2.17.2021

Au fost aleşi membrii comisiilor parlamentare SRI şi SIE

 


Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă de plen, pentru constituirea unor comisii parlamentare comune. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 397 de parlamentari. În cadrul şedinţei au fost aleşi membrii comisiilor parlamentare SRI şi SIE. După citirea rezultatului votului, membrii comisiilor au depus jurământul.

Din Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI fac parte: senatorul PNL Ioan Cristian Chirteş - preşedinte, deputatul PNL Iulian Alexandru Muraru, deputatul PNL Răzvan Prişcă, deputatul PSD Florin Silviu Hurduzeu - vicepreşedinte, deputatul PSD Mitică-Marius Mărgărit, senatorul PSD Marius Alexandru Dunca, deputatul USR PLUS Teodor Lazăr, deputatul AUR Dorel Gheorghe Acatrinei, deputatul UDMR Csoma Botond - secretar.

Din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE fac parte: senatorul USR PLUS Nicu Fălcoi - preşedinte, senatorul PSD Felix Stroe - vicepreşedinte, deputatul PSD Mihai Weber, senatorul PNL Liviu Dumitru Voiculescu, deputatul PNL Antonel Tănase - secretar, deputatul AUR Nicolae Roman şi senatorul UDMR Turos Lorand.

sursa:https://www.dcnews.ro/au-fost-alesi-membrii-comisiilor-parlamentare-sri-si-sie_802487.html

Serviciul de Informații din Estonia avertizează că Rusia se pregătește de un conflict cu NATO

 


Serviciul de Informații Externe din Estonia avertizează că în ciuda pandemiei de coronavirus, Rusia se pregătește pentru un conflict de amploare cu NATO. Anul trecut, Rusia a continuat să formeze noi divizii, să modernizeze și să desfășoare arme antirachetă în direcția vestică, notează RBK.ua cu referire la ERR.

Conform informațiilor, nu există semne că Rusia își schimbă strategia pe termen lung și continuă să demonstreze disponibilitatea pentru o confruntare la scară largă cu NATO.

Astfel, în regiunea Kaliningrad în 2019, a fost creat un nou regiment de tancuri, iar anul trecut — o nouă divizie de infanterie motorizată. În paralel, pe coasta Golfului Finlandei au fost desfășurate sisteme de rachete de coastă „Ball” cu o rază de acțiune de 120 km.

În plus, Rusia desfășoară trupe aeriene pentru a le permite să îndeplinească sarcini de la conflicte locale la război pe scară largă, informează Serviciul de informații externe din Estonia, informează lyberti.com.

sursa:https://www.dcnews.ro/serviciul-de-informatii-din-estonia-avertizeaza-ca-rusia-se-pregateste-de-un-conflict-cu-nato_802484.html

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost ELIMINATE

 


Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD. UDMR nu a votat.

Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru”, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

„Suntem bucuroși că proiectul PSD a fost adoptat de comisie”, spune Alfred Simonis.

„Poziția UDMR e una fermă și consecventă - toți cetățenii trebuie să beneficieze de pensie după limita de vârstă și contributivitate. Principiul contributivității trebuie să fie de bază. Propunerea de azi vizează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care au atins limita de vârstă. Vorbim de 825 de parlamentari și de un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei. Rămân în vigoare pensiile speciale ale celorlalte 11 categorii socio-profesionale, care nu au nicio legătură cu principiul contributivității. (...) UDMR a susținut în mod consecvent că pensiile speciale trebuie eliminate sau impozitate cu 99% sau limitate pentru toate categoriile vizate. (...) Demagogia și populismul la viteză maximă duc la decizii pripite. Dacă doriți să eliminați pensiile speciale, nu doar o mică parte pentru a câștiga un capital electoral, vă invităm să facem o analiză serioasă a deciziilor CCR. Parlamentarii UDMR nu vor vota”, a fost poziția senatorului UDMR Turos Lorand.

Deputatul AUR George Simion a anunțat că parlamentarii formațiunii votează în favoarea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„PSD care a inventat pensiile speciale recunoaște că a fost o porcărie. Azi, domnule Ciolacu, recunoașteți că pensiile speciale sunt o rușine. Astăzi reparăm puțin dintr-o reparație uriașă în domeniul pensiilor speciale. În lunile și săptămânile următoare coaliția se va lupta pentru eliminarea pensiilor speciale. Ne mai spălăm puțin obrazul față de această țară”, a spus și și liderul Dan Barna (USR-PLUS).

