10.26.2020

Originea cuvintelor „român” și „România” și alte curiozități legate de istoria noastră

 


Dacă întrebi românii de unde provine cuvântul „român” sau „România”, majoritatea ar răspunde că acest cuvânt provine de la Roma sau de la romani. Greşit !

Român sau România provine de la cuvântul „Arman”, sau „Armis”, adică de la zeul Hermes, pomenit în mitologia greacă de atâtea ori. Grecii au preluat mai toate zeitățile de la traci şi daco-geți.

Zeul principal la geţi era Armis, adică Hermes la greci.

Dacă macedo-românii sunt întrebați ce origine au, vor răspunde că sunt armâni.



Ce înseamnă Sarmisegetuza, capitala Daciei?

S este un apostrof;

Armis este zeul Hermes;

Getuza înseamnă getul sau al geţilor.


Deci Sarmisegetuza înseamnă Oraşul/Locul sau Cetatea lui Hermes getul!

Geții erau de origine uriaşi, iar cartea „Urmaşii lui Ham” pe care o puteți citi aici confirmă încă o dată acest lucru. De asemenea și cartea „Dacia preistorică” a lui Nicolae Densușianu este foarte interesantă și plină de lucruri mai puțin cunoscute.

Cea mai numeroasă familie din Muntenegru din ziua de azi se numeşte pe sârbeşte Getici, adică fiii geţilor! Regiunea şi munţii din Serbia se numesc Romalia, adică Armania.

Ce înseamnă cuvântul vlah sau Valahia sau vlași, etnie ce şi în ziua de azi mai există în estul Serbiei, în regiunea numită Valea Timocului? Cuvântul vlah provine de la zeul Val sau Bal sau Mol, adică Hermes. Cultul zeului Hermes sau Bal-Moloh, era răspândit în antichitate mai în toată Europa şi Asia Mică. Referințe despre acest cult găsim în tot Vechiul Testament din Biblie.

O altă curiozitate este proveniența cuvântului sau denumirii „Moldova” sau Mol-Dava. Moldova sau MolDava, provine tot de la acelaşi zeu Mol, Bal, Val sau Hermes, adică Armis. Moldova, ţara sau cetatea zeului Mol!



Simbolul lui Mol sau Hermes este un bour, la fel ca stema Moldovei.

sursa:https://identitatea.ro/originea-cuvintelor-roman-romania-alte-curiozitati-legate-istoria-noastra/

Rafila, ministru al Sănătății

 


Data alegerilor mutată în martie – și Un Guvern de Uniune Națională din luna decembrie, asta pare să fie noua variantă, ca o soluție de compromis a marilor partide.

Reprezentantul României la OMS ar putea fi ministru al Sănătății într-un guvern de ”uniune națională” – este o variantă vehiculată de mulți analiști, bazată și pe linia politică adoptată de PSD Ciolacu.

De aceea, întrebarea pusă aseară de Mihai Gâdea nu a fost întâmplătoare: ”Ce ați face dacă preşedintele Klaus Iohannis v-ar propune mandatul de ministru al Sănătăţii, pentru gestionarea situaţiei – ați accepta?”.


”Probabil că aş răspunde pozitiv, dar cu o singură condiţie: să existe o echipă de profesionişti care să fie în faţă”, a răspuns Alexandru Rafila, menționând în primul rând numele dr. Adriana Pistol, șefa  Centrul National de Supraveghere si Control.

”Dânsa ar trebui să fie în faţă, împreună cu o echipă de profesionişti, iar partea politică să fie în spate şi să ia măsurile pe care le recomandă partea profesională”, spune Rafila, subliniind că, la noi, ”întotdeauna, profesioniştii au fost ţinuţi în planul doi, iar dacă au dat o soluţie sau o raportare, ea a fost adaptată interesului politic de moment”.

Acest lucru a creat neîncredere, bâlbe, a subliniat Alexandru Rafila, la ”Sinteza zilei”.

Ne îndreptăm spre un compromis în vederea mutării datei alegerilor? Un Guvern de uniune națională din decembrie, până la alegerile din martie – cu ”partidul medicilor” la butoanele anti-pandemiei, dar cu PNL la cele ale organizării alegerilor?  


Vom reveni cu informații despre această variantă care pare să prindă contur.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201026/32162408/Rafila-ministru-al-Sanatatii-semnal-pentru-un-nou-Guvern.html

PSD dezvăluie numele propriului viitor premier

 


Social democrații au evitat până acum să vorbească de propriile propuneri pentru premier – acum este prima dată când sunt aduse nume clare în discuție.

E posibil ca PSD să obțină cel mai mare punctaj, iar conform declarației președintelui PNL, Ludovic Orban, partidul care câștigă alegerile desemnează premierul. Că nu este constituțional sau că Orban nu cunoaște legile și Constituția, mai puțin contează.


De partea cealaltă, PSD nu a exprimat până acum ceva clar în legătură cu numele unui posibil premier. Nu a spus… până ieri, când prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, al doilea om din partid, a anunțat nu unul – ci patru nume de posibil premier PSD!

”În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR”, a declarat Firea.

În privința premierului PSD, Firea a spus – ”Categoric propunerea noastră va fi una validată în Comitetul Politic Naţional” – dar prima opțiune este chiar președintele partidului – Marcel Ciolacu.


”Nu vreau să iau eu lucrurile înainte şi să fac propria mea previziune pentru premier, dar pe logică politică dacă va fi un Guvern eminamente politic şi care va cuprinde bineînţeles şi specialişti, este clar că preşedintele partidului trebuie să preia această mare responsabilitate”, a spus Firea.


Dacă însă Ciolacu dorește să rămână în zona parlamentară, ”atunci va trebui să desemneze probabil dintre celălalt coleg al nostru din conducere, prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, colegul meu sau preşedintele Consiliul Naţional, domnul profesor Dîncu”, spune Firea.

