8.08.2021

Landurile germane renunță la vaccinuri - nu mai există cerere

 


Landurile Germaniei intenționează să returneze autorităților federale peste 2,3 milioane doze de vaccinuri împotriva coronavirusului din cauza reducerii cererii pentru vaccinare, anunță Welt, cu referință la propria investigație.

Potrivit publicației, 14 landuri federale (din cele 16 n.r.) planifică să returneze preparatele, iar luni vor prezenta datele exacte Ministerului Sănătății cu privire la cantitățile neutilizate. Landurile au ajuns la o astfel de decizie din cauza scăderii cererii pentru vaccinare din partea populației. Totodată, în primul rând, landurile intenționează să renunțe la vaccinurile produse de AstraZeneca și Johnson&Johnson. Aceste doze vor fi expediate în țările care au un deficit de vaccinuri, notează publicația germană.

Mai devreme, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declarase că până la sfârșitul acestui an țara va oferi 30 de milioane de doze de vaccine statelor sărace.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, în Germania au fost vaccinate deplin peste 45 milioane de persoane sau 54,4 la sută din populație.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru greci: “Vă îmbrățișăm frățește în Hristos Domnul”

 


Astăzi, 8 august 2021, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de compasiune față de suferința celor afectați de incendiile care provoacă dezastru și suferință în Grecia. Mesajul este adresat părintelui Ieronim II, Arhiepiscopul Atenei și al Întregii Elade.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Situația dezastruoasă din Grecia, determinată de incendiile care par să nu se mai oprească l-a determinat pe Patriarhul Daniel să transmită un mesaj de compasiune față de suferința celor afectați.

Mesajul a fost adresat Arhiepiscopului Atenei și al Întregii Elade, părintele Ieronim II.

Patriarhul Daniel spune că, de câteva zile, urmărește cu mare îngrijorare profunda suferință spirituală și multele pagube materiale provocate de incendiile de vegetație din nordul Atenei, din insula Evia și din alte zone ale Eladei.

”În aceste momente de grea încercare pentru poporul elen, în numele ierarhilor, clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, exprimăm compasiunea noastră faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi direct, precum şi solidaritatea noastră cu toţi cei întristaţi din cauza incendiilor”, a transmis acesta, potrivit basilica.ro.

În opinia Patriarhului Daniel, în această perioadă dificilă din viața poporului elen, credința în Dumnezeu, precum și solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos.

El a adăugat că românii se roagă lui Dumnezeu pentru a-i ocroti pe toți cei care se luptă pentru stingerea incendiilor, iar celor care și-au pierdut viața să le dăruiască odihnă sufletelor în pacea și iubirea Lui Hristos Cel răstignit și înviat.

”Având convingerea că, în această perioadă foarte dificilă din viaţa poporului elen, credinţa în Dumnezeu, exprimată în rugăciunea către El, şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, vă îmbrăţişăm frăţeşte în Hristos Domnul”, a mai afirmat Patriarhul Daniel.

Reamintim că, din România, a plecat un convoi de 100 de pompieri salvatori care au mers în Grecia pentru a sprijini autoritățile elene să stingă incendiile de vegetație. Potrivit reprezentanților Departamentului pentru Situații de Urgență, acest convoi a ajuns la Atena.

Premierul ceh, atacat cu ouă în timpul unei întâlniri electorale

 


Premierul Cehiei a fost atacat cu ouă de oameni nemulțumiți de măsurile luate în pandemie. Prim-ministrul era în campanie electorală și dădea autografe.

Premierul ceh Andrej Babis a fost atacat cu ouă în timpul unei apariţii în campania electorală.

Incidentul a avut loc sâmbătă la domiciliul său din Pruhonice, de lângă Praga, cu două luni înaintea alegerilor parlamentare.

Imediat după atac, gărzile de corp l-au condus pe Andrej Babis la o cafenea din apropiere. Într-o intervenţie la CNN, Andrej Babis a pus atacul pe seama celor care se ocun măsurilor sale anti-COVID-19.

„M-au lovit în cap – şi o tânără a primit o cană de bere”, a spus Babis.

Ministrul rus al apărării vrea mutarea capitalei Rusiei în Siberia

 


Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a făcut o declarație rezonantă. Acesta susține necesitatea construcției de la zero a mai multor metropole moderne în Siberia, iar capitala Rusiei să devină una dintre acestea.

Șoigu consideră că este necesar să se construiască între trei și cinci mari orașe mari în Siberia, practic de la zero, care ar deveni centre economice puternice, iar fiecare dintre aceste metropole ar trebui să aibă un domeniu specific de activitate.

Ministrul rus a mai adăugat că populația din astfel de orașe ar trebui să fie de 300-500 de mii, sau chiar până la un milion de persoane. 

În plus, acesta a susținut că actuala capitală a Rusiei ar trebui mutată într-unul dintre aceste orașe din Siberia.

„Și nu doar să construim un oraș și să mutăm capitala aici, dar să-l construim cu o direcție foarte precisă, către o ramură de activitate sau alta”, a mai spus Shoigu.

Aceste propuneri, la fel ca și regretul constant al lui Șoigu pentru lipsa proiectelor de dezvoltare rusești, așa cum au existat pe vremea Uniunii Sovietice, au fost exprimate de mai multe ori pe parcursul ultimilor zece ani.

