6.07.2021

ȘTIRI NTD-România

 

„Tricolorii” au îngenuncheat pentru „Black Lives Matter” - ”Viața neagră contează” - George Simion : „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează ?”

 


AUR, reacție dură după ce „tricolorii” au îngenuncheat pentru „Black Lives Matter” (”Viața neagră contează”). AUR a obținut 9,08% la alegerile din noiembrie pentru Camera Deputaților și 9,17% la cele pentru Senat și are 47 de parlamentari.

Alianța pentru Unirea Românilor, condusă de George Simion, a postat pe contul oficial de facebook un mesaj de apreciere pentru Stanciu și Nedelcearu, având un discurs dur la adresa fotbaliștilor români care au îngenuncheat.

„O națională în genunchi, la propriu și la figurat: obișnuiți să îngenuncheze în fața adversarilor, jucătorii echipei naționale de fotbal au mers astăzi și mai departe, luând decizia de a îngenunchea la propriu, luând astfel parte la campania corect politică a stângii globaliste #blacklivesmatter.  Oare acești pseudo-«atleți ai luptei anti rasiste» ar reacționa în vreun fel dacă le-ar fi solicitat să facă același gest pentru Mihai Spătaru (șoferul de TIR ucis în Franța) sau pentru Barbu Zaharia (bărbatul ucis de polițiști în Pitești)? Viețile românilor nu contează?!”, a fost mesajul postat de AUR. Ulterior, la comentarii, Stanciu și Nedelcearu au fost lăudați de partid că nu au îngenuncheat: „Doar doi tricolori cu coloană vertebrală au refuzat participarea la această farsă: Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu. Respect lor!”.

George Simion, liderul AUR, este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor” (UST), ultima fiind sursa unor derapaje și jigniri anti-maghiare la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise, cazul partidei cu Norvegia din toamna lui 2019. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Dr. Leon Dănăilă : Dispăreau cadavrele. Le mâncau - Foametea din 1946

 


Medicul neurochirurg Leon Dănăilă a vorbit despre foametea din 1946, o perioadă extrem de grea, pe care a reușit să o depășească alături de familia sa. 

"M-am dus la cerșit"

"M-am dus la cerșit pe malul Prutului. La noi, oamenii mâncau coajă de copac. Zilnic mureau câte 10 oameni. Eu, cum eram mai solid, nu m-a afectat niciodată cu nimic. Unii îmi aruncau câte o bucată de mămăligă pe geam, eu o ștergeam, o puneam în desagă și veneam acasă. Munca de cerșit este foarte grea. Nu îmi face plăcere să îmi aduc aminte de perioada respectivă. Alții mă înjurau, alții mă dădeau afară din curte. Mi-am salvat familia. Am ajutat familia să treacă de perioada asta foarte agresivă”, a povestit celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, în podcastul "Fain și Simplu", realizat de Mihai Morar. 

"Unii se plângeau că le-au dispărut cadavrele. Le mâncau"

"Țin minte că vreo câteva cadavre au dispărut. Oamenii furau. Preotul nu avea timp să-i îngroape pe toți cei care mureau, într-o zi. Erau încuiați în podul caselor. Unii se plângeau că le-au dispărut cadavrele. Le mâncau. Nu le-au mai găsit niciodată. Nu au fost multe, doar câteva. Dar să mănânci numai coajă de copac... Dacă nu ai proteine... Li se umflau picioarele, crăpau, se infectau și mureau. Atunci m-am convins că sintagma "omul crapă de foame" este reală.

Au dispărut 2-3 cadavre, așa am auzit eu, în vremea respectivă. Oamenii aveau foarte mare grijă de morți, îi încuiau, îi păzeau. A fost o perioadă foarte grea. Eu mă duceam la 10-20 de kilometri de casă, pe malul Prutului, unde se mai făcuseră ceva alimente. Uneori, noaptea nu veneam acasă. Dormeam în pădure, pe frunze. Toate frunzele erau căzute. Nu era apă, nu erau furnici, nu erau câini, lupi, niciun animal nu exista în vremea respectivă”, a mai povestit medicul.

"Nimic nu mi s-a părut greu, nu m-a afectat"

"Nimic nu mi s-a părut greu şi nimic nu m-a afectat. Mulţi mă întreabă şi acum "cu ce te hrăneşti, ce mănânci?". Dacă soţia a murit de 15 ani, cumpăr ce găsesc, nu ţin un regim special. Cred că ține şi de rezistența genetică a individului respectiv. Fraţii mei au murit amândoi. Nu am ţinut niciun fel de regim deosebit ca să mă păstrez. Nici acum nu ţin", a mai spus neurochirurgul Leon Dănăilă.

