4.29.2021

ȘTIRI la NTD-România

 

UE vrea să repatrieze migranții

 


Agenția pentru controlul granițelor UE, Frontex, va primi puteri sporite pentru repatrierea migranților cărora le-a fost refuzat azilul, ceea ce arată o nouă atitudine la nivel european față de migranți.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a anunțat că agenția UE pentru aplicarea legii, Frontex, își va asuma un rol mai mare în repatrierea migranților ale căror cereri de azil politic au fost respinse. Declarația arată o schimbare de optică a Comisiei în privința migrației și o nouă tendință la nivelul Bruxelles-ului, până nu demult foarte doritoare să primească azilanții.

„Nu putem avea o politică europeană pentru migrație și azil politic fără să avem și o procedură serioasă de repatriere”, a declarat Schinas.

Agenția urmează să angajeze un nou director executiv care să se ocupe de operațiunile de repatriere.

Chiar de luna viitoare, Frontex va lansa un proiect-pilot pentru deportarea și reintegrarea adecvată a migranților, conform noii strategii anunțate de Schinas, iar prin acest proiect va fi formată o agenție de repatriere operațională până la mijlocul anului viitor.

Comisia Europeană spune că strategia de repatriere voluntară este mai ieftină, mai ușoară și mai rapidă. Dintre cei o jumătate de milion care au fost întorși în țările lor în 2019, în jur de o treime dintre cei care au plecat au făcut-o voluntar. Potrivit cifrelor Comisiei, returnările forţate costă 3.414 euro per persoană, comparativ cu 560 de euro în cazul celor voluntare.

Noua strategie îşi propune să crească procentul de reveniri voluntare, prin crearea unui cadru european de consiliere. Dar toată această preocupare pune accentul de fapt pe îndepărtarea migranților de Europa, iar acest lucru este cu adevărat o noutate la Bruxelles !

Recuperare gratuită în străinătate pentru marii arşi

 


Costurile cu tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave vor fi asigurate de Ministerul Sănătății, potrivit unui ordin semnat joi de Ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății acoperă costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, iar pentru pacienții adulți dependenți de însoțitori costurile de transport și cazare vor fi asigurate tot din bugetul Ministerului Sănătății. Ordinul a fost semnat joi de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Conform noilor prevederi, „Ministerul Sănătății asigură costurile pentru tratamentul de recuperare medico-chirurgicală specific pacienților cu arsuri grave, precum și pentru dispozitivele medicale necesare procesului de recuperare medicală, profilaxiei și tratamentul sechelelor cicatriceale postcombustionale, până la încheierea perioadei de recuperare și evoluție a procesului cicatriceal, conform aprecierii medicului specialist și a comisiei teritoriale de specialitate”. Totodată, ministerul asigură costurile controalelor medicale periodice pentru pacienții care au beneficiat de finanțarea tratamentelor din bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, potrivit noilor prevederi, în cazuri excepţionale impuse de natura şi gravitatea bolii, pentru pacienții adulți cu afecțiuni foarte grave, care sunt dependenți de prezența unui însoțitor, comisiile de specialitate teritoriale pot recomanda ca aceștia să se deplaseze în străinătate cu însoţitor, iar suma necesară pentru cazare și transport pentru persoana însoțitoare va fi asigurată din bugetul Ministerului Sănătății. Pentru pacienții cu vârstă cuprinsă între 0 și 18 ani, prezența unui însoțitor este obligatorie.

„Pacienții cu arsuri severe, care au fost transferați în stare critică în străinătate, necesită ulterior tratamente de recuperare medicală, precum și dispozitive medicale absolut necesare procesului de recuperare. Prin aceste modificări, am introdus această categorie de pacienți în ordin și putem astfel să le asigurăm costurile pentru aceste tratamente și pentru echipamentele necesare, precum îmbrăcăminte compresivă, măști de silicon, folii și geluri de silicon, care până acum nu puteau fi decontate de Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ordinul ministrului Sănătății urmează să fie publicat în Monitorul Oficial

Ce s-a mâncat la Cina cea de Taină

 


În Joia Mare a avut loc Cina cea de Taină, ultima masă a lui Iisus alături de cei 12 apostoli ai săi. 

