1.05.2021

Dislocarea DRONELOR S.U.A. la o bază din România a fost comentată de Duma de Stat

 


Deputatul rus a evaluat creșterea contingentului militar al Statelor Unite ale Americii la baza românească de la Câmpia Turzii.

Statele Unite continuă să intensifice tensiunile în apropierea granițelor rusești, inclusiv prin dezvoltarea capacităților militare din România. Acest lucru a fost declarat agenției RIA Novosti de către vicepreședintele Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat, Iurii Șvîtkin.

El a subliniat faptul că Federația Rusă va reacționa la acest lucru, având în vedere că dislocarea dronelor de atac și spionaj ale Forțelor Aeriene ale SUA la baza Câmpia Turzii are loc în apropiere de Transnistria, ”unde sunt situate forțele noastre (ruse – nota ed.) de menținere a păcii”.

"În vecinătatea lor, escaladarea tensiunii duce la destabilizarea situației din regiune. În general, aș dori să subliniez, încă o dată, că atât autoritățile din Statele Unite, cât și din România își pun poporul într-o situație de ostatici", a remarcat deputatul.

Potrivit acestuia, contingentul suplimentar trimis în România ”nu reprezintă o amenințare extrem de mare, dar totuși duce la tensiuni în situația din regiune și la o escaladare a tensiunii în general”.

Anterior, Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA pentru Europa și Africa a declarat că la baza aeriană din orașul român Câmpia Turzii sunt staționate dronele de atac și spionaj MQ-9 Reaper ale Forțelor Aeriene ale SUA, precum și aproximativ 90 de militari.

sursa:https://ro.sputnik.md/Rusia/20210105/33154855/Dislocarea-dronelor-SUA-la-o-baza-din-Romania-a-fost-comentata-de-Duma-de-Stat.html


Iohannis îl lasă pe Alexe pe mâna procurorilor

 


Cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Costel Alexe a fost trimisă de ministrul Justiției, Stelian Ion, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, transmite Ministerul Justiției.

„Astăzi, 5 ianuarie 2021, Stelian Ion, ministrul Justiției, i-a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea de urmărire penală formulată de Președintele României, privindu-l pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcţia Naţională Anticorupţie”, anunță Ministerul Justiției.

Președintele Klaus Iohannis a trimis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți ministrului justiției, Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, în calitate de fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020, transmite Administrația Prezidențială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.
DNA a cerut să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare.
Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-il-lasa-pe-alexe-pe-mana-procurorilor/


„Ministrul Drulă, Mare Sculă pe Basculă doar din vorbe. căci în fapte el este doar o PENDULĂ”

 


Social-democrații îl ironizează pe ministrul Trasporturilor, Cătălin Drulă, despre care spun că „mărețul profesionist se dovedește că era Sculă pe Basculă doar din vorbe”.

„Cu USR la guvernare, aflăm că autostrăzile vor apărea după 2024 ! Din Opoziție, useriștii criticau la foc automat ritmul lent din construcția de autostrăzi dând iluzia că, dacă ar administra ei situația, totul s-ar petrece cu viteza luminii! Azi, cu USR la comanda ministerului Transporturilor, șefa Companiei de Autostrăzi ne anunță sec că abia peste trei ani ar putea începe execuția autostrăzii Comarnic-Brașov! Despre terminarea lucrării, evident, nu poate spune nimic, iar ministrul Drulă tace solemn”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații afirmă că „e mult mai simplu să te dai mare în Opoziție, râzând să vezi statul blocat atât în licitații publice, cât și în a proteja popândăii, urșii, liliecii sau gândacul-croitor”.

