7.10.2021

Un centru de vaccinare și un sediu USR au luat foc în această lună

 


Luna lui Cuptor abia a început în contextul în care au avut loc incendii la un centru de vaccinare și un sediu USR. Unii vorbesc de neglijență, altii cred că este un avertisment de sus.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Căminul Cultural din comuna Călărași, județul Dolj, unde era amenajat un centru pentru vaccinare anti-Covid, transmite CraiovaForum. Luni după-amiază, pe Bulevardul Carol I din Câmpina, în zona Notariatelor, și-au făcut apariția patru mașini de intervenție de la pompieri, precum și mai multe echipaje ale Poliției. Motivul ? Un apel la 112 anunța că la sediul USR Câmpina a izbucnit un incendiu.

Nu se știe deocamdată din ce cauză a izbucnit incendiul. Cel mai probabil este vorba, totuși, de un scurtcircuit la tabloul electric. Pompierii militari din Câmpina au intervenit cu promptitudine și au limitat extinderea incendiului la imobilele din vecinătate, inclusiv la blocurile din imediata apropiere. La fața locului a fost prezent și viceprimarul municipiului Câmpina, liderul USR, Liviu Dumitrache.

Dacă este neglijență, unde sunt demisiile?

Dacă este un avertisment și rămânem spectatorii pasivi la distrugerea României de către lichelele care execută obedient ordinele venite din noul Babilon (U.E.), la ce ne putem aștepta ?

Ludovic Orban, despre alegerile din PNL : ”Am devenit sac de box pentru anumiţi colegi”

 


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut apel la unitate în partid şi a anunţat că, dacă va câştiga un nou mandat la şefia PNL, el nu face nicio diferenţă între colegii care provin din vechiul Partid Democrat şi cei din vechiul Partid Naţional Liberal. Mai mult, Orban a vorbit şi despre tensiunile de la conferinţele judeţene PNL şi despre faptul că a devenit "sac de box" pentru anumiţi colegi, dar că nu va răspunde şi-şi va vedea de obiectivele sale.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care este şi unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului, a vorbit, la Bistriţa, despre unitatea în partid şi despre faptul că el nu face nicio diferenţă între colegii care provin din vechiul Partid Democrat şi cei din vechiul Partid Naţional Liberal. Orban a vorbit şi despre episodul cu bodyguarzii de la sectorul 4, el afirmând că niciodată nu a dat pe nimeni afară din partid doar pentru că nu îl susţine personal. Orban a mai precizat că a devenit ”sac de box” pentru anumiţi colegi şi că este obişnuit să fie atacat, însă nu din propriul partid, ci de colegii din PSD.

”Am fost, sunt şi voi fi garantul unităţii PNL. Am demonstrat acest lucru şi voi demonstra şi în continuare. Nelu Turc nu a fost în echipă cu mine, l-a susţinut pe Cristi Buşoi. Nu a păţit nimic. Nimeni în PNL nu se aştepta ca Bistriţa să fie pe locul trei şi la europarlamentare şi la parlamentare. Cred că am fost la picior alături de dumneavoastră, cred că în două treimi din localităţile judeţului. Cunosc judeţul, vă cunosc pe dumneavoastră, am colaborat şi am lucrat împreună”, şi-a început Ludovic Orban discursul, sâmbătă, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Bistriţa – Năsăud, citat de news.ro.

Ludovic Orban a vorbit şi despre primarii din Bistriţa care au plecat din PNL spre PSD.

”Pentru mine, filiala Bistriţa este una dintre cele mai apropiate filiale pentru că am venit din filialele din nord – vest, cred ă este filiala în care am fost cel mai frecvent şi nu îmi pare rău pentru că sunteţi oameni adevăraţi şi vă bateţi cu PSD indiferent de condiţii. Rezultatul nu a fost simplu de obţinut pentru că spre deosebire de alte filiale care aveau aproape jumătate dintre primarii judeţului, în Bistriţa, OUG 55, în 2014 ne-a luat 20 de primari pe care i-a trecut la PSD pe baza promisiunilor lui Dragnea care umbla cu sacul în spinare şi promitea proiecte pe PNDL1 dintre care mulţi nu am reuşit încă să îi vedem, dar sunt convins că până la urmă îi vom pedepsi şi îi vom schimba în 2024 pe toţi cei care au trădat PNL. Pentru asta mă angajez să fiu alături de toţi candidaţii care se vor bate cu ei”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL le-a vorbit colegilor săi din Bistriţa despre unitate în partid.

