2.23.2022

Surda nu le-aude, dar le potrivește !

 

Într-un lamentabil spectacol de ipocrizie, în speranța de a-i compromite cât mai mult pe transportatorii-protestatari pentru libertate, o parlamentară „liberală” canadiană (din partidul lui Trudeau) a vehiculat ideea că claxonarea „honk-honk” (tit-tit, sloganul neoficial al susținătorilor tiriștilor) ar însemna pe limba extremiștilor de dreapta „Heil Hitler”. Pe emitenta acestei perle o cheamă Ya'ara Saks și nu puteam să n-o facem mai celebră decât a făcut-o deja numele ei de familie (care, apropo, conține doi de „S”, cu siguranță un acronim pentru S.S., dacă nu pentru Trudeau Saks)...

 Numai că demonstranții din Ottawa nu erau extremiști, ci oameni pașnici, iar eticheta de „naziști” sau „fasciști” pentru protestatarii anti-restricții a fost pusă în tot spațiul occidental de guvernările de extremă stânga (neomarxiste sau socialiste). Faptul că membra unui partid liberal (pretins de dreapta), transformată incognito în comisăreasă a poporului, adoptă limbajul extremei stângi ar trebui să constituie un semnal de alarmă (honk-honk) pentru întregul eșichier politic canadian. La fel de simptomatic este și modul în care majoritatea covârșitoare a reprezentanților poporului, indiferent de afilierea politică, au votat împotriva poporului și în favoarea măsurilor discreționare pentru guvernul de represiune Trudeau. 

https://www.activenews.ro/stiri/Surda-nu-le-aude-dar-le-potriveste-Soferii-protestatari-din-Convoiul-pentru-Libertate-fac-Honk-Honk-din-claxoane-iar-deputata-din-partidul-lui-Trudeau-intelege-Heil-Hitler-172943

Ungaria, împotriva sancțiunilor contra Rusiei, Austria și Italia vor sancțiuni mai ușoare

 

Blocul european a fost divizat în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, arată postul CNBC, Ungaria, Austria și Italia fiind de altă părere decât restul statelor UE

La o reuniune a Comitetului Reprezentanților Permanenți ai țărilor UE, Ungaria nu a susținut un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pe care Bruxelles-ul urmează să îl introducă ca răspuns la recunoașterea Donețkului și Luganskului, arată postul american CNBC.

"Toate ţările susţin deschis noi sancţiuni împotriva Rusiei, cu excepţia uneia - Ungaria. Au subliniat importanţa dialogului", a declarat un diplomat european, citat de postul TV.

Reprezentanța Franței în Consiliul UE a anunțat marți că s-a încheiat prima întâlnire Coreper, în cadrul căreia ambasadorii UE și-au exprimat hotărârea de a „adopta sancțiuni direcționate împotriva celor implicați” în acțiunile Rusiei.

Dar Ungaria nu este singura care nu este de acord cu blocul european. Austria și Italia ar fi dorit măcar sancțiuni mai ușoare, arată același post american.

GHEORGHE PIPEREA : ”Religia este singurul antidot natural la „infectarea” lumii cu supunere”

 


Avocatul Gheorghe Piperea arată că religia este, azi, singurul antidot natural la „infectarea” lumii cu supunere, inegalitate și egoism cinic, adică inversul libertății, egalității și fraternității

Avocatul Gheorghe Piperea arată pe contul său de facebook că globalismul regresist de azi este un sistem dogmatic în sine care vede în om o ființă maleabilă, re-modelabilă, re-editabilă, iar nu o ființă simțitoare, dotată de la Dumnezeu cu liber arbitru, rațiune și emoționalitate fraternă.

De aceea, el consideră că religia este singurul antidot la actuala situație, pentru că, dacă îți raportezi viața la ceva ce nu aparține acestei lumi, ci este mai presus de ea, ești liber în spirit și simțire și nimic de pe acest pământ, în această viață, nu te poate supune sau înrobi.

”Dacă te raportezi la același principiu divin, ultim și unic, ești egal în demnitate și în fața destinului cu bogatul și cu săracul, cu bătrânul și tânărul, cu regele sau cu cerșetorul. Ai aceleași (ne)șanse”, scrie Piperea pe contul său de socializare.