”Doar în situaţia în care colegii mei din ţară împreună cu noi vom decide că vom face o propunere de specialist nembru de partid sau membru fără funcţie politică, atunci s-ar încadra probabil un specialist în domeniul economic la care eu ţin foarte mult şi îl apreciez cum este domnul Cristian Socol”, a declarat Gabriela Firea.

Deci, variantele ar fi Ciolacu, Grindeanu, Dâncu – și, eventul, Cristian Socol, un preferat al perioadei Dăncilă, uitat însă în ultimul an. În privința celorlalte nume, ar fi interesant ca PSD să-l propună pe Vasile Dâncu, fostul vicepremier al lui Cioloș!

Cum numirea lui Grindeanu, fără îndoială cel mai experimentat dintre liderii PSD în prinvința guvernării, ar ridica întrebarea – ”Oare nu cumva răspunde la alte comenzi?”, așa cum era acuzat Sorin Grindeanu în 2017.

În privința opțiunii exprimate de Iohannis, ca Orban să rămână premier după alegeri, Firea spune clar – ”Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban. Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, spune Firea.


”Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru”, a declarat Gabriela Firea aseară la România Tv.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201026/32162096/PSD-dezvaluie-numele-propriului-viitor-premier.htm

România nu a semnat declarația pentru promovarea sănătății femeilor, consolidarea familiei, protejarea vieții mamei și a copilului

 


SUA, Polonia, Ungaria și alte 29 de state au semnat o declarație pentru promovarea sănătății femeilor, consolidarea familiei, protejarea vieții mamei și a copilului. România nu a semnat!!!, scrie Romanian Global News. 

În articol se mai precizează că guvernele Braziliei, Egiptului, Ungariei, Poloniei, Indoneziei, Ugandei și al Statelor Unite „au cosponsorizat joi, 22 octombrie 2020, în Washington, D.C., o reuniune virtuală pentru o semnare formală multinațională a Declarației de Consens de la Geneva pentru Promovarea Sănătății Femeilor și Consolidarea Familiei – „Geneva Consensus Declaration on Promoting Women’s Health and Strengthening the Family” (numită astfel pentru că fusese plănuită să aibă loc la Geneva, însă întâlnirea fizică a Adunării Mondiale a Sănătății a fost amânată din cauza coronavirusului)“.

Site-ul citat mai menționează că „această Declarație vizează clădirea coaliției pe patru piloni:

  1. o sănătate mai bună pentru femei;
  2.  protejarea vieții umane;
  3. întărirea familiei ca celulă de bază a societății;
  4. protejarea suveranității fiecărei națiuni în politica globală.

De exemplu, este dreptul suveran al fiecărei națiuni să aibă propriile legi privind avortul și să nu dea curs presiunilor externe, se arată pe pagina web a Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane al SUA (HHS).

Semnatarii au reafirmat „demnitatea și valoarea inerente ale persoanei umane” și faptul că „fiecare ființă umană are dreptul inerent la viață”. De asemenea, s-au angajat să le asigure femeilor cadrul potrivit pentru a trece prin sarcină și naștere, iar cuplurilor, condițiile pentru a avea un copil sănătos. În plus, au evidențiat faptul că „avortul nu ar trebui promovat în nici un caz ca metodă de planificare familială” și că „orice măsuri sau schimbări legate de avort în cadrul sistemului de sănătate pot fi hotărâte doar la nivel național sau local, în conformitate cu procesul legislativ național”.

Articolu integral poate fi citit pe rgn.ro

Statul ar putea cumpăra de la ruși COS Târgoviște

 


Statul român ar putea prelua de la proprietarii ruși activul funcțional al Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, compania aflată în acest moment în insolvență și cu activitatea de producție paralizată. Primele discuții în acest sens au avut loc în ședința de Guvern din data de 24 septembrie. În acest scop au avut loc întâlniri între reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Ministerului Finanțelor Publie și Consiliului Concurenței pentru a stabili varianta optimă de preluare, se arată într-un document semnat de către Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei. Pentru a putea fi luată decizia finală este necesară o analiză amănunțită a situației și o eventuală modificare a legislației, se mai spune în document.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat recent că unul dintre scenariile avute în vedere pentru salvarea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte este conversia datoriilor în acţiuni.”COS Târgovişte este, din punctul nostru de vedere, o fabrică de interes naţional. Am evaluat mai multe scenarii, unul este conversia datoriilor în acţiuni, dacă acest scenariu este fezabil îl vom face, vom merge pe el. Alt scenariu este că activele funcţionale şi activele acelea care cu adevărat sunt funcţionale şi pot să contribuie la o viitoare companie să fie extrase de acolo în contul datoriei şi împreună cu Fortus Iaşi, de exemplu, că şi acolo avem o situaţie cât de cât similară, să facem o companie deţinută de statul român şi să o pornim. Este foarte important pentru noi COS Târgovişte şi ne vom bate să realizăm acest lucru. Nu este uşor, s-au întâmplat multe lucruri ciudate la COS, dar ne batem să le scoatem la capăt”, a spus Popescu.

Conform Curs de Guvernare, Codul de procedură fiscală permite conversia datoriilor fiscale doar în cazul companiilor unde statul este acționar majoritar. Pentru a face posibilă conversia în cazul societății în afara insolvenței este important ca înainte și după divizare compania căreia îi va fi transferată prin divizare o parte din patrimoniul COS Târgoviște SA să aibă capital social majoritar de stat.

