6.23.2020

Florile alb-crem comestibile de Caprifoi - descriere - beneficii - rețete


Vot istoric dat astăzi, 23.06.20, în Senat, cameră decizională.


PSD anunţă un "vot istoric" dat astăzi, în Senat, cameră decizională.

"Legea pentru dotarea elevilor şi a profesorilor cu dispozitive electronice conectate la internet, votată astăzi de Senat, în calitate de cameră decizională. Senatul României a votat astăzi cu 103 voturi Pentru, 0 voturi împotrivă şi 26 de abţineri propunerea legislativă iniţiată de deputatul PSD Roxana Mînzatu prin care se introduce obligativitatea dotării elevilor vulnerabili şi a profesorilor cu dispozitive electronice conectate la internet în vederea accesării platformelor de educaţie online.

Prin votul dat astăzi se completează Legea Educaţiei Naţionale în sensul asigurării resurselor educaţionale digitale necesare elevilor care solicită acest ajutor, dar şi a tuturor profesorilor, în sensul dotării lor cu tablete sau laptop-uri conectate la internet, la cererea acestora", transmite PSD.

"Votul dat astăzi de colegii senatori este istoric, pentru că marchează un pas uriaş pe care statul român îl face în direcţia asigurării soluţiilor digitale pentru fiecare copil care primeşte bursă socială şi pentru fiecare dascăl din România

Criza generată de pandemia de coronavirus a adus modificări uriaşe procesului de predare-învăţare, modificări pe care nu le putem ignora ca decidenţi şi datoria noastră, ca legiuitor, este să nu lăsăm niciun copil în afara procesului educaţional. 

Prin această lege introducem în Legea Educaţiei Naţionale obligaţia explicită a statului de a dota fiecare elev vulnerabil şi fiecare dascăl, din generaţiile de azi şi pentru toate generaţiile viitoare, cu un dispozitiv conectat la Internet care să le permită să facă şcoala online de acasă sau să acceseze platformele educaţionale online care vor completa activitatea la clasă", declară Roxana Mînzatu, iniţiatoarea legii.


NOI restricții de la 1 iulie 2020



Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre noi restricții ce ar putea fi anunțate începând cu 1 iulie.

„Relaxările nu se pot da fără respectarea unor norme”, a zis ministrul sănătății, marți, 23 iunie.

Întrebat dacă restaurantele vor fi deschise de la 1 iulie, Nelu Tătaru a făcut următoarele precizări: „Astăzi suntem în 23 iunie. 

Mai avem cel puțin șapte zile. Evoluția noastră se face zilnic, săptămânal. Noi avem în plan măsuri de relaxare la 1 iulie, 

dar o evoluție nefavorabilă în această săptămână poate să ne dea ori niște restricții, ori să amânăm aceste relaxări”.

În România, s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 16 decese şi 214 cazuri noi de coronavirus. Bilanţul actual este de 24.505 

cazuri, din care 17.187 vindecate şi externate şi 1.539 de decese. La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

sursa: https://www.dcnews.ro/noi-restrictii-de-la-1-iulie-2020-nelu-tataru-ce-ne-asteapta_755639.html

Legea de protecție a animalelor sancționează abandonul câinilor cu închisoare de până la 3 ani.

 

Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă. A făcut un nou apel către ministrul de Interne, Marcel Vela.

'În perioada stării de urgență, multe persoane au cumpărat câini de rasă sau au adoptat câini comunitari. Unii dintre aceștia s-au folosit de patrupede și au păcălit interdicțiile privind deplasările în afara locuințelor motivând că scot animalele de companie la plimbare.' a spus Marinescu.

Covid-19 și abandonul animalelor de companie

 

'Acum, când starea de urgență, a trecut și încep concediile, există riscul ca numeroși câini să fie abandonați de către persoanele care s-au folosit de ei în pandemie. Îi atenționăm pe aceștia că Legea de protecție a animalelor sancționează abandonul câinilor cu închisoare de până la 3 ani. Îi sfătuim să aibă milă de sufletele patrupedelor care s-au atașat de ei, să nu le pună viața în pericol. Dacă nu îi mai doresc, să îi dea spre adopție sau să îi plaseze într-un adăpost. Din păcate, acest fenomen îngrijorător se întâmplă și în alte state, nu doar la noi. Numărul adopțiilor a crescut în multe țări după izbucnirea pandemiei. Însă, după relaxarea restricțiilor, estimările arată că, în luna martie, de exemplu, în Israel abandonurile câinilor au crescut cu cel puțin 30%.' a menționat senatorul  Marinescu.

