1.23.2021

Noua Ordine ce ni se pregătește

 


”De ani de zile, câțiva oameni tot spun că cei care controlează industria, finanțele și guvernele sunt unii și aceiași – o așa-zisă cabală care, vreme de generații, și-a întărit relațiile pentru a obține mai multă putere și mai multă bogăție, în timp ce a acționat împotriva pieței libere.

Cum se poate așa ceva? Nu se spune oare că liderii corporațiilor sunt cei mai fervenți capitaliști?

Ei bine, așa este la suprafață. Însă, odată ce obțin o poziție de putere și și-o consolidează, aceștia își dau seama că, ajunși în vârf, problemele sunt cu totul altele. De acum încolo, principala preocupare este să se asigure că nimeni altcineva nu va mai putea să ajungă atât de sus ca ei.

În acest moment, își dau seama că toate acțiunile lor trebuie să se îndrepte spre corporatism – fuziunea dintre afaceri și guvernare”, scrie Jeff Thomas, pentru Internationalman.com.

”Este un mariaj firesc. Lumea politică este un parazit. Se bazează pe fluxul continuu de bani. Pe de altă parte, lumea marilor companii vrea exclusivitatea – eliminarea oricărui pretendent la tron. Așadar, marile afaceri oferă banul cash, iar guvernul oferă o legislație care să asigure menținerea acelor afaceriști în vârful piramidei.

În cele mai multe cazuri, cea de-a doua parte a ecuației nu înseamnă un monopol pentru o singură corporație, ci monopol pentru o cabală – un grup de elită al corporațiilor.

Această relație corporatistă are rădăcini adânci în Statele Unite, în urmă cu peste o sută de ani. Acum, aceste familii elitiste care controlează de circa o sută de ani petrolul, oțelul, băncile, industria auto și alte industrii, au început să preia controlul și asupra învățământului (universitățile), sănătății (Big Pharma) și Apărării (complexul militaro-industrial asupra căruia atrăgea atenția președintele Eisenhower).

Cu ajutorul legislației, SUA au fost transformate în așa fel încât să asigure că toate aceste interese vor fi satisfăcute, creând oportunități de control și profit vreme de generații.

Firește, ”profit” nu este un cuvânt urât, însă în acest capitalism clientelar ”profitul” distruge piața liberă.

Acest tip de colectivism nu este cel la care se gândea Karl Marx când visa la un paradis al proletariatului, unde liderii din afaceri își asumă riscurile și responsabilitățile, în timp ce muncitorii au ultimul cuvânt în privința împărțirii veniturilor la angajați. Domnul Marx nu a fost suficient de obiectiv pentru a înțelege că, dacă afaceristul și-a asumat toarte riscurile și responsabilitățile, el nu va renunța la rolul de a decide ce se va întâmpla cu câștigurile. Altfel nu ar fi deschis afacerea. Până și un lustragiu ar gândi la fel. Domnul Marx s-a gândit mai mult la cum să-i atace pe cei care au succes decât să-i ajute pe cei care nu au. Însă Marx a creat o nouă idee – corporatismul colectivist, în care capitaliștii pe care dorea să-i distrugă pot face apel la retorica colectivistă pentru a restrânge drepturile, libertățile și averea proletarului de rând.

La prima vedere, un asemenea tip de capitalism este greu de promovat. În realitate, este ușor și se practică de mult timp.

Un asemenea construct a fost Noua Ordine a lui Hitler – promisiunea de a readuce măreția Germaniei și prosperitatea poporului german prin legi draconice, război și o ușă turnantă între guvern și industrie.

Ideea colectivismului corporatist nu a murit după Al Doilea Război Mondial. Aceleași elite americane au contribuit la trasarea planului New Deal, al lui Franklin Roosevelt. Domnul Roosevelt era un om al Wall Street-ului. În anii 1930 și 1940, ca președinte, el a creat o ușă turnantă care să fie folosită de marile corporații și de guvern, în timp ce americanul de rând era ținut la limita subzistenței prin ajutoare de stat.

Escrocheria a funcționat. Americanii miopi nu doar că erau mulțumiți, ci l-au adorat pe Roosevelt pentru asta.