”Vreau să vă mai spun un lucru despre unitate. Ştiţi foarte bine că am fost unul dintre susţinătorii fuziunii dintre PNL şi PD. A fost o fuziune remarcabilă, o fuziune în urma căreia am reuşit să câştigăm alegerile prezidenţiale şi chiar dacă nu am câştigat alegerile parlamentare, ulterior, cu forţa membrilor proveniţi din cele două partide, am reuşit să realizăm după 2017, toate victoriile pe care le-am realizat împreună. Pentru mine nu există discriminare între un membru PNL care provine din fostul PDL şi un membru PNL care provine din fostul PNL. Pentru mine există doar membri ai Partidului Naţional Liberal care pun osul la treabă, care se implică şi care contribuie la victoriile PNL”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban s-a referit şi la discursul său din judeţul Bacău.

”Am să vă spun câteva cuvinte, pentru că nu a fost primit cum trebuie discursul meu de la Bacău. Noi suntem liberali, este adevărat, susţinem libertatea, susţinem proprietatea particulară, susţinem iniţiativa privată, susţinem profesiile liberale, susţinem individualităţile, susţinem egalitatea de şanse, susţinem egalitatea în drepturile şi libertăţile fundamentale, dar noi nu suntem orice fel de partid liberal, noi suntem Partidul Naţional Liberal şi nu suntem de ieri, de astăzi, noi suntem din 1875 un partid care se confundă cu istoria României şi care şi-a pus amprenta decisivă asupra întregii istorii moderne a României. Din cauza asta, noi, PNL trebuie să avem această componetă naţională, trebuie să revizuim pe rădăcinile puternice pe care le avem în tot ceea ce înseamnă personalitate, tradiţie, cultură a poporului român. Noi trebuie să promovăm toate aceste valori, noi trebuie să apărăm aceste valori. Noi suntem un popor creştin. Cum să nu recunoaştem morala creştină ca o bază a funcţionării societăţii. Noi trebuie să apărăm valori fundamentale ale societăţii româneşti cum sunt familia, biserica, şcoala, satul românesc care ne-a dat matricea culturală şi personalitatea pe care o avem astăzi. Nu avem voie sub niciun moment să acceptăm să dispară ceea ce ne dă identitate şi misiunea noastră este să promovăm toate aceste valori fundamentale, să reprezentăm interesele fundamentale ale României, cel mai bine în conceptul euro-atlantic în care noi, ca Partid Naţional Liberal am ancorat România definitiv”, a mai afirmat Orban.

Preşedintele PNL le-a transmis celor din Bistriţa că nu le va spune cu cine să voteze, dar le-a spus că echipa câştigătoare nu se schimbă.

”Nu am să vă spun cu cine să votaţi. Întotdeauna v-am respectat pe voi, membrii PNL pentru că ştiu că până la urmă voi decideţi, pe baza propriilor evaluări, pe baza propriului discernământ şi în funcţie de ce consideraţi că e mai bine pentru viitorul PNL. Un singur lucru vă spun, de regulă, echipa câştigătoare nu se schimbă, iar echipa care a condus filiala PNL a fost tot timpul câştigătoare”, a declarta Orban.

Ludovic Orban s-a referit şi la episodul cu bodyguarzii de la Sectorul 4.

”Am văzut foarte multe discursuri legate de anumite îngrijorări, eu nu am adus nicio firmă de bodyguarzi la nicio conferinţă judeţeană. Văd că aici nu există firme de bodyguarzi. Eu nu am dat afară niciun membru al PNL dintr-o funcţie publică doar pentru că… doar pentru că nu mă susţine pe mine”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal le-a mai transmis colegilor săi, în final, că a devenit ”sac de box” pentru anumiţi colegi, dar că el în continuare nu va ataca pe nimeni.

