5.14.2021

Dr. Monica Pop, despre certificatul de vaccinare: "Nu are importanţă. Persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala"

 


Medicul Monica Pop a comentat în cadrul emisiunii "Decisiv" măsura potrivit căreia accesul la evenimente, nunţi, botezuri sau la spectacole să se facă pe baza certificatului de vaccinare.

Medicul Monica Pop s-a declarat mulțumită de adoptarea măsurilor de relaxare, dar a reamintit că persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala. În acest context, medicul a declarat că nu înțelege ce câștig au cei care cer acest certificat unei persoane care are şanse să se reinfecteze.

„Eu mă bucur că s-a făcut această relaxare, însă continui să spun că, după părerea mea, certificatul de vaccinare nu are nici un fel de importanță.

Vaccinul te face să faci o formă mai ușoară a bolii, dar certificatul de vaccinare nu folosește la nimic pentru că, orice fel de vaccinat poate fi infectat.

Deci, care este câștigul dacă are certificat de vaccinare? Orice vaccinat poate fi infectat și poate infecta și pe ceilalți. Certificatul nu garantează nimănui că cel care a intrat în sala de spectacol nu este infectat", a spus medicul Monica Pop.

Monica Pop: „Mască și distanțare nu ajunge?”

Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala. Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plătește asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test, a mai spus medicul Monica Pop.

Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.

INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba",  a spus prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, vineri în exclusivitate la Antena 3.

„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu !”, a declarat premierul ungar Viktor Orban

 


Banii de la UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, discursurile politicienilor noștri legate de sumele importante de bani primite de la UE. Cam acestea au fost subiectele ultimelor zile în România, în afară de pandemie. Ceea ce nu spun politicienii români însă legat de fondurile pe care le-am primi de la UE a spus însă răspicat premierul maghiar, Viktor Orban.

Într-o declarație fără perdea, făcută la un post de radio maghiar, politicianul de la Budapesta susținea :

„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu !”, a declarat premierul ungar Viktor Orban.

„Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.

„Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a mai spus Orban.

„Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea.”

„Am acceptat să intrăm în cursă în condiții inegale, iar în schimb avem dreptul la un fel de compensații financiare care să egalizeze condițiile(…) este deopotrivă umilitor și neadevărat să prezinți fondurile UE ca pe o condescendență a Uniunii de a da niște bani pentru central-europenii mai săraci”, a punctat Orban, care a încheiat în forță.

„Mi-aș dori ca noi, ungurii, să avem mai mult respect de sine”

Radioactivitate depășită la fosta rafinărie Astra din Prahova. Zona a fost izolată

 


Nivelul de radioactivitate a fost depăşit pe amplasamentul fostei rafinării Astra din Ploiești, zona fiind izolată vineri pe o suprafaţă de circa 80 de metri pătraţi, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, scrie Agerpres. 

Autoritățile au făcut evaluări

Conform sursei citate, un echipaj de la USISU Ciolpani, împreună cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Prahova, s-a deplasat pe amplasamentul Rafinăriei Astra în urma unei solicitări ca urmare a prezenţei unei surse radioactive provenite de la o antena tip paratrăsnet.

În urma măsurătorilor executate s-a constatat că limita de radioactivitate a fost depăşită, motiv pentru care sursa a fost izolată pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp.

Se continuă măsurătorile

Se execută în continuare alte măsurători. Până acum a fost indicată prezenţa a 3.700 cps - cobalt, a precizat sursa citată.

Nu este pericol pentru populaţie având în vedere că nu sunt locuinţe în apropiere. Totodată, s-a făcut solicitare pentru autoritatea competentă în astfel de situaţii, respectiv Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în sensul recuperării sursei, precizează ISU. 

S-a reactivat un reactor de la Cernobîl!?

Oamenii de știință care monitorizează ruinele centralei nucleare de la Cernobîl, Ucraina, au observat o creștere a reacțiilor de fisiune.

Conform NewScientist.com, situația are loc într-o încăpere inaccesibilă din interiorul complexului. Acum, se investighează dacă problema se va stabiliza sau va fi nevoie de intervenția periculoasă și extrem de dificilă în zonă pentru a preveni o posibilă reacție nucleară.

