4.07.2021

ȘTIRI NOI la NTD-România

 

Actriţa Manuela Hărăbor, despre restricţiile la slujba de Paşte: "Habar nu au în ce constă slujba de Înviere. Nu ai cum să o scurtezi"

 


Actriţa Manuela Hărăbor a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Decisiv" realizată de Cătălina Porumbel la Antena 3, restricțiile propuse de autorități pentru slujba de Paşte. Cât despre măsurile de relaxare la restaurante şi festivaluri, actrița a precizat că sunt proaste.

Potrivit restricțiilor preconizate de autorități, slujba din noaptea de Înviere ar urma să se încheie la ora 2 dimineața. Mii de credincioși s-au declarat deja revoltați de aceste propuneri şi spun că nu sunt fondate.

De aceeași părere este şi actrița Manuela Hărăbor care spune că "oricât de repede s-ar derula slujba nu se poate încadra nimeni în timpul propus de autorități. Orice om care a mers la biserică știe clar cum are loc o slujbă.

„Cei care au propus restricțiile habar nu au în ce constă slujba de Înviere”

"E ca și când pe dumneavoastră nu vă lasă să vă faceți meseria și vă spune, dar știi nu ai voie decât jumătate din desfășurătorul pe care îl aveți că nu mai e timp. Dar o slujbă religioasă în Biserica Ortodoxă se bazează pe niște canoane și pe niște tipicuri. Nu sunt făcute de oameni așa au fost lăsate de la Sfinții Apostoli. Ori este o aberație. Acești domni care au pus restricția asta până la două dimineața, habar nu au în ce constă slujba de Înviere.

Nu este o simplă vizită la o biserică, în care un preot împarte lumina în această lume. De-a lungul anilor toate slujbele de Înviere au avut loc în exterior, după aceea se intră în biserica şi se continuă slujba cu Trenia şi Sfânta Liturghie. Oricât de repede înainte, să zicem că o spui, ceea ce nu face, pentru că sunt răspunsurile de la strană. O slujbă de Înviere în timpul nopții durează până la 4:00 dimineața. Nu ai cum să o scurtezi. Orice om care merge la biserică, măcar o dată, duminica, știe că slujba începe undeva pe la 8:30 și se termină undeva la 12:45", a mai spus Manuela Hărăbor.

Restricțiile sunt discriminatoare

Referitor la deschiderea festivalurilor cu 4 variante (vaccinare, testare PCR, certificat anticorpi, test rapid la festival) actriţa a spus că aceste măsuri de relaxare sunt proaste.

"Încă trăim într-o democrație, încă ne numim liberi şi nu poți să împarți populația în două, vaccinați, nevaccinați, testați netestaţi. Nu putem să dăm reguli comune pentru teatre şi restaurante. La restaurant omul vorbește, deschide gura mănâncă, bea, socializează. La teatru, după ultimele reguli, există distanțare între spectatori. Nu se uită nici în stânga nici în dreapta şi nu se vorbește. Sunt absolut discriminatorii măsurile", a mai spus actriţa Manuela Hărăbor.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/social/actrita-manuela-harabor-despre-slujba-de-paste-598005.html

Mamă şi copil cu handicap, daţi afară din magazin. "Nu aveţi voie să intraţi"

 


ALOOO  U.S.R.  !  AVEȚI UNA LA SATU MARE BUNĂ PENTRU ADUNĂTURA VOASTRĂ DE ISTERICI 

O femeie din Satu Mare spune că a fost dată afară dintr-un magazin, deoarece copilul acesteia ar suferi de autism. Cea care ar fi dat-o afară ar fi o angajată a magazinului, care i-ar fi spus că  nu are voie să intre, dacă copilul este bolnav. 