Au existat mai multe teorii cu privire la meniul Cinei cea de Taină. Leonardo Da Vinci ilustrează în celebra sa pictură că grupul mânca ţipar (peşte). Papa Benedict al XV-lea a afirmat în 2007 că la masă nu s-a mâncat miel, pentru că Cina cea de Taină s-a desfăşurat înaintea sezonului de tăiat miei. Alţii au sugerat că cina era Pesah, o sărbătoare religioasă evreiască.

Experţii ştiu din pasajele Bibliei că participanţii mâncau pâine nedospită şi beau vin, dar alte detalii sunt mai obscure.

Pictura lui Leonardo da Vinci vine cu noi detalii

Celebra pictură a lui Leonardo Da Vinci înfăţişează detalii uimitoare, unele descoperite abia recent, la ultima restaurare de la sfârşitul anilor ’90. Aceste detalii includ un fel de mâncare care pare scoasă din context: peşte la grătar cu felii de portocale. Deşi nu era un fel de mâncare comun pe vremea lui Iisus, ţiparul şi portocalele reprezentau un meniu des întâlnit în Italia secolului al XV-lea, în timpul lui Da Vinci.

Fructe precum strugurii şi smochinele erau abundente în această regiune, dar nu existau la începutul primăverii. Este posibil totuşi să fi existat la masa acestora smochine uscate.

De asemenea, mielul nu putea fi servit la Cina cea de Taină, după cum afirmă Papa Benedict al XVI-lea. Fostul Pontif afirmă că locul mielului a fost luat de Iisus, conform pasajului biblic „luaţi şi mâncaţi, acesta este corpul meu”, împărţind apostolilor pâinea şi vinul.

Altă teorie vine de la arheologii italieni. Un studiu din 2015 a dezvăluit că un număr de mâncăruri care apar la Pesah a existat la Cina cea de Taină, precizează Descopera.

Restricţii de circulaţie în Bucureşti, în noaptea de Înviere

 


În şedinţa extraordinară a Comisiei Tehnice de Circulaţie din data de 20.04.2021 s-a avizat din punct de vedere tehnic al circulaţiei rutiere şi pietonale, organizarea şi desfăşurarea unei adunări publice cu prilejul Sărbătorii de Înviere a Domnului la Arhiepiscopia Bucureştilor.
În acest context, se vor institui restricţii de circulaţie după cum urmează:
- 01 Mai 2021, începând cu orele 23.00 - 02 Mai 2021, orele 03.30, adunare publică cu ocazia slujbei din Sfânta şi Marea Sâmbătă, astfel:
* între orele 21.00 - 03.30, accesul pietonal dinspre str. 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricţionat, credincioşii vor avea acces doar dinspre bd. Unirii;
* începând cu orele 23.00 se va realiza accesul în piaţeta Catedralei Patriarhale doar credincioşilor care doresc să participe la Slujba de Înviere, accesul fiind limitat la maxim 500 de persoane.
Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:
* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;
* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
* să îşi păstreze calmul şi să circule cu atenţie sporită;
* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;
* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Maraton de vaccinare în centre ale MApN

 


Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 - 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în perioada menţionată, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, 4 mai, ora 8.00, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte.

Rusia nu recomandă nimănui să treacă linia roșie în relațiile cu ea

 


Rusia trece cu încredere la o apărare nai deschisă și fermă a intereselor sale naționale.

Editorial realizat de Piotr Akopv

Rusia nu recomandă nimănui să treacă linia roșie în relațiile cu ea – și pe unde va trece această linie, noi vom determina singură în fiecare caz aparte. Aceste cuvinte ale lui Vladimir Putin din mesajul adresat Adunării Federale au fost deja comparate cu discursul său de la Munchen și a fost numit noul manifest de politică externă al Rusiei.