La fel, programul New Frontier al lui John Kennedy a încercat să revitalizeze ideea de corporatism colectivist, la fel și programul Great Society al lui Lyndon Johnson – dați-le oamenilor ajutoare care să le închidă gura; taxați micile afaceri și alimentați fluxul de dolari către afacerile elitelor, care, în contrapartidă, vor oferi favoruri monetare clasei politice.

Actualul Green New Deal este cea mai nouă schemă de corporatism colectivist din această listă.

Acest tip de corporatism poate fi definit ca un sistem în care cei foarte puțini care au monopolul finanțelor și industriei obțin un control total asupra restului domeniilor, extrăgând bogăția din toate.

Astăzi, acest sistem a devenit atât de rafinat, încât, deși fiecare american obișnuit are un televizor cu ecran plat și un telefon inteligent scump, el nu-și permite să achite o urgență de 400 de dolari. Din punct de vedere practic, americanul de rând este total falit, însă se menține pe linia de plutire precum un zombie, într-o permanentă dependență.

Asta nu pare foarte periculos, la o primă vedere. Însă cei care nu-și pot permite să treacă de o minimă urgență în viața lor sunt foarte ușor de controlat. Nu trebuie decât să fie creată o urgență sau să apară un virus și ne dăm seama imediat de acest lucru.

Pentru a spori supunerea populației, oamenii trebuie să fie cât mai dependenți. Cum am arătat mai sus, la această stare de dependență s-a lucrat vreme de generații. Însă acum lucrurile s-au accelerat. Se întâmplă în mare parte din Lumea Liberă, iar cei care dețin controlul sunt pregătiți să facă un pas mare către corporatismul colectivist.

În 2021 vom asista la schimbări dramatice și cu o frecvență amețitoare. Controlul capitalului, controlul migrației, controlul circulației interne, creșteri de taxe, confiscarea activelor, suspendarea unor drepturi ”inalienabile”, toate se vor întâmpla. Și va fi atât de repede, încât populația nici nu-și va da bine seama ce înseamnă ultimele restricții, că vor apărea altele noi.

Pe măsura ce se vor întâmpla toate astea, vom asista la erodarea statului națiune. Controlul va fi exercitat de autorități globale, precum ONU, FMI și Forumul Economic Mondial. Organizațiile care nu au autoritate formală vor începe să decidă, iar oamenii se vor întreba cum e posibil așa ceva. Oficialii aleși ai statelor nu vor fi decât niște intermediari care se vor ocupa de afacerile unei clase conducătoare nealese.

Am putea asemăna schimbările ce au loc cu un soi de văl care se așterne peste omenire. Întrebarea este dacă: a) să cedăm în fața acestor forțe, b) să luptăm și, cel mai probabil, să devenim victime, c) să încercăm să rămânem în afara perimetrului acestui văl?”

sursa:https://www.cotidianul.ro/noua-ordine-ce-ni-se-pregateste/

Procesul împotriva președintelui Donald Trump

 


Procesul în Senatul SUA care îl vizează pe fostul preşedinte Donald Trump, inculpat pentru „instigare la insurecţie”, va începe pe 8 februarie, potrivit agenţiei Associated Press.

Senatorul Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senat, a declarat că a ajuns la un acord cu liderii republicani pentru amânarea procesului, astfel încât Donald Trump să aibă timp pentru a-şi pregăti apărarea. De asemenea, Senatul va avea timp să confirme în funcţii membrii Administraţiei Joseph Biden.

„Tot ce vrem este să putem depăşi acest capitol teribil al istoriei naţiunii noastre. Dar vindecarea şi unitatea vor apărea doar dacă va fi adevăr şi tragere la răspundere. Aceste lucruri vor fi oferite prin acest proces”, a declarat senatorul Chuck Schumer.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, va trimite luni Senatului articolul privind inculparea lui Donald Trump. Acesta va fi primul proces din Senatul SUA organizat după încheierea mandatului unui preşedinte.

