4.13.2021

Ministrul ADEVERINȚĂ, NU poate preciza EXACT când a fost anunțat și când a ajuns la spitalul ”Victor Babeș”

 


Declarații de ultimă oră ale controversatului ministru - și-a făcut curaj, a îndrăznit să apară în fața presei și a fost supus unui tir de întrebări.

Ministrul Vlad Voiculescu a avut prima conferință de presă după tragedia de la spitalul Victor Babeș.

Ministrul a încercat să lămurească chestiunile legate de prezența lui la Spital și de momentul în care a aflat de gravul incident.

Ministrul susține că a ajuns după ora 18 – și aici apare prima ciudățenie – faptul că NU poate preciza EXACT când a fost anunțat și când a ajuns la spital. Aceasta ar fi fost ușor de văzut, verificând în telefon orele la care a fost sunat sau a sunat.

Întrebare logică – ascunde ceva Voiculescu ?

De asemenea, ministru a dat un răspuns uluitor la principala întrebare: când a avut loc incidentul care dus la decesul pacienților ?

Ei bine, răspunsul lui Voiculescu a fost unul de… Gîgă: ”Cred că înainte de ora 18”!

Cu alte cuvinte, un interval absurd de mare – sau o bătaie de joc la adresa ziariștilor și a celor care vor să afle detalii.

Prezentă la conferință, Monica Althamer, secretar de stat al MS, a fost întrebată de ce a durat patru ore transmiterea comunicatului Ministerului Sănătății către presă.

Cu vizibilă aroganță, Althamer a pus la punct presa: ”conform legislației în vigoare, trebuie anunțată familiile pacienților și în ceea ce privește decesul, și în ceea ce privește transferul”.

Întrebări logice – oare atât de mult a durat informarea familiilor și oare nu se putea face în paralel și comunicatul ? Trebuiau să treacă mai multe ore până când opinia publică să fie informată ?

În concluzie, Vlad Voiculescu susține că a făcut ”tot ce a putut”  - dar, de fapt, constatăm că între autorități NU există comunicare și chiar colaborarea are probleme.

Deși cazul era extrem de grav, nu a fost comunicare între ministrul Sănătății, premier și primarul Capitalei. De asemenea, nu e clar CINE răspunde de TIR-urile ATI și cine răspunde de gestionarea lor, mai ales că firma furnizoare susține că NU au existat probleme tehnice.


sursa:https://m.ro.sputnik.md/health/20210413/34365979/Voiculescu-primele-declaratii-dupa-tragedia-de-la-Babes-socheaza-la-principala-intrebare.html


Avocatul Gheorghe Pipera arată faptul că amenzile pentru restricții covid sunt ilegale


În poză este o adresă oficială a Monitorului Oficial către o persoană fizică, în care se confirmă că, în perioada pandemiei, o singură hotărâre a CNSU a fost publicată în M.Of., mai pecis, cea din 14 mai 2020, care și-a încetat efectele în 18 mai 2020, adică, după doar patru zile. Nicio altă hotărâre a CNSU, nici măcar cele cu efecte directe, nu au fost publicată în M.Of., pentru simplul motiv că nu au fost trimise la publicare. Așa au considerat Orban, Cîțu și Arafat că e bine.

Culmea ironiei negre birocratice este că trei hotărâri ale CNSU cu efecte directe în societate, cele cu nr. 12-14 din 2021, nu sunt publicate nicăieri. Publicul nu știe nici măcar ce conțin aceste hotărâri. Cu toate acestea, sunt luate măsuri în baza lor, inclusiv amenzi sau închideri de afaceri pe motiv că nu respectă dispozițiile acestor „hotărâri”.

Repet ce am spus aseară – un act normativ care nu este publicat în M. Of. nu există.

PS Un cititor al acestei pagini îmi atrage atenția că niciuna dintre aceste hotărâri ale CNSU si, culmea, nici HG – urile pandemice, nici măcar cele privitoare la prelungirea la nesfârșit a stării de alertă, nu sunt supuse avizului prealabil al Comitetului Economic și Social, ceea ce este obligatoriu conform legii. Reamintesc că CCR a declarat neconstituționale în întregime legi sau ordonanțe de urgență care nu aveau acest aviz prealabil al CES, inclusiv legi de protecție a consumatorilor contra abuzurilor băncilor.

PPS Și cică să ne încredem numai în știri și informații oficiale. Care știri oficiale, băh, alea care nu respectă arhitectura instituțională a Statului român ?


sursa:https://www.incorectpolitic.com/avocatul-gheorghe-pipera-arata-faptul-ca-amenzile-pentru-restrictii-covid-sunt-ilegale/

Biden este cu adevărat președinte ?