Într-adevăr, a început o nouă perioadă istorică – dar cuvintele președintelui subliniază doar ceea ce și așa s-a întâmplat. Rusia cădea, Rusia își revenea, Rusia se concentra – acum Rusia avansează. Nu în Ucraina sau în Occident – ea trece la o apărare mai deschisă și mai dură a intereselor sale naționale.

Dar asta nu înseamnă că nu le-a apărat înainte – în toți anii de guvernare ai lui Putin, apărarea intereselor naționale a constituit esența doctrinei noastre de politică externă. Cu cât dobândeam mai multă putere, cu atât convingerea noastră în propria dreptate devenea mai profundă, cu cât cursul evenimentelor dovedea corectitudinea evaluărilor noastre a situației externe, cu atât tonul nostru devenea mai insistent și mai dur pe arena mondială, cu atât mai activ ne implicam în joc în toate câmpurile marii table geopolitice. Și cu atât ne demonizau mai mult – prezentându-ne drept o amenințare la adresa păcii mondiale, încercând să ne blocheze și să ne izoleze.

Cei șapte ani de după Crimeea au arătat că nu este doar inutil, ci că pur și simplu asta nu funcționează la scară globală (eforturile de demonizare ale Occidentului au acționat doar asupra Occidentului însuși – și nici nu prea eficient, dacă e să luăm în considerare starea de spirit a populației). Rezultatele politicii de izolare a Rusiei în sine demonstrează cât de mult s-a schimbat lumea, schimbându-se atât din motive obiective (distrugerea ordinii mondiale atlantice nefinalizate a început încă în anii 2000), cât și din cauza acțiunilor intenționate ale Rusiei care au accelerat cursul istoriei.

Cu revolta noastră deschisă din 2014, noi am accelerat criza proiectului occidental de conducere globală (axat pe dominație), deși, în situația cu Crimeea, noi ne-am apărat în primul rând interesele naționale. Occidentul ne-a refuzat în mod deschis chiar și dreptul de a le formula – de aici și toate discuțiile despre o țară-benzinărie, despre o putere regională, despre o economie sfâșiată definitiv. Au început să ignore Rusia în anii ’90 – și au fost foarte surprinși când, prin München și Crimeea, ea a început să se întoarcă la poziția de supraputere. Da, nu la scara URSS-ului, dar la un nivel suficient pentru a întrerupe întregul joc al proprietarilor de cazinouri. Pentru că, la acel moment, Occidentul însuși a obosit prea tare în timpul construcției turnului babilonian al globalizării – și chiar și capacitățile limitate ale Rusiei i-au permis să joace pentru a accelera procesul prăbușirii ordinii mondiale atlantice.

Conștientizarea acestui fapt (o combinație a crizei interne a proiectului globalist și a jocului activ al Rusiei) i-a dus pe atlantiști la isterie – "vin rușii!", adică rușii se amestecă în toate și peste tot. Crimeea și Siria nu le sunt suficiente, ei l-au mai ales și pe Trump și au organizat și Brexit-ul – observăm tot acest delir febril de mai mulți ani. Încercările de a izola Rusia au avut un rezultat complet opus: Occidentul a început să se simtă nesigur, să-i caute pe ruși sub fiecare pat și să-i vadă în spatele fiecărei probleme și eșecuri proprii. Iar acestea din urmă, în mod firesc, se înmulțeau. "Rușii au făcut asta" a devenit un meme hazliu, dar nu numai pentru ei. Propaganda antirusească a început să lucreze pentru Rusia deja la scară globală – dacă rușii sunt atât de atotputernici cum se spune în Occident, atunci înseamnă că cu ei trebuie să ai afaceri, chiar și să prietenești. În ochii Asiei, Americii Latine și Africii, Rusia a căpătat o publicitate suplimentară, care s-a suprapus la țanc revenirii ei în cele mai diverse regiuni ale planetei. Au vrut să-l sperie pe Putin, dar i-au consolidat reputația de cel mai puternic om politic din timpurile noastre.