""Ai un copil cu autism ? N-AVETI VOIE SA INTRAȚI !!! VĂ ROG IEȘIȚI !!!" Da da..exact cum ai citit... s-a întâmplat pe 06.04.2021, între orele 14.45-15.00 la aleea de second hand-uri (nu îmi amintesc cum se numește strada) care începe de la Piața Mare și merge spre parcul central...

Da, am un copil cu autism, da, este puțin neliniștit, dar nu făcea gălăgie cine stie cât de mare ca să merităm să fim tratați chiar in halul ăsta..Deci am intrat la "magazinul" din chestie, copilul țipa, dar doar foarte puțin. Poate pentru cineva fără un pic de răbdare era enervant.

Cum am intrat, o doamnă imediat mă întreabă: "Dar care-i problema cu copilul ?". "Are autism" - răspund eu...

"Atunci n-aveti voie să intrați, VA ROG IEȘIȚI !!!", și arată spre ușă...

POFTIM ??? Întrebam, chiar nu mi se părea real ceea ce am AUZIT... "N-AVETI VOIE SĂ INTRAȚI, IEȘIȚI !!!". Am rămas șocată. M-am uitat în ochii ei (sigur a înțeles din privirea mea la ce m-am gândit, și unde o trimiteam) și fără să scot un cuvânt am ieșit cu copilul din magazin... Da, puteam să fac scandal, dar nu e de mine. 

Dar în 2021 sa fii discriminată și umilită în halul ăsta fără să faci nimic rău, numai pentru că ai un copil cu handicap este foarte foarte trist... Este strigător la cer cât de umiliți și netratați corespunzător sunt acești copii cu un anume grad de handicap...

Sunt niște copii minunați, ar fi destul niște OMENIE și ÎNȚELEGERE ...

Eu și copilul meu ne continuăm viața, nu am luat la suflet, dar totuși... Este foarte trist...", a transmis B.P. Orha, o femeie din Satu Mare, Asociaţiei Castelul Erhardt, care se ocupă de copii cu astfel de probleme. 


sursa:https://www.dcnews.ro/mama-si-copil-cu-handicap-dati-afara-din-magazin-nu-aveti-voie-sa-intrati_812948.html

Numărul maxim de clienți permis într-un magazin va fi afișat la intrare, anunță prefectul Capitalei

 


Prefectura Capitalei a anunțat că numărul maxim de clienți permis într-un magazin va fi afișat la intrare. Anunțul vine după întâlnirea cu retailerii din București. 

Magazinele mari și medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel puțin 7 metri pătrați, iar magazinele mici doi metri. Pentru a nu apărea discuții, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți admiși simultan, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Acesta a spus, miercuri, după întâlnirea cu retailerii, că toți au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare. Magazinele mari și medii vor respecta calculul clientelei utilizând cota de cel puțin 7 mp per client. În ceea ce privește magazinele mici, acestea vor respecta distanțarea de 2 metri între clienți.

”Magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți”

„Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți în magazin. În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri”, a spus Stoica.

Aceste măsuri nu sunt unice și obligatorii pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienți, potrivit prefectului. Propuneri suplimentare trebuie să ajungă la Prefectura București până joi, la orele prânzului, anunță Mediafax. 

sursa:https://www.dcnews.ro/numarul-maxim-de-clienti-permis-intr-un-magazin-va-fi-afisat-la-intrare-anunta-prefectul-capitalei_812971.html

Despre PENSIILE CALCULATE GREȘIT

 


Românii care au primit pensii calculate greşit îşi vor primi banii înapoi, indiferent de câţi ani au trecut de la momentul în care funcţionarii au greşit calculul. Termenul de prescripţie va fi eliminat, aşa cum reiese dintr-un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege completează legea 263/2010, în sensul reglementării unei excepţii de la regula privind termenul general de prescripţie pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului de pensie a sumelor neplătite de către organul administrativ competent din cauza unei erori materiale intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, potrivit Agerpres.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă”, arată un amendament la raportul de admitere a proiectului.

