1.18.2021

DONALD TRUMP ”o potențială amenințare viitoare pentru democrați”

 


Deși Nancy Pelosi nu a recunoscut care e miza demiterii lui Donald Trump, alți reprezentanți ai Partidului Democrat au recunoscut că sunt concentrați pe a-l împiedica pe actualul președinte să mai candideze în 2024.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat, înaintea votării acuzării lui trump, că președintele „trebuie să plece” și că este „un pericol în prezent”, dar remarcile colegilor ei indică faptul că sunt îngrijorați de ceea ce consideră o potențială amenințare viitoare.

"Unul dintre celelalte scopuri de destituire, în acest caz, este să se asigure că președintele Trump nu poate candida din nou la funcția federală, că nu îi mai este favorizată o nouă candidaturi", a declarat democratul Joaquin Castro, reprezentant al Texasului. Totodată, democratul Jamie Raskin, reprezentant din Maryland, a declarat pentru CNN că „Statul Uniunii vorbește despre condamnarea, îndepărtarea și descalificarea de a ocupa alte funcții publice”.

Alexandria Ocasio-Cortez a recunoscut că vrea să elimine posibilitatea candidaturii lui Trump

 Chiar și reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez, care a susținut că Trump trebuie îndepărtat imediat, a recunoscut că există un alt motiv în spatele acuzării sale.

"Fiecare minut și oră în care se află în funcție reprezintă un pericol nu doar pentru Congresul Statelor Unite, ci pentru întreaga țară", a spus Ocasio-Cortez pentru ABC, adăugând că "vorbim și despre interzicerea completă de a mai avea funcția de președinte, sau, mai degrabă, interzicerea lui Donald Trump să mai candideze din nou”, informează FoxNews.

Capitoliul SUA, în stare de urgență

 


Capitoliul Statelor Unite ale Americii a intrat în stare de urgență după ce fum gros a fost zărit în apropierea clădirii.

BBC scrie că instituția care găzduiește Congresul Statelor Unite a transmis un mesaj de urgență, iar pregătirile pentru ceremonia de inaugurare a președintelui ales, Joe Biden, a fost întreruptă. Clădirea este păzită intens, iar mii de membri ai Gărzii Naționale se află în apropiere.

Surse de la fața locului indică faptul că amenințarea a fost un incendiu care nu ar fi fost generat intenționat.

sursa:https://www.dcnews.ro/capitoliul-sua-in-stare-de-urgenta-din-cauza-unei-amenintari-externe_796383.html

Bombardiere americane au zburat peste Orientul Mijlociu

 


Iranul condamnă ultimul gest al forțelor aeriene americane de a tranzita spațiul aerian din Orientul Mijlociu cu bombardiere B-52.

Mai multe bombardiere B-52 ale forțelor aeriene din Statele Unite au zburat peste Orientul Mijlociu, iar Iranul a reacționat prin sugestia ca bugetul militar al SUA să fie alocat asistenței medicale, în detrimentul „tacticilor de intimidare“.

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a declarat duminică că „patrulele de prezență” au zburat „ca o parte esențială a poziției defensive a CENTCOM”.

Ultimele manevre militare vin în timp ce analiștii de securitate au avertizat asupra faptului că președintele american Donald Trump ar putea lua măsuri militare împotriva Iranului, în ultimele sale zile de mandat. De asemenea, în ultimele săptămâni, armata SUA a luat o serie de măsuri menite să descurajeze Iranul, subliniind în același timp că nu intenționează să sancționeze în vreun fel Teheranul.

Iranul a condamnat misiunea

 Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a condamnat duminică misiunea B-52, spunând că dacă măsura ar fi o încercare de a intimida Teheranul, atunci SUA ar fi mai bine să-și cheltuiască miliardele „pentru sănătatea contribuabililor”, informează AlJazeera.

