5.29.2021

RUSIA rămâne un lider în dezvoltarea și producția sistemelor de arme de înaltă tehnologie, consolidând în acest mod pacea pe planetă

 


Rachetele de croazieră ale NATO nu au fost concepute pentru apărere și securitate, doar pentru agresiune. Astăzi, doar armele antirachetă ale Rusiei pot să oprească Alianța de operațiunile militare agresive împotriva Eurasiei.

Miile de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, acumulate de țările Alianței Atlanticului de Nord, nu au nicio legătură cu ceea ce ține de apărare și securitate. Aceste complexe de atac au fost concepute inițial pentru agresiune. Anterior, rachetele NATO ʺsoluționau crizeleʺ și ʺsemănau democrațiaʺ în Irak, Iugoslavia, Libia și Siria. Astăzi, doar armele antirachetă puternice ale Rusiei opresc Alianța de la organizarea în continuare a operațiunilor militare agresive pe teritoriul statelor independente ale Eurasiei, desemnate în mod arbitrar ʺoutsideriʺ la Washington și Bruxelles. 

Directorul general al concernului rusesc de apărare ʺAlmaz-Anteyʺ, Yan Novikov, a declarat că țările NATO ʺau adunatʺ mai mult de 8 000 de rachete de croazieră noi și că acestea reprezintă principala armă a unui potențial atac aerospațial. În plus, navele spațiale secrete americane X-37 pot transporta la bord arme nucleare pe orbita Pământului: ʺS-a declarat oficial că aceste vehicule sunt create pentru diverse scopuri științifice și de recunoaștere. Dar noi înțelegem că, cu astfel de compartimente libere și posibilități, conform estimărilor noastre, o mică navă poate transporta până la trei focoase nucleare, iar una mare până la șase".

Statele Unite intenționează să lanseze încă două nave spațiale pe orbită până în 2025, mărind constelația X-37 până la opt, iar aceasta este o provocare serioasă. Cu toate acestea, Yan Novikov a subliniat că Rusia poate rezista oricăror mijloace moderne de atac aerospațial.

Concernul ʺAlmaz-Anteyʺ produce peste 30 de tipuri de radar mobile multifuncționale. Astfel, radarul ʺNebo-Mʺ ʺvedeʺ perfect cele mai noi avioane de luptă ʺinvizibileʺ, inclusiv avioanele de vânătoare americane F-22 Raptor și F-35 Lightning II. Din această serie de înaltă tehnologie mai fac parte și puternicele sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă S-400 "Triumf" și S-500 "Prometey", care nu au asemănare în lume. Dezvoltarea unor astfel de arme reprezintă o prioritate strategică pentru Federația Rusă. Noile provocări și amenințări necesită un răspuns prompt și eficient. O nouă serie de întâlniri între Ministerul Apărării și Complexul militar-industrial privind construcțiile militare și dezvoltarea armamentului, sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, începe pe 25 mai.

Amenințare spațială

Rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune au fost analizate până la cel mai mic detaliu de multă vreme de mass-media. Nava spațială US Space Force X-37 și-a efectuat primul său zbor de 220 de zile în afara atmosferei Pământului în 2010 și rămâne a fi în continuare un mister. Se știu puține lucruri despre capacitățile ei. Programul a fost clasificat în 2004, dar și până nu demult experții se întrebau: nava spațială este o amenințare militară sau un experiment științific al NASA și agenției DARPA? Cu fiecare lansare, durata aflării pe orbită a dronelor reutilizabile este în crește. De exemplu, al patrulea zbor al navei X-37 a durat 718 zile, iar al cincilea – 780. 

Conform informațiilor oficiale, programul X-37 reprezintă o dezvoltare experimentală a tehnologiilor în domeniul navelor spațiale fără pilot reutilizabile cu o anumită sarcină utilă. Aeronava are o lungime de 9 m, o anvergură de 4,5 m, o greutate la lansare de 5 tone și este capabilă să ia la bord (în compartimentul central cu un volum de câțiva metri cubi) aproximativ o tonă de sarcină utilă. Conturul navei spațiale seamănă cu naveta spațială reutilizabilă sovietică ʺBuranʺ sau cu cea americană Space Shuttle.

