5.11.2021

Ambasadorul român la Moscova - convocat la MAE rus

 

Ambasadorul României, Cristian Istrate, a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, după expulzarea de la București a unui diplomat rus, informează RIA Novosti.

Ministerul de Externe al României l-a declarat la sfârșitul lunii aprilie persona non grata pe atașatul militar adjunct al Rusiei Alexei Grișaev.

Moscova a calificat decizia României drept un act neprietenesc, partea rusă are dreptul la măsuri de răspuns.

Anterior, expertul militar rus Aleksandr Hrolenko a opinat că acest pas se înscrie în șirul acțiunilor care au loc acum în Europa de Est, acestea fiind dictate de Washington.

”Desigur, astfel de demersuri sunt dictate de Washington. România este o țară NATO și asta explică multe. În numele solidarității inventate sau a „securității euro-atlantice colective” inexistente, Bucureștiul trebuie să-și încalce interesele naționale, pentru că Moscova va răspunde simetric (cel puțin). Și, cel mai important, politica externă suverană a Rusiei nu se va schimba de la aceasta”, a declarat expertul militar Aleksandr Hrolenko.

Ambasada Rusiei la București a declarat că decizia României de a expulza diplomatul rus reprezintă un gest neprietenesc, iar partea rusă își rezervă dreptul la măsuri de răspuns.

Iohannis : Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic al NATO

 


„Ne pregătim pentru misiuni de luptă, dar misiuni de luptă de apărare pe flancul estic al NATO”, spune președintele Klaus Iohannis, după ce a participat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”.

„Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună. Astăzi în exercițiu au fost forțe din România și Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinațională. Este foarte important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și crește gradul de interoperabilitate, (…) să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă trebuie să fiu foarte clar: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat „impresionat că exercițiul a funcționat foarte bine”.

Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, au participat la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, în comuna Smârdan, județul Galați.

Oameni de știință : Stopați „vaccinările” Covid-19. Acest studiu este o bombă care ar trebui citită de toată lumea

 


Un grup format din 57 de oameni de știință, medici și experți politici de presă a publicat un raport care solicită punerea la îndoială a siguranței și eficacității actualelor „vaccinuri” COVID-19 și solicită acum încetarea imediată a tuturor programelor de vaccinare.  Raportul a fost dat publicității pe site-ul francez France Soir, care precizează că printre oamenii de știință menționați se numără geneticianul Alexandra Henrion-Caude. În textul citat se arată că:

Terapiile utilizate numite „vaccinuri” nu corespund definiției cuvântului vaccin și ar fi mai potrivit să le numim terapie genică sau terapie vectorială a vaccinului.

Există două certitudini cu privire la distribuția globală a acestor terapii Covid-19:

-Primul este că guvernele și marea majoritate a mass-media obișnuite lucrează din greu pentru a pune aceste medicamente de investigație la dispoziția cât mai multor oameni posibil.

-Al doilea este că cei care sunt pregătiți să facă față disprețului care vine cu întrebările serioase despre vaccinuri sunt actori esențiali în eforturile noastre continue de a răspândi adevărul.

Acest studiu este o bombă care ar trebui citită de toată lumea, indiferent de perspectiva lor asupra terapiei genice sau a vaccinurilor. Nu sunt destui cetățeni care pun întrebări. Majoritatea oamenilor respectă ordinele guvernelor mondiale, de parcă ar fi câștigat întreaga noastră încredere. Nu este cazul. Acest manuscris este un pas înainte în ceea ce privește responsabilitatea și fluxul liber de informații cu privire la acest subiect crucial. Vă rugăm să luați timp pentru a-l citi și a-l distribui pe scară largă.

Vaccinarea în masă împotriva SARS-CoV-2: întrebări urgente privind siguranța vaccinului care solicită răspunsuri de la agențiile internaționale de sănătate, autoritățile de reglementare, guverne și dezvoltatorii de vaccinuri.

Un fel de rezumat

De la începutul epidemiei COVID-19, cursa de testare a noilor platforme concepute pentru a conferi imunitate împotriva SARS-CoV-2 a fost rampantă și fără precedent, ducând la eliminarea de urgență a diferitelor vaccinuri. În ciuda progreselor înregistrate în terapia timpurie cu medicamente multiple pentru pacienții cu COVID-19, mandatul actual este de a imuniza populația lumii cât mai repede posibil. Lipsa testării extinse pe animale înainte de studiile clinice și autorizarea bazată pe datele de siguranță generate în studiile care au durat mai puțin de 3,5 luni, ridică întrebări cu privire la siguranța acestor vaccinuri. Rolul recent identificat al vârfului glicoproteinei SARS-CoV-2 care poate induce leziuni endoteliale caracteristice COVID-19, chiar și în absența infecției, este extrem de relevant, dat fiind faptul că majoritatea vaccinurilor autorizate induc producerea de glicoproteină Spike la destinatari. Având în vedere rata ridicată de apariție a reacțiilor adverse și gama largă de tipuri de reacții adverse raportate până în prezent, precum și potențialul de îmbunătățire a bolii vaccinale, imunopatologia Th2, autoimunitatea și evaziunea imunitară, este nevoie de o mai bună înțelegerea beneficiilor și riscurilor vaccinării în masă, în special în grupurile excluse din studiile clinice. În ciuda solicitărilor de precauție, riscurile vaccinării cu SRAS-CoV-2 au fost minimizate sau ignorate de către organizațiile de sănătate și autoritățile guvernamentale. Solicităm necesitatea unui dialog pluralist în cadrul politicilor de sănătate.

Introducere

De la declararea pandemiei Covid-19 în martie 2020, peste 150 de milioane de cazuri și 3 milioane de decese au fost raportate în întreaga lume. În ciuda progreselor în terapia ambulatorie multidrog timpurie pentru pacienții cu risc crescut, rezultând o reducere cu 85% a spitalizărilor și a deceselor cauzate de COVID-19 [1], paradigma actuală de control este vaccinarea în masă. Deși recunoaștem efortul implicat în dezvoltarea, producția și autorizarea de urgență a vaccinurilor SARS-CoV-2, suntem îngrijorați de faptul că riscurile au fost minimizate sau ignorate de către organizațiile de asistență medicală și de autoritățile guvernamentale, în ciuda precauțiilor pentru prudență [2-8 ].

Vaccinurile împotriva altor coronavirusuri nu au fost niciodată aprobate pentru oameni, iar datele generate în dezvoltarea vaccinurilor coronavirus concepute pentru a provoca anticorpi neutralizanți arată că pot agrava boala COVID-19 prin îmbunătățirea dependentă de anticorpi (ADE) și imunopatologia Th2, indiferent de vaccin. Platformă și metodă de livrare [9-11]. Se știe că creșterea bolii transmisibile de vaccin la animalele vaccinate împotriva SARS-CoV și MERS-CoV are loc după provocarea virală și a fost atribuită complexelor imune și absorbției virale. 11 -13].