Produse ALIMENTARE RETRASE și REFOLOSITE în supermarketuri. Urme de praf din metal pe alimente - Selgros, Cora, Carrefour

 


Tote produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar verificarea legalității funcționarii continuă”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov.

Compania producătoare The Family Butchers retrage de pe piață Martinel Mortadella, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, scrie Mediafax.

Compania dă asigurări că produsele nu prezintă pericol pentru sănătate.

„În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal.

Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”, a anunțat compania. Produsele au fost retrase din rețelele Selgros, Cora și Carrefour, conform informărilor trimise către ANSVSA.

Produse expirate și refolosite

Dacă anumiți producători își retrag de pe rafturile magazinelor produsele pentru a nu-i pune pe clienți în pericol, alții le vând românilor adevărate mizerii. Inspectorii OPC Brașov au descoperit, într-o brutărie, că pâinea și celelalte produse de panificație erau fabricate în condiții mizere și depozitate la întâmplare, potrivit realitateadebrasov.net. Totodată, inspectorii au mai descoperit că, pe lângă produsele expirate și refolosite, în brutărie erau și instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate, lucru care pune în pericol atât viața clienților, cât și pe cea a angajaților.

"Exista încă agenți economici care pun mai presus câștigul financiar in detrimentul respectării prevederilor legale, punând în pericol sănătatea consumatorilor prin modul în care înțeleg sa-si desfășoare activitatea. Este inacceptabil sa existe materii prime neconforme din care se realizează produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate. Nu poate exista toleranta pentru astfel de situatii ! Tote produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar verificarea legalității funcționarii continuă”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov.

O DRONĂ MILITARĂ a fost găsită în Marea Neagră

 


O dronă militară a fost găsită în Marea Neagră, nu departe de țărmul românesc. Acum 2 zile aparatul a fost găsit de un echipaj al celor de la ARSVOM - Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Poliția de Frontieră a predat drona către Ministerul Apărării pentru a se efectua mai multe verificări. 

„În referire la subiectul apărut în presă privind drona găsita de ARSVOM, vă informez că, aceasta a fost predată MApN. Pentru detalii contactaţi reprezentaţii MApN”, transmite Garda de Coastă, conform Adevărul.ro.

Drona ar fi folosită de Armata română, pentru tragerile care se fac pe mare. 

La Exerciţiul militar "Sea Breeze 2021" ("Briza Mării 2021"), organizat de Statele Unite şi Ucraina, urmează să participe militari din zeci de state membre NATO, în perioada 28 iunie - 10 iulie. Manevrele militare NATO vor avea loc în contextul tensiunilor cu Rusia, acuzată că a mobilizat efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, scrie Mediafax.

"Ministerul Apărării din Federaţia Rusă va urmări cu atenţie pregătirile şi desfăşurarea exerciţiului ucraineano-american Sea Breeze, la care vor participa statele NATO, şi, în caz de necesitate, va reacţiona în mod corespunzător în funcţie de evoluţii, pentru a garanta securitatea militară a Rusiei", a declarat miercuri generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

"La aceste exerciţii vor participa 4.000 de militari, 40 de nave de atac, alte nave militare şi ambarcaţiuni auxiliare, 30 de aeronave şi 100 de vehicule motorizate şi blidate. Exerciţiile se derulează pe fondul acuzaţiilor constante ale ţărilor occidentale privind presupusele eforturi ale Rusiei de consolidare a capabilităţilor militare în zona frontierelor", a subliniat oficialul rus.

În mai administraţia Biden a cerut reducerea activităţilor militare în regiunea Oceanului Arctic şi a criticat atitudinea Rusiei, potrivit Publika. Președintele rus Vladimir Putin consideră prezența trupelor ruse în Arctica o parte „absolut necesară” a dezvoltării militare a țării, susținea purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

EXCLUSIV George Simion: „Ăsta este planul actualei guvernări, vânzarea ţării”

 


Preşedintele AUR, George Simion, a intervenit telefonic, duminică seară, la România TV, pentru a comenta informaţia conform căreia aproape jumătate din terenurile arabile din România au fost vândute către străini.

George Simion susţine că acest procent ar trece chiar de 50%, lucru ce va fi scos la iveală odată cu recensământul pământurilor.