„Azi, mărețul profesionist Drulă se dovedește că era Sculă pe Basculă doar din vorbe. În fapte, USR a pus la Transporturi o simplă Pendulă, capabilă să ne spună ora exactă la autostrăzi doar din 4 în 4 ani”, potrivit postării PSD.

sursa:https://www.cotidianul.ro/drula-scula-pe-bascula-doar-din-vorbe/


Marea Resetare, o uriașă campanie de propagandă

 


”Indiferent că știm ceva sau nu despre ea, Marea Resetare e pe buzele tuturor. Este promovată prin măsurile luate de state ca răspuns la criza covid-19. (Spunând ”criză” nu mă refer la pandemia în sine cât la reacțiile la acest nou virus numit SARS-2 și la impactul pe care aceste reacții le au asupra condițiilor sociale și economice.)”, scrie Michael Rechtenwald, fost profesor de științe liberale la New York University, pentru Institutul Mises.

„În cartea ”COVID-19: Marea Resetare”, fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, scrie că această criză covid-19 ar trebui tratată ca ”o ocazie pentru a face schimbările instituționale și politice care să ducă economiile spre un viitor mai drept și mai verde”. Potrivit lui Schwab, nu trebuie să ne așteptăm ca lumea post-covid să mai semene cu cea anterioară. Schwab sugerează ca vor fi făcute sau trebuie să fie făcute schimbări în mai multe domenii interdependente, pentru a se ajunge la o nouă normalitate”

Ce este Marea Resetare și cum s-ar instaura noua normalitate?

”Marea Resetare înseamnă venituri reduse și un consum de hidrocarburi redus. Însă Schwab si Forumul Economic Mondial definesc Marea Resetare și în termeni de convergență economică, monetară, tehnologică, medicală, de mediu, militară și de sisteme de guvernare. Marea Resetare va implica mari transformări în fiecare dintre aceste domenii, schimbări care, potrivit lui Schwab, nu doar că vor modifica lumea, dar ne vor face sa ne întrebăm «ce înseamnă să fii om»”, scrie Rechtenwald.

„În termeni de politică economică și monetară, Marea Resetare înseamnă consolidarea averii, pentru unii și apariția unui venit universal de bază, pentru alții. Ar putea însemna introducerea unei monede digitale, inclusiv a centralizării sistemelor bancare și a conturilor bancare, taxare imediată în timp real, dobânzi negative, supraveghere centralizată și controlul cheltuielilor și datoriilor.

Fiecare aspect al Marii Resetări include tehnologia, a patra revoluție industrială și transumanismul – extinderea nanotehnologiei, a roboticii, a studiului genomului uman. A patra revoluție industrială implică eliminarea muncii oamenilor în tot mai multe domenii și înlocuirea lor cu sisteme automatizate. Schwab salută încercările nanotehnologiei de a scana creierul uman și de citi comportamentul uman.

Marea Resetare mai înseamnă emiterea unor pașapoarte medicale digitale, transparența dosarelor medicale și a istoricului medical al fiecărui individ, modelarea genetică și situația bolilor.

În termeni militari, Marea Resetare înseamnă apariția unor noi fronturi – spațiul cibernetic și creierul uman.

În ce privește guvernarea, Marea Resetare înseamnă un guvern mai mare, mai coordonat, tot mai centralizat și o convergență crescută între corporații și state, digitalizarea funcțiilor guvernamentale, inclusiv prin algoritmii predictivi ajutați de tehnologia 5G, urmărirea și supravegherea în timp real și o ”guvernare anticipativă” a oamenilor.

Acestea fiind spuse, ”Marea Resetare” este o campanie de propagandă coordonată și îmbrăcată în mantia inevitabilului. Mai mult decât o teorie a conspirației, așa cum scrie The New York Times, Marea Resetare este o tentativă de conspirație, un soi de profeție autoîmplinită pentru a-i face pe corporatiști și guverne să adopte dezideratele Forumului Economic Mondial.

Pentru a-și vinde aceste proiecte, Forumul Economic Mondial le prezintă folosind retorica ”egalității economice”, ”echității”, ”incluziunii” și a ”destinului comun”, printre alte eufemisme. Aceste expresii sunt componenta colectivistă, socialistă și ideologică a socialismului corporatist.