Navele spațiale americane au fost lansate cu ajutorul vehiculelor de lansare spațială Atlas V 501 și Falcon 9. Pe orbitele din apropierea Pământului, cu o altitudine cuprinsă între 200 și 750 de km, navele au investigat, manevrat și au redus sarcina utilă. Publicația Military Watch a dezvăluit specializarea aeronavei pe 23 mai: ʺX-37 poate efectua atacuri nucleare din spațiuʺ. Realizarea unor astfel de posibilități este interzisă de acordurile internaționale, dar autorii publicației au identificat imediat (în titlu) și ținta probabilă: ʺEste oare Rusia capabilă să oprească un atac nuclear al X-37?ʺ. Americanii cred că astfel de vehicule pot oferi Statelor Unite un avantaj decisiv într-un potențial război pe viitor. De fapt, X-37 face parte din programul de militarizare a spațiului cosmic și nu este o coincidență faptul că, în 2019, a fost creată oficial a șasea ramură a Forțelor Armate ale SUA – Forțele Spațiale. Rusia este nevoită să răspundă în mod adecvat la amenințarea din spațiul cosmic.

Răspuns asimetric

Nu este rentabil din punct de vedere economic să construim o flotă ʺoglindităʺ de avioane de vânătoare spațiale fără pilot, deși este posibil din punct de vedere tehnologic, iar Rusia dispune de astfel de aeronave. Este mai eficient și mai ieftin să formăm o apărare modernă antirachetă și antisatelit pe Pământ.

În caz de necesitate, sistemul rusesc hipersonic de apărare antiaeriană și antirachetă cu rază lungă de acțiune S-500 ʺPrometeyʺ va ʺeliminaʺ cu succes navele spațiale și sateliții inamici de pe orbită. Caracteristicile S-500 depășesc semnificativ sistemul S-400 și oferă o rază de distrugere de 600 de kilometri a țintelor care zboară la viteze de până la 25 mii km/h. Sistemul ʺPrometeyʺ a fost creat pentru a combate o gamă largă de echipamente, inclusiv mijloacele de atac aerospațial (și cele care nici măcar nu au fost inventate încă) – la altitudini de până la 200 de km. Vă reamintesc, că sistemul de apărare antiaeriană S-400 ʺTriumfʺ a fost dezvoltat ținând cont de capacitățile de luptă ale avioanelor de vânătoare de-a cincea generație a F-22 și F-35 ale Forțelor Aeriene ale SUA și funcționează la altitudini cuprinse între 5 metri și 60 de kilometri, iar raza de distrugere a țintelor este de 400 de km.

Următoarea generație de interceptori grei rusești – MiG-41 – va fi dezvoltată în principal pentru operațiuni de luptă în spațiul cosmic apropiat. Anterior, directorul general al corporației ʺMiGʺ, Ilya Tarasenko, a spus că avionul nou din punct de vedere tehnologic va zbura la viteze de 4-5 Mach, adică la viteze de peste 6000 km/h și va îndeplini sarcini în spațiu. Vehiculul pilotat este dezvoltat cu perspectiva de a trece la producția unei versiuni de bază fără pilot.

Astăzi, pentru a neutraliza navele spațiale și sateliții inamici, Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse sunt capabile să utilizeze avioanele modernizate MiG-31, care sunt considerate cele mai puternice avioane de luptă din lume, în ciuda apariției avioanelor de luptă de generația a cincea. Avionul de vânătoare a celei de-a patra generație MiG-31 este capabil să transporte un arsenal cu o greutate mai mare de 9 tone și să folosească rachete la viteze de până la 2,83 Mach. Potrivit Military Watch, MiG-31 își poate folosi armele și în spațiul cosmic.

Pe fondul sistemelor rusești perfecționate de apărare antiaeriană și antirachetă și al avioanelor de vânătoare, superioritatea în luptă a navelor spațiale americane fără pilot X-37 nu este evidentă – sunt prea vulnerabile pe orbita Pământului. Iar rachetele de croazieră ale Statelor Unite și ale NATO sunt cu atât mai accesibile, numărul lor nu asigură un salt calitativ. Rusia rămâne un lider în dezvoltarea și producția sistemelor de arme de înaltă tehnologie, consolidând în acest mod pacea pe planetă.

Finalul erei Bill Gates. Se apropie momentul în care un acuzator al lui Bill Gates va începe un atac periculos pentru fondatorul Microsoft

 


Lăsând la o parte pandemia și ”războiul ciudat” dintre Hamas și Israel, așa cum îl numește Edward Luttwak, cea mai importantă știre din luna mai este cea despre divorțul lui Bill Gates și legăturile sale cu controversatul miliardar Jeffrey Epstein. Nu este vorba în primul rând despre aspectele financiare ale divorțului unuia dintre cei mai bogați pământeni și nici despre posibilele sale escapade sexuale, cât despre lenta dar sigura cădere în dizgrația publicațiilor de mainstream a unuia dintre cei mai mari manipulatori ai presei din ultimele decenii, așa cum a fost considerat Bill Gates în articole publicate de Columbia Journalism Review.