Conform articolului 107, alineatul (1) din legea menţionată, „în situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire. Alineatul (2) al articolului 107, la care face referire amendamentul adoptat de deputaţi, prevede că „sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor”.

În acest moment, pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit pensiile primesc înapoi banii doar pentru ultimii 3 ani cât este termenul general de prescripție.

sursa:https://www.dcnews.ro/pensiile-calculate-gresit-decizie-a-parlamentului_812939.html

DRUMUL SPRE ”PARADIS” ÎL CONSTRUIM CU MITEA și CU MÂINILE NOASTRE

 


NU, NU MĂ GRĂBESC SĂ AJUNG ÎN PARADIS. MAI AM MULTE DE FĂCUT AICI, PE PĂMÂNT. AM O MISIUNE ȘI VREAU S-O ÎNDEPLINESC, ALTFEL CE ROST A MAI AVUT VENIREA MEA PE PĂMÂNT. 

Fiecare dintre noi a venit cu un rost anume pe Pământ. Unii sunt conștienți de acest lucru, alții nu sunt conștienți. Unii realizează mai repede scopul venirii lor pe Pământ, alții mai lent, dar foarte mulți niciodată.

Venim pe Pământ pentru că aici există condițiile necesare pentru prima treaptă de dezvoltare a noastră din toate punctele de vedere. Vibrațiile Pământului sunt foarte puternice și ne ajută să ne dezvoltăm mai rapid decât oriunde în altă parte. 




În 1952, fizicianul german W.O.Schumann a descoperit că Pamantul este înconjurat de un puternic camp electromagnetic, aflat pe partea inferioara a ionosferei, la o distanta de aproximativ 100 kilometri. Acest camp avea atunci o rezonanta de 7.83 pulsatii pe secunda. Rezonanta aceasta a primit numele celui care a descoperit-o, rezonanta Schumann.

S-a descoperit că toate fiintele vertebrate si creierul uman vibreaza pe aceasta frecventa. Este considerata un fel de memorie biologica, care mentine echilibrul vietii. Orice dereglare de la această frecventă se manifestă prin boală, practic nu putem fi sănatosi decât daca suntem acordati la aceasta vibratie.

Pamantul poate fi considerat un organism viu, cu un bioritm propriu, iar rezonanta Schumann este vibratia sa, asemanatoare batailor inimii umane.

Timp de mii de ani, rezonanta Terrei a fost de 7.83 Hz. Incepand de la sfarsitul ultimului mileniu, aceasta frecventa s-a constatat că se accelereaza gradat si consecvent. Bataia “inimii” Pamantului sau Rezonanta Schumann creste printr-o frecventa sustinuta, armonioasa si sincronizata de 13.13 Hz, ducand catre inversarea polilor magnetici. Aceasta frecventa are un puternic impact asupra starilor noastre fizice, emotionale, mentale si spirituale.

Atunci  cand frecventa Pamantului este, in mod consecvent, de 13.13 Hz, undele energetice rezoneaza cu celulele noastre primordiale, reprezentand catalizatorul unui fenomen cuantic în ADN-ul uman. Celulele noastre primordiale sunt 8 la numar, primele 8 celule care se formeaza dupa fuziunea ovulului cu spermatozoidul. Aceste celule se afla intre chakra bazală si cea sacrală. Ele sunt depozite inteligente de energie pură ”Chi” , sunt locul in care potentialul nemanifest se transformă în manifest, in care energia devine materie si sunetul, lumina se materializează în formă.

Prin frecventa constantă de 13.13 Hz, vibratia Pamantului rezoneaza cu celulele umane primordiale si cu glanda pineală, provocand o schimbare cuantica in ADN-ul nostru. Este activată si trezita constiinta glandei pineale si limbajul biologic înnascut al ADN-ului din celulele umane primordiale. Energia fotonică din celulele primordiale se elibereaza si este activat ADN-ul acestor celule. Cele 64 de coduri de lumina din ADN-ul uman se activeaza si se acordeaza vibratiei Pamantului. Astfel, stările noastre încep să se schimbe, vom experimenta transformari profunde la nivel fizic, emotional, mental si spiritual.