Forumul Economic Mondial visează la o ordine globală bio-tehno-feudalistă, avându-i în frunte pe planificatorii corporatiști, iar sub ei aflându-se toata lumea. Marea masă ar urma să trăiască o stagnare perpetuă și  să aibă așteptări foarte mici, în timp ce autonomia individuală va fi redusă drastic, dacă nu eliminată integral.

Aceste planuri nu vor putea da rezultate în practica, însă adoptarea lor va presupune un preț greu de plătit.

Socialismul corporatist

După Marea Resetare, corporațiile nu vor fi monopoluri per se. Scopul Forumului Economic Mondial este ca aceste corporații să controleze cât mai mult din producție și distribuție, cu scopul de a elimina producătorii ale căror produse sau procese sunt considerate nenecesecare sau dăunătoare dezideratului unei ”lumi mai bune și mai verzi” pe care îl au globaliștii. Asta ar implica constrângeri asupra producției și consumului și ar spori rolul guvernelor, pentru aplicarea acestor constrângeri.

Marea Resetare nu ar face decât să sporească efectele corporatocrației. Scopul nu este neapărat de a planifica toate aspectele producției, ci de a limita posibilitatea activității individuale, inclusiv activitatea consumatorilor, prin eliminarea din economie a unor întregi industrii și producători. ”Fiecare țară, de la SUA la China, trebuie să participe, fiecare industrie, de la petrol si gaze, până la tech trebuie să fie transformată”, scrie Schwab.

Marea Resetare ne va duce către restricțiile impuse în feudalism, inclusiv stagnarea economică pe care o presupune feudalismul. Acest neofeudalism poate fi numit „socialism corporatist” – nu doar pentru că încearcă să-și facă prozeliți folosind o retorică socialistă (”binele colectiv”, ”destin comun”, ”egalitate economică”), ci și pentru că urmărește monopolul producției, prin eliminarea producătorilor care refuză să se supună. Aceste intervenții se adaugă la ”haosul intervenționist” deja prezent și vor ajunge să perturbe piețele într-un mod care nu are precedent decât în planificarea socialistă. Regulile ce vor fi instituite îi vor forța pe producătorii mici și mijlocii să intre pe piața neagră, însă ar trebui să ne întrebăm dacă va mai putea exista o piață neagră dacă se va introduce o monedă digitală.

Prin urmare, restricțiile și reglementările vor tinde să creeze un sistem de castă, cu oligarhii corporatiști în vârf și cu restul lumii ”bucurându-se” de socialism. Unii vor avea tot mai multă avere, în timp ce restul vor avea „egalitate economică”, condiții reduse de trai și un venit universal de bază.

Restricțiile covid-19, protestele de stânga și socialismul corporatist

Restricțiile impuse economiei și, într-o măsură ceva mai mică, protestele de stânga ne îndreaptă spre acest socialism corporatist. Măsurile draconice și distrugerile provocate de proteste au destabilizat statele națiune și au distrus și micile afaceri, eliminând competitorii corporațiilor. Black Lives Matter și Antifa nu au făcut decât să demonstreze că viețile negrilor nu contează pentru Black Lives Matter, căci protestele inițiate de ei au distrus o mulțime de mici afaceri și locuințe ale acestor oameni.

Pe de altă parte, în această perioadă au prosperat ca niciodată giganții corporatiști precum Amazon. Amazon, Apple și Facebook, scrie BBC, au avut câștiguri mari în perioada izolării și au fost puțin afectați de proteste. În primăvara 2020, profitul Amazon a fost cel mai mare de la înființarea companiei, în 1994. Facebook, WhatsApp și Instagram au avut creșteri de 15% a numărului utilizatorilor în perioada pandemiei. Au crescut amețitor și veniturile Apple. Walmart, cel mai mare retailer din SUA, a avut profituri cu 4% mai mari în perioada restricțiilor draconice.