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat inculparea lui Donald Trump pentru „instigare la insurecţie”, iar procedura va continua în Senat. Potrivit articolului de inculpare, „Donald Trump s-a implicat în delicte majore şi minore prin instigarea la acte de violenţă împotriva instituţiilor de guvernare din Statele Unite”. Preşedintele Donald Trump este acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente împotriva Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. „Preşedintele a periclitat în mod grav securitatea Statelor Unite şi a instituţiilor guvernamentale. A ameninţat integritatea sistemului democratic, a interferat asupra tranziţiei paşnice a puterii şi a pus în pericol o ramură coegală a sistemului de guvernare. Prin urmare, a trădat încrederea acordată în calitatea de preşedinte, afectând în mod evident poporul Statelor Unite. Prin acest comportament, Donald Trump a demonstrat că va rămâne o ameninţare pentru siguranţa naţională, pentru democraţie şi pentru Constituţie dacă i se va permite să rămână în funcţie; a acţionat într-o manieră incompatibilă în mod evident cu sistemul de autoguvernare şi cu statul de drept”, arată actul de inculpare, elaborat înainte de expirarea mandatului prezidenţial. Senatul va decide cu o majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este sau nu vinovat.

Donald Trump a afirmat că declaraţiile pe care le-a făcut înaintea violenţelor produse la Capitoliu au fost corecte. „Mi-a fost analizat discursul şi fiecare cuvânt din fiecare paragraf, fiecare propoziţie şi toată lumea crede că a fost total adecvat”, a declarat Donald Trump. Preşedintele a părut să atribuie responsabilitatea pentru violenţele de la Capitoliu politicienilor care au făcut comentarii în vara anului 2020, în timpul protestelor antirasism. „Aceasta este adevărata problemă”, a subliniat Donald Trump.

Pe 6 ianuarie, înaintea violenţelor care au vizat Congresul, Donald Trump a rostit un discurs în faţa simpatizanţilor, în centrul Washingtonului. „Vom merge la Capitoliu şi vom scanda în faţa bravilor noştri senatori şi congresmeni, iar spre unii probabil nu vom scanda prea mult. Pentru că ţara nu poate fi luată înapoi prin acţiuni slabe. Trebuie să arătăm putere şi să fim puternici. Trebuie să cerem Congresului să facă ceea ce trebuie şi să numere doar voturile electorilor reprezentaţi legal”, a afirmat Donald Trump în discursul din 6 ianuarie. Donald Trump nu a recunoscut victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, denunţând presupuse fraude electorale. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/senatul-a-stabilit-data-procesului-impotriva-lui-trump/

Programe speciale la TVR Duminică, 24 Ianuarie, de ZIUA UNIRII

 



Televiziunea Romănă marchează împlinirea a 162 de ani de la Unirea Prin­ci­patelor Române pe toate posturile sale cu programe şi ediţii speciale, evenimente şi documentare, precum şi cu o transmisiune directă pe TVR 3 de la Iaşi, loc simbolic al Micii Uniri.

Transmisiunea directă de la Iaşi Uniţi în cuget şi-n simţiri. 162 de ani de la Unirea Principatelor va aduce de la ora 11.30, la TVR 3 şi TVR Moldova, pe Gabriela Baiardi de la TVR Iaşi, în dialog cu prof. univ. dr. Gheorghe Iacob, profesor de Istorie contemporană la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai veche instituţie academică din România.

Tot la TVR 3 sunt pregătite alte programe speciale precum şi o surpriză – prezenţa Paulei Seling pe întreg parcursul zilei. Artista a dorit să fie aproape de Televiziunea Română în demersul său de a celebra Ziua Unirii şi a înregistrat, în exclusivitate pentru TVR, la Ateneul Român, propria versiune a Horei Unirii, cu multă sensibilitate, dar şi cu mult respect pentru acest adevărat simbol naţional.

Documentarul ”Unioniştii” ne reaminteşte, la ora 13.30, de cele trei mari personalităţi politice şi culturale care au susţinut Unirea alături de Alexandru Ioan Cuza: Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri şi Costache Negri.

De la 17.00, la TVR 3 puteţi urmări în premieră evenimentul „Identitate naţională prin muzică şi artă”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu TVR. Amfitrioană va fi actriţa Alexandra Velniciuc, cea care ne va purta într-o călătorie muzicală prin Palatul Regal de la Bucureşti, sediul Muzeului Naţional de Artă al României, printre capodoperele pictate de unii dintre cei mai reprezentativi artişti români ai secolului al XIX-lea. Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, Orchestra Metropolitană Bucureşti ne va purta paşii imaginari de-a lungul Scării Voievozilor, apoi prin Sala Tronului, pentru a redescoperi identitatea naţională prin muzică şi artă.