Faptul că Daily Beast și The Wall Street Journal nu se mai poartă cu mănuși cu Bill Gates și încep să relateze despre legăturile sale cu Epstein, să pună divorțul său pe seama acestor escapade (în care a fost și fostul președinte Bill Clinton), este un semn că se apropie momentul în care un acuzator al lui Gates va face un pas înainte și va începe un atac cât se poate de periculos pentru fondatorul Microsoft.

”Influența lui Gates a făcut ca relatările despre subiecte controversate (recent, el a susținut menținerea drepturilor de proprietate intelectuală pentru vaccinuri) să treacă în plan secund. Această influență scade pe măsură ce apar detalii urâte despre divorțul lui. Asta nu înseamnă ca ONG-urile își vor pierde finanțarea. Însă, așa cum au observat scepticii, dacă Gates a vrut o relație nepotrivită cu vreuna dintre angajate, atunci fundația lui nu va fi cel mai bun avocat pentru drepturile femeilor. Dacă Gates a fost unul dintre apropiații lui Epstein, chiar și după ce Epstein a recunoscut că este vinovat pentru corupere de minori, atunci Gates nu va mai fi liderul potrivit pentru campania împotriva traficului sexual”, scrie Bloomberg.

Tot Bloomberg amintește că Gates nu a avut dintotdeauna imaginea de care s-a bucurat în ultimii ani. ”În timpul revoluției PC, era descris ca un oligarh tocilar și nemilos, care a încercat să-l îndepărteze pe cofondatorul Microsoft, Paul Allen, atunci când acesta se lupta cu cancerul. Apoi, programul Windows , creația sa principală, a fost considerat o mizerie de mulți utilizatori, iar Steve Jobs a spus că Gates și echipa lui au copiat cu nerușinare și cu lipsă de bun gust produsele Apple. Chiar și judecătorul care a judecat procesul antitrust împotriva Microsoft a spus că Gates ”avea o imagine napoleoniană despre sine și compania sa, o aroganță dată de putere și de succes”.

Este semnalul că se apropie schimbarea oficială a gărzii marilor miliardari ai lumii. ”Fiecare moment istoric”, scrie The American Conservative, ”are propriul Bogat, iar acest individ este reflecția momentului istoric respectiv”. Finalul secolului 20 l-a avut în prim-plan pe Donald Trump, care, chiar dacă era departe de a fi cel mai bogat american, era un punct de referință pentru ceea ce însemna oligarhia. Apoi a urmat Bill Gates.

Perioada de glorie a lui Bill Gates a fost cea în care prim-planul nu a mai aparținut progeniturilor familiilor deținătoare de mari corporații și dedicate trup și suflet brandului lor. Odată cu Bill Gates, prim-planul a fost luat de așa-zișii tocilari. Bill Gates a fost reprezentantul unei generații pentru ca liderii nu mai trebuiau să se bazeze pe charismă, pe forța brută și pe alte mijloace tradiționale de obținere a capitalului social. Era suficient să aibă o inteligență rece și puternică.

Lui Bill Gates i-a plăcut să fie rege. Nu e niciun secret. Pentru un programator ochelarist deloc chipeș, fondatorul Microsoft a iubit uriaș lumina reflectoarelor și camerele de luat vederi și i-a plăcut la fel de mult atenția pe care publicul o acordă statutului lui economic și cultural. Acesta poate fi și motivul pentru care Gates s-a angajat în perioada 2008-2013 (cât a fost cel mai bogat om din lume) în activitățile filatropice. Călătoriile în Africa, cu multe camere de filmat, erau minunate pentru PR”.

Spre deosebire de alți miliardari, precum Jeff Bezos, care s-a orientat spre filantriopie doar pentru a scăpa de „ghilotina” progresistă, Gates a părut sincer în demersurile sale. Extrem de interesant este că Gates a abordat acțiunile fundației sale într-un mod aproape digitalizat. Fiecare problemă a lumii, de la schimbările climatice și până la sărăcie si foamete, a fost pentru Gates o doar o problemă de logică, o eroare într-un program care trebuia eliminată pentru ca totul să funcționeze perfect.