Prin urmare, se pare că restricțiile anti-covid, închiderile parțiale, la fel ca și protestele sunt exact ceea ce Marea Resetare are nevoie, fără a specula că cei din spatele Marii Resetări ar fi ordonat aceste restricții și proteste. Cel mai probabil, ei au profitat de ocazie pentru a elimina afacerile mici și mijlocii, pentru ca conformarea la noile reguli să se facă mai simplu și mai profund.

Capitalism cu caracteristici chineze

Marea resetare este dezvoltarea sistemului chinez în Occident. În China, elitele politice au început cu implementarea sistemului politic socialist-comunist și, mai târziu, au implementat „capitalismul”. Elitele din Vest au început cu capitalismul și acum încearcă să implementeze sistemul politic socialist-comunist. Este ca și cum oligarhia din Vest s-ar fi uitat la socialismul din China și ar fi spus ”da, vrem și noi”.

Socialismul se apropie. Unele trăsături vechi au rămas, altele noi apar. Ideologia și retorica sunt aproape aceleași, folosite însă pentru atingerea unor scopuri ușor modificate. Socialismul promite ocrotirea celor oprimați de ”răul” economic și politic, promovarea intereselor economice ale claselor inferioare, scoaterea persoanelor „periculoase” din viața publică și din viața civică activă, preocuparea pentru ”binele comun”. Strategia chineză a Noului Drum al Mătăsii strânge acum un laț la nivel de infrastructură și datorii suverane în jurul statelor din Africa si Asia, pentru a le aduce pe acest drum.

Varianta contemporană este socialismul corporatist, un sistem cu doi piloni: socialismul deja existent, la care se adaugă monopoluri corporatiste. Diferența dintre socialismul de stat și cel corporatist ține de entitatea care controlează mijloacele de producție. Ambele sisteme se bazează pe monopol – unul pe monopolul de stat, celălalt pe monopolul corporatist. Ambele depind de ideologia socialist-comunistă. În cea mai nouă versiune a sa, această ideologie îmbracă forma progresismului și a ”justiției sociale”. Scopul este socialismul. Mijloacele pentru atingerea scopului sunt socialismul democratic și capitalismul progresist.   

Paralela cu China explică și autoritarismul marilor corporații hi-tech. Ele sunt aparatul de comunicare ideologică necesar pentru promovarea socialismului corporatist sau a capitalismului cu caracteristici chineze. Asta presupune o reducere a drepturilor individuale – inclusiv dreptul la proprietate, libertatea de expresie, de circulație, de asociere, a religiei, libera întreprindere. Marea Resetare va implementa sistemul politic la fel cum s-a făcut în China – cu supraveghere 5G a orașelor, un sistemul de credite sociale, cu pașapoarte medicale, închisori politice și alte metode de represiune și control social și politic.

O alianță pentru sfidarea „resetării”

Până la urmă, socialismul cu caracteristici chineze și capitalismul cu caracteristici chineze sunt același lucru. Iar Marea Resetare este mai mult o campanie de propagandă, nu un buton pe care îl pot apăsa oligarhii globaliști, deși Forumul Economic Global preferă cea din urmă descriere. Planurile acestora trebuie combătute prin idei economice mai bune și prin acțiuni individuale concertate. Singurul răspuns rezonabil la Marea Resetare este sfidarea ei și mai multă concurență. Dacă asta va presupune ca producătorii mici și mijlocii să se alieze pentru a sfida „resetarea”, atunci așa să fie. Trebuie să se formeze asociații de afaceri care să dejoace Marea Resetare, până nu e prea târziu”.


sursa:https://www.cotidianul.ro/marea-resetare-o-uriasa-capmanie-de-propaganda/

Vaccin ambalat în cutie de pizza

 


Vaccinul anti-COVID-19 a fost livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță spune că nu a știut acest aspect, însă, din punctul său de vedere este important să se respecte lanțul de frig.

