5.19.2020

Eugen Orlando Teodorovici aruncă în aer scena politică !




”Acești "lideri" nu au avut curajul de a sancționa abuzurile comise prin încălcarea Constituției de către președintele României, nici ingerința ambasadorului SUA în problemele interne, inclusiv de natură politică”
E.O.Teodorovici, ieșire fulminantă, curaj maxim și față de SUA – aruncă în aer scena politică !

Lipsa personalităților, a liderilor, pare a fi principala problemă a României actuale – și asta o recunosc nu doar analiștii și presa, ci și din ce în ce mai mulți oameni de rând. Iar critica nu se referă la un singur partid – ci la toate.

”Șansa României este să fie condusă de LIDERI”, răspunde ca un ecou Eugen Orlando Teodorovici, care pune direct problema: ”Cu siguranță România ar fi mai puternică și mai prosperă dacă cei care îi conduc destinele ar fi cu adevărat ... LIDERI !”.

Ce înseamnă ca România să fie condusă de LIDERI ? 

Teodorovici aruncă bomba, inclusiv către propriul partid: ”În cele mai importante funcții și demnități publice, precum cea de președinte al țării, de prim-ministru și miniștri, de președinți ai celor două camere ale Parlamentului, președinți de partide parlamentare, parlamentari, șefi ai serviciilor speciale, aleși locali și multe altele” să fie propuși, aleși sau numiți ”oameni care simt, gândesc și acționează “românește”.

Întrebarea fostului președinte executiv al PSD este la fel de directă: ”Oare câți dintre cei care au depus jurământul de credință la învestirea într-o funcție publică îi înțeleg semnificația și în spirit, nu numai în formă ?”.

”Oare câți dintre aceștia își mai amintesc ce au jurat, oare câți dintre ei conștientizează măcar faptul că au depus acest jurământ, în primul rând, în fața poporului român ? 
Și au jurat pe Biblie și Constituția acestei țări ‼️”, întreabă Teodorovici.

Iar după acest preambul, Teodorovici atacă direct conducerea PSD, de care tot mai mulți susținători sunt nemulțumiți. ”Am avut așteptări inclusiv de la actuala conducere a partidul al cărui membru sunt, de multe ori (de prea multe ori !), la fel ca mulți, foarte mulți alți cetățeni români, indiferent de naționalitate, culoare politică, apartenență la un grup minoritar de orice natură, care și-au pus speranțele într-o reprezentare reală în momentele dificile din partea celui mai important partid politic al prezentului istoric din România”, scrie Teodorovici.



Eugen Orlando Teodorovici


”Acești "lideri" nu au avut curajul de a sancționa nici măcar abuzurile comise prin încălcarea Constituției de către președintele României, care erau de natură să favorizeze vădit o anumită parte a scenei politice românești”, scrie Teodorovici – după cum se vede punând în ghilimele cuvântul ”lideri”, de data asta.

Și, continuă Teodorovici , ”nici reprezentanții celorlalte partide, care au nerușinarea de a se numi pe ei înșiși continuatori ai ilustrului Ion I.C. Brătianu, nu s-au înghesuit în a-și asuma curajul adoptării unor poziții, deși au fost multe momente în care vocea lor ar fi trebuit să se facă auzită”.
”Și aș da exemplu doar ingerința ambasadorului SUA în problemele interne, inclusiv de natură politică, ale statului român‼️”, punctează curajos Eugen Teodorovici.

Ori, așa ceva nu s-a mai auzit de pe vremea lui Liviu Dragnea – și atunci cu mai multă „perdea”.

În schimb, cum acționează acum liderii, inclusiv ai PSD ? ”Ce să vezi ? Mulți dintre “liderii” partidului meu parcă se tem, se rușinează, se ascund de noi !”, spune fostul șef al Finanțelor.

”Dincolo de “uscăturile” fiecărui partid, de lucrurile mai puțin bune făcute de unii sau de alții la un moment sau altul, ceea ce contează sunt lucrurile bune făcute pentru țară de un partid sau altul și, mai ales, este important ca fiecare să-și recunoască, să-și asume și să evite, pe viitor, greșelile trecutului ‼️”, scrie Teodorovici.

