5.27.2018

Fericirea se naste din iubire, iar iubirea se naste chiar din inima omului...




”House of Flying Daggers” - ”Casa pumnalelor zburătoare”




”House of Flying Daggers” (”Casa pumnalelor zburătoare”) este o poveste dragoste, un film romantic, cu peisaje superbe, cu arte marțiale spectaculoase.  

Filmul acestei povești este regizat de Zhang Yimou, având în rolurile principale pe frumoasa Zhang Ziyi, pe Andy Lau și pe Takeshi Kaneshiro .

Filmul chinezesc a primit o nominalizare la Premiul Oscar pentru cea mai bună cinematografie.

Povestea pe scurt :

În anul 859 e.n., după declinul Dinastiei Tang, se creează mai multe grupuri rebele, dintre care cea mai mare este Casa pumnalelor zburatoare, cu sediul în Fengtian.  

Pumnalele zburătoare se luptă cu Guvernul corupt care oprimă poporul. Membrii săi fură de la cei bogați și dau săracilor, câștigând sprijinul localnicilor. 

Doi polițiști, Leo ( Andy Lau ) și Jin ( Takeshi Kaneshiro ) - care sunt și foarte buni prieteni - sunt obligați să omoare liderul grupului în zece zile, o sarcină care pare a fi imposibilă, deoarece nimeni nu știe cine este liderul Casei pumnalelor zburătoare.

Pentru a realiza acest lucru, Leo o arestează pe Mei ( Zhang Ziyi ), o dansatoare oarbă, suspectată de a fi fiica fostului lider al grupării.

Jin atacă închisoarea și o eliberează pe Mei, pretinzând că este un simpatizant rebel, un act care câștigă încrederea lui Mei. 

Pe parcurs, povestea devine foarte palpitantă, multe surprize plăcute dar și neplăcute.

Vă las pe Dvs. să le savurați, vizionând filmul ”Casa pumnalelor zburătoare”.

De menționat că o mare parte a peisajelor au fost filmate în Hutsulshchyna (ucraineană : Гуцульщина, literal, "Hutsul Land") este un parc național în Ucraina. 
Parcul este situat în Munții Carpați din vestul Ucrainei. 
Parcul Național Hutsulshchyna a fost creat la 14 mai 2002 și acoperă o suprafață de 32.248 hectare.

Vi se pare cunoscută regiunea ?  Și mie. Nu cu mult timp în urmă acest teritoriu a aparținut României.