Asta este tehnocrație în cea mai pură și intensă forma a sa. Lumea a Treia nu are suficiente alimente? Cumpărați cât mai mult pământ și optimizați eficiența agriculturii pentru a spori la maximum producția globală. Avem sărăcie generațională sau concentrată regional? Sunt suficiente câteva programe ale Fundației Gates care să ofere oportunități de creștere economică. Progresul nu este suficient sau apar dezechilibre? Este suficient să acționăm asupra educației pentru a scăpa de problemă.

Toate cele de mai sus au funcționat o vreme. Cei încrezători în viziunile lor utopice au început să conceapă programe, iar, dacă au avut bani (așa ca Bill Gates), acele programe au început să funcționeze. Însă lumea nu este un sistem computerizat, iar efectele urmărite nu au fost obținute vreodată. Chiar și așa, tehnocrația erei digitale a durat destul de mult timp.

”Acum însă, cel mai important reprezentant al acestei tehnocrații digitale a început să piardă prim-planul. Omul de la Microsoft nu mai este în top. De fapt, a avut una dintre cele mai abrupte căderi din ultima vreme. Soția sa vrea să divorțeze, iar The New York Times scria că ”Gates a avut reputația unui comportament îndoielnic” cu mult timp înainte de divorț. Este vorba despre avansuri făcute angajatelor tinere. Iar apoi a venit relatarea The Daily Beast despre asocierea sa cu Jeffrey Epstein. Această din urmă publicație scrie că Gates s-a apropiat de Epstein cu speranța că relațiile acestuia i-ar putea aduce un Premiu Nobel. S-a sugerat deja că multe dintre întreprinderile sale filantropice au fost făcute cu acest scop.

”Gates nu dorește Premiul Nobel ca pe un simplu titlu, el dorește recunoașterea faptului că lumea a fost remodelată după chipul său, într-un sistem binar, în 0 și 1, ca un program de calculator”, scrie The American Conservative.

”Finalul erei Gates înseamnă că elementele tehnocrației vor fi înlocuite de unele și mai cinice. Idealismul metodic și programatic și-a pierdut forța pe care o avea cu câțiva ani în urmă. Singurii oligarhi rămași în top sunt cei care sunt și mai indiferenți și mai amorali decât fățarnicul Gates. Epoca Gates s-a încheiat, începe epoca Bezos – o epocă în care cei care dețin puterea vor renunța la pretenția că au o viziune morală și vor renunța și la mascarea dorinței de putere. Nimeni nu mai pretinde acum că va conduce lumea spre niște idealuri. Acum, oligarhii nu vor decât să conducă lumea pur și simplu”.

Călin Marchievici

Dan Antonescu, specialist criminalist, a vorbit despre explozia de la Arad

 


Afaceristul Ioan Crișan a murit în explozia propriei mașini, iar anchetatorii iau în calcul inclusiv o mână criminală. Dan Antonescu este de părere că ipoteza unei explozii intenționate este cea care este favorizată, în urma imaginilor de la Arad.

”Din primele imagini, optez pentru un asasinat cu bombă. Îți trebuie multă tehnică pentru a monta un astfel de dispozitiv.”, a spus Dan Antonescu, specialist criminalist, la Antena 3.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan.

Maşina omului de afaceri ar fi explodat când el a vrut să plece.

Conform surselor, sunt audiate în prezent persoane care locuiesc în zona unde a avut loc explozia, în condiţiile în care suflul a spart mai multe ferestre ale blocului la parterul căruia se află supermarketul, fără a exista alte persoane rănite.

O echipă de anchetatori de la Bucureşti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările în acest caz.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean a anunţat ulterior că maşina a fost incendiată, iar victima este un bărbat de 66 de ani, din Arad, care locuia în zonă.

„Am fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat, iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul„, a transmis IPJ.

Conform sursei citate, „conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta„.

Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

Rămăşiţele a 215 copii îngropaţi lângă o şcoală

 


Descoperire şocantă în Canada. Rămăşiţele a 215 copii, unii cu vârsta de până în trei ani, au fost găsite pe locul unei foste şcoli rezidenţiale pentru copii indigeni, o descoperire pe care prim-ministrul canadian Justin Trudeau a descris-o vineri drept sfâşietoare, informează Reuters.