Iar întrebările finanțistului vin una după alta: ”Cum, de cine și de ce să-ți fie teamă ? De ce să te rușinezi sa-ți aperi și să-ți reprezinți cu cinste partidul al cărui lider vrei să fii ? Cum să nu conștientizezi că luptându-te pentru partid te lupți, de fapt, și pentru țară ?”.

”Pentru adevărații lideri, lupta pentru țara înseamna și lupta pentru partid dar ... nu este cazul !”, trage o primă concluzie devastatoare Teodorovici.

Argumentele sale se referă la meritele indiscutabile ale PSD privind aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, care ”poartă “marca” PSD”, dar și la ”prima președinție a Consiliului Uniunii Europene asigurată ireproșabil de guvernarea social-democrată”.

”Când mediul economic din România recunoaște că a făcut cu adevărat business în această țară în baza măsurilor luate de social-democrați (este adevărat, de social-democrații cu gândire “liberală”), când ai fost singurul partid care s-a luptat și se luptă în continuare (sper!) pentru protejarea veniturilor pululației și multe, foarte multe alte lucruri bune pentru români și România, cum să nu înțelegi, să simți, să trăiești, să te lupți (cu ceilalți!), să-i aperi, să-i protejezi, să-i reprezinți pe cei care așteaptă asta de la tine ?”, întreabă Teodorovici.
Și da, am așteptat, la fel ca mulți alți români, recunoaște Teodorovici, ”să văd o poziție din partea clasei politice românești”.

”Dar am văzut cum conducătorii partidului aflat acum la guvernare caută îngenuncheați să "pupe inelul" întins cu superioritate și aroganță de către cei a căror bunăvoință și susținere speră să o câștige”, spune fostul ministrul omițând – sau lăsând să se înțeleagă din text – că și PSD Ciolacu a făcut același lucru ! .

Mai ales că el singur spune că la Cotroceni nu a văzut un LIDER, ci doar un președinte ”exclusiv preocupat de lupta politică internă și incapabil să ia atitudine, măcar declarativ, în fața oricăror fapte și acțiuni, interne sau externe, menite să aducă atingere în orice fel intereselor poporului român și ale României, un președinte gata să-și sacrifice cetățenii în favoarea promovării intereselor economice ale altui stat european‼️”.

Un mesaj extrem de curajos – pe bună dreptate ”fulminant” – care va da foc multor politicieni și care, în opinia mea, este o declarație de angajament politic, de participare la o bătălie politică a lui Eugen Orlando Teodorovici, unul dintre cei mai apreciați oameni politici actuali. Unul dintre prea puținii lideri.


sursa: https://ro.sputnik.md/analytics/20200519/30293009/Teodorovici-curaj-maxim-fata-de-SUA-arunca-in-aer-scena-politica.html?fbclid=IwAR0NbWOAI7_XNOiMdxAkoIK-MzPFOsg_4R-ioHDbtD27l3wUM5J7-SFsrP4


Raport ECLJ - ”Toate duc la George Soros ! CEDO nu scapă !”




Toate duc la George Soros, direct sau indirect !

Un raport vine să ridice semne de întrebare cu privire la independența judecătorilor CEDO și transparența deciziilor lor, în contextul afilierii la diferite ONG-uri. 

”Acest raport arată că cel puțin 22 din cei 100 de judecători permanenți care au fost prezenți la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), între 2009 și 2019, sunt foști oficiali sau colaboratori a șapte ONG-uri care sunt extrem de active în fața Curții. 

Doisprezece judecători sunt conectați la rețeaua Open Society Foundation (OSF), șapte la comitetele de la Helsinki, cinci la Comisia Internațională a Juriștilor, trei la Amnesty International și unul la Human Rights Watch, Interights și A.I.R.E. Rețeaua Open Society se distinge prin numărul de judecători asociați acesteia și prin faptul că finanțează celelalte șase organizații menționate în acest raport. (...) 

