2.01.2021

PSD depune moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății

 


Deputații PSD au protestat astăzi în Parlament împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, anunțând în plen depunerea unei moțiuni simple împotriva acestui ministru.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu s-a ales cu o moțiune simplă, anunțată astăzi de PSD care i-a cerut demisia ministrului Sănătății în urma tragediei de la Institutul Matei Balș.

Ca să își sublinieze mesajul, deputații PSD au purtat astăzi pancarte negre cu  mesajul ”Voiculescu Demisia” în holul de la plenul Camerei Deputaților,  chiar prin fața lui Ludovic Orban care dădea declarații presei.

Deputatul Mihai Fifor a declarat cu această ocazie că este necesar ca ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să vină în Parlament și „să dea socoteală”.

Și la Senat a avut loc o acțiune similară, anunțată de Gabriela Firea, senator PSD, pe pagina ei de facebook.

”Senatorii social democrați au cerut acum câteva minute demisia ministrului sănătății, pentru incompetență și lipsă de umanitate. Actualul  ministru nu poate fi considerat un începător lipsit de responsabilitate, pentru că a mai fost ministru în guvernul Cioloș, se presupune că știe în detaliu problemele din sănătate, are soluții - așa s-a bătut cu cărămida în piept în campanie”, a scris Firea pe contul ei de socializare.

Inițiativa PSD are loc după tragedia de la Institutul ”Matei Balș”, unde cinci persoane au murit în incendiul ce a cuprins o secție pentru bolnavi Covid.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20210201/33454408/PSD-depune-moiune-simpl-mpotriva-ministrului-Sntii.html

Dan Tanasă (AUR): Cu siguranță vom vota o moțiune împotriva ministrului Voiculescu

 


Deputatul Dan Tanasă, reprezentant al Alianței pentru Unirea Românilor, a spus că formațiunea din care face parte va vota moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu.

Invitat la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, deputatul Dan Tanasă, din partea Alianței pentru Unirea Românilor, a anunțat că partidul din care face parte va vota moțiunea inițiată de PSD.

„Cu siguranță vom vota o moțiune împotriva ministrului Voiculescu. Aș vrea să remarc ipocrizia PNL care vorbește de parcă acum s-a instalat. PNL l-a adus la conducerea României pe individul care a afirmat că Sănătatea și Educația nu sunt priorități în România“, a spus deputatul AUR.

Astăzi, Marcel Ciolacu a anunțat că, lunea viitoare, va depune o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. 

sursa:https://www.dcnews.ro/dan-tanasa-aur-cu-siguranta-vom-vota-o-motiune-impotriva-ministrului-voiculescu_799227.html

Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

 


Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace de către un membru eston al Parlamentului European, Jaak Madison.

„În ultimii 30 de ani, Donald Trump este primul președinte al Statelor Unite care în timpul mandatului său nu a început un război. În plus, el a semnat mai multe acorduri de pace în Orientul Mijlociu, acorduri care au contribuit la asigurarea stabilității în regiune și a păcii”. Madison s-a referit la Acordurile Abraham, o declarație comună între Israel, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite - și mai târziu, cu Bahrain și alte țări arabe.

Trump a fost nominalizat și anul trecut

 Donald Trump a fost nominalizat și anul trecut la Premiul Nobel pentru Pace de deputatul norvegian Christian Tybring-Gjedde.

"Pentru meritul său, cred că a făcut mai multe încercări de a crea pacea între națiuni decât majoritatea celorlalți nominalizați la Nobelul pentru Pace", a declarat Tybring-Gjedde pentru Fox anul trecut.

Jared Kushner, ginerele lui Trump, a fost, de asemenea, nominalizat

Totodată, Alan Dershowitz, profesor emerit de drept la Harvard, l-a desemnat luni dimineață pe ginerele lui Trump și fostul consilier prezidențial, Jared Kushner. Dershowitz, care este eligibil să nominalizeze persoane din cauza statutului său de fost profesor de Drept Harvard, a susținut că Kushner și asociatul său Avi Berkowitz au contribuit la negocierea Acordurilor Abraham. Kushner a spus că e onorat să fie nominalizat.

