9.08.2020

Arșinel vinde legume în piață

 


Actorul a hotărât să îi ofere o mână de ajutor fiului său și să îl sprijine în afacerea cu agricultura, chiar din spatele tarabei din piață.

"La piață ne zâmbesc, le zâmbim și toți suntem cu un dram de optimism că poate odată și odată se va termina cu nenorocirea asta. Le spunem cuvinte de încurajare îmbrăcate într-o teamă ascunsă sau fabricată ceva mai convenabil pentru că suntem oameni. Dacă nu ne e atât de teamă pentru noi, ne este teamă pentru copiii noștri, pentru nepoți. Am fost de mai multe ori la piață, în ideea de a-i da fiului meu un imbold de curaj și de optimism. Dar până la urmă el a fost cel care m-a încurajat și mi-a demonstrat că ceea ce face 

face bine”, a spus Alexandru Arșinel pentru Antena Stars, scrie spynews.ro.

sursa:https://www.dcnews.ro/arsinel-vinde-legume-in-piata-de-ce-a-luat-aceasta-decizie-odata-si-odata-se-va-termina_769980.html

Gérard Depardieu a decis să-şi schimbe religia

 


Gérard Depardieu a decis să-şi schimbe religia. El s-a convertit la ortodoxie, fiind botezat ritual la catedrala rusă din Paris. Știrea a fost făcută publică de revista Valeurs actuelles.

Slujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat Gérard Depardieu (71 de ani) a fost condusă de mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală. Evenimentul s-a derulat în catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş care depinde de Patriarhia de Moscova.

Potrivit martorilor, Gérard Depardieu a respectat ritul ortodox al botezului. După ce s-a lepădat de Satana – element-cheie al ceremoniei – actorul a fost dus în faţa altarului unde a fost îndelung stropit cu apă sfiinţită din cap până în picioare.

Gérard Depardieu este  şi cetăţean rus din 2013, decretul fiind semnat de Vladimir Putin, actorul stabilindu-se în Rusia.

Catolic dar nepracticant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, afirmă site-ul orthodoxie.com – actorul francez se convertise în 1967 la islam. După o perioadă aprofundează  budismul şi hinduismul, religii la care se va converti, iar după ce a trecut la  ortodoxie, actorul  plănuieşte să treacă și la iudaism.

sursa:https://www.dcnews.ro/g-rard-depardieu-o-noua-convertire-la-ce-religie-a-trecut_769983.html

BREAKING NEWS Când ar urma să se deschidă metroul din Drumul Taberei. Nimeni nu mai spera !

 


Magistrala 5 de metrou, din Drumul Taberei, ar urma să se deschidă pe 15 septembrie, potrivit surselor Antena 3. Ministrul ar vrea să se asigure că toate lucrurile sunt în regulă. Însă, lucrările nu ar fi gata 100%. Ar mai fi câteva lucruri de făcut în staţii, dar şi la suprafaţa metroului. 

Această linie de metrou a costat 3,4 miliarde de lei, iar lucrările au început în 2011.

sursa:https://www.dcnews.ro/cand-ar-urma-sa-se-deschida-metroul-din-drumul-taberei-veste-neasteptata_769993.html

Curs valutar BNR ONLINE

 




Primele declarații după audierea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

 


Acum puțin timp, generalul Florian Coldea, fostul șef militar al SRI, a făcut primele declarații după audierea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Generalul a confirmat ceea ce am prezentat într-un articol anterior - și anume că este vorba de declarațiile procurorului Mircea Negulescu, deci implicat de cazul Sebastian Ghiță. Audierea generalului a fost în dosarul fostului procuror.


”Nu l-am întâlnit niciodată pe dl procuror, nici în context personal, nici în context instituțional, și nu am luat vreodată legătura cu dânsul pe perioada mandatului la DNA Prahova”, a ținut să precizeze generalul Coldea.

Fostul șef militar al SRI a explicat că ”a încercat să răspundă tuturor întrebărilor adresate de procuror într-o manieră clarificatoare”.

”Am reiterat faptul că instituția noastră a acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și cu corectitudine”, a declarat ca după manual celebrul general de Intelligence.

Reamintim că în cazul Mircea Negulescu este vorba de un dosar complex, în care sunt implicate personalități politice de prim rang – dar și personalități din străinătate.


Mircea Negulescu este anchetat de magistrații SIIJ inclusiv pentru fapte care ar fi fost comise în ancheta dosarului ”Tony Blair”, în care protagoniști au fost ex-premierul Ponta, fostul deputat Sebastian Ghiță, secretar al Comisiei SRI, dar și alte figuri din politică… dar care nu apar în dosar, din cauza unor înțelegeri sau a unor denunțuri prealabile dosarului.