Această situație pune în discuție independența Curții și imparțialitatea judecătorilor și contravine regulilor pe care CEDO însăși le impune statelor în acest domeniu. 

Este cu atât mai problematic cu cât puterea Curții este excepțională.(...) Este necesar să remediem această situație. 
În acest scop, ar trebui acordată o atenție sporită în special alegerii candidaților pentru funcțiile de judecător, evitând numirea activiștilor. 

Acest raport propune, de asemenea, soluții pentru a asigura transparența intereselor și a legăturilor dintre solicitanți, judecători și ONG-uri și formalizează procedurile de retragere și de respingere.”,  arată un raport despre ONG-uri și judecătorii CEDO pe anii 2009-2019. 

Raportul a fost publicat în februarie 2020 și este semnat de Grégor Puppinck, directorul ECLJ (Centrul European pentru Drept și Justiție), și Delphine Loiseau, asociată în cercetare la ECLJ.

Sub conducerea lui George Soros, Open Society susține persoane și organizații de pe tot globul care luptă pentru libertatea de exprimare, guvernarea responsabilă și societățile care promovează dreptatea și egalitatea - arată site-ul fundației. 

„ECLJ este o organizație neguvernamentală internațională înființată în 1998 și dedicată promovării și protecției drepturilor omului în Europa.

CEDO nu scapă ! 

Război clar. ECLJ îl vrea pe Soros AFARĂ: APEL către avocați

ECLJ continuă lupta pentru a fi ”curațată” CEDO de judecătorii cu legături în ONG-urile lui George Soros. 

ECLJ a publicat un raport care a dezvăluit legăturile între judecătorii CEDO și ONG-urile lui George Soros, subliniind, astfel, conflictul de interes, pentru că respectivii judecători s-au pronunțat în cazuri în care ar fi trebuit să se abțină, ce aveau legătură cu fundațiile și ONG-urile sponsorizate de miliardarul american cu origini în Ungaria. 

Acum, ECLJ revine cu un apel către avocați: ”Este și responsabilitatea avocaților să apere integritatea instituțiilor judiciare. Îi invităm, prin urmare, să semneze ”Apelul Avocaților” în care noi solicităm CEDO să facă pașii necesari pentru a restabili independența și imparțialitatea judecătorilor săi”. Apelul nu doar denunță problemele, dar face și recomandări. Peste 100 de prestigioși juriști au semnat apelul, printre care un fost judecător CEDO din Slovenia, un academician din Spania, rector de Academie, un decan de Universitate, profesori de drept, avocați.

Pe lângă apelul avocaților inițiat de ECLJ, a fost inițiată și o petiție ”Putting an End to Conflicts of Interest at the ECHR" care poate fi semnată de oricine.

Apelul avocaților pentru independență și imparțialitate în CEDO prevede și măsuri care ar trebui luate precum declarații de interese pentru judecătorii CEDO, stabilirea de proceduri eficiente de retragere, informarea părților, în avans, cu privire la componența Camerei, impunerea obligației judecătorilor de a informa președintele în cazul în care pot exista îndoieli cu privire la independența sau imparțialitatea lor. 

Directorul ECLJ a avut o reacție imediată, dură, după o numire controversată în CEDO, ca răspuns la un raport devastator care arată legăturile unor judecători cu George Soros. 

”La două luni de la publicare, CEDO a răspuns la raportul ECLJ care dezvăluia existența conflictelor de interese în cazul a 18 judecători de la Strasbourg, care au legături cu șapte ONG-uri susține de George Soros. 
Printre cele șapte ONG-uri se numără și bogata și controversata funcație Open Society” arată un mail primit de DCNEWS chiar de la Grégor Puppinck, directorul ECLJ (Centrul European pentru Drept și Justiție), autorul raportului despre legăturile judecătorilor din CEDO cu George Soros. 