În martie 2020, imunologii în vaccinuri și experții în coronavirus au evaluat riscurile vaccinului SARS-CoV-2, pe baza studiilor de vaccinuri SARS-CoV pe modele animale. Grupul de experți a concluzionat că ADR și imunopatologia constituie o preocupare reală, dar a declarat că riscul lor este insuficient pentru a întârzia studiile clinice, deși ar fi necesară monitorizarea continuă [14]. Deși nu există dovezi clare pentru apariția ADE și a imunopatologiei legate de vaccin la voluntarii imunizați cu vaccinuri SARS-CoV-2 [15], studiile de siguranță până în prezent nu au abordat în mod specific aceste reacții adverse grave (SAE). Deoarece urmărirea voluntarilor nu a depășit 2-3,5 luni după a doua doză [16-19], este puțin probabil ca o astfel de SAE să fi fost observată. În ciuda celor 92 de erori de raportare, nu poate fi ignorat faptul că, chiar și luând în considerare numărul de vaccinuri administrate, conform sistemului american de raportare a reacțiilor adverse la vaccin (VAERS), numărul de decese pe milion de doze de vaccin administrat s-a înmulțit. Cu mai mult de 10 Credem că este urgent să existe un dialog științific deschis privind siguranța vaccinurilor în contextul imunizării la scară largă.

În acest articol, descriem unele dintre riscurile vaccinării în masă în contextul criteriilor de excludere pentru studiile de fază 3 și discutăm SAE raportate în sistemele naționale și regionale de înregistrare a reacțiilor adverse. Subliniem întrebările fără răspuns și atragem atenția asupra necesității unei abordări mai prudente a imunizării în masă. Considerăm că este urgentă necesitatea unui dialog științific deschis privind siguranța vaccinurilor, în contextul imunizării la scară largă. În acest articol, descriem unele dintre riscurile vaccinării în masă în contextul criteriilor de excludere pentru studiile de fază 3 și discutăm SAE raportate în sistemele naționale și regionale de înregistrare a reacțiilor adverse. Subliniem întrebările fără răspuns și atragem atenția asupra necesității unei abordări mai prudente a imunizării în masă. Credem că este urgentă necesitatea unui dialog științific deschis privind siguranța vaccinurilor în contextul imunizării la scară largă. În acest articol, descriem unele dintre riscurile vaccinării în masă în contextul criteriilor de excludere pentru studiile de fază 3 și discutăm SAE raportate în sistemele naționale și regionale de înregistrare a reacțiilor adverse. Subliniem întrebările fără răspuns și atragem atenția asupra necesității unei abordări mai prudente a imunizării în masă.

SARS-CoV-2 Faza 3 Criterii de excludere a procesului

Cu puține excepții, studiile cu vaccin SARS-CoV-2 au exclus persoanele vârstnice [16-19], făcând imposibilă identificarea apariției eozinofiliei post-vaccinare și a inflamației crescute la vârstnici. Studiile cu vaccinuri SARS-CoV au arătat că șoarecii vârstnici imunizați prezintă un risc deosebit de mare de imunopatologie Th2 potențial fatală [9,20]. În ciuda acestor dovezi și a datelor extrem de limitate privind siguranța și eficacitatea vaccinurilor SARS-CoV-2 la vârstnici, campaniile de vaccinare în masă s-au concentrat de la început pe această grupă de vârstă. Majoritatea studiilor au exclus, de asemenea, voluntarii gravide și care alăptează, precum și cei cu afecțiuni cronice și severe, cum ar fi tuberculoza, hepatita C, autoimunitatea, coagulopatiile, cancerul și imunosupresia [16-29], deși acestor beneficiari li se oferă acum vaccinul premisa siguranței.

Un alt criteriu de excludere din aproape toate studiile a fost expunerea anterioară la SARS-CoV-2. Acest lucru este regretabil, deoarece a eliminat posibilitatea de a obține informații extrem de relevante cu privire la efectele adverse post-vaccinare la persoanele care au deja anticorpi anti-SARS-Cov-2. Din câte știm, EAD nu sunt monitorizate în mod obișnuit pentru vreo vârstă sau grup de afecțiuni medicale care primesc în prezent vaccinul. În plus, în ciuda unei proporții substanțiale a populației care are deja anticorpi [21], testele pentru a determina starea anticorpilor anti-SARS-CoV-2 înainte de administrarea vaccinului nu sunt efectuate în mod obișnuit.

Vor trece neobservate efectele secundare grave ale vaccinurilor SARS-CoV-2?

COVID-19 cuprinde un spectru clinic larg, variind de la o patologie pulmonară foarte ușoară sau severă, până la o boală multi-organică fatală cu dereglare inflamatorie, cardiovasculară și chiar a coagulării sângelui [22-24]. În acest sens, cazurile de ADR sau imunopatologie legate de vaccin nu ar putea fi distinse clinic de COVID-19 sever [25]. În plus, chiar și în absența virusului SARS-CoV-2, glicoproteina Spike cauzează singure leziuni endoteliale și hipertensiune in vitro și in vivo la hamsterii sirieni (nota editorului: hamster auriu) prin reglarea în jos a enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2) și modificarea funcției mitocondriale [26]. Deși aceste rezultate trebuie confirmate la om, implicațiile acestei descoperiri sunt uimitoare, deoarece toate vaccinurile autorizate pentru utilizare de urgență se bazează pe administrarea sau inducerea sintezei de glicoproteine ​​Spike. În cazul vaccinurilor cu ARNm și al vaccinurilor cu adenovirus, niciun studiu nu a examinat durata producției de Spike la om după vaccinare.

Conform principiului precauției, este parsimoniu să considerăm că sinteza Spike indusă de vaccin ar putea provoca semne clinice de COVID-19 sever și ar putea fi considerată în mod greșit ca fiind cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2. Dacă da, adevăratele efecte secundare ale strategiei actuale de imunizare globală nu pot fi recunoscute niciodată, cu excepția cazului în care studiile examinează în mod specific această problemă. Există deja dovezi non-cauzale ale unei creșteri temporare sau susținute a deceselor cauzate de COVID-19 după vaccinare în unele țări (Fig. 1). În lumina patogenității Spike, aceste decese ar trebui să fie investigate în detaliu pentru a determina dacă sunt legate de vaccinare. Niciun studiu nu a examinat durata producției de Spike la om după vaccinare.

Reacții adverse neașteptate la vaccinurile SARS-CoV-2

Autoimunitatea este o altă problemă critică de luat în considerare, având în vedere scara globală a vaccinării împotriva SRAS-CoV-2. SARS-CoV-2 are multe proteine ​​imunogene și toate, cu excepția uneia, au similitudini cu proteinele umane [27]. Acestea pot acționa ca o sursă de antigeni, ducând la autoimunitate [28]. Deși este adevărat că aceleași efecte ar putea fi observate în cazul infecției naturale cu SARS-CoV-2, vaccinarea este destinată majorității populației lumii, în timp ce se estimează că doar 10% din populația populației globale a fost infectată cu SARS- CoV -2, potrivit doctorului Michael Ryan, șef de urgențe la Organizația Mondială a Sănătății. Nu am putut găsi dovezi că vreun vaccin licențiat în prezent a selectat și a exclus epitopii imunogeni omologi pentru a evita autoimunitatea potențială din cauza amorsării patogenilor.

