6.05.2021

PUTIN vrea ca în Europa plăţile pentru gazul rusesc să se facă în euro, nu în dolari

 


După anunțul Ministerului rus de Finanțe despre trecerea la de-dolarizare, președintele rus Vladimir Putin a spus că euro ar putea fi considerată ca monedă de decontare în tranzacțiile legate de gazul rusesc.
Vladimir Putin a declarat vineri, 4 iunie, că este în favoarea ideii ca plăţile în țările europene pentru gazul rusesc să se facă în euro mai degrabă decât în dolari, ceea ce înseamnă o altă lovitură la adresa dolarului, Rusia având în plan să-și „de-dolarizeze” economia.
„Suntem pregătiți să luăm în considerare posibilitatea decontărilor în monedele naționale [...]. Euro este acceptabil pentru noi pentru plățile legate de gaz”, a declarat Putin în timpul unei discuții în video-conferință cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg.
Dolarul, adus la nivel de 0%
Pe 3 iunie, Ministerul rus al Finanțelor și Banca Centrală și-au anunțat decizia de a reduce investițiile Fondului Național de Asistență Socială (ETF) în active în dolari pe o perioadă de o lună.
Aproximativ 35% din investițiile FNB sunt stocate în dolari și acelaşi procent în euro, a declarat Ministrul rus de Finanțe, Anton Silouanov.
„Am decis să renunțăm complet la activele în dolari în favoarea euro și a aurului”, a spus Silouanov, care a explicat că dolarul va reprezenta 0%, euro 40%, yuanul 30%, aurul 20%, lira și yenul 5%, potrivit Sputnik France.

Robert Turcescu depozitează gunoiul pe treptele primăriei şi îi cheamă pe locuitorii sectorului 1 să-i urmeze exemplul

 


Fostul jurnalist şi actual membru PMP Robert Turcescu, revoltat de războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest, care a făcut ca în sectorul 1 să nu fie ridicat gunoiul de 10 zile, a decis să recurgă la un gest de protest inedit, astfel încât sâmbătă a luat sacii cu gunoi menajer şi a anunţat că merge la primăria sectorului 1 şi îl va lăsa pe treptele instituţiei.
Robert Turcescu a ajuns la capătul puterilor, după ce spune că a aşteptat şi a crezut în soluţiile propuse de Clotilde Armand pentru a rezolva problema gunoiului, astfel că, după 10 zile în care situaţia a rămas neschimbată, fostul jurnalist merge să depoziteze sacii pe treptele primăriei şi îi cheamă pe locuitorii sectorului 1 să-i urmeze exemplul.
„Daca va luptati cu mafia gunoaielor, n-aveti decat, foarte bine, dar in instanta. M-as bucura foarte mult sa castigati toate luptele, cu mafia gunoiului, cu mafia asfaltului, cu mafia parcangiilor, cu cine vreti, dar ridicati gunoiul, ca pute, sunt 25.26 de grade, deja iese zeama din gunoi!
Aici nu e vorba de un razboi politic. Pe mine nu m-a interesat pana deunazi doamna Clotilde Armand, am zis doar ca nu am vazut sa asfalteze vreo strada, sa taie vreun copac uscat, acum ne-a lasat si cu gunoiul e cap.
Iar voi, cei care va uitati la acest live, iesiti din ipocrizie. Voi, care luati sacii, ca am vazut vecini care asta fac, si ii bagati in masina si mergeti cu ei in alt sector, unde lucrati, si ii lasati acolo. Pai asta nu e o solutie. Si mergeti dupa aia sa stati in casa si sa spargeti seminte si sa-l injurati pe Turcescu pentru ca se ia de Clotilde Armand.
Robert Turcescu: „Realitatea e cruntă, nu mai putem sta pe margine”
Eu chiar am facut tot ce mi-a zis doamna primar. A zis sa sun la Politia Locala, am sunat. Am crezut ca vine sa imi ridice gunoiul, n-au venit. Am numar de inregistrare, am vorbit cu operatorul 106. A zis sa astept 24 de ore ca va schimba operatorul. Am asteptat, nu s-a intamplat nimic.
Ce facem, ni s-a spus de mai mult de 1 an sa ne spalam, sa purtam masca, ca e pandemie, nu? Si acum ce facem, ne ingropam in gunoi, ne umplem de sobolani. Bai, sobolanii nu sunt, asa, ceva imaginar, i-am vazut noi, locuitorii sectorului 1, sunt reali.
Nu e vorba de nicio actiune politica, e vorba doar de un cetatean revoltat al sectorului 1. A, ca ma cheama Turcescu si le multumesc colegilor din presa ca au acceptat sa arate acest protest al meu. Dar realitatea crunta este ca nu mai putem sta pe margine”, a spus Robert Turcescu, inainte sa plece cu cei doi imensi saci de gunoi spre primaria sectorului 1 si spre sediul Romprest.