Dr. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația de la Spitalul din Slobozia, unde vaccinul a fost livrat în cutii de pizza. Gheorghiță a spus inițial că „doar seamănă” cu acele cutii de pizza.

„Nu știu despre această situație. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, într-adevăr, dar conțin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Așa sunt ele livrate. Un pachet conține 5 astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a răspuns Gheorghiță.

La insistențele jurnaliștilor, care i-au spus că pe cutiile care au ajuns la spital chiar scrie „pizza”, Valeriu Gheorghiță a spus că important este să se respecte lanțul de frig.

„Vă cred. Nu știam acest aspect. Însă cred că acest aspect nu are legătură cu siguranța cu care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul inițial. Important este să se respecte lanțul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice care monitorizează în permanență temperatura. Acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Nota mea : De prin ce gunoaie ați adunat vaccinul, D-le coordonator ? Flaconul poate să conțină și scuipat de pupăză, important pentru Dvs. este doar să se respecte ”lanțul de frig”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/vaccin-la-cutie-de-pizza/


Coaliția de guvernare se va rupe curând

 


Mai multe mesaje și reacții din interiorul Coaliției, dar și presiuni din Sistem și din afara lui arată clar că ne îndreptăm spre o criză majoră de susținere a guvernului.

Chiar din primele zile apar probleme între partidele din coaliție – chiar divergențe majore, care anunță o rupere destul de rapidă a susținerii guvernamentale.

Primele semnale au venit de la UDMR, care pune o problemă de principiu – transformarea statutului prefectului, din înalt funcționar în demnitar, deci cu statut politic, nu apolitic – dar mai ales reluarea ”reformei administrative”.

UDMR vrea descentralizare – iar pasul vizat clar este regionalizarea. Ei bine, aici este cutia Pandorei, nu numai din cauza regiunii ”secuiești” – ci și din cauza intereselor celorlalte partide, de a alcătui regiuni în care să domine politic. Și care să convină grupurilor lor de interese.

Desigur, așa zisa ”reformă administrativă” prin regiuni este o cerință europeană, a cărei aplicare a fost amânată – dar care va trebui făcută. Acum, în condițiile unei coaliții obediante față de Bruxelles, șansele sunt foarte mari să se realizeze – deci divergențele se acutizează.

O a doua chestiune majoră vine din domeniul cel mai sensibil actualmente – Sănătatea. Ministerul a ajuns la USR PLUS, care l-a propulsat pe unul dintre cei mai controversați miniștri – Vlad Voiculescu.

O reacție semnificativă a apărut încă din prima zi de lucru a anului, de la deputatul PNL Daniel Gheorghe, care afirmă clar că NU are încredere în noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

”În Vlad Voiculescu ? Nu ! Am încredere în guvernul Partidului Național Liberal și am încredere în profesioniștii din Sănătate și în specialiștii în această campanie de vaccinare”, a spus Daniel Gheorghe la Antena 3.

Deputatul liberal spune că ”apreciază foarte mult munca pe care PNL, prin Nelu Tătaru și echipa dumnealui a dus-o în sectorul sănătății publice” .

Ori, să ne amintim că deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, a făcut acuzații grave la adresa lui Tătaru, anunțând clar că NU va vota un guvern cu Tătaru ministru (al Sănătății).

”Tupeu de șpăgar! Tătaru este mincinosul, da, el care ne spunea cu tupeu că toți suntem la fel”, scria Ungureanu în noiembrie, după ce dezvăluise mari nereguli la un mare spital. ”Tătaru, cu o obrăznicie fantastică a venit în vizită la spital și a spus că imaginile filmate de mine nu sunt adevărate”.

