6.07.2020

D.TRUMP ARE O SORĂ ÎN ROMÂNIA 😍😍😍😍😍


PLAJA DIN CHINA


PREȚUIEȘTE VIAȚA TA și a CELOR DRAGI !


Salariul președintelui Iohannis redus cu 20%


De unde se găsesc bani pentru salariile mari ale şefimii şi pentru pensiile din cale-afară de nesimţite ale unor diferite categorii
sociale ?

Timp de două luni, preşedintele Klaus Iohannis ne-a învăţat că trebuie să ne spălăm pe mâini, să mâncăm dacă ne este foamne, să bem apă dacă ne este sete şi să dormim dacă ne este somn. 

Ei, dar greul de-abia acum începe pentru domnul preşedinte, fiindcă acesta va trebui să-i înveţe pe pensionarii cu pensii de 1.000 de lei sau de sub 1.000, care nu sunt deloc puţini, cum să se descurce cu o pensie majorată cu doar 10 procente, în condiţiile în care viaţa este din ce în ce mai scumpă.

Raportul agenţiei de rating Standard &Poor’s arată că „pensiile vor creşte cu aproximativ 10%. Asta va adăuga 1% din PIB la deficitul bugetar în 2021”, iar o creştere mai mare a acestora ar însemna implicaţii negative serioase asupra finanţelor publice. După cum se ştie, în România, rapoartele agenţiilor internaţionale se execută, nu se discută.

Probabil că mulţi dintre pensionari, inclusiv cei cu pensii mici spre foarte mici, ar înţelege că într-o perioadă afectată grav de epidemia de COVID nu este de unde, pentru că economia nu a funcţionat, iar multe afaceri aducătoare de venituri la buget s-au închis parţial sau definitiv. În plus, mare parte din fondurile rezervate investiţiilor publice aducătoare de venituri au fost redirecţionate către importurile de materiale sanitare de protecţie, aparatură medicală, medicamente, substanţe dezinfectante etc. 

Probabil că mulţi dintre pensionari, inclusiv cei cu pensii mici
spre foarte mici, ar înţelege că nu se poate aplica legea care prevede mărirea pensiilor cu 40% şi nu ar lua în serios strigătele de pe margine ale Opoziţiei, care solicită majorarea pensiilor cu procentul prevăzut în actul normativ.
Pensionarii poate ar înţelege, dar în acelaşi timp şi-ar pune întrebarea: pentru mine nu se găsesc 400 de lei în plus la pensie, statul oferindu-mi numai 100 de lei, aşa cum a vrut să dea şi Ceauşescu Nicolae înainte de a fugi cu elicopterul din balcon, dar de unde se găsesc bani pentru salariile mari ale şefimii şi pentru pensiile din cale-afară de nesimţite ale unor diferite categorii
sociale ?

O întrebare dificilă pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, stăpânul ”Guvernului Meu”, adevăratul premier al României. În declaraţia de avere a domnului Iohannis datată 5 iunie 2019 se arată
că acesta, în calitatea sa de preşedinte al României, a încasat într-un an 165.100 de lei, adică a avut un venit lunar de 13.758 de lei.

Or, pensionarilor le-ar fi greu să accepte că cineva care cîştigă mai mult de 13 ori decât ei şi care dispune de fonduri, locuinţe şi maşini de protocol vine şi le cere lor să trăiască cu numai 1.100 de lei pe lună. 
Alta ar fi situaţia dacă cel care de două luni ne învaţă că trebuie să ne spălăm pe mâini, să mâncăm dacă ne este foamne, să bem apă dacă ne este sete şi să dormim dacă ne este somn, ar veni şi le-ar explica frumos pensionarilor de ce nu sunt bani pentru mărirea pensiilor cu 40%, iar apoi ar anunţa că i-a cerut Guvernului Său să-i reducă salariul cu un 20%, să spunem, reducere valabilă şi pentru miniştri, parlamentari, primari şi consilieri locali şi judeţeni, şi că a solicitat în acelaşi timp impozitarea serioasă a pensiilor din cale-afară de nesimţite.

sursa:https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-sorin-avram-salariul-presedintelui-iohannis-redus-cu-20-19254640





















DILEMA


Alte sute de români revin în țară !





























Alte sute de români revin în țară ! Ministerul Afacerilor Externe anunţă, sâmbătă, 06.06.20,  că a facilitat, alături de Ministerul Transporturilor şi cel al Afacerilor Interne, revenirea în ţară, a 346 de cetăţeni români aflaţi în Republica Franceză, Republica Italiană şi în Regatul Belgiei.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 5 iunie, a fost facilitată revenirea în ţară a 144 de cetăţeni români din Republica Franceză (pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti), a 111 cetăţeni români din Republica Italiană (pe ruta Bucureşti-Roma-Bucureşti) şi a 91 cetăţeni români din Regatul Belgiei (pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne', informează MAE, prin intermediul unui comunicat.
Cine sunt românii reveniți în țară

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. 

Revenirea în ţară a fost asigurată prin intermediul a trei curse aeriene operate de compania Tarom. De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 27 de cetăţeni străini, respectiv 22 cetăţeni francezi, doi cetăţeni canadieni, doi cetăţeni britanici şi un cetăţean camerunez, arată comunicatul MAE.

”Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, se mai menţionează în comunicat.

sursa: https://www.dcnews.ro/sute-de-romani-revin-in-tara-mae-operatiune-urgenta-de-repatriere_752507.html

Nasdaq, bursa electronică de la New York, a recuperat toată pierderea cauzată de criza COVID-19.


Veşti foarte bune pentru Statele Unite ale Americii care au reuşit să depăşească criza.

Anunţul creşterii numărului de locuri de muncă în Statele Unite a adus creşteri masive pe burse. Nadaq, piaţa bursieră americană pentru companii de tehnologie, a recuperat pierderea cauzată de epidemia COVID-19, iar indicele Dow Jones a crescut cu 3,1%.

Scăderea şomajului la 13,3% în Statele Unite a adus creşteri masive pe bursa americană.

Nasdaq, bursa electronică de la New York, a recuperat toată pierderea cauzată de criza COVID-19.

În timpul sesiunii de vineri, Nasdaq a atins maximul istoric şi a raportat o creştere de 2%. Asta după ce între 20 februarie şi 23 martie, indicele a pierdut peste 30% din valoarea sa, notează Mediafax.

Şi Dow Jones a înregistrat un avans de 3,1%. Iar S&P 500, indicele care integrează cele mai mari 500 companii de pe Wall Street, s-a apreciat cu 2,6%, potrivit presei internaţionale.

„Odată ce economiile repornesc, bursele încerarcă să înglobeze cât mai mult în preţurile lor această revenire. Piaţa americană, pentru că beneficiază printre altele şi de nişte tipăriri de bani fără precedent. Cam toate momentele de căderi importante ale burselor au fost precedate de nişte momente de revenire”, apreciază economistul Aurelian Dochia.

sursa: https://www.dcnews.ro/moment-important-in-sua-punct-de-cotitura-dupa-luni-de-criza-profunda_752540.html