De asemenea, în dosar ar putea apărea personalități din străinătate, care au participat la circuitul banilor anchetat de Mircea Negulescu. Și, desigur, probabil că există multe interese ca Mircea Negulescu să nu își amintească tot – iar ancheta să nu fie reluată de la zero.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200908/31588914/Generalul-Coldea-confirm-cazul-Primele-declaraii-dup-ntlnirea-cu-procurorii.html

Conflictul dintre India și China ESCALADEAZĂ

 


China acuză trupele indiene că au traversat ilegal o graniță disputată din zona Munților Himalaya și au tras focuri de avertizare, considerate „provocatoare” asupra soldaților chinezi care patrulau. De asemenea, forțele armate chineze au declarat că soldații sunt „obligați să ia măsuri contrare”

India respinge acuzațiile

 

India a respins acuzațiile și a acuzat trupele Chinei că au tras în aer în timpul confruntării din regiunea Ladakh, regiune disputată între cele două țări.

"În niciun moment armata indiană nu a transgresat peste linia de control sau nu a recurs la utilizarea oricărui mijloc agresiv, inclusiv de tragere", au concluzionat reprezentanții militari indieni.


Conflictul este unul vechi

 

Dacă focurile de armă se vor dovedi adevărate, ar fi pentru prima dată în ultimii 45 de ani când s-au tras focuri de armă între cele două state. Un acord din 1996 semnat între ambele țări interzice utilizarea armelor și a explozivilor pe linia de control, potrivit BBC.

sursa:https://www.dcnews.ro/conflictul-dintre-india-si-china-escaladeaza_769952.html

Ecaterina Andronescu: Şcoala online nu poate înlocui şcoala cu prezenţă fizică

 

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a afirmat pe pagina sa de socializare că şcoala online nu poate fi o soluţie reală pentru înlocuirea şcolii cu prezenţă fizică. 

"Școala online nu poate înlocui școala cu prezență fizică, nu poate să fie o alternativă ci o soluție complementară, așadar se impune revenirea la școala față în față.

De asemenea, se impune adoptarea unor măsuri specifice pentru protejarea sănătății elevilor și profesorilor.", a scris Ecaterina Andronescu pe Facebook. 

Soluţii posibile 

 

Fostul ministru al Educaţiei a propus o serie de soluţii. 

"Măsuri individualizate pe fiecare unitate școlară, în funcție de condițiile în care funcționează

- Școlile din mediul rural, în marea lor majoritate, sunt depopulate ca urmare a numărului redus de elevi nu necesită spații suplimentare sau modificări în structura claselor, dar sunt necesare măști, biocide, apă și săpun;

- Școlile din mediul urban pot să fie aglomerate (clase cu 30-35 elevi) sau mai puțin aglomerate (clase sub efectivul legal). Cele din prima categorie necesită spații suplimentare și un număr mai mare de norme/posturi pentru reducerea numărului de elevi în clasă la sub 25, în vederea asigurării distanțării. Spațiile necesare pot să fie identificate cu sprijinul autorităților locale (au obligația prevăzută de lege) ;

- Triere epidemiologică zilnică (cel puțin 30 de zile) efectuată de un cadru medical, termometrizare, dezinfectarea mâinilor etc. ;

- Decalarea programului orar de începere a cursurilor pentru a se evita aglomerările la intrarea în unitatea de învățământ și în pauzele dintre ore;

- Organizarea orelor astfel încât să fie eliminată mobilitatea elevilor între sălile de clasă;

- Regândirea curriculum-ului cu adaptare la situația de pandemie, reconsiderarea conținuturilor și formarea remedială pentru cele mai importante lecții din perioada în care cursurile au fost suspendate;

- Dotarea, în regim de urgență, a școlilor cu mijloace informatice care să poată să fie împrumutate elevilor și profesorilor pentru eventuala trecere în online (prevedere legală) ;

- Regândirea conținuturilor orelor de dirigenție cu orientarea spre motivarea și instruirea elevilor pentru învățare/monitorizare/evaluare în online;

- Formarea profesorilor pentru predarea în online, cu precădere în universitățile care au resurse;

- Asigurarea comunicării și a unui sprijin adecvat familiilor din care provin cei școliți;

- Urgentarea derulării celor două proiecte de digitalizare a școlilor, proiecte din fonduri europene, semnate în septembrie 2019, cu valoare de circa 100 milioane de euro (care nu au fost demarate și care prevăd resurse financiare pentru tehnologie și realizarea unei platforme naționale cu resurse educaționale deschise – manuale în format electronic, lecții online, soluții de eLearning etc) ;

- Formarea profesorilor cu metode pedagogice adecvate predării/monitorizării/evaluării online;

- Asigurarea cadrului metodologic de către Ministerul Educației și Cercetării și inspectoratele școlare;

- Adecvarea cadrului normativ cu privire la descentralizarea deciziilor către autoritățile școlare și pentru autonomia școlilor;

- Sprijinirea autorităților locale și a unităților școlare cu resursele financiare necesare;

- Testarea personalului didactic și a elevilor cu vulnerabilități;

- Asigurarea igienizării zilnice a școlilor și după alegerile locale, cel puțin două zile.", a mai scris aceasta. 

sursa:https://www.dcnews.ro/ecaterina-andronescu-scoala-online-nu-poate-inlocui-scoala-cu-prezenta-fizica_769971.html

„DIN NOU COVIDIADA !”