Seara, de la 22.05, Radu Găină, producătorul seriei-eveniment „Unirile Românilor” vă propune să revedeţi episodul dedicat datei de 24 ianuarie 1859 din această serie (documentarul este programat la TVRi în 24 ianuarie de la ora 15.00, iar la TVR Moldova în 23 ianuarie, de la ora 19.00).

O ediţie specială a pregătit şi TVR 1, de la ora 17.00, în cadrul emisiunii Omul si timpul. Dezbaterea moderată de Rafael Udrişte îi are invitaţi pe conf. univ. dr. Alin Matei, prodecan al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti şi pe George Damian, jurnalist şi istoric. În zi de sărbătoare, vor discuta despre contextul diplomatic european care a favorizat Unirea Principatelor, precum şi rolul Franţei şi al lui Napoleon al III-lea în realizarea Unirii din 1859. Această ediţie specială va fi urmată, de la 17.50, de un documentar-dezbatere despre Ecaterina Teodoroiu cu titlul: Cine esti tu, Cătălina?

La TVR 2 aniversăm Ziua Unirii urmărind de la 10.00 premiera documentarului semnat de Elena Dinu: „Cetăţi pe colinele Iaşiului”, iar de la 10,30 la „Iaşii marilor iubiri“, documentarul despre Elena Cuza, soţia marelui domnitor Al.I.Cuza. De la 15.00, Paul Surugiu-Fuego ne invită să revedem o ediţie dedicată Unirii, cu sentimente puternice şi lecţii de patriotism la „Drag de România mea!”. Seara, de la ora 20.10, TVR 2 a programat la Duminica filmului românesc producţia Rug şi flacără: în regia lui Adrian Petringenaru, cu: Ion Caramitru, Florin Piersic, Teofil Vâlcu, Ilarion Ciobanu şi Dorel Vişan în rolurile principale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/programe-speciale-la-tvr-duminica-24-ianuarie-de-ziua-unirii/

Paşaportul Covid, respins şi nu prea

 


Europa e împărţită în două tabere: cea pro-paşaport COVID şi cea care se opune introducerii unui certificat de vaccinare.

Din prima categorie fac parte statele care depind de turism şi care-şi doresc să se poată circula iar fără restricţii, dar în condiţii de siguranţă. Spania şi Grecia sunt pe listă. 

Cristina Roşca folosește de mult timp un astfel de certificat de vaccinare. Și l-a făcut când a fost nevoită să plece în Peru, acum mai mulţi ani de zile. Se cheamă Certificat Internaţional de Vaccinare, unde ai trecute toate dovezile de care ai nevoie: data la care ai fost vaccinat, durata vaccinului respectiv. 

Cristina spune că nu s-a simţit discriminată atunci când i s-a cerut un astfel de certificat. Chiar dacă fără el nu ar fi putut ajunge în ţările pe care le-a vizitat. 

„Pentru oameni care au călătorit doar în Europa, unde sunt graniţe deschise, unde nici măcar paşaport nu ai nevoie, probabil ţi se pare un pic ciudat şi zici: dar de ce aş mai avea eu nevoie de vreo dovadă? De ce să mă vaccinez? Dar atunci când mergi departe şi ştii că sunt anumite riscuri pui în balanţă riscurile, beneficiile şi alegi sau nu să faci asta”, crede Cristina Roşca.

În urma dezbaterilor, liderii europeni au decis că nu vom avea un paşaport de vaccinare. Cel puţin nu deocamdată. Aşa că certificatul de vaccinare va avea strict un rol medical.

„Suntem pe deplin convinşi că trebuie să menţinem frontierele deschise pentru a menţine funcţionarea pieţei interne, dar în acelaşi timp suntem convinşi şi că restricţiile ar trebui să fie posibile de implementat pentru călătoriile neesenţiale”, a spus Charles Michel, preşedintele Comisiei Europene.