 


Senatorul republican de Texas John Cornyn se întreabă dacă Joe Biden este cu adevărat președintele Statelor Unite, plecând de la observația că are o prezență publică mult mai redusă decât predecesorii săi și, atunci, când o face, este evident că folosește teleprompterul.

”Președintele nu oferă interviuri televiziunilor. Mesajele sale pe Twitter sunt limitate și, atunci când apar, sunt inimaginabil de convenționale. Comentariile publice sunt cel mai adesea gata pregătite. Biden a optat pentru mai puține interviuri cu presa de mainstream și cu reporterii”, a scris Cornyn pe Twitter. Senatorul a încheiat cu o întrebare: ”Răspunde cu adevarat de guvernare ?”.

Publicația ”Politico” scrie că directorul adjunct pentru comunicare de la Casa Albă, Kate Brener, spune că strategia de comunicare a administrației Biden se „bazează pe inovație în spațiul digital, inundând această zonă și presa regională și folosind în mod eficient presa națională tradițională”.

”El este președintele, are multe de făcut. Avem oameni care vorbesc în fiecare zi cu publicații diferite, pentru a amplifica mesajul președintelui”, a spus Brener. ”Încercăm să nu ne lăsăm limitați în acțiunea de comunicare de programul strict al președintelui”.

Biden a fost criticat în luna martie pentru că i-a lăsat pe americani să aștepte prima sa conferință de presa vreme de 64 de zile. Donald Trump a organizat prima conferință de presă după 27 de zile.

sursa:https://www.cotidianul.ro/biden-este-cu-adevarat-presedi

„Domnul ministru este la fața locului și se ocupă” - Luni după-amiază, undeva după orele 17.00, trei oameni bolnavi au murit la Spitalul Victor Babeș în urma unei defecțiuni la aparatura de alimentare cu oxigen

 


Incidentul dramatic survine după alte accidente tragice în domeniul sănătății. Instituțiile statului scîrție din încheieturi și plesnesc pe unde nu te aștepți. Nu se termină bine o nenorocire (încheiată cu o comisie, un raport și un program de măsuri) că apare alta. Se relansează sub un alt nume scandalul care se încheiase cu cîteva ore înainte.

Vineri seara, la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor s-a petrecut un alt eveniment nefericit. Într-o operațiune grotescă, bolnavii de la respectivul spital clinic de ortopedie au fost evacuați sau transferați (în funcție de situația medicală) provocînd o stare de indignare tuturor celor care au urmărit transmisiile televizate. Noaptea de vineri anunța o tensiune politică și un protest care avea să domine toată ziua de sîmbătă. Duminică, a plouat cu explicații și acuzații politice, iar luni dimineața liberalii și, mai apoi, Coaliția s-au reunit. Se contura un mare scandal politic generat de neprofesionalismul ministrului Sănătății, cu bîlbele și minciunile sale, de deciziile sale și ale lui Raed Arafat la mai toate nenorocirile din domeniu. 

Între cei mai viteji acuzatori ai responsabililor pentru dramatismul și penibilul operațiunii de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor au fost Rareș Bogdan și Ben Oni Ardelean. Simpli trompeți liberali. Avansau zgomotos demiterea lui Vlad Voiculescu și a lui Raed Arafat. Tărăboiul politic s-a încins cu aerul că urmează o mare ruptură într-o înțelegere politică forțată, obținută cu forța, gata să arunce în aer puterea de la București. Ipoteze naive, bancuri, glume și flecăreli pentru televiziuni ! 

Seara, au dispărut în ceață ! N-a fost decît un concert de tromboane politice. Sfîrșitul reuniunii liberale de luni dimineața și, mai apoi, a reprezentanților Coaliției aflată la guvernare s-a încheiat cu un „pupat Piața Independenței”. Părțile au înmuiat tonul și și-au jurat credință pe mai departe, declarîndu-se preocupate de îndeplinirea programului de guvernare din care nu-și mai amintesc nimic și din care, oricum, nu vor face mare brînză.

Așa se șterg zoaiele scandalurilor politice. Cu declarații de cîrpă, cu promisiuni, cu sărituri peste și cu treceri pe lîngă, cu alte scandaluri care să le îngroape pe precedentele. Spre seară, toți comunicatorii liberali și pluseriști au ocolit subiectul demiterii lui Vlad Voiculescu. S-au făcut că au uitat de amenințările la adresa lui Raed Arafat și a confraților din USR PLUS. Așteptau, cu emoție, apariția unui alt scandal care să îl îngroape pe cel care a dominat sfîrșitul săptămînii trecute.