COS Târgoviște este în insolvență din februarie 2013, adică din luna în care a fost făcută publică informaţia că rușii de la Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL. Acționarii acesteia din urmă sunt Viktor şi Svetlana Chumakov, două personaje se învârt în sfera de influenţă a oligarhului Igor Zyuzin, proprietarul Mechel. Reprezentantul companiei ruseşti în România a fost Olga Chumakova, fiica acestora. Partenerul ei de viaţă este Oleg Shvedakov, un cetăţean rus din Celiabinsk, oraşul de unde a izvorât Mechel. Acesta a fost numit oficial membru în Consiliul de Administraţie al Mechel Târgovişte, chiar înainte de anunţul de vânzare al activelor din România către Invest Nikarom, compania Chumakovilor.

În data de 15 iulie 2020, conducerea COS Târgoviște a notificat cele două sindicate existente în societate că intenționează sistarea activității de producție pe termen nedeterminat, precum și desființarea unui număr mare de posturi, invocând situația grea în care se află combinatul, în plină pandemie. Ulterior, conducerea COS Târgoviște a decis desființarea a 765 posturi de muncitori, 198 posturi personal TESA și a 58 posturi de maiștri. Totodată, a emis preavizele, respectiv deciziile de concediere aferente procedurii de concediere colectivă, motivele invocate fiind sistarea activității de producție generate de lipsa capitalului de lucru și necesitatea obiectivă de a nu crește datoriile provenite din activitatea curentă precum și epuizarea resurselor financiare din care s-ar fi putut asigura plata indemnizațiilor de șomaj tehnic. În data de 14 septembrie 2020, conducerea companiei revocă toate preavizele de concediere, urmând ca salariații să fie pontați în șomaj tehnic în luna august și amână decizia declanșării concedierii colective.

sursa:https://www.cotidianul.ro/statul-ar-putea-cumpara-de-la-rusi-cos-targoviste/

Blue Air se redresează cu ajutor de la stat

 


Compania de transport aerian Blue Air a anunţat luni că a primit prima tranşă din creditul garantat de stat de 300,7 milioane de lei şi că se pregăteşte pentru o iarnă complicată şi redresare începând cu primăvara anului 2021.

Prima tranşă echivalează cu aproximativ jumătate din această sumă.

„Ne bucurăm să anunţăm pasagerii şi partenerii noştri comerciali că, după 6 luni de la adoptarea de catre Guvernul României a Memorandum-ului prin care s-a decis sprijinirea companiilor TAROM si Blue Air pentru a compensa efectele deciziei de suspendare a zborurilor de catre statul român, vineri, 23 octombrie 2020, au fost finalizate toate demersurile de operaţionalizare a creditului de 300.775.000 milioane lei acordat de Eximbank cu garanţie de stat. Pentru referinţă, este vorba de un credit pe 6 ani, cu dobânda ROBOR 4% comision pentru fondul de risc de 2% pe an, garantat cu o serie de active, inclusiv 75% din acţiunile Blue Air Aviation S.A. si ale acţionarului principal, Airline Invest S.A”, se arată într-un comunicat al Blue Air semnat de CEO-ul Oana Petrescu.

Compania precizează faptul că obţinerea acestei finanţări a stat la baza deciziei Blue Air de reluare a zborurilor regulate începând din luna iulie 2020, ceea ce a făcut posibilă acoperirea pierderilor şi deficitului de lichiditate generate de situaţia de oprirea zborurilor pe perioadă stării de urgenţă.

Obţinerea garanţiei de stat pentru acordarea împrumutului de 300,7 mil. lei a reprezentat un proces extraordinar de complicat, mult întârziat faţă de previziunile anterioare, pe parcursul căruia am fost nevoiţi să facem multe ajustări faţă de planul iniţial prezentat autorităţilor române şi europene, dar şi creditorilor concordatari, menţionează compania.

„Astfel, ca urmare a condiţiilor, considerate de noi abuzive, impuse de Ministerul Finanţelor Publice, primele trageri din împrumut, au fost folosite pentru plata integrală a datoriilor către Statul Român (ANAF, AACR şi Romatsa) deşi aproximativ 80% din sumele achitate către ANAF nu erau scadente iar achitarea lor împiedică societatea să beneficieze de facilităţile fiscale acordate tuturor contribuabililor de către acelaşi Stat Român”.

„Din păcate, ştiind ca urmează o iarnă şi mai grea decât cele cu care am fost obişnuiţi, iar nivelul cererii de zbor se reduce de la o saptămână la alta, suntem foarte dezamăgiţi că a trebuit să renunţăm la reeşalonarea agreată de către ANAF în iunie 2020, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra organizaţiei în următoarele luni”, spune Oana Popescu.

Astfel, Blue Air menţionează că se simte nevoit să revizuiască încă o data planul de redresare şi oferta de concordat. „Fiecare leu din cei rămaşi trebuie bine drămuit până la primăvară când, odată cu atenuarea pandemiei, suntem pregătiţi să ne redresăm. Garanţia primită de la Statul Român reprezintă un vot de încredere în capacitatea echipei Blue Air de a trece cu bine prin aceasta perioadă complicată şi de a continua să zburăm, să plătim taxe Statului Român şi să rambursăm creditul”.

Deşi cererea de zbor este de sub 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vom continua să operăm zboruri spre destinaţiile cele mai solicitate de pasagerii noştri. „În plus, cu ajutorul acestui credit vom putea începe să rambursăm sumele datorate pasagerilor care au decis că nu mai doresc să călătorească în următoarele 24 de luni şi care au făcut deja cerere pentru rambursarea sumelor în numerar. Ne bucurăm ca pasagerii noştri, în marea lor majoritate, au decis să ne susţină prin utilizarea portofelului electronic pentru achiziţionarea de biletele sau servicii Blue Air în următorii 2 ani”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/blue-air-se-redreseaza-cu-ajutor-de-la-stat/

Așa cum spun susținătorii lui Donald Trump, informațiile despre Biden sunt autentice

 


De la momentul apariției informațiilor despre afacerile familiei Biden din laptopul uitat la reparat de Hunter Biden, marile publicații americane au așteptat infirmarea autenticității. Era sarcina serviciilor secrete ca, pe surse cel puțin, să facă acest lucru. Nu s-a întâmplat, pentru că, așa cum spun susținătorii lui Donald Trump, informațiile sunt autentice.

