6.13.2021

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden


Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, a relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.

Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

COD PORTOCALIU de inundații. 20 de județe din țară se află sub avertizare

 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis duminică noi avertizări privind creșterea cotelor de apărare pe mai multe râuri și bazine hidrografice din țară. Râuri din două județe sunt sub avertizare Cod portocaliu, iar ape din alte 20 de județe sub Cod galben.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din bazinele Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Olt, Ialomiţa, Siret, afluenţii Prutului şi râurile mici din Dobrogea.

Vizate de un Cod galben sunt, de duminică ora 12.00 și până luni ora 24.00 râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzӑu, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

În intervalul duminică ora 14.00 – luni ora 9.00 este Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: râurile mici din Dobrogea. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din sudul şi estul judeţului Constanţa, precizează Mediafax.

ANM, COD PORTOCALIU de vreme severă. Ploi şi vijelii în mai multe judeţe

Administrația Națională de Meteorologie atrage atenția asupra fenomenelor instabile care vor afecta România în data de 13 iunie 2021.

Cod Galben: Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65...70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Cod portocaliu în Dobrogea

Cod Portocaliu: Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate : ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Reactorul 2 al Centralei de la Cernavodă va fi oprit mai mult timp decât se preconiza


SN Nuclearelectrica SA anunţă extinderea duratei programului de oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la Sistemului Energetic Național duminică, în scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei, potrivit Mediafax.
„Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Național, după perioada de oprire planificată începută în data de 9 mai 2021 și se află în prezent în analiza și remediere”, transmite compania. Nuclearelectrica adaugă că va reveni cu informații privind resincronizarea la SEN a Unității 2 CNE Cernavodă după finalizarea lucrărilor: „precizăm faptul că lucrările nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populația, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”.

Soarele artificial“ al Chinei a atins 120 de milioane de grade Celsius, un nou record mondial
China a atins o nouă etapă în experimentele umanității la aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe. Vineri, aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe a atins 120 de milioane de grade Celsius (216 milioane de grade Fahrenheit) și s-a agățat de acesta timp de 101 secunde. Ultima oară când EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak sau HT-7U) s-a ținut de o spirală plasmatică atât de mult timp a fost în 2017, dar temperatura a atins doar 50 de milioane de ° C.
În 2018, reactorul a ținut gazul încălzit dincolo de nivelul de referință de 100 de milioane de grade, considerat crucial pentru generarea de energie, dar a putut susține plasma doar aproximativ 10 secunde. Acum, acesta a ținut plasma la o temperatură de opt ori mai mare decât a nucleului Soarelui de 15 milioane ° C pentru o perioadă extrem de lungă. Noul record a împins lumea din ce în ce mai mai aproape de această sursă de energie curată. "Descoperirea este un progres semnificativ, iar obiectivul final ar trebui să fie menținerea temperaturii la un nivel stabil pentru o lungă perioadă de timp", a declarat pentru Global Times fizicianul Li Miao, fizicianul Universității de Știință și Tehnologie din Sud.

David Guetta, CONFIRMAT la Untold

 


Edy Chereji, organizatorul Untold,  a vorbit despre numele care vor veni la festival în acest an. Acesta a confirmat, în exclusivitate pentru DC News, prezența lui David Guetta la Untold.

„Vom avea o ediție excepțională, o ediție cu nume foarte mari și o ediție făcută în deplină siguranță. Noi nu am anunțat încă niciun nume pentru ediția din acest an. Aș putea să spun un artist care a fost confirmat în 2020 și care fără îndoială că va reveni în acest an, deși a mai fost prezent și la prima și la ultima ediție, iar noi spunem că e unul dintre părinții festivalului. David Guetta, un super artist care acum a și compus imnul EURO 2020 alături de Martin Garrix și Bono de la U2“, a precizat Edy Chereji, în exclusivitate pentru DC News.

Invitați la „Interviuri care inspiră“, la DC News, Edy Chereji & Bogdan Rădulescu au vorbit despre numărul de oameni care lucrează la Untold și Neversea.

„E interesant să vezi cine sunt oamenii care aduc succesul unui proiect. În cazul nostru, vorbim de întreaga echipă Untold, iar cuvântul dedicat este mult prea puțin pentru ce înseamnă implicarea întregii echipe. Sunt aproximativ 90 de oameni care lucrează în fiecare an pentru cele două proiecte, cei mai mulți dintre ei au venit alături de noi de la prima sau a doua ediție, au rămas alături de noi în tot acest timp și alții s-au alăturat pe parcurs și au adus experiența pe care o aveau în alte poziții, în alte companii, în sânul nostru. Noi suntem o organizație mai puțin obișnuită, suntem mai mult orientați pe susținerea dezvoltării fiecărei persoane, intraprenoriatul și oamenii care au idei.

