță. Acesta, mascat ca un militar trimis la lupta cu virsul, a declarat pentru premier și, implicit, pentru popor, că de-aia a fost filmat. Să vadă toată suflarea că viitoarea campanie de vaccinare va fi o treabă serioasă, militarizată. Și, el a zis:
Activitatea de vaccinare e cea mai sigură cale prin care noi putem reintra într-o viaţă normală în toate domeniile de activitate. E o strategie la care lucrăm de aproape 2 luni, printr-o activitate a Ministerul Sănătăţii, MaPN şi MAI. Suntem aproape de finalizarea strategiei. În ultima parte a săptămânii viitoare, o putem pune la dispoziţie pentru a putea fi prezentată public. Ne dorim cu toţii siguranţa şi sănătatea cetăţenilor României”, a precizat Gheorghiţă.

Va dați seama ce nemernici actori politici avem? Vaccinul nu a fost omologat în Uniunea Europeană. S-ar putea să fie cîndva prin decembrie, după alegeri. S-ar putea mai tîrziu. Apoi, va fi produs. Și va fi distribuit cînd va fi, în vreme ce premierul și Klaus Iohannis joacă spectacolul vaccinării și al vindecării și împart fiolele, înainte ca acestea să existe. Nici nu se știe cînd vor fi. Dar ei joacă teatrul pe seama marelui succes al vaccinrii, un fel de vîndut pielea ursului din pădure și făcut salam din pulpele dorsale ale animalului nevînat.

Ba, cînd lumea a început să-l injure și mai abitir pe președinte pentru felul în care a dat-o la întors cu demisia guvernului Orban și cu vinovații de la Sibiu în comparație cu cei de la Piatra Neamț, atunci Klaus Iohannis a mai făcut miercuri o declarație de om care se crede responsabil și comandant suprem:

„Am avut, astăzi, o discuție foarte tehnică și aplicată pe un domeniu de mare importanță, dar de multe ori neglijat. Mă refer la zona echipamentelor medicale și a rețelelor de electricitate din spitalele publice. Am abordat modul lor de întreținere, un aspect esențial într-o perioadă cum este cea de acum, de mare presiune pe sistemul medical”.
Ura-Ura-Ura!
Medicul șef de țară a devenit și mecanic șef și electrician de rețea și distribuitor de detergenți și dezinfectanți.
Și, pentru că, pe neașteptate, Moldova a revenit în atenția publică prin victoria la președinție a Maiei Sandu, brusc primul-ministru, biet actor tălîmb, și-a adus aminte și a considerat că trebuie neaparat să-i bată pe umăr și pe frații noștri moldoveni:
„Vă readuc aminte dacă există posibilitatea să solicităm Comisiei Europene şi sprijinul pentru vaccinarea în Republica Moldova”.

Notă: (Acest editorial folosește fragmente ale declarațiilor făcute de președinte și de premierul României , preluate cu copy paste de pe agențiile de presă)

sursa:https://www.cotidianul.ro/teatru-prost-cu-orban-si-iohannis/