12.20.2021

CRISTIAN TERHEȘ a condus protestele din Bruxelles și vine hotărât și la cele din București



Europarlamentarul român Cristian Terheș a fost în fruntea protestelor de duminică, 19 decembrie, de la Bruxelles și vine pe 21 decembrie să participe și la cele de la București

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a devenit sufletul protestelor de la Bruxelles, din capitala UE, acolo unde a atras și foarte mulți români să lupte împotriva vaccinării obligatorii și a certificatului verde.

Dar el nu s-a oprit la Bruxelles, ci vrea să repete succesul de acolo, unde participă de obicei o sută de mii de persoane, și la București.

”Ne vedem mâine, pe 21 decembrie, la protest în fata Parlamentului, de la ora 9am? Tocmai ce vin de la protestul din Bruxelles. Europa se ridica pentru libertate!”, scrie Terheș pe pagina sa de facebook.

El a postat mai multe filmări de la protestele de duminică, 19 decembrie, de la Bruxelles, arătând câte steaguri românești au fost în mulțime.
”A fost o zi minunată la "Marșul pentru libertate" de la Bruxelles, din data de 19 decembrie 2021. Au fost prezenți zeci de mii de oameni, iar al doilea grup etnic ca mărime din mulțime a fost - din nou - cel al românilor. S-au putut vedea steagurile României peste tot! Le mulțumesc tuturor românilor care au venit la acest protest și au dat dovada de solidaritate și dorință de libertate. Ați fost minunați!”, a scris Terheș pe contul său de socializare.

Vrea să repete la București succesul de la Bruxelles

Cristian Terheș duce o campanie de convingere a românilor să lupte pentru drepturile lor. După ce i-a convins să participe la marșul pentru libertate de la Bruxelles, uimind Europa cu numărul mare de români participanți, Terheș se alătură protestatarilor de la București și face campanie pentru participarea la acest eveniment.

”Cei care aveți rudenii în România, mai ales în sau aproape de București, invitați-i să vina la protestul din 21 decembrie, ora 9:00, din fata Parlamentului, unde vom protesta pentru libertate și împotriva impunerii certificatului verde și a vaccinării obligatorii”, le-a transmis el românilor din diaspora.
În plus, el a anunțat că pe 9 și 23 ianuarie 2022 va fi din nou prezent la protestele din Bruxelles.

”UE a fost gândit ca un spațiu al libertății și trebuie să ne luptam să rămână astfel!”, a adăugat el.

Momente dramatice la protestele de la Bruxelle

În timpul protestelor de duminică, Terheș a filmat și a arătat cum merge cavaleria (ofițeri de poliție călare) către locul unde era bătaia dintre poliție și cagulați (unii susținători ANTIFA).

”Marea majoritate a protestatarilor nu au avut de-a face cu cei care căutau scandal, destui fiind scoși din mulțime. Oamenii au scandat pentru libertate, pentru democrație, pentru drepturi. Am filmat la întoarcere să vedeți cum era păzită Comisia Europeană cu sârmă ghimpată”, a mai spus Terheș chiar în timpul protestelor de la Bruxelles.

El a arătat și că se pot vedea în mulțime foarte multe steaguri cu România și că sunt zeci de mii de protestatari, iar lungimea marșului s-a întins pe kilometri.

Într-un alt mesaj, el a amintit că la marșul din data de 5 decembrie românii au fost al doilea grup etnic după belgieni, așa că i-a invitat pe români să păstreze tradiția în acest sens, și i-a chemat pe români, dacă au steaguri cu Romania, să vină cu ele, ceea ce românii au și făcut.

”Jos certificatul verde! Jos vaccinarea obligatorie!”, a fost îndemnul lui Terheș de la Bruxelles pe care îl va aduce și la București.