9.11.2021

Dragoș Damian: “O vizita la Moscova pe tema Energiei ar face minuni”

 


Reputatul manager arată diferența între România – țară pentru care Rusia este o ”amenințare” – și ”țările din regiune care fac rost de energie mai ieftină, evident din Rusia”

Românii preocupați de chestiunile serioase, nu de politică demagogică, încep să spună deschis că reluarea bunelor relații cu Rusia ar trebui să fie o prioritate a guvernării de la București.

Această politică se impune cu atât mai mult cu cât acum Europa – și mai ales România – trec printr-o perioadă grea din punct de vedere al Energiei și prețurilor de combustibili.

În acest sens, Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, cel mai mare producător autohton de medicamente, și director executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, transmite un mesaj puternic, arătând situația țării noastre comparativ cu cea a statelor UE din zona noastră.

”Când ați terminat de căscat gura la saga politică din spațiul public, uitați-vă la dezastrul din cele doua tabele: prețuri medii din 2020 la utilități industrial și casnic în țări din regiunea noastră geografică din UE + prețurile din România, august 2021, după liberalizare”, scrie Damian.

Un prim comentariu al reputatului manager – ”Nu există date recente pentru celelalte țări, dar știm că nu au liberalizat preturi în 2021”.

Ori, după cum se știe, prima grijă a guvernelor PNL a fost abrogarea OUG 114 (Teodorovici – Dăncilă – Dragnea), care plafona până în 2022 prețurile la Energie, urmată de liberalizarea prețurilor.

Al doilea comentariu pe care l-am remarcat se referă la Rusia și la utilitățile extrem de scumpe din România.

Dragoș Danian atrage atenția – ”cifrele de mai sus arată că țările din regiune fac rost de energie mai ieftină, evident din Rusia, și de aceea inclusiv puteri industriale energofage cum sunt Germania și Franța (fondatoare ale UE) vor să fie și ele prietene cu Rusia”.

”Noi nu vrem, deși o vizită la Moscova a unei delegații guvernamentale pe tema energiei ar face minuni și ar putea reduce sarcinile bugetare care compensează consumatorul vulnerabil”, scrie Dragoș Damian.

O opinie logică, rațională, a unui manager care și-a dovedit competența și în aceste momente grele ale pandemiei, ale crizei generate de o guvernare cu politici dubioase, influențate și de indicații internaționale la fel de controversate.

Experimentatul manager pune în finalul mesajului o problemă de principiu din zona sănătății… economice: ”Cred că tot mediul de afaceri este de acord că este de preferat o guvernare competentă și sustenabilă unor practici de compensații sociale”.

”Mai bine previi decât să tratezi. Nimeni nu mai crede că o creștere economică din efect de baza, inflație și consum din import poate fi sustenabilă”, scrie Dragoș Damian.

Concluzie: mesajul reputatului manager confirmă ceea ce eu transmit de mult timp – singura șansă a României este întoarcerea capului ȘI către Est, reluarea relațiilor excelente (de pe vremuri!) cu cel mai puternic vecin, Rusia, care deține cele mai multe resurse și o enormă piață, și cu cel mai mare investitor mondial, China.

Politica actuală a României lui Iohannis, Aurescu, Cîțu și compania este contrară intereselor naționale. Și, dacă vreți să aflați de ce plătim mai mult, uitați-vă la tabelul postat de Dragoș Damian și la diferența între România – țară pentru care Rusia este o ”amenințare” – și ”țările din regiune care fac rost de energie mai ieftină, evident din Rusia”, cum spune managerul clujean.

”OSPICIUL P.N.L. e un cadavru politic, este o RĂZBUNARE istorică”

 


Liderii PNL ”sunt nu doar nenorociți și ticăloși, ci și nebuni”, Guvernul nu mai are nicio șansă de supraviețuire, PNL va deconta tot scandalul – cade în capcana pe care i-a întins-o în trecut PNȚCD

Într-o extrem de dură analiză intitulată ”OSPICIUL PNL !”, celebrul avocat și președinte al PNȚCD Aurelian Pavelescu consideră că ”Guvernul nu mai are nicio șansă de supraviețuire”, odată ce ”65% din parlamentari - PSD, AUR, USR, dar și din PNL - s-au hotărât să-l dea jos pe Cîțu”.

Care este reacția, ”la ce i-a dus capul pe Cîțu și ai lui, cu Iohannis în rol de matroană ?”. Răspuns : ”Să amâne votul pe moțiune printr-o șmecherie : atacarea la CCR a procedurilor parlamentare declanșate de Orban”.

”Chiar dacă vor câștiga, oricum PSD este hotărât să depună propria moțiune, iar cvorumul în Birourile Permanente se va face”, avertizează Pavelescu.

În aceste condiții, ce rost are acest mega scandal ? Răspunsul, din ceea ce se vede este ”Cîțu să fie ales Președinte PNL pe 25 septembrie la congres!”.

Dar… președinte ”la care PNL?”, întreabă Pavelescu, arătând că e vorba de un PNL ”divizat și condamnat să rămână la guvernare, fără niciun prieten, o victimă sigură pentru toți ceilalți și, mai ales, prăbușit în fața românilor”.

Altfel spus, Cîțu va fi ”președinte peste un cadavru politic”, este verdictul lui Pavelescu.

”Criza uriașă care s-a instalat este și va fi decontată în primul rând de PNL”, consideră Pavelescu, întrebând uluit – ”Cum să te expui și să expui și țara întreagă la distrugere, pentru scaunele din față la îngropăciune?”.

O mare parte din vină o poartă liderii PNL, despre care Pavelescu spune că ”sunt nu doar nenorociți și ticăloși, ci și nebuni”.