Copiii erau elevi ai şcolii rezidenţiale indiene Kamloops din Columbia Britanică, care s-a închis în 1978, conform indigenilor Tk’emlúps te Secwepemc, care au spus că rămăşiţele au fost găsite cu ajutorul unui specialist în detectarea cu un radar care pătrunde în sol.

„Aveam cunoştinţă despre asta în comunitatea noastră şi am putut să verificăm. În acest moment, avem mai multe întrebări decât răspunsuri„, a spus într-o declaraţie şefa Tk’emlúps te Secwepemc, Rosanne Casimir.

„Ştirile de la fosta şcoală rezidenţială Kamloops îmi frâng inima. Este o amintire dureroasă a acelui capitol întunecat şi ruşinos din istoria ţării noastre. Mă gândesc la toţi cei afectaţi de această veste dureroasă. Suntem aici pentru voi”, a scris pe Twitter, vineri, premierul canadian Justin Trudeau.

Sistemul şcolilor rezidenţiale din Canada, care a separat forţat copiii indigeni de familiile lor, a constituit un genocid cultural, conform concluziilor unei anchete din 2015, care a durat şase ani.

Raportul a documentat abuzuri fizice oribile, violuri, malnutriţie şi alte atrocităţi suferite de mulţi din cei 150.000 de copii care au frecventat acest tip de şcoli, administrate, de obicei, de biserici creştine din partea Ottawa în perioada dintre 1840 şi anii 1990.

S-a constatat că un număr de peste 4.100 copii au murit în perioada frecventării acestor şcoli rezidenţiale.

Moartea celor 215 copii, îngropaţi pe terenul celei mai mari şcoli rezidenţiale din Canada, se pare că nu a fost inclusă în acest bilanţ şi nici nu a fost documentată până la această descoperire.

În 2008, guvernul canadian şi-a cerut scuze oficial pentru acest sistem de educaţie.

Claudiu Tîrziu : ”Mihai Tudose a fost un premier vai mama lui”

 


Claudiu Tîrziu sare la gâtul lui Mihai Tudose, după ce fostul premier a sugerat într-o postare că liderii AUR ar fi fost conviși de actuala putere să nu voteze moțiunea de cenzură anunțată de PSD pentru 14 iunie.

”Cât mai e kg de aur? Tot aud pe unul dintre copreședinții AUR că el/ ei nu votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD fiindcă nu pare a avea suficiente voturi… Acest tip de mesaj taie orice ‘apetit’pt vot al unora care până acum au susținut actuala ,’putere’. Întrebarea devine firească: ‘naivitate’ politică, afiliere cu cei de la guvern sau preț per kg?”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

”Unul care nu merită să-i pronunț numele, că a fost un premier vai mama lui, se întreabă cît mai e „kilu de aur”, în legătură cu moțiunea de cenzură cu care amenință PSD. Ce să-i faci? Mentalitate de vînzator. Să-i răspund pe limba lui:  bre, nu e vorba de cît e pentru noi, cum ați fost obisnuiti, ci de ce înseamnă pentru români ! Asa ca mergi cu mercurialul la alta masa !”, e replica virulentă a lui Claudiu Târziu.

Suspendarea preşedintelui Iohannis

 


George Simion a lansat un nou atac la adresa Guvernului Cîţu despre care spune că trebui să „plece cât mai repede”. Mai mult, liderul AUR le sugerează social-democraţilor să sprijine demersul de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

„Mai ales după ultimele evenimente guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede! Vom căuta susținerea și a altor parlamentari pentru că doar voturile noastre și ale PSD nu sunt suficiente pentru o moțiune de cenzură (jumătate plus unu din voturi). Nici jocurile de imagine de-a moțiunea făcute de PSD nu ajută.

Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru.

De asemenea revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis printr-un referendum național”, a scris George Simion, copreşedintele AUR, pe Facebook.

În schimb, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea în februarie despre suspendarea lui Klaus Iohannis că nu este un demers oportun.

„Ca şi oportunitate, îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanşarea unei proceduri de suspendare a domnului preşedinte Klaus Iohannis. Şi din cauză de pandemie, de criză economică, context social şi din cauză de perioadă mică trecută de la alegeri. PSD a mai iniţiat o astfel de procedură”, a precizat președintele PSD, conform Ştiripersurse.

Alimentul care e otravă pentru organism

 


Dr. Cătălin Costovici, medic primar oncolog atrage atenţia că unul dintre alimentele periculoase pentru noi, este chiar carnea procesată.