Tot luni, mișcarea Black Lives Matter a fost nominalizată la premiul Nobel pentru Pace de către un parlamentar norvegian, Petter Eide. Acesta a spus că oamenii i-au trimis mesaje care spuneau că „BLM este o organizație violentă”, dar le-a respins, informează TheEpochTimes.

sursa:https://www.dcnews.ro/donald-trump-a-fost-nominalizat-la-premiul-nobel-pentru-pace_799215.html

BEIZADELELE din USR și liberalii vor o altă țară. Cîțu o scaldă ca la Ploiești. Ministrul Sănătății o bîlbîie

 


Copiii de beizadele din USR precum și mulți naivi mai tineri o țin langa cu schimbarea României. 

O țară nouă, din temelii, cu niște contracte semnate de ei, de părinții sau rudele lor în locul celor semnate de reprezentanții PSD. 

Ministrul Sănătății vrea suplimentare de fonduri. Mulți dintre cei care vorbesc despre evenimentul de la „Matei Balș” și despre măsurile care ar trebui luate invocă absența fondurilor. Vorbesc insistent despre sistemul subfinanțat. Prim-ministrul Florin Vasilică Cîțu (cacofonie nefericită și obligatorie!) a spus că 95 % din bugetul Sănătății se duce pe salarii. Adică, ori sunt prea bine plătiți, ori sunt prea mulți! În același timp, reprezentanții sindicatelor din Sănătate fluieră și huiduie în fața guvernului! Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu mai mult de 2% sunt investiții și că restul se cheltuie pe medicamente, aparatură, consumabile etc.

Prim-ministrul Cîțu o scaldă ca la Ploiești. Ministrul Sănătății o bîlbîie. Cel mai aerian ministru nu știe ce să facă. El este doctor în cheltuieli! Cei de la putere încearcă să pună totul în spinarea foștilor guvernanți. Vasilică C. mai zice:

„Știm foarte bine că au fost probleme cu furnizarea agentului termic pentru acea zonă la începutul anului. Nu știu dacă s-a rezolvat. Vom vedea exact care au fost parametrii în care a fost furnizat agentul termic. Este o anchetă în curs de desfășurare. Pe mine mă interesează cel mai mult să vedem ce s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamț, pentru că a existat o anchetă, au existat mai multe rapoarte, a existat un plan de măsuri și vreau să văd dacă au fost implementate. Pentru ceea ce s-a întâmplat la Matei Balș vom avea niște concluzii și vom putea lua și alte măsuri”

Lui îi trebuie cel puțin un an ca să înțeleagă ce s-a ales de planul de măsuri stabilit după accidentul de la Piatra Neamț. Oricum nu contează. Planula fost un pretext și pretext rămîne. Marcel Ciolacu, tresărind din somnul său de opozant, îi răspunde:

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! Te-ai folosit, meschin și calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloșie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuți categorii de români împotriva altora…”

Și adaugă:

”Ai tăiat anul trecut investițiile în spitale, atât de clamate acum de tine, până la un infim 2,5%! Și asta în an de pandemie, când tu și Orban tocați aiurea banii țării pe afaceri de partid gen Unifarm!

Salariile mediciilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora, ne țin încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

Să te folosești de morții de la “Matei Balș” pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi!”.

Tot scandalul se reduce la bani. Unii urmăresc privatizarea domeniului (sursă bună de comisioane și procente!), fără să înțeleagă că mai mult de jumătate din populația țării noastre nu are cu ce să o abordeze. Dacă ar fi bani mai mulți, am avea un sitem de sănătate mai solid și o asistență medicală mai eficientă, cu spitale noi, cu aparatură modernă, cu niște condiții de vis, zic ei. Povești! Pe ce surse financiare? Ne trebuie și drumuri noi și școli noi și tehnică militară nouă și gropi de gunoi pentru protecția mediului! Și, încă o mie de lucruri! Ca la omul sărac! Toate pleznesc pînă la ziua de salariu sau pînă la plata pensiei!

