4.15.2021

DE RÂSUL KURULUI ! UN MORT și SOȚIA ACESTUIA VACCINATĂ CU AMBELE DOZE au fost PROGRAMAȚI la IMUNIZARE

 


O persoană decedată și una vaccinată au fost invitate la un centru de vaccinare. O gălățeancă a povestit că a primit mai multe mesaje și telefoane de la centre de vaccinare din județul Galați prin care era invitată să se vaccineze. Ea i-a întrebat pe cei care au sunat-o despre ce vaccin este vorba și le-a explicat că este vaccinată cu ambele doze încă din luna februarie, scrie Mediafax.

„Am primit trei sms-uri din partea platformei RoVaccinare: Nu uitați de programarea din data de 2 aprilie la centrul de la spitalul municipal Tecuci. Eu în realitate am fost vaccinată pe 23 ianuarie și pe 13 februarie rapel la un centru din Galați. Deci ce treabă avea în martie și aprilie să mă cheme din nou ? M-au sunat să-mi spună că sunt programată la vaccin. Zic, despre ce vaccinare este vorba ? Păi, împotriva Covid. Doamnă, nu vă supărați, eu am făcut vaccinul”, a povestit Dorina Necula.

Reprezentanții centrelor de vaccinare au insistat și l-au invitat la imunizare și pe soțul femeii. Ea le-a spus că bărbatul este mort de peste 20 de ani.

„Probabil, este vorba despre soțul dumneavoastră, îmi spune. Păi soțul meu e mort de 20 de ani. A doua oară m-a sunat din nou să–mi spună același lucru: să meargă soțul la vaccin. Doamnă, nu sună deloc în regulă. I-am explicat din nou că soțul a murit în1998. După care a închis”, a mai spus Dorina Necula.

Autoritățile au făcut o anchetă după ce au aflat despre problema femeii și au aflat că numărul de telefon a fost introdus din greșeală în baza de date.

„Numărul de telefon a fost folosit în mod eronat. Un angajat al unei instituţii publice, unde femeia a muncit, în momentul în care a făcut programarea pentru colegii săi la centrul de programare a folosit din greșeală numărul respectiv. În acest moment situaţia a fost rezolvată, iar doamna a primit şi explicaţii din partea autorităţilor”, au declarat reprezentanții Prefecturii Galați.

Rusia reacționează : Ambasadorul american a fost chemat la ordine de Moscova

 


Riposta Rusiei la sancţiunile impuse de Statele Unite este "inevitabilă", a comunicat, joi după-amiază, Administraţia Vladimir Putin, care l-a convocat pentru o "discuţie dură" pe ambasadorul american la Moscova, John Sullivan.

"Sancţiunile nu reflectă interesele cetăţenilor naţiunilor care sunt principalele puteri nucleare şi care poartă responsabilitatea destinului întregii lumi", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, conform agenţiei RIA Novosti.

"Un astel de comportament agresiv va primi, fără dubiu, o ripostă determinată, reacţia la sancţiuni este inevitabilă. Washingtonul trebuie să conştientizeze că vor exista efecte ale degradării relaţiilor bilaterale. Statele Unite poartă întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă", a subliniat Maria Zaharova.

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, pentru o "discuţie dură".

Guvernul american a anunţat joi o serie de sancţiuni financiare împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, drept răspuns la o serie de atacuri cibernetice şi la ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2020, acţiuni atribuite Moscovei, relatează AFP şi dpa.

Preşedintele SUA a semnat un decret care va permite pedepsirea din nou a Rusiei, de manieră să producă "consecinţe strategice şi economice (...) dacă ea continuă sau favorizează o escaladare a acţiunilor sale de destabilizare internaţională", a avertizat Casa Albă într-un comunicat.

În cadrul acestui decret, Trezoreria americană le-a interzis instituţiilor financiare americane să cumpere direct datorie emisă de Rusia după data de 14 iunie.

De asemenea, sunt sancţionate şase societăţi tehnologice ruse acuzate de susţinerea activităţilor cibernetice ale serviciilor de informaţii de la Moscova.

Este vorba despre o ripostă la giganticul atac cibernetic din 2020 care a utilizat drept vector SolarWinds, un editor american de software căruia i-a fost piratat un produs pentru introducerea unei vulnerabilităţi la utilizatorii săi, printre care mai multe agenţii federale americane. Administraţia Biden acuză acum oficial Rusia că este responsabilă de acest atac, după cum a lăsat deja să se înţeleagă.