Unele reacții adverse, inclusiv tulburări de coagulare a sângelui, au fost deja raportate la persoanele sănătoase și tinere vaccinate. Aceste cazuri au condus la suspendarea sau anularea utilizării vaccinurilor vector adenovirale ChAdOx1-nCov-19 și Janssen în unele țări. S-a propus acum că vaccinarea cu ChAdOx1-nCov-19 poate duce la trombocitopenie imunitară trombotică (VITT) mediată de anticorpi activatori de trombocite împotriva factorului plachetar 4, care imită clinic trombocitopenia autoimună indusă de heparină. [29]. Din păcate, riscul a fost trecut cu vederea la autorizarea acestor vaccinuri, deși trombocitopenia indusă de adenovirus este cunoscută de peste un deceniu și a fost o apariție consecventă cu vectorii adenovirali [30]. Riscul de VITT este probabil mai mare la persoanele care sunt deja expuse riscului de formare a cheagurilor de sânge.

La nivel de populație, ar putea exista și impacturi legate de vaccin. SARS-CoV-2 este un virus ARN în evoluție rapidă, care a produs până acum peste 40.000 de variante [32,33], dintre care unele afectează domeniul antigenic al glicoproteinei lui Spike [34,35]. Având în vedere ratele ridicate de mutație, sinteza indusă de vaccin a nivelurilor ridicate de anticorpi anti-SARS-CoV-2-Spike ar putea duce teoretic la răspunsuri suboptime împotriva infecțiilor ulterioare de către alte variante la indivizi. Vaccinat [36], fenomen cunoscut sub numele de „păcat” „[37] sau amorsarea antigenului [38]. Nu se știe în ce măsură mutațiile care afectează antigenicitatea SARS-CoV-2 se vor atașa în timpul evoluției virale [39], dar vaccinurile ar putea acționa probabil ca forțe selective, rezultând variante cu infectivitate sau transmisibilitate mai mare. Având în vedere asemănarea puternică dintre variantele cunoscute ale SARS-CoV-2, acest scenariu este puțin probabil [32,34], dar dacă variantele viitoare ar diferi în continuare în epitopii cheie, strategia globală de vaccinare ar fi putut ajuta la modelarea unui virus și mai periculos. Acest risc a fost adus recent în atenția OMS sub forma unei scrisori deschise [40].

Discuţie

Riscurile descrise aici constituie un obstacol major în calea vaccinării globale împotriva SARS-CoV-2. Dovada siguranței tuturor vaccinurilor SARS-CoV-2 este necesară înainte ca mai multe persoane să fie expuse riscului acestor experiențe, deoarece eliberarea unui vaccin candidat fără timpul necesar pentru a înțelege pe deplin impactul care ar rezulta asupra sănătății, ar putea duce la o exacerbare a actualei crize globale. [41]. Este esențială stratificarea riscurilor pentru vaccinați. Potrivit guvernului britanic, persoanele cu vârsta sub 60 de ani au un risc extrem de scăzut de a muri din cauza COVID-19. Cu toate acestea, conform Eudravigillance, cele mai grave reacții adverse după vaccinarea cu SARS-CoV-2 apar la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani. O preocupare deosebită este programul de imunizare planificat pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani din SUA și Marea Britanie. Dr. Anthony Fauci a prezis recent că adolescenții din toată țara vor fi vaccinați în toamnă și cei mai tineri la începutul anului 2022. Lee UK așteaptă rezultatele studiilor pentru a începe imunizarea a 11 milioane de copii sub 18 ani la vaccinuri experimentale, având în vedere că Centrele pentru Controlul Bolilor și Prevenția estimează că au o rată de supraviețuire de 99,997% dacă sunt infectați cu SARS-CoV-2. Nu numai că COVID-19 nu este relevant ca o amenințare pentru această grupă de vârstă, nu există dovezi fiabile care să susțină eficacitatea sau eficacitatea vaccinului la această populație sau să excludă efectele. Efecte secundare nocive ale acestor vaccinuri experimentale. În acest sens, atunci când medicii îi sfătuiesc pe pacienți pentru administrarea electivă a vaccinării COVID-19, există o mare nevoie de a înțelege mai bine beneficiile și riscurile administrării, în special în grupurile slab studiate.

În concluzie, în contextul autorizației de urgență pentru utilizarea vaccinurilor SARS-CoV-2 și a lacunelor actuale în înțelegerea noastră a siguranței acestora, trebuie ridicate următoarele întrebări:

– Se știe dacă anticorpii cu reacție încrucișată din infecțiile anterioare cu coronavirus sau anticorpii induși de vaccin pot influența riscul patogenezei neintenționate după vaccinarea cu COVID-19?

– Riscul specific de ADE, imunopatologie, autoimunitate și reacții adverse grave a fost dezvăluit în mod clar beneficiarilor vaccinului pentru a îndeplini standardul etic medical de înțelegere a pacientului pentru consimțământul informat? Dacă nu, care sunt motivele și cum ar putea fi implementat?

– Care este rațiunea pentru administrarea vaccinului la fiecare persoană atunci când riscul de a muri din cauza COVID-19 nu este egal între grupele de vârstă și condițiile clinice și când studiile de fază 3 au exclus persoanele în vârstă, copii și afecțiuni specifice frecvente?

– Care sunt drepturile legale ale pacienților dacă sunt răniți de un vaccin SARS-CoV-2? Cine va acoperi costul tratamentului medical? Dacă cererile ar trebui soluționate cu fonduri publice, s-a făcut publicul conștient de faptul că producătorilor de vaccinuri li s-a acordat imunitate și că responsabilitatea lor de a compensa persoanele afectate de vaccin s-a mutat asupra contribuabililor?

În contextul acestor preocupări, propunem să punem capăt vaccinării în masă și să deschidem un dialog pluralist urgent, critic și bazat științific despre vaccinarea împotriva SRAS-CoV-2 între oamenii de știință, medici, agenții, Organizații internaționale de sănătate, autorități de reglementare, guvernele și dezvoltatorii de vaccinuri. Aceasta este singura modalitate de a acoperi decalajul actual dintre dovezile științifice și politica de sănătate publică în ceea ce privește vaccinurile SARS-CoV-2. Suntem convinși că umanitatea merită o înțelegere mai profundă a riscurilor decât ceea ce este prezentat în prezent ca poziție oficială. Dialogul științific deschis este urgent și esențial pentru a preveni erodarea încrederii publice în știință și sănătate publică și pentru a se asigura că OMS și autoritățile naționale de sănătate protejează interesele umanității în timpul pandemiei actuale. Este urgentă revenirea politicii de sănătate publică la medicina bazată pe dovezi, pe baza unei evaluări atente a cercetărilor științifice relevante. Este imperativ să urmați știința.

1 https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-reported-sars-cov-2-deaths-in-england/covid-19-confirmed-deaths-in-england-report

Declarația de conflict de interese

Autorii afirmă că cercetarea a fost efectuată în absența oricărei relații de afaceri sau financiare care ar putea fi interpretată ca un potențial conflict de interese.