Prin urmare, etapa următoare a devenit ceea ce Putin a numit, în stilul lui Gogol, "un obicei de-a dreptul indecent": Rusia a început, pur și simplu, să fie tachinată din orice motiv iar cel mai des și fără motiv. Suntem obișnuiți cu așa ceva, dar trebuie să răspundem. Și nici măcar nu pentru că este jignitor pentru țară, deși, evident, trebuie să apărăm onoarea steagului nostru, ci pentru că avem de-a face cu o nouă formă de presiune asupra noastră, în interiorul căreia se împletesc și factori de politică externă, adică are loc ceea ce poate fi numit un amestec în afacerile noastre interne și ignorarea deliberată a intereselor noastre naționale. Îmbinarea poveștilor cu Navalnîi și cu Ucraina este cea mai evidentă dovadă a acestui lucru.

Sancțiunile și amenințarea cu suspendarea proiectului "Nord Stream – 2" din cauza lui Navalnîi (mai întâi din cauza otrăvirii, iar apoi din cauza arestării), provocarea isteriei în jurul "amenințării invaziei rusești" în Ucraina, pentru care este necesar să se stabilească deja acum un preț pentru Rusia, adică să se traseze liniile roșii – pe toate acestea Occidentul încearcă să ni le vândă în calitate de "noua normalitate". Dar Rusia nu se va obișnui cu regulile propuse ale jocului – nici ingerința în afacerile noastre interne, nici promovarea subiectului "să salvăm Ucraina de Rusia” nu ne convin categoric. Adică noi nu vom juca cu Occidentul (partea sa atlantică) după aceste reguli, pentru că înțelegem că acestea sunt necesare doar ca pretext pentru a ne provoca daune. De natură propagandistică, politică, economică și, cel mai important, geopolitică. Adică, Occidentul vrea să preia de la noi inițiativa, să ne distragă cu scuze nesfârșite – atât în ceea ce privește cazul lui ​​Navalnîi, cât și în cazul Ucrainei. Mai ales că ambele subiecte se află în afara acelor linii roșii despre care a vorbit Putin. Și Occidentul înțelege foarte bine acest lucru, dar încearcă din nou să preseze, să tatoneze. Dar dacă va merge cumva?

Nu, mai bine să nu încerce, să nu provoace, pentru ca mai apoi să nu regrete așa cum nu au mai regretat de mult timp ceva. Aceste cuvinte ale lui Putin se referă la toate lucrurile dintr-o dată – și la provocările de pe frontul ucrainean, și la provocările din orice alt punct unde există interesele noastre naționale. Sunt multe? Desigur: Rusia este o superputere globală, nu o superputere cu ambiții de dominație globală (asta se referă la Statele Unite), ci anume o țară cu interese globale. Ele nu se află doar în spațiul post-sovietic – se află în Siria și Venezuela, în Vietnam și Serbia, în Egipt și Angola. Și, ceea ce este mai important, interesele se află și în construcția unei noi ordini mondiale, lucru de care Moscova și Beijingul se ocupă tot mai activ și mai coordonat. În această lucrare este inutil să trasăm linii roșii – noi nu vom permite, dar și ʺdesenatoriiʺ nu vor avea suficientă putere.

Dar nu este prea prezumțios din partea noastră să spunem că noi singuri vom determina unde va trece linia roșie în fiecare caz aparte? Adică nu permitem Occidentului să ne izoleze, dar, în același timp, noi înșine suntem gata să-i dictăm perceperea noastră a ceea ce este permis? Nu, nu este prea prezumțios, fiindcă nu este vorba despre expansiunea Rusiei în teritorii străine, în zonele de interese naționale străine. Este vorba despre apărarea și reîntoarcerea a ceea ce Occidentul a încercat să ia sau încă încearcă să ia de la noi. Și nu este nevoie să le concretizăm, să le explicăm acest lucru, pentru că persoana vinovată este conștientă de vinovăția sa (deși nu o recunoaște).

