10.20.2022

Elena Radu : ”Avocatul Poporului a atacat la CCR Legea privind Statutul judecătorilor și a procurorilor”

 


Elena Radu anunță că Avocatul Poporului a reclamat la Curtea Constituțională așa-numitele „Legi ale Justiției”:

Felicitări tuturor românilor care s-au implicat să facă demersuri pentru a stopa nebunia ! 

 

DOCUMENT:




https://www.activenews.ro/opinii/Vestea-Buna-Elena-Radu-Avocatul-Poporului-a-atacat-la-CCR-Legea-privind-Statutul-judecatorilor-si-procurorilor-176817


TUNUL de peste 100 de milioane de euro la achiziția de vaccinuri în România. Fostul ministru al Finanțelor rupe tăcerea

 


La patru zile după ce Parchetul European a anunțat că a deschis anchetă privind achiziția de vaccinuri anti-COVID în Uniunea Europeană, ca urmare a interesului public extrem de ridicat, un audit realizat la Ministerul Sănătății a constatat, la finalul anului 2021, un minus de inventar la vaccinurile COVID, de peste 533 de milioane de lei - adică peste 100 de milioane de euro, scrie Antena3.

După ce Kovesi, responsabilă cu investigația achiziției de vaccinuri, s-a întors în România, s-a dus țintă la Ministerul Finanțelor. Adică fix acolo unde se află toate documentele privind achizițiile de vaccinuri și de unde a izbucnit scandalul legat de contracte, care a dus la demisia ministrului Alexandru Nazare.

"Am transmis foarte clar faptul că volumele achiziționate depășesc necesarul, că vom avea un excedent care se va risipi, că banii se vor pierde și că trebuie făcută o strategie de rezolvare a acestei situații, pentru că o dată achiziționate dozele, ele trebuiau fie utilizate, fie cumva reutilizate prin vânzare sau contractele renegociate.

Dar aceste lucruri le-am spus și le-am transmis în scris în ședințele de guvern de anul trecut, ședințe de guvern ale căror stenograme pot deveni publice.

Volumul era mult prea mare și nu se justifica achiziția. Am avut discuții la reuniunea consiliilor miniștrilor de finanțe de la Lisabona, puțin după, în luna iunie anul trecut, și în momentul în care, într-o discuție informală cu alți patru miniștri de finanțe, le-am transmis care este volumul achiziționat de România a fost un moment cel puțin bizar, pentru că toți au fost mirați de un volum atât de mare achiziționat de România", a spus Alexandru Nazare, fostul ministru de Finanțe care a fost demis imediat după ce acesta a declarat că a avut rezerve când România a decis să cumpere 120 de milioane de doze de vaccinuri la o populație de nici 20 de milioane de locuitori. 






https://www.activenews.ro/stiri/Nereguli-de-peste-100-de-milioane-de-euro-la-achizitia-de-vaccinuri-in-Romania.-Fostul-ministru-al-Finantelor-rupe-tacerea-Am-transmis-foarte-clar-faptul-ca-volumele-achizitionate-depasesc-necesarul.-Nu-se-justifica-achizitia-176783

LIZ TRUSS, premierul de sacrificiu al Marii Britanii, A DEMISIONAT din funcție după doar 44 de zile

 


Liz Truss, premierul de sacrificiu al Marii Britanii a demisionat din funcție după doar 44 de zile, potrivit Daily Mail și The Guardian.

Anunțul, făcut de Truss în fața Downing Street, vine în urma prăbușirii piețelor și pierderii a doi miniștrii cheie. 

Truss va fi primul ministru cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit.

Atașăm mai jos declarația acesteia:

„Am intrat în funcție într-o perioadă de mare instabilitate economică și internațională. Familiile și întreprinderile erau îngrijorate de modul în care își vor plăti facturile. Războiul ilegal al lui Putin în Ucraina amenința securitatea întregului nostru continent. Iar țara noastră fusese ținută pe loc prea mult timp de o creștere economică scăzută. Am fost aleasă de Partidul Conservator pentru a  schimba această situație. Am obținut rezultate în ceea ce privește facturile la energie și reducerea asigurărilor naționale. Și am stabilit o viziune pentru o economie cu impozite reduse, cu o creștere economică ridicată - care să profite de libertățile oferite de Brexit. Recunosc însă că, dată fiind situația, nu pot îndeplini mandatul în baza căruia am fost aleasă de Partidul Conservator. Prin urmare, am vorbit cu Majestatea Sa Regele pentru a-l anunța că demisionez din funcția de lider al Partidului Conservator. În această dimineață m-am întâlnit cu președintele Comisiei 1922, Sir Graham Brady. Am căzut de acord că vor avea loc alegeri pentru conducerea partidului, care vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare. Acest lucru ne va asigura că rămânem pe calea realizării planurilor noastre fiscale și că menținem stabilitatea economică și securitatea națională a țării noastre. Voi rămâne prim-ministru până când va fi ales un succesor.

Vă mulțumesc .”


https://www.activenews.ro/stiri/LIZ-TRUSS-premierul-de-sacrificiu-al-Marii-Britanii-A-DEMISIONAT-din-functie-dupa-doar-45-de-zile-176828

Un submarin american de atac din clasa Los Angeles s-a aflat în vecinătatea exploziei Nord Stream din 26 septembrie 2022

 


Un submarin american de atac din clasa Los Angeles s-a aflat în vecinătatea exploziei Nord Stream din 26 septembrie și ar fi putut avea un rol în paralizarea conductei subacvatice care transportă gaze naturale din Rusia în Germania, potrivit unui membru al echipajului P-8 al Marinei. Poseidon care a survolat conducta avariată la scurt timp după ce a avut loc explozia.

După cum s-a raportat anterior, grupul cu pălărie albă a armatei americane a arestat echipajul lui Poseidon după ce a primit dovezi credibile care leagă ofițeri de rang înalt loiali regimului Biden de o operațiune False Flag menită să pară ca și cum președintele rus Vladimir Putin și-a distrus propriile venituri sursă — o ipoteză cea mai neîncrezătoare.

Piloții lui Poseidon au suferit mai multe interogații, au declarat surse JAG pentru Real Raw News și s-au păstrat la povestea lor originală – au fost deviați către Nord Stream în urma exploziei și li s-a spus să supravegheze acustic zona pentru semne de activitate submarină rusă. Ei au spus că au aruncat geamanduri sonar și au zăbovit lângă conductă, apoi, negăsind nicio dovadă a vreunei activități submarine, au plecat din zonă pentru Peninsula Kamchatka, conform ordinelor lor.


https://realrawnews.com/2022/10/us-submarine-was-near-nord-stream-explosion/