3.06.2021

Internarea forțată la psihiatrie, care s-ar putea aplica și activiștilor civici care se opun măsurilor din „starea de alertă”

 


Avocatul Dan Chitic reacționează după ce senatoarea Diana Șoșoacă a transmis oficial, de la tribuna Parlamentului, o întrebare ministrului Justiției, Stelian Ion, și vicepremierilor Hunor Kelemen și Dan Barna.

”Prietena Diana Iovanovici-Șoșoacă a adresat o întrebare Ministrului Justiției prin care încearcă sa elucideze o problema pe care am semnalat-o de ceva vreme: înmulțirea cazurilor de internare în spitale de psihiatrie ca “alternativa” la arestul preventiv... “alternativa” în acele dosare în care orice solicitare de arestare preventivă ar fi respinsă de pe scaun ca absolut nefondată”, scrie Dan Chitic.

Da, ați citit bine – ”internare în spitale de psihiatrie ca “alternativa” la arestul preventiv” acolo unde măsura nu s-ar justifica prin fapte și context !

Și, atenție, pentru că nu e vorba doar de un abuz al magistraților – ci poate avea un caracter politic !

”Aceste măsuri sunt îndeobște luate împotriva persoanelor care formulează plângeri împotriva autorităților sau, mai nou, împotriva celor care se opun categoric măsurilor de “siguranța sanitara””, scrie Dan Chitic.

Șocant, nu ? Iată însă că senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă duce această situație la nivel oficial, printr-o Întrebare (parlamentară) adresată, așa cum precizam mai sus, ministrului Justiției și vicepremierilor.

Obiectul întrebării este – ”Măsura de siguranţă provizorie a internării medicale în spitalele de psihiatrie luată de instanțele de judecată în starea de alertă”.

Senatoarea spune clar: ”Asistăm de câteva luni la măsuri adoptate de instanțele de judecată cu privire la înlocuirea închisorii, arestului, cu internarea în spitalele de psihiatrie”.

Și, pe bună dreptate, senatoarea arată că ”este una dintre cele mai mari amenințări la libertatea cetățenilor, raportat la starea de alertă în care ne aflăm, stare care induce ideea de ”noua normalitate””.

Atenție acum:

”S-a ajuns ca aceasta măsură să fie adoptată în cazurile persoanelor care depun în exces plângeri la instituțiile statului,  exercitându-şi, în fapt, un drept constituțional”, spune senatoarea, completând – ”De aici şi până la a interna toți activiştii civici vocali nu mai este decât un pas”.

Sincer, mă întreb cum de această intervenție, dar mai ales situația sesizată NU a fost preluată de presă ? Mai ales că precedentul ar putea să afecteze ulterior orice orientare civico-politică !

Prin demersul oficial, Diana Șoșoacă solicită miniștrilor să răspundă la următoarele șase întrebări, pe care le redăm integral, fără modificări:

1. Măsura provizorie a internării medicale provizorii nevoluntară este noua armă a ”statului de drept” român, împotriva opozanțiilor de orice fel?

2. Cum se poate explica internarea nevoluntară pe termen nelimitat a persoanelor aflate inclusiv în faza de urmărire penală?

3. Care este poziția oficială cu privire la aceste internări nevoluntare pe termen nelimitat folosite de instanțele de judecată de câteva luni?

4. Care sunt criteriile de aplicare a art. 247 și 248 C. Pr. Pen. pe baza cărora cetățeni fără probleme de sănătate sunt internaţi în spitalele de psihiatrie pe termen nelimitat ?

5. Care sunt criteriile de apreciere a stării psihiatrice de către un judecător, în condiţiile în care nu are studii medicale, astfel încât să distrugă viaţa unui om normal, printr-o internare nevoluntară pe termen nelimitat ?

6. Cum se exercită controlul respectării drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale acestor persoane internate nevoluntar pe termen nelimitat astfel încât să existe siguranţa că un om sănătos nu poate fi integrat eronat la categoria de persoană cu probleme psihice ?

sursa:https://m.ro.sputnik.md/politics/20210305/33870245/Diana-Sosoaca-Dan-Chitic-opozantii-internati-la-psihiatrie.html

Alertă în România ! Sute de criminali sunt în libertate. ”Sistemul culege ce a semănat”

 


Sute de criminali sunt în libertate în România, câteva zeci, doar în Capitală, arată o statistică obținută în exclusivitate de Antena 3. Mai exact, sunt 556 de cazuri de omor cu autor necunoscut, iar în perioada pandemiei, numărul crimelor a crescut îngrijorător.

Sunt peste 556 de cazuri de omor cu autor necunoscut la nivel național, dintre care 30 sunt doar în Capitală.

Dacă la începutul anului trecut pe masa anchetatorilor din întreaga ţară existau 1.844 de cauze de omor la nivel naţional. În timpul anului 2020 au apărut alte 2.166 cauze de omor la nivel naţional. Asta înseamnă un număr de aproape 300 de cauze de omor apărute în 2020, mai mult faţă de media anului precedent.

Faptele de omor la nivelul Capitalei

În cursul anului trecut s-au înregistrat 99 de cauze de omor, peste jumătate dintre acestea, adică 56 au fost la nivel de tentativă. 

Fapte de omor cu autor necunoscut în Capitală

Din 1997 şi până în prezent sunt înregistrate 30 de astfel de cazuri. Investigatorii din Bucureşti investighează şi în ziua de astăzi fapte de omor cu autor necunoscut.