Referințe

McCullough PA, Alexander PE, Armstrong R et al. Traitement multidrogue séquentiel multiforme hautement ciblé de l’infection ambulatoire précoce à haut risque par le SARS-CoV-2 (COVID-19). Rev Cardiovasc Med (2020) 21: 517-530. doi: 10.31083 / j.rcm.2020.04.264

Arvin AM, Fink K, Schmid MA, et al. Une perspective sur le renforcement potentiel dépendant des anticorps du SARS-CoV-2. Nature (2020) 484: 353–363. doi: 10.1038 / s41586-020-2538-8

Coish JM, MacNeil AJ. Hors de la poêle et dans le feu? Diligence raisonnable justifiée pour ADE dans COVID-19. Microbes infectés (2020) 22 (9): 405-406. doi: 10.1016 / j.micinf.2020.06.006

Eroshenko N, Gill T, Keaveney ML et coll. Implications de l’augmentation de l’infection dépendante des anticorps pour les contre-mesures contre le SARS-CoV-2. Nature Biotechnol (2020) 38: 788–797. doi: 10.1038 / s41587-020-0577-1

Pologne GA. Tortues, lièvres et vaccins: une mise en garde pour le développement d’un vaccin contre le SARS-CoV-2. Vaccine (2020) 38: 4219–4220. doi: 10.1016 / j.vaccine.2020.04.073

Shibo J.Ne vous précipitez pas pour déployer les vaccins et médicaments COVID-19 sans garanties de sécurité suffisantes. Nature (2000) 579 321. doi: 10.1038 / d41586-020-00751-9

Munoz FA, Cramer JP, Dekker CL et al. Maladie renforcée associée au vaccin: définition de cas et lignes directrices pour la collecte de données, l’analyse et la présentation des données sur la sécurité de la vaccination. Vaccin (2021) https : // doi . org / 10 . 1016 / j . vaccin . 2021 . 01 . 055

Cardozo T, Veazey R. Divulgation du consentement éclairé aux sujets des essais vaccinaux d’un risque d’aggravation de la maladie clinique par les vaccins COVID-19. Int J Clin Pract (2020) 28: e13795. doi: 10.1111 / ijcp.13795

Bolles D, Long K, Adnihothram S et coll. Un vaccin contre le coronavirus du syndrome respiratoire aigu sévère à double inactivation fournit une protection incomplète chez la souris et induit une réponse pulmonaire pro-inflammatoire éosinophile accrue lors de la provocation. J Virol (2001) 85: 12201-12215. doi: 10.1128 / JVI.06048-11

Weingartl H, Czub M, Czub S, et al. Vaccination avec le virus de la vaccine modifié Le vaccin recombinant à base d’Ankarab contre le syndrome respiratoire aigu sévère est associé à une hépatite accrue chez les furets. J Virol (2004) 78: 12672-12676. doi: 10.1128 / JVI.78.22.12672-12676.2004272

Tseng CT, Sbrana E, Iwata-Yoshikawa N, et al. L’immunisation avec les vaccins contre le coronavirus du SARS conduit à une immunopathologie pulmonaire en cas de provocation avec le virus du SARS. PLoS One (2012) 7 (4): e35421. doi: 10.1371 / journal.pone.0035421

Iwasaki A, Yang Y. Le danger potentiel de réponses d’anticorps sous-optimales dans COVID-19. Nat Rev Immunol (2020) 20: 339–341. doi: 10.1038 / s41577-020-0321-6

Vennema H, de Groot RJ, Harbour DA, et al. Mort précoce après une provocation par le virus de la péritonite infectieuse féline due à l’immunisation par le virus de la vaccine recombinant. J Virol (1990) 64: 1407-1409

Lambert PH, Ambrosino DM, Andersen SR, et al. Rapport de synthèse de consensus pour la réunion du CEPI / BC du 12 au 13 mars 2020: Évaluation du risque d’amélioration de la maladie avec les vaccins COVID-19. Vaccin (2020) 38 (31): 4783-4791. doi: 10.1016 / j.vaccine.2020.05.064

de Alwis R, Chen S, Gan S et al. Impact du renforcement immunitaire sur la thérapie par globuline hyperimmunisée polyclonale Covid-19 et le développement de vaccins. EbioMedicine (2020) 55: 102768. doi: 10.1016 / j.ebiom.2020.102768

Folegatti PM, Ewer KJ, Aley PK, et al. Sécurité et immunogénicité du vaccin ChAdOx1 nCoV? 287 19 contre le SARS-CoV-2: un rapport préliminaire d’un essai contrôlé randomisé de phase 1/2, en simple aveugle. Lancet (2020) 396: 467–783. doi: 10.1016 / S0140-6736 (20) 31604-4

Polack FP, Thomas SJ, Kitchin N.Innocuité et efficacité du vaccin BNT162b2 ARNm Covid-19. N Engl J Med (2020) 383: 2603-2615. doi: 10.1056 / NEJMoa2034577

Ramasamy MN, Minassian AM, Ewer KJ et al. Innocuité et immunogénicité du vaccin ChAdOx1 nCoV-19 administré dans un régime de premier coup de pouce chez les adultes jeunes et vieux (COV002): un essai de phase 2/3 randomisé, contrôlé en simple aveugle Lancet (2021) 396: 1979–93. doi: 10.1016 / S0140-6736 (20) 32466-1

Chu L, McPhee R, Huang W et coll. Groupe d’étude ARNm-1273. Un rapport préliminaire d’un essai randomisé contrôlé de phase 2 sur l’innocuité et l’immunogénicité du vaccin ARNm-1273 SARS-CoV-2. Vaccin (2021) S0264-410X (21) 00153-5. doi: 10.1016 / j.vaccine.2021.02.007

Liu L, Wei Q, Lin Q et coll. Les IgG anti-pic provoquent de graves lésions pulmonaires aiguës en biaisant les réponses des macrophages au cours d’une infection aiguë par le SARS-CoV. JCI Insight (2019) 4 (4): e123158. doi: 10.1172 / jci.insight.123158.

Ioannidis PA. Taux de mortalité par infection du COVID-19 déduit des données de séroprévalence. Bull WHO (2021) 99: 19–33F. http : // dx . doi . org / 10 . 2471 / BLT . 20 . 265892

Martines RB, Ritter JM, Matkovic E et coll. Pathologie et pathogenèse du SARS-CoV-2 associé à la maladie mortelle à coronavirus, États-Unis Emerg Infect Dis (2020) 26: 2005-2015. doi: 10.3201 / eid2609.202095

Wu Z, McGoogan JM. Caractéristiques et leçons importantes de l’épidémie de maladie à coronavirus 2019 (COVID-19) en Chine: résumé d’un rapport de 72314 cas du Centre chinois de contrôle et de prévention des maladies. JAMA (2020) 323: 1239-1242. doi: 10.1001 / jama.2020.2648

Xu Z, Shi L, Wang Y et al. Découvertes pathologiques du COVID-19 associé au syndrome de détresse respiratoire aiguë. Lancet Respiratory Med (2020) 8: 420-422 doi: 10.1016 / S2213-2600 (20) 30076-X

Negro F. L’amélioration dépendante des anticorps joue-t-elle un rôle dans la pathogenèse du COVID-19? Swiss Medical Weekly (2020) 150: w20249. doi: 10.4414 / smw.2020.20249317