”(…) Nu vreau să mă plâng că am devenit sac de box pentru anumiţi colegi de-ai mei. Sunt obişnuit. Sigur că sunt obişnuit să fiu atacat de PSD, nu de colegi de-ai mei. Cu toate astea, vă garantez, nu voi răspunde. Voi avea exact mesajul meu pozitiv, proiectul meu, viziunea mea, obiectivele pentru PNL şi obiectivele sunt foarte simple: să păstrăm PNL pe primul loc şi să câştigăm toate alegerile din 2024. Împreună cu voi vom reuşi!”, a declarat Orban.

Benone Sinulescu, găsit inconştient în casă. Artistul este în stare foarte gravă

 


Benone Sinulescu a fost gasit inconstient in casă iar acum este in stare gravă. Apropiatii fac acuzatii grave si spun că in loc sa fie tratat intr-un spital de specialitate, a fost transferat la un centru paleativ. Fostul impresar al artistului Ionut Pavel a vorbit despre starea artistului.

Fostul impresar al artistului a transmis „un strigăt de ajutor pentru salvarea vieții lui Nea Beni”.

„Benone Sinulescu se află întro stare foarte gravă, și se stinge fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Cum s-a ajuns la această situație ? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemiei, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate l-ar fi ajutat mult la recuperarea sa medicală. Când în sfârșit, aflat într-o stare grava, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timisoara, care a tras un semnal de alarma si a spus ca Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza infundarii arterei carotide si care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment. După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți, dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile”, a povestit Ionuţ Pavel, fostul impresar al artistului Benone Sinulescu.

Ana Birchall : ”Nu îl înțeleg pe Stelian Ion. E ministrul zero realizări !”

 


Ana Birchall l-a spulberat pe ministrul Justiției. Aceasta l-a contrazis, sâmbătă, pe Stelian Ion în legătură cu lipsa de procurori care să lucreze la DNA şi DIICOT.

Ana Birchall dă de pământ cu ministrul de Justiție.  ”Chiar nu înţeleg lamentările publice ale domnului ministru al Justiţiei”, afirmă Birchall, care susţine că sunt 900 de procurori, din 2.400, care deţin grade profesionale de parchet de pe lângă Curte de Apel şi de pe lângă Înalta Curte.

”Chiar nu înţeleg lamentările publice ale domnului ministru al Justiţiei Stelian Ion care afirmă cu seninătate că nu sunt procurori care să se califice pentru a lucra la DNA şi DIICOT. În realitate, cifrele îl contrazic pe domnul Stelian Ion pentru că în România sunt aproape 900 de procurori care deţin grade profesionale de parchet de pe lângă Curte de Apel şi de pe lângă Înalta Curte dintr-un total de aproximativ 2.400 de procurori. Ori domnul ministru Stelian Ion nu cunoaşte aceste cifre, ceea ce este foarte grav pentru că ar trebui să le cunoască şi, după mai mult de 6 luni, să aibă habar de ce se întâmplă în sistemul judiciar. Ori domnul Stelian Ion le cunoaşte şi minte în mod deliberat, manipulând opinia publică, desconsiderând astfel inclusiv atribuţiile tuturor judecătorilor de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Oare nu va da de gândit domnule ministru că cifrele reale vă contrazic, arătând clar că este o bază de selecţie de aproape 900 de procurori, astfel încât să se promoveze la DNA şi DIICOT procurori care să întocmească rechizitorii într-o manieră profesionistă care să nu ducă la îngroşarea statisticilor şi a achitarilor, ci la condamnări şi la recuperarea prejudiciilor şi banilor furaţi românilor? În 6 luni de zile nu aţi făcut NIMIC în afară de exerciţii de imagine personale! Sunteţi ministrul ZERO realizări”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Ana Birchall.