 


Medicul oftalmolog Monica Pop acuză modul în care sunt comunicate infectările cu coronavirus de către autorități, susținând că nu este corect. ”De ce nu se comunică procentul din fiecare județ mai afectat și cel din Capitală și nu cifre?”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

„DIN NOU COVIDIADA!
Se vorbeste zilnic de numarul de infectati din Bucuresti si din diferite judete. Dar nu se spune corect si că in Bucuresti sînt 4.000.000.( PATRU MILIOANE) de oameni iar în judetele de care se vorbeste, 400.000 sau nici atit.De obicei, cam la acelasi număr de infectati! Astazi, mai multi! Vin din concediu si unii, destui, se opresc prin Bucuresti. De ce nu se comunică procentul din fiecare județ mai afectat si cel din capitală și nu cifre?
AȘA NU E CORECT! Astfel nu se induce panică ? Nu, spun autoritătile!
Iar de cind s-au redeschis restaurantele si salile de teatru si film ( partial, oricum), n-avea nimeni timp sa se infecteze, ca să se poată da vina pe asta. Oricum trebuiau redeschise de citeva luni. In realitate, nici
NU TREBUIAU INCHISE ! S-a rezolvat ceva prin închiderea lor?! Noi, în rău, chiar nu trebuie să avem egal pe această planetă?! De ce să fim jos??!! Că NU E DELOC ASA!!!”, a scris Monica Pop.

sursa:https://www.cotidianul.ro/doctorul-monica-pop-asa-nu-e-corect/

Gabriela Firea cere bucureștenilor să doneze plasmă, Nicușor Dan cere donații pentru buzunarul lui

 


Politica pentru oameni vs. politica pentru donații

27 septembrie va fi momentul zero în care, prin ștampila de pe buletinul de vot, bucureștenii vor face o alegere clară nu doar a viitorului primar, ci a uneia dintre cele două vizuni radical diferite pentru viitorul orașului.

Dacă ne raportăm la primii doi candidați din toate sondajele, optiunile sunt clare. De o parte avem omul de acțiune, care gandește proiecte și soluții pentru comunitate, pune bucureșteanul în prim plan, de cealaltă parte, un politican așa-zis independent – dar total dependent atat de cercuri financiare și de interese, cât și de o aglomerare de sigle de partid -, care cântărește totul din perspectiva caștigului personal și se zbate doar pentru a găsi resurse să ajungă într-o poziție pe care o vede strict ca pe o rampă de lansare pentru… ȘI MAI MULTE resurse.

Este singura cheie în care pot fi citite cele doua stiluri de a face politică pe care și le-au asumat principalii candidați în cursa pentru Primăria Capitalei. Pe de-o parte avem, așadar, actualul primar general, Gabriela Firea, al cărei proiect cel mai recent vizează încurajarea donării de plasma în cazul celor care au trecut printr-o infecție cu SARS-Cov2. La polul opus, Nicușor Dan, care a investit o energie inepuizabilă pentru a-i convinge pe bucureșteni să doneze pentru cauza sa politică, nici ea foarte clară pentru nimeni!

Și nu e singurul exemplu. Cu două săptămâni inaintea începerii unui nou an școlar, când Guvernul dădea din colț în colț și însuși premierul spunea cu cel mai sec ton posibil că nu vor fi bani pentru măști pentru toți elevii și profesorii, Gabriela Firea găsea fonduri să doneze 100.000 de măști pentru școlile din București. Ce făcea Nicușor Dan în tot acest timp? Campanie de strângere de fonduri și de idei de la cetățeni pe Facebook!

Totul după ce candidatul dreptei (parțial unite) a tăiat facturi colosale pentru panourile și mash-urile gigant, cu chipul său, care au acoperit clădiri și intersecții săptămâni la rând, înaintea începerii campaniei. Și, pe cât de perseverent a fost Nicușor Dan în a întinde mâna fără să spună nicio poveste, ne imaginăm că pe atât de insistenți vor fi și cei care au îngroșat rândurile donatorilor săi în a-i cere socoteală pentru sumele uriașe alocate publicității preelectorale.