În plus, Departamentul Trezoreriei sancţionează 32 de entităţi şi persoane acuzate că au încercat, în numele guvernului rus, "să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA", potrivit Casei Albe.

De asemenea, în parteneriat cu Uniunea Europeană, Canada, Regatul Unit şi Australia, guvernul american impune sancţiuni împotriva a opt persoane şi entităţi "asociate ocupării şi represiunii de durată în Crimeea".

În ceea ce priveşte acuzaţiile privind prime oferite de Rusia talibanilor pentru a-i ataca pe soldaţii americani sau străini în Afganistan, Casa Albă rămâne pentru moment vagă, afirmând că această afacere este "gestionată prin canale diplomatice, militare şi de informaţii".

2.000 - 2.500 de credincioşi vor putea participa la slujbele din Săptămâna Mare de la Biserica Sf. Mormânt

 


Se aşteaptă ca slujbele din Săptămâna Mare, respectiv Sfânta Liturghie din noaptea Sfintelor Paşti (de la Biserica Sf. Mormânt – n.r.) să fie săvârşite cu accesul a 2.000-2.500 de credincioşi, cu respectarea unor norme de minimă distanţare şi prezentarea certificatului care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Procedurile privind organizarea slujbelor specifice acestei perioade, mai ales a Ritualului pogorârii Luminii Sfinte şi a Sfintei Liturghii din noaptea de Paşti, încă nu sunt stabilite, scrie Basilica.ro.

Există consultări în acest sens cu autorităţile civile, în special cu poliţia vechii cetăţi, a precizat Pr. Teofil, care a amintit că în Israel se înregistrează o relaxare a restricţiilor sanitare, pe fondul diminuării semnificative a numărului de bolnavi de COVID-19. Astfel, ceremoniile religioase se vor desfăşura într-un ritm normal.

Subiectul măsurilor administrative a fost abordat în cadrul întâlnirii pe care părintele Teofil Anăstăsoaie a avut-o cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului. Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte a fost primit marţi, 13 aprilie, la Reşedinţa Patriarhală.

Clericul a transmis Preafericirii Sale un mesaj de felicitare şi i-a oferit în dar o icoană cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului spiritual, Sfântul Mucenic Teofil din Sevastia Armeniei.

Totodată, au fost purtate discuţii şi pe tema pelerinajelor, care urmează a fi reluate, cu unele restricţii sanitare, din această vară.

”Oxigenul administrat în concentraţii foarte mari devine toxic după două zile”

 


Medicul Flavia Groşan susţine că producătorii îi dau dreptate, cu privire la faptul că oxigenul administrat în concentraţii foarte mari devine toxic după două zile. 

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, dr. Groșan precizează că şi preşedintele Societăţii Române de ATI, dr. Şerban Bubenek, îi dă dreptate.

„Producătorii avertizează că oxigenul este potenţial toxic după două zile la concentraţii care depăşesc 40%. Aceștia arată că administrarea de oxigen trebuie să se realizeze cu prudenţă, iar doza trebuie adaptată necesităţilor individuale ale pacientului.

Este necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale a oxigenului sau efectuarea pulsoximetriei şi monitorizarea semnelor clinice. Scopul este să se utilizeze întotdeauna cea mai redusă concentraţie eficace de oxigen în aerul inhalat pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă cea mai redusă doză necesară pentru menţinerea unei saturaţii > 90%. Concentraţiile mai mari trebuie administrate pe o perioadă cât mai scurtă posibil, fiind însoţite de monitorizarea atentă a valorilor gazului din sânge", se mai precizează în prospect.

Avertisment și de la președintele SRATI”, a scris dr. Flavia Groşan, pe pagina de Facebook.

A fost stopată vaccinarea cu serul Johnson&Johnson

 


Un grup de experţi s-a reunit la solicitarea Centrelor americane de combatere şi prevenire a bolilor (cea mai importantă agenţie americană de sănătate publică) după ce au fost descoperite şase cazuri de femei care au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge şi un nivel scăzut de trombocite după injectarea acestui vaccin. Una dintre acestea, în vârstă de 45 de ani, a decedat, informează Agerpres. 