La rândul său, Ludovic Orban a acuzat PSD - UNPR - ALDE „și-a votat pensii speciale”.

„Suntem azi într-un moment în care Parlamentul are ocazia sa reintre în slujba cetățeanului român, are ocazia să arate că cine-mparte nu-și face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni, nu pentru privilegiați. (...) Astăzi aveți ocazia să începeți să vă îndreptați, domnilor de la PSD. Mă bucur că v-ați bătut, ca într-un concurs de frumusețe, să fie dezbătut proiectul vostru. Azi trebuie să fie pas. Trebuie să facem ordine în legislația pensiilor, să facem dreptate pentru oameni”, adaugă Orban.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că parlamentarii nu trebuie să aibă indemnizații speciale.

„Nu am înțeles de ce nu ați făcut acest lucru dvs. anul trecut, că erați prim-ministru, dle Orban. Aveați o majoritate. Nu am înțeles, dle Barna, de ce până acum nu ați dat o ordonanță de urgență, să faceți dreptatea până la capăt. Cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la indemnizații”, a spus Marcel Ciolacu, transmite Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/pensiile-speciale-ale-parlamentarilor-au-fost-eliminate-rezultat-vot_802465.html

Cursuri pentru preoți privind botezul

 


Renate Weber, Avocatul Poporului, a avut o discuție cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind botezul, după ce un bebeluș născut prematur și-a pierdut viața în timpul ritualului.

"În conformitate cu competenţele noastre legale, avocatul poporului poate să intervină atunci când este vorba de autorităţile administrative din statul român -  centrale sau locale. Biserica Ortodoxă, cultele în general au un statut distinct. Ele sunt instituţii independente. Cu toate acestea, noi ne-am sesizat din oficiu pentru că ori de câte ori se produce decesul unui copil este firesc să încercăm să găsim soluţii ca să se  evite aşa ceva în viitor", a spus Renate Weber, la Antena 3.

"Am făcut nişte propuneri"

"Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii BOR şi, în urma acestei întâlniri, am făcut nişte propuneri pentru că nici măcar recomandări nu putem să facem pentru că sunt în afara competențelor noastre legale. Am făcut nişte propuneri care să fie avute în vedere de sinodul BOR, în legătură cu felul în care se pregăteşte şi se oficiază ritualul botezului pentru că aici şi pregătirea este foarte importantă.

În sensul în care şi acum preoţii discută cu părinţii, dar noi credem că preoţii trebuie să fie mai activi în a discuta cu părinţii, cu naşii, cu bunicii, inclusiv cu medicii curanţi, acolo unde se impune, când se cunoaşte că starea de sănătate a unui bebeluş este precară. În funcţie de aceste discuții, să se adapteze ritualul la starea de sănătate a copilului", a mai spus avocatul poporului.

Instruirea preoților

"Pe de altă parte, am mai solicitat ca toţi preoţii să le explice părinţilor că botezul nu trebuie neapărat făcut în primele 40 de zile de viaţă ale bebeluşului. Poate fi făcut şi mai târziu, în aşa fel încât să se evite orice stare de vulnerabilitate a copilului în raport cu ritual efectiv al botezului. 

Noi am făcut o propunere și în sensul de a se insista mai mult pe instruirea în cadrul facultăților de Teologie, dar și pentru preoții care deja oficiază", a adăugat Renate Weber.

sursa:https://www.dcnews.ro/cursuri-pentru-preoti-privind-botezul-renate-weber-am-facut-niste-propuneri_802405.html

Vârsta de pensionare se reduce cu până la 20 de ani pentru unele categorii de angajați

 


Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care vârsta standard de pensionare se reduce cu până la 20 de ani  pentru anumite categorii de persoane care au lucrat în subteran, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea OUG 10/2020 prin care se modifică Legea 263/2010 în sensul instituirii dreptului de pensie pentru limita de vârsta, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 20 de ani, pentru persoanele care au desfăşurat activităţi miniere în subteran cel puţin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă, în domeniul prospecţiunii, explorării, dezvoltării, exploatării, preparării/sau prelucrării, concentrării, conservării şi închiderii minelor, din cadrul unităţilor de prospecţiuni şi explorări geologice, dacă au un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani, realizat în aceste activităţi.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 2 martie 2020, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

sursa:https://www.dcnews.ro/varsta-de-pensionare-se-reduce-cu-pana-la-20-de-ani-pentru-unele-categorii-de-angajati_802427.html