Drept urmare, presa de mainstream , aflată asub presiunea apropierii alegerilor prezidențiale, a trebuit să-și schimbe strategia. Într-un editorial publicat pe 24 octombrie, The Washington Post le cere cititorilor să uite de logică, să uite că doi foști asociați ai lui Hunter Biden au oferit probe directe care să certifice autenticitatea acestor informații  și să considere că întregul scandal al laptopului buclucaș al lui Hunter Biden este orchestrat de servicii secrete străine.

Iată ce scrie pentru The Washington Post, Thomas Rid, profesor de studii strategice la John Hopkins University, specializată mai nou în contabilizarea cazurilor de covid. ”A insista că laptopul lui Hunter Biden este fals este o capcană. Tot capcană este să insistăm că este autentic”, scrie Rid. ”Gândiți-vă la lecțiile implicarii Rusiei în alegerile din 2016 și la ce am învățat ce nu trebuie să facem în 2020: trebuie să tratăm scurgerile de informații de la Hunter Biden ca și cum ar fi o operațiune a unor servicii, chiar dacă probabil nu sunt o asemenea operațiune”.

Cu alte cuvinte, profesorul de la John Hopkins University ne propune două teorii. Prima: Hunter Biden duce la reparat un laptop, la un atelier aflat la zece kilometri de locuința tatălui său și îl uită acolo luni de zile. A doua: Putin și Kremlinul au făcut toate astea. Iar Thomas Rid le cere cititorilor să accepte validitatea celei mai complicate explicații, nu a celei mai simple, mai adăugâd apoi și că ”probabil nu este vorba despre o asemenea operațiune”.

Apoi, profesorul de studii strategice de la John Hopkins începe să laude Twitter și Facebook pentru că au cenzurat articolele din New York Post ce au scos la lumină informațiile despre Hunter Biden. Apoi, profesorul de studii strategice sugerează că Rudy Giuliani, fostul primar al New Yorkului și acum avocat al lui Trump care încearcă să mediatizeze informațiile cu pricina, ar fi ușor de păcălit de un serviciu de informații străin, o țintă ușoară.  Asta ar crește probabilitatea ca e-mailurile lui Hunter Biden să fie false, scrie Thomas Rid. Tot el mai scrie pentru The Washington Post că serviciile din Rusia au făcut o treabă remarcabilă – au reușit să falsifice perfect niște e-mailuri.

Care sunt dovezile lui Thomas Rid? Nu există. Însă el le transmite americanilor că trebuie să interpreteze scandalul Hunter Biden ca pe o operațiune a dușmanilor Americii. Puțin contează că până și lecțiile afacerii Russiagate de care amintește Thomas Rid sunt prezentate trunchiat, fără a se aminti că totul a pornit de la un dosar informativ pentru care a plătit campania lui Hillary Clinton și de la un atac asupra serverelor Partidului Democrat care nu a fost probat decât de o companie privată având legături cu democrații, nu de către FBI. Și Rid nu scrie nici că același The Washington Post a lansat ipoteza că atacul a fost comis de hackeri ruși, pentru ca, la o zi după publicarea articolului să apară de nicăieri așa-zisul Guccifer 2.0 care sa revendice atacul cibernetic. Este un scenariu în oglindă cu cel la care a sperat presa din SUA acum, lansând ipoteza falsificarii e-mailurilor lui Hunter Biden și așteptând o confirmare, care însă nu  a mai venit.

Articolul de opinie publicat deThe Washington Post a stârnit valuri de ironii și de furie pe platformele sociale, fiind considerat cel mai cinic mod în care marea presa americană poate admite că nu mai face presă, ci politică.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cel-mai-cinic-editorial/

Nicușor Dan, validat de instanţă

 


Curtea de Apel București a validat mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei. Instanța a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia.

Curtea de Apel București a admis excepția tardivității și a respins toate apelurile ca tardiv formulate.

Decizia este definitivă.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan acuza „șicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureștiului”.

„La București o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD care vor fi discutat luni de Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole. Se vorbește de fraudă electorală în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greșelile gramaticale de la una la cealaltă”, spunea primarul ales al Capitalei.

Liderii USR consideră că Gabriela Firea „trebuie să plece”, după ce instanța a respins toate contestațiile „făcute de PSD” împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

„Firea trebuie să plece! Instanța a respins astăzi toate contestațiile făcute de PSD împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Vorbim de peste 50 de contestații, care invocă motive ridicole, pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului pentru a trage de timp”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Liderii Uniunii Salvați România afirmă că în aceeași situație se află și Clotilde Armand, care nu a putut să își preia mandatul pentru ca au fost depuse 120 de contestații în instanță.

sursa:https://www.cotidianul.ro/nicusor-dan-validat-de-instanta/

Academia de Poliţie pierde acreditarea la două şcoli doctorale

 


Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că a retras acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza București. Decizia vine ca urmare a suspiciunilor care vizează școlile menționate.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut anunțul pe Facebook. Cele două școli doctorale din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București au rămas fără acreditare prin ordin de ministru. Decizia a fost luată ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnalelor publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției.

Totodată, ministrul a solicitat verificarea tuturor tezelor de doctorat realizate în ultimii nouă ani și a dispus monitorizarea Academiei.