”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niște stabilizatori, coloranți, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Și pâinea are stabilizatori, emulgatori și o grămadă de lucruri.

Carnea aduce în primul rând proteină, iar proteina animală este proteină de înaltă calitate. Avem nevoie de consum și de carne pentru ca pacientul să-și refacă capitalul hematologic necesar pentru a putea face față seriilor următoare de tratament.

Cauza reală a cancerului însă nu o știm. Tot ceea ce povestim noi apropo de radiații, stres, alimentație etc. ăștia sunt factori de risc. Dar de ce apare un cancer, nu știm. Și atunci hazardul joacă un rol în toată povestea asta. E ca un fel de ruletă rusească în care toți participăm. Chiar toți. Oricare dintre noi putem să dezvoltăm. un cancer mai devreme sau mai târziu. Cum ne-o fi norocul. Majoritatea cancerelor sunt întâmplătoare, adică sunt urmarea hazardului” a avertizat dr. Cătălin Costovici, pentru evz.ro.

În repetate rânduri, Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a atras atenția prin diferite raportate date publicității, faptul că produsele alimentare procesate sunt cancerigene așa cum este tutunul, alcoolul sau azbestul. Specialiștii de la IARC susțin chiar că un consum regulat de doar 50 de grame de carne procesata duce la creșterea riscului de a dezvolta cancer colorectal cu 18%. Acest risc creste în funcție de cantitatea de carne procesata consumata.

Mai mult, acest obicei alimentar de a consuma carne procesata este asociat cu o mulțime de probleme de sănătate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli de stomac până la diferite tipuri de cancer.

AVERTISMENT ! GUNOAIE și FOSE SEPTICE DEVERSATE ÎN RÂURILE din ROMÂNIA

 


Comisarul general al Gărzii de Mediu a tras un semnal de alarmă cu privire la poluarea râurilor din România. Octavian Berceanu a mărturisit că nu ar avea curaj să bea mai mult de o cană de apă dintr-un râu.

Octavian Berceanu a precizat că multe pensiuni din zona montană deversează conţinutul foselor septice în râuri.

Comisarul general al Gărzii de Mediu a făcut această afirmaţie după ce a fost întrebat dacă ar bea apă din râurile din România.

„Poate aş bea de undeva din Făgăraş, de unde pleacă un râu, de la izvor, dar după ce trece de prima pensiune, nu mi-aş mai permite să beau din apa aceea de râu. Din păcate, am fost pe munte, am fost pe văi şi foarte multe pensiuni deversează apa din fose în râuri.

Că nu o fac ziua, că o fac noaptea la 12 şi dacă mergi într-o staţiune şi ai deschis geamul la 12 - 1 noaptea înnebuneşti de mirosul care există acolo şi te întrebi de ce nu miroase aşa şi în mijlocul zilei. Care e diferenţa dintre 12 ziua şi 12 noaptea?”, a declarat Octavian Berceanu la Digi24, potrivit News.ro.

”Vorbim de conflictul din Ucraina, dar nu ne uităm că ne intră aceste deşeuri care înseamnă mortalitate, înseamnă distrugerea mediului, distrugerea calităţii vieţii, pierderi fantastice de bani”, a mai declarat Octavian Berceanu.

Reacţie virulentă despre vaccinarea copiilor

 


Diana Şoşoacă a reacţionat, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Acesta este astfel primul ser autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state din UE.

„Cea mai gravă problemă la acest moment e vaccinarea copiilor şi HG 550/2021 care încalcă Constituţia României şi Convenţia de Oviedo, ducând la condiţionarea vieţii normale de acte medicale precum vaccinare şi testare”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

Senatoarea susţine că adolescenţii vaccinaţi anti-COVID au acuzat efecte adverse grave.

S-a dat un raport prin care 80% dintre adolescenţii vaccinaţi au suferit efecte adverse grave, majore. Eu militez pentru oprirea vaccinării şi solicit tuturor părinţilor să nu-şi ducă copiii la vaccinare.

„În Parlament nici nu se pune problema aceasta. Problema cea mai gravă în Parlament e masca lui Şoşoacă şi dacă s-au vaccinat unii sau alţii şi cum să facem scandal raportat la portul măştii şi la vaccinare”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Până acum, vaccinul Pfizer era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani. Germania a anunţat deja de joi că va începe din 7 iunie procesul de vaccinare la copii.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a postat pe Facebook următorul anunţ, legat de această aprobare.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a scris Valeriu Gheorghiță.