Din păcate, povestea cu spitalele noi nu este decît o amăgire. Din ce bani? Pe cei de la Uniunea Europeană nu suntem în stare să-i luăm! Din buget nu putem rupe! Ceva mă face să cred că și suplimentarea de fonduri pentru Sănătate ar ține lucurile cam la același nivel. Obiceiurile din sistem ar continua. Chetuieli fără rost, aparatură inutilă, aparatură modernă achiziționaă pe comisioane enorme, fără contracte de întreținere și consumabile, contracte de întreținere cu firme fictive, achiziții de fake și de second hand, toată gama de trucuri pentru a sifona banii. Să nu recapitulăm lista contractelor și afacerilor lui Dorin Cocoș din epoca de aur a Eleniei Udrea!? În ele se vede cel mai bine cum arată vaca de muls a sistemului sanitar din țara noastră.

Nu cumva ar trebui să ne schimbăm noi? Nu ne trebuie alți oameni, nu neaparat ziduri și aparate? Alt mod de abordare? Altă mentalitate? Altă organizare? Alte reguli? Alte criterii de desemnare a managerilor? Alte metode de stimulare a performanței și de recunoaștere a valorilor? Nu cumva acestea sunt mai complicate chiar decît găsitul banilor?


sursa:https://www.cotidianul.ro/usr-istii-si-liberalii-vor-o-alta-tara/

Un MARE NESIMȚIT ! TEMBELUL PERFECT ”Doamne, atât de PROST încât să nu înţeleagă ce ofensă cumplită reprezintă un gest ca acesta”

 


„El se duce la schi! Ţara de care ar trebui să aibă grijă e din nou cernită şi lui îi arde de schiat! A doua zi după tragedie, când românii se uită năuciţi la televizor să constate cum, parcă, îi urmăreşte un blestem, el se recreează!“, scrie într-un comentariu dur, poate prea dur pentru unii, Contele de Saint Germain. Autorul continuă în aceeași notă:

„E sleit, săracul, de atâta muncă. Îi trebuie o gură de aer tare, de munte, ca să facă faţă.

Ştim, ne-a demonstrat-o de atâtea ori, că e imun la sentimente, la compasiune, la suferinţele altora. Ştiam şi că nu-i dă pe-afară nici deşteptăciunea, nici spontaneitatea. Dar că e atât de prost, Doamne, atât de prost încât să nu înţeleagă ce ofensă cumplită reprezintă un gest ca acesta, într-un moment ca acesta, chiar că n-aş fi crezut!!!

Are consilieri, are servicii secrete, cum de nu i-a spus nimeni “stai, bă, dracului, pe curul tău de autist, că scurtcircuitezi ţara, că-i aţâţi pe români de o să se aleagă praful de tot? Şi de ei, şi de tine, şi de noi, şi de guvern, şi de lupta cu pandemia… De tot!”?

Să laşi baltă treburile urgente şi să te duci la distracţie chiar a doua zi după nenorocire, când ai priveghi în desfăşurare şi morţi de recunoscut şi îngropat, când încă victimele nu s-au răcit în coşciuge iar familiile rătăcesc bezmetice nemaiştiind cum s-o scoată la capăt, e ceva incalificabil.

Şi măcar dac-ai fi făcut-o discret, fără să se afle… Dar, ca să fie circul complet, ţi-ai luat şi slugile după tine. Să le dai interviuri, să-ţi arăţi costumul de extraterestru, să te lauzi cât de bine îţi e, ce bună e zăpada, să-i inviţi şi pe alţii la petrecere…

E atât de oribil, atât de neverosimil de sfidător, atât de lipsit de instinct de conservare încât dacă omul nu-i nebun atunci, cu siguranţă, i s-a întins o capcană iar el a căzut, cât e de fălos, în ea!