Sensul adânc, fundamental, al euharistiei

El mai arată că dacă îți închini viața unui scop înalt, unui ideal, unei credințe și rațiuni de a fi, pe care multe alte persoane le împărtășesc, atunci poți trăi bine, cu sens, chiar în această viață, în mijlocul comunității tale, în deplină fraternitate și în benefic altruism. Acesta este sensul adânc, fundamental, al euharistiei, împărtășania creștină și al tuturor celorlalte tipuri de comuniune spiritual religioasă, explică Piperea, el spunând că a trăi înseamnă a împărtăși, a dărui, a lăsa binele intrinsec din tine să se multiplice, să meargă mai departe.

Pe de altă parte, atrage el atenția, sărăcirea și sentimentul de insecuritate determină omul obișnuit să caute cu disperare sfori de care să se agate (chiar dacă sunt sforile păpușarilor) sau plase de siguranță care să îl prindă în caz că va cădea.

”Trivializat, aceste sfori pot fi ideologiile transformate în religii, tehnocrații și fuhreri digitali auto-mandatați ca profeți ai progresului, alchimia bio-tehnologică și șamanismul genetic, scientologia new age și transhumanismul”, arată avocatul.

Cine ia locul religiei

El explică și faptul că, dacă dispar religiile tradiționale nu înseamnă că dispare sentimentul religios, ci că locul gol creat se umple cu religii de substituție - nazism, comunism, covidism, el oferind ca exemplu faptul că pe străzile noastre și în muzee au apărut picturi și poze iconice cu profeții și apostolii covidismului, ba chiar pomi de iarnă din fiole de vaccin folosite.

”Religiile de substituție sunt religii telurice, religii ale burții. Picajul ideologiilor însoțește religiile de substituție/politice. Ceea ce rezultă din acest melanj rezidual sunt : incertitudinea, tulburarea, lipsa reperelor și a miturilor, lipsa motivației colaborării sub aureola unor valori/idealuri, individualismul și segregarea, apetența bolnăvicioasă pentru lumi virtuale, simulate, populate cu avataruri/doppelganguri ale persoanelor din viața reală sau, mai nou, metaverse-uri”, decriptează Piperea fenomenul religios deviat.

Rolul religiilor tradiționale

De aceea, atrage el atenția, normal și sociologic sănătos, soluția, antidotul la acest agent patogen al trivializării și al „burtificării” omului este întoarcerea la religiile tradiționale, care pun accent pe împărtășirea suferințelor și a bucuriilor (euharistia), pe ritualurile de trecere, pe interiorizarea sacrului și pe valori spirituale, desprinse de mundan și carnal.

Secularizarea în schimb, arată avocatul, ridicată la rang de politică globală de elitele auto-mandatate ale lumii, de la comuniști încoace, merge azi în sens invers, căci oamenii nu se hrănesc doar cu pâine și nu se vindecă doar cu doftoricale.

El arată însă că oamenii devin din ce în ce mai tradițional religioși și că în 2017, peste 84% dintre pământeni erau credincioși, cei mai mulți fiind creștini (2,3 miliarde), mulsulmani (1,8 miliarde), hinduși (1,1 miliarde) și budiști (0,5 miliarde).

Piperea consideră chiar că procentul a crescut după pandemie, unde s-au întâmplat, ca principale fenomene economice și sociale, sărăcirea populară și pierderea încrederii în statul laic, cel care, prin intermediul tehnocraților, al birocraților și al presei miluite cu sponsorizări și donații cu sarcini, a mințit atât de mult și atât de grav lumea încât până și democrația reprezentativă și contractul social au ajuns să fie considerate greșeli sau minciuni.

Marea Britanie nu a văzut dovezi ale trimiterii trupelor rusești în Donbas

 

Ministrul britanic de Externe Liz Truss nu a văzut deocamdată dovezi ale faptului că Rusia ar fi trimis trupe în Donbass.

Nu există deocamdată o dovadă univocă a faptului că Rusia trimite trupe în Donbass, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii Liz Truss la postul TV Sky News, relatează RIA Novosti.

„Am auzit de la Putin însuși că expediază trupe, însă noi nu avem deocamdată dovezi complete că acest lucru se întâmplă”, a spus ea.