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, despre expulzarea atașatului militar adjunct al Ambasadei Federației Ruse în România

 


Serghei Lavrov a remarcat că în ultima vreme s-au înmulțit atacurile în adresa Rusiei și a vorbit în context despre expulzarea atașatului militar adjunct al Ambasadei Federației Ruse la București. 

„Atacurile la adresa noastră continuă. Vin din partea Țărilor Baltice și Poloniei, iar acum, iată, și din partea României. Românii au spus că acest lucru nu are nicio legătură cu poziția Uniunii Europene. Am fost chiar surprins. Au zis „noi, iată, dorim să trimitem această persoană acasă. De ce - nu au spus”, a remarcat șeful diplomației ruse în cadrul interviului pentru RIA Novosti.

Amintim că luni ambasadorului Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la București, unde i s-a comunicat că autoritățile române au decis să-l declare persona non grata pe teritoriul României pe Alexei Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei. Instituția a menționat că decizia a fost luată ”având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

Ambasada Rusiei la București a declarat că decizia României de a expulza diplomatul rus reprezintă un gest neprietenesc, iar partea rusă își rezervă dreptul la măsuri de răspuns.

”Anterior, Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerul rus  de Externe,  a numit astfel de acțiuni „o paradă a marasmului”. O definiție foarte precisă și fiecare paradă este deschisă de micii toboșari care fac mult zgomot. Desigur, astfel de demersuri sunt dictate de Washington. România este o țară NATO și asta explică multe. În numele solidarității inventate sau a „securității euro-atlantice colective” inexistente, Bucureștiul trebuie să-și încalce interesele naționale, pentru că Moscova va răspunde simetric (cel puțin). Și, cel mai important, politica externă suverană a Rusiei nu se va schimba de la aceasta”, a declarat pentru Sputnik Moldova expertul militar Aleksandr Hrolenko.

Mai devreme doi angajați ai ambasadei Lituaniei, trei ai Slovaciei, precum și câte un angajat al misiunilor diplomatice din Letonia și Estonia au fost obligați să părăsească Rusia în termen de o săptămână.

Moscova le-a declarat un protest ferm reprezentanții acestor țări. Anterior, ei i-au declarat pe mai mulți cetățeni ruși persona non grata, din solidaritate cu Republica Cehă.

În relațiile dintre Moscova și Praga se atestă o criză gravă: părțile au expulzat zeci de oameni după ce autoritățile cehe au acuzat Rusia de implicare în exploziile de la un depozit de arme din Vrbetica, în 2014.

În ultima perioadă au fost expulzați diplomați și de Statele Unite, Bulgaria, Ucraina, Polonia și România.

În unele cazuri măsura a devenit parte a politicii de sancțiuni, în altele - au existat acuzații de spionaj sau instituțiile de profil au făcut referire la Convenția de la Viena, care permite să nu fie numit motivul.

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat pentru carantinarea ilegală a Timişoarei

 


Plângere penală împotriva lui Raed Arafat. Aceasta a fost depusă de Ştefan Cojocnean, un cunoscut campion de sporturi extreme din Timişoara, căruia i s-au alăturat alţi câţiva timişoreni, scrie adevarul.ro

Pe 21 martie 2021, şeful DSU a trecut peste decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a instituit carantinarea Timişoarei pentru 72 de ore.

“Un cadou de Paşte pentru Arafat! Câţiva timişoreni vrem să nu-l uităm pe Arafat şi-i vom depune, ca un exerciţiu democratic, o plângere penală pentru cele trei zile de carantinare ilegală a orasului nostru. Când vom realiza acest exerciţiu democratic? În 29 aprilie, ora 10 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. De ce? Deoarece nu poţi carantina un oraş pe baza unei O.U.G. ci doar în baza unei legi, ne spune Constituţia României. Scopul acestei acţiuni.

Să se gândească de o mie de ori atunci când vrea să mai carantineze ilegal Timişoara. Revoluţia bunei guvernări şi fără penali în funcţii publice trebuie sa înceapă …cu mai multă responsabilitate de acum. Personal mă constitui parte civilă şi solicit 1.500 de lei cu titlu de daune morale pentru cele 3 zile şi pe care îi voi dona unei asociaţii”, a transms Ştefan Cojocnean.