Bărbatul care a provocat incendiul de la Mănăstirea Râmeț, iertat pentru ”păcatele” sale

 


Pagubele aduse Mănăstirii Râmeț de incendiul provocat de un bărbat de 59 de ani se ridică la 200.000 de lei.

Bărbatul a provocat incendiul în luna aprilie a anului 2020. Acum, el a fost condamnat la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru distrugere din culpă și muncă în folosul comunității, scrie ziarulunirea.ro. 

P. Gică domiciliază în comuna Coşula din judeţul Botoşani, dar locuieşte în cea mai mare parte a timpului la mănăstirea din Alba unde desfăşoară diverse lucrări voluntare de întreţinere. 

Cum s-a produs incendiul 

În 16 aprilie 2020, în jurul orelor 16:56, acesta a adunat crengile şi iarba care au rămas după curăţenia de dinainte de Sărbătorile de Paşti, a făcut o grămadă în partea de sus a grădinii şi a livezii, în apropierea zidului de piatră şi beton şi le-a dat foc. Acesta a supravegheat focul până în momentul în care acesta era aproape stins, dar apoi a părăsit zona.

La scurt timp, focul s-a înteţit şi s-a propagat la magazia cu lemne din incinta Mănăstirii Râmeţ, aceasta arzând împreună cu marea parte a materialului lemnos care era depozitat înăuntru. Prejudiciul cauzat a fost valoare de 200.000 lei, sumă cu care mănăstirea nu s-a constituit parte civilă în cauză. Incendiul a fost de natură a pune în pericol şi livada mănăstirii, iar pentru stingerea acestuia a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Ce a declarat bărbatul care a provocat incendiul

Cu ocazia audierii, P. Gică a declarat că a udat de jur împrejur focul cu un furtun cu apă, dar apoi a părăsit incinta focului pentru a se întâlni cu o persoană în incinta locului de cazare, urmând ca aceasta să îi încarce cartela telefonică. A mai declarat că, după aproximativ 15 minute de când a ajuns în incinta locului de cazare, s-a întâlnit cu un muncitor al mănăstirii, care i-a spus că arde ceva în partea de sus a mănăstirii.

S-a dus în zona respectivă şi a văzut că ardea magazia de lemne, de lângă zidul de piatră şi beton, unde el aprinsese resturile, posibil ca urmare a faptului că s-a aprins iedera de pe zid şi astfel focul s-a extins. Bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, care a fost acceptat de instanţa de judecată. Pedeapsa decisă este doar o perioadă de probă, respectiv 7 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Bărbatul a mai fost obligat să efectueze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la Mănăstirea Râmeţ sau la Primăria oraşului Teiuş.

sursa:https://www.dcnews.ro/barbatul-care-a-provocat-incendiul-de-la-manastirea-ramet-iertat-pentru-pacatele-sale-decizia-instantei_802428.html

În timp ce studenții români își iau adio de la gratuitatea la tren, în Franța, Macron le dă saci cu alimente

 


Ruxandra I., o studentă care învață în Franța, a arătat ce primesc tinerii din partea statului făcând astfel o comparație cu Guvernul Cîțu care le taie biletele gratuite la tren.


”Jurnal de călătorie-Franța 2021:

Sunt în autobuz. Mă duc spre cămin și car în spate un sac foarte greu. E un sac cu alimente de bază primite gratuit de toți studenții care studiază în Franța: străini, bursieri sau restanțieri, nu contează. Mă doare umărul, dar știu că săptămâna asta nu mai trebuie să merg la cumpărături; am primit paste și sos pentru ele, conserve, orez, pâine, lapte, săpun, periuța și pastă de dinți pentru ea, chiar și dulciuri. Săptămâna viitoare voi merge iar, e un sistem creat pentru a ajuta studenții să traverseze această perioadă grea. Tot azi am fost la cantină, mi-am luat 2 porții de mâncare cu câte 1€ fiecare. Da, ați citit bine: 1€ pentru o porție de mâncare gătită, salată, desert și pâine. Așa a hotărât președintele Macron pentru studenți; tot așa, pentru a-i ajuta pe timp de pandemie.