Fizic, vitalitatea celulara se va amplifica, pe masura ce corpul nostru va digera energia fotonica si cuantica a plantelor si a luminii solare. Ne vom aminti cum să folosim energiile cosmice pentru a ne vindeca de boli si a ne acorda cu rezonanta Câmpului Eteric.

Mental, Emotional vom trece de la sinele egotic către alinierea la conștiinta divină. Compasiunea, bunatatea, recunostinta ne vor ghida actiunile, pe masură ce vom ceda chemarii catre cel mai inalt potential al sufletului nostru.

Spiritual ne vom acorda la o înțelepciune mai profunda, la adevarul universal, care deriva din iubire. Fiecare om va servi acestei ascensiuni globale si cosmice în constiintă. Constiinta noastra se trezeste, deschide poarta catre tărâmuri mai inalte de constientizare, pe masură ce Pamantul vibreaza pe frecventa de 13.13 Hz. Vom deveni canale constiente, prin care constiinta 6D va intra in constiinta 5D.

Constiinta 5D este un nivel prin care realizam ca suntem suflete care au o experientă umană aici, pe Pamant. Aceasta constiinta apare la nivel fizic, material, separată de Pamant, de Umanitate, de Cosmos. De fapt, omul nu este decat un fractal din câmpul Creatiei, o parte integrantă din întreg. Atunci cand omul realizeaza constient acest lucru, incepe sa-si trăiasca viata in serviciul a ceva mai presus de sine. Incepe sa depaseasca structurile patriarhale vechi si sistemele de pana acum, acordându-se Mamei Pamant.

Vedem, percepem lumea prin noi însine si prin modul in care trăim zi de zi. Suntem chemati sa ne predam iubirii, să fim ghidati spre a servi iubirea si să participam la aceasta vindecare evolutionista personala si planetara.

În ultima perioadă, mai ales de când s-au impus restricțiile datorită pandemiei, UNII PSEUDOCERCETĂTORI susțin că vibrațiile Pământului ar fi scăzut. NU, NICIDECUM. Pământul vibrează în mod natural ca urmare a unei varietăţi de procese geologice, însă activităţile umane, printre care se numără călătoriile şi activităţile industriale, produc, de asemenea, vibraţii care străbat scoarţa Pământului și care fac ca ”murmurul” Pământului să se distingă mai greu. Zgomotul seismic produs de oameni poate îngreuna detectarea activităţii seismice naturale a Pământului, de către senzori. Va fi mult  mai important  să construim senzori mai performanți ca să putem face diferenţa între zgomotul natural şi cel provocat de oameni, astfel încât să  ”ascultăm” şi să monitorizăm mai bine mişcările solului de sub picioarele noastre.

CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE SĂ CONSTRUIM, NU SĂ DISTRUGEM !

D.ROMAN

Familia lui Nelu Ploieșteanu refuză înmormântarea COVID. Mara Bănică: ''Dacă nu avem nici dreptul să murim, ce Doamne iartă-mă drept mai avem?''

 


A fost scandal la IML, când familia artistului a mers marți să ridice trupul neînsufleţit al lui Nelu Ploieșteanu. Până la urmă, acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât familia refuză să îl îngroape după protocolul COVID, în condițiile impuse de autorități. 

Mai mult, rudele lui Nelu Ploieşteanu consideră că ceea ce se întâmplă este o batjocură la adresa artistului.

Sunt cinci zile de când artistul a decedat, iar trupul neînsuflețit este în continuare la IML.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, jurnalista Mara Bănică a criticat aspru felul în care s-a gestionat situaţia cu care s-a confruntat familia regretatului artist.