Specia de păianjen care ia cu asalt Europa

 


Cei mai mulţi oameni au auzit de „văduva neagră”, specia veninoasă de păianjen care s-a remarcat mai ales prin comportamentul ucigaş al femelelor faţă de masculi, după reproducere. Dar pericolul poate veni şi de la Steatoda nobilis, „falsa văduvă” a cărei muşcătură vine deseori pe neaşteptate.

Oamenii de ştiinţă şi autorităţile sanitare au dezbătut pentru o lungă perioadă de timp care sunt riscurile muşcăturii acestui păianjen. Studiile sunt cu atât mai necesare cu cât numărul cazurilor s-a înmulţit în Marea Britanie, acolo unde experţii de la Universitatea Galway au analizat recent efectele resimţite de 16 oameni muşcaţi de Steatoda nobilis. Astfel, numărul total de cazuri incluse în literatura de specialitate locală ajunge la 24, potrivit Daily Mail.

Veninul, asemănător celui produs de văduva neagră, este resimţit de organism ca un şoc. Simptomele variază de la caz la caz, de la durere locală, umflături, senzaţie de greaţă sau tremur, până la tensiune arterială modificată, mobilitate afectată şi, destul de rar, infecţii bacteriene severe. O parte din cazurile depistate necesită spitalizare.

Falsa văduvă a devenit una din cele mai des întâlnite arahnide în zonele urbane din Marea Britanie. Totuşi, marea majoritate a subiecţilor studiului nu au fost muşcaţi pe stradă, ci în propria locuinţă, în timp ce dormeau (88%). Păianjenul se prinde deseori de hainele oamenilor, acţionând când aceştia se aşteaptă mai puţin.

Arahnidele respective nu sunt doar veninoase, ci şi „extrem de adaptabile şi competitive în sălbăticie”, explică Michel Dugon, autorul lucrării publicate în revista „Clinical Toxicology”. „Cu două decenii în urmă, această specie era aproape necunoscută în Irlanda, Marea Britanie sau în Europa continentală. Mai avem multe de învăţat despre genetică, origine, comportament şi dezvoltare. Totuşi, un lucru este cert – această specie nu o să dispară curând, aşa că trebuie să învăţăm cum să convieţuim”, adaugă el.

Originară din Madeira şi Insulele Canare, Steatoda nobilis a devenit una dintre cele mai invazive specii de păianjen din lume, fiind răspândită în Europa, Africa de Nord şi de Vest, California, Chile, Columbia şi Ecuador.

Motivul expansiunii sau densitatea neobişnuit de mare a populaţiei de insecte rămân un mister pentru cercetători. Totuşi, o explicaţie posibilă are legătură cu existenţa unei mutaţii genetice care ar fi determinat creşterea capacităţii de adaptare la noi medii de viaţă. Transportul dintr-o arie geografică în alta a fost facilitat de schimburile comerciale, păianjenul călătorind în lăzi şi containere cu produse exportate între continente.

Falsa văduvă a fost remarcată pentru prima dată în Anglia în anul 1879. De atunci, a devenit o prezenţă frecventă în zonele sudice ale Marii Britanii, deşi în ultimii ani şi-a extins arealul spre nordul arhipelagului. Se crede că păianjenul se dezvoltă cel mai bine pe litoral, în zone cu climat temperat, dar asta nu este o condiţie pentru supravieţuirea speciei.