Pe nemernici, Dumnezeu îi bate, uneori, și cu parul ! Proștilor, din cînd în cînd, le pune cîte o piedică, iar celor trufași le scoate cîte un bolovan în cale. 

Ca un făcut, în loc să avem parte de o arestare sau de o spargere la o bancă, de o dezvăluire cu Elena Udrea sau despre un fotbalist prins la o nevastă de ministru, seara a fost ocupată de accidentul cu victime de la Spitalul Victor Babeș. Nenorocire după nenorocire ! Prostie după prostie, de parcă ar ilustra cu probe un lung șir de decizii imbecile. Care și ele vin după o altă aberație. Este vorba de cruzimea cu care erau înmormîntați presupușii decedați de Covid. Ce să mai zici de caricaturalul ministru al Sănătății ?

-”Ministrul Sănătății este la fața locului și se ocupă de situație”, zicea, ca un apucat, Iulian Bulai pe o televiziune, el însuși un personaj caricatural și fără trecut profesional convingător.

Imposibil de agățat, imposibil de lămurit, imposibil de dovedit, cu un caracter de oțel în materie de agățat la putere primul ministru merge mai depate. Și după el, ministrul Sănătății și Dan Barna și Drulă și celalte drule mai mici și mai puțin cunoscute.

sursa:https://www.cotidianul.ro/domnul-ministru-este-la-fata-locului-si-se-ocupa/

DARIUS, cel mai lung iepure din lume (129 cm) a fost furat

 


Conform BBC, Darius, un iepure gigant continental, a dispărut din Stoulton, Marea Britanie, sâmbătă noaptea. Proprietara sa, Anette Edwards, a oferit o recompensă de 1.000 lire pentru recuperarea sa și a spus că „este o zi foarte tristă”.

La 129 cm, Darius este deținătorul recordului de cel mai lung iepure din lume, titlu câștigat în 2010. Poliția din zonă are motive să creadă că Darius a fost furat din curtea proprietarei sale, în timpul nopții de sâmbătă. Edwards a spus că iepurele „este prea bătrân să se înmulțească” și a implorat să fie returnat în siguranță.

sursa:https://www.dcnews.ro/cel-mai-lung-iepure-din-lume-129-cm-a-fost-furat_813954.html

Din 16 aprilie Grecia își redeschide granițele pentru turiști

 


SUNTEȚI PENIBILI CU TESTUL VOSTRU și cu CERTIFICATUL de VACCINARE ! UN OM BOLNAV NU PLEACĂ NICIODATĂ ca să se PLIMBE LA DRUM LUNG. 

VOI CARE PUNEȚI ACESTE RESTRICȚII AR TREBUI SĂ VĂ TRATAȚI LA CAP cât mai URGENT ! 

"Am discutat chiar astăzi (ieri, n.r.) cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Deci, practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo", a afirmat Claudiu Năsui, la Antena 3.

Ministrul Turismului a explicat şi condiţiile pentru ca la revenirea din Grecia în ţară turiştii români să nu intre în carantină.

"La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină", a menţionat Claudiu Năsui, potrivit Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/grecia-isi-redeschide-granitele-din-16-aprilie_814006.html

TRAGEDIILE SE ȚIN LANȚ ÎN ROMÂNIA - Prima decizie a lui Cîțu după tragedia de la Victor Babeș. Anunțul de la miezul nopții

 


Luni seară, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală în urma căreia trei persoane și-au pierdut viața, premierul Florin Cîțu a convocat o ședință de urgență la Palatul Victoria.

În urma întâlnirii pe care a avut-o cu Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne și Raed Arafat, șeful DSU, premierul Florin Cîțu a declarat că responsabilii statului fug de comunicare și că cetățenii ar trebui să beneficieze de informații mai transparente. De asemenea, premierul a mai spus că vinovații trebuie să plătească.

Redăm principalele declarații ale premierului Florin Cîțu

„Trei persoane au decedat. Nu știm de ce. Condolențe familiilor. A început și o anchetă. Am vorbit și cu ministrul Afacerilor Interne. Am cerut o anchetă cât mai rapidă. Suntem în război cu această pandemie de peste un an. presiunea pe spitale este foarte mare. Campania de vaccinare este singura soluție.

Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. Cetățenii au nevoie de comunicare. Tocmai de aceea l-am adus pe domnul Arafat, să explice ce s-a întâmplat. Avem nevoie de mai multă comunicare. responsabilii vor plăti”, a spus premierul.