Lei Y, Zhang J, Schiavon CR et al., Spike Protein Empairs Endothelial Function via Downregulation of ACE 2. Circulation Res (2021) 128: 1323–1326. https : // doi . org / 10 . 1161 / CIRCRESAHA . 121 . 318902

Lyons-Weiler J.L’amorçage pathogène contribue probablement à la maladie grave et critique et à la mortalité du COVID-19 via l’auto-immunité, J Translational Autoimmunity (2020) 3: 100051. doi: 10.1016 / j.jtauto.2020.100051

An H, Park J. Molecular Mimicry Map (3M) of SARS-CoV-2: Prediction of potentiellement immunopathogenic SARS-CoV-2 epitopes via une nouvelle approche immunoinformatique. bioRxiv [Pré-impression]. 12 novembre 2020 [cité le 19 avril 2020] https : // doi . org / 10 . 1101 / 2020 . 11 . 12 . 344424

Greinacher A, Thiele T, Warkentin TE, Weisser K, Kyrle PA, Eichinger S. Thrombocytopénie thrombotique après vaccination ChAdOx1 nCov-19. N Engl J Med (2021). doi: 10.1056 / NEJMoa2104840

Othman M, Labelle A, Mazzetti I et al. Thrombocytopénie induite par adénovirus: le rôle du facteur von Willebrand et de la P-sélectine dans la médiation de la clairance plaquettaire accélérée. Blood (2007) 109: 2832-2839. doi: 10.1182 / sang-2006-06-032524

Ortel TL. Facteurs de risque thrombotiques acquis en milieu de soins intensifs. Crit Care Med (2010) 38 (2 Suppl): S43-50. doi: 10.1097 / CCM.0b013e3181c9ccc8

Grubaugh ND, Petrone ME, Holmes EC. Nous ne devons pas nous inquiéter lorsqu’un virus mute lors d’épidémies. Nat Microbiol (2020) 5: 529-530. https : // doi . org / 10 . 1038 / s41564 – 020 – 0690 – 4

Greaney AJ, Starr TN, Gilchuk P et coll. Cartographie complète des mutations au domaine de liaison aux récepteurs de pointe du SARS-CoV? 339 2 qui échappent à la reconnaissance des anticorps. Cell Host Microbe (2021) 29: 44–57.e9. doi: 10.1016 / j.chom.2020.11.007.

Lauring AS, Hodcroft EB. Variantes génétiques du SARS-CoV-2 – Que signifient-elles? JAMA (2021) 325: 529-531. doi: 10.1001 / jama.2020.27124

Zhang L, Jackson CB, Mou H et coll. La mutation D614G dans la protéine de pointe SARS-CoV-2 réduit l’excrétion de S1 et augmente l’infectivité. bioRxiv [Pré-impression]. 12 juin 2020 [cité le 19 avril 2021] https : // doi . org / 10 . 1101 / 2020 . 06 . 12 . 148726

Korber B, Fischer WM, Gnanakaran S et al. Sheffield COVID-19 Genomics Group. Suivi des changements dans le pic de SARS-CoV-2: preuve que le D614G augmente l’infectivité du virus COVID-19. Cellulaire (2020) 182: 812-827.e19. doi: 10.1016 / j.cell.2020.06.043

Francis T. Sur la doctrine du péché antigénique originel. Proc Am Philos Soc (1960) 104: 572-578.

Vibroud C, Epstein SL. La première grippe est éternelle. Science (2016) 354: 706–707. doi: 10.1126 / science.aak9816

Weisblum Y, Schmidt F, Zhang F et al. Échapper aux anticorps neutralisants par les variants de protéine de pointe CoV-2 du SARS? 354. Elife (2020) 9: e61312. doi: 10.7554 / eLife.61312

Vanden Bossche G (6 mars 2021) https : // dryburgh . com / wp – 356content / uploads / 2021 / 03 / Geert _ Vanden _ Bossche _ Ouvert _ Lettre _ OMS _ Mars _ 6 _ 2021 . pdf

Coish JM, MacNeil AJ. Hors de la poêle et dans le feu? Diligence raisonnable justifiée pour ADE dans COVID-19. Microbes infectés (2020) 22 (9): 405-406. doi: 10.1016 / j.micinf.2020.06.006

Auteurs : Roxana Bruno (1) , Peter McCullough (2) , Teresa Forcades i Vila (3) , Alexandra Henrion-Caude (4) , Teresa García-Gasca (5) , Galina P. Zaitzeva (6) , Sally Priester (7) , María J.Martínez Albarracín (8) , Alejandro Sousa-Escandon (9) , Fernando López Mirones (10) , Bartomeu Payeras Cifre (11) , Almudena Zaragoza Velilla (10) , Leopoldo M. Borini ()1 , Mario Mas (1) , Ramiro Salazar (1) , Edgardo Schinder (1) , Eduardo A Yahbes (1) , Marcela Witt (1), Mariana Salmeron (1) , Patricia Fernández (1) , Miriam M. Marchesini (1) , Alberto J. Kajihara (1) , Marisol V. de la Riva (1) , Patricia J. Chimeno (1) , Paola A. Grellet (1) , Matelda Lisdero (1) , Pamela Mas (1) , Abelardo J. Gatica Baudo (12) , Elisabeth Retamoza (12) , Oscar Botta (13) , Chinda C. Brandolino (13) , Javier Sciuto (14) , Mario Cabrera Avivar (14) , Mauricio Castillo (15) , Patricio Villarroel (15) , Emilia P. Poblete Rojas (15), Bárbara Aguayo (15) , Dan I. Macías Flores (15) , Jose V. Rossell (16) , Julio C. Sarmiento (17) , Victor Andrade-Sotomayor (17) , Wilfredo R. Stokes Baltazar (18) , Virna Cedeño Escobar (19) , Ulises Arrúa (20) , Atilio Farina del Río (21) , Tatiana Campos Esquivel (22) , Patricia Callisperis (23) , María Eugenia Barrientos (24) , Karina Acevedo-Whitehouse (5).

Text preluat de pe ”francesoir.fr”

Afacerea Ursul Arthur e o afacere de stat. O instituție vîrîtă pînă-n gît în afacerea de stat numită uciderea Ursului Arthur.

 


Cum s-a înmormîntat mediatic și politic Scandalul Ursul Arthur. Este prima parte a titlului unui articol semnat Ion Cristoiu și postat pe blogul jurnalistului.

În articol, reputatul ziarist explică, în stilul său inconfundabil, bazat pe fapte și deducții, tăcerea suspectă care s-a așezat peste scandalul cauzat de uciderea ursului Arthur. După ce face un fel de radiografie a subiectului și evoluției acestuia, Ion Cristoiu pune o întrebare la care oferă și răspunsul.

„Tăcerea presei și a partidelor contravine flagrant intereselor minim profesionale. Asta înseamnă că mogulii și liderii partidelor au primit un telefon prin care li s-a cerut să treacă sub tăcere afacerea. Cine a putut da un telefon?“

Descoperiți răspunsul în articolul de mai jos:

„În ediția din 7 mai 2021 a Gîndurilor lui Cristoiu, de pe cristoiublog.ro, sub titlul Afacerea Ursul Arthur – Afacere de corupție sau afacere de stat? am abordat Scandalul Ursului Arthur declanșat de un ONG de protecție a mediului, în hotarele căruia s-au schițat grave încălcări ale legii nu de o persoană, ci de instituții ale statului român.