''Sistemul culege ce a semănat. Nu poţi să faci agenţi de poliţie în 4 luni şi în 6 luni, câtă vreme în programa analitică a acestor şcoli de agenţi făcută judicios după discipline, experimente, ce trebuie să faci, practică, educaţie militară, disciplină şi aşa mai departe, e de doi ani. Dacă tu o faci în patru ani și în șase ani cu angajări de astea la apelul de seară, ai exact oameni cu pregătirea pe care ai făcut-o în ea Oamenii nu sunt pregătiți. E o chestiune clară și se vede zilnic. Nu sunt pregătiți. Au disfuncționalități în raportarea socială, nu știu să vorbească cu oamenii, cu cetățenii, nu știu să vorbească între ei. Dacă nu ar avea uniformele, unii dintre ei ai zice că sunt bombardieri. Aici înseamnă și lipsă de maturitate, o stimă de sine făcută praf și nu ai cum să satisfaci un fenomen infracțional care din varii motive criminologice crește.

''Cei care sunt în libertate vor mai produce omoruri'''

Cei care ucid sunt psihopaţi. Psihopaţii au un autocontrol extrem de slab, pentru că ei sunt instabili, sunt excitabili, sunt agresivi, fără sentimente, de remuşcare, de milă. Şansele ca eliberaţii ăştia, într-un exces de naivitate, prosteală, de interpretare greşită a legii care sunt în libertate vor mai produce omoruri, deci eu nu discut că vor face tâlhării sau altceva. Experienţa îmi arată că atăţia psihopaţi pe care i-am cunoscut, cu care am lucrat, au fost liberi şi au ucis din nou, sau aceşti psihopaţi au ucis în detenţie. Sunt lucruri care demonstrează limpede potenţialul de pericol în care stăm'', a spus Tudore Butoi, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/alerta-criminali-libertate-avertisment-tudorel-butoi-595252.htm

După ce Comisia Europeană a atenționat România să combată exploatarea forestieră ilegală și a activat procedura de infrigement împotriva țării noastre, ies la iveală noi și noi dovezi despre jaful dement din domeniul forestier

 


La circa un an după ce Comisia Europeană a atenționat România să combată exploatarea forestieră ilegală și a activat procedura de infrigement împotriva țării noastre, ies la iveală noi și noi dovezi despre jaful dement din domeniul forestier. 

Încă de la începutul anului trecut jurnaliștii au atenționat opinia publică asupra faptului că hoții de lemn nu mai au nicio limită și că, cel puțin în județele Gorj, Dolj, Olt, și Râmnicu Vâlcea și Mehedinți atacul asupra fondurilor forestiere public și privat este coordonat chiar de cei plătiți să combată acest tip de infracțiuni : șefii și angajații ocoalelor silvice, pădurarii, polițiștii, șefi din cadrul Gărzii Forestiere sau angajații Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor numiți în funcții “pe sprânceană”, tocmai pentru a închide ochii și pentru a ascunde rapoartele dezastruoase din teren. În ultimile luni, un val de adrese, sesizări și plângeri au ajuns la comisiile de disciplină din domeniu și la ministerul de resort.

Documentele interne care au ajuns în posesia noastră vorbesc despre mușamalizarea furturilor, despre intimidarea angajaților corecți, despre trafic de influență, abuz în funcție și corupție la toate nivelurile. Astfel, prin intervenția directă a unor angajați ai Direcțiilor Silvice, ocoalelor silvice și ai Gărzii Forestiere, au fost compromise mii de hectare de pădure și fond cinegetic din județele pomenite mai sus. Sursele noastre din cadrul acestor instituții care ar trebui să administreze fondurile silvice și cinegetice afirmă că s-a ajuns până acolo încât, pentru a acoperi furturile de pădure, au fost falsificate până și hărțile din componența Amenajamentelor silvice. Nu se știe deocamdată dacă Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor ( MMAP) a sesizat organele de anchetă după ce a luat la cunoștință de activitatea bandelor de jefuitori din subordine. Nu se știe ce fac instituțiile de forță ale țarii (Parchetul General, SRI, Ministerul de Interne) și oengeurile specializate în conservarea habitatelor naturale distruse de jefuitori.

Noi ne facem datoria să publicăm o parte dintre aceste documente fără precedent, în speranța că organele în drept vor salva ce a mai rămas din plămânul verde al țării.

La Bolboși s-a furat pădurea, zi și noapte

Prima decadă a lunii februrie 2021 a adus o cantitate importantă de precipitații în județul Gorj. În comuna Bolboși, în apropierea localității Mătăsari, la circa 500 de metri de primărie, peste drum de târgul de animale, un drum forestier improvizat de hoții de lemne intră adânc în pădurea ocolului Silvic Motru. Covorul de frunze maronii s-a așternut ca un covor peste rădăcinile arborilor deși și drepți ca niște zăbrele. Solul mustește de apă. Ici-colo, din lăstăriș, țășnesc speriate câteva căprioare și un stârc cu ciocul lung. Printre frunzele putrede, încurajată de picăturile de apă, aproape insesizabilă, își croiește drum o salamandră. Creatura neagră ca abanosul are pete de culoarea portocaliu aprins, integrându-se perfect în mediul înconjurător.

Brusc, după circa doi km de pădure deasă, în inima codrului, cineva a ras copacii, lăsând în urmă numeroase cioturi de diferite dimensiuni și maldăre de ramuri  încă înfrunzite. Hoții au fost interesați numai de buștenii groși. Pădurea de pe proprietatea doamnei Anghelescu Victoria, dată în pază ocolului susmenționat, dispare văzând cu ochii.