Unii oameni de știință spun că reactorul care a explodat pe 26 aprilie 1986 pare să se fi ”reactivat”. Cercetătorii ucraineni au observat reacții nucleare care au loc acolo și care pot deveni periculoase. Informațiile au apărut într-un articol din revista americană ”Science”.

Petre Cornel Min, șeful Centrului de Răspuns la Urgențe de la CNCAN, a declarat la Digi24 că informațiile apărute în articolul din revista „Science” nu sunt transmise pe cale oficială. „La CNCAN suntem în permanent contact cu Agenția Internațională (pentru Energie Atomică - n.r) de la Viena, inclusiv cu autoritățile din Ucraina. Aceste informații apărute în articol nu au fost transmise, deci nu sunt informații oficiale. Nu avem informații legate de (existența unor) îngrijorări”, a spus oficialul român.

STB anunță posibile schimbări în perioada următoare. 60 de minute de călătorie ar putea costa 3 lei.

 


Tarif pe oră și tarif pe 90 de minute, avantaj pentru călătorii care aleg transportul public.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va propune un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi abonamente anuale de 500 de lei, a anunţat, vineri, directorul general al STB, Adrian Criţ, într-o conferinţă de presă, adăugând că îşi doreşte ca tariful de 1,3 lei pe cursă să fie eliminat.

"Atribuţiile cu modificarea tarifelor în momentul de faţă le are prin contractul de delegare Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI). E adevărat, împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebuie să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţenii care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului şi prin tarife care să îi avantajeze. În acest sens, avem propuneri şi în aceste zile o să plece către ATDBI şi către primarul general propuneri de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră şi tariful pe 90 de minute. De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente pe jumătate de an, abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetăţean", a spus Adrian Criţ, conform Agerpres. 

Biletul de 1,3 lei, eliminat ! 

El a precizat că propunerea STB privind tarifele va intra în dezbatere şi se referă la eliminarea tarifului actual de 1,3 lei pe cursă şi introducerea tarifelor orare şi a abonamentelor, aşa cum există şi în alte capitale europene.

"Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere, care poate fi efectuată şi prin dumneavoastră. Luând în considerare ce se întâmplă şi în Europa şi luând în considerare tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ, consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, de circa 3 lei, şi aici este discutabil, ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului care este partenerul nostru, pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maximum 500 de lei. Aşa am favoriza şi am atrage de partea noastră călătorii fideli", a precizat şeful STB.

Vizavi de transportul de la Aeroportul Otopeni, Criţ a subliniat că integrarea tarifară este un capitol care se ia în discuţie, împreună cu ADITBI, CFR Călători, ceilalţi operatori regionali de pe calea ferată, cu Metrorex, împreună urmând că se ia deciziile care "să avantajeze călătorul".

"Probabil se vor găsi soluţii şi pentru circulaţia pe un interval orar şi pentru abonamente, utilizând mai multe moduri de transport", a adăugat Adrian Criţ.

Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare

 


Elevii vor putea renunţa la mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a ţinut să precizeze că pauzele vor fi în continuare decalate pentru a evita aglomerările.

„De săptămâna viitoare, in exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a anunţat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că în 654 de localităţi, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, nu toţi elevii vor putea merge la şcoală.

„Săptămâna viitoare (17-23 mai) in școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școala, cu prezenta fizica (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi in aceasta situație (90%).

In 654 localități, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne in online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%)

Scenariul Rosu (suspendarea tuturor activităților cu prezenta fizica) se aplica școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor in care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SarsCOV”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, le-a cerut femeilor să evite avortul

 


Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor. Înaltul Ierarh vrea, totodată, prin această doleanţă să contribuie la reducerea crizei demografice cu care se confruntă Rusia, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare. Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare„, a spus Patriarhul Kirill.

Patriarhul a identificat, ca principală modalitate de creştere demografică, scăderea numărului de avorturi.

Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor. Biserica Rusă a înfiinţat zeci de centre de criză pentru gravidele aflate în dificultate

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a asigurat pe femeile care se gândesc să facă avort că Biserica Rusă „acceptă pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie„.

Înaltul Prelat a subliniat faptul că femeile însărcinate aflate în dificultate pot cere ajutor la cele 77 de centre de criză înfiinţate de biserică între Kaliningrad şi Kamciatka.

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a amintit, recent, de schemele de sprijin prin care va oferi ajutoare financiare familiilor ruse greu încercate. Liderul de la Kremlin este de părere că principalul obstacol în calea unui număr mai mare de naşteri îl reprezintă veniturile mici.

Rusia, în declin demografic de la căderea URSS

Populaţia Rusiei a înregistrat cea mai mare scădere a populaţiei de la mijlocul anilor 2000, diminuându-se cu peste 510.000 de persoane pe parcursul unui an, potrivit statisticilor oficiale. Conform unor estimări preliminare, Rusia avea 146.238.185 de locuitori la 1 ianuarie 2021.

La fel ca multe alte ţări, Rusia este afectată de numeroase decese cauzate de infectarea cu coronavirus. Totodată, această ţară a suferit un declin demografic aproape permanent de la căderea URSS, în 1991, din cauza situaţiei economice dificile cu care se confruntă multe familii.

În paralel a scăzut şi numărul de avorturi înregistrate. În timp ce, după prăbuşirea URSS, în 1992, au avut loc circa 3,5 milioane de avorturi, numărul acestora a scăzut la aproximativ jumătate de milion în 2020.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu s-au contrazis pe tema relaxărilor. Președintele a ținut să dea veștile bune

 


Klaus Iohannis a dat joi marele anunț: din 15 mai, nu vom mai purta mască. Asta deși premierul Florin Cîțu a insistat, și nu o dată, că eliminarea acestei obligativități nu este posibilă înainte de 1 iunie.

„Nu înainte de 1 iunie”, a spus răspicat premierul Florin Cîțu, de fiecare dată când a fost întrebat de jurnaliști care va fi momentul în care românii vor putea renunța la masca de protecție în aer liber.

Doar patru ore au trecut până când Klaus Iohannis a anunțat triumfător altceva. În tot acest timp, șeful statului s-a întâlnit la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, șeful DSU, Raed Arafat, precum și alți specialiști în sănătate publică.

„Pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții: târgurile, piețele sau stații de transport public”, a fost anunțul făcut de Klaus Iohannis.

Mai mult, președintele României a plusat și a spus că vor fi eliminate restricțiile de circulație de pe parcursul nopții și simultan se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici, notează Mediafax.

Președintele a strecurat, în discursul său, o altă schimbare de plan. Obiectivul premierului, ca până pe 1 august România să aibă 10 milioane de persoane vaccinate a fost schimbat, la umbra veștilor bune.

„Am stabilit niște ținte de vaccinare. Aș spicui dintr-un tabel. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, spune Iohannis.

Libanul a lansat 3 rachete spre Israel. Tel Aviv a chemat rezerviștii și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza

 


Cel puțin trei rachete au fost trase din sudul Libanului către Israel. Forțele de securitate libaneze spun că cel puțin trei rachete au fost lansate din sudul Libanului către Israel. Totodată, armata israeliană a declarat că rachetele au aterizat în Marea Mediterană, fără a provoca daune sau victime.

Mass-media libaneză a raportat că forțele libaneze au arestat oamenii care au lansat rachetele, la sud de orașul de coastă Tir, adăugând că „facțiunile palestiniene” erau probabil în spatele rachetelor lansate.

Israel a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza

Israelul a început să tragă cu artilerie și obuze în Gaza, iar zeci de familii fug din casele lor, au povestit martorii palestinieni din Fâșia Gaza. Folosirea focului de artilerie marchează o escaladare a ofensivei israeliene de patru zile în Gaza și crește probabilitatea de victime civile.

Atacurile au avut loc în comunitățile nordice din apropierea frontierei israeliene și în estul orașului Gaza. Rezidentul Ibrahim Jamal a declarat că aproximativ 200 de persoane au căutat adăpost într-o școală a Organizației Națiunilor Unite.