„Probabil recensamantul pamantului care urmeaza, o sa ne arate ca am depasit 50% din teren vandut strainilor. Ne mai vin mesaje din teritoriu ca se fac multe ilegalitati cu subventiile de la APIA.

Actuala guvernare asta are in plan, vanzarea tarii, de la companiile strategice, pana la terenuri. Romania, daca avea o strategie de tara, putea sa hraneasca jumatate de Europa. Este o politica antinationala dusa de 30 de ani de toate partidele. Aceasta coalitie de la guvernare trebuie sa paraseasca cat mai repede puterea. De aceea si motiunea de cenzura trebuie sa treaca. AUR e singura forta politica care s-a opus acestui PNRR.

Vedem rezultatele acestei guvernari, nu mai suntem stapani pe propriile pamanturi, statuia lui Mihai Viteazul vandalizata, majoritatea romanilor plecati din tara, am ajuns groapa de gunoi a Europei.

Importam gunoaie si exportam grâne, dupa care importam paine la preturi pana la de 12 ori mai mari.”, a spus George Simion, în exclusivitate, la România TV.

George Simion: „USR nu este în stare să administreze un sector darămite o ţară”

Preşedintele AUR a comentat şi situaţia din sectorul 1, unde războiul dintre primarul Clotilde Armand şi compania de salubritate cu care are contract a făcut ca sectorul să fie îngropat în gunoi.

„Vedem incapacitate administrativa, doamna Clotilde Armand nu poate administra, nu se intelege nici cu cei de la PNL si vrea sa apeleze la solutii ilegale, cum ar fi acea stare de alerta. Ne batem joc de aceste notiuni, stare de alerta, de urgenta, cum s-a facut si in timpul pandemiei. Este cea mai bogata primarie si locuitorii sectorului 1 sunt ingropati in gunoaie.

Din pacate, asta inseamna USR la guvernare, nu sunt in stare sa administreze un sector, daramite o tara. Speram sa nu mai vedem astfel de prosti administratori votati de romani, daca au fost votati, pentru ca vedeti cate suspiciuni exista.”, a adăugat preşedintele AUR, George Simion.

Marile companii îngheaţă angajările cel puţin până la toamnă

 


Marile companii din România nu vor face angajări până la toamnă, cel mai devreme, de teama unui nou val al pandemiei, spune un specialist în resurse umane.

Un sondaj realizat în la finalul lunii mai arată că 57% dintre managerii chestionați afirmă că vor relua angajările la toamnă, iar 32%, abia în 2022, ca o măsură de prudenţă, a explicat Raluca Pârvu, specialist în resurse umane.

Deși relaxarea restricțiilor a adus speranță în sectorul economic, piața muncii nu se va deschide în perioada următoare, deoarece firmele așteaptă ca veștile bune privind pandemia să se confirme.

57% dintre managerii chestionați afirmă că vor relua angajările la toamnă, iar 32%, abia în 2022. Doar 9% spun că vor face angajări în următoarele 3-5 luni, arată un barometru realizat de compania de consultanță Frames.  Barometrul a fost realizat la finalul lunii mai, pe un eşantion de 300 de firme din diverse domenii de activitate, la care au răspuns 1.736 de persoane.

Raluca Pârvu, specialist în resurse umane, a explicat la Digi24 că, pentru a face noi angajări, companiile trebuie să aibă un business nou, care să ducă la nevoia reală de noi recrutări.

Marile companii vor începe să angajeze din toamnă, pentru a se pregăti pentru 2022

„Unele industrii au această nevoie, cum sunt cele cu afaceri sezoniere sau ale căror produse se consuma mai mult în sezonul cald.

Pentru altele, chiar dacă businessul există, este și o tendință de a menține o atitudine conservatoare până avem o vizibilitate mai bună cu ceea ce se întâmplă cu pandemia.

Este vorba de o prudență impusă de grupuri, pentru companii care fac parte din multinaționale care, în țările lor de origine, se confruntă cu mai multă criză economica decât avem noi de traversat. Așa că își mențin ideea conservatoare de a nu face angajări. Piața este împărțită”, a spus Raluca Pârvu.

Ea a explicat că atitudinea conservatoare se referă și la menținerea angajaților: „Cine a trebuit să facă anumite restructurări de dimensiuni rezonabile, de 5-10%, le-a făcut deja în pandemie. Acum avem acest scenariu conservator de menținere a ce avem”.