„Am cerut, totodată, verificarea de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care își desfășoară activitatea în cadrul Academiei de Poliție și care au obținut titlul de doctor după 2011. Am solicitat, totodată, Consiliului Național de Etică al Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice și a bunei conduite științifice și aștept de la specialiștii Consiliului recomandările acestora. Nu în ultimul rând, am dispus inițierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanți ai ARACIS”, a anunțat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că dorește să asaneze mediul academic și să dea un semnal tuturor instituțiile de învățământ superior din România.

sursa:https://www.cotidianul.ro/academia-de-politie-pierde-acreditarea-la-doua-scoli-doctorale

Ce le pregătește Donald Trump șefilor serviciilor

 


Dacă va fi reales, Donald Trump îi va demite imediat” pe directorul FBI, directoarea CIA și pe șeful Pentagonului, scrie Axios, care menționează că are informația de la ”persoane care au discutat cu președintele despre soarta acestor oficiali”. Axios este o publicație cu înclinații democrate, motiv pentru care informația poate fi interpretată și ca un semnal de mobilizare anti-Trump a serviciilor din SUA, oricum ostile președintelui în ultimii patru ani.

Primul vizat de președinte, scrie Axios, ar fi șeful FBI, Christopher Wray. Asta pentru că FBI avea probe despre afacerile corupte ale familiei Biden în Ucraina, despre care aflăm acum detalii de pe laptopul uitat de Hunter Biden la reparat, iar aceste dovezi nu au fost folosite în momentul în care Trump era supus unei proceduri de impeachment, în urmă cu  un an, care pleca tot din Ucraina – presupusa șantajare a președintelui ucrainean pentru a redeschide investigația de la Kiev privind tocmai amintitele afaceri ale familiei Biden.

Potrivit Axios, Wray și șefa CIA, GinaHaspel, sunt disprețuiți și suspectați de mai toți apropiații lui Trump din cadrul administrației. Un oficial a declarat că acești doi directori ai serviciilor ar fi fost demiși demult, dacă aceasta nu ar fi presupus ulterior foarte multe scandaluri și presiuni politice.

Motivele pentru demiterea Ginei Haspel, șefa CIA, sunt și mai multe decât în cazul lui Wray. Potrivit fostului congresman Ron Paul, Haspel a fost acolita fostului director CIA din administrația Obama, John Brennan, care a pus umărul la paralizarea campaniei lui Donald Trump și mai apoi a administrației sale. Haspel a fost directoarea stației CIA de la Londra. A lucrat la Londra din 2008 până în 2011, iar apoi, potrivit BBC, ”a revenit, în mod neobișnuit, și a condus stația din 2014 până în 2017”. ”Se speculează că cel puțin una dintre numirile sale la Londra a fost făcută pentru a o ține departe de investigațiile privind practicile CIA (metodele dure de interogare a suspecților de terorism) de după atentatlele de la 11 septembrie”, scrie BBC.

Însă Londra a fost mai mult decât un sanctuar pentru oficialii CIA care aveau probleme cu investigațiile de peste Ocean. La Londra au început o buna parte dintre mașinațiunile pentru compromiterea lui Donald Trum și a campaniei sale. Operațiunea Crossfire Huricane, spionarea inițiată ilegal a campaniei lui Trump, a fost condusă inițial de Stefan Halper, fost diplomat american și profesor la Cambridge, al cărui socru, Ray Cline, a fost șeful adjunct al CIA în timpul crizei rachetelor din Cuba, în 1962. Halper este suspectat că l-a momit pe George Papadopoulos, consilierul lui Trump, într-o operațiune de spionare a campaniei lui Trump.

Londra a fost și locul de unde a plecat așa-numitul Dosar Steele, încropit de fostul spion britanic Christopher Steele și firma sa de consultanță plătită de democratii din SUA. Dosarul acesta plin cu informații despre presupusele legături Trump-Rusia a stat la baza deschiderii dosarului Russiagate.

Tot la Londra, în 2016, se întâlneau agentul FBI Peter Strzok și diplomatul asutralian Alexander Downer, un acolit al familiei Clinton, cel prin intermediul căruia dosarul Styeele a ajuns în posesia lui John McCain, iar de aici la FBI, totul pentru a da impresia publicului american că nu este vorba despre o afacere orchestrată chiar din Statele Unite. Haspel era șefa CIA Londra la acel moment.

Ceva mai recent, Haspel a fost acuzată că nu a permis publicarea unor documente care ar fi demonstrat că Russiagate a fost o afacere regizată. ”Nu este vorba doar despre un scenariu pus la cale de democrați, este vorba despre o lovitură de stat împotriva noii administrații, o afacere pusă la cale la cel mai înalt nivel”, a spus juranlistul Sean Davis, la Fox  News.

Amintiții Halper și Downer au legătură cu firma Haklyut&Co. din Marea Britanie – o firmă de intelligence înființată de foști agenți britanici în 1995, una dintre acele firme care, contra cost, oferă informații inaccesibile pentru ruinarea unor rivali sau afaceri, prin picurarea lor atentă în presă cu ajutorul altor companii de consultanță.

Una peste alta, o mare parte din operațiunile împotriva campaniei lui Donald Trump din 2016 și împotriva administrației sale au pornit din Marea Britanie, când John Brennan era șeful CIA, iar acolita sa Gina Haspel, actuala directoare, numită chiar în timpul administrației Trump, era șefa stației de la Londra.

Potrivit Axios, ”la Casa Albă se consideră că, din postura de șefă a CIA, Haspel manipulează oamenii în același fel în care o făcea cu informatorii CIA în perioada în care lucra în operativ”.