I s-o fi spus că face un gest eroic. I s-o fi promis discreţie totală. O escapadă de încărcat rapid bateriile, pentru binele ţării. Limpezirea minţii, întru greul care urmează. Patriotism la puterea a doua!

Şi el a înghiţit momeala! L-au dus, l-au filmat, l-au popularizat, l-au făcut tembelul perfect. Ţinta ideală oferită furiei populare în expansiune.

Caut reacţii în presă ale marilor săi susţinători: CTP, DIGI24, Gabriel Liiceanu, Revista 22, Tudor Chirilă, Victor Rebengiuc, Andrei Caramitru şi alte vuvuzele haştagiste notorii. Muţenie totală! Marile caractere tac mâlc. Conştiinţele naţiunii au coclit. Aceste trompete de aramă reciclată, nespoite, au dat-o în verde toxic. Neruşinaţii care ne vorbeau de morală, de principii, de drumul drept, de reţeta salvării, se ascund acum pe după paravanele laşităţii pentru a-şi voma scârba de sine fără să-i vadă nimeni.

Iar strada începe să tresalte sub presiunea indignării cetăţeneşti. Pieţele largi devin neîncăpătoare şi, în fine, trepidează de lozinci adevărate. Se pare că simulacrul protestelor sindicale, autointitulate “apolitice”, a fost depăşit. Realitatea revoltei autentice, îndreptată nu spre generalităţi ci spre vinovaţi cu nume şi prenume, îi ia locul.

Mitingul de aseară, în care s-a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu şi a altor lideri politici ai momentului, l-a avut ca ţintă pe Klaus Iohannis doar ca fundal.

După marea nesimţire de ieri a primului schior al ţării cred însă că, începând de azi, el va lua de departe faţa protestelor. Cum şi merită!

Iar dacă se confirmă ipoteza mea că preşedintelui i s-a întins o capcană cu show-ul de pe pârtie, s-ar putea să ne aştepte, foarte curând, nişte focuri de artificii.

Şi-aşa, după alegeri, s-a pus o mare surdină pe pandemie. Creîndu-se, astfel, cel mai probabil, ambianţa unui alt spectacol grandios.

Ce ambianţă ? Păi liniştea dinaintea furtunii.“

sursa:https://www.cotidianul.ro/csg-un-mare-nesimtit/

Reacţia Patriarhiei în cazul copilului mort după botez

 


Patriarhia susține că taina Botezului se face de către preot prin „afundare” în apă, dar că, în cazuri de necesitate sau în funcție de starea de sănătate a copilului, există și posibilitatea botezării prin turnarea apei pe creștetul copilului. Reacția vine după ce un bebeluș din Suceava a murit.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, scufundarea copilului în apă se face pentru două, trei secunde, dar există și varianta turnării apei pe creștetul bebelușului.

„Taina Botezului, conform canoanelor apostolice, se oficiază în Bisericile Ortodoxe de către preot sau episcop prin întreită în numele Sfintei Treimi. Această afundare durează două/trei secunde și presupune protejarea strictă a copilașului, al cărui spate și a cărui ceafă sunt sprijinte cu mâna dreaptă, gura și nasul fiind protejate atent de căușul mâinii stângi, în așa fel încât acesta să nu poată înghiți niciun strop de apă în secundele cât este afundat rapid de trei ori. Această scurtă afundare se face după ce oficiantul Tainei se asigură că pruncul a inspirat aer. Există și posibiltatea botezării prin turnarea apei pe creștetul copilașului, tot de trei ori, în numele Sfintei Treimi, această decizie putând fi luată în cazuri de necesitate sau în funcție de starea de sănătate a copilașului”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Patriarhiei și-au exprimat compasiunea față de familia copilului decedat și a cerut Arhiepiscopiei Sucevei urgentarea anchetei.

Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava, în acest caz fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că bebelușul avea probleme medicale preexistente și era născut prematur.

sursa:https://www.cotidianul.ro/reactia-patriarhiei-in-cazul-copilului-mort-dupa-botez/

”Hoții, hoții !” Protest de amploare la combinatul din Turnu Măgurele.