Problema mutării capitalei Rusiei este testată de ani buni. În 2014, preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut ideea transferului unor autorităţi federale în Siberia. „Să spunem că Krasnoiarsk este un loc potrivit, în opinia mea, pentru acest lucru”, a spus Putin.

Berbecuț de 7 luni, vândut la prețul unei mașini de lux

 


Un miel de șapte luni a devenit cel mai scump berbecuț din Irlanda. Acesta a fost vândut la licitație cu suma de 44.000 de euro.

Berbecul din rasa Suffolk a fost vândut în Wicklow de către crescătorul din Donegal, Richard Thompson. Prețul a eclipsat recordul anterior pentru un berbec, care a fost de 38.000 de euro, potrivit BBC.

Thompson a spus că prețul a fost un „vis împlinit”. „Mă așteptam la bani buni, dar nu chiar așa”, a spus el.

Fermierul, care a început să adune turma de oi Suffolk în 2015, a spus că știe că berbecul său este special. „El este fix ce a căutat toată lumea. Are o linie de sânge diferită, proaspătă”.

Memoria maestrului Radu Beligan, batjocorită fără scrupule

 


Anamaria Beligan, fiica marelui actor, a mărturisit că după moartea tatălui ei, au apărut la vânzare obiecte personale ale acestuia, cum ar fi permisul de conducere şi un act de identitate.

Anamaria Beligan, fiica regretului actor, a suferit un șoc, atunci când după moartea acestuia, a văzut obiecte personale ale tatălui, scoase la licitație pe diferite platforme de specialitate.

Printre astfel de obiecte se numără ultimul permis de conducere deținut de Radu Beligan, dar și o carte de identitate care a aparținut acestuia.

„Dumnezeule, câtă nerușinare!”, a fost reacţia Anamariei Beligan după ce a aflat cum unii și-au permis să batjocorească memoria tatălui ei.

Ea a luat măsuri severe în acest caz și a făcut o solicitare către conducerea site-ului respectiv pentru a opri vânzarea obiectelor personale ale tatălui ei.

„Vă rog să sistați urgent comerțul cu actele de identitate ale tatălui meu. Sunt obiecte furate din masa succesorală – patrimoniul Radu Beligan. În plus, actul dumneavoastră contravine punctului 9 de la capitolul «obiecte interzise» ale propriului dumneavoastră regulament.”, se arată în solicitarea făcută de fiica actorului, potrivit evz.ro.

Obiectele personale ale lui Radu Beligan se vindeau cu 850 de lei, însă vânzătorul era dispus să negocieze prețul.

„Victorie! Vânzarea s-a oprit. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în acest oribil interval”, a transmis Anamaria Beligan pe o reţea de socializare.

Cu toate acestea fiica marelui actor nu a putut recupera obiectele personale ce i-au aparținut lui Radu Beligan.

Șerban Nicolae : “Șobolanii, căpușele și gunoaiele au pus mâna pe Putere”

 


Reacție puternică după apariția unor imagini scandaloase, care acuză grav pe una dintre cele mai importante figuri ale Puterii. 

Textul tăios al lui Șerban Nicolae îl vizează și pe Iohannis, protagonistul unor recente exerciții de imagine. 

O adevărată ”nucleară” de presă a fost lansată de postul România TV: imagini din controversata noapte a numărării voturilor de la Sectorul 1, în care ar apărea și Clotilde Armand.

RTV prezintă secvențe în care o femeie semănând cu Armand intră în camera unde erau depozitate voturile și dă indicații persoanelor care se aflau acolo – și care sunt anchetate în cel mai mare scandal electoral de după 1990, din România.

Figura femeii este neclară – iar Armand a reacționând, spunând că nu este ea în imagini: ”Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare”. .

”Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană”, a scris Armand pe Facebook.

Fostul lider al senatorilor PSD comentează dur secvențele, punându-le în contextul situației grave din Capitală și din țară, dar și al exercițiilor ipocrite de imagine la care iau parte cei de la Putere, în frunte cu Iohannis.

Într-un scurt și tăios text, ”CUȘCA CU ȘOBOLANI - o nouă mostră de tupeu infracțional”, Șerban Nicolae o ironizează pe Clotilde Armand – ”Sigur există o versiune în limba franceză pentru poezioara "Cățeluș cu părul creț"”.

De fapt, ”Hoția, ticăloșia și tupeul sunt "brand-uri" internaționale”, atrage atenția politicianul jurist.

”Nu contează că jaful s-a făcut cu participarea unora dintre privilegiații sistemului bugetar”, scrie Șerban Nicolae, completând dezgustat - ”Nu contează că părtașii la furtul ordinar reprezentau autoritatea publică și depuseseră un jurământ de credință”.

Nu ! – punctează Șerban Nicolae, trecând la exercițiile de imagine ale lui Klaus Iohannis:

”Important e să ne cumpărăm toți biciclete electrice (cu deschizători de drumuri și echipe de pază și protecție !) ca să reducem poluarea pentru a nu deranja șobolanii, căpușele și gunoaiele ! Care au pus mâna pe Putere...”, scrie Șerban Nicolae, completând cu o abilă transpunere de la gunoaie și animale dăunătoare, la caracterizările omonime ale celor ce conduc azi țara.

Urarea de final a politicianului jurist vizează clar drumul către pedeapsă pentru cele petrecute, atât la Sectorul 1, cât și în țară.