Mara Bănică: ''S-a întâmplat o nebunie care nu se mai opreşte, de cinci zile de când nea Nelu a murit''

''S-a întâmplat că am avut onoarea să îi cunosc familia în zilele astea şi să îmi dau seama cât de frumos îşi pot purta durerea, cât de decent şi cât de elegant, exact aşa cum era nea Nelu pentru cei care l-am cunoscut. Un rafinat, un om de un bun-simţ extraordinar. Nu cred că poate exista cineva care să îl fi cunoscut, să spună că nu era omul pe care eu încerc să îl descriu acum.

Pe mine, fiica lui Nelu Ploieşteanu m-a sunat noaptea aceea în care a murit. Nici nu mai ştiu, cred că era 3 dimineaţa, ceva de genul ăsta. A doua zi dimineaţa a mers la spital. Ea mă mai rugase să o ajut cu un apel public, pentru că în momentul în care Nelu Ploieşteanu a fost intubat, familia nu primea niciun fel de informaţii de la spital (...) În momentul decesului, la un moment dat, a fost o discuţie care mie nu îmi îngăduie familia să o fac publică în totalitate, dar care poate fi probată. A fost o discuţie în biroul managerului legată de prezenţa acestu virus în continuare în corpul lui nea Nelu sau nu. El era deja de trei săptămâni intubat şi după bine ştim, după 14 zile se iese din carantină.

Familia lui Nelu Ploieşteanu a cerut ca artistului să i se facă autopsie

Cred că este o logică de bun-simţ, pe care poate să o facă şi un copil (...) Am sugerat să se facă această autopsie. Este dreptul fiecărui aparţinător să ştie şi să îşi poată înmormânta tatăl, fratele, sora, soţul, soţia, ferească Dumnezeu copilul, că au fost şi cazuri de astea, aşa cum suntem obişnuiţi, fie că suntem creştini ortodoxi, catolici, orice am fi. Această cerere pentru autopsie, atenţie, se depunde la morga spitalului şi ajunge la un domn procuror care analizează şi aprobă sau nu. Cererea familiei a fost aprobată. Vineri seară, cadavrul este dus de la Florească la Institutul Naţional de Medicină Legală. De vineri seară până luni dimineaţă, nu a existat absolut nicio informaţie. De fapt, până aseară (...)

Probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive

Abia astăzi de dimineaţă la 10:30 familia a fost anunţată că probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive (...) Cinci zile, nu ştiu, nu lucrăm, nu avem voie să ne îmbolnăvim, sâmbătă, duminică, nu avem voie să murim, nu avem voie să nimic pentru că este weekend şi apoi, nu neapărat pentru că Nelu Ploieşteanu era un om atât de cunoscut, cu peste 50 de ani de carieră, mi se pare anormal, strigător la cer.

Discuția dintre Mara Bănică și șefa DSP București

Azi dimineaţă, la ora 9:30-10:00, m-a sunat şefa DSP Bucureşti, pentru că nu îi răspundea la telefon fiica lui Nelu Ploieşteanu. Mi-a spus că testul este pozitiv şi că din păcate nu poate avea loc o înmormântare aşa cum trebuie, dar că oricum nu ţine de ei. Am spus, cum, nici măcar o slujbă? Nu, slujbă în curtea bisericii nu e reglemenată în lege să nu se facă. Eu am luat de bună informația, am transmis-o mai departe și am vorbit la Biserica Sfantul Gheorghe Nou încercând să aibă loc această slujbă de înmormântare în curtea bisericii, după care să mergem cu el la cimitir. Preptul a spus, trebuie să întreb la Patriarhie. De acolo i s-a spus să spună DSP dacă se poate. Îi scriu șefei DSP București întrebând-o dacă pot depune o cerere în care să vă întreb dacă este interzis sau nu de lege să se facă o slujbă de înmormântare în curtea unei biserici. Răspusul a fost: poți să depui o cerere, răspunsul va fi nu. (...) În lege nu e stipulat. Până la urmă pot să fac această slujbă oriunde. Care e diferența dacă o fac în cutea unei biserici sau o fac în curtea unui cimitir. Eu nu văd diferența. Dacă o vede cineva, să mi-o explice și mie. Nu pot să îmi dau seama (...)