Recomandările experţilor

„Ultimul nostru studiu confirmă fără urmă de îndoială că veninul falselor văduve poate provoca simptome severe”, a declarat John Dunbar, de la Universitatea Galway. „Această specie îşi măreşte aria de acoperire şi densitatea populaţiei, ceea ce va duce la o creştere a numărului de muşcături”, adaugă el, precizând că din luna martie, când a fost finalizat studiul, le-au fost aduse la cunoştinţă noi victime ale Steatoda nobilis.

Echipa de experţi încurajează oamenii să îi contacteze în cazul în care consideră că au fost muşcaţi de acest păianjen, trimiţând şi fotografii cu arahnida atunci când este posibil. De altfel, persoanele care au suspiciuni cum că ar fi putut fi muşcate de Steatoda nobilis ar trebui să se prezinte la medic pentru un consult, recomandă specialiştii.

Cercetătorii au realizat o bază de date ADN pentru a le fi de ajutor medicilor în analiza muşcăturilor, chiar şi atunci când acestea nu pot fi asociate, la prima vedere, cu o specie sau alta.

Ce se întâmplă cu PENSIILE

 


Pensiile vor creşte, în 2022, cel puţin cu rata inflaţiei, a declarat, sâmbătă, în timpul unei vizite efectuate la Botoşani, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Ea a precizat că anul viitor va fi aplicabilă actuala legislaţie în materie de pensii, urmând ca până la sfârşitul lui 2022 să fie adoptată o nouă lege a pensiilor.

"Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei", a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a vorbit şi de presiunea "în creştere" pe sistemul de pensii şi de inechităţile "crunte" din sistem.

"Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966 - 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere. Mai mult decât atât, întregul sistem este grevat de inechităţi crunte. Raportul între cea mai mică pensie şi cea mai mare este de 1 la 100. Există mii de pensionari care câştigă în instanţă împotriva statului român şi atunci avem obligaţia să creştem contributivitatea la sistemul de pensii aducând în calcul pensiilor cât mai multor oameni toţi indicatorii de contributivitate, să reducem inechităţile, să facem sustenabil şi predictibil acest sistem, nu la bunul plac al decidenţilor politici care, de obicei în ajun de campanii, mai majorează pensiile, şi în acelaşi timp să digitalizăm toate dosarele de pensii", a adăugat Raluca Turcan.

În ceea ce priveşte alocaţiile, a precizat ministrul Muncii, există un calendar asumat de majorare a lor. "De altfel, vă amintiţi că la începutul anului am fost printre primii care au anunţat că acest calendar se respectă şi am majorat alocaţiile de la 1 ianuarie", a spus Turcan.

Ministrul Muncii a participat, sâmbătă, la inaugurarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice şi a unei unităţi de îngrijire la domiciliu în oraşul Ştefăneşti din judeţul Botoşani. 

CFR repun în circulație Trenurile Soarelui. De la ce dată și pe ce rute

 


CFR Călători anunță că, începând cu data de 11 iunie, va lansa programul estival de transport „Trenurile Soarelui”. Până la data de 6 septembrie, turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să fie conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un nou program.

Acesta constă fie în prelungirea spre Mangalia, din 11-12 iunie, a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie în introducerea din 25-26 iunie de noi trenuri care au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

CFR face angajări. Ce meserii se caută

„Programul complet din 25/26 iunie este următorul: 38 trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia. 32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, 3 perechi din București Băneasa, 1 pereche din București Obor). Pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea”, anunță reprezentanții CFR citați de Mediafax.

Odată cu intrarea în vigoare a programului estival de transport, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație modificat.

„Primii oaspeţi la cafea”

 


O ursoaică şi trei pui au fost surprinşi de un salvamontist la cabana Bâlea Lac. 

Constantin Puiu nu a ratat momentul şi a filmat vizita celor patru urşi. Imaginile postate pe pagina de Facebook au devenit virale.