Colegii mei din România au fost la protest vineri, la Gara de Nord. Le-a fost luată gratuitatea pe tren și încearcă să rezolve cumva. Îmi pare rău că nu am putut fi și eu alături de ei, dar deh..așa-i la noi, nu?”, a scris Ruxandra I. pe Facebook.

sursa:https://www.dcnews.ro/in-timp-ce-studentii-romani-isi-iau-adio-de-la-gratuitatea-la-tren-in-franta-macron-le-da-saci-de-alimente-fotografia-zilei_802240.html

Două cutremure cu magnitudini de 5 și de 4,2 în Grecia

 


Un cutremur de magnitudinea 5 s-a produs miercuri dimineaţa în apropierea oraşului grecesc Nafpaktos, situat pe malul nordic al Golfului Corint, a informat Institutul de Geodinamică din Atena, potrivit Reuters, citează Agerpres.

Cutremurul, produs la ora 03:36 GMT, a avut epicentrul la 11 kilometri sud-est de oraş, la o adâncime de 6 kilometri.

Pentru moment nu au fost semnalate pagube, a precizat departamentul de pompieri.

Potrivit INFP, cutremurul ar fi avut o magnitudine de 5,1 și s-a produs la ora 5:36, ora României, iar la o oră distanță, a mai avut loc încă unul cu o magnitudine de 4,2, la ora 6:38.

sursa:https://www.dcnews.ro/cutremur-cu-magnitudinea-5-in-grecia_802363.ht

Myanmar, lovitură de stat. Raportorul ONU, "îngrozit"

 


Raportorul special al ONU pentru Myanmar, Tom Andrews, a emis marţi un avertisment, declarându-se îngrozit de riscul escaladării violenţei la trei săptămâni după lovitura de stat militară. 

În timp ce protestatarii împotriva loviturii de stat urmează să se adune din nou miercuri în marile oraşe, aşa cum se întâmplă de câteva zile, raportorul special al ONU a tras un semnal de alarmă.

"Mă tem de o nouă creştere a violenţei în Myanmar miercuri, pe o scară mai mare decât ceea ce am văzut după preluarea ilegală a puterii pe 1 februarie", a spus Andrews.

În declaraţia sa, Tom Andrews a mai spus că "a primit informaţii că au fost trimişi soldaţi din zonele periferice în Yangon", capitala economică a ţării, unde se adună manifestanţii.

"În trecut, astfel de mişcări de trupe au precedat ucideri, dispariţii şi arestări în masă. Sunt îngrozit la ideea că, ţinând cont de confluienţa acestor două mişcări, protestele masive planificate şi convergenţa trupelor, militarii ar putea fi pe punctul de a comite crime şi mai grave împotriva poporului din Myanmar", a mai transmis acesta.

Preşedintele statului Myanmar, judecat în secret

Andrews a mai spus că a "auzit că un proces secret" intentat liderei Aung San Suu Kyi şi fostului preşedinte Win Myint a început în această săptămână.

Avocatul fostului şef al guvernului civil, Khin Maung Zaw, a anunţat marţi că o a doua acuzaţie a fost adusă clientului său. El a mai informat că cei doi urmează să apară într-un proces prin videoconferinţă pe 1 martie.

Andrews a cerut comunităţii internaţionale să facă presiuni asupra generalilor şi "să convingă junta că mitingurile planificate pentru miercuri trebuie să poată avea loc fără arestări sau violenţe".

"Reprimarea continuă a libertăţilor fundamentale şi a drepturilor omului pentru poporul birmanez trebuie să se încheie imediat", a adăugat emisarul special al ONU.