''Au spus că nu se poate să îl îmbrace''

Cei care manevrează cadavre în costume anti-COVID, îl ating oricum. Care e diferența că îl atingi și îl pui într-un sac, sau că îl îmbraci în hainele lui. Nu e vina lor. Eu i-aş întreba care e diferenţa, pe cei care impun aceste reguli.

''Dacă nu avem nici dreptul să murim, ce Doamne iartă-mă drept mai avem?''

Mihai, eu vreau să îţi mulţumesc în numele familiei lui Nelu Ploieşteanu pentru încercarea ta, care cred că e unică în România, de a alina durerile pe care oamenii le resimt în atât de multe familii (...) DSP-ul refuză aceste derogări. Nu ştiu ce se întâmplă la noi. Este strigător la cer. Adică, dacă nu avem nici dreptul să murim, ce Doamne iartă-mă drept mai avem?'', a spus Mara Bănică într-o intervenţie telefonică la Sinteza Zilei.

sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/nelu-ploiesteanu-inmormantare-covid-mara-banica-597935.html

Ungaria începe relaxarea măsurilor după ce a vaccinat deja un sfert din populație

 


UN GUVERN RESPONSABIL, NORMAL LA CAP, AȘA PROCEDEAZĂ !

Ungaria şi-a vaccinat un sfert din populaţie şi începe relaxarea restricţiilor.

Sectoarele comercial şi al serviciilor vor începe să se redeschidă în Ungaria, după ce un sfert din populaţia de circa 10 milioane a acestei ţări a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat marţi premierul Viktor Orban, care doreşte să evite încă un an de recesiune economică, relatează agenţiile Reuters şi MTI, potrivit Agerpres.

Am atins astăzi un prag important. De un an trăim în condiţii ca în vreme de război, sub restricţii, interdicţii şi pierderi personale. Acest virus a pornit un război împotriva noastră şi singurele arme pe care le avem pentru a-l câştiga sunt vaccinurile (...) În ultima lună am crescut vaccinările de două ori şi jumătate, aşadar începând de mâine magazinele se pot redeschide şi serviciile pot fi reluate. Vor fi în continuare reguli antiepidemice, vă rog să le respectaţi, a transmis Viktor Orban într-un mesaj video pe Facebook.

El a mulţumit personalului medical pentru efortul său şi a promis continuarea vaccinării într-un ritm susţinut, cerându-le insistent cetăţenilor să se înregistreze pentru vaccinare. Ungaria poate fi, Ungaria va fi ţara europeană unde fiecare primeşte cel mai repede un vaccin. Pentru noi fiecare viaţă contează, a mai spus premierul ungar în acelaşi mesaj.

Relaxarea restricţiilor nu vizează acum şcolile

Relaxarea restricţiilor nu vizează acum şcolile, care se vor redeschide pe 17 aprilie. Hotelurile rămân însă închise, la fel şi restaurantele, care vor putea face numai livrări.

Ungaria a înregistrat săptămâna trecută un record de decese provocate de COVID-19, timp de câteva săptămâni având şi cea mai ridicată rată a deceselor în lume, iar medicii au avertizat că spitalele şi-au depăşit capacitatea, sugerând astfel că guvernul ar trebui să amâne redeschiderea.

Acesta din urmă semnalase la rândul său că sistemul sanitar se află sub o presiune extremă, deşi Ungaria este printre cele mai avansate ţări din UE în privinţa vaccinării, după ce a achiziţionat de asemenea vaccinuri din Rusia şi China, în completarea celor cumpărate prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană.