Spania si Grecia au luat însă o decizie. Pentru cei care vor dori să călătorească acolo, cheia e certificatul de vaccinare.

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat ministrul de Externe al Spaniei. 

„Putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii”, a spus şi premierul grec.

Turismul din cele două ţări a fost grav afectat. Spania a pierdut în pandemie peste 106 miliarde de euro. În Grecia, estimările vorbesc de 15 miliarde de euro.

sursa:https://www.cotidianul.ro/pasaportul-covid-respins-si-nu-prea/

Polițiști și procurori, petrecere ilegală într-un restaurant din centrul Capitalei

 


Poliţiştii Sectorului 3 au efectuat controale în centrul oraşului pentru a verifica dacă măsurile recomadate de autorităţi sunt respectate. Oamenii legii au descoperit 27 de persoane care consumau alcool înt-un restaurant, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

Polițiștii Sectorului 3 au descins, vineri seară, la un local situat pe Str. Franceză din zona Unirii, acolo unde avea loc o petrecere la care participau 27 de persoane. 

În restaurant se afla şi un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină, fiind suspect de coronavirus de pe data de 16 ianuarie.

''La data de 22.01.2021, polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au desfășurat o acțiune care a vizat modalitatea practică de respectare a prevederilor legale ce reglementează prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la adresa din str. Franceza, nr. 62-64, sector 3 (Hanul lui Manuc). 

Cu aceasta ocazie, în interiorul acestei societăți (spațiu închis) au fost depistate și identificate un număr de 27 de persoane. 

Printre persoanele depistate și legitimate, la una dintre mese, se afla și cms.sef Gavriș Radu Emilian, Director General Adjunct  al Poliției Capitalei, care consuma bauturi alcoolice,  împreuna cu numiții Ioan Costel, Baran Florin, Solatan Alexandru și Popoiu Codruț. 

De asemenea, în aceeasi locatie a fost identificat și numitul Anton Mihai Florian, persoana cu privire la care s-a constatat faptul ca figurează cu alerta coronavirus, fiind carantinat , începând cu data de 16.01.2021 la adresa din mun. Călărași, str. Crizantemelor, nr. 7.

Avand în vedere neregulile constatate, societatea comerciala Distinct Operation SRL (restaurant Hanul lui Manuc) a fost sanctionata contraventional cu suma de 5000 lei.

Se continuă verificarile  pentru a se dispune măsuri de sancționare contravențională și fața de cele 27 persoane'', se arată în comunicatul transmis de Poliţia Capitalei.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/politisti-procurori-petrecere-ilegala-capitala-591778.html

Biden va relua strategia manipulării și a destabilizării lumii

 


Revenirea exponenților intervenționismului și imixtiunii în treburile altor state înseamnă reluarea strategiei care, sub semnul ”democrației” a însângerat lumea, aducând-o în haos. Un haos care nu s-a limitat doar la est, ci a afectat puternic și Europa Occidentală.

Cu toate problemele sale și ciudatele manifestări mai puțin obișnuite la acest nivel, Donald Trump a însemnat o etapă de reașezare a lucrurilor în matca lor. Sau cel puțin o încercare.

De fapt, era greu chiar și pentru ”cel mai puternic om al lumii” să pună din nou trenul american pe liniile firești, după ce, timp de 15 ani fusese deraiat în cea mai mare acțiune de destabilizare a lumii de la războiul mondial încoace. 

Administrațiile criminale Bush jr. și Obama au aruncat în aer Orientul și Europa de est, iar fără intervenția fermă a Rusiei, acolo unde s-a putut, haosul ar fi fost total. Ce s-ar fi întâmplat dacă puciul contra lui Erdogan, pus la cale în ultima perioadă Obama – Biden nu ar fi eșuat?

Donald Trump a dat semnale importante de relansare a dialogului mondial – chiar dacă i se pot reproșa câteva capitole – relația cu China dincolo de paradigma concurenței comerciale, relația cu Uniunea Europeană, pe poziții de forță. Dar, poate fi înțeleasă atitudinea președintelui american chiar formația sa: este om de afaceri și naționalist american.