De altfel, donațiile par un stil de viată politică pentru Nicușor Dan, iar problema donatorilor din campanie e eterana tinichea agățată de gâtul său. El a primit, în doar trei ani, donatii de peste 50.000 de euro. Interesant este că asta s-a întâmplat in conditiile în care nu a participat la nicio competiție electorală, în perioada 2017-2019. Informația este ușor de verificat la o simplă consultare a declarațiilor de avere și a fost intens dezbătută de presa. Mai mult, Grupul de Investigații Politice a făcut și un calcul și a constatat că donațiile au reprezentat 70% din indemnizațiile încasate de Nicușor Dan în calitate de deputat. De altfel, în 2018, Nicușor Dan a primit o donație de 130.000 lei, mai mare cu 10.000 lei decat veniturile pe care le-a încasat ca parlamentar.

Un caz bizar, așadar, fără corespondent în politica românească și, probabil, nici în cea europeană. Cu atât mai curios este, deci, că nicio instituție a statului nu i-a cerut socoteală pentru această stare de fapt și nimeni n-a fost curios să afle ce planuri nemaipomenite ale lui Nicușor Dan merită finanțate atât de generos.

Identitatea donatorilor de data recentă a rămas necunoscută. Singurii finanțatori prezentați publicului au fost cei din campania electorală din 2016 – în principal mari dezvoltatori imobiliari din București.

sursa:https://www.cotidianul.ro/gabriela-firea-cere-bucurestenilor-sa-doneze-plasma-nicusor-dan-cere-donatii-pentru-buzunarul-lui/

”În toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară ...!”

 


Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova, Nicolae Furtună, a demisionat din funcţie după ce a spus într-o emisiune televizată că ”în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. Acesta a fost convocat marţi la Guvern de premierul Ion Chicu, iar în cadrul şedinţei a anunţat că părăseşte funcţia.

„Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o şedinţă pe directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună şi-a anunţat demisia. (…) Ion Chicu şi-a exprimat regretul profund pentru declaraţiile lansate recent în spaţiul public de către ex-conducătorul ANSP”, anunţă Guvernul de la Chişinău într-un comunicat.

Nicolae Furtună a declarat  într-o emisiune televizată: „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.

Furtună a explicat marţi într-un briefing de presă că „expresia a fost înţeleasă eronat” şi că în domeniul medicinei termenul „povară” are altă conotaţie decât cea folosită în societate, relatează deschide.md. Acesta şi-a cerut scuze de la cei care au înţeles greşit spusele sale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/gura-bate-functia-a-demisionat/

Occidentul este gata de un război de autodistrugere

 


De ce noua campanie antirusească, declanșată în Occident, riscă să degenereze într-o luptă pentru autodistrugere a Vestului.

Fundalul informațional mondial din ultimele zile amintește, prin rusofobia sa agresiv-isterică, de evenimentele din 2014-2015, când Occidentul a declanșat o campanie antirusească de proporții planetare și de o intensitate maximă.

Nu e de mirare că în evenimentele curente se întrevede o continuare a acelor procese și un nou val de confruntări între Rusia și puterile occidentale. Pentru cineva astfel de afirmații ar părea jignitoare, luând în considerare diminuarea tensiunilor în ultimii ani: s-ar părea că lucrurile începuseră să se aranjeze și iată că o luăm de la început.


Ținem să-i calmăm pe cei îngrijorați: în pofida unei similitudini, evenimentele actuale și acele care au avut loc la mijlocul deceniului, diferă cardinal.


În ultimii 5-6 ani ordinea politică mondială a trecut prin niște schimbări profunde. La mijlocul anilor 2010 planeta trăia într-un Pax Americana – un sistem de dominație occidentală, în fruntea cărora se afla SUA, în calitatea lor de singura supraputere globală. Chiar dacă atunci acest sistem a trecut prin niște crize profunde, nu exista nicio umbră de îndoială că acesta rămâne unul solid și lipsit de alternative.


Anume dorința Occidentului de a diminua din problemele tot mai mari, de a-și întări puterea, aflată în declin, iar totodată să-și înece concurentul prea obraznic și excesiv de încrezut în sine, fapt care a devenit un motiv al conflictului în jurul Ucrainei și intensificării confruntărilor cu Rusia.

Atunci Rusia a devenit principala țintă a Occidentului, care s-a unit într-un front comun împotriva ei. Tot ce se întâmpla pe atunci – isteriile politicienilor occidentali, acuzații aberante și delirante, valuri de mizerii rusofobe în presă, sancțiuni sectoriale, era îndreptat spre obținerea unei capitulări geopolitice totale a Moscovei. Acest lucru ar fi permis transformarea dușmanului înfrânt într-o sursă de resurse naturale pentru întreținerea și prelungirea propriei dominații. Adică, repetarea scenariului de după destrămarea URSS.

Doar că Rusia a reușit să rămână în picioare. În acest fel ea a aplicat o lovitură fatală ordinii mondiale, pentru conservarea căreia a fost inițiat tot acest spectacol.


Acum trăim într-o lume vizibil diferită.