Primul oficial pe care premierul Florin Cîțu l-a adus în fața opiniei publice pentru a explica de ce s-a produs tragedia de la Victor Babeș a fost Raed Arafat, secretar de stat la MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Declarațiile lui Raed Arafat

„În primul rând transmit condoleanțe. Ce spun acum poate fi modificat în funcție de ce date vor apărea. Ce vă spun acum e ce știu la acest moment. TIR-urile de ATI sunt fabricate ca să funcționeze în 2 modalități. Una este total independentă pe butelii de oxigen și generator propriu, când funcționează câteva ore.

Când funcționează pe perioadă mai lungă, ele se conectează la sursa de oxigen permanentă de regulă a spitalului. Intră în camera tehnică. Acolo există reductoare, care controlează presiunea de oxigen”, a spus Raed Arafat.

„Presiunea nu trebuie să fie lăsată să urce în jur la 5,8 maxim. Azi la un anumit moment presiunea a crescut peste 6. Cum? De ce? Asta face obiectul anchetei. Ventilatoarele care sunt de fabricație americană, când se depășește 6 bari intră în sistem de autoprotecție și se opresc.

Asta se pare că s-a întâmplat azi când ventilatoarele s-au oprit toate. Colegii au lucrat imediat să remedieze situația și să ventileze pacienții. Nu erau toți intubați.

Era un reprezentant al firmei care întreține ventilatoarele în curtea spitalului, dar nu a dorit să intre în TIR și să ajute, pentru că erau pacienți COVID. A preferat să rămână afară și să dea anumite indicații colegilor din TIR”, a mai spus șeful DSU.

„La acest moment este o anchetă a Poliției Capitalei care va stabili ce s-a întâmplat. Compania care a verificat ventilatoarele ulterior, clar că în jurul 16.25 ora României s-ar fi crescut presiunea brusc peste 6. Asta explică clar urgența care a apărut. Personal am aflat după ora 17.00. S-a ținut legătura și de către mine și dr. Călin Alexandru cu managerul de la spital, s-au trimis echipaje acolo.

Ulterior s-a ținut legătura și cu ministrul Sănătății. Instalația la TIR se face de firme autorizate și este făcut de o firmă specializată contractată de spital, de primărie. TIR-ul a funcționat luni de zile în Argeș”, a mai spus Arafat.

„Instalația la TIR se face de firme autorizate și este făcut de o firmă specializată contractată de spital, de primărie. TIR-ul a funcționat luni de zile în Argeș. Și acum a funcționat sâmbătă, duminică, azi până după-amiază fără probleme. Presiunea să fie mai mare înseamnă că de undeva s-a dat drumul sau cumva a crescut”, a mai spus șeful DSU.

sursa:https://evz.ro/florin-citu-dupa-tragedia-de-la-victor-babes-reprezentantii-statului-fug-de-comunicare.html

Toţi proprietarii de la bloc trebuie să ştie asta. Legea s-a schimbat ! Categoria care nu mai trebuie să plătească întreţinere !

 


Astfel, copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii, potrivit acestei modificări, informează Agerpres. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului. Iniţiatorul propunerii legislative, liberalul Florin Roman, a explicat în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a transmis Florin Roman, potrivit Agerpres.

Măsura propusă a mai fost aplicată în trecut. Mai exact, posibilitatea de a scuti părinții copiilor cu vârsta de sub trei ani de la plata întreținerii blocului s-a aplicat între 2017 și 2018, anul în care a apărut actuala legislație a asociațiilor.

Care era vechea legea a asociaţiei de proprietari – Legea 196/2018

Art. 75. – Jurisprudență

(1) Cheltuielile asociației de proprietari sunt cheltuieli legate de exploatarea, repararea sau întreținerea proprietății comune și cheltuielile pentru asigurarea serviciilor de care beneficiază proprietarii și care nu sunt facturate individual către proprietățile individuale.

(2) Cheltuielile asociațiilor de proprietari, în funcție de modul de calcul și de criteriile de repartizare pe proprietăți individuale, sunt următoarele:

a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți individuale;

b) cheltuieli pe consumuri individuale;

c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcție de suprafața utilă a proprietății individuale;

d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari;

e) cheltuieli pe consumatori tehnici;

f) cheltuieli de altă natură.

(3) Asociația de proprietari are obligația de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a cheltuielilor comune, în caz contrar hotărârile luate de adunarea generală a proprietarilor cu încălcarea acestor dispoziții sunt nule de drept.

(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.

(5) Prin excepție de la prevederile alin. (4), în baza hotărârii adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin.

Art. 76.

Stabilirea și repartizarea sumei care privește proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac în conformitate cu prevederile art. 48 alin. (5) coroborate cu prevederile art. 75 alin. (2).

Art. 77.

(1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat.

(2) Termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afișării.