Potrivit acesteia, ”dacă s-ar realiza ce propune Stelică Ion riscăm să avem la DNA sau DIICOT procurori care până la acel moment au anchetat doar infracţiuni de furt simplu, de exemplu”.  ”Ori se pune întrebarea legitimă: care va fi expertiza acelui procuror să ancheteze o infracţiune de mare corupţie, o inginerie financiară, infracţiuni informatice sau de trafic de persoane de exemplu dacă tot ce a anchetat până la acel moment sunt infracţiuni simple de furt ?? Vrem meritocraţie şi profesionalism care să ducă la condamnarea celor care au încălcat legea sau vrem procurori care să întocmească rechizitorii care să fie desfiinţate în instanţe de avocaţii inculpatilor?”, a mai scris Birchall.

Nicuşor Dan, record de donaţii în declaraţia sa de avere 😁

 


Nicuşor Dan şi-a publicat declaraţia de avere pe anul 2020. Din document reiese că actualul primar general al Capitalei a primit peste 350.000 de lei din donaţii făcute de persoane fizice. Suma cea mai mare a fost donată de Florin Talpeș, unul dintre cei mai bogaţi români.

În anul electoral 2020, Nicuşor Dan a devenit primarul general al Capitalei, după ce a câştigat alegerile locale. Persoanele care i-au donat bani au fost menţionate în declaraţia de avere pe anul 2020, spre deosebire de cea din anul precedent, în care numele donatorilor nu au fost făcute publice.

Nicuşor Dan a strâns peste 350.000 de lei din donațiile primite de la persoane fizice, chiar dacă nu deţine niciun cont bancar. Ținând cont de acest lucru, întrebarea este cum a primit acești bani și cum au fost donațiile raportate la Autoritatea Electorală Permanentă, astfel încât să primească acele subvenții date pentru toți candidații, notează Antena3.

Din declaraţia de avere a lui Nicuşor Dan reiese faptul că actualul primar general a primit donaţii de la 11 persoane fizice.

Micu Bogdan – 45.000 RON

Talpeș Florin – 194.000 RON

Perian Camil Alexandru – 72.800 RON

Gheorghe Marius – 15.000 RON

Roșu Radu – 10.000 RON

Popescu Marius – 18.500 RON

Liliac-Jazontz Ovidiu-Simion – 10.000 RON

Dimitriu Tudor-Mihai-Ioan – 5.000 RON

Floricica Radu – 5.000 RON

Constantinescu Teodora Patricia – 3.000 RON

Stan Alexandra-Ana-Maria – 3.000 RON

Medicul Răzvan Constantinescu care a contestat pandemia a fost SUSPENDAT

 


Cunoscut pentru afirmaţiile sale prin care contestă pandemia COVID-19, medicul Răzvan Constantinescu, șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, este cercetat disciplinar pentru "instigarea pacienţilor la refuzul respectării normelor legate de pandemia de COVID-19". El a fost suspendat de UMF Iaşi, pe durata cercetării disciplinare.

Medicul Răzvan Constantinescu care a contestat pandemia nu mai are voie să susțină niciun fel de activitate didactică până la finalizarea integrală a anchetelor aflate în desfăşurare la UMF. Decizia este semnată de rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, prof.dr. Viorel Scripcariu.

Doctorului Constantinescu, care a negat şi existenţa virusului SARS-COV-2,  a vorbit despre dictatură sanitară și a pus sub semnul întrebării vaccinurile, i-a fost interzisă orice interacțiune cu studenți, conform Rfi.ro.

Decizia suspendării a fost aplicată după ce Comisia de etică a Universității de Medicină din Iaşi i-a dat un avertisment scris doctorului Răzvan Constantinescu pe motiv că a denigrat imaginea instituţiei. Mai mult,  conducerea Universităţii de Medicină de la Iași a decis că, pentru a participa la activităţile didactice, studenţii şi profesorii trebuie fie să se vaccineze, fie să prezinte rezultatul negativ al unui test.

Medicul Răzvan Constantinescu a declarat că este împotriva vaccinării.

„Se află în stadiu de anchetă disciplinară. S-au mai produs audieri și în scurt timp va fi definitivat dosarul care va fi trimis la Comisia de Disciplină unde se va judeca cazul. După cum știți, Colegiul Medicilor din Comisia de Jurisdicție nu judecă ci doar instrumentează cazul. Cei acuzați au fost audiați!”, a declarat Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor din Iași.