Ministrul apărării israeliene a aprobat mobilizarea a încă 9.000 de soldați rezerviști pe fondul luptei cu Hamas, iar purtătorul de cuvânt militar al Israelului spune că forțele se adună la granița cu Fâșia Gaza. Ministerul Apărării a declarat că ultima mobilizare aprobată de ministrul Apărării Benny Gantz a fost o „convocare excepțională”.

Biden, apel la calm

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut o detensionare a violenței în Orientul Mijlociu, pe măsură ce conflictul din Fâșia Gaza s-a intensificat, spunând că vrea să vadă o reducere semnificativă a atacurilor cu rachete.

Biden a vorbit miercuri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și a spus că continuă conversațiile dintre diplomații americani, ofițerii militari și de informații cu omologii din Israel, Egipt și Arabia Saudită și alții despre o scădere a violenței, potrivit AlJazeera.

Dan Tudorache, încrezător în ancheta procurorilor privind scandalul voturilor de la Sectorul 1 din București

 


Procurorii nu pot stabili diferenţa exactă dintre Daniel Tudorache şi Clotilde Armand, în condiţiile în care mai multe buletine de vot au dispărut. Anchetatorii trebuie să afle cine a furat documentele şi pentru cine erau voturile respective.

Sacii cu voturile de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 au revenit la Tribunalul Bucureşti, unde vor rămâne într-o încăpere izolată la subsolul clădirii.

Deşi toată lumea a aşteptat joi anunţul oficial al procurorilor Parchetului General în legătură cu rezultatul renumărării voturilor de la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, reprezentanţii instituţiei au anunţat că toată activitatea iniţiată la SIIJ şi renumărare va mai dura mult timp, până la începutul lunii august.

„1 august este o perioadă acoperitoare. Cu siguranţă, ne vor da un răspuns mult mai repede. Ştiam de acest termen de mult timp, de mai multe luni, pentru că am întrebat când se va încheia acest dosar. A spus 1 august. Ăsta este termenul acoperitor, dar cu siguranţă va da un comunicat mult mai repede”, a explicat Dan Tudorache, la România TV.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru România TV că Dan Tudorache ar fi câştigat alegerile deoarece are 1.000 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand. În plin scandal, procurorul care instrumentează cazul a anunţat că vrea să se pensioneze.

„Eu ştiam că se va pensiona procurorul. Ştiam că se va pensiona anul acesta şi asta mi-a dat un sentiment de linişte pentru că un om care se pensionează recent nu are nimic de pierdut, nu are ce să piardă. E de vârstă.

Cred că în perioada în care am depus acea solicitare în octombrie el spunea că anul viitor vrea să se pensioneze, adică în 2021. Ştiam că acest dosar va fi ultimul lui mare dosar.

Chiar dacă s-ar dat peste cap şi PNL şi USR, până la 1 august n-au cum să desfiinţeze SIIJ”, a mai precizat Dan Tudorache, în prezent deputat PSD.

România TV a prezentat miercuri seară cronologia evenimentelor din seara alegerilor locale de la Primăria Sectorului 1 din Capitală. Potrivit unor surse, se pare că Dan Tudorache ar fi câştigat alegerile cu un număr mare de voturi în faţa lui Clotilde Armand, actualul edil al instituţiei.

Raed Arafat nu se bucură deloc de finalul pandemiei anunţat de Iohannis

 


România la normalitate?! Marea relaxare pe el îl îngrijorează.

„La o petrecere mâine în spațiul închis nu cred că eu aș merge, chiar dacă sunt vaccinat. Încă ! Mai aștept. Eu, personal, nu aș merge. Eu personal, care nu sunt om de petreceri, nu merg de regulă la petreceri, însă dacă mă invită cineva în spațiu închis, aș spune că încă mai aștept. Dacă mă invită la o masă în spațiu închis, să stăm să mâncăm la o masă, să discutăm… Este cu totul altfel. Este contactul.