De asemenea, el a cerut companiilor străine să întrerupă legăturile cu Myanmar dacă generalii "continuă pe această cale violentă", scrie Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/myanmar-lovitura-de-stat-raportorul-onu-ingrozit-astfel-de-actiuni-au-precedat-mereu-ucideri-si-arestari_802326.html

Preotul ipocrit al religiei schimbării, vrea să introducă un surogat pentru carne, pentru că, spune el, vacile sunt vinovate pentru 4% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din întreaga lume

 


Bill Gates vrea să forțeze niște schimbări ”fundamentale” în economie, pentru a opri imediat emisia de gaze cu efect de seră, în primul rând dioxid de carbon, iar asta pentru a salva planeta de un dezastru de mediu anunțat de multă vreme. Fondatorul Microsoft are idei pentru toate domeniile, așa cum arată într-un interviu pentru CBS News, difuzat pe 15 februarie.

Bill Gates vrea ca toate motoarele să fie electrice. Bill Gates vrea să introducă un surogat pentru carne, pentru că, spune el, vacile sunt vinovate pentru 4% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din întreaga lume. Bill Gates vrea ca uzinele siderurgice să își schimbe radical tehnologia, la fel și fabricile de ciment, pentru că ele produc 16% din emisiile de dioxid de carbon. Apoi, fabricile de ciment trebuie să introducă 30% din dioxidul de carbon emis în cimentul pe care îl produc. Bill Gates mai vrea o revoluție in industria nucleară, pentru o nouă generație de reactoare.

Fondatorul Microsoft nu se oprește aici și intră în detalii în interviul amintit. Cultivarea plantelor care ar putea să înlocuiască „poluanta” carne de vită ar presupune activități poluante. De aceea, Gates a găsit o altă soluție – el susține o companie care cultivă colonii microscopice de ciuperci care sunt transformate apoi în iaurt și cârnați. „Uimitor”, ne îmbie Gates. ”E o ciupercă descoperită într-un gheizer din Parcul Național Yellowstone. Poate crește fără a utiliza sol și fertilizator și produce o proteină care poate fi folosită la mai multe alimente, fără a avea o amprentă de carbon”, spune Gates. Iaurtul de fungi de Yellowston este preferatul lui Gates. Miliardarul admite că la burgerii din fungi de Yellowstone mai este de lucrat.

Reportajul CBS News îl laudă pe Gates că este marele finanțator al unei tehnologii care să capteze dioxidul de carbon direct din atmosferă. Apoi, arată că Gates a investit cel mai mult pentru o revoluție în producerea energiei nucleare. El spune că viitorul va însemna energie venita în proporție de 80% din surse eolienne și solare, însă restul va fi energie nucleară. Și mai spune că energia obținută astfel ar trebui stocata pentru perioadele în care soarele nu strălucește și vântul nu bate.

În timp ce îmbie lumea să mănânce fungi de Yellowstone în loc de carne, Gates admite zâmbind că este ipocrit. ”Poate că am cea mai mare amprentă de carbon de pe planetă. Zbor foarte mult singur”, spune Bill Gates. Însă, zice el, cheltuiește mult pentru a procura combustibil pentru avion care să provina din plante. A dat 7 milioane de dolari pe astfel de combustibil. Apoi, Gates spune că a cumpărat mașini electrice, folosește panouri solare și cumpără credite pentru emisiile de carbon.

Ce înseamnă credite pentru emisiile de carbon? O mare operațiune de PR și atât, iar Bill Gates își face încă o dată imagine în acest fel. Creditele acestea sunt o schemă de compensare voluntară a poluării ce are deja o vechime de circa 20 de ani. Cine contribuie la această schemă? Câtă vreme este voluntară, ea este alimentată de actori, oameni din showbiz, politicieni. Unde se duc banii? Ei intră fie în conturile unor organizații nonprofit, fie lucrative, care îi investesc apoi în protecția mediului. Afacerea este înfloritoare. Aceste companii de offset au pe paginile lor web calculatoare care estimează cât dioxid de carbon se emană prin călătoria pentru evenimente precum nunți, aniversări, concerte. Sunt aberatii ecologiste, pentru ca chiar ONU a retras o reclama la asemenea credite de emisii, spunând ca schema este un esec, deoarece ea creează impresia că unii pot emana oricât de mult dioxid de carbon, bazându-se pe faptul că alții, mai săraci, vor curăța mizeria produsă. Sub 40% din banii strânși în această schemă voluntară de offset ajung să fie investiți în proiecte concrete de mediu. Restul intra in buzunarele largi ale asa-zisilor activisti de mediu.