În schimb, medicul Mircea Onofriescu este de părere că Răzvan Constantinescu încalcă Jurământul lui Hipocrate.

„Aceste luări de poziție încalcă Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să ajute, să prevină bolile. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în timpul unei pandemii. Acești doctori trebuie sancționați. Faptul că UMF Iași a decis sancționarea acestui medic care nu respectă protocoalele și reglementările de ordine interioară e bine. Trebuie sancționat. Acest coleg de-al meu vrea să își facă publicitate pentru că vrea să intre în politică. Este singura explicație rațională pe care o găsesc”, a spus Mircea Onofriescu, conform sursei citate.

Referitor la măsura suspendării sale din cadrul UMF Iași, medicul Răzvan Constantinescu a reacționat pe contul său de facebook.

„Tovarăși, trebuie să facem totul pentru a neutraliza elementele subversive, retrograde, care pot influența negativ tânăra generație în procesul de formare a omului nou, care contravin științei, ideologiei, politicii partidului în edificarea societății socialiste multilateral dezvoltate și înaintare a României spre comunism, eliminând influențele nefaste burghezo-moșierești pe care aceste elemente antisociale le-ar putea manifesta, pervertind gândirea revoluționară a tinerelor vlăstare ale poporului” – Emil Bodnăraș, vicepreședinte al Consiliului de Stat (1967-1976)

Sunt mândru și susțin neabătut măsurile de protecție împotriva pandemiei cu zero cazuri noi, în special interzicerea interacțiunii on-line cu cei care sunt nevaccinați și conspiraționiști. Sunt de acord cu îndepărtarea elementelor reacționare din procesul didactic și mă supun obedient deciziei conducerii până la reeducarea și reabilitarea mea ca membru de nădejde al comunității academice”, a scris medicul Constantinescu.

El și-a însoțit mesajul și de un „Motto”:

„Învățământul are misiunea de a asigura însușirea de către tinerele generații a cunoștințelor științifice, tehnice și culturale, a deprinderilor necesare exercitării unor profesii utile societății, formarea lor în spiritul concepției materialist-dialectice și istorice despre natură și societate, al umanismului socialist, al ideologiei și politicii Partidului Comunist Român, al principiilor eticii și echității socialiste, cultivarea în rândurile acestora a dragostei față de patrie, partid și popor, față de idealurile de pace și progres social.” (Legea educației și învățământului nr. 28 din 21 decembrie 1978).

Performanţă uluitoare ! Românul David Popovici, al doilea record mondial doborât la doar 16 ani

 


David Popovici a doborât recordul mondial la 200 metri liber, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma. Performanţa impresionantă a fost atinsă, după ce înotătorul român a stabilit joi recordul mondial în proba de 100 m liber.

După ce s-a calificat lejer în semifinale (timp 1:50.01), David Popovici s-a calificat cu primul timp în marea finală – 1:45.26. Înotătorul a stabilit şi un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, a anunţat Federaţia de înot.

Marea finală de la 200 m liber va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora României, conform News.ro.

David Popovici, record mondial şi medalie de aur la Campionatul European de înot pentru juniori

David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Potrivit FRNPM, în Foro Italico Swimming Pool Complex, în cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Este a doua medalie cucerită de sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Potrivit Hotnews, David Popovici a intrat în atenția presei internaționale doborând record după record la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. În vârstă de doar 16 ani, sportivul român a fost comparat de italienii de la Gazzetta dello Sport cu rusul Alexander Popov, „țarul” înotului (campion la JO din 1992 și 1996).

„Un puști este cel mai bun din lume la proba regină ! Este al 10-lea timp din istorie și va ajunge la Tokyo peste 16 zile din postura de lider în acest sezon! Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este în acest moment mai rapid decât campionul olimpic, Kyle Chalmers, și campionul mondial, Caeleb Dressel. De la legendarul Popov la incredibilul Popovici…?”, au scris jurnaliştii italieni de la Gazzettta dello Sport despre David Popovici.