Ghidul nostru spune că, lunar, mii de metri cubi de stejar și fag din proprietate privată au fost scoase ilegal din circuitul forestier și au fost vânduți ca lemn de foc. Aici au furat zi și noapte numeroase echipe de hoți sub protecția pădurarilor, șefilor de post și a șefilor ocolului silvic. Copacii sunt ciopârțiți si sunt vânduți ca lemn de foc. În urmă rămân doar cioturile groase și maldăre de crengi subțiri. Imaginile și filmările de la fața locului sunt grăitoare. Potecile folosite de hoți brăzdează pădurea din șosea până în pășune. Surse din interior afirmă că pădurarii gorjeni nu mai sunt interesați de producție. După ce le-au fost afectate salariile unii dintre aceștia ar fi ajuns să trăiască numai din furturi. Sunt protejați și încurajați de superiorii lor. În cazul în care vreun angajat mai zelos constată ilegalitățile și îndrăznește să raporteze superiorilor, aceștia îl pun la punct imediat, după dictonul “rufele murdare se spală în familie”. Dacă deșteptul insistă cu rapoartele este hăituit, vânat și executat în ședințe publice, după cu veți vedea în continuare.

“Verificările se vor face prin sondaj”

Sesizarea nr. 605 depusă la data de 18.05.2020 de dr.ing. Dinucă Nicolae Cătălin, șef serviciu în cadrul Gărzii Forestiere Județene Mehedinți – Gorj la Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, în atenția Inspectorului Șef Poenaru Gheorghe, consilierului de etică, ing. Barcan Ilie și a responsabilului resurse umane  jr. Spiridon Gabriela semnalează numerose încălcări ale legii  comise de șefii Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, cuantificând cu precizie infracțiunile silvice și prejudiciile pe care aceștia le acoperă.Vă prezentăm un fragment din sesizarea depusă pe circuit intern de Dinucă:

“Vă aduc la cunoștință că nu scriam aceste rânduri dacă nu se repeta comportamentul domnului director Eugen Simionescu, după cum urmează :

În data de 02.11.2018 domnul director Simionescu Eugen s-a prezentat la sediul Gărzii Forestiere Județene Mehedinți Gorj și a întocmit un proces verbal ( atașat la prezenta ), prin care se meționează faptul că ,, verificările se vor efectua prin sondaj ”, privind eliberarea acordurilor la agenții economici în vederea utilizării documentelor cu regim special, conform Ord. 836 / 2014, adică verificările să nu se mai facă integral cum se făceau până atunci.

Având în vedere adresa  M.M.A.P nr. 138726 / 30.03.2020 înregistrată la Garda Forestieră Rm – Vâlcea sub nr. 5598 / 30.03.2020, referitor la nerespectarea prevederilor legale privind proveniența materialelor lemnoase s-au materializat  de către reprezentanții Gărzii Forestiere Județene Mehedinți – Gorj următoarele rezultate :

758 m.c. volum confiscat valoric , cu o valoare de 143.892 lei si valoare proceselor verbale de contravenție de  156.272 lei, județul Gorj cu 377 m.c. confiscați valoric și o valoare de 77.498 lei și județul Mehedinți cu 381 m.c. confiscați valoric și o valoare de 66.394  lei.

Înainte de a se semna procesul verbal în care se specifica ,, verificările se vor efectua prin sondaj ”, se confisca foarte mult material lemnos din punct de vedere  valoric de către reprezentanții Gărzii Forestiere Județene Mehedinți Gorj la controlul agenților economici, referitor la nerespectarea prevederilor legale privind proveniența materialelor lemnoase.

Ce interese are domnul Director Simionescu să se facă ,, verificările prin sondaj ”.

Domnul Director Simionescu Eugen vrea cât mai mult compromiterea controlului în Garda Forestieră Rm. Vâlcea.

Cine are interes ca verificările să se facă superficial, de mântuială ?

În contextul în care eram în control periodic la Ocolul Silvic Motru ne-a precizat verbal ,, să nu mai punem  ocolul Silvic Motru să preia suprafețe de fond forestier, care nu au serviciu silvic asigurat ”. Menționez faptul că la începutul controlului periodic de la Ocolul Silvic Motru s-au făcut presiuni din partea conducerii Direcției Silvice Gorj să nu să preia în vederea asigurării serviciului silvic acestor suprafețe, dar subsemnatul a făcut echipe mixte, cu delegații  Ocolului și delegații Garzii Forestiere Județene Mehedinți – Gorj  pentru a prelua aceste suprafețe.

Domnul Director Simionescu Eugen este beneficiar dacă nu se iau în pază aceste suprafețe de fond forestier ?

Care este interesul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, ca structură teritoritală a  autoritătii publice centrale pentru silvicultură ?

Cine are interes ca suprafețele de fond forestier retrocedate conform legilor fondului funciar , care nu au contract cu o structură silvică să nu aibă asigurată paza ? Cine plătește masa lemnoasă tăiată ilegal ?“.

Una peste alta, în ultima perioadă, Dinucă a raportat către conducerea Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, prejudicii în valoare de 7.554.331,35 lei, numai pe raza Direcțiilor Silvice Gorj și Mehedinți ( ocoalele sivice Cărbunești, respectiv Șimian). Vom reveni și cu alte cifre, raportate de lucrătorii silvici, relevante în ecuația jafului din păduri.