Cel mai controversat judecător, numit președinte de secție la CEDO

CEDO a răspuns nu contestând faptele, dezvăluirile care au scandalizat toată Europa, nici adoptând măsurile necesare de prevenire a recurenței unor asemenea conflicte de interese, nici atât prin sancționarea acestor judecători, așa cum ar fi făcut orice autoritate disciplinară judiciară națională, mai arată mail-ul primit. 
Sursa citată continuă prin a preciza că răspunsul CEDO a fost chiar în direcția opusă: ”numind cel mai controversat judecător, pe bulgarul Yonko Grozev, în postul important de președinte de secție”, arată mail-ul primit. 
Yonko Grozev a fost șeful Open Society Justice Initiative din Bulgaria, dar și membru fondator al Helsinki Committee. 

Grégor Puppinck scrie că ”Grozev și-a petrecut întreaga carieră ca avocat și activist în ONG-uri apropiate de George Soros sau finanțate de el până când a devenit unul dintre liderii mondiali ai Open Society, specializată în utilizarea instituțiilor judiciare în scopuri politice (Open Society Justice Initiative)”.

”Pussy Riot, dreptate la CEDO după numirea avocatului lor în funcția de judecător”
 ”El a devenit cunoscut, printre altele, ca avocat pentru un grup de femei punk (Pussy Riot) care au comis un act de sacrilegiu în Catedrala din Moscova.” mai precizează liderul ECLJ. 

Totodată, el amintește că-n 2014 a fost contestată modalitatea de numire a lui Grozev în CEDO, pentru că trei membri din comitetului de selecție din Bulgaria erau colegi de ONG cu acesta. O plângere a fost făcută în acest sens, dar a fost respinsă. 

Liderul ECLJ mai atrage atenția că după numirea lui Grozev la CEDO, el fiind un ”activist fără experiență de magistrat”, ”noii săi colegi s-au pronunțat în favoarea cauzei Pussy Riot și au ordonat Rusiei să îi plătească, așa cum este obișnuit, o despăgubire substanțială.”

Conform sursei citate, în 9 cazuri în care a fost avocat sau în care s-a implicat ONG-ul din care făcea parte, judecătorul CEDO s-a retras, dar în alte 10 a rămas. 

”O astfel de conduită constituie o încălcare gravă și repetată a obligațiilor etice de bază ale judecătorului. În orice stat guvernat de statul de drept, autorul unor astfel de încălcări ar fi pasibil de sancțiuni disciplinare severe. Mai mult, în urma publicării raportului, ministrul bulgar al Justiției a ridicat public posibilitatea demiterii lui Yonko Grozev, subliniind, în același timp, decizia aparține CEDO” arată sursa citată. 

Solidaritate în CEDO ?

Yonko Grozev s-a arătat revoltat, în timp ce a subliniat că dacă el ar fi demis, ar trebui să fie toți ceilalți 17 judecători din raport. ”În mod clar, alegerea sa ca președintele de secție i-a dat dreptate. Foștii judecători care au citit și au aprobat raportul înainte de publicarea sa au avertizat ECLJ despre această reacție probabilă de apărare reciprocă.” transmite ECLJ. 

Șocant este că bulgarul este, în urma alegerii sale ca președinte de secție, ”deontologul secției și cel care va decide singur, de la caz la caz, dacă va invita, permite sau refuza intervenția ONG-urilor în cazuri.”

ECLJ mai subliniază că CEDO ”nu este supus niciunei contra-puteri sau autorităților de supraveghere. Are ultimul cuvânt. (...) Alegerea lui Yonko Grozev în funcția de președinte de secție confirmă puterea anumitor rețele de influență în cadrul CEDO.”

Singurul organism care poate exercita o anumită putere asupra CEDO, în absența supravegherii, este Comitetul Miniștrilor, organismul diplomatic care reunește ambasadorii celor 47 de state membre ale Consiliului Europei, care se pare că a fost sesizat în această cauză. Ei denunță problema sistematică a conflictelor de interese între ONG-uri și judecători ai CEDO. 


sursa: https://www.dcnews.ro/cedo-nu-scapa-razboi-clar-eclj-il-vrea-pe-soros-afara-apel-catre-avocati_749227.html?fbclid=IwAR1hTSwbOF5BmphcfwvzYkj0CspnGFnuI75SXccPgsjfL9wiK0ntbWKQ57Y