6.21.2021

TORNADE URIAȘE filmate în Ilfov - Balotești, Buftea -, Botoșani, Tulcea, Babadag



Meteorologii au emis o avertizare meteo nowcasting de cod roșu pentru mai multe localități din județul Ilfov. Sunt așteptate ploi torențiale, vânt și grindină.
Tornadă uriașă filmată în Balotești și Buftea.  Locuitorii din zonă au primit și mesaj de avertizare prin RO Alert. Potrivit meteorologilor, în localitățile Periș, Balotești, Snagov, Ciolpani, Tunari și Corbeanca se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. 



Tornadă uriașă în Ilfov

G7, după 4 zile s-a ”FÂSÂIT” - Putin contraatacă după anunțarea de posibile noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei

 


Declaraţia lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, conform căreia SUA ar pregăti noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, 'nu este semnalul aşteptat după summitul de la Geneva', a declarat duminică ambasadorul Rusiei, Anatoli Antonov, la sosirea lui în SUA, informează TASS. 

'Acesta nu este semnalul aşteptat după summit. Cred că prin sancţiuni este imposibilă stabilizarea, restabilirea relaţiilor dintre ţări. În prezent obiectivul este de a restabili dialogul, de a restabili mecanismele de dialog distruse', a subliniat Antonov.

Ambasadorul rus a spus că intenţionează să lucreze la punerea în aplicare a 'acelor cuvinte cu caracter pozitiv care au fost spuse de preşedinţi' la summitul de la Geneva.

'Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie', a anunţat duminică Jake Sullivan la postul american CNN, la patru zile după summitul de la Geneva dintre preşedintele american şi omologul său rus Vladimir Putin.

În timpul summitului lor de miercuri, Joe Biden şi Vladimir Putin şi-au afişat dorinţa de a aplana tensiunile. Revenirea la posturile lor a ambasadorilor rus şi american a fost anunţată miercuri de Vladimir Putin după întâlnirea sa cu Joe Biden la Geneva, o decizie concretă a acestui summit care era foarte aşteptată. Ambasadorul rus la Washington, rechemat în martie pentru consultări, s-a întors duminică în Statele Unite, unde îşi va relua postul, scrie Agerpres.

Amintim faptul că preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de a cheltui mai mult pentru infrastructură, educaţie şi sănătate, notează Reuters.

Putin, în vârstă de 68 de ani, şi-a anunţat aliaţii cheie, miniştrii apărării şi cel de externe, că vor fi în fruntea campaniei partidului la guvernare Rusia Unită pentru alegerile parlamentare din septembrie. Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al lui Putin, şi aliaţii săi au interdicţie să se prezinte la alegeri după ce au fost declaraţi 'extremişti'.

Vorbind la congresul partidului său, Putin a lăudat Rusia Unită pentru 'capacitatea de reînnoire şi dezvoltare constantă'. Odată cu scăderea salariilor reale şi creşterea inflaţiei, ratingurile sale sunt la un nivel redus de mai mulţi ani, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Levada, un pollster independent.

Acesta arată că doar 27% dintre ruşi au susţinut partidul în martie, în scădere de la 31% în august. Putin i-a propus pe ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi pe şeful diplomaţiei Serghei Lavrov să conducă lista candidaţilor partidului la alegeri.

'Sunt sigur că Rusia Unită stabileşte cel mai înalt nivel în sine, pentru a-şi confirma poziţia de lider şi a obţine o victorie la alegeri', a spus el. Putin nu l-a numit pe Dmitri Medvedev, liderul partidului şi fost preşedinte şi prim-ministru, printre candidaţii de top. Sondajele de opinie au arătat că Medvedev are un rating de popularitate scăzut. Andrei Kolesnikov, expert la Centrul Carnegie din Moscova, a declarat că Lavrov şi Şoigu sunt cei mai populari miniştri.

O tornadă a făcut ravagii în Belgia... Un român decedat și alți patru răniți

 


Imagini de coşmar în Belgia, după ce o tornadă puternică a lovit oraşul Beauraing, din sudul ţării. Cel puţin 17 oameni au fost răniţi, iar zeci de locuinţe au fost puse la pământ de natura dezlănţuită.

Presa din Belgia a prezentat imagini în care apar clădiri cu acoperişuri smulse, geamuri sparte şi maşini avariate după furtuna de sâmbătă, 19 iunie. Au fost raportate pagube la 92 de clădiri, iar aproximativ 10 structuri au fost grav avariate şi nu mai sunt locuibile, transmite agenţia DPA, citată de Gândul.

Localitatea Beauraing este situată la sud de oraşul belgian Namur, în apropiere de frontiera cu Franţa.

De asemenea, trei oameni au murit și alți 20 au fost răniți în orașul Anvers după ce o clădire în construcție s-a prăbușit vineri după-amiază. Printre cei decedați se afla și un român, lucrător în construcții. Cauzele prăbușirii clădirii sunt verificate de autoritățile care au demarat o anchetă. Potrivit ultimului bilanț, au fost răniți patru cetățeni români, doi ucraineni, un portughez și încă un bărbat a cărui naționalitate nu a fost precizată. Doi muncitori sunt dați dispăruți.