Important este că Trump NU a declanșat un război, precum predecesorii săi, și nici nu a creat premisele unuia, în ciuda declarațiilor dure în cazul Iran. Și, atenție – Donald Trump NU a patronat și NU a instigat nicio ”revoltă” sau „mișcare civică”.

Revin acum la putere democrații, revine Joe Biden, vicepreședintele celui care a patronat haosul în Orient și în Europa de est, în Ucraina. Și deja se ivesc zorii reluării strategiei destabilizării.

Scandalul regizat cu Navalnîi, reluarea unor declarații dure al Kievului și, mai nou, anunțul așa zisei șefe a opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia că se întoarce în țară, pe model Navalnîi.

Deși sunt deschise două dosare penale pe numele său, Svetlana Tihanovskaia. Probabil situația din Belarus se va agrava, vor urma manifestații, arestări și tot ce presupune o destabilizare – inclusiv sancțiuni internaționale sporite.

Venirea lui Joe Biden la putere înseamnă și reluarea relațiilor sale dubioase cu Ucraina – care în loc să-l ducă în boxa acuzaților, l-au ajutat să ajungă președinte!

După cum se știe, clanul Biden este unul dintre marii profitori de pe urma Maidanului. La fel, după cum s-a recunoscut, controversatul miliardar George Soros a susținut atât Maidanul, cât și Partidul Democrat american, fiind și un principal contribuitor la campania lui Joe Biden.

Revenirea acestor exponenți ai intervenționismului și imixtiunii în treburile altor state înseamnă reluarea strategiei care, sub semnul ”democrației” a însângerat lumea, aducând-o în haos.

Un haos care nu s-a limitat doar la est, ci a afectat puternic și Europa Occidentală, prin valul de migrație.

În plus, e clară și o nouă componentă a politicii reprezentate de Biden, pentru care Estul tradiționalist trebuie destabilizat: ideologia de gen. Darea peste cap a moralității tradiționale la nivel global pare a fi un obiectiv prioritar al noii administrații de la Washington – și asta se vede prin numirile în funcții cheie – în frunte chiar cu vicepreședinta SUA, o susținătoare vehementă a orientării. Sau chiar mai mult…

Credința, mai ales cea ortodoxă, tradiționalistă, va fi țintă, moralitatea tradițională, apoi naționalismul, ideile suverane și tot ceea ce se opune melanjului planetar pe care ”progresismul” vrea să îl impună – având acum și puterea de la Washington.

Deci, să e așteptăm la o perioadă de destabilizare mondială, de manipulare mediatică și mai ales prin ”socializare” – și, desigur, la o concentrare pe principalele puncte de rezistență ale ”lumii vechi” – Rusia și unele europene.

sursa:https://ro.sputnik.md/columnists/20210120/33312778/Biden-va-relua-strategia-manipularii-si-destabilizarii-lumii.html

Foștii directori CIA și FBI vor ”distrugerea” Partidului Republican

 


Nu puține au fost momentele în care jurnaliști și universitari americani i-au comparat pe susținătorii lui Donald Trump cu membrii unui „cult”, asta în condițiile în care Trump este perdantul cu cele mai multe voturi (peste 70 de milioane) al unor alegeri prezidentiale americane.  Fosta jurnalistă NBC Katie Couric a vorbit despre „deprogramarea” simpatizanților lui Trump, pe care i-a asemănat cu membrii unui cult. La fel a facut și un ”expert în culte”, invitat să vorbească la CNN.

Profesoara Loretta Ross, de la Smith College, care predă studii de gen, a cerut luarea unor măsuri punitive la locul de muncă împotriva cetățenilor care îl susțin pe Trump. ”Republicanii nu mai au dreptul să existe ca partid politic legitim, pentru că sunt într-o derivă autoritară încă din 1964-1965. Toți președintii republicani selectați nedemocratic începând din anii 1960 (de un colegiu electoral menit să ne fure drepturile) nu au dezavuat această aripă neofascistă a partidului lor. Nu mai pot să le acord republicanilor prezumția de nevinovăție după acești 50 de ani”, a scris Ross.