Zborurile B-52, inclusiv al unei aeronave capabile să transporte până la 32.000 kg de arme, inclusiv bombe nucleare, a avut loc la o zi după ce Corpul de Paza Revoluționară Islamică a testat rachete și drone cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor terestre și maritime din Iran, a patra manifestare militară din ultimele două săptămâni (mai multe detalii AICI).

sursa:https://www.dcnews.ro/bombardiere-americane-au-zburat-peste-orientul-mijlociu-iranul-condamna-intimidarea-foto_796371.html

Radu Mazăre, achitat de judecători

 


Judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au achitat, luni, printr-o sentinţă definitivă, pe fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, într-un dosar în care fusese condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu.

Achitată, în acelaşi dosar, a fost şi reprezentanta mai multor societăţi comerciale, Sorina Gina Hortolomei Moscu, ce fusese condamnată în primă instanţă la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru spălarea banilor. 'În baza (...), respinge apelurile formulate de DNA, Serviciul Teritorial Constanţa şi partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondate.

În baza (...), admite apelurile formulate de inculpaţi, desfiinţează hotărârea atacată şi, rejudecând: (...), achită pe inculpaţii: - Mazăre Radu Stefan, pentru infracţiunile de 'abuz în serviciu' (...); - Hortolomei Moscu Sorina Gina şi SC Mehmetoglu SRL, pentru infracţiunile de 'spălare a banilor' (...); - SC Bulevard SA, pentru infracţiunile de 'spălare a banilor' (...); - SC Millenium Global Developement SA, pentru infracţiunea de 'spălare a banilor' (...). Ia act că măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare s-a revocat prin încheierea din 19.11.2019 faţă de inculpata SC Bulevard SA. Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondată.

În baza (...), ridică măsura sechestrului asigurător aplicat (...) asupra bunurilor inculpaţilor. Înlătură dispoziţiile referitoare la condamnarea inculpaţilor, cele privind pedepsele complementare şi accesorii, obligarea la plata cheltuielilor judiciare către stat. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.01.2021', este decizia Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţie Naţionale Anticorupţie, la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Pe 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului. Radu Mazăre este în prezent în penitenciar, fiind condamnat la 9 ani de detenţie într-un dosar privind retrocedările din staţiunea Mamaia, scrie Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/radu-mazare-achitat-de-judecatori-dupa-ce-in-prima-instanta-a-fost-condamnat-la-aproape-7-ani-de-puscarie_796376.html

Pârtie nouă deschisă la Sinaia

 


Veste bună pentru iubitorii sporurilor de iarnă. 

Pârtia nouă din Sinaia se deschide, oficial, marţi, 19 ianuarie. Anunţul a fost făcut pe reţelele sociale. 

"Mâine avem revizie tehnică până la ora 12.00. Tot mâine, tot de la ora 12.00 se deschide oficial și Pârtia Nouă, de la 1.400 la 1.000, deservita de Gondola Sinaia. Prognozele indica vânt, mai puțin pentru ziua de joi", anunţă Gondola Sinaia, pe pagina oficială de Facebook.


sursa:https://superimagini-album.blogspot.com/2020/10/daca-sistemul-de-sanatate-cade-credeti.html

De la pupături la scuipături

 


Ce mai zgomot, ce mai zumzet! Rareș Bogdan, aflat în fruntea unei grupări din PNL alături de Robert Sighiartău, a dat oficial duminică seara tonul debarcării lui Ludovic Orban din fruntea partidului, scuipându-l vârtos pe Orban cu aceeași limbă cu care îl lăuda.

Mai întâi din declarațiile făcute duminică

Cameleonul PNL a afirmat despre Orban că „i s-a umflat capul”, „și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa”.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban. Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a zis duminică prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News (vezi VIDEO mai jos)

Rareș Bogdan a mai afirmat că Ludovic Orban s-a opus propunerii sale de remaniere a unor miniștri precum Ion Ștefan sau Monica Anisie pe motiv că ar da un semnal de neîncredere.