Jigniri, amenințări și tentative de intimidare

Cătălin Dinucă nu s-a mulțumit să pună doar niște întrebări jenante șefilor săi din conducerea Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, aflați în relații personale ” mai mult decât părtinitoare” cu personalul RNP Romsilva  – Direcția Silvică Gorj și al RNP Romsilva  – Direcția Silvică Mehedinți care au dus la “neglijențe, abuzuri, și inacțiuni” .

Documentele aflate în posesia noastră dovedesc faptul că verificările și controalele amănunțite efectuate de acesta de-a lungul timpului (în ciuda sfaturilor mai mult sau mai puțin prietenoase venite de la superiorii săi, Inspectorului Șef Poenaru Gheorghe și  de la directorul   Eugen Simionescu ) au dus la confiscarea unor cantități importante de masă lemnoasă exploatată ilegal și la anchetarea făptașilor care nu o dată s-au ales cu dosare penale. Ca urmare, Dinucă a avut parte de numeroase amenințări, jigniri și tentative de intimidare chiar în fața colegilor săi și în prezența altor martori, în timpul ședințelor de lucru.

“În conformitate cu prevederile    O.U.G 57 / 2019,  O.M 456 / 2016, H.G 743 / 2015,  legii 571 / 2004 –   privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii,decizia nr. 127 / 01.08.2018  a Inspectorului Șef al Gărzii Forestiere Rm Vâlcea prin care se aprobă regulamentul de ordine interioară, dr.ing. Dinucă Nicolae Cătălin, șef serviciu în cadrul Gărzii Forestiere Județene Mehedinți – Gorj,vă aduc la cunștiință faptul că în data de  14.02.2020 ora 8: 15 a venit la sediul din Tg. Jiu, str. Aleea Petrești, nr. 5, domnul director ing. Simionescu Eugen, de la Direcția Implementare și Avizare, din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâcea, care a participat la sedința pe care subsemnatul o ține sapămânal. În timpul sedinței am întocmit programul de lucru pentru fiecare coleg, în parte, iar la un moment dat domnul director Eugen Simionescu m-a făcut ,, Nesimțit ”, a țipat la mine, de față cu celalți colegi, m-a amenințat că îmi dă calificativul ,, Nesatifăcător ”, că ,, iau peste 7000 lei salariu ”, ,, să nu mai punem Direcția Silvică să ia suprafețe în pază, că nu suntem împingători de plan la Direcția Silvică ’’.

Jaf de proporții biblice în pădurile României

La aceste amenințări au fost prezenți : domnul consilier superior Budulan Cristian, domnul consilier superior Rogoveanu Iustinian, domnul consilier superior Cojan Aurel, domnul consilier superior Jianu Gheorghe, domnul consilier superior Cîrstoc Horațiu, domnul consilier superior Cicu Tiberiu. Domnii consilieri superiori Epure Gheorghe Doru și Brastaviceanu Mircea Eugen au trebuit să plece din ședință,  pe teren, conform delegațiilor, atunci când au început amenințările și jignirile. Domnul consilier superior Simionescu Nicu Gabriel a fost în delegație.

După ce s-a terminat ședința a sunat la poliție la domnul comisar Brâncuși ca să-l învoiească pe domnul consilier superior ing. Rogoveanu Iustinian, care avea delegație să meargă în acțiune cu IPJ Gorj, conform planului Scutul Pădurii împreună cu alți colegi.

Domnul Rogoveanu Iustinian a plecat de la sediu împreună cu domnul director Simionescu Eugen fără a da explicații. Domnul Rogoveanu lucrează ca șofer la Garda Forestieră Rm Vâlcea ?”, povestește Dinucă.

Toate aceste tentative de intimidare și alte abuzuri comise la adresa lui Cătălin Dinucă au fost confirmate în scris, ulterior, de numeroși martori prin următoarele note de relații atașate mai jos : 1449/03.12.2020, 1450/03.12.2020, 1451/03.12.2020, 1452/03.12.2020, 1453/03.12.2020.

Directorul Simionescu Eugen girează prejudicii de milioane de lei

Un exemplu elocvent de amestec brutal  al directorului implementare și avizare din cadrul Gărzii Forestire Rm Vâlcea, ing. Simionescu Eugen, în activitatea subordonaților corecți din cadrul Gărzii Forestiere și de încercare a acestuia de a mușamaliza prejudicii de milioane de lei, constatate în teren de echipele de control ale instituției, este descris în amănunt în referatul întocmit de Cătălin Dinucă în data de 18.05.2020, adresat conducerii Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea.

“În data de 27.04.2020 domnul director Simionescu Eugen m-a sunat să vin în data de 28.04.2020 la orele 10: 00 la sediul central al Gărzii Forestiere Rm Vâlcea pentru a face o sedință de lucru cu reprezentanții Direcției Silvice Gorj și ocolului Silvic Peșteana, în vederea analizării raportului nr. 2573 / 11.02.2020 și a completării acestui raport prin alt raport aprobat. 28.04.2020 fără a se preciza ora pe delegație.