(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere, prevăzute la alin. (1), se includ în fondul de penalități al asociației de proprietari și se vor utiliza cu prioritate pentru plata penalităților impuse asociației de proprietari de către terți, precum și pentru cheltuieli cu reparațiile asupra proprietății comune, reabilitarea termică sau consolidarea condominiului. Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere nu pot fi utilizate și în alte scopuri.

sursa:https://www.romaniatv.net/toti-proprietarii-de-la-bloc-trebuie-sa-stie-asta-legea-s-a-schimbat-categoria-care-nu-mai-trebuie-sa-plateasca-intretinere_5413618.html?utm_source=Bziro&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Lovitură teribilă în Europa ! Germania ar putea ieşi din UE. Cine ar putea da totul peste cap

 


Uniunea Europeană ar avea de suferit dacă Germania se hotărăște să iasă din blocul comunitar, așa cum a făcut și Regatul Unit. Totul este prevăzut în programul partidului ”Alternativa pentru Germania” pentru viitoarele alegeri.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) şi-a stabilit programul în viitoarele alegeri şi îşi axează campania asupra opririi restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19, unei linii mai ferme împotriva imigraţiei şi unei ieşiri a Germaniei din Uniunea Europeană (Dexit), relatează Euronews.

Partidul german de extremă dreapta şi-a stabilit aceste obiective în cadrul unui congres, în weekend, în vederea alegerilor legislative din toamnă, care urmează să fie marcate de plecarea de la putere a cancelarului Angela Merkel.

AfD, creată în 2013 cu voinţa ieşirii din zona euro, era mai reţinut, iniţial, în problema unei ieşiri a Germaniei din UE.

O cotitură către acest obiectiv a fost amorsată în alegerile europene din 2019, iar în weekend a fost stabilită clar în vederea alegerilor din toamnă.

Disensiuni interne

AfD, în pofida faptului că este principala formaţiune de opoziţie în Bundestag, este afectată însă de disensiuni interne şi stagnează în sondaje la un scor de aproximativ 10%, un scor de două ori mai mic decât al conservatorilor lui Merkel.

Formaţiunea şi-a înăsprit astfel tonul în probleme europene şi promovează o ieşire a Germaniei din UE.

Membrii partidului au votat în congresul din weekend în favoarea unei interziceri totale a reîntregirii familiei refugiaţilor, în contextul în care o tolera, până acum, în anumite cazuri.

Ei s-au pronunţat tot prin vot împotriva purtării măştii de protecţie, în speranţa de a profita de mişcarea împotriva restricţiilor anticovid, care câştigă teren în Germania.

sursa:https://www.capital.ro/lovitura-teribila-in-europa-germania-ar-putea-iesi-din-ue-cine-ar-putea-da-totul-peste-cap.html

PLIMBAREA FĂRĂ ROST A PACIENȚILOR DE LA UN SPITAL LA ALTUL, DUCE LA DECES

 


MĂI DRAGĂ, DACĂ PACIENȚII ERAU ÎN STARE CRITICĂ, DE CE I-AI PLIMBAT DE LA UN SPITAL LA ALTUL ? ”BOALA PERFIDĂ” DESPRE CARE FACI VORBIRE ESTE ÎN CAPUL TĂU, D-le ARAFAT. CÂȚI PACIENȚI AU SCĂPAT VII DE LA ”TERAPIE INTENSIVĂ” ? 

Un pacient care urma să fie transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foişor a decedat în urma unui stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, iar alte două paciente au decedat după transfer, în secţia ATI a unităţii medicale, a anunţat luni şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.

Unul dintre președintii  asociației pacienților a spus că 3 pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. 

”Situația este următoarea :  într-adevăr și din păcate, au decedat trei pacienți. Unul înainte de a fi preluat de ambulanța SMURD-ului de la Spitalul Universitar. A intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanță, fiind în stare critică. Alți doi pacienți, două paciente mai bine zis, în vârstă de 60 și 83 de ani, au decedat la Spitalul Foișor, după ce au fost internate în secția de terapie intensivă”, a spus Raed Arafat.

„Condoleanțe ! Sincer, ne pare rău de aceste situații. Avem de a face cu o boală perfidă, unde pacienții aflați în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți”, a mai spus Raed Arafat.

„Faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secțiunea ATI pentru a trata pacienții COVID. Era nevoie de lărgirea capacității ATI”, a adăugat Arafat.


sursa:https://www.bzi.ro/raed-arafat-despre-persoanele-decedate-de-la-spitalul-foisor-nu-este-adevarat-video-4166452?utm_source=website&utm_campaign=categorie&utm_medium=Actualitate