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth (USR), a declarat pentru “Adevărul” că Raed Arafat a emis ordinul de carantinare a Timişoarei în baza articolului 7 ind.1 din OUG 11/2020 care prevede că, „pentru situaţiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuterniceşte secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sau înlocuitorul legal al acestuia să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea şi combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricţii temporare de circulaţie, precum şi măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituţiile publice centrale şi locale”.

Ordonanţa de Urgenţă care îi dă puteri depline lui Raed Arafat a fost aprobată prin Legea 20/2020. Însă, în forma sa iniţială, aceasta nu includea articolul care să îi permită şefului DSU să instituie carantina, prevederile fiind introduse ulterior, în Parlament, odată cu aprobarea legii.

Vaccinarea va duce la apariția de variante și mai infecțioase

 


Virusolog celebru, avertisment privind vaccinurile anti-covid. Dr Geert Vanden Bossche susţine că folosirea pe scară largă a vaccinurilor în toiul pandemiei nu va preveni infectarea cu SARS-COV-2, ci va face să crească abilitatea virusului de a ocoli reacția imunitară a organismului.

„Implementarea în masă a măsurilor draconice de prevenție va alimenta apariția unor variante și mai infecțioase și astfel reprezintă o amenințare tot mai mare pentru categoriile tinere sau pentru cei care au imunitate naturală.

Campaniile de vaccinare în masă vor duce la apariția variantelor care vor deveni tot mai infecțioase și se va ajunge la variante rezistente la vaccin. Campaniile de vaccinare în masă ale vârstnicilor sau a celor vulnerabili măresc riscul pentru categoriile mai tinere sau pentru cei cu imunitate naturală.

Vaccinarea va duce la apariția de variante și mai infecțioase care deja circulau în populație înainte de campania de vaccinare. Campanii de vaccinare în masă ale vârstnicilor urmate de vaccinarea în masă a tinerilor (care au protecție naturală) sunt un pericol și mai mare pentru aceste categorii din cauza faptului că presiunea infectării în populație va crește tot mai mult. Vaccinarea tinerilor va suprima protecția naturală.

Anticorpii din vaccin vor suprima tot mai mult anticorpii naturali care neutralizează virusul. Această combinație – erodarea imunității naturale, combinată cu o rată de infectare tot mai mare în populație, din cauza vaccinării în masă – va duce la un pericol foarte ridicat pentru cei tineri. Concluzia mea este că nu există nicio dovadă a vreunui beneficiu al campaniilor de vaccinare în masă pentru COVID”, a explicat specialistul, potrivit Antena 3.

r Geert Vanden Bossche avertizează că vaccinarea în masă nu face decât să susțină apariția variantelor și mai infecțioase și amplifică valurile de mortalitate în rândul celor protejați natural.

„Vaccinarea în masă nu face decât să susțină apariția variantelor și mai infecțioase și amplifică valurile de mortalitate în rândul celor protejați natural. Teama mea e și cred că aici vom ajunge e că autoritățile din sănătate vor recunoaște dezastrul vaccinării în masă numai când virusul va fi rezistent la vaccin, ducând la morbiditate foarte mare și la rate mari de mortalitate în rândul celor vaccinați și nevaccinați.

Dacă virusul devine rezistent, anticorpii celor vaccinați nu vor mai funcționa dar tot vor suprima imunitatea naturală a acestora. Pentru că presiunea de infectare va crește foarte mult, chiar și cei nevaccinați vor fi amenințați de boală. Din păcate cred că asta o să se întâmple.

Cer și implor să fie oprită vaccinarea în masă a celor tineri, pentru că va fi o catastrofă nu numai pentru vaccinarea în masă duce la apariția de variante și mai infecțioase dar are un impact foarte distructiv asupra populației tinere pentru că le erodează imunitatea naturală. Anticorpii de la vaccin au o durată lungă și suprimă imunitatea naturală.