Următorul nume pe lista neagră a lui Trump, secretarul Apărării Mark Esper, pare mai puțin important, la fel și secretara pentru Educație, Betsy DeVos. Merită menționat că DeVos este sora lui Eric Prince, controversatul șef al fostei firme de securitate Blackwater, implicată în operațiuni soldate cu zeci de civili masacrați în Irak și unul dintre promotorii ideii ca Pentagonul să lase loc armatelor de mercenari ale SUA pe mai multe fronturi în întreaga lume. Este lucrul pentru care presa occidentală acuză acum Moscova. Este drept, mercenariatul este interzis prin lege în Federația Rusă, nu și în SUA.

Revenind la Mark Esper, acesta este un locoenent-colonel în rezervă care a fost implicat în activitățile de lobby ale complexului militaro-industrial american, ca mulți dintre șefii sau șefii-adjuncți ai Pentagonului. Esper a fost vicepreședinte al Asociației Industriei Aerospațiale, puternicul grup de lobby ale acestei industrii. Înainte de a fi numit la Pentagon, Esper era vicepreședinte al departamentului de relații cu guvernul al companiei Raytheon, cea care produce sistemele Patriot, cumpărate recent și de România și inaugurate recent la Capul Midia, în prezența ambasadorului Adrian Zuckerman.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ce-le-pregateste-trump-sefilor-serviciilor/

Instanța judecă luni contestațiile împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan

 

Curtea de Apel București ar urma să judece luni cele 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan, care se declară "convins" că rezultatul va fi "cel normal", pentru că nu există probe în acele contestaţii, iar joi sau vineri, cel târziu, va fi instalat la Primăria Capitalei.
"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, şi nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acţiunile acestea nu au nicio bază”, a afirmat Nicuşor Dan, duminică, la postul B1 Tv, potrivit News.ro.


Întrebat dacă această poveste privind validarea mandatului său de primar general se va încheia în această săptămână, Dan a răspuns: "Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni - n.r.) la amiază, la ora 12.00 la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, (...)".
El a spus că este "o oarecare confuzie", pentru că multă lume are impresia că el este primar de o lună, timp în care însă nu a avit niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea, care va rămâne până joi, vineri, când Nicușor Dan speră să fie instalat. "Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”, a subliniat el.


Chestionat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschisă conflicte mediatice şi a s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa ca edil.

"Nu ştiam că o să dureze aşa de mult. Credeam că o să dureze cum a fost în 2016, două săptămâni, două săptămâni şi jumătate. Am evitat să deschid conflicte mediatice şi să mă duc să vorbesc cu subordonaţi din Primărie când, aşa cum am spus, legal era alt primar. În schimb, m-am ocupat de tot ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care activitatea primarului general depinde", a afirmat Nicușor Dan.
El a precizat că s-a întâlnit cu toate persoanele implicate în criza medicală, începând cu ministrul Sănătăţii, cu cei de la DSP, cu Raed Arafat, apoi cu ministrul Transporturilor și cu ministrul de Finanţe.


Primarul în funcţie al Capitalei Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text în care afirmă că încă munceşte şi că este "ca oţelul”. "Sunt încă aici”, scrie Firea, adăugând: "Şi îmi place”.

Nicuşor Dan a catalogat drept "insultă” la adresa inteligenţei bucureştenilor fotografia pe care Firea a făcut-o în biroul de la Primăria Capitalei şi a postat-o pe Facebook.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24376116-instanta-judeca-luni-constestatiile-impotriva-validarii-mandatului-lui-nicusor-dan-spera-fie-instalat-joi-sau-vineri.htm

Un europarlamentar austriac DESFIINŢEAZĂ roşiile din Olanda

 


Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a lăudat producţia de legume româneşti şi fructe, în special producţia de roşii, şi a criticat modul în care acestea sunt plantate în alte ţări. 

„Și noi avem produse de acest fel în magazine, cele mai multe sunt produse în Olanda. Nu știu dacă ați văzut cum cultivă roșii acolo. Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roșii bune, roșiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc..., producția pe metru pătrat este uriașă, dar poți atinge astfel de performanță doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obțin produse complet golite de calitățile naturale. Și de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul în interviul pentru Digi24.

România, noi oportunităţi comerciale 
 

„Ceea ce am observat în mai multe țări, și în Olanda, Belgia, Germania, țările scandinave, este că oamenii au început să înțeleagă că roșiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar și în marile lanțuri de magazine, multe soiuri diferite de roșii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani. Roșii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendințe evoluează și asta le oferă șanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roșii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roșiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunități comerciale, inclusiv pentru țări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Austriacul Thomas Waitz este membru al Parlamentului European în Grupul Verzilor și a venit în România împreună cu mai mulți jurnaliști pentru a filma un documentar legat de tăierile ilegale de păduri din România.


Guralivul Zaharescu este preocupat de exterminarea „baronilor roșii”

 


Era de așteptat ca în aceste zile ambasadorul Adrian Zuckerman-Zaharescu să fie cu ochii pe soarta alegerilor din SUA, cel puțin pentru a ști dacă este cazul să își facă bagajul sau nu, și totodată, să negocieze la Cotroceni, pentru orice eventualitate, o medalie și un loc în consiliul de administrație al vreunei societăți comerciale românești plătitoare de indemnizații și bonusuri grase.

Pe de altă parte, un ambasador american veritabil ar fi făcut acum turul tuturor partidelor și personalităților publice românești pentru a le determina să trimită mesaje cetățenilor americani de origine română ca să voteze în favoarea Președintelui Trump, cel care l-a acreditat în România, în pofida piedicilor înfruntate în Congres. Ei bine nu! Guralivul Zaharescu este preocupat de exterminarea „baronilor roșii”, cioplirea chipului „baronilor galbeni” și lupta cu firmele comuniste chineze care ne spionează și ne infectează în toate felurile.