Scriam în finalul comentariului:

„În scandalul Ursului Arthur nu e vorba însă nici de dreptul urșilor de a agresa oameni și nici de dreptul oamenilor de a-i împușca.

E vorba pur și simplu de o afacere ticăloasa prin care un bolnav de trofee din străinătate a putut vîna ce-a vrut mușchii lui într-o Românie care nu mai e demult un stat.

Așa cum ne arată deja documentele, uciderea Ursului Arthur de un vînător de trofee nu e altceva decît rezultatul acțiunii unui grup de crimă organizată. Prințul ahtiat de trofee nu putea să ucidă un urs pentru a se putea făli în lumea sa cu postura de mare vînător dacă nu intrau în joc instituții ale regimului Iohannis, care au asigurat prințului condițiile depline pentru încălcarea Legii.

De la venirea la Ojdula la punct fix, pînă la obținerea hîrtiilor menite a acoperi ilegalitatea.

Această rețea de crimă organizată poate avea două resorturi:

1) banii, și atunci avem de-a face cu un caz de corupție.

2) interesul de stat, la cel mai înalt nivel, dat de regula Îmi dai – îți dau, folosită fie între Iohannis și familia Prințului, fie între unul dintre serviciile noastre secrete și Prinț.

S-a anunțat deschiderea unui dosar penal in rem de Parchetul de la Covasna pentru braconaj.

E un categoric mijloc de a măslui ancheta.

Implicările în acest Scandal depășesc cu mult simplul caz de braconaj.

Presupuse a fi din partea multor instituții ale statului, implicările cer preluarea dosarului de către DIICOT.

Ele presupun însă și o veghe a presei cu adevărat independente pentru ca românii să afle adevărul despre unul dintre cele mai penibile din Istoria postdecembristă.”

Din cîte se vede, ca jurnalist preocupat să nu ridic edificii de aserțiuni senzaționale pe temelii de fapte puține și acelea neverificate, am evitat să optez pentru unul dintre cele două resorturi. N-am șovăit însă să susțin că în acest Scandal nu uciderea unui urs e chestiunea principală (cum a încercat să manipuleze Presa miluită , etichetîndu-i pe cei care s-au revoltat drept sentimentaliști care bocesc moartea unui urs), deși în condițiile în care Regimul Iohannis face caz de protecția mediului, și uciderea unui urs în loc de relocarea acestuia e o pată neagră, ci altceva, mult mai important:

Pentru ca un vînător de trofee din străinătate să se poată făli cu un urs de aproape 600 de puncte s-a pus în mișcare o rețea de crimă organizată incluzînd instituții ale statului român în frunte cu ministerul Mediului.

Au trecut de la aceste comentarii patru zile.

Aruncînd o privire asupra presei de la începutul săptămînii găsesc de cuviință să afirm fără teama de a greși:

Afacerea Ursul Arthur e o afacere de stat.

Să mă explic:

Cazul Ursului Arthur (așa cum s-a dezvăluit chiar din 5 mai 2021, cînd au apărut primele informații că, în urmă cu aproape două luni – mai precis pe 13 martie 2021, sub pretextul extragerii unei ursoaice agresive, extragere pentru care Ministerul Mediului a dat un ordin de derogare de la Lege cetățeanul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, venit în România pînă la comuna Ojdula din județul Covasna, a împușcat un urs de trofeu) avea toate datele unui scandal strașnic. Era acel caz care conține toate ingredientele pentru ca presa independentă să-l exploateze sîngeros scoțînd din el rating și tiraj, iar politicienii să-l abordeze rapid pentru a obține din el capital electoral.

Pentru presă și pentru clasa politică argumentele exploatării spectaculoase erau următoarele:

Uciderea unui urs care trăia în adîncul pădurii, de un vînător de trofee, stîrnise emoții uriașe în rîndurile iubitorilor de animale.

Emoții uriașe stîrnise cazul și în rîndurile românilor – nu puțini – care urmăresc neliniștiți tratarea noastră de către străini în chip umilitor. Un ins bogat, dintr-o familie influentă în Europa, își permisese să ucidă un urs de pe teritoriul României fără să-i pese că i s-ar putea întîmpla ceva, știind că băștinașii ar fi gata să-i dea și nevestele și fiicele pentru o noapte numai și numai pentru că e din Vest.

Datele preliminare spuneau clar că e vorba de complicitatea unor instituții ale statului, în frunte cu Ministerul Mediului.

În România se pretind a reprezenta revolta societății civile față de corupție sute de ONG-uri.

Afacerea Ursul crease din start suspiciunea de afacere de corupție.

Pentru presă, cea despre care se spune că e cîinele de pază al democrației, scandalul era mană cerească.

Toate marile publicații europene au semnalat afacerea.

Presa austriacă a declanșat o întreagă campanie împotriva cetățeanului austriac.

În România, țara în care s-a petrecut tărășenia, Presa a dovedit față de caz o prudență stranie. Excepție făcînd cîteva site-uri și cîteva emisiuni (a lui Marius Tucă pe Aleph News și a lui Ionuț Cristache pe TVR 1, de exemplu), presa română a neglijat subiectul. Într-o altă țară, în Franța, de exemplu, presa ar fi declanșat investigații de amploare pentru a aduce în fața cetățenilor tabloul complet al Afacerii. La noi, presa s-a mulțumit să consemneze prin copy-paste informațiile date de ONG-ul care a descoperit Cazul. Cu mici excepții, între care se numără Marius Tucă și subsemnatul, jurnaliștii n-au fost curioși să dezvăluie date pe care autoritățile le ascund. Cele mai multe se află în dosarul pe baza căruia Ministerul Mediului a emis ordinul de derogare. N-a fost nimeni interesat să afle opinia secretarului de stat Iulian Stana care a semnat Ordinul. N-a fost nimeni interesat să afle în ce condiții AVPS Botoș din Ojdula a apelat la un cetățean austriac pentru a împușca, în locul membrilor Asociației, ursoaica agresivă. N-a fost nimeni curios să afle cum a motivat Asociația cererea de extragere a ursoaicei și ce l-a convins pe secretarul de stat s-o accepte. N-a fost nimeni curios să afle dacă nu cumva între obsesia liderilor UDMR că sînt prea mulți urși și interesele financiare ale baronilor locali maghiari din Covasna și Harghita e o legătură.

Autoritățile, în frunte cu premierul Florin Cîțu, au minimalizat Cazul, expediindu-l la modul suspect. Premierul a pus în discuție dacă ursul era mare sau mic. Ministrul Mediului a făgăduit joi seara că va prezenta opiniei publice un raport preliminar și ca, după va posta pe Internet tot dosarul.

Sîntem luni, 10 mai 2021, la miezul nopții.

Dinspre ministru nu se aude nimic.

Nu se aude nimic nici dinspre premier, deși după atîtea zile de la primele informații va fi primit informații complete.