E puțin probabil ca actuala stare a lucrurilor să reprezinte o agonie a sistemului, însă putem afirma cu certitudine că e o criză profundă. O trăsătură esențială a etapei actuale este accentuarea divergențelor în interiorul Occidentului. Nu e vorba doar de o tensionare a relațiilor între state (Marea Britanie și UE, Germania și SUA etc.), dar și despre o ascensiune a gradului de confruntare socio-politică în interiorul statelor occidentale.


Occidentul colectiv, care acum șase ani se ridicase împotriva Rusiei, nu mai există. După ce a eșuat în atingerea scopurilor puse în față în anii 2010, a început să se autodevoreze. Agenda politică externe s-a transformat pentru el o derivată a conflictelor politice interne. Un punct culminant au devenit, fără îndoială, evenimentele din SUA – unde de mai multe luni au loc dezordini de stradă și o campanie prezidențială extrem de murdară. Însă lucrurile nu se opresc aici.


Povestea cu otrăvirea lui Aleksei Navalnîi reprezintă, în primul rând, o manifestare a luptei politice interne în Germania între taberele globalist-proamericană și cea orientată național a elitei germane pentru soarta proiectului Nord Stream – 2. Același lucru se întâmplă, dar cu o mai puțină fervoare și în cazul companiei chineze Huawei sau a cooperării între Europa și Iran.


Acele forțe occidentale, care își apără dreptul statelor lor la suveranitate, se află într-o capcană, creată în perioada precedentă, când Occidentul unit în dorințele de a exercita presiuni asupra “statelor-proscrise”, transformându-le prin propagandă într-un rău absolut, capabil doar de crime. Acest lucru a devenit o axiomă, care nu necesită nicio demonstrare.


Drept urmare, nicio forță politică din Occident nu-și poate permite acum să declare că nu poate avea încredere în concluziilor laboratorului bundeswerului despre otrăvirea bloggerului rus cu Noviciok, atât timp cât nu a avut loc o verificare deschisă a analizelor, cu participarea tuturor părților interesate. Tot așa nu poate fi pusă la îndoială intenția “Chinei comuniste” de a înrobi întreaga planetă prin controlul asupra rețelelor 5G.

Maxim de ce sunt în stare e să promoveze o retorică evazivă, în spatele căreia se ascunde o opoziție tacită, în special, față de tentativele de a sugruma industria germană, fapt care se va întâmpla în cazul renunțării la noul gazoduct. Chiar și în punctul maxim al confruntării cu Rusia, la mijlocul anilor 2010, Occidentul nu a recurs la cele mai radicale măsuri. Sancțiunile sectoriale au fost destul de sensibile pentru Moscova, nimic mai mult de atât.

Totuși, aveau în rezervă niște soluții mult mai dure. Spre exemplu, deconectarea de la SWIFT ar fi reprezentat o lovitură dură data economiei rusești. Însă nu au recurs la acest pas, nu pentru că ar fi dat dovadă de indulgență față Moscova. Occidentul a avut o indulgență față de sine însuși: cu cât ar fi mai puternică lovitura, cu atât sarcina devine mai complicată – deconectarea unei economii care face parte din Top 10 de la sistemul internațional de comunicații financiare ar fi implicat o pierdere de mijloace prea mare.

Au decis că totul se va rezolva fără să mai recurgă astfel de măsuri.


Rezultatul e știut: nu le-a ieșit nimic.

Acum, în cazul celui mai negativ scenariu al evoluției evenimentelor ar putea fi renunțarea la Nord Stream 2 sau o interzicere totală a activității Huawei în Europa, însă aceasta nu va deveni fatal pentru Rusia și China. Însă, aceasta va fi un pas catastrofal pentru mai multe sectoare ale economiilor naționale din Occident, și, drept urmare, pentru o parte semnificativă a elitelor care au crescut în mijlocul acestora și cărora le datorează bunăstarea.


S-a remarcat cu diverse ocazii că nu există războaie mai nemiloase decât cele civile. Acum cinci ani, în cea mai acută fază confruntării cu Rusia, Occidentul nu a recurs la cele mai dure măsuri.


Se pare că acum s-a copt pentru astfel de decizii. Doar că ținta principală va deveni nu oponentul geopolitic (chiar dacă așa ar părea, judecând după sloganurile lor), ci dușmanii interni.

Occidentul este gata să declanșeze un război distrugător. Un război de autodistrugere.

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20200907/31580120/Occidentul-este-gata-razboi-autodistrugere.html

”Fiți alături de el ! I s-a interzis dreptul la muncă, la sănătate...”

 


”Unui patriot nu trebuie să i se încalce toate drepturile, doar pentru că PSD și opinia publică tac complice! Sunt mulți oameni curajoși care vor lua poziție în sensul acesta!”