Specialistul în resurse umane a adăugat că probabil în toamnă, companiile vor profita de bugetul nefolosit pentru recrutări, ca să se pregătească pentru 2022, an care se anunță mai favorabil pentru piața muncii.

„Ideea generală este acum păstrăm ce avem și din a doua parte a anului, poate dăm drumul la noi recrutări dacă piața ajută”, a afirmat Pârvu.

În ceea ce privește salariile la care ar trebui să se aștepte viitorii angajați, ea a spus că foarte puține companii au crescut salariile, aici fiind vorba despre firmele din IT.

Pe de altă parte, măririle salariale au fost deja dispuse în primăvară în firmele care au avut această posibilitate, așa că viitoare creșteri ale veniturilor ar putea fi acordate în cel mai bun caz în 2022, a adăugat ea.

Patru adolescenţi, cercetaţi pentru vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe


Patru adolescenţi, bănuiţi că ar fi participat la vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, sunt cercetaţi de Poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna, scrie Agerpres. 
Potrivit sursei citate, doi dintre ei sunt bănuiţi că ar fi scris pe soclul statuii "TRIANON 1920" şi ar fi desenat un steag roşu-alb-verde, iar ceilalţi doi că ar fi stat de pază, facilitând profanarea monumentului.
"În urma unor activităţi investigative, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul de Investigaţii Criminale au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, bănuiţi de faptul că, în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021, s-ar fi deplasat la grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, iar doi dintre aceştia ar fi vopsit şi inscripţionat părţi ale grupului statuar, dislocând, totodată, mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului, timp în care ceilalţi doi ar fi asigurat locul faptei, pentru a nu fi surprinşi. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", au precizat reprezentanţii IJP Covasna, într-un comunicat de presă.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la o zi după ce aproape 200 de persoane, majoritatea venite din alte judeţe ale ţării, au sărbătorit în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.
Tot vineri, cu câteva ore înainte de manifestarea organizată de Asociaţia "Calea Neamului", peste 200 de persoane de etnie maghiară au comemorat împlinirea a 101 ani de la semnarea "dictatului" de la Trianon, în cadrul unei adunări organizate de Consiliul Naţional Secuiesc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, ambele acţiuni desfăşurându-se paşnic, fără incidente.
Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a condamnat profanarea statuii, considerând-o "acţiune provocatoare" şi a precizat că monumentul a fost curăţat de angajaţii societăţii de salubritate. Şi conducerea Prefecturii Covasna a condamnat vandalizarea grupului statuar, afirmând că "este un act reprobabil, care nu îşi are locul în Sfântu Gheorghe şi nici în judeţul Covasna".

SUA, alertă la bordul avionului prezidențial

 


Momente de panică pentru Kamala Harris, la bordul avionului Air Force Two. 

Avionul cu care călătorea Kamala Harris a trebuit să revină la sol duminică din cauza unei probleme tehnice, în timp ce vicepreşedinta americană decolase spre Guatemala pentru primul său turneu internaţional, notează AFP, scrie Agerpres. 

"Sunt bine, sunt bine", a dat asigurări Kamala Harris, ridicând două degete în sus, zâmbind după aterizare, adăugând totuşi: "Cu toţii am spus o mică rugăciune, dar suntem bine".

"Este o problemă tehnică. Nu există îngrijorări majore cu privire la securitatea" fostei senatoare californiene, a explicat purtătoarea sa de cuvânt, Symone Sanders.

O jurnalistă prezentă la bordul avionului Air Force Two a descris un "zgomot neobişnuit provenind de la trenul de aterizare în cursul decolării".

"Aterizarea a decurs însă complet normal", a precizat ea. 

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a anunţat la începutul lunii mai că va vizita Mexicul şi Guatemala la începutul lui iunie, prima ei deplasare în străinătate de la preluarea mandatului la 20 ianuarie, notează AFP, mai relatează Agerpres. 

"În acest moment, intenţionez să vizitez Mexicul şi Guatemala în perioada 7-8 iunie", a declarat ea.

Vicepreşedinta, căreia preşedintele SUA, Joe Biden, i-a încredinţat misiunea să se ocupe de dosarul sensibil al imigraţiei, a promis o acţiune globală împotriva cauzelor "la baza" afluxului de migranţi la frontiera cu Mexicul.

"Nu vom face progrese semnificative dacă corupţia persistă în regiune", a subliniat ea la începutul acestei săptămâni.