8.21.2018

Specia umană între nemurire sau îmbătrânire și moarte pentru a supraviețui ...






O singură genă le împiedică pe mamifere să-şi regenereze organele. 
Această descoperire extraordinară ar putea fi primul pas pe calea unui nou tip de vindecare. 
Dacă această genă ar fi extrasă de la om, atunci nicio boala nu “s-ar mai lega” de el. 

Pe lângă faptul stiintific, intervine si partea religioasa.

Conform Bibliei, când erau in Rai, Adam si Eva erau perfecti si nemuritori. După păcatul originar, ei au fost transformati in muritori, ca pedeapsă dată de Dumnezeu. 

Acum, stiinta constată că nemurirea fizică ar fi doar la o genă distanță, iar laboratoarele de cercetare apreciaza că se va incepe un nou soi de “alchimie”, cea genetică, prin care se va încerca scoaterea acestei gene a tineretii vesnice si a vietii fara de moarte la om.

“Scoaterea unei gene ar fi un procedeu mult mai dificil decât introducerea ei”, apreciază cercetatorii. 



Savanţii de la Wistar Institute, o organizaţie independentă de investigaţie biomedicală cu sediul în Philadelphia (SUA), au descoperit o genă a cărei absenţă poate regla regenerarea ţesuturilor la mamifere, într-o manieră foarte asemănătoare celei prin care îşi regenerează salamandrele coada, atunci când rămân fără ea.

  

ADN uman



Este pentru prima dată când se observă ceva de acest gen. 

Cercetătorii au făcut această descoperire incredibilă pe când observau cobaii din laborator cărora li se amputaseră urechile. Acestea au crescut la loc în doar câteva zile. Ţesuturile s-au regenerat complet, nu au rămas cicatrici, nici urme.

Aceste animale au ceva în comun, lipsa genei p21 (proteina p21), care obligă celulele lor să se comporte ca şi cum ar fi celule-mamă embrionare în loc de celule adulte. 




Descoperirea, publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), oferă noi perspective pentru o nouă vindecare umană.

Multă vreme s-a crezut că animalele şi-au pierdut această minunată capacitate de vindecare de-a lungul timpului, excepţie fâcând doar guşterii şi unele specii de salamandră. 

Spre deosebire de mamiferele tipice care îşi vindecă rănile în urma cărora rămân cicatrici, şoarecii, care nu au gena p21, creează o structură asociată cu o creştere rapidă şi o diferenţiere de celule cum era cea din cazul amfibiilor.
Pierderea acestei gene face ca celulele şoarecilor să se comporte ca celulele-mamă embrionare, nu ca nişte celule adulte şi astfel are loc miracolul. 
Tocmai de aceea, cercetatorii consideră că extracția genei din structura umană ar crea specimene care isi vor regenera continuu organele. 
“Nu știm dacă si din punct de vedere moral va fi posibilă crearea unor astfel de oameni, probabil că va fi o lungă dezbatere, exact cum a fost si cu clonarea”, consideră cei de la Wistar Institute. (V.S.)


Nimeni nu îsi doreste să imbatranească si să moară. 

Insă, in mod paradoxal, noi studii arată că specia umană si-a „inventat” îmbătrânirea ca să supravietuiască.

Folosind simulări pe computer ale unor specii umane „concurente” - una imortală si una a cărei indivizi imbătrânesc si mor - profesorul Andre Martins de la Universitatea Brazilia din Sao Paolo a ajuns la concluzia că, in anumite conditii, este un avantaj al speciei umane să moară.

„O specie care imbatraneste poate duce la extincția unui competitor imortal. Unde există schimbare si mutații, fiecare generație este cu un pic mai bine adaptată noilor conditii de mediu”, a explicat profesorul Martins.

Așa că, dacă vom deveni nemuritori, așa cum sugerează unii futurologi (oameni de stiinta care se ocupă cu studiul viitorului), ca Ray Kurzweil, există mari șanse să fim exterminați de speciile rivale care au „avantajul” de a îmbătrâni si de a muri.

In simularea computerizată, specia imortală - a cărei indivizi mor numai in accidente sau dacă sunt uciși - a deținut inițial un avantaj. Insă, pe măsură ce speciile au evoluat, specia muritoare si-a dovedit supremația.


EU CRED CĂ DUMNEZEU A ȘTIUT CE FACE  !

NEMURIREA TREBUIE S-O MERITĂM  !

DEOCAMDATĂ, OAMENII FAC MAI MULT RELE DECÂT BUNE .... AȘA CĂ ...






Sursa:https://www.secretulcunoasterii.ro; https://stirileprotv.ro/stiri/international