Cred că foarte mulți oameni care au venit alături de noi s-au regăsit în formula asta și, în final, iată ce lucruri frumoase putem face împreună. Cifra e undeva la 90 de oameni. În timpul festivalului ajungem la aproape 13.000 de oameni la Untold și 9.000 -10.000 la Neversea. Noi, acolo, suntem ca un mic orășel“, a precizat Edy Chereji.

Sit arheologic, cu oseminte umane, găsit pe şantierul drumului expres Craiova - Pitești

 


Au fost făcute mai multe săpături arheologice de către reprezentanții Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în baza autorizației.

Polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Pielești, județul Dolj, s-au sesizat din oficiu după ce au văzut, pe o rețea de socializarea, că pe raza comunei Ghercești, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

Polițiștii au mers la fața locului și au stabilit că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești.

Aici sunt efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii.

„În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ un km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte”, spun polițiștii.

Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres, relatează Mediafax.

„Vin să mă bată. Protejați-mă, vă rog” - DAR CU PUII de GĂINĂ CE-AI AVUT ?

 


Un activist  pe nume Nițu Robert Gabriel, din comuna Cernătești, Buzău, care a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală de pui vii, a fost bătut sub privirile nepăsătoare ale polițiștilor.

Conflictul a izbucnit din cauză că bărbatul a vrut să arate publicului și autorităților, cum comercianții ilegali de pui vii își desfășoară activitatea, nestingheriți.

Agresorii au încercat să îl scoată cu forța pe activist din mașină, însă acesta a blocat ușile, indivizii au rupt apoi oglinda și au spart luneta autoturismului.

Agresorii au început apoi să-l urmărească pe bărbat, chiar și după ce acesta a pornit mașina.

,,M-au urmărit și blocat în trafic, 6 autoturisme, precum în filmele de acțiune, doar în Columbia se mai întâmplă așa…”, spune activistul într-o filmare.

În clip este surprins chiar și momentul în care bărbatul oprește mașina în dreptul unor polițiști și le povestește prin ce a trecut, cerând ajutorul.

„Cum e posibil așa ceva. Vedeți că vin să mă bată. Protejați-mă, vă rog. Nu mai am nici geam.”, le spune Robert Niță, oamenilor Legii.

Agresorii îl prind din urmă pe bărbat, dar se opresc la semnalul polițiștilor. În ciuda prezenței forțelor de ordine, agresorii se năpustesc asupra mașinii în care se afla activistul.

Bărbatul este lovit în față de către unul dintre agresori, apoi activistul reușește să fugă. În filmare se poate observa că bărbatul sângerează, iar mașina este plină de cioburi din  sticlă.

Scandal în fata casei lui Ion Iliescu : ”Locul tău este la gunoi !”



Mai multe persoane, între care şi Marian Ceauşescu, au protestat din nou în faţa casei fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, la împlinirea a 31 de ani de la Mineriada din 13 – 15 iunie 1990, în urma căreia patru persoane au fost ucise prin împuşcare, trei au fost rănite tot prin împuşcare, peste 1.200 de persoane au fost maltratate şi lipsite abuziv de libertate.

„Vreau să-ţi arăt unde meriţi tu să stati, acest criminal al României. Locul tău nu este decât într-o singură pagină a istoriei. Uite unde o să ajungi, …. nici în gunoi nu vrei sa intri, dar vei intra”, spunea protestatarul Marian Ceauşescu, în timp ce îndesa o fotografie a fostului preşedinte Ion Iliescu într-un cazan de gunoi.

Mineriada din 13-15 iunie 1990 a fost a treia ocazie în care FSN a utilizat minerii din Valea Jiului ca forţă de represiune împotriva celor care contestau regimul instaurat după Revoluţia din decembrie 1989. Aducerea minerilor a avut ca scop oprirea demonstraţiei anticomuniste din Piaţa Universităţii.

După ce FSN şi Ion Iliescu au câştigat alegerile din 20 mai 1990, Iliescu a devenit preşedinte al României pentru un mandat de doi ani, iar conducerea FSN a încercat pe 13 iunie 1990 să evacueze manifestanţii din Piaţa Universităţii, inclusiv cu ajutorul unor muncitori de la IMGB care scandau ”Noi muncim, nu gândim” sau ”Moarte intelectualilor”.

Într-un apel la televizinea publică, Ion Iliescu a calificat luptele de stradă drept ”o rebeliune de tip legionar ”.

„Avem de-a face cu o încercare de rebeliune de tip legionar. Elemente declasate, manevrate de forţe interesate în destabilizarea ţării şi ignorarea opţiunii exprimate de poporul nostru s-au dedat la acte grave de violenţă. Chemăm toate forţele conştiente şi responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului şi televiziunii pentru a curma încercările de forţă ale acestor grupuri extremiste, pentru a apăra democraţia atât de greu cucerită”, spunea Ion Iliescu în 13 iunie 1990.