Vaccinul Johnson & Johnson a fost deja administrat la 7.5 milioane de persoane în SUA.

Un al şaptelea caz, cel al unei femei în vârstă de 28 de ani, a fost menţionat în timpul întâlnirii.

Experţii ar fi putut decide să restricţioneze vaccinul la anumite categorii ale populaţiei. Majoritatea a considerat însă că trebuie să studieze mai multe date înaintea luării unei decizii.

"Nu vreau ca nimeni să sugereze că este ceva fundamental în neregulă cu acest vaccin", a declarat preşedinta comisiei, Beth Bell, precizând că doreşte să poată înţelege şi apăra decizia luată "pe baza unei cantităţi rezonabile de date".

Nu a fost stabilită data următoarei şedinţe a grupului de experţi, dar se aşteaptă ca aceasta să aibă loc într-un interval de şapte până la zece zile.

Conform prezentărilor din cadrul reuniunii grupului, primele şase cazuri identificate au fost toate la femei albe, fără antecedente de cheaguri de sânge, una dintre acestea urmând un tratament contraceptiv oral pe bază de estrogen / progesteron.

Deşi nu s-a demonstrat o legătură cu vaccinarea, oamenii de ştiinţă o consideră "cauza probabilă" a fenomenului.

A căzut CEL MAI TARE din parcare

 


Demiterea lui Vlad Voiculescu vine cu destulă întîrziere. Aroganța și incompetența personajului au întors pe dos situația din sănătate și, în cele din urmă, scena politică. Nu ne ajunge că „sinistrul”, sub masca reformării sistemului, a blocat mai multe spitale publice spre a da de lucru celor din privat. Dacă aceste blocări de spitale reprezintă reforma în sănătate, atunci, cu siguranță, Vlad Voiculescu ar trebui cercetat și penal.

Dincolo de blocarea unor spitale, Vlad Voiculescu s-a crezut cel mai tare din parcare și s-a afirmat ca un impostor obraznic desemnat să conducă un domeniu într-un moment de mare pericol pentru populație ! Felul în care ministrul Sănătății a gestionat lucurile va rămîne de antologia nepriceperii. Demiterea sa vine după o anume exasperare publică rostogolită pînă la Cotroceni. Mulți presupun că decizia lui Florin Vasilică Cîțu are în spatele ei aprobarea sau chiar ordinul președintelui Klaus Iohannis. Tot ce se poate ! Numai că eșecul lui Vlad Voiculescu ne mai arată și cît de articulată era guvernarea păstorită de președintele României. S-a văzut clar că nu a reușit să alcătuiască un „guvern al meu” coerent, cu un program în toată regula și cu un devotament pentru țară. 

Guvernul instalat după alegerile din 2020, după sacrificii și riscuri, n-a fost decît o adunătură de incompetenți. N-a fost vorba de o echipă și de un program. Fiecare s-a purtat după cum l-a tăiat capul și după ce și-a adus aminte din auzite pe ici și pe colo. Încropitul guvern Cîțu, realizat după alegeri, este o repetiție a improvizației de la alcătuirea guvernului Dacian Cioloș. Toți adunați de pe drumuri (toți amatori în domeniul în care au fost desemnați, toți obraznici și ineficienți ) s-au strîns într-o ceată care n-a semănat nici pe departe cu un guvern. S-a întîmplat să treacă prin parlament și atîta tot.

Și în guvernul Cîțu repsonsabilitățile ministeriale au fost acordate în baza procentelor rezultate la vot. Pe bază de sforării în partid, nu pe bază de competență. Nu tu plan serios de guvernare, nu tu abordare serioasă de pandemie, nu tu Plan Național de Redresare și Reziliență. Doar improvizații și urechisme. Guvernul Cîțu, odată trecut prin Parlament, a semănat cu o ceată de aventurieri aruncată în mijlocul unei societăți încercate cu o comandă stupidă !

– Descurcați-vă !

Cam acesta pare să fi fost comandamentul guvernului Cîțu. Iar Vlad Voiculescu, sigur de sine a improvizat cu dezinvoltură, aruncînd în haos și pericol domeniul sănătății din România.