Tot Ungureanu afirma că ”Tătaru nu poate vorbi de reforme în Sănătate, în primul rând pentru că a luat șpagă  cât a fost chirurg și mai apoi pentru că a închis ochii în ultimele luni la o groază de mizerii din sistemul sanitar și el este parte din sistemul putred care ne omoară cu zile”.

”Tătaru, dispari, am mai văzut 100 de politruci mincinoși ca tine în ultimii 30 de ani!”, îi transmitea deputatul USR ministrului PNL.

Am dat numai două exemple, dar situația explozivă se va accentua mai ales când va apărea proiectul de Buget. 

Deci, șanse mici ca această coaliție să reziste. Și, nota bene, avem cel puțin două partide care ar fi foarte avantajate de alegeri anticipate – USR și AUR – dar și PSD care ar putea să profite de ocazie.

Din ecuația actuală PNL este partidul care iese oricum perdant – deci singura grijă va fi satisfacerea cât mai rapidă a intereselor unor grupuri care îi susțin. Adică bani.

Ori, să nu uităm – avem sindicatele în stradă, dar și patronatele unor domenii, avem criză și, peste toate, presiunile SUA pentru achiziții de armament, digitalizare și energie, cu firmele lor, desigur. Plus un mega împrumut și, probabil, impunerea FMI.

Cam așa arată situația guvernului PNL – Cîțu - Iohannis.


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20210104/33136272/Semne-clare-Coalitia-de-guvernare-se-va-rupe-curand.html


DNA îi cere președintelui Iohannis urmărirea penală a unui MINISTRU din Guvernul Orban

 


DNA a transmis PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României, în vederea efectuării urmăririi penale față de o persoană, ministru în 2020. 

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, instigarea la delapidare.” transmite DNA, într-un comunicat de presă. 

”Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme. Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele  de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa. Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală. Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.” transmite DNA. 

Presa apropiată dreptei politice transmite că vizat ar fi Costel Alexe. 

sursa:https://www.dcnews.ro/dna-ii-cere-presedintelui-iohannis-urmarirea-penala-a-unui-ministru-din-guvernul-orban_793409.html

Cine sunt cei doi alpinişti care au murit sâmbătă în Bucegi

 


O femeie în vârstă de 47 de ani şi prietenul ei, un bărbat în vârstă de 52 de ani, au murit în a doua zi a anului pe unul dintre cele mai periculoase trasee montane din România, Brâna Mare a Morarului, din masivul Bucegi.

Deşi aveau experienţă în escaladă, cei doi au făcut greşeli de începători care le-au adus sfârşitul. S-au avântat într-o zonă extrem de periculoasă, nemarcată, pe vreme rea cu viscol şi ceaţă, fără a folosi corect echipamentul specific unei astfel de ascensiuni. Femeia a fost prima care a căzut în prăpastie, iar partenerul ei se pare că a vrut să-i sară în ajutor şi a alunecat şi el. N-au avut nicio şansă de supravieţuire. S-au prăbuşit peste 700 de metri în prăpastie, într-o zonă stâncoasă şi acoperită cu straturi instabile de zăpadă îngheţată. F.D. (47 de ani) şi B. C. (52 de ani), ambii din Bucureşti, au ajuns la Buşteni sâmbătă, 2 ianuarie. Au parcat maşinile în apropierea cabanei Gura Diham şi de aici au pornit pe traseu extrem de dificil incusiv pe timp de vară şi nerecomandat turiştilor iarna. Au ignorat prognoza meteo care anunţa viscol şi ceaţă pe munte şi au urcat spre Brâna Morarului, un traseu de creastă mărginit de hăuri adânci, stâncoase şi cunoscut pentru zecile de victime pe care le-a făcut printre alpinişti cu experienţă şi salvatori montani.