Mormane de bani, lăsate la mormântul lui Arsenie Boca

 


Duminică, de Rusalii, peste 5.000 de oameni au venit să se închine la cel supranumit "Sfântul Ardealului".

Credincioşii au venit cu miile de Rusalii la mânăstire Prislop din Ţara Haţegului, iar unii dintre ei au lăsat în urmă mormane de bani la mormântul lui Arsenie Boca deoarece au ţinut cont de superstiţiile legate de acest lăcaş de cult.

Pârâul Silvaş, care trece pe sub stâncile unde se află grota sfântului Ioan de le Prislop şi formează un mic lac în vecinătatea bisericii medievale, străluceşte după ce în apele sale au ajuns banii aruncaţi de vizitatori. În crăpăturile chiliei călugărului şi ale bisericii, oamenii înfig monede, punându-şi dorinţe sau rugându-se, iar la rădăcina unui copac aflat lângă mormântul lui Arsenie Boca, duminică s-a strâns o poală de bancnote, care, pentru a nu fi luate de vânt au fost proptite cu bolovani, conform Adevărul.

Oamenii au fost darnici, însă nu au ţinut cont de mesajele menite să-i descurajeze pe turişti să arunce bani în locuri nepermise. Nu aruncaţi bani pe pârâu. Darurile se primesc la biserică” şi „Nu puneţi monede între crăpăturile bisericii şi ale chiliei”

De asemenea, cutiile milei şi pentru pomelnice ale bisericii s-au umplut şi ele cu bani, duminică, de Rusalii.

De Rusalii, la mânăstire Prislop, şirul de maşini parcate s-a întins pe trei kilometri. Oamenii au aşteptat ore-n şir deoarece au venit să se închine la mormântul lui Arsenie Boca.

Aproape un deceniu a trecut de când miturile despre minunile călugărului Arsenie Boca (1910 – 1989) au început să se răspândească în România. Din acest motiv, mormântul său de la mănăstirea Prislop a fost transformat în loc de pelerinaj.

Cu toate acestea, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au amânat decizia de canonizare a duhovnicului. Mai mult, în ultimul an pandemia de COVID 19 a diminuat pelerinajele organizate, mănăstirea din Ţara Haţegului a rămas una dintre cele mai aglomerate destinaţii turistice şi religioase din România.

Diana Şoşoacă, atac nimicitor la adresa lui Arafat : ”Mâinile lui sunt pline de sânge”

 


Diana Şoşoacă l-a criticat în termeni duri pe Raed Arafat, după ce şeful DSU a spus că salvatorii nu au putut interveni în cazul accidentului în care a murit pilotul Adrian Cernea din cauza zonei greu accesibile.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Diana Şoşoacă a spus că declaraţiile lui Raed Arafat „arată incompetenţa crasă pe care acest om o afişează”.

„Îi lipsește empatia, compasiunea, îi lipseşte sufletul. Toate guvernările l-au susţinut pe domnul Arafat şi avem numai morţi pe mâinile lui.

Mâinile lui sunt pline de sânge. Nici la acest moment nu e în stare să-şi dea demisia, ceea ce înseamnă că nu are pic de demnitate şi onoare.

E inacceptabil că o astfel de persoană, că om nu poţi fi, să nu ai pic de inflexiune a vocii când vorbeşti de vieţi pierdute. Raed Arafat are salariu inclusiv de la acest om care şi-a pierdut viaţa”, a declarat Diana Şoşoacă, în direct la România TV.

„O infatuare şi o îngâmfare care nu îi arată decât incompetenţa, egocentrismul şi autoidolatria de care dă dovadă.

Acest Guvern şi acest preşedinte nu dau dovadă decât că probabil sunt nişte servicii secrete externe care îl impun pe Raed Arafat în funcţia de şef DSU”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Senatoarea a reacţionat după ce dr. Raed Arafat, şeful DSU, a explicat că misiunea salvatorilor în cazul accidentului în care a murit pilotul Adrian Cernea a fost îngreunată din cauza zonei greu accesibile, iar „în astfel de situaţii nu poate nimeni să aibă pretenţia ca echipele să ajungă în 5 minute.

„Maşina a intrat în râu. Maşina s-a răsturnat, una a putut să iasă, alta nu, sau poate a încercat să iasă şi a luat-o apa.

Accesul e greu pe aceste drumuri. Nu putem să trimitem maşini de pompieri de mare gabarit. S-au trimis Atv-uri. Zona e greu accesibilă. Ştiu că echipa de la Bacău care a plecat când au plecat, colegii de la pompieri unii au mers pe jos distanţe mari, din două județe cine ajunge mai repede.

În astfel de situații nu poate nimeni sa aibă pretenţia ca echipele să ajungă în 5 minute, când îţi asumi în astfel de vreme iți asumi”, a spus Raed Arafat, despre intervenţia de la Slănic Moldova.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma morţii pilotului Adrian Cernea, după ce maşina acestuia a fost luată de viitură în timpul unui concurs de off-road în Bacău.

Ministrul de Interne a spus că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit competiţia, deşi zona se afla sub avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

Vă reamintim că, sâmbătă, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina lor de concurs a fost luată de ape.

Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.