6.26.2021

Vidanjă golită într-un cartier din Capitală. Explicaţia halucinantă a vidanjorilor

 


O vidanjă a fost golită la marginea drumului, într-un cartier din Bucureşti. Prinşi în fapt, vidanjorii au spus că, de fapt, ei doar spălau vidanja.

S-a întâmplat în cartierul Constantin Brâncuși. O tânără este cea care i-a surprins pe cei doi vidanjori în timp ce goleau vidanja în cartierul în care ea locuieşte.

În momentul în care tânăra le-a cerut o explicaţie vidanjorilor, aceştia au spus că aruncau doar apa cu care au spălat vidanja.

Şeful Gărzii de Mediu spune că e vorba despre „iresponsabilitatea cetățenilor care se joacă cu legea”.

„Cât legea pe mediu nu a fost impusă în România, oamenii și-au permis aceste obiceiuri. Acesta e unul mic, dacă mergem pe Dâmbovița în sus, sau în spatele caselor și ne uităm unde se deversează vidanjele de-a lungul Dâmboviței, o să ne înspăimântam”, a spus Octavian Berceau la Digi24.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu susţine modificarea legislaţiei în sensul înăspririi pedepselor pentru cei care comit infracţiuni de mediu, el arătând că aproape zilnic se constată că administraţii locale îngroapă deşeuri pe care le acoperă cu pământ.

„În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie, deci nu cetăţeni, câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri. Deci e obligatoriu să avem o legislaţie care să elimine, sau să limiteze aceste manifestări care ne pun sănătatea în pericol”, a nai declarat Octavian Berceanu

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu a mai precizat că  legislaţia are în primul rând rol preventiv, subliniind importata implicării civice atunci când se constată infracţiuni de mediu.

„O legislaţie puternică în primul rând are rol de prevenţie şi în al doilea rând avem nevoie de cetăţeni, cetăţenii sunt cele care ne dau informaţiile vizavi de aceste depozitări ilegale sau arderi ilegale, în cele mai multe din cazuri, pentru că ei sunt cei care trebuie să fie cei mai îngrijoraţi vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau în jurul lor”, a adăugat oficialul Gărzii de Mediu.

O șoferiță din Iași a ajuns cu mașina în lac. Ce au descoperit polițiștii când au scos-o din apă

 


Polițiștii locali care efectuau serviciul de asigurare a ordinii și siguranței publice in zona Lacului Ciric au salvat de la înec o tânără care din motive necunoscute a ajuns cu mașina în lac. Polițistul local salvator este Neculau Cristian, care activează în cadrul Serviciului Siguranța Circulatiei. Fata reușise să iasă din mașina care se scufunda, dar era dezorientată și se putea îneca. Polițistul local a ajuns la ea și a prins-o înainte să se înece.
Femeia în stare de ebrietate a fost scoasă din mașină de către polițist și mai multe echipaje au ajuns la fața locului pentru lămuriri. 
”Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre faptul ca un auto a părăsit partea carosabila și a căzut in lacul Ciric. 
Echipajul rutier ajuns la fata locului a testat conducătoarea auto, rezultatul fiind de 1.09 mg/l alcool pur in aerul expirat. Femeia a fost transportată la spital pentru investigații medicale. Polițiștii continuă cercetările, este comunicatul oficial al poliției.

Interviu al fiicei lui Ion Dichiseanu : ”Am confirmări de la el că este în continuare lângă noi”

 


Ioana Dichiseanu, fiica regretatului actor Ion Dichiseanu, a acordat pentru Antena 3 primul interviu după moartea tatălui ei. Aceasta a mărturisit că despărțirea de Ion Dichiseanu este dificilă în fiecare zi, dar și că vorbește cu marele actor în vis.

„Am apreciat și mesajele și gândurile, dar sincer vă spun că nu am putut să răspund nimănui. Nu știu dacă o să pot trece vreodată. Fiecare moment pentru mine și fiecare zi care trece este grea pentru că el nu mai este fizic și îmi este dor de el în fiecare clipă. (...) Deocamdată vreau să îmi canalizez toate gândurile către tata pentru a încerca să păstrez o comunicare cu el.”

Ioana Dichiseanu a spus că legătura cu tatăl ei este una puternică și după moarte. Aceasta încearcă să păstreze o comunicare constantă cu el și îl visează în fiecare noapte.

„Mi-a apărut în vis în fiecare noapte și mi-a spus niște lucruri, am foarte multe semne și confirmări de la el că este în continuare lângă noi.”

Fiica Ioanei Dichiseanu, nepoata actorului, este primul membru al familiei care l-a visat pe Ion Dichiseanu, a mai mărturisit Ioana. 

„Ea l-a visat prima. A visat că se juca cu el. (...) Visez conversații care nu au legătură cu amintirile trăite.”

Fiica lui Ion Dichiseanu spune că a început deja să îndeplinească dorințele și misiunile tatălui ei.

„Dimineața mă trezeam și chiar treceam la fapte și am reușit să fac niște lucruri pe care el m-a rugat să le fac.”

Întrebată care este cea mai prețioasă moștenire lăsată de Ion Dichiseanu, Ioana  a răspuns că însăși faptul de a fi copilul lui.

„Am onoarea de a-i duce mai departe numele, frumos și cu demnitate, așa cum îi plăcea lui să spună și știu că am fost un copil bun pentru el și sper să fiu și de acum înainte. (...) Cea mai importantă moștenire pentru mine este faptul că sunt copilul lui.”

Anunţ terifiant ! Au apărut primele cazuri de copii vaccinaţi anti-COVID care au făcut miocardită

 


Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunţat că au fost raportate primele cazuri de miocardită în rândul copiilor. Medicii spun că în cazul miocarditei sunt simptome precum oboseală, frison, febră şi dureri în piept.