Un nou apel către ministrul Vela

'Așteptăm cu nerăbdare ca domnul ministru Marcel Vela să finalizeze procedurile de înființare a Poliției Animalelor pentru a se stopa cruzimile săvârșite împotriva animalelor!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) și inițiator al Legii de protecție a animalelor, pentru DC News.

 VEZI ȘI Marinescu, APEL către Guvern după gestul lui Vela. Ministrul de Interne, mişcare fulger


După un proces care a durat un an şi jumătate, s-a făcut dreptate !


Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, vine cu o veste bună, după un proces care a durat un an şi jumătate. 

"După mai bine de 10 ani, muntele de gunoi de pe Strada Munteniei 16B va dispărea! Instanța a făcut dreptate cetățenilor. La intersecția străzilor Munteniei și Străbună, o familie adună gunoi pe care îl depozitează chiar în curte. Cazul este cunoscut nu doar celor din zonă, fiind mediatizat de mai multe ori în tot acest timp.

Primele demersuri făcute, imediat după preluarea mandatului, pentru rezolvarea problemei, nu au dat rezultate: cele 12 amenzi aplicate (2.000 de lei fiecare) au fost achitate, iar Direcția de Sănătate Publică, pe care am sesizat-o în acest caz, și-a declinat competența deși vorbim de un real focar de infecție.

Din fericire, pe 19 Iunie, instanța a dat câștig de cauză cetățenilor și a dispus obligarea proprietarului la salubrizarea și igienizarea terenului și, în subsidiar, autorizarea Poliției Locale Sector 1 să procedeze la salubrizarea și igienizarea acestui teren. După un proces care a durat aproape un an și jumătate, muntele de gunoi de pe Munteniei va dispărea", transmite primarul Dan Tudorache într-un mesaj publicat pe Facebook.

sursa: https://www.dcnews.ro/dan-tudorache--victorie-in-instanta--s-a-facut-dreptate_755641.html




SALVAREA UNUI GHEȚAR ÎN ITALIA


Pentru a salva un gheţar din Italia, o echipă îl „îmbracă” în prelate reflectorizante imense.



În fiecare vară, gheţarul Presena din nordul Italiei este protejat de soare cu prelate reflectorizante imense. Gheţarul a pierdut mai mult de o treime din volumul său din 1993, iar măsura este vitală pentru salvarea sa, anunță MEDIAFAX.

„Această zonă se micşorează continuu, aşa că o acoperim cât mai mult posibil”, explică Davide Panizza, 34 de ani, care conduce compania Carosello-Tonale care face lucrările.

De la acoperirea a aproximativ 30.000 de metri pătraţi în 2008, când a început proiectul, echipa sa acoperă acum peste 100.000 de metri.

Elemente ce se pun sunt „prelate geotextile care reflectă lumina soarelui, menţinând o temperatură mai mică decât cea externă şi astfel păstrând cât mai multă zăpadă”, a spus el pentru AFP.

Gheţarul este situat la graniţa dintre regiunile Lombardia şi Trentino Alto Adige, iar zona acoperită este la o altitudine de 2700-3000 de metri.

Bucăţile de prelată fabricate în Austria costă până la 400 de euro fiecare şi echipa are nevoie de până la şase săptămâni pentru a le instala – şi încă şase săptămâni pentru a le elimina înainte ca iarna să revină.


sursa: https://60m.ro/pentru-a-salva-un-ghetar-din-italia-o-echipa-il-imbraca-in-prelate-reflectorizante-imense/

Situația a scăpat de sub control și sute de români se află în carantină sub paza poliției din Germania


Infectări în masă pentru românii trimiși de guvern la muncă în Germania.


Condițiile precare de igienă din spațiile de cazare puse la dispoziție reprezintă principala cauză a infectării a sute de români plecați la muncă în Germania.

Situația a scăpat de sub control și sute de români se află în carantină sub paza poliției.

Într-un complex de locuințe peste 120 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate. Zona a fost înconjurată cu un gard și nimeni nu mai intră și nu mai iese. Românii au fost puși sub pază armată și au existat altercații cu forțele de ordine. Locuintorii complexului consideră că măsura i-a luat prin suprindere și nu au cele necesare traiului în interiorul clădirii. Ei vor rămâne izolați până cel puțin pe 25 iunie.