În data de 28.04.2020 împreună cu domnul consilier superior Budulan Cristian am plecat dis de dimineată spre Vâlcea, pe dânsul l-am lăsat la Ocolul Silvic Polovragi în vederea analizării situației suprafețelor neadministrate de către Ocolul Silvic Polovragi, ca ocol nominalizat în baza minutei nr. 2465 / 11.12.2019 încheiată de către subsemnatul cu Ocolul Silvic Polovragi. Am ajuns la sediul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea la orele 9: 20, am parcat mașina. După câteva clipe am intrat în sala de sedință a Gărzii forestiere Rm Vâlcea unde se aflau deja  reprezentanții Direcției Silvice Gorj : domnul director tehnic Păunescu Albinel, responsabilul pază și protecție din cadrul Direcției Silvice Gorj, ing. Deaconescu Lucian, șeful de ocol al Ocolului Silvic Peșteana ing. Cioc Cezar și colegii mei : domnul director implementare și avizare din cadrul Gărzii Forestire Rm Vâlcea ing. Simionescu Eugen, domnul director direcția control regim silvic și cinegetic  din cadrul Gărzii Forestire Rm. Vâlcea ing. Ștefan Gheorghe și domnul consilier juridic jr. Bulacu Constantin. Am început să prezint materialul conform raportelor întocmite de către colegii mei de la Garda Forestieră Județeană Mehedinți – Gorj.

Domnul director se rezuma la faptul că nu se încheiase actul de constatare pentru suprafața de 33,3 ha aducând acuze grave atât mie cât și domnului consilier superior Jianu Gheorghe și nu că pentru suprafața de fond forestier preluată de către Ocolul silvic Peșteana în punctul ,, Ciura ’’ , U.P III Valea Romantului , u.a 77 , s-a constatat un volum tăiat ilegal de 849,827 m.c , cu o valoare de 438.454,43 lei, 2050 cioate, conform actului de  control de fond înregistrat la ocolul Silvic Peșteana sub nr. 665 / 27.02.2020 și aprobat de către șeful de ocol, iar celălate suprafețe menționate în rapoarte nu erau preluate în pază.

I-am explicat că Ocolul Silvic Peșteana nu a întocmit situația justificativă conform Ord. MAP nr. 530 / 2019, că există 2900 ha neadministrate, unde este ocol nominalizat, pagube de zeci de mii de m.c., cu valori de milioane de lei, că marcările se fac defectuos la proprietari, fără a se respecta regimul silvic ( interesul economic primează interesului silvicultural ), iar la un moment dat domnul director direcția  implementare și avizare din cadrul Gărzii Forestire Rm. Vâlcea ing. Simionescu Eugen a început să țipe la mine, de față cu ceilalți participanți, să mă critice pe mine și pe domnul consilier superior Jianu Gheorghe.

Consider că domnul director Simionescu Eugen  a vrut să ma denigreze și să mă discrediteze  față de personalul silvic prezent la aceea întâlnire pentru a scădea puterea și prestigiul în județul Gorj și pentru a nu pune în aplicare măsurile dispuse în rapoartele aprobate în ceea ce privește Direcția Silvică Gorj, Ocolul Silvic Peșteana, cum de altfel s-a și întâmplat.”

Am atașat povestea ședinței respective, în întregime, precum și raportul nr. 2573/11.02.2020, ajuns pe masa Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/jaf-de-proportii-biblice-in-padurile-romaniei-ii/

Cîte doage o avea președintele în plus sau în lipsă ca să se lanseze într-o asemenea solicitare ?

 


Ce fel de stat și ce fel de justiție avem dacă un simplu cetățean, fără studii de specialitate, poate înțelege greșeala enormă făcută de președintele României în cazul „Dosarului 10 august”. 

Cîte doage o avea președintele în plus sau în lipsă ca să se lanseze într-o asemenea solicitare ? Nu putea să sune un consilier sau un prieten, absolvent de drept, chiar pe jurisconsultul de la primăria Sibiului (că îi răspunde încă !) și să-l întrebe dacă se mai poate face ceva? Putea să coboare din Dealul Cotrocenilor pe la căminele studențești și tot ar fi aflat un răspuns ca să nu se facă de rîs.

Orice student i-ar fi zis: „Dom’  președinte, nu se poate face nimic ! Este o sentință definitivă și obligatorie și nu există altă cale decît respectul pentru o judecată definitivă ca și cele pe care scrie, de obicei, «Noi, președintele Romaniei…»”.

Cum să ieși tu, președinte ales, înghețat de morgă și ifose, și să te faci că nu știi cum s-a ajuns ca un dosar să fie clasat ? Asta este imixtiune în justiție, asta este băgat de picioare în statul de drept. Asta este și incultură juridică! Și pentru cei din domeniu este tupeu grosolan și ofensă publică! Ce-și imaginează Iohannis, zice nea Gheorghe? Iohannis crede că toate cauzele pot fi contestate și răsconstestate pînă cînd soluția iese așa cum și-o dorește dînsul și cei care îl susțin. Ca în povestea caselor de la Sibiu! Se judecă și se răsjudecă pînă la Curtea din Alabama care i le dă înapoi. Asta trădează un soi de democrație primitivă, mai stupidă decît cea practicată de comuniști.

Cum să ieși și să zici:

„-Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”.

Uite așa. S-a clasat. Judecătorul s-a mai uitat o data peste material, peste probe, peste argumente și a zis nu merge! Clasat! Nu s-a gîndit că s-ar putea să nu vă convină sau că Dide face tărăboi. Păi, dacă zice că s-a clasat, înseamnă că nu există probe, că nu există dovezi ale încălcării legii. Și, dacă s-a respins redeschiderea anchetei, s-a respins și pentru Ceaușescu și Mălin Bot și pentru Klaus Iohannis, chiar și pentru cei care au încasat-o. Ce-și imaginează președintele, că un dosar aflat în această situație poate fi dres și reparat ca un motor? Chemi un prost cu o șurubelniță și un pix, meșterește ceva și soluția începe să se învîrtă, spre zîmbetul cu iz de rînjet al președintelui?