Nu se aude nimic nici dinspre Parchet.

O presă cu adevărat independentă nu s-ar fi mulțumit cu pozițiile miștocărești ale premierului.

L-ar fi fugărit prin toată țara, pentru a obține o reacție serioasă.

Presa n-a făcut nimic din toate acestea.

Așa se explică de ce subiectul e mort.

Dintr-un asemenea caz, un politician își hrănea un capital electoral uriaș. Spre stupoarea noastră, nici un lider de partid nu s-a pronunțat. Evident, cu excepția lui George Simion, de la AUR.

Dacă tăcerea lui Marcel Ciolacu își are explicația (baronii PSD sînt fruntași la vînătoare), cea a lui Dan Barna și Dacian Cioloș e stupefiantă.

USRPLUS era formațiunea de la care ne așteptam la o reacție spectaculoasă:

USRPLUS se pretinde a avea preocupări programatice ecologiste.

USRPLUS se pretinde a lupta împotriva corupției.

URSPLUS se pretinde a lupta împotriva baronilor locali și centrale ahtiați după vînători cu iz de masacru.

USRPLUS a tăcut.

E drept, au fost cîteva luări de poziții ale unor lideri USRPLUS. Ele n-au aparținut conducerii USRPLUS.

Și astfel cazul a fost înmormîntat.

Tăcerea presei și a partidelor contravine flagrant intereselor minim profesionale.

Asta înseamnă că mogulii și liderii partidelor au primit un telefon prin care li s-a cerut să treacă sub tăcere afacerea.

Cine a putut da un telefon?

Cum cine?

O instituție vîrîtă pînă-n gît în afacerea de stat numită uciderea Ursului Arthur.

Protest PSD în Parlament

 

​​Parlamentarii social democrați au protestat în parlament si au cerut înființarea unei comisii de anchetă privind datele din pandemie.

Ei consideră că datele au fost măsluite şi aduc ca argument declarațiile făcute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Parlamentarii PSD au purtat pancarte cu mesajele „Nu ascundeți morții” sau „Transparență”.

NATO condamnă Rusia de la Bucureşti

 


Participanții la summitul NATO organizat luni la București au condamnat actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei și au anunțat că acordă o mare atenție amenințărilor venite din est. De asemenea, șefii de stat au vorbit despre China și terorismul mondial.

La summitul NATO desfășurat luni, în sistem on-line, au participat preşedinţii României și ai Poloniei, în calitate de gazde, și cei ai Bulgariei, Republicii Cehe, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Republicii Slovace şi Ungariei. De asemenea, în timpul intâlnirii au avut intervenții preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Participanții au discutat despre Rusia și Marea Neagră.

„NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice. Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, scrie în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Totodată, liderii politici au condamnat actele de sabotaj ale Rusiei de pe teritoriul NATO.

„Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional. În plus, ne exprimăm îngrijorarea faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia. Suntem pe deplin solidari cu aliaţii noştri, Republica Cehă şi Republica Bulgaria”, au spus președinții participanți la summitul organizat de România și Polonia.

De asemenea, participanții au analizat ascensiunea globală a Chinei și implicaţiile pentru securitatea euro-atlantică, dar și problema terorismului.

„Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi. Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea. Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, mai scrie în declarația comună semnată de șefii de stat.

La final participanții au anunțat că toate problemele vor fi discutate în luna iunie, la următorul summit NATO.

"Este timpul să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară"

 


Primul consilier local român din Marea Britanie a primit sute de comentarii xenofobe de când și-a anunțat victoria, vineri. Dr. Alexandra Bulat a postat un videoclip pe TikTok, pentru a-și marca succesul, în numele Partidului Laburist din divizia Abbey a Consiliului Județean Cambridgeshire.

În videoclip, ea a spus: „Anul trecut mi-am dat seama că există 800.000 de români în Marea Britanie și niciun consilier județean român. Așa că m-am gândit că iată o idee că voi candida la alegeri.

„Nu mă așteptam, dar astăzi am devenit primul consilier județean din România !”

Peste 200 dintre comentariile primite după anunțarea victoriei erau xenofobe: "Este timpul să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară"

Dar nu toți urmăritorii ei erau la fel de dispuși să se bucure de o reprezentare politică echitabilă. După postarea videoclipului de 15 secunde, ea a spus că s-a trezit cu peste 600 de comentarii.

Aceasta a precizat că cel puțin 200 de comentarii au fost rasiste și xenofobe, iar unul a fost o amenințare cu o plângere oficială către Partidul Laburist.

„Ei bine, asta este total greșit ! Este timpul să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară și să ne lăsați pe noi să ne conducem singuri țara .”, spunea unul dintre comentatori. „Nu ar trebui să aveți voie să votați, cu atât mai puțin să fiți consilieri.„ , era o altă reacție.

Alexandra a precizat: „Nu sunt străină de comentariile rasiste și xenofobe, dar volumul acestora este imens. Mă întreb uneori, dacă un cetățean britanic ar deveni consilier în România, oare ar primi aceeași reacție pe rețelele de socializare.”

Trei cetățeni români, aleși consilieri locali la alegerile din Anglia: ”Este un moment istoric ! Munca grea abia începe acum !”

Cel puțin trei cetățeni români au fost aleși consilieri de comitat (județ) sau locali la alegerile din Marea Britanie din 6 mai 2021. În aceste alegeri au avut dreptul de a alege și a fi aleși cetățenii Uniunii Europene rezidenți în Regatul Unit.

Alexandra Bulat a fost aleasă consilier județean în Cambridgeshire din partea Partidului Laburist în circumscripția Abbey din orașul Cambridge. Aceasta s-a situat pe primul loc cu 41% înaintea candidatului Partidului Verzilor, potrivit rfi.ro.

Alegerea Alexandrei a coincis cu pierderea majorității în consiliu de către Partidul Conservator, ceea ce deschide posibilitatea formării unei noi majorități formate din Partidul Liberal Democrat, Partidul Laburist și patru independenți.

”Nu suntem aici doar ca să trăim și să muncim, vrem să fim implicați, să votăm și, de ce nu, să candidăm și să fim reprezentați în politică indiferent de preferințe”

"Unii candidați nu vor să vorbească cu alegătorii pe anumite subiecte, cu ar fi de pildă politica de imigrație. Eu vreau să vorbesc cu oamenii chiar dacă nu sunt de acord cu mine, să prezint o imagine mai bună a europenilor și a românilor, să avem o imagine mai pozitivă, pentru că să fim sinceri, românii nu au avut cea mai bună imagine, și din cauza tabloidelor care publică articole negative despre ei.

Sunt foarte bucuroasă că în sfârșit avem un român în politică. Nu suntem aici în Marea Britanie doar ca să trăim și să muncim, vrem să fim implicați, să votăm și, de ce nu, să candidăm și să fim reprezentați în politică indiferent de preferințe”, a declarat la RFI Alexandra, care are un doctorat în sociologie la University College London și un masterat la Universitatea Cambridge.

”Este un moment istoric ! Munca grea abia începe acum !”