Este sens în asta? Este vreo legătură între aceste teme? Trebuie să fie! Să încercăm a le găsi.

Exercițiul ne conduce în primă instanță către descoperirea unor paradoxuri.

„Baronii roșii”, sintagmă prin care este desemnat partidul românesc cu cel mai mare electorat, sunt tocmai cei care constituie curentul pro-american din România sau, mai exact, aripa pro-americană a partidului unic identificat azi cu statul-colonie român. (Nu mai este cazul să vorbim despre „statul paralel” întrucât cele două state s-au unit între timp, așa zisele partide fiind doar expresia ostensibilă fals pluralistă a puterii oligarhice oculte.) De ce tocmai în aceștia bate ambasadorul SUA? Iată primul paradox.

Ceea ce aparent este absurd, în realitate este, însă, perfect logic.

Pluripartitismul românesc este în prezent expresia pluralității puterilor regionale și globale care concurează pentru dominarea României. Lupta dintre partidele românești nu este, în aceste condiții, una politică, ci una geo-politică, fiecare dintre ele fiind întors cu fața către și dependent de comanditarul extern, de a cărui protecție îi depinde supraviețuirea și din cuvântul căruia nu își permite să iasă, acceptându-i toate capriciile și toate umilințele. Prin urmare, atât timp cât PSD-Ciolacu, partidul „baronilor roșii”, este doar instrumentul SUA, iar nu interlocutorul SUA în România, Adrian Zuckerman poate face ce vrea cu el; inclusiv să îl terfelească.

O terfelire care poate juca și rolul de tratament preventiv împotriva contaminării cu virusul german, purtat de „Grupul de la Cluj”, al cărui antemergător este noul strateg al PSD, Vasile Dâncu. Cine nu acceptă acest joc este „baron roșu rău”, iar nu doar corupt, și acesta nu mai găsește loc pe listele electorale. E clar?

Pe de altă parte, PSD a tot pierdut la ultimele scrutine electorale. Asta întrucât a câștigat Germania – sau aripa ori curentul pro-german. Ceea ce nu poate decât să îl îngrijoreze pe SUA.

Administrația americană are de luptat acasă cu clanurile politico-birocratice globaliste care au declanșat un adevărat război civil, în Europa cu concurența germană și în lume cu rivalitatea chineză. Pe frontul românesc America duce o bătălie pentru recuperarea terenului pierdut, ceea ce o obligă să construiască tuneluri de acces spre citadela „ciumei galbene” liberale. Proverbul american potrivit căruia trebuie să te asociezi cu cel pe care nu îl poți înfrânge își găsește din plin aplicarea.

Iată de ce, al doilea paradox, locvacele ambasador Zuckerman intonează cântece de sirenă liderilor la putere, „supuși germani”, cu speranța de a-i seduce și a-i convinge să renunțe la vasalitatea germană în favoarea celei americane.

Și întrucât cultul personalității pe care îl construiește trebuie să fie convingător pentru beneficiarul său, el este însoțit de toate insultele posibile la adresa geamănului politic dizigot cu care acesta este în raporturi de neloială concurență. Cu cât ofensele la adresa opoziției majoritare (sic!) pesediste (și acesta este un paradox care developează suspendarea Constituției și a regimului parlamentar în România) sunt mai vulgare, cu atât laudele deșănțate la adresa minorității guvernante, nici naționale nici liberale, sunt, presupus, mai convingătoare.

Lor li se adaugă toate predicțiile și promisiunile sforăitoare legate de viitorul luminos al României, căreia America îi va construi (evident pe banii multor generații de români) centrale nucleare, căi ferate, autostrăzi, telecomunicații în sistem 5G etc., transformând-o într-o adevărată putere economică a universului. Aceasta, evident, cu condiția ca odată cu „baronii roșii”, „baronii galbeni” să scape și de „superputerea roșu-galbenă”, China, care aduce în România viruși, comunism, gripă aviară, spionaj, pestă porcină, persecutarea minorităților, calviție, vaci nebune, bătături, secetă, inundații, lăcuste și altele asemenea.

Că asta implică un diplomat străin în afacerile interne ale statului în care este acreditat și îl face agent electoral într-o țară străină, în pofida normelor dreptului internațional, nu mai contează. Convenția de la Viena, privind relațiile diplomatice dintre state, ca și Constituția României, nu mai valorează de mult în ochii ambasadorilor americani (ca și a celorlalți diplomați din „țările capitaliste frățești” membre NATO și UE) nici cât hârtia pe care sunt scrise (din păcate prea groasă pentru a i se da alte întrebuințări).

Punctul de intersecție al celor trei teme favorite ale dlui Zuckerman apare a fi inițiativa legislativă a Guvernului PNL privind eliminarea de pe piața românească a firmei chineze Huawei, care zace suspect de mult pe agenda Parlamentului. Acest proiect este conform cu angajamentele luate de Președintele Iohannis la Washington.

Guvernul galben care l-a înaintat este, evident, lăudat, pentru a-l susține energic. Majoritatea roșie care trebuie să îl voteze este, evident, criticată, pentru a nu îndrăzni să nu îl voteze. Poporul fraier este amețit cu promisiuni, pentru a nu face atmosferă negativă, până a apuca să își dea seama că marile proiecte de dezvoltare nu vor fi realizate chiar acolo și așa cum ar avea interesul românii (a se vedea, de pildă, traseul coridorului de transport Baltica-Marea Egee, care va ajunge la Calafat, iar nu la Constanța), și nu chiar cu bani americani, ci cu banii pe care românii îi vor împrumuta americanilor sau cu cei împrumutați, evident, cu dobândă, de români de la băncile americane, rambursarea fiind garantată în ambele cazuri de guvernul român. (Adică, dacă împrumutații nu plătesc, va plăti contribuabilul român).