”PNL culege ce-a semănat - au căzut în capcana întinsă de ei pentru PNȚCD când, la finele guvernării, au dat întreaga vină pe țărăniști, și ei și fostul PD acum PNL - deși au deținut cele mai importante ministere economice - îngropându-i de vii”, scrie Pavelescu, amintind că după căderea PNȚCD ”l-au decimat, preluându-i majoritatea organizațiilor, primarilor, consilierilor și miniștrilor, aducându-l în disoluție”.

Ei bine, liderul țărănist spune că ”Azi a venit vremea plății ! Și, cine știe cum lucrează Dumnezeu ? Că răzbunarea este a Domnului !”.

Vasile Cîțu HUIDUIT copios la IAȘI

 


În plină criză politică și economică, premierul Florin Cîțu se ține de vizite politice și anunță că NU susține plafonarea prețurilor la energie – dar ca răsplată a fost întâmpinat cu huiduieli în capitala istorică a Moldovei

Contestat de majoritatea mediului politic, conducând un guvern amputat și fără susținere parlamentară, premierul Cîțu este amenințat și cu reducerea ratingului de țară, cu creșterea inflației și a prețurilor la energie.

În ciuda acestei crize multiple, premierul Florin Cîțu s-a decis dă facă o vizită politică la Iași, pentru a-şi prezenta moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL.

Filiala Iași e însă divizată: șefia politică a fost câștigată de omul lui Cîțu, controversatul Alexandru Muraru, în timp ce primarul PNL al Iașilor, Chirica, și președintele CJ Iași, Alexe, îl susțin pe Ludovic Orban pentru președinția PNL.

În centrul capitalei istorice a Moldovei, premierul Florin Cîțu a fost huiduit de trecători.

Tot de la Presa a relatat că, la Iași, Florin Cîțu a declarat că nu e de acord cu plafonarea prețurilor la energie, propusă de PSD.

”Plafonarea preţurilor… e mai complicat - suntem într-o economie liberală”, spune Cîțu, subliniind că ”în Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi”.

Reamintim că premierul Cîțu și guvernul PNL nu au prezentat soluții pentru scăderea facturilor la energie. Singura măsură a fost amendarea formală a unor companii de furnizare - asta după ce au insistat ca populația să încheie contracte cu asemenea companii.

Raed Arafat a semnat ordinul. Primele localităţi care intră în carantină. Se aplică de la miezul nopţii

 


Raed Arafat a semnat primul ordin de carantinare după o pauză de mai multe luni. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021 ora 00,00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23,59.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, solicită responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată și acțiuni de informare și prevenție  și măsuri eficiente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare desfășurate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne în perioada de 14 zile ce urmează.

Raed Arafat a confirmat vineri seară că a semnat primul ordin de carantinare a unor localităţi, după mai multe luni relaxări.

”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi, am semnat Ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care a depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă, dar sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici careau depăşit şase la mie şi au obţinut un punctaj mare de punctajul INSP şi CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localităţile respective”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că este îngrijorător că în spitale sunt internate cazuri grave cu COVID-19, la tineri, el dând exemplu cazul unui subofiţer ISU din Bistriţa care a decedat la 44 de ani, acesta fiind nevaccinat. Arafat a mai precizat că este pentru prima dată, după multe luni, când a semnat un ordin de carantinare pentru mai multe localităţi din judeţul Satu Mare.

Urs prins 12 ore într-un gard. Animalul urla de durere, dar nu s-a intervenit din cauza LIPSEI unui CONTRACT

 


„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice”, zice dl. Tanczos Barna. 

EU ZIC CĂ ESTE HABITATUL NATURAL AL ANIMALELOR SĂLBATICE INTRAVILANUL. Cu puțină vreme în urmă acest intravilan a fost habitatul natural al animalelor. Acum oamenii locuiesc fix pe habitatul animalelor. CÂT DESPRE SALVAREA VIEȚILOR OAMENILOR, doar VĂ LĂUDAȚI domnule Tanczos Barna. 

Urs prins 12 ore într-un gard. Cu toate că animalul urla de durere, salvarea lui a întârziat jumătate de zi, fiindcă primăria din localitate nu avea contract cu o asociație de vânătoare care să se ocupe de tranchilizare, așa cum este prevăzut în lege.

Au venit, în cele din urmă, reprezentanți ai unei asociații de vânătoare din zonă pentru a-l salva. Ursul a fost tranchilizat cu o soluție preparată de medicul veterinar din comună, iar apoi i-a fost scos cablul de sârmă în care se agățase.

În urma incidentului, primăria din Ceahlău a decis să semneze un contract cu asociația de vânătoare pentru tranchilizarea urșilor.

Ordonanţa referitoare la urşii bruni a fost aprobată. Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Senatorii s-au exprimat, în plen, în favoarea ordonanţei şi a raportului comun de admitere întocmit de Comisiile reunite de apărare, administraţie, ape şi păduri, agricultură şi pentru mediu ale Senatului cu 107 voturi „pentru”, unul împotrivă şi 12 abţineri.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a menţionat în comisii că, în ultimii cinci ani, au fost peste 4.000 de intervenţii ale jandarmilor, iar numărul situaţiilor critice sesizate privind urşii a crescut de 10 ori.

„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice. Sper ca şi Camera Deputaţilor să analizeze şi să voteze cu aceeaşi viteză această ordonanţă de urgenţă, astfel încât Parlamentul să îşi spună ultimul cuvânt asupra acestui act normativ.„, a spus, luni, Tanczos Barna, în plenul Senatului.