 



Un protest de amploare are loc la combinatul chimic de la Turnu Măgurele. Angajații au oprit activitatea și amenință cu greva foamei.
Angajații miliardarului Ioan Niculae protestează în fața combinatului din Turnu Măgurele, relatează România TV. 
Oamenii sunt nemulțumiți și amenință cu greva foamei după ce nu și-au primit salariile de mai bine de trei luni de zile.
Oamenii sunt disperați și scandează de ore bune. Ei își cer drepturile salariale și sunt hotărâți să nu renunțe la proteste. 
Salariile nu ar mai fi fost plătite din 1 noiembrie, a mai precizat sursa citată. Angajații combinatului mai au și alte nemulțumiri. Ei susțin că nu li s-a asigurat nimic pe perioada pandemiei, precum măști de protecție sau dezinfectanți. 
Nu în ultimul rând, protestatarii se plâng și de faptul că lucrează în condiții insalubre și spun că ar putea fi victimele unui incendiu produs la combinat.  
”Hoții, hoții”, au scandat cei prezenți la protest. 


sursa:https://www.dcnews.ro/protest-la-combinatul-din-turnu-magurele--angajatii-ameninta-cu-greva-foamei_799122.html

Ciomăgeala PNL - USR pe sănătate

 


Jurnalista Liliana Ruse a comentat situația actuală de pe scena politică, în contextul medical din România.

"Ciomăgeala din PNL și USR, faza pe sănătate. 

PNL vrea meritele pentru campania de vaccinare și ridicarea restricțiilor. Iar dacă explodează infecțiile, să se descurce USR, că doar are ministerul Sănătății, cu spitale-capcană, ATI sufocat și tot arsenalul morții. 

Cum ar veni, unii cu morții, alții cu viii. Suntem probabil singura țară în care Ministerul Sănătății contrazice datele oficiale ale Guvernului privind situația reală a pandemiei", a scris Liliana Ruse pe Facebook.

sursa:https://www.dcnews.ro/ciomageala-pnl-usr-pe-sanatate-liliana-ruse-unii-cu-mortii-altii-cu-viii-suntem-singura-tara_799075.html

”Am murit destul. În trei luni de zile au ars 16 pacienți”, Incendiul de la Spitalul "Matei Balș" a scos lumea în stradă. Este o nouă zi de proteste la Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, la Spitalul "Matei Balș",Piața Universității

 


Știre în curs...

Protestul s-a mutat la Spitalul Sf. Pantelimon, după incidentul de la ATI

Diana Șoșoacă se ceartă cu angajații Spitalului Sf. Pantelimon. Aceasta vrea să intre în curtea spitalului și în spital, pentru a vorbi cu directorul Spitalului.

Este scandal de amploare.

"Incultură legislativă", a spus Șoșoacă.

"Ați venit să vă faceți reclamă" / "Să vă fie rușine!", au spus oamenii din interiorul spitalului.

Protestatarii s-au mutat la Spitalul Sf. Pantelimon, acolo unde au intervenit pompierii.

Jandarmii au înconjurat-o pe Diana Șoșoacă.

Se cântă IMNUL NAȚIONAL la Drobeta Turnu Severin.

Jandarmeria face apel la distanțare fizică

Diana Șoșoacă și protestatarii au ajuns la Ministerul de Interne.

A venit echipajul de Poliție chemat de Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a sunat la 112

Diana Șoșoacă a sunat la 112 pentru că nu poate intra în Ministerul Sănătății. Aceasta a chemat un echipaj de Poliție. 

"Mă aflu în fața Ministerului Sănătății și nu mi se deschide, deși au obligația să deschidă unui demnitar. Jandarmii țin ușa închisă. Jandarmii nu au dreptul să țină un demnitar în fața ușii!", le-a spus Diana Șoșoacă celor de la 112.