Odată ajunși în acest punct, apar, însă, două întrebări: 1. De ce atâta agitație din partea lui Adrian Zuckerman, care nu mai obosește cu propaganda anti-chineză și acuzațiile neînsoțite de nici cea mai mică dovadă la adresa unei firme private, Huawei, pe care insistă să o identifice cu statul chinez, iar pe acesta cu comunismul, ai căror susținători români sunt, cum altfel, „oamenii Rusiei” (sic!)? 2. De ce, dacă, același domn Zuckerman, tot este în relații atât de bune cu Guvernul mult lăudat, în loc să i se adreseze și să îi dea instrucțiuni direct, îi vorbește prin intermediul presei sau al rețelelor sociale?

Agitația se explică prin grabă. Sunt două date critice până la care legea anti-Huawei trebuie să treacă: 3 noiembrie, data alegerilor prezidențiale din SUA, și 6 decembrie, data presupusă a alegerilor parlamentare din România.

După 3 noiembrie sunt probabile ample agitații politice în SUA și, pe fondul acestora, este greu de crezut că vor mai exista energii americane spre a mai impulsiona procesul legislativ din România. În plus, o asemenea lege, echivalând cu o victorie americană pe frontul românesc în războiul economic cu China, intervenită înaintea datei amintite, ar putea constitui un atu electoral pentru candidatul Donald Trump.

După 6 decembrie, se anticipează un nou recul electoral al PSD, „partidul pro-american”, cumulat cu creșterea ponderii aripii pro-democrate, adică anti-republicane, fidelă „statului subteran” american, în cadrul grupului parlamentar pesedist. Ceea ce nu va servi promovării unei legislații de inspirație trumpiană.

Răspunsul la cea de a doua întrebare luminează un alt aspect al șaradei. Bravul pamfletar Zuckerman nu are trecerea pe care lasă să se creadă că o are la Guvernul Iohannis-Orban, acesta fiind legat de telefonul cu Berlinul și instrucțiunile venite de acolo. O asemenea împrejurare nu îi mai lasă decât opțiunea recurgerii la propagandă și a presiunii prin strigăt din stradă. Un strigăt tot mai isteric și tot mai disperat cu cât timpul curge inexorabil.

Ceea ce rezultă din aceste observații este că Germania – pentru care obținerea unui loc cât mai mare pe piața chineză, de pe care firmele americane este probabil că se vor retrage chemate acasă de logica confruntării dintre țara lor de origine și China, este vitală – nu vrea să dea drumul (încă?) câinilor Mittel Europei (căci de tigri nici nu poate fi vorba) împotriva firmelor chineze implantate aici.

Pentru a ieși cât de cât cu bine din criza economică în care întreaga Europă germană va fi împinsă de pandemia Covid 19, Germania are nevoie de exporturi pe o piață mult mai mare decât piața UE și de o cerere mult mai solvabilă decât aceea a cumpărătorilor europeni cărora falimentul le bate la ușă. De aceea nu își poate permite să intre într-un conflict cu China, nici măcar prin interpuși precum România. Ea încurajează doar ambiguitatea Bucureștiului, care a adoptat (împotriva interesului său național) o coreografie și o retorică sinosceptice. Din punct de vedere german acest joc dublu dâmbovițean ar fi de natură, pe de o parte, să încurajeze belicozitatea Washingtonului și, pe de altă parte, să mărească presiunea asupra Beijingului, obligându-l să recurgă la ajutorul german.

Cu diplomația lor rafinată de milenii, urmașii Regatului de mijloc, mai mult ca sigur, se vor preface că intră în jocul german, lăsând Berlinul să înțeleagă , totuși, că în lipsa acestui ajutor, acordat la București și pe unde mai este nevoie, piața chineză, de care SUA, până la un punct, se poate dispensa, dar Germania nu, îi va deveni cu totul neprietenoasă. Iar Președintele Xi nu glumește cu așa ceva.

Acum putem traduce rosturile delirului verbal zuckermanian. Apare clar inclusiv motivul pentru care pariind pe anticomunismul și rusofobia multor români, sărmanul Zucky vrea să îi convingă pe cei cu un IQ mai modest, că Huawei înseamnă comunism și că susținerea firmelor chineze este egală cu susținerea politicii rusești în România, deși lucrurile stau exact pe dos.

O ultimă întrebare ar fi următoarea: face ambasadorul Adrian Zuckerman acest efort editorialistic și oratoric imens din simțul datoriei față de națiunea americană sau al celei față de mediul corporatist din care provine? Tind să cred că răspunsul corect validează ipoteza din urmă. Spre această concluzie mă duce și remarca unui prieten american familiar cu culisele Casei Albe, făcută mie pe când aceasta se lupta pentru a obține votul Senatului în favoarea nominalizării dlui respectiv ca ambasador în România. Prietenul în cauză mi-a spus cam așa: „Să nu ai prea mari așteptări de la Zuckerman. Președintele îl susține având, nu știu de ce, încredere totală în el. Noi însă l-am găsit pe Zucky de câteva ori acolo unde nu ar fi trebuit să fie, așa că Principalul (Donald Trump – nn) se prea poate să fi făcut o alegere greșită.”

Cu gândul la această mărturisire, în loc de concluzie zic, apropo de felul în care Adrian Zuckerman a accedat la postul de ambasador în România și de comportamentul său ulterior: „ceea ce se obține cu bani, servește banului și nu cauzei naționale”. Asta ca să nu cumva să credem că avem de a face cu o luptă ideologică sau cu o bătălie între două seturi diferite de valori morale. Este vorba despre bani, putere (geo)politică și corporații.

sursa:https://www.cotidianul.ro/pamfletele-ambasadorului-zuckerman-pe-intelesul-tuturor/