Nenorocirea este că și minsitrul Justiției, Stelian Ion, speriat de bombe, fost avocat de pensii alimentare și divorțuri, este tot un fel de lemn Tănase ca și cel care i-a cerut explicațiile publice. Avocatul concediat în plin proces de Radu Mazăre la Constanța, pentru că își dădea cu stîngul în dreptul și cu amîndouă în cap, mai apoi, a ajuns ministru și n-a avut curajul să-l trimită la plimbare pe președinte. Sau să-i zică frumos:

-„De ce nu mi-ați dat un telefon și vă explicam?“

S-a aruncat ca bivolul în perete și a început să lingă mîna stăpînului, zicînd fără să fi rostit nimeni o asemenea enormitate, că președintele, în nici un caz, nu este de vină de clasarea „Dosarului 10 august”. E-te trosc !Unde dai și unde pupă !?

La conferința de presă pe post de „explicații publice de urgență” date președintelui, același ministru dus de vîntul cugetării a zis:

„Cert este că Dosarul 10 august nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare şi acea parte îşi va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacţiunile jandarmilor subordonaţi, interacţiunile directe cu manifestanţii. De asemenea, mai există o zonă a acestui dosar referitoare la alte persoane care nu deţineau funcţii de militari, deţineau funcţii executive sau administrative. Nici cu privire la acele persoane şi fapte nu s-a luat o decizie finală”

Dragă Nelu!

Și după mintea ta, un dosar poate fi redeschis de o sută de ori pe aceeași cauză, pe aceleași lucruri cercetate, pe aceleași persoane și pe același eveniment și pe aceiași comandanți de jandarmi la care behăia Rareș Bogdan din studioul Realitatea TV.

Îți spun eu, care n-am făcut dreptul și știu de la vecinul meu avocat, că la aceiași făptuitori în aceeași cauză, nu se poate ! Doar dacă arestați toți judecătorii și avocații și o chemați pe Mădălina Pușcalău Dobrovolschi zisă și Ayahuasca să o semneze ea !

sursa:https://www.cotidianul.ro/presedintele-si-ministrul-tamiie-la-drept/

Cum scapi de DEOCHI. Deochiul nu este o superstiţie, ci ştiinţă pură. Simptomele dispar RAPID dacă știi ce cuvinte să rostești

 


Unii oameni au puterea de a le face rău celor "slabi de înger". În termeni populari, poartă numele de deochi. Este de-ajuns o singură privire, fie ea invidioasă sau admirativă, ca persoana vizată să înceapă să se simtă rău: migrene, stări de moleşeală, greaţă, dificultatea de a-ţi aduna gândurile şi de a fi coerent.

Cel mai comun simptom este durerea de cap. Cea cauzată de deochi apare brusc, nu cedează la medicamente şi este de multe ori însoţită de o stare de nelinişte.

Curios este faptul că, de multe ori, deochiul trece cu o singură rugăciune sau un descântec rostit de o persoană care are leac. „Tatăl Nostru“ şoptit de trei ori şi însoţit de un masaj pe frunte este remediul cel mai cunoscut de români. 

Există o explicație științifică a deochiului ?

Psihiatrul american Colin A. Ross este de părere că ochii emit energie electromagnetică, iar oamenii o pot percepe atunci când se privesc fix. El chiar a reuşit să capteze şi să măsoare această energie într-un experiment, cu ajutorul unor instrumente speciale, dar care nu au fost brevetate deocamdată.

Potrivit studiului său, ochii emit unde electromagnetice cu o frecvenţă care variază între 1 şi 40 de Hertzi. Deochiul nu este nicidecum o superstiţie, ci ştiinţă pură, spune psihiatrul american.

sursa:https://www.dcnews.ro/cum-scapi-de-deochi-simptomele-dispar-rapid-dupa-ce-rostesti-aceste-cuvinte_806004.html

Un nou tren de tip InterRegio pe ruta Constanța - București, începând de luni 8 martie 2021

 


CFR Călători anunță că introduce, începând de luni, un nou tren de tip InterRegio de la Constanța spre București. 

Trenul InterRegio 1684 pleacă de luni până vineri din Constanța la ora 07:00 și ajunge în stația București Nord la ora 09:17.

„Alături de trenurile cu plecare din Constanța la ora 05:30 și 08:20 și prin noua variantă de ora 7:00, ce reprezintă o oră de plecare ce se pliază perfect pe nevoile de transport ale celor care au treabă de o zi în capitală, oferim mai multe opțiuni pentru deplasarea de la Constanța la București.

În plus, pe lângă faptul că parcurge distanța în 2 ore și 17 minute și realizează sosirea la o oră convenabilă în București, IR 1684 asigură mobilitatea și pe secții secundare prin legături potrivite din Ciulnița (sosire 08:17), spre/dinspre reședințele de județ Slobozia și Călărași. Trenul este format din vagoane moderne și confortabile, modernizate în anul 2020”, anunță CFR Călători, potrivit Mediafax.

„Cu siguranță vom mai avea surprize plăcute pe relația Constanța și nu numai. Continuăm !“ , a declarat directorul general al CFR Călători, Dan M. Costescu.

sursa:https://vulpeaauriestiri.blogspot.com/2021/03/un-nou-tren-de-tip-interregio-pe-ruta.html

Prognoza meteo 6-7 martie 2021. Zonele din ţară unde vor predomina ninsorile

 


Episod de iarnă la început de primăvară ! Vremea se va răci treptat, iar ninsorile vor pune stăpânire pe anumite zone din ţară. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă de vineri, 5 martie, ora 14:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00. Fenomenele vizate sunt: răcire accentuată, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul şi nord-vestul ţãrii, iar sâmbătă şi în celelalte regiuni.