Când virusul va ajunge la rezistență totală la vaccin, acești tineri vor fi lăsați fără nici o protecție. Am cerut OMS să se concentreze pe eradicarea variantelor virale pentru că nu există altă cale să scăpăm de ele, să acorde atenție tratamentului timpuriu, ca oamenii să fie tratați din primul moment ca să nu ajungă la spital să fie puși pe ventilatoare mecanice. Și să se concentreze pe căi de a mări imunitatea naturală.

Trebuie să facem vaccinuri care distrug virusul, cum fac celulele T.”, a mai spus  dr. Geert Vanden Bossche.

Săptămâna Patimilor – Joia Mare 2021

 


În tradițiile românilor, Joia Mare se mai numește Joi Mari, Joia Patimilor, Joia Neagră, Joimărița. În această seară este rânduită Denia celor 12 Evanghelii.

În Denia celor 12 Evanghelii, ne sunt amintite patru momente grele: spălarea picioarelor apostolilor de către Hristos, Cina la care Iisus i-a strâns în jurul său pe Apostoli şi la care s-a instituit Taina Împărtăşaniei (Euharistia), rugăciunea din grădina Ghetsimani şi prinderea Domnului de către cei ce voiau să-l ucidă.

Ca obiceiuri și tradiții, în cele mai multe locuri, Joia Mare este ziua în care se roșesc ouăle, potrivit traditii-superstitii.ro. Tot în Joia Mare se ține post cu mâncare uscată, la biserici nu se mai trag clopotele, ci doar se bate toaca, iar creştinii care s-au spovedit se împărtăşesc.

În Joia Mare, există superstiția conform căreia fetele obişnuiesc ca, în timpul slujbei, să facă pe o sfoară câte un nod, după fiecare evanghelie, apoi  îşi pun sfoara sub pernă ca să-şi viseze alesul.

În Vestul țării, o familie care prepară pâinea pentru Paște, pentru biserică, o aduce acum cu vase noi, cu lumânări și vin, pentru a rămâne până la Paști.

Până în această zi, femeile trebuie să termine de tors cânepă. La cele leneșe se spunea că vine Joimărița să vadă ce-au lucrat. Iar dacă le prinde dormind, le face neputincioase a lucra tot anul. Uneori, o femeie bătrână mergea pe la casele cu fete mari și dădea foc cânepii netoarse, potrivit crestinortodox.ro.

Joia Mare este considerată binefăcătoare pentru morți. Acum se face ultima pomenire a morților din Postul Mare. În Oltenia și acum se fac în zori, în curți și/sau la morminte focuri pentru morți din boz sau nuiele; se spune că ele inchipuiesc focul pe care l-au făcut slujitorii lui Caiafa în curtea arhierească, să se încălzească la el, când Iuda l-a vândut pe Hristos, sau focul unde a fost oprit Sfântul Petru, când s-a lepădat de Hristos.

În Joia Mare, femeile înroşesc ouă. Se spune că ouăle înroșite sau impistrite în această zi nu se strică tot anul. De asemenea, oamenii cred că aceste ouă sfințite și îngropate la moșie o feresc de piatră.

Spiritualitatea românească păstrează și câteva legende referitoare la inrosirea ouălor. Cea mai cunoscută spune că, întâlnindu-se cu fariseii, Maria Magdalena le-a spus că Hristos a înviat. Iar ei au răspuns că atunci va învia Hristos, când se vor inrosi ouăle din coșul ei. Și pe dată, ouăle s-au făcut roșii. Se mai spune că, după Înviere, fariseii au aruncat cu pietre în Maria Magdalena. Iar pietrele se prefăceau în ouă roșii.

Altă legendă spune că, sub crucea pe care a fost răstignit Hristos, Maria Magdalena a pus un coș cu ouă și ele s-au înroșit de la sângele ce cădea din rănile Domnului.

Ouăle colorate în alte culori (galben, verde, albastru) vestesc bucuria primăverii. Cele colorate în negru simbolizează chinul și durerea pe care le-a suferit Hristos pe cruce.