"Vine un echipaj acum, aici", a spus Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă nu a putut intra în Minister

 "Trebuie să reușim să intrăm, altfel le mai fac o plângere penală. Decât să intre toată lumea în Minister, nu mai bine intru eu să vorbesc cu ei ? E închisă ușa", a spus Diana Șoșoacă, după ce a forțat ușa Ministerului Sănătății. 

Jurnalist: Vă asumați să fiți arestată ?

"Nu au cum să mă aresteze!", a completat ea.

Cu doar câteva minute înainte de a ajunge la Ministerul Sănătății, senatoarea AUR, Diana Șoșoacă a declarat într-o intervenție telefonică: "Voi merge la Ministerul Sănătății, acolo unde trebuie să fie tot poporul român. Solicit poporului român să iasă în stradă. Am murit destul. În trei luni de zile au ars 16 pacienți. Este momentul să facem ordine în țară... pașnic, dar să fim fermi și verticali. Ieșiți la semnalul meu. E semnalul pe care vi-l dau: Ieșiți în stradă!", a spus Diana Șoșoacă.

sursa:https://www.dcnews.ro/live-proteste-la-ministerul-sanatatii-oamenii-cer-demisia-sosoaca-vrea-sa-intre-in-minister_799025_galerie.html?imagine=10

Rusia acuză Statele Unite de "ingerinţă flagrantă"

 


Ministerul rus de Externe a acuzat Statele Unite de "ingerinţă flagrantă" în afacerile sale interne.

Acuzația vine după ce secretarul de stat Antony Blinken a condamnat duminică represiunea Moscovei împotriva protestatarilor anti-guvernamentali care au ieşit în stradă pentru a cere eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, informează DPA, scrie Agerpres. 

Ministerul rus a răspuns la un tweet al lui Blinken, care a criticat "tactica dură a autorităţilor ruse împotriva protestatarilor paşnici şi a jurnaliştilor'' în timpul manifestaţiilor de duminică din toată ţara.

'Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanţi paşnici şi a unor jurnalişti pentru a doua săptămână consecutiv, şi îşi reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestaţi, printre care Aleksei Navalnîi', a transmis secretarul de stat Antony Blinken pe Twitter.

Peste 3.800 de persoane arestate

Poliţia rusă a arestat duminică peste 3.800 de persoane şi a blocat centrul mai multor oraşe, inclusiv capitala, în timpul noilor proteste care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, relatează AFP. La Sankt Petersburg, o altă fortăreaţă a opoziţiei, aproape 3.000 de oameni adunaţi într-o piaţă din centrul oraşului au fost dispersaţi de forţele anti-revoltă. Manifestaţii au avut loc şi în Vladivostok şi Novosibirsk. Autorităţile ruse spun că aceste proteste nu au fost autorizate.

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea demonstraţiilor, cel puţin 3.838 de persoane au fost arestate în 82 de oraşe, dar în principal la Moscova (1.080). Printre cei arestaţi se numără şi soţia lui Navalnîi, Iulia, care venise să ia parte la demonstraţie.

Zeci de jurnaliști arestați 

Potrivit Uniunii Jurnaliştilor din Rusia, cel puţin 35 de reprezentanţi ai presei au fost arestaţi.

Aceste manifestaţii au urmat unei prime zile de mobilizare, sâmbătă, care a reunit zeci de mii de protestatari şi a dus la peste 4.000 de arestări, precum şi la deschiderea a aproximativ douăzeci de dosare penale.

Alexei Navalnîi face obiectul mai multor proceduri legale, pe care le consideră motivate politic.

Activist anticorupţie şi duşman jurat al Kremlinului, Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a întors în Rusia pe 17 ianuarie după luni de convalescenţă în Germania după o presupusă otrăvire pentru care îl acuză pe Vladimir Putin şi serviciile de securitate ruse.

sursa:https://www.dcnews.ro/rusia-acuza-statele-unite-de-ingerinta-flagranta-proteste-de-amploare-pentru-alexei-navalnii_799027.html