Accidentul s-a produs cu puţin înainte de finalul traseului. Femeia a făcut greşeala fatală să desprindă carabiniera, cel mai probabil pentru a se relaxa, şi atunci se pare că s-ar fi împiedicat în coardă. Partenerul ei de escaladă fost martor la prăbuşire, dar nu a reuşit să intervină la timp. A sunat imediat la Salvamont şi a cerut ajutor de urgenţă. ”A fost sfătuit să rămână pe loc şi să folosească echipamentul de supravieţuire până ce colegii mei vor ajunge la el. Din câte am înţeles a mai sunat un prieten care i-a recomandat la fel, să aştepte echipele de salvare. Nu ştim exact ce s-a întâmplat, dar bănuim că a încercat să coboare să acorde primul ajutor şi a căzut şi el. Au fost greşeli tehnice”, a explicat Claudiu Vasilescu, salvamontist din Buşteni care a participat la acţiunea de recuperare a celor doi turişti.

Salvamontiştii au precizat că sâmbătă vremea nu era deloc favorabilă nici măcar pentru o drumeţie pe un traseu banal dar pentru o escalade pe un astfel de traseu. Ninsese viscolit, zăpada era îngheţată şi aşzată în straturi instabilie, în plus era ceaţă.

”Cei doi au urcat pe un traseu nemarcat şi foarte dificil. Echipament aveau la ei, dar nu ştim dacă şi cum l-au folosit. Noi nu am găsit coarda, nu ştim dacă au fost asiguraţi. Aveau totuşi pioleţi, colţari şi echipament bun, dar nu ştim cum şi dacă au fost folosite. Probabil s-au relaxat prea devreme. Greşeli de de nepermis pe munte”, a precizat unul dintre salvatorii montani. Cei doi turişti s-au prăbuşit în gol sute de metri, într-o prăpastie stâncoasă, acoperită în mare parte de zăpadă îngheţată. N-au avut nicio şansă de supravieţuire. Rănile provocate în cădere le-au fost fatale ambilor.

Salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea cadavrelor în două etape, sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Este doar o formalitate, dar care trebuie respectată în astfel de situaţii. Bărbatul mort în Bucegi era unul dintre inginerii electronişti de top ai României şi era cercetător la Universitatea din Tampere, Finlanda. Partenera lui de escaladă era de fel din judeţul Ilfov.

Valea Morarului şi Valea Cerbului sunt zonele cele mai periculoase din Bucegi şi sunt ”călcate” în special de alpinişti cu experienţă şi foarte bine echipaţi. Traseele, nemarcate, nu sunt recomandate pe timpul iernii, dar asta nu înseamnă că turiştii cu sau fără expierienţă le evită. De-a lungul anilor au fost zeci de accidente mortale aici, multe dintre ele provocate de avalanşe. În decembrie 2018, doi turişti au murit luaţi de avalanşă în Valea Morarului, iar în 2004, în aceeaşi zonă, s-a produs cea mai mare tragedie din Bucegi. Cinci alpinişti profesionişti, printre care doi salvatori montani din Zărneşti şi un militar de la batalionul de vănători de munte din Predeal, şi-au pierdut viaţa într-o avalanşă. Toţi făceau parte dintr-un grup de sportivi care participau la un concurs de schi-alpinism. În ciuda avertismentelor venite din partea salvamontiştilor turişii nu renunţă la ascensiunile pe creastă nici măcar în condiţii de vreme neprielnică. Sunt zilnic zeci de apeluri venite din partea montaniarzilor rătăciţi sau rămaşi blocaţi între stânci, mulţi dintre ei neechipaţi pentru temperaturi negative. Cea mai mare greşeală pe care o fac amatorii de trasee montane este că se folosesc de informaţii eronate găsite pe internet, hărţi greşite, abordează trasee nemarcate şi ignoră sfatul salvamontiştilor.

Simona Halep - Să fie cu noroc !



Simona Halep a susţinut, luni, la prânz, un antrenament transmis live pe Facebook pentru fanii săi înaintea plecării în Australia acolo unde va participa la primul turneu de Mare Şlem al anului 2021.