Sâmbătă sunt anunţate precipitaţii, mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare, astfel încât în Maramureş, Moldova şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte.

Prognoza pentru sâmbătă, 6 martie

Rãcirea vremii va continua şi se va resimţi accentuat, pe parcursul zilei îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde local va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zãpadã, precum şi în regiunile centrale, unde pe suprafeţe mici vor predomina ninsorile şi în cele sudice şi sud-estice, unde pe arii în general restrânse  vor fi ploi cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ninsoare. În zona montanã, pe parcursul zilei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze la rafalã de peste 70...90 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, va sufla tare cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri temporare în prima parte a intervalului, cu precãdere din sud, est şi centru, unde la rafalã se vor înregistra viteze  în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Presiunea atmosferică va creşte în prima parte a intervalului.

Aşadar, sâmbătă, 6 martie 2021, temperaturile scad brusc şi vom avea parte de un episod de iarnă. 

Astfel, în Muntenia, vom avea minime cuprinse între -6 și 0 grade Celsius, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius. 

Prognoza pentru duminică, 7 martie

Vremea va fi predominant frumoasã, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice şi sud-estice, unde pe parcursul zilei vor fi înnorãri temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona Carpaţilor Orientali, în special la altitudini mari, iar trecãtor şi pe arii restrânse şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12...-11 grade în depresiunile intramontane şi în jur de 1 grad pe litoral.

Presiunea atmosferică va scãdea semnificativ.

La munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zãpadã

De asemena, vântul va avea intensificãri cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zãpada.

Intensificãri ale vântului se vor înregistra şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h şi, trecãtor, 70 km/h.

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis și o atenționare meteorologică cod galben de ninsori și viscol, valabilă de vineri, 5 martie, ora 16:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00.

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

sursa:https://www.antena3.ro/meteo/prognoza-meteo-6-7-martie-weekend-ninsori-595231.html

Imagini de la Secția 16, unde mai mulți polițiști agresează un bărbat reținut: îl dau cu capul de masă, îl trântesc la pământ și îl strangulează.

 


Imaginile au fost surprinse chiar de camerele de monitorizare din secție. Potrivit propriei relatări, victima din imagini a ajuns obiectul furiei polițiștilor după ce a avut, pe stradă, o altercație cu două persoane care s-ar fi drogat. 

Bărbatul a anunțat situația la numărul 112. Însă unul dintre cei care, aparent, se drogau a sunat și el la poliție și a spus că este fiul unui polițist.

Dus la secție, bărbatul care a sesizat incidentul la 112 a fost supus brutalităților în mai multe reprize, după cum se poate vedea din secvența atașată, decupată din ediția de vineri a emisiunii Exces de putere.

Atenție, imaginile  sunt din categoria celor care vă pot afecta emoțional !

Scena 1, cu imagini alb-negru: cel reținut, cu mâinile imobilizate la spate, este trântit la pământ de un polițist. Sunt prezenți 2 polițiști, dintre care unul comite brutalitățile.

Scena 2: persoana reținută, care stă în picioare, este luată din spate de polițist și dată cu capul de banca din față și apoi pusă la pământ între pupitre. Sunt prezenți 2 polițiști, unul singur brutalizează.

Scena 3: un polițist corpolent, în geacă galbenă, cu pilozitate facială (barbă, mustață) îl apucă de gât pe suspectul care stătea pe un scaun și îl pune la pământ. La violențe participă efectiv trei polițiști. Ceilalți aflați în încăpere se uită la scenă.

Scena 4: sunt șapte polițiști în încăpere iar suspectul este așezat pe un scaun. Un polițist vine pe la spatele scaunului și-l apucă pe suspect de gât cu ambele brațe în ceea ce pare a fi o priză de sufocare.

Incidentul care a dus la brutalizarea bărbatului din imagini în secția 16 de poliție s-a petrecut în anul 2018. Însă aceasta nu este singura "ispravă" de acest gen în care au fost implicați acești polițiști.

Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor "Sed Lex", a confirmat, la Antena 3, că o parte dintre cei care apar în imaginile prezentate vineri, la Exces de putere, sunt aceiași din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare și tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

În acest dosar au fost arestați, joi, trei polițiști. Alți trei au fost puși sub control judiciar iar în cazul unui alt polițist nu s-a dispus nicio măsură.

Printre cei arestați se află și Viorel Constantin Șeicaru, vicepreședintele unei alte organizații sindicale, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Alături de Șeicaru au fost aresați polițiștii Răzvan Viorel Lupu și Dorin Nine.

Florin Vîlnei, lider Sed Lex: Cei de la Secția 16 mi-au transmis "să ne vedem, fiecare, de treaba noastră"




"Unul dintre cei din imagini este lider de sindicat național. Este prim-vicepreședinte. Nu la mine.

Acum 2 ani, când am luat atitudine cu privire la ce s-a întâmplat acolo, cunoscând destul de bine secțiile din București, discuțiile erau destul de aprinse cu privire la comportamentul acestor indivizi, că nu pot să-i numesc colegi, și am avut o atitudine destul de acidă.