Petrecerea sau discoteca sau în club… este altfel de contact, mult mai apropiat, de regulă e mai aglomerat, lumea se mișcă foarte mult. Pe când la masă stai, mănânci și discuți cu oamenii care sunt în jurul tău.

De ce să ne ascundem acum? O făceau și până acum. Trebuie respectate aceste reguli. Nu cred că tinerii vor da petreceri și se vor testa cu teste rapide. Eu sper ca în viitor să avem tineri vaccinați”, a spus Raed Arafat joi, la Antena 3.

Klaus Iohannis a anunțat că de pe 15 mai se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar magazinele revin la programul normal.

De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar magazinele revin la programul normal.

Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.

Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască.

A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Deci, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut.

Tot din acest weekend pot să vă dau câteva exemple. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului.

”Eliminarea măștii nu se datorează lui Iohannis, ci poporului român, acelui grup de avocați care luptă împotriva încălcării Constituției”

 


Diana Şoşoacă a declarat, joi seara, în direct la România TV, că nu se simte "eliberată" de anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind ridicarea restricţiilor.

Invitată în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, Diana Şoşoacă a afirmat că „poporul român este eliberat de constrângeri”, prin faptul că vor fi eliminate unele restricţii, precum purtarea măştii în spaţiul liber începând din 15 mai.

„Simt că poporul român este eliberat de constrângeri. Nu se datorează preşedintelui Iohannis, nu se datorează Guvernului, nici lui Raed Arafat, secretarul de stat care nu se mai mută din scaunul acela de 12 ani.

Se datorează poporului român, acel grup mic de avocaţi care luptă în continuare împotriva încălcării Constituţiei, românilor care au ieşit în stradă şi au formulat acţiuni în instanţă şi judecătorilor care au anulat pe bandă rulantă toate amenzile luate de cetăţenii români pentru nepurtatul măştii în stradă”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

Diana Şoşoacă a primit peste 10.000 de euro amenzi pentru nepurtarea măştii. „Nu pot mască pe stradă, nici soţul şi nici familia mea”

„Pe mine nu are de ce să mă elibereze personal pentru că eu nu pot mască pe stradă, nici soţul şi nici familia mea. Mie nu îmi încalcă nimeni drepturile constituţionale.

Nu mă simt eliberată nici de cei peste 10.000 de euro pe care i-am primit ca amendă pentru nepurtatul măştii, pentru că pe toate văd că instanţele le anulează, având în vedere nelegalitatea dispoziţiilor legate de măşti”, a spus senatoarea.

De asemenea, Diana Şoşoacă a afirmat că nu va înceta lupta „până când nu ne vom recupera absolut toate drepturile şi libertăţile”.

„Nu ne vom opri până când toţi cei vinovaţi de moartea a peste 25.000 de români morţi cu zile în spitalele din România de aşa zis COVID, precum şi ceilalţi zeci de mii de oameni omorâţi cu zile pentru că nu li s-a permis accesul la tratamentele medicale pe care trebuiau să le urmeze. Noi nu ne vom opri. Le este frică !

Pentru un virus care are rată de însănătoşire 99,77% nu se poate oprit planeta. Le mulţumesc tuturor avocaţilor care au dat în judecată OMS, guvernele şi preşedinţii statelor care au acţionat împotriva drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Mulţumesc că a existat COVID-ul pentru că în sfârşit cetăţenii plantei şi-au dat seama de câtă manipulare a fost în aceşti ultimi zeci de ani”, a precizat Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă anunţă proteste chiar şi după eliminarea purtării măştii în aer liber.

„Este obligatoriu. Nu este doar pe 15 mai. Avem trei proteste: 15, 16, 17 mai. Pe 15 mai împlinim un an de la primul protest antiplandemie, antimascaradă din România.

Este drept constituţional dreptul la protest paşnic pe care nu-l poate opri nici măcar Raed Arafat, nici preşedintele.

Pe 16 o să ajung în Bucureşti. Pe data de 17 pichetăm ministerele şi vom merge inclusiv la domnul Cîţu ca să ne dea şi nouă cu subsemnatul despre toată datoria incalificabilă a României care a depăşit orice imaginaţie”, a mai precizat Şoşoacă.