Simona  intenţionase iniţial să participe la primul turneu WTA din 2021 programat la Abu Dhabi între 6 şi 13 ianuarie, însă a renunţat, hotărând să meargă direct în Australia.

La Melbourne, între 31 ianuarie şi 6 februarie, are loc un turneu de 500 de puncte, însă Simona Halep nu a confirmat oficial participarea până în acest moment.

Australian Open va începe la 8 februarie şi se va încheia la 20 februarie. La ediţia de anul trecut, jucătoarea  româncă a ajuns în semifinale, unde a fost învinsă de spaniola Garbine Muguruza.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-sa-fie-cu-noroc/


„Coaliția mea” își dă cu Cazan-ul în cap

 


Dispută în coaliția de guvernare în cazul instalării și destituirii lui Laurenţiu Cazan de la şefia Inspectoratului de Jandarmi Prahova.

Florin Roman, despre partenerii de guvernare: Se comportă cameleonic

După ce Dacian Cioloș a anunțat destituirea lui Laurenţiu Cazan de la şefia Inspectoratului de Jandarmi Prahova, liberalul Florin Roman a răbufnit.

„Am înțeles ca dl Cioloș l-a trimis la ascuțit creioane pe gazarul sef, Cazan. Ce n-am înțeles este cum putea face asta nefiind nici sef la Jandarmerie, nici ministru de Interne, nici premier! O fi visat ca e deja in 2024 și a fost ales presedinte!

Decizia destituirii lui Cazan a fost luată încă de la finele anului trecut de ministrul de Interne, Lucian Bode și de premierul Cîtu. Dar nu a fost făcută publica din rațiuni care țin de regulile din MAI.

Spuneam intr-o postare anterioară ca nu cred in onestitatea unor oameni, care se declara parteneri, dar care se comporta cameleonic. Asteptam de la dl Cioloș de exemplu sa știm de ce se stă cu orele in trafic, dar și clarificări despre bâlba proiectului Brasov-Comarnic! Nu de alta, dar după declarațiile ministrului Drula și a șefei CNAIR, am înțeles ca n-am înțeles nimic!”, a scris pe Facebook deputatul PNL Florin Roman.

În 30 decembrie, Ministerul Afacerilor Interne susținea, printr-un comunicat, că Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august, a fost numit la conducerea IJJ Prahova „pentru a asigura continuitatea”.

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, preciza MAI.

Acum, liberalul Lucian Bode care conduce MAI a dat-o la întors.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a salutat luni decizia Jandarmeriei Române de a înceta împuternicirea lui Laurențiu Cazan de la conducerea IJJ Prahova, după ce în 30 decembrie reprezentanții MAI anunțau că acesta a fost numit în funcție pentru „a asigura continuitatea”.

„Salut decizia conducerii Jandarmeriei Române de a înceta împuternicirea lt. col. Laurențiu Cazan de la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova”, a reacționat luni pe Facebook ministrul de Interne Lucian Bode, după ce Jandarmeria Română a anunțat că Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea.

Acesta susține că și-a exprimat dezacordul privind această numire încă din luna decembrie.

„Pe 28 decembrie, la 4 zile de la preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne, am aflat că lt. col. Cazan Laurențiu a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova. Am cerut explicații conducerii Jandarmeriei Române și am fost informat că decizia de împuternicire a fost semnată pe 21 decembrie, decizie față de care mi-am exprimat dezacordul. În legătură cu informațiile apărute astăzi în spațiul public referitoare la acest caz, fac precizarea că încă din data de 28 decembrie am purtat discuții cu prim-ministrul României și cu liderii coaliției de guvernământ cărora le-am expus punctul meu de vedere în legătură cu acest caz”, a mai scris Bode pe rețeaua de socializare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/coalitia-mea-isi-da-cu-cazan-ul-in-cap/