N-au ce căuta și nu trebuie să tolerăm astfel de comportamente. Am luat atitudine încă de atunci. Cei de la Secția 16 mi-au transmis, subliminal, să ne vedem, fiecare, de treaba noastră", a spus liderul Sed Lex, Florin Vîlnei.

Incidentul care a dus la anchetarea și arestarea polițiștilor de la Secția 16 a avut loc în septembrie 2020.

Atunci, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Bărbat agresat de polițiști: Cel mai vârstnic era cel mai agresiv. A urinat pe mine

Potrivit plângerii penale, cei doi au fost încătușați și loviți. 

Unul a fost dus pe un câmp de lângă Bucureșt, bătut și lăsat acolo, iar al doilea, abandonat într-o zonă rău famată din oraș, după ce a fost lovit de polițiști.

"Am fost târât din mașină. Aceasta este calea ferată unde mi-a fost aruncat telefonul. Adidașii au fost aruncați în partea dreaptă. Mașinile de poliție se aflau aici. Erau trei mașini de poliție. Am fost pus la pământ cu cătușe la spate, am fost prima dată pus cu fața în sus.

Mi-au dat prima dată peste pulpe, apoi peste tălpi, scoțându-mi adidașii, după care m-au întors cu fața în jos și au început să dea iar cu bastoanele în mine.

M-au pus să îmi cer iertare. N-am mai putut rezista loviturilor și mi-am cerut iertare. Cel mai în vârstă a fost cel mai agresiv dintre toți. A urinat pe mine", a povestit una dintre victime reporterului Antena 3.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sectia-16-politisti-tortura-seicaru-sindicat-595233.html

Mike Pompeo pledează pentru boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

 


Fostul şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo, s-a alăturat vineri altor congresmeni şi personalităţi din Partidul Republican care cer boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing pentru a pedepsi China pentru nerespectarea drepturilor omului, informează AFP.

'Nu trebuie să aibă loc acolo', a declarat fostul secretar de stat din administraţia Trump într-un interviu la o emisiune radio găzduită de jurnalistul conservator Hugh Hewitt. 'Nu putem permite sportivilor noştri să meargă la Beijing şi să recompenseze Partidul Comunist Chinez în timp ce acesta se angajează în acţiuni negative în lumea întreagă', a adăugat Pompeo.

'Jocurile Olimpice sunt o expresie a libertăţii şi a talentului atletic. Organizarea lor la Beijing este total nepotrivită', a insistat fostul şef al diplomaţiei americane. Fostul secretar de stat s-a aflat în fruntea confruntării cu China, într-un stil asemănător războiului rece, care a caracterizat ultimele luni ale administraţiei Trump.

Cu toate acestea, Mike Pompeo nu s-a exprimat în favoarea boicotării Jocurilor Olimpice din 2022 în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat. El a dat asigurări vineri că a 'lucrat la acest subiect în ultimele luni' pentru a 'găsi cea mai bună abordare' care să 'pedepsească maxim Partidul Comunist Chinez'.

Solicitările de boicotare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 adresate preşedintelui Biden de republicani, în special în Congres, s-au înmulţit în ultima perioadă. Susţinătorii boicotului invocă nerespectarea drepturilor omului de către autorităţile chineze, în special în privinţa modului în care este tratată minoritatea uigurilor musulmani.

Jocurile Olimpice de iarnă urmează să se deschidă pe 4 februarie 2022, la doar şase luni de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Organizaţiile pentru drepturile omului acuză China că a internat forţat în lagăre de muncă din regiunea autonomă Xinjiang până la un milion de uiguri.

China neagă aceste acuzaţii şi cifrele avansate, susţinând că uigurii musulmani sunt duşi în centre de formare profesională destinate să îi ajute să îşi găsească un loc de muncă pentru a-i ţine departe de tentaţia extremismului religios, potrivit Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/mike-pompeo-pledeaza-pentru-boicotarea-jocurilor-olimpice-de-iarna-de-la-beijing_805970.html



O porție de scărpinat pentru un simpatic Baloo din Parcul Național Retezat

"Căutăm candidați care văd lucrurile în mișcare", transmite Serviciul Român de Informaţii

 


S-au publicat condițiile și calendarul probelor de concurs pentru a deveni ofițer operativ, analist sau ofițer în domenii tehnice.

În momentul de faţă, Serviciul Român de Informaţii caută personal pentru încadrarea unor posturi de:

- OFIŢERI OPERATIVI ŞI ANALIŞTI:

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații şi pentru aceasta trebuie să îşi poată crea acces în mediile cu relevanţă pentru securitatea naţională. La baza activităţii sale se află, în esență, abilitatea de a iniţia, dezvolta şi menţine relaţii de încredere cu surse secrete umane. Pentru a performa în această activitate, ofiţerul operativ trebuie să dea dovadă de inteligenţă socială şi comunicaţională superioară, atenţie distributivă, calm, echilibru, curiozitate, creativitate şi atenţie la detalii.

- SPECIALIŞTI IT&C:

Înscrierea la concursul de admitere pentru locurile alocate Serviciului Român de Informaţii la cursurile de licență din domeniul tehnic în cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București (32 de locuri) şi Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” (9 locuri). Aceste cursuri de adresează atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani, care își doresc o carieră cu profil tehnic în domeniul securității naționale.

- CUNOSCĂTORI DE LIMBI STRĂINE:

Specialiști lingviști

sursa:https://www.dcnews.ro/vrei-sa-lucrezi-la-sri-lista-posturilor-disponibile_805942.html



Imagini frumoase din Grădina Zoologică de la Ploieşti