Debarcarea lui Vlad Voiculescu este un cîștig. Scoate o măsea stricată. Scade tensiunea și s-ar putea să avem parte și de o reducere a improvizației de la Sănătate. Dar cu o simplă înlocuire a contabilului cu adeverință de studii de la Viena nu se repară nici guvernarea Cîțu și nici nu se diminuează criza din România. Dimpotrivă ! Prin eșecurile sale, Vlad Voiculescu a confirmat că adunătura guvernamentală n-avea nici o șansă să funcționeze democratic și eficient. Prea a fost pusă cu furca pentru a ne putea aștepta la altceva !

Lucrurile stau la fel și la Transporturi și la celelalte domenii, de la Finanțe la Externe! Mai mult, reacțiile colțoase ale celor din USR-PLUS ne obligă să rîdem cînd îl auzim pe Florin Vasilică Cîțu că el ”crede cu tărie în actuala Coaliție”. Coaliția n-a existat decît de ochii lumii. Eventual, Vasile Cîțu mai crede într-o guvernare care să întoarcă țara pe dos, nu în redresarea și modernizarea ei. Și dacă încropita Coaliție totuși nu crapă, Vasilică Cîțu se mai amăgește o vreme. Încropeala aceasta politică, în felul în care a fost făcută, nu mai poate ține mult.

„Imaturii” de la USR-PLUS se cred indispensabili și de neevitat și vor să pună piciorul în prag. Țara nu are, cred ei, nici o soluție fără dînșii. Fals! Are nenumărate, cea cu USR-Plus, fiind în momentul acesta doar o cale sigură spre o Catastrofă!

Florin Cîţu preia Sănătatea şi REVOCĂ Ordinul privind CARANTINAREA

 


Florin Cîţu a revocat ordinul prin care erau introduse noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, fusese publicat marți în Monitorul Oficial, deşi premierul nu-şi dăduse acordul pentru acest document.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a preluat mandatul de ministru interimar la Sănătate și primele ședințe le va avea cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii spitalelor COVID din țară.

După ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Florin Cîțu a preluat interimarul la Ministerul Sănătății, premierul a spus ce va face în prima zi, în acest mandat.

„Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine (joi – n.r.) o să avem două conferințe online, cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și, în același timp, să gestionăm această perioadă dificilă”, a spus Cîțu.

Premierul a anunțat că ședința de Guvern care trebuia să aibă loc miercuri va avea loc joi, pentru că sunt acte normative care nu suportă amânare, unele dintre ele chiar de la Ministerul Sănătății.

Premierul a precizat că a preluat mandatul interimar la Sănătate până când cei de la USR PLUS vor numi alt ministru.

„Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu i-am transmis domnului președinte și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru interimar al Sănătăți. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment am înaintat președintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte. Astfel, o să preiau interimatul la Ministerul Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții”, a mai spus Cîțu.

Cea mai puternică femeie din lume, are 35 de ani și practică culturismul de la 17 ani

 


Mersul la sală în mod frecvent și găsirea unui echilibru alimentar și fizic pentru a duce o viață sănătoasă este un ideal după care tânjesc cei mai mulți oameni. Concursurile de fitness sunt tot mai numeroase, iar categoriile se diversifică mereu: culturism, bodybuilding clasic, physique, fitness clasic, figure, bikini fitness.

Culturismul feminin e un sport care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, tot mai multe tinere alegând să-l practice. Culturistele sunt criticate adesea pentru că își pierd feminitatea și exagerează cu masa musculară.

Totuși, există și femei extrem de apreciate pentru felul în care au reușit să-și modeleze trupul. În această categorie se numără și Kristen Nun, o tânără de 35 de ani care practică culturismul de la 17 ani.



Kristen și-a lucrat corpul în sala de fitness. Obișnuiește să meargă la sală șase zile pe săptămână, iar fiecare antrenament durează câte două ore.

Aspectul fizic al lui Kristen i-a făcut pe oameni să o numească „cea mai puternică femeie din lume”.

S-a născut în Kansas, din SUA, în mai 1985. În adolescență a început să joace fotbal, iar ulterior și-a descoperit pasiunea pentru culturism. Acum e într-o relație cu Robert James Martin, model de fitness.

Mâncărurile pe care le include cel mai des în meniu sunt somon, broccoli și cartofi dulci. De regulă încearcă să aibă un regim alimentar echilibrat și sănătos.