A sărit împotriva alegătorilor lui Trump și jurnalista Jennifer Rubin, de la The Washington Post. ”Trebuie ca împreună să distrugem din temelii Partidul Republican. Trebuie să-l facem una cu pământul, pentru că, dacă vor rămâne supraviețuitori, dacă vor fi oameni care să treacă de acest moment, vor face din nou ce au făcut acum”. Aceeași Rubin a mai cerut ca susținătorilor lui Trump să nu le mai fie permis să predea în universități, să mai lucreze în presa sau în industria divertismentului.

Iar asemenea declarații nu se opresc la lumea presei și la cea universitară. O expresie identică cu cea folosită de ziarista de la The Washington Post a folosit, într-un interviu pentru The Guardian, fostul șef al FBI, James Comey. ”Partidul Republican trebuie distrus din temelii sau schimbat. Ceva se mișcă acum și sper că se produce o ruptură între susținătorii lui Trump și acei oameni care vor să încerce să construiască un partid conservator responsabil, pentru că toată lumea știe că avem nevoie de un astfel de partid. Cine ar vrea să fie parte dintr-o organizație construită pe minciuni și rasism? Nu este o organizație politică sănătoasă”, a spus Comey. Prin declarațiile lor identice, fostul sef al FBI și Rubin nu fac decât să demonstreze că există mai degrabă un „cult” anti-Trump în Statele Unite.

Comey are și o soluție pentru anihilarea totală a lui Donald Trump. Fostul director FBI a spus pentru The Guardian că Trump nu ar trebui judecat pentru acțiunile sale din perioada președinției într-un mare proces federal. Comey crede că Trump ar trebui judecat de o instanță a statului New York pentru fraude financiare. În acest fel, spune el, Trump nu va mai avea tribună și nici nu va putea spune că este persecutat din rațiuni politice.

Cine este Comey? Este directorul FBI de la momentul alegerilor din 2016, cel care, împreună cu directorul CIA, John Brennan, și seful comunității de informații, James Clapper, au jucat rolurile cheie în inițierea scandalului Russiagate, care avea să marcheze întreaga administrație Trump. În lumina informațiilor scoase la iveala de politicienii republicani și in lumina concluziilor Raportului Mueller privind acest scandal, care nu a găsit dovezi ale unei complicități Trump-Rusia, cei trei șefi ai serviciilor SUA menționați au fost protagoniștii unei mari înscenări. A fost o operațiune menită să distragă atenția electoratului de la scandalul e-mail-urilor lui Hillary Clinton (care spera astfel să câștige președinția), o operațiune recalibrată ulterior pentru a paraliza administrația Trump și a-l suspenda pe noul presedinte. A fost o operațiune în care marile ziare americane au lucrat în complicitate cu serviciile secrete, inventând informații care să susțină poziția echipei de campanie a lui Hillary Clinton, informații dubioase care apoi au fost folosite ca bază pentru anchete și vânători de vrăjitoare.

Iar din vocile care înfierează acum fosta administrație Trump și pe susținătorii ei nu putea să lipsească amintitul John Brennan, reciclat ca analist TV în perioada Trump. Fostul director CIA a spus, la NBC, că administrația Biden ”acționează ca un laser pentru a scoate la iveală ceva ce seamănă mult cu mișcările de insurgență din alte țări”. Brennan a vorbit despre existența unei alianțe între ”extremiști religioși, adepți ai autoritarismului, fasciști, fanatici, nativiști, chiar și libertarieni”. Brennan declarase în anii din urmă că Trump ”este în buzunarul lui Putin” și l-a acuzat pe președinte de trădare.

Presa americană și europeană văd o revenirea la normalitate în învestirea administrației Biden și nu acorda atenție afirmațiilor lui Comey, Brennan sau Rubin. Există încă și voci care văd în asemenea poziții o manifestare a unui „totalitarism soft” pe care publicul american, fără memoria unei perioade dictatoriale, nu o poate percepe.

sursa:https://www.cotidianul.ro/fostii-directori-cia-si-fbi-vor-distrugerea-partidului-republican/

În Bacău, DECES după VACCINARE

 


O femeie de 73 de ani din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. 

CNCAV susține că este vorba despre o „suprapunere de evenimente” fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Femeia a fost vaccinată în aceeași zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

„În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. 

Cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

sursa:https://www.cotidianul.ro/deces-dupa-vacinare-explicatiile-autoritatilor-sanitare/