Valeriu Gheorghiță a declarat, vineri seara, că au fost semnalate primele cazuri de copii vaccinaţi anti-COVID care au făcut miocardită. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a explicat că dintre 142.000 de persoane cu vârste între 12 și 19 ani, au fost raportate două cazuri de miocardită la adolescenți în vârstă de 17 ani.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a afirmat că în prezent există semnalul miocarditei, o inflamație a mușchiului cardiac la copii.

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri și aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la școală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, conform Mediafax.

Președintele CNCAV a precizat că sunt 142.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, care au vârste între 12 și 19 ani inclusiv. Două dintre ele au avut miocardită.

„Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”, a mai spus Gheorghiță, conform sursei citate.

Miocardita este inflamaţia miocardului însoţită de necroză şi/sau leziuni degenerative ale celulelor miocardice (în absenţa evenimentelor ischemice), consecinţă a expunerii la antigene (virale, bacteriene, parazitare, fungice, medicamente) sau la triggeri interni (activarea autoimună împotriva autoantigenelor). Miocardita acută este forma clinică cea mai frecventă, forma cronică a miocarditei (mai rară) prezentându-se de obicei ca o cardiomiopatie dilatativă.

Cea mai eficientă metodă de diagnostic a miocarditei este biopsia endomiocardică, care obiectivează leziunile specifice ale acesteia și exclude leziunile de cauză ischemică. Prezentarea sa clinică poate varia de la un tablou subclinic până la un tablou clinic care pune viața în pericol. Diagnosticul clinic este adesea provocator, iar managementul miocarditei include de obicei, un tratament de susținere, conform Newsmed.ro.

Miocardita se manifestă prin durere în piept și uneori poate să fie prezentă o stare de oboseală, frison, febră, dureri musculare.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, surprins în timp ce-și săruta pătimaș amanta

 


Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, este implicat într-un scandal teribil, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce săruta o consilieră pe nume Gina Coladangelo. Ministrul este căsătorit de 15 ani și este și tatăl a trei copii.

Fosta lobbyistă Coladangelo fusese angajată în poziţia de consilier anul trecut, chiar de către ministrul Sănătății.  Potrivit informațiilor oficiale, Coladangelo lucrează ca director neexecutiv la Ministerul Sănătăţii din septembrie 2020, însă nu a existat nicio evidență publică a numirii sale.

”Recunosc că am încălcat consemnele de distanţare socială în aceste circumstanţe”, a declarat Hancock într-un scurt comunicat.

”Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal”, a adăugat el.

”Prim-ministrul a acceptat scuzele ministrului sănătăţii şi consideră subiectul încheiat’” a reacţionat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, citat de Reuters. Întrebat de presă dacă premierul are încredere deplină în Hancock, purtătorul de cuvânt a răspuns ‘Da’, notează The Sun.

Dezastru după o furtună puternică în Arad

 


O furtună puternică a făcut prăpăd vineri seara în mai multe zone din judeţul Arad, inclusiv în municipiul Arad unde mai multe acoperişuri au fost distruse din cauza vijeliei.

Dezastru după o furtună puternică în Arad. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a anunţat că vijeliile au distrus acoperişuri de case şi blocuri, inclusiv al clădirii unei facultăţi din cartierul Confecţii.

Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru a remedia problemele, după ce mai mulţi copaci doborâţi de vântul puternic au căzut pe linii de electricitate sau au blocat drumuri. Între drumurile afectate de căderi de copaci este DN 79 Arad – Oradea, conform Agerpres.

Autorităţile spun că au fost semnalate probleme în tot judeţul Arad, fiind înregistrate numeroase apeluri la 112. De altfel, ISU Arad a  transmis alerte pe telefoane cu privire la iminenţa producerii de fenomene meteo violente, cu vijelii, ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice. Alertele au vizat mai multe zone ale judeţului, dar în special localităţile din apropierea graniţei cu Ungaria, printre care şi municipiul Arad.



Autorităţile urmează să evalueze pagubele produse de fenomenele meteo extreme.

Călător rănit în tramvai, în Bucureşti, după ce şina de rulare s-a rupt şi a străpuns podeaua

 


Incident grav în Bucureşti pe linia de tramvai 19. Un călător a fost rănit după ce şina de tramvai s-a rupt şi a strâpuns podeaua mijlocului de transport în comun.

S-a întâmplat vineri în Capitală pe linia 19 în zona Nerva Traian. Accidentul s-a produs la plecarea tramvaiului din stația Papazoglu, pe sensul spre Complex Titan.

Bărbatul de aproximativ 50 de ani se afla în tramvai, iar la plecarea din staţie, o bucată din şina de rulare, a pătruns prin podea direct în piciorul bărbatului.

Primii care i-au acordat primul ajutor călătorului rănit în tramvai au fost chiar pasagerii, care au şi sunat la 112. Un echipaj SMURD a intervenit pentru transportarea victimei la spital.

Un incident asemănător s-a produs şi în urmă cu nouă ani, când un sofer de 50 de ani din Bucuresti a fost rănit grav după ce o bucata din sina de tramvai s-a desprins, a strapuns podeaua masinii si s-a infipt in piciorul stang.

Barbatul se intorcea de la munca si era la volanul masinii, in zona bulevardului Marasesti. Fratele lui, care era si el in autoturism, a fost cel care a telefonat la 112.

„L-am auzit ca a tipat o data, a pus frana si cand m-am uitat la el se chinuia sa traga din piept fierul ala care a intrat prin podea, prin picior”, a povestit fratele victimei.