6.19.2020

Cutremur cu magnitudinea 7,4



Un cutremur cu magnitudinea 7,4 a avut loc ieri.

Un cutremur cu magnitudinea 7,4 s-a produs joi, în largul Noii Zeelande, a anunţat Institutul de Geofizică al Statelor Unite (USGS), citat de Xinhua.

Epicentrul seismului, produs la ora 12:49 GMT, a fost stabilit la 705 kilometri nord-est de oraşul Opotiki din Insula de Nord a Noii Zeelande, la o adâncime de 33 de kilometri, scrie Agerpres.

România, ca o savarină !


O savarină era cumpărată cu 3 lei în timpul guvernării PSD, iar acum, în timpul Guvernului PNL costă 6 lei - este postarea PSD Tismana „savurată” de sute de internauți și devenită virală, prin care social-democrații fac o comparație între prețurile din ultimele luni. Sute de oameni au comentat postarea.

PSD Tismana a postat pe Facebook un montaj foto cu diferenţa dintre preţul unei savarine în timpul guvernării PSD şi în timpul guvernării PNL.

Postarea cu cele două savarine, devenită virală, este însoțită de mesajul: „Aşa arată România în doar 6 luni de la preluarea guvernării de către PNL !”.

În imagine sunt două savarine identice. Prima are mesajul: „O savarină în decembrie 2019 costa 3 lei, fiind guvernare PSD”, iar a doua savarină are mesajul: „O savarină în iunie 2020 costă 6 lei fiind guvernare PNL”, concluzia trasă de PSD Tismana fiind că „trăim mai rău decât în timpul guvernării PSD”.

Postarea a devenit virală, fiind distribuită de peste 360 de internauți. Peste 500 au postat comentarii.



”Stăpânul Inelelor”, a murit !


Sir Ian Holm, actorul care l-a jucat pe Bilbo Baggins în seria Stăpânul Inelelor, a murit.

Actorul s-a stins din viaţă la vârsta de 88 de ani, după o lungă luptă cu boala Parkinson. Acesta a murit în spital, înconjurat de familie şi prieteni. 

"Cu tristeţe, confirmăm că Sir Ian Holm s-a stins din viaţă. A murit în spital. 



A fost un geniu pe scenă şi pe ecran, câştigând multiple premii şi fiind iubit de regizori, public şi de colegi. Ne va fi dor de el", a declarat impresarul său pentru Daily Mail. 

sursa: https://www.dcnews.ro/doliu-la-hollywood-actorul-care-l-a-jucat-pe-bilbo-baggins-in-stapanul-inelelor-a-murit_754931.html

Cum a aflat cioara secretul fericirii !



O poveste interesantă și plină de morală ne învață cel mai simplu secret al fericirii: să fim mulțumiți cu ceea ce avem. Decât să râvnim la viața și la fericirea altora, mai bine să ne bucurăm de propria viață și fericirea va veni de la sine.

O cioară trăia în pădure și era nemulțumită de viața sa.

„Această lebădă este atât de albă”, s-a gândit cioara. „Și eu sunt atât de neagră. Această lebădă trebuie să fie cea mai fericită pasăre din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gândea.




„De fapt”, i-a răspuns lebăda, „Simțeam că sunt cea mai fericită pasăre din împrejurimi până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre care a fost creată”.




Apoi cioara l-a abordat pe papagal. 

Papagalul i-a explicat: „Am trăit o viață foarte fericită până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are o multitudine de culori.”

Mai târziu, cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă. După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun.





„Dragă păun”, a spus cioara. „Ești atât de frumos, în fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Însă, când oamenii mă văd pe mine, imediat mă gonesc. Cred că tu ești cea mai fericită pasăre de pe pământ.”

Păunul a răspuns: „Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasăre de pe pământ. Însă din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădină zoologică. Am cercetat cu atenție grădina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisă într-o cușcă. Așa că zilele trecute m-am gândit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni”.

Morala:

Aceasta este și problema noastră, a oamenilor. Ne comparăm în mod zadarnic cu alții și ne întristăm. Nu prețuim ceea ce Dumnezeu ne-a dat. Asta și duce la ciclul vicios al nefericirii.

Învață să fii fericit cu ceea ce ai în loc să te agăți de ceea ce nu ai !

Întotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai puțin decât ai tu.

Persoana care este mulțumită cu ceea ce are este cea mai fericită persoană din lume !


 

sursa: https://www.antena3.ro


Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis



"Ofensatoare încercările d-lui Iohannis de a pune în cârca opoziției numărul mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele zile. 

Mă întreb dacă i-a trecut vreo secundă prin cap, că această creștere poate fi cauzată mai degrabă de impotența ”Guvernului Meu” de a respecta legea adoptată de Parlament cu privire la obligativitatea Guvernului de a furniza 30 de măşti de protecţie pe lună românilor cu venituri mici. 

Asta ca să nu mai spun de OUG privind acordarea gratuită de măști prin care “Guvernul Meu” se angaja că va oferi un număr de 50 de măști pentru fiecare din persoanele din categoriile defavorizate, aferente unei perioade de două luni.