Până seara, forţele de ordine ale MAI au golit Piaţa Universităţii, iar o parte din protestatari au fost reţinuţi.

A doua zi, au ajuns în Capitală câteva mii de mineri care, împreună cu forţele de ordine, declanşează o represiune brutală împotriva opozanţilor cunoscuţi ai FSN. Sediile partidelor istorice şi cel al Universităţii sunt devastate, iar minerii, ajutaţi de forţele de ordine, au bătut şi reţinut orice persoană considerată suspectă. Profesori universitari au fost bătuţi, iar un miner a vrut să-l decapiteze cu toporul pe Marian Munteanu, care era deja inconştient din cauza bătăilor, potrivit news.ro.

Au fost maltrataţi şi bucureşteni aleşi la întâmplare de pe străzi, cu predilecţie pentru cei cu barbă, cu ochelari sau cu o vestimentaţie considerată nonconformistă.

Cei arestaţi au fost duşi la Măgurele, unde au fost din nou bătuţi de către poliţişti şi reţinuţi fără respectarea procedurilor judiciare. Potrivit procurorilor militari, la capătul celor trei zile de represiune, bilanţul era sinistru: patru persoane au fost ucise prin împuşcare, trei au fost rănite tot prin împuşcare, peste 1.200 de persoane au fost maltratate şi lipsite abuziv de libertate.

Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat în 13 iunie 2017 că procurorii militari au finalizat cercetările în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi au trimis în judecată, pentru crime împotriva umanităţii, 14 persoane, între care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Miron Cozma.

În mai 2019, ICCJ a decis restituirea dosarului la Parchet, iar în februarie 2020 Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a contestat decizia judecătorului de  la Curtea Supremă.

CRIMĂ ORGANIZATĂ de către GUVERNUL CÎȚU ? Un militar recunoaște decimarea populației după caravana vaccinării în satele din Iași. Cel puțin o persoană din fiecare centru nu s-a mai prezentat la rapel, din motive de deces sau AVC - Col

 


O declarație extraordinară a fost înregistrată zilele acestea de colegii de presă de la Bună Ziua Iași. Având în vedere importanța acesteia o prezentăm ca atare, fără nici un comentariu adițional:

„Medicii din cadrul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 au întâmpinat o situație nemaiașteptată.

Aceștia spun că la rapel nu se mai prezintă toate persoanele vaccinate anterior cu prima doză. De când au început administrarea celei de-a doua doze a serului Moderna, cel puțin în fiecare localitate o persoană nu mai ajunge la rapel, motivul fiind decesul. Medicii îi liniștesc pe ieșeni spunând că aceste întâmplări sunt coincidențe și nu efecte adverse ale vaccinului.

Medicii militari ieșeni din cadrul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită. De la debutul administrării rapelului, cel puțin o persoană din fiecare localitate ieșeană nu se mai prezintă la rapel. La 28 de zile de la administrarea primei doze de Moderna, medicii se întorc în comune pentru administrarea celei de-a doua doze, însă nu toate persoanele vaccinate se prezintă la rapel. Un exemplu este în localitatea Dobrovăț, unde doi ieșeni nu au mai ajuns la rapel deoarece unul a decedat, iar altul a făcut un atac vascular cerebral. Medicii îi asigură pe ieșeni că aceste afecțiuni nu sunt provocate de vaccin și sunt doar niște coincidențe.

„Pe data de 5 iunie 2021 am fost cu caravana mobilă în comuna Schitu Duca, unde 50 de persoane au fost și au făcut rapelul cu serul Moderna și alte 30 cu Johnson & Johnson, iar în comuna Dobrovăț s-au prezentat doar 40 de persoane la rapel, din 42, câte erau programate, deoarece, din păcate, o persoană a decedat și o alta a făcut un atac vascular cerebral și nu s-au mai putut prezenta la rapel.

În ultima vreme, de când am început administrarea celei de-a doua doze în cadrul caravanei mobile, în fiecare localitate ne-am confruntat cu astfel de situații. Cel puțin câte o persoană nu s-a mai prezentat la rapel, deoarece a decedat. Medicii de familie pot confirma faptul că aceste decese nu sunt provocate de vaccin, persoanele fiind bătrâne, în jur de 80 de ani, sau bolnave”, a precizat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași, citat de BZI.

Pe data de 4 iunie 2021, în județul Iași a ajuns un nou stoc de doze cu serul Moderna și au fost depozitate la Spitalul Militar, urmând să fie administrate în cadrul caravanei mobile și în cele trei centre de vaccinare cu programare din localitățile Ciurea, Vlădeni și Țibănești”, mai transmite sursa citată.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, la data publicării articolului erau ocupate 55 de locuri, din care 10 ATI.

Tot BZI mai informa faptul că Prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a adolescenților a fost un dezastru ! În centrele de imunizare din Iași nu și-a făcut prezența niciun copil.