Iar asta este cea mai puțin nocivă „indulgență de mediu”. Grosul revine schemelor de credite pentru emisii de carbon, scheme obligatorii sub Protocolul de la Kyoto, scheme care se aplică la nivelul economiilor statelor semnatare. Există burse ale emisiilor de carbon unde rulează sume uriașe, iar cel care a început financializarea ecologismului este Al Gore.

La fel ca și compensațiile pentru poluare de astăzi, papalitatea emitea atunci indulgențe pentru răscumpărarea păcatelor. În practică, indulgențele erau un mod cinic de a-l absolvi pe păcătosul bogat. Reacția impotriva indulgențelor și a averilor astfel acumulate de Biserică au dus la spargerea lumii catolice și la războaie religioase. La fel și cu religia seculară de astăzi, cea a schimbării climatice. Lacunele științei le permit preoților schimbării climei să propovăduiască o mulțime de remedii. Ce va duce la căderea acestei religii este ipocrizia ei și impactul ei asupra vieții oamenilor. Schimbarea climatică a devenit etica bogaților; predică despre salvarea planetei pentru a-și justifica poziția în societate și spun restului lumii ce nu ar trebui să facem, obligându-ne totodată să plătim mai mult”,

Acum, Bill Gates vrea să fie, și a fost deja numit de anumite publicații, „omul care salvează lumea”. Miliardarul vrea ca lumea să ajungă cât mai repede la zero emisii de carbon, pentru a evita o catastrofă, spune el. Puțin contează că pentru atingerea acestui scop se va reduce nivelul de trai al americanilor și al tuturor.

Gates, a participat la exercițiul ”Event 201”, organizat de Forumul Economic Mondial și Universitatea John Hopkins. A fost vorba despre simularea unei pandemii, cu doar câteva luni înainte ca OMS să declare pandemia de covid-19. Pandemia a oferit contextul în care Forumul Economic Mondial să anunțe așa-zisa Mare Resetare, care ar urma să aducă și o scădere a proprietății private, în dauna celei corporatiste. Interesant în acest context este că Bill Gates este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri agricole din Statele Unite.

Bill Gates este prezentat pretutindeni în presa de mainstream ca un soi de vizionar. Avocatul Robert F. Kennedy, nepotul fostului președinte John Fitzgerald Kennedy, l-a criticat pe Gates: ”Pentru a-și deghiza în bune intenții planurile sale distopice pentru omenire, Gates a monopolizat retorica sustenabilității, biodiversității și climatului”. Kennedy l-a mai acuzat pe Gates că încearcă să monopolizeze producția globală de alimente, printr-o strategie pe care a numit-o ”o formă întunecată de filantrocapitalism bazată pe biopiraterie și biopiraterie corporatistă”. După ce a publicat pe Instagram raportul care conține citatele de mai sus, Kennedy a fost interzis pe această rețea socială deținută de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/bill-gates-preotul-ipocrit-al-religiei-schimbarii/

Marcel Ciolacu a dezvăluit ce propunere i-ar face lui George Simion

 


Întrebat de Ion Cristoiu dacă PSD ar susține o inițiativă a AUR de suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că o astfel de procedură nu este oportună în acest moment.

„Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari și momentan domnul Simion nu are o tremie din Parlament, PSD are. Ca să ai un demers care să meargă până la capăt trebuie să ai majoritate, în acest moment PSD și formațiunea AUR nu au majoritate. (...)

Nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis. Și de pandemie, și de criza economică, și de contextul internațional și de faptul că a trecut o perioadă mult prea mică de la alegeri”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR1.

Social-democrații nu ar semna o astfel de inițiativă, a afirmat Marcel Ciolacu.

„Nu, categoric în acest moment, nu. i-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură. E mai oportună schimbarea Guvernului decât suspendarea președintelui”, a mai spus Ciolacu.

Referindu-se la Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că președintele „a depășit o linie roșie” și a făcut o „greșeală majoră implicându-se în campanie”.

sursa:https://www.antena3.ro/politica/marcel-ciolacu-propunere-george-simion-593743.html

''Nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt reproșurile care mi se aduc !''

 


Renate Weber a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre misiunea coaliției de guvernare de a o revoca din funcția de Avocat al Poporului.

''Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulțumirile, care sunt reproșurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înțeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăși, nu știu ce vor analiza și vor face un raport.