Ori tocmai aceste persoane sunt cele mai expuse îmbolnăvirii involuntare cu coronavirus. 

Această obligativitatea vine dintr-o hotărâre pe care dl. Iohannis și “Guvernul Meu” au luat-o și care impune purtarea măștilor în spații închise, precum transportul în comun sau spații comerciale. 

Dl Iohannis nu a ieșit nicio clipă din campania electorală. A negat existența virusului în speranța că va putea organiza anticipate, iar acum încearcă să găsească țapi ispășitori acolo unde ei nu sunt. 

Dacă vrea să înțeleagă de ce crește numărul de îmbolnăviri, atunci să caute în propria ogradă pentru că în turma de demagogi ai ”Guvernului Său” găsește adevărații responsabili", transmite liderul ALDE.


sursa: https://www.dcnews.ro/crestere-numar-imbolnaviri-cu-covid-19--tariceanu--mesaj-pentru-iohannis--acolo-sa-caute-vinovatii_754849.html




Circulaţia feroviară a fost afectată în cursul nopţii de vremea nefavorabilă în vestul ţării.

 


Circulaţia feroviară a fost afectată în cursul nopţii de vremea nefavorabilă în vestul ţării, zona aflată sub incidenţa Codului roşu de ploi torenţiale, iar patru trenuri de călători au fost oprite în staţiile Slatina Timiş, informează CFR SA. 

Astfel, din cauza ploilor torenţiale pe intervalul de staţii Poarta - Slatina Timiş s-au înregistrat deranjamente majore la sistemul de alimentare cu energie electrica a liniei de contact. 

Pentru intervenţia cu drezinele pantograf pe întreaga distanţă, patru trenuri de călători au fost oprite în staţiile Slatina Timiş, Teregova, Poarta şi Valişoara.


Este vorba despre trenurile IR 1995 (Mangalia-Timişoara), IR 1996 (Timişoara-Mangalia), IR 15591 (Bucureşti Nord - Arad) şi IR 1692 (Timişoara- Bucureşti)', se spune în comunicatul companiei transmis AGERPRES. CFR menţionează că până la remedierea deranjamentelor trenurile circulă cu tracţiune diesel pe întreaga relaţie Poarta - Slatina Timiş. Potrivit CFR, echipele de intervenţie acţionează şi în această dimineaţă pentru remedierea deranjamentelor şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii normale, informează Agerpres. 

sursa: https://www.dcnews.ro/traficul-feroviar-a-fost-afectat-in-vestul-tarii-de-vremea-nefavorabila_754852.html

Amenințare cu bombă la Metroul din București


Stația Eroilor a metroului bucureștean a fost amenințată cu o bombă vineri, 19 iunie, după un apel la 112.

Pirotehniștii au intervenit, vineri, în stația de metrou Eroilor din Capitală, în urma unei alerte privind amplasarea unei bombe în subteran. 

Polițiștii și pirotehniștii au verificat zona și s-a dovedit că apelul a fost fals, făcut de un bărbat din județul Olt, transmite Mediafax.

Alerta cu bomba a venit din cauza unui colet cu potențial explozibil din stația de metrou Eroilor, anunțat de un bărbat prin numărul unic de urgență 112.

„Un bărbat a anunțat prin apel 112, că la stația de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv. La fața locului au sosit polițiști ai Secției 17 și Brigăzii de Poliție pentru Transport Public - Serviciul Metrou, care au evacuat stația de metrou. În urma verificărilor, s-a stabilit că apelul este fals, iar bărbatul care a inițiat a fost identificat, ca o persoană de 55 de ani din județul Olt”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Stația a fost închisă, oamenii evacuați, iar trenurile nu opresc, la ora transmiterii știrii, în stația Eroilor, până la finalizarea cercetărilor.

Știrea inițială:
 „În urmă cu 30 de minute, cineva a sunat la 112 și a anunțat că a pus o bombă la stația de metrou Eroilor. Bineînțeles, este o procedură specială, polițiștii au venit în această zonă. Întreg perimetrul este securizat, sunt polițiști care dirijează traficul și ofițerii serviciului pirotehnic care se află acum în subteran și încearcă să depisteze eventualul material explozibil care a fost anunțat”, transmite un corespondent Digi 24.
„Toată lumea a fost evacuată, iar metroul nu mai oprește în această stație”, a continuat corespondentul. Se așteaptă ca circulația să revină la normal în următoarele două ore, în cazul în care pirotehniștii nu găsesc vreo amenințare.


















Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante



Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat ordinul prin care suspendă Titularizarea, concursul național de angajare în sistemul de învățământ, cu doar câteva ore înainte ca înscrierile să înceapă.

Pe 18 iunie 2020 era programat debutul etapei de înscriere – profesorii  depuneau cererile și dosarele la inspectorate, conform calendarului citat de Edupedu.ro. Anul trecut 27.724 de candidaţi, dintre care 4.740 debutanți, au participat la acest concurs.

Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 semnat de ministru prevede că „pe durata stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare.”

,,Art.27 3) Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12.”