„Eu, de exemplu, în iunie am solicitat împreună cu Robert Sighiartău primenirea Guvernului. Nu am făcut-o în spațiul public (…) Am spus înaintea verii să schimbăm 4-5 miniștri. După aia am spus în septembrie. S-a refuzat, a spus nu, că asta înseamnă că nu avem încredere. S-a dovedit că schimbarea lui Costache cu Nelu Tătaru a fost de bun augur. Nelu Tătaru a fost unul dintre cei mai buni miniștri ai Sănătății. (…) Le-am atras atenția că scenariul 1996-2000 (nr. guvernarea CDR, care a dus la dispairiția PNTCD), este unul care îmi vine de fiecare data în minte (…) Dacă nu vreți să trăim anul 2024 cu un PSD de 38-40% și cu un AUR de 20-25% și dacă nu vreți să votați candidatul PSD la prezidențiale, ca să nu iasă AUR sau să votați candidatul AUR să nu iasă candidatul PSD, alegeți voi cum, pentru că nu va intra dreapta nici măcar în turul doi cu un candidat, trebuie să ne redefinim, să reformăm partidul”, a mai afirmat europarlamentarul PNL.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap.  Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a afirmat prim-vicepreședintele liberalilor.

Și, cum altfel, și-a arătat sprijinul pentru Florin Cîțu, ca premier: „Dacă nu conștientizăm că situația PNL e una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid, la sub 15-10%,  și dacă nu înțelegem că trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu… dvs știți că au apărut chestiuni <Florin Cîțu nu va sta>, pornite din păcate chiar din PNL, nu va sta la putere decât 9 luni sau 6 luni. Asta este tragic. Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa. (…) Astăzi părerea mea e că partidul dacă nu-și înțelege greșelile anului trecut se poate duce sub 20%, fără mari probleme”.

Este același Rareș Bogdan care în februarie anul trecut, spre exemplu, îi închina o odă premierului Orban, în cadrul Consiliului Naţional al PNL.

Adresându-se minișrilor, acesta afirma că prim-ministrul Ludovic Orban este un „adevărat pompier atomic”, care i-a ales bine pe miniștri.

„Dragii mei, cei care sunteţi miniştri în Cabinet, trebuie să înţelegeţi că în afara faptului că premierul României v-a ales – şi a făcut-o foarte bine – trebuie să înţelegeţi că nu sunteţi singuri acolo şi că, fără primarii, deputaţii, europarlamentarii şi liderii partidului nu reprezentaţi foarte mult. Legătura cu ei este obligatorie şi sper din tot sufletul să înţelegeţi că trebuie să fiţi un ajutor în campaniile anului 2020 şi nu să trebuiască să dea unii dintre ei explicaţii pentru ceea ce faceţi dumneavoastră”, a spus Rareş Bogdan la acel moment.

Acesta a mai afirmat că aceşti miniştri ar trebui ”să facă rugăciuni pentru sănătatea prim-ministrului Ludovic Orban”, atât pentru faptul că i-a ales în echipa guvernamentală, cât şi pentru faptul că de multe ori comunică şi pentru ei.

„Să faceţi rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban. Din trei motive. Unu: pentru că v-a ales să faceţi parte din echipa guvernamentală. Doi: pentru că m-a invitat, m-a susţinut să intru în PNL şi să plec din presă. Şi vă spun de ce: pentru că dacă aş fi rămas în presă nu ştiu cum aţi fi scos cămaşa şi cât de bine v-aţi fi simţit după câteva emisiuni făcute de mine cu Oreste Teodorescu, Cristi Diaconescu, Ion Ioniţă. Nu mulţi, trei-patru dintre dumneavoastră. Şi trei: să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat pompier atomic şi comunică de multe ori şi pentru dumneavoastră. Să ştiţi că o spune un om care vine din presă şi continuă să iubească presa. Nu consideraţi niciodată presa un duşman. Învăţaţi din ceea ce face Ludovic Orban şi înţelegeţi – comunicarea e singura armă şi singura şansă. Chiar dacă faceţi lucruri excepţionale, dacă nu comunicaţi, creaţi o problemă PNL, nu doar dumneavoastră şi premierului. Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă atunci când dumneavoastră, din diverse motive, refuzaţi comunicarea”, a transmis el.