Câteva sute s-au infectat și în cazul unui abator din Germania. Acum ei sunt izolați, fără drepturi, fără ca cineva să le poarte de grijă, părăsiți în inima Europei.

Specialiștii au atras atenția că nu este în regulă să trimiți români la muncă într-o țară cu un focar puternic de coronavirus, cum este Germania.

Situația în centrul Europei a scăpat de sub control în ultimele zile și două landuri germane au reintrat în izolare. Poliția a fost nevoită să intervină pentru că populația nu respecta măsurile de izolare. Rata de infectarea a virusului a trecut în Germania de 2,80 ceea ce arată un risc ridicat și că situația tinde să scape de sub control.

sursa: https://60m.ro/infectari-in-masa-pentru-romanii-trimisi-de-guvern-la-munca-in-germania/

Încă un comandament NATO pe teritoriul României.


Ce reacție va avea Rusia ?


Parlamentul României a adoptat joi, 18 iunie 2020, Hotărârea pentru înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana Bucureşti, informează MApN într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, comandamentul va contribui la întărirea posturii de descurajare și apărare a flancului estic al NATO și va conferi coerență lanțului de comandă și control în plan regional.

În ceea ce priveşte organizarea, funcţionarea, încadrarea cu personal şi alte detalii necesare îndeplinirii misiunii MNC-SE, acestea vor fi stabilite prin înţelegeri încheiate de către MApN cu autorităţile militare ale NATO şi statele aliate participante, iar dislocarea Comandamentului la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare ale NATO.

În prezent, pe linie militară, România găzduieşte o Unitate NATO de Integrare a Forţelor (NFIU), Brigada Multinaţională de la Craiova şi Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti.

sursa: https://60m.ro/inca-un-comandament-nato-pe-teritoriul-romaniei-ce-reactie-va-avea-rusia/


Urmează o lovitură pe scena politică !


Daniel Roxin consideră că în spatele pozei se află mai mult decât o simplă discuție amicală și că ar fi vorba de formarea unui pol politic patriotic, alcătuit din oameni total noi și în centrul căruia să se afle Călin Georgescu în calitate de prim-ministru:

„Fotografia de pe pagina lui George Simion este însoțită de un mesaj aparent enigmatic: „Urmează un dialog foarte interesant!„, dar care mie mi se pare cât se poate de limpede: urmează o discuție serioasă despre o posibilă colaborare pe care George Simion, liderul noului partid politic românesc AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) ar putea avea-o cu Călin Georgescu, un potențial candidat la funcția de prim ministru al României”.

Daniel Roxin consideră că Alianța pentru Unirea Românilor are șanse mare ca în această formulă, cu un partid nou, fără lideri politici compromiși, să facă marea surpriză a acestui sfârșit de an, urmând a ocupa locuri în parlamentul României dar și câștigând primării:

„Situația, recunosc neașteptată, pare să aibă foarte mult potențial electoral, ambele persoane beneficiind de un bazin larg de simpatie publică, lucru care, bine gestionat, le-ar putea permite accesul în Parlamentul României și câștigarea unor locuri în administrația locală, la alegerile din acest sfârșit de an”.

Daniel Roxin subliniază că o alianță între unionistul George Simion și patriotul Călin Georgescu va încurca căile politicii de la București:

Avantajul noii construcții ar putea fi și acela că vine să umple un loc gol pe zona naționalist-patriotică, restul partidelor, indiferent de modul în care se definesc cu privire la patriotism și interesul național, trecând arareori de mimarea acestor valori.

„Privind lucrurile în perspectivă, în contextul crizei și frustrărilor născute de Pandemia cu Coronavirus pentru populația României, în contextul sentimentului trădării naționale pe care oamenii îl au față de partidele politice, cred că o colaborare între cei doi, cu susținere mediatică consistentă, le va da mari emoții cel puțin unei părți a partidelor politice din România”.



sursa: https://60m.ro/daniel-roxin-1-urmeaza-o-lovitura-pe-scena-politica-pare-sa-aiba-foarte-mult-potential-electoral/?fbclid=IwAR1lDaBQ9hEV55WCQUXi_q3Z_pnJjEr8S7feURxo_hZNZjIES4WVkxZG5eg