Aseară târziu, Codrin Ștefănescu a transmis un mesaj important pentru membrii, simpatizanții și susținătorii PSD! Mesajul lui Codrin vine după o vizită la penitenciarul în care se află încarcerat Liviu Dragnea.

”Astăzi am fost în vizită la Liviu Dragnea!”, scrie Codrin, dând apoi o serie de palme: ”Dragnea, liderul nostru uitat de Ciolacu și echipa sa de academiști SRI, provizoriu aflați la conducerea partidului. Pe care și l-ar dori putrezit in închisoare și niciodată liber”.

Codrin confirmă ceea ce s-a spus în presă – Dragnea suferă repercusiuni după interviul acordat Ancăi Alexandrescu. ”Liviu mi-a spus că este pedepsit după interviul dat în presă!”.

”Singurul caz după Revoluția din Decembrie 89! I-au interzis dreptul la muncă, îl țin forțat în cameră, i-au interzis dreptul la pachete, vizite și interviuri în media! Deși sunt cereri imense în acest sens!”, scrie Codrin.

Dar, atenție, iată și o parte a mesajului care conține o urgență de grad zero – pentru că e vorba de o problemă gravă de sănătate, după cum spune Codrin. ”Chiar și dreptul său la sănătate este refuzat, amânat, tergiversat”.


Despre ce este vorba?

”Trebuie să se opereze la coloană, are dureri imense și așteaptă să i se permită asta!”, explică fostul secretar general PSD. Cazul este, fără îndoială, grav – și anunțul lui Codrin nu va rămâne fără efect!

Supunerea unui lider politic la un regim care îi afectează sănătatea, mai ales că e vorba de un proces extrem de controversat și de o infracțiune minoră soldată cu o pedeapsă maximă, asta nu poate fi trecută cu vederea! 

”E un om puternic, nu plânge, nu urlă!”, spune Codrin, ”Dar ceea ce i se întâmplă este inadmisibil!”.

Motivul acestui tratament? ”Sistemul este înfricoșat de el, știm asta!”, spune Codrin Ștefănescu.

”Dar unui patriot nu trebuie să i se încalce toate drepturile, doar pentru că PSD și opinia publică tac complice!”, consideră Codrin, atrăgând atenția că ”sunt mulți oameni curajoși care vor lua poziție în sensul acesta! Eu sunt unul!”.

Codrin dezvăluie că se va face și o acțiune oficială în acest sens. ”Am vrut să vă informez ca să știți situația reală! Sunt sigur că avocații săi vor prezenta situația asta într-o conferință de presă in zilele următoare”.


”Fiți alături de el! Are nevoie, deși nu o cere!”, încheie Codrin Ștefănescu mesajul care face furori pe Internet.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200908/31585322/Codrin-Stefnescu-veste-grava-despre-Liviu-Dragnea.html

Bancomate aruncate în aer, în Otopeni

 


Astăzi, dimineață, criminaliști și polițiști au intervenit la o bancă din Otopeni, două ce două bancomate au sărit în aer. Locatarii dintr-un bloc au fost treziți de zgomotul puternic și au ieșit afară să vadă ce s-a întâmplat. Inițial, au crezut că e vorba de un incendiu și la fața locului au ajuns, inițial, și pompierii. 

S-a stabilit că a fost vorba de un jaf. La fața locului continuă cercetările. 

Iulian Surugiu, președinte fondator SNAP, a declarat la RTV, privind acest incident, că „de foarte multă vreme spun că avem nevoie de o reformă. Noi avem nevoie de oameni. Trebuie să existe patrule. Nici nu vor să învețe, că sunt comozi! Nu vor să priceapă că Poliția trebuie să fie una pro-activă? Le spun să bage indicatorul de prevenție de cinci ani după care să fie evaluat polițistul”. 

„În Poliție, rata criminalității crește. Suntem într-un trend ascendent. Dacă fac reforma niște oameni care habar n-au, o să facă mari prostii. Merg din prostie în prostie. Reforma trebuie făcută de foști polițiști, de specialiști, împreună cu procurorii”, a încheiat Iulian Surugiu, președinte fondator SNAP. 

sursa:https://www.dcnews.ro/bancomate-aruncate-in-aer-in-otopeni-iulian-surugiu-snap-nu-vor-sa-priceapa_769840.html

BREAKING NEWS Coldea, AUDIAT la SIIJ

 


Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, este audiat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, va fi audiat astăzi la SIIJ. Acesta este citat în dosarul fostului procuror DNA, Mircea Negulescu.

Florin Coldea este așteptat în jurul orelor 11:00 - 12:00, conform Antena 3.

sursa:https://www.dcnews.ro/coldea-audiat-la-siij_769861.html

Reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care au locuit în zone poluate

 


Deputaţii urmează să discute astăzi, în plen, un proiect de lege care prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, din cauza extracţiei cărbunelui, precum şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, scrie Agerpres. Un alt proiect de lege care se află pe ordinea de zi şi pentru care Camera este for decizional este cel care are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.53/2003, în scopul instituirii în sarcina angajatorilor a obligaţiei de a organiza activitatea de resurse umane şi de salarizare numai cu persoane care deţin competenţe în administrarea de personal.

"Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu sau de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv localităţile Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, Zlatna, precum şi localităţile din judeţul Hunedoara Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Vulcan, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare", se arată în proiectul de lege.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Un alt proiect de lege care se află pe ordinea de zi şi pentru care Camera este for decizional este cel care are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.53/2003, în scopul instituirii în sarcina angajatorilor a obligaţiei de a organiza activitatea de resurse umane şi de salarizare numai cu persoane care deţin competenţe în administrarea de personal.

Acesta prevede, de asemenea, ca, în situaţia externalizării activităţii de resurse umane, serviciile externe specializate în resurse umane şi salarizare să fie coordonate de un expert în legislaţia muncii. Totodată, se preconizează introducerea procedurii concilierii în cazul conflictelor individuale de muncă, precum şi a posibilităţii ca la negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă sau cu prilejul desfăşurării unei cercetări disciplinare salariatul să poată fi asistat de un expert în legislaţia muncii.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24274399-camera-proiectul-privind-reducerea-varstei-pensionare-pentru-persoanele-care-locuit-zone-poluate-ordinea-plenului.htm

66% dintre românce au dus dorul plimbărilor prin magazine, în perioada carantinei

 


66% dintre femei au dus dorul plimbărilor prin magazine, iar pentru 63% răgazul acordat îngrijirii personale a făcut izolarea mai suportabilă, arată un studiu efectuat în România și citat de Mediafax.

Pentru a afla ce s-a întâmplat în perioada carantinei și cum vor evolua în continuare preocupările de înfrumusețare ale româncelor, Nielsen România a realizat un studiu în mediul urban, cu femei cu vârste cuprinse între 18 și 65 ani, și a analizat în detaliu obiceiurile de utilizare și cumpărare a produselor de îngrijire și înfrumusețare, precum și modul cum se raportează femeile la aceste categorii.

O treime din femeile din mediul urban au lucrat de acasă în perioada restricțiilor de circulație datorate epidemiei COVID-19, restricții care au dus și la închiderea saloanelor cosmetice și a centrelor comerciale.

Aceste schimbări au avut un impact imediat în comportamentul legat de produsele și activitățile de îngrijire și înfrumusețare ale femeilor. Din studiul Nielsen “Impactul COVID-19 asupra obiceiurilor de înfrumusețare” reiese că 43% dintre femei au suferit o reducere a veniturilor iar o parte dintre ele chiar și-au pierdut locul de muncă.

În plus, viziunea pentru viitor este destul de pesimistă, deoarece ele se așteaptă că veniturile și locul de muncă să le fie amenințate și în continuare. “Am aflat că 35% din femei au lucrat de acasă în perioada restricțiilor de circulație iar 45% preconizează să o facă și în viitor, lucru pozitiv pentru finanțele personale dar negativ pentru facilitarea interacțiunilor în afară domiciliului”, declară Vasi Dragomir, Consumer & Shopper Insights Leader, Nielsen România.

“Astfel, a fost interesant să descoperim că activitățile de înfrumusețare au reprezentat o zona de confort și normalitate pentru femei, 63% dintre ele fiind de acord că o rutină de îngrijire constanta le-a ajutat să treacă mai bine prin perioada de izolare”, spune Dragomir. Sunt, totuși, aspecte ce țin de activitățile de înfrumusețare care inevitabil au avut de suferit că urmare a efectelor pandemiei, unul dintre ele fiind utilizarea produselor de machiaj. Izolarea la domiciuliu și purtarea măștilor medicale au dus la reducerea utilizării acestui tip de produse, chiar dacă nu toate categoriile de produse de machiaj au fost afectate în egală măsură.

Curățarea și îngrijirea, precum și tratamentul tenului sunt activități recurente ce au fost mai puțin afectate – peste 90% din femei au continuat să folosească astfel de produse cu o frecvența similară sau mai mare față de ceea ce făceau în trecut. Îngrijirea sau tratamentul tenului este aria în care 6 din 10 femei sunt dispuse să investească mai multe resurse financiare pentru produse de calitate.

În schimb, curățarea pielii este segmentul în care se fac cele mai multe compromisuri – doar 13% consideră că aceste produse merită o cheltuiala mai mare. O altă arie de compromis au fost magazinele de unde s-au achiziționat produsele de îngrijire și înfrumusețare care, pe perioada restricțiilor de circulație, au fost și ele afectate. 4 din 5 femei au declarat că au făcut cumpărături numai din magazinele aflate în apropierea locuinței, în timp ce 57% au apelat mai des decât înainte la cumpărături online pentru produsele de îngrijire.