Rareş Bogdan s-a declarat convins că Orban este foarte bun ca prim-ministru şi că în PNL nu va exista altul mai potrivit pentru această funcţie în perioada următoare.

„Anul acesta va fi anul în care PNL îşi va arăta încă o dată forţa. O spun extrem de clar, de ferm, pentru a anula orice fel de speculaţii. Pentru mine şi pentru foarte mulţi oameni, să ştiţi că Ludovic Orban este o surpriză extrem, extrem de plăcută. Ca lucrurile să se încheie aici. Este foarte bun ca prim-ministru, iar PNL nu avea altul mai bun şi nu va avea nici în viitor. Iar faptul că a condus PNL anul trecut la victoriile istorice îl face să devină, fără nicio problemă, în pole position politic şi în anul 2020 pentru a conduce PNL şi la câştigarea a minim 1.600 – 1.700 de primării, a minim 20.000 – 23.000 de consilieri locali şi judeţeni – nu a 13.000 – 14.000, câţi avem acum – şi a minim 180 – 200 de locuri de parlamentar – nu 96, cât avem acum”, a precizat el.

Iată cum titra presa la acel moment



sursa:https://www.cotidianul.ro/de-la-pupaturi-la-scuipaturi-doua-scenete-cu-rares-bogdan-si-orban/

Curat democrație ! Protestatari călcați de cai

 


Violențe duminică în cursul unui protest la Amsterdam, principalul oraș al Olandei, unde circa 2.000 de persoane s-au revoltat faţă de restricţiile introduse ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi faţă de guvernul olandez, care a demisionat vineri.

Manifestanţii, printre care mulţi nu au respectat măsurile sanitare impuse, au fost expulzaţi de poliţie în special cu ajutorul tunurilor cu apă, deși afară era foarte frig.

A fost trimisă și poliția călare, iar imagini surprinse la fața locului arată că unii oameni au fost călcați de cai.

Unii dintre protestatari au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine, care au ripostat.

Peste 100 de manifestanţi au fost arestaţi.

Manifestanţii s-au adunat răspunzând unui apel lansat pe reţele sociale: „Nu mai votaţi niciodată pentru cabinetul Rutte!”.

Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat vineri demisia lui, precum şi a guvernului său, după ce mii de părinţi au fost acuzaţi în mod greşit de fraude legate de ajutoare financiare primite în perioada 2013-2019.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-curat-democratie-protestatari-calcati-de-cai/

Poliţiştii din Washington, în alertă înainte de inaugurarea lui Joe Biden

 


Forţele de ordine din Washington DC sunt în alerta pentru inaugurarea lui Joe Biden de miercuri.

Fostul şef FBI, James Comey, spune într-un interviu că Donald Trump tulbură apele şi democraţia Americii.

„Sunt îngrijorat pentru că există oameni înarmaţi, care cred că ţara le este furata şi, prin urmare, aplicarea legii în state trebuie să fie luată foarte în serios.

Ştiu că avem capacitatea de investigaţie şi capacitatea tactică de pe scenă pentru a proteja aceste locaţii, aşa că sunt optimist că ameninţarea va fi neutralizată, dar trebuie luată foarte, foarte în serios", a declarat fostul şef al FBI.

James Camey a fost dat afară din funcţie de Trump acum patru ani, scrie Mediafax. 

sursa:https://www.dcnews.ro/politistii-din-washington-in-alerta-inainte-de-inaugurarea-lui-joe-biden_796250.html