Ungaria, departe de o rată a vaccinării care să permită redeschiderea"

Dintre cei circa 12.000 de pacienţi COVID-19 internaţi în spitalele ungare, aproximativ 1.400 sunt conectaţi la ventilatoare.

În opinia lui Janos Szlavik, medic la un spital COVID-19 din Budapesta, Ungaria este totuşi departe de o rată a vaccinării care să permită redeschiderea (...), imunitatea de turmă fiind undeva în jur de 6-7 milioane de persoane vaccinate.

La rândul său, şeful principalei şcoli de medicină din ţară, Bela Merkely, estimează la circa cinci milioane de persoane pragul vaccinării care ar însemna siguranţă pentru toată lumea. 

Ungaria a raportat săptămâna trecută un record de decese

Prim-ministrul Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri peste un an, trebuie să găsească un echilibru între necesitatea unei carantine pentru a frâna creșterea numărului de cazuri COVID-19 și necesitatea de a redeschide economia, pentru a evita un al doilea an de recesiune profundă, notează alba24.ro. 

Ungaria a raportat săptămâna trecută un record de decese din cauza coronavirusului, iar medicii au arătat că sunt spitale care se umplu dincolo de capacitate, indicând că guvernul ar putea fi obligat să amâne redeschiderea.

Țara central-europeană a înregistrat cele mai multe decese săptămânale pe cap de locuitor din lume de câteva săptămâni, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Sistemul de îngrijire a sănătății din Ungaria a fost supus unui stres extrem, a spus guvernul, în ciuda vaccinării unei cincimi din populație într-una dintre cele mai rapide acțiuni de inoculare din Europa.

sursa:https://www.dcnews.ro/ungaria-incepe-relaxarea-masurilor-dupa-ce-a-vaccinat-deja-un-sfert-din-populatie_812764.html

”Este totală lipsă de respect față de om în general și față de demnitatea lui. Mai ales, cei ce nu au credință parcă îi invidiază pe cei ce au credință”

 


ÎPS Teodosie a explicat de ce guvernanții nu iau o decizie în privința înmormântărilor persoanelor decedate din cauza Covid-19.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit în direct la Antena 3 despre schimbarea regulilor de înmormântare pentru pacienții de COVID-19. Întrebat de ce guvernanții nu au luat o decizie în acest sens până acum și care ar fi problema din Guvern, ÎPS Teodosie a răspuns: 

”Este totală lipsă de respect față de om în general și față de demnitatea lui. Mai ales, cei ce nu au credință parcă îi invidiază pe cei ce au credință. Acestea sunt reguli ale credinței și ale tradiției noastre, care nu trebuie să fie încălcate. De aceea se cuvine cât de urgent să fie rezolvată această problemă. Prea mult au fost înjosiți românii și nu li s-au aplicat regulile credinței lor. Din aceste motive înguste, fără orizont, fără credință, nu trebuie să se mai tolereze. Omul are demnitate chiar și după ce a murit, chiar în legile organice. În legile organice există această prevedere ca oamenii să nu fie tratați sub nivelul celor necuvântătoare, cum au fost tratați până acum. Și mie mi s-au plâns creștinii. Trebuie să facem ordine în privința aceasta. Să aducem oamenii la demnitatea lor.

Demnitatea omului continuă și după moarte

Trupul este sortit învierii după credința noastră. Nu ne batem joc de omul care moare ca să învieze. De aceea îl îmbrăcăm și în hainele cele bune pe cel care pleacă. Trebuie să respectăm, avem o tradiție de 2.000 de ani, care nu trebuie călcată în picioare. Personal m-aș duce la primul ministru și i-aș spune. Și domnul președinte. Toți trebuie să ia aminte că trebuie să ne respecte demnitatea noastră de români care suntem creștini. Nu putem să abandonăm o tradiție de 2.000 de ani, a oamenilor chip a lui Dumnezeu, cum ne-a lăsat Dumnezeu să fim. Îi împiedică indiferența, lipsa de afecțiune și multe alte lipsuri pe care ar trebui să și le completeze în memoria lor și funcția pe care o au. Trebuie să vedem în cei ce ne cârmuiesc niște oameni care ne respectă. Nu au niciun respect și grijă de tradițiile și istoria noastră. Este o sfidare a istoriei, a omului”, a declarat ÎPS Teodosie. 