Un alt candidat al Partidului Laburist ales este Nicu Ion, care a câștigat 66% din voturi în circumscripția Elswick a consiliului municipal Newcastle, cel mai mare oraș din nord-estul Angliei cu peste 300.000 de locuitori. Aici Partidul Laburist are o majoritate confortabilă, cu 52 de consilieri din 78.

“Este oficial! Am fost ales consilier în circumscripția Elswick din Consiliul Municipal Newcastle City! E Masiv! Mulțumesc tuturor alegătorilor și susținătorilor! Este un moment istoric! Munca grea abia începe acum!” a postat pe pagina sa de Facebook Nicu Ion, profesor de matematică și student post-universitar la Universitatea Durham, etnic rom.

“ Îmi doresc ca de experiența mea să beneficieze persoanele vulnerabile și să fiu o voce pentru ele“

Angela Perescu-Boatwright a fost aleasă consilier local la Exmouth în comitatul Devon din sud-vestul Angliei, unde a candidat din partea Partidului Liberal Democrat, obținând 1035 de voturi față de cele 645 ale candidatului Partidului Conservator.

“Am fost invitată de către Partidul Liberal Democrat sa candidez pentru poziția de consilier la primăria orașului în care locuiesc, Exmouth și am fost onorată să accept invitația. Am fost copleșită de numărul de voturi și sunt fericită că am fost aleasă să reprezint și să susțin oamenii care m-au ales în consiliul local.

Pentru mine este important să susțin spiritul comunitar care există în acest oraș și îmi doresc ca de experiența mea să beneficieze persoanele vulnerabile și să fiu o voce pentru ele. Îmi doresc de asemenea să contribui la menținerea locurilor de frumusețe naturală de care ne bucurăm din plin în acest oraș.” a declarat Angela la RFI.

Ponta, despre revenirea în PSD

 


Victor Ponta a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3, unde a vorbit despre revenirea la Partidul Social Democrat. Mihai Gâdea i-a sugerat premierul României din perioada 2012-2015 că ar fi un zvon privitor la revenirea în PSD:

„Nu revin la vârful PSD. Zi de zi vorbesc cu domnul Ciolacu, am vorbit și înainte să vin la emisiune, că tot încerc să-l conving pe el. I-am spus că îi trebuie niște consilierii economici cum i-am avut eu pe Florin Georgescu, pe Daniel Dăianu, ca să fie pregătit. Diferența între a câștiga alegerile că s-a săturat lumea de unii și a câștiga alegerile pentru că ești pregătit, cum am fost în 2012, să dăm înapoi, să dezvoltăm, e foarte mare.

Cu mulți de la PSD am relații foarte bune, cu Grindeanu, cu Dâncu, nu mai am dușmani în PSD. Dar nu, nu revin la vârful PSD, însă foarte tare mi-aș dori să existe o alternativă“, a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta își dorește un candidat cu șanse la prezidențiale

„Mi-aș dori ca PSD, dar și alte partide, să aibă un candidat cu șanse. În 2019 nu a fost un candidat cu șanse, un candidat care chiar să poată, nu doar să câștige, ci să facă o schimbare. Nu cred că cei din PSD m-ar mai susține pe mine acum. În 2019, în august, am avut această discuție cu doamna Dăncilă, domnul Ciolacu și domnul Tăriceanu. Eu cred că 2024 e un moment în care putem să schimbăm un pic soarta sau putem să continuăm tot așa“, a conchis Victor Ponta.

Testare rapidă în farmacii

 


Ministerul Sănătăţii vine cu precizări legate de programul de testare în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. 

"Astfel, farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității de testare antigenică rapidă pentru depistarea COVID-19 după obținerea unui aviz temporar emis, în format electronic, de direcțiile de sănătate publică judeţene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti. Avizul este valabil șase luni, iar farmaciile pot solicita prelungiri succesive cu șase luni.

Pe test nu se percepe tarif, însă poate fi perceput un cost de către farmacie pentru serviciu de testare. Nu există un tarif maximal impus (ar fi fost anticoncurențial, acest serviciu fiind astăzi tarifat deja la liber de către laboratoare). În cazul în care o farmacie nu mai are în stoc teste de la Minsterul Sănătății, poate testa și cu teste achiziționate de farmacie contra cost de la distribuitori. Astfel, costul va include test + testare", informează Ministerul Sănătăţii. 

Stocul este de 500.000 de teste în acest moment

"Numărul de teste per farmacie se stabilește în funcție de numărul farmaciilor înscrise dintr-o localitate.  Dacă într-o localitate se va înscrie o singură farmacie, va primi mai multe teste comparativ cu o alta dintr-o localitate în care s-au inscris mai multe farmacii. Numărul testelor primite de farmacii se va stabili dupa finalizarea protocolului de instruire și avizarea farmaciilor de către DSP-uri", transmite MS.

Farmaciile vor utiliza exclusiv teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 din nazofaringe. Acestea pot prelua teste antigenice rapide de la Ministerul Sănătății, cu titlu gratuit, prin direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, în limita stocului disponibil. Testarea se realizează prioritar cu testele primite de la Ministerul Sănătății, care nu pot face obiectul comercializării. Serviciul de testare se va desfăşura în condiţiile legii.

Summit-ul B9 din România

 


Într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a comentat declarațiile președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden:

„A fost un summit foarte important și de succes. Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a participat pentru prima oară la un summit al acestui format București 9, creat în 2015 de președinții Iohannis și Duda. Mesajul președintelui SUA a fost unul extrem de cald, extrem de apropiat față de statele din regiune. Domnia sa cunoaște foarte bine aceste state și așa și-a început și discursul, prin dorința sa de a petrece timp împreună, de a întâlni președinții statelor noastre atunci când acest lucru va fi posibil.

De asemenea, un mesaj foarte puternic despre importanța relației transatlantice, domnia sa a spus că relația nu înseamnă doar legătura dintre cele două maluri ale Atlanticului, ci se întinde peste Europa până la Marea Baltică și Marea Neagră, arătând că acest parteneriat dintre SUA și Europa reprezintă piatra de temelie a relațiilor internaționale și tot ceea ce a fost mai bun realizat din secolul 20 și până în prezent.

Totodată, a subliniat de două ori semnificația Articolului 5 al tratatului de la Washington, cel care conține clauza de apărare colectivă, iar cuvintele au fost extrem de puternice. El a folosit cuvintele rock solid, deci angajamentul SUA este foarte puternic și unwavering, de neclintit. A repetat acest mesaj de două ori pentru a arăta forța cu care SUA susțin angajamentul în interiorul NATO și această clauză de apărare colectivă. A vorbit despre apărarea NATO, despre relația cu Rusia, relația cu China, importanța pe care o acordă SUA factorului democratic în dezvoltarea relațiilor internaționale. Mi-a atras atenția atunci când a spus că democrațiile pot să prevaleze în fața oricăror tendințe ale altor state autoritare, să arătăm că democrațiile pot să livreze rezultate concrete, pot să combată corupția, pot să întărească instituțiile, pot să întărească independența justiției și libertatea presei și NATO reprezintă o construcție bazată pe principii democratice care au dus la crearea celei mai puternice alianțe de apărare colectivă din istorie. Un mesaj extrem de puternic“, a conchis ministrul Bogdan Aurescu.