În același timp, 66% din femei au simțit lipsa plimbărilor prin magazine, iar majoritatea au declarat că, odată cu ridicarea restricțiilor, își vor relua multe din obiceiurile anterioare de a apela și la servicii profesionale de înfrumusețare. Studiul a fost făcut pe un eșantion de 800 de femei, cu vârste cuprinse între 18-65 ani, reprezentativ pentru mediul urban. Datele au fost colectate în perioada 28 mai – 8 iunie 2020, prin chestionare autoadministrate aplicate online.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24274443-studiu-66-dintre-romance-dus-dorul-plimbarilor-prin-magazine-perioada-carantinei.htm

Azi este sărbătorită Sfânta Maria Mică

 


Pe 8 septembrie, creştinii ortodocşi prăznuiesc Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Este prima mare sărbătoare din Anul Nou Bisericesc şi marchează hotarul dintre vară şi toamnă, scrie Mediafax.

După 15 august, când creştinii au prăznuit Adormirea Maicii Domnului, vine un nou motiv de sărbătoare: Sfânta Maria Mică, sau Naşterea Maicii Domnului. Deşi Sfânta Scriptură nu povesteşte cum a avut loc naşterea Fecioarei Maria, scrierile apocrife oferă numeroase amănunte despre originea şi copilăria celei ce avea să devină Maica Domnului.

Tatăl Fecioarei Maria, Ioachim, era un urmaş al regelui David, iar mama, Ana, era fiica preotului Matthan, descendentă din familia preoţească a lui Aaron, împlinindu-se prin aceasta proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă: împărătească şi preoţească. Pentru că nu aveau copii, ceea ce era considerat un blestem din partea lui Dumnezeu, Ioachim şi Ana au început să fie ironizaţi şi batjocoriţi de oameni. Şi totuşi, Ioachim şi Ana nu s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, nici nu au renunţat la viaţa lor virtuoasă, rugându-se în continuare şi nădăjduind în bunătatea lui Dumnezeu.

Tradiţia spune că în al cincizecilea an al căsătoriei lor Marele Preot de la Templu a refuzat în public jertfa lor, numindu-i blestemaţi. Întristaţi, cei doi părinţi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare pentru post şi rugăciune. Ioachim a zis către soţia sa Ana: „Pe mine nu mă îndeamnă inima să mai intru în casa mea, căci noi suntem urgisiţi de Dumnezeu. Iată, eu mă duc la munte şi acolo voi posti şi mă voi ruga lui Dumnezeu, doar se va milostivi şi ne va da nouă un copil”.

Ana a început să se roage lui Dumnezeu cu durere şi cu multe lacrimi, zicând: „Doamne, Atotţiitorule, Cela ce numai cu cuvântul ai făcut cerul şi pământul şi toate câte se văd; Cela ce ai zis făpturilor Tale să trăiască şi să se înmulţească; Cela ce ai binecuvântat pe Sara, femeia lui Avraam şi ai născut pe Isaac la bătrâneţe şi ai dăruit Anei fiu, de a născut pe Samuel Proorocul, dă-mi şi mie roada pântecelui meu şi nu lăsa să fiu de ocară între oameni, că de voi naşte fiu, sau fiică, îl voi închina Ţie cu toată inima şi-l voi da să slujească în biserica slavei Tale”.

Îngerul Gavriil s-a arătat fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu. Naşterea Maicii Domnului - 8 septembrie.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Maria Mică Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.

De asemenea, sărbatoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel la orice mare sărbătoare, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul. În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită. În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria şi împart din fructele toamnei pentru morţi. Sfânta Maria Mică.

Biserici şi mănăstiri cu hramul Naşterii Maicii Domnului Multe biserici şi mănăstiri din ţară îşi sărbătoresc hramul de Sfânta Marie Mică, printre care Mănăstirea Sămurcăşeşti, din comuna ilfoveană Ciorogârla, Mănăstirea Pissiota, din comuna Poenarii Burchii, judeţul Prahova, şi Mănăstirea Christiana din Capitală, care păstrează ca al treilea hram acest praznic.

Una dintre cele mai vechi biserici din Bucureşti, care se află pe strada Trei Scaune, are şi ea ca hram Naşterea Maicii Domnului, alături de alte locaşuri de cult din Capitală. În Arhiepiscopia Iaşilor, îşi sărbătoresc hramul 82 de parohii şi cinci mănăstiri - Hadâmbu, Sihăstria, Vorona, Tazlău şi Dumbrăvele. În Iaşi, cel mai cunoscut locaş de cult închinat Naşterii Maicii Domnului este Biserica Tălpari.

În sudul Moldovei, în Episcopia Dunării de Jos, va fi hramul Mănăstirii Cudalbi (Gologanu), din judeţul Galaţi. Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24274411-azi-sarbatoreste-sfanta-maria-mica-traditii-obiceiuri.htm