sursa:https://www.dcnews.ro/inmormantari-in-pandemie--ips-teodosie--personal-m-as-duce-la-primul-ministru--trebuie-sa-facem-ordine_812730.html

Bărbat amendat cu 1000 lei după ce a atras atenția cuiva să poarte masca peste nas

 


DOAMNE, în ce hal de PROSTIE a ajuns LUMEA NOASTRĂ MODERNĂ !

"Azi am luat amenda 1000 de lei de la Politia Romana pentru ca am atras atentia cuiva într-un magazin sa-si traga masca peste nas. Pentru ca individul a reactionat urat, injuraturi, amenintari, etc… cei de la magazin au devenit atenti (multumesc!) si au observat ca ma astepta afara. Mi-au cerut sa raman inauntru si au chemat politia.

A venit un echipaj care l-au amendat atat pe recalcitrant cat si pe mine pentru tulburarea linistii publice, cu cate 1000 de lei.

Politistul care a scris procesul verbal mi-a explicat ca si pe el l-ar fi deranjat sa-i atrag atentia sa poarte masca corect.

"- Pai ati fost chemat pentru ca mi-a fost pusa in pericol siguranta personala iar dumneavoastra imi dati amenda pentru ca i-am atras atentia sa poarte masca corect ?

- Daca vreti sa fiti in siguranta, stati acasa si comandati”", a scris Gabi Hirit pe pagina de Facebook.

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a demarat o anchetă în urma mesajului bărbatului care a devenit viral în mediul online.

Mesajul Poliției

"La data de 06 aprilie a.c., în jurul orelor 13:35, polițiști din Otopeni au fost sesizați cu privire la un conflict spontan, izbucnit ca urmare a unor discuții purtate între 2 persoane, pe fondul nepurtării măștii în mod corespunzător, de către una dintre acestea, într-un magazin alimentar, din localitate. Polițiștii orașului Otopeni au identificat la fața locului 2 bărbați, iar din verificările efectuate, a rezultat că aceștia și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii din Otopeni au procedat la sancționarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată și actualizată, cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare.

Cu privire la posibilele afirmații neprincipiale ale unuia dintre polițiști, precizăm faptul că, în urma celor dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, Biroul Control Intern va efectua verificări, pentru stabilirea cu certitudine a aspectelor semnalate, iar la finalizarea acestora, se va dispune potrivit actelor normative în vigoare. De asemenea, precizăm faptul că, persoana care a fost sancționată cu amendă poate formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției la instanța de judecată competentă", se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

sursa:https://www.dcnews.ro/barbat-amendat-cu-1000-lei-dupa-ce-a-atras-atentia-cuiva-sa-poarte-masca-peste-nas-ce-i-a-spus-politistul-care-semna-amenda-s-a-deschis-ancheta_812771.html

CNAIR, apel către șoferi. Cod galben de ninsori

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România  face un apel către șoferi în contextul în care meteorologii au emis o avertizare de tip Cod galben de vreme rea, valabilă în următoarele zile. 

”Facem apel la conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță”, a anunțat CNAIR. 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Avertizarea meteorologilor

Pentru perioada 06 aprilie, ora 23:00 - 07 aprilie, ora 18:00, a fost emis un cod galben de ninsori în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali. 

În această regiune, vor fi ninsori însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor exista rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, reducând vizibilitatea sub 100 m.

sursa:https://www.dcnews.ro/cnair-apel-catre-soferi-cod-galben-de-ninsori-din-aceasta-noapte_812719.html