Sper să fiu invitată la acele întâlniri, pentru că ,de fapt legea noastră de organizare este foarte clară. Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituției și ale legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activității în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aș bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului și să discutăm activitatea acestei instituții. Dar care sunt acele situații în care eu aș fi încălcat Constiuția și legile? Sincer vă spun, nu le știu, nu mi-au fost comunicate. Probabil că la un moment dat le voi afla și eu. 

(...) Nu putem face o sesizare a Curții Constituționale. Cei care pot să sesizeze Curtea în legătură cu hotărâre a Parlamentului sunt ca în cazul legilor, 25 de senatori, 50 de deputați sau președinții celor două Camere. Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproșa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb și eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfășura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poți spui unui Avocat al Poporului care își respectă și își îndeplinește mandatul constituțional, că a încălcat în felul acesta Constituția. Adică este o contradicție logică, așa mi se pare'', a spus Renate Weber în exclusivitate la Antena 3.

De asemenea, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus marți seara că partidul va ataca la CCR o eventuală hotărâre de suspendare a Avocatului Poporului, dar a anunțat că va sesiza și instituțiile europene.

Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a anunțat marți președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Am demarat procedura privind la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare PNL. Solicitarea formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. BPR au refuzat să urmeze procedurile din legea Avocatului Poporului și procedurile regulamentare”, a declarat Ludovic Orban.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/renate-weber-revocare-avocatul-poporului-593742.html

Arafat, despre tragedia de la Constanța

 


Șeful DSU, Raed Arafat, spune că ISU Constanța și o echipă de la IGSU verifică ceea ce s-a întâmplat la Constanța, în timpul intervenției la incendiul în care o femeie a murit căzând de la balcon. El spune că vor fi audiate toate persoanele implicate și vor fi ascultate apelurile la 112, pentru a se determina ce informații au avut pompierii înainte de intervenție.

„Ce analizăm noi acum e o componentă a intervenției, cea cu autoscara. Constanța are 3 unități de pompieri, una la port, una numită Palas și una numită după un ofițer care a căzut la datorie și care era cel mai aproape de locul incendiului de la apartamentul de la etajul 6. În mod normal, când ai un incendiu la un etaj superior, automat trebuie să fie anunțată autoscara. Constanța are două autoscări noi, care nu sunt cele din anii 70. Autoscara care era la detașamentul apropiat apartamentului era defectă. Din cauza asta au plecat primele mașini de intervenții din zona apropiată și autoscara, care este la un alt detașament, la 8 kilometri distanță, în mod normal trebuia alertată imediat și plecată”, a spus Arafat.

„Această autoscară știm că a ajuns mai târziu. Am primit mai multe ore care ne arată când a ajuns. Prima dată ni s-a spus că a ajuns la 9:27, apoi a apărut o filmare care arăta că a ajuns la 9 40. Din cauza asta s-a solicitat o anchetă care va fi efectuată de ISU Constanța, dar și IGSU a trimis o echipă și acum sunt audiate toate persoanele implicate, ca să înțelegem ce s-a întâmplat.

Orice greșeală, orice neglijență, dacă se descoperă acolo, normal că se vor lua măsuri”, a adăugat el.

Șeful ISU Constanța a spus că au circulat prost informațiile și că primul echipaj a ajuns la locul incendiului fără să știe ce se întâmplă de fapt.

„Vom afla după ce se ascultă apelurile. Eu nu le-am ascultat, nu știu dacă apelantul i-a spus unde este incendiu, dacă a spus că în apartament nu mai e nimeni – pentru că circulă și informația că doamna ar fi ieșit, după care ar fi reintrat în apartament, nu știu dacă este adevărat - dacă apelantul a spus inițial că nu mai este nimeni în apartament și doar este incendiu, sau dacă i-a zis că este cineva blocat acolo. Urmează să vedem ce la concluzii ajung colegii noștri după ce ascultă apelurile”, a spus Arafat.

Arafat a adăugat că IGSU a trimis o echipă tocmai pentru a se asigura că ancheta va fi imparțială.

sursa:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/arafat-despre-tragedia-de-la-constanta-am-primit-mai-multe-ore-care-ne-arata-cand-a-ajuns-autoscara-1453191