”Oamenii vor și au nevoie de interacțiuni față-n față pentru a fi performanți la muncă”

 


Teama de a nu fi lăsat pe dinafară o să motiveze persoanele care au de ales între a munci de acasă și a reveni fizic la serviciu să se prezinte măcar câteva zile pe săptămână la locul de muncă.

Conform Businessweek, editorul Peter Coy scrie: „Imaginați-vă că restul echipei a revenit la birou post-Covid-19, iar dvs. încă sunteți acasă, evitând diminețile aglomerate și bucurându-vă de viața în pijamale. Este o singură problemă. Când intrați pe Zoom, vă vedeți colegii cum râd la glume pe care nu le-ați auzit, vorbind despre bârfa pe care ați pierdut-o și comparând detaliile proiectelor despre c are nu știați”.

„Persoana care stă acasă spune «Se întâlnesc după întâlnire. Trebuie să fiu acolo»”, remarcă și directorul executiv al celei mai mari firme arhitecturale din lume, Andy Cohen. „Informațiile pe care le auzim fizic au diverse straturi de nuanțe și contexte care pur și simplu nu pot fi prezente printr-un ecran de calculator. Oamenii vor și au nevoie de interacțiuni față-n față pentru a fi performanți la muncă”, a adăugat el.

Mugur Ciuvică a spus ce crede că se va întâmpla cu Vlad Voiculescu după ce a fost îndepărtat de la conducerea Ministerului Sănătăţii.

 


“Credeţi că Vlad Voiculescu va fi reabilitat, repus într-o funcţie înaltă sau sunt atât de supăraţi pe el pentru prostiile pe care le-a făcut, mai ales în sensul în care şi-a antagonizat toată presa, de o manieră absurdă, încât îl vor arunca la lada de gunoi a politicii?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră".

“Nu cred că se va întâmpla nimic important în politică. Nu ştiu dacă chiar la lada de gunoi, dar nici vreun mare şmecher aşa cum îşi doreşte el n-o să fie. Hai să vedem ce se va întâmpla la Hollywood, că el candidează la Oscar. Pe covorul roşu… poate o să vedem poze cu doamne, cu ţinute, cu rochii, cu din astea… Poate îl aşteaptă o carieră în zona de showbiz. Filmul e superpropagandistic, dar dacă e la Oscar, ce mai comentăm? Că nu ne pricepem la cinematografie. Dar dacă e apreciat, atunci e perfect”, a răspuns Mugur Ciuvică.

Biden, Merkel şi NATO îi cer lui Putin să reducă numărul trupelor

 


Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Angela Merkel au convenit miercuri într-un interviu telefonic să solicite Rusiei să reducă numărul trupelor sale desfăşurate la graniţa cu Ucraina, pe măsură ce situaţia de pe teren se tensionează, informează AFP şi Reuters.

Moscova a masat zeci de mii de soldaţi la graniţa cu fosta republică sovietică care aspiră să adere la NATO, în contextul în care, de la începutul anului, violenţele au fost reluate în conflictul din estul Ucrainei dintre forţele de la Kiev şi separatiştii pro-ruşi.

La Washington, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că preşedintele Joe Biden a vorbit marţi cu omologul rus Vladimir Putin pentru a sublinia consecinţele activităţilor Rusiei şi căruia i-a propus un summit într-o ţară terţă în viitorul apropiat.

Două nave de război americane urmează să sosească în Marea Neagră la sfârşitul acestei săptămâni. În cursul dimineţii de miercuri, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a acuzat Rusia de provocări în dosarul ucrainean, indicând totodată că acest dosar este urmărit 'cu îngrijorare'.

'Vom face totul pentru a ne asigura că lucrurile nu degenerează', a adăugat ea, salutând Kievul pentru reacţie sa măsurată până în prezent. Miniştrii apărării din statele membre NATO au abordat subiectul tensiunilor cu Rusia în dosarul ucrainean în cadrul unei întâlniri prin videoconferinţă cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, aflat în vizită la sediul Alianţei din Bruxelles.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a cerut Rusiei să îşi retragă trupele din apropierea graniţei cu Ucraina. 'Aliaţii (NATO) susţin pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei', a declarat Stoltenberg după discuţiile cu miniştrii de externe şi ai apărării din statele membre NATO. 'Facem apel la Rusia să dezescaladeze imediat, să stopeze tiparul provocărilor agresive şi să îşi respecte angajamentele internaţionale', a adăugat Stoltenberg.