De altfel, vorbind în ajun cu jurnaliștii, liderul rus a declarat răspicat că nu a anunțat introducerea trupelor în Donbass.

"În primul rând, nu am spus că trupele se vor îndrepta încolo imediat după întâlnirea noastră aici - primul. Al doilea - este imposibil în general să prezici un tablou concret al posibilelor acțiuni, acest lucru depinde de situația concretă care se constituie la fața locului, pe teren, cum se numește”, a spus Putin.

Recunoașterea RPL și RPD

Pe 21 februarie, președintele Vladimir Putin a declarat într-un discurs televizat că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele respective. De asemenea, el a dispus să fie asigurată pacea în cele două republici. După cum a explicat șeful statului, el a luat această decizie pentru că cei care au pornit pe calea vărsării de sânge, violenței și fărădelegii nu recunosc nicio altă soluție pentru conflictul din Donbass, cu excepția celei militare. Cu rugămintea privind recunoașterea independenței republicilor s-au adresat liderii acestora.

În ultimele săptămâni, situația din Donbas s-a acutizat – Kievul a concentrat pe linia de contact o mare parte din armată și a bombardat milițiile locale, inclusiv din mijloace tehnice interzise. Din cauza pericolului unei invazii în regiune a trupelor regulate ucrainene, în Donbas a început evacuarea populației civile – copii, femei, bătrâni în regiunile din Federația Rusă. A fost anunțată mobilizarea generală.

Franța nu este de acord cu Biden în aprecierea evenimentelor din Ucraina

 

Ministrul francez al Finanțelor Le Maire : cuvântul „invazie” nu este potrivit pentru descrierea evenimentelor din Ucraina

Cuvântul „invazie” pe care l-a folosit președintele SUA Joe Biden nu este potrivit pentru a descrie ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, a declarat ministrul francez al Finanțelor Bruno Le Maire.

Anterior, Biden a spus că, prin ultimele sale acțiuni, Rusia a început „invazia” în Ucraina.

"Trebuie să ne cântărim cuvintele. Invazia este invazie. Și cred că acesta nu este cuvântul potrivit pentru această situație (în Ucraina - n.red.). Vom vedea ce pași va întreprinde în continuare președintele (Federației Ruse Vladimir) Putin, în următoarele ore, zile sau săptămâni. Dar ceea ce se întâmplă acum este o încercare de a încălca integritatea teritorială a Ucrainei și de a pune la îndoială acordurile internaționale", a spus ministrul la postul BFMTV.

Moscova respinge categoric planurile care i se atribuie privind escaladarea situației în jurul Ucrainei și declară permanent că nu amenință pe nimeni cu nimic, iar toate declarațiile de acest fel sunt folosite ca pretext pentru a disloca mai multă tehnică militară NATO în apropierea granițelor rusești. După cum a declarat anterior ministrul rus de externe Serghei Lavrov, Rusia nu creează niciun fel de pretexte pentru o situație de conflict în jurul Ucrainei. Potrivit acestuia, Rusia nu exclude ca isteria pe care o amplifică Occidentul în jurul Ucrainei urmărește să acopere linia Kievului îndreptată spre sabotarea acordurilor de la Minsk privind Donbasul. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, isteria informațională a SUA și NATO cu privire la Ucraina abundă în minciuni și falsuri.

În ultimele zile situația din Donbas s-a acutizat – Kievul a concentrat pe linia de contact o mare parte din armată și a bombardat milițiile locale, inclusiv din mijloace tehnice interzise. Din cauza pericolului unei invazii în regiune a trupelor regulate ucrainene, în Donbas a început evacuarea populației civile – copii, femei, bătrâni în regiunile din Federația Rusă. A fost anunțată mobilizarea generală.

Pe 21 februarie, președintele Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a independenței RPD și RPL și, de asemenea, a dat instrucțiuni ca să se asigure pacea în respectivele republici. După cum a subliniat Ministerul rus de Externe, această decizie a fost luată pe baza prevederilor Cartei ONU. Totodată diplomația rusă a adăugat că țara recunoaște cele două republici Dinețk și Lugansk în limitele în care conducerea lor își exercită atribuțiile.