„Bună dimineaţa. Primii oaspeţi la cafea la Salvamont Bâlea”, este mesajul care a însoţit filmarea salvamontistului.

Postarea a fost preluată de către Disperceratul Naţional al Salvamont România, precum şi de Salvamont Sibiu care a transmis şi o atenţionare cu această ocazie:

„Lipsa vadului turistic în această perioadă a dus la apariţia tot mai des a unei ursoaice cu trei pui în zona căldării Bâlea. Recomandăm turiştilor să îşi facă simţită prezenţa când sunt pe traseele turistice, pentru a evita întâlnirea cu ursoaica”.

Reamintim că în urmă cu o săptămână în aceeaşi zonă a fost văzută probabil aceeaşi ursoaică cu cei trei pui. Salvamontiştii i-a atenţionat şi atunci pe turişti să-şi facă simţită prezenţa pe traseele turistice pentru a evita o posobilă întâlnire cu urşii.



„Este un atac biologic asupra cetăţenilor sectorului 1. Cum îi apăraţi, cu vorbe ?”

 

Cristian Tudor Popescu a avut un schimb de replici aprins cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe tema gunoiului.

Primarul Clotilde Armand i-a explicat lui Cristian Tudor Popescu faptul că litigiul în care se află Primăria Sectorului 1 cu operatorul de salubritate este unul foarte complicat, considerându-se şi personal nedreptăţită, pentru că, susţine primarul, în sectorul 4 facturile nu ar fi fost plătite de 8 luni şi, totuşi, gunoiul este strâns.

CTP i-a atras atenţia primarului Clotilde Armand că principala sa îndatorire este să asigure sănătatea şi confortul locuitorului sectorului, ea fiind aleasă, spre deosebire de prefectul Capitalei, care este numit în funcţie.

„Are loc un atac chimic și biologic asupra locuitorilor din Sectorul 1. Nu se iau măsuri? In caz de atac chimic si biologic nu se iau masuri imediate? Deci nu se va strange gunoiul nici maine, nici poimaine, de luni incolo mai vedem. Asta este ce am inteles eu din ce ati spus dumneavoastra.

Un operator privat poate sa fie un rechin, eu pot sa-i zic, pentru ca e privat si este o jungla, este salbatic. Dumneavoastra trebuie sa aparati cetatenii de acest operator, care iata, ataca biologic cetatenii. Cu vorbe ii aparati? Credeti ca incalzeste pe cineva?”, a răbufnit Cristian Tudor-Popescu la adresa lui Clotilde Armand.

Clotilde Armand: „Interesul meu este să se declare cât mai repede starea de alertă”

„Cred că n-am fost foarte clară. Acest contract e gestionat prin lege, e serviciul public. El nu are voie să întrerupă serviciul public. În sectorul 4 primarul nu a plătit 8 luni de zile și au strâns gunoiul. În cazul meu facturile sunt plătite la zi. Litigiul e unul foarte complicat. Eu deja am pregătit cum voi contracta acest alt operator. Aveam pregătit acest plan.

Eu îl sun zilnic pe prefect. El îmi spune că nu poate declara starea de alertă.  Interesul meu e să se declare cât mai repede starea de alertă, ca să pot acționa.”, a răspuns Clotilde Armand, la Digi24.

Rețeaua de trădători care a ajutat China să mușamalizeze Operațiunea COVID

 


Toți dobitocii superiori din presa de știri americană și-au schimbat complet opinia peste noapte.

Dezvăluirile uluitoare din ultimele zile scot la iveală un întreg păienjeniș de interese și complicități. 

Citiți mai jos traducerea editorialului lui Tucker Carlson din emisiunea de miercuri seara de la Fox News.

Cu 15 luni în urmă, un grup de oameni de știință chinezi, lucrând pe teren, la locul apariției epidemiei unui virus absolut nou, au ajuns la concluzia că noul coronavirus a scăpat probabil dintr-un laborator guvernamental de la Wuhan.

Au spus-o în cel mai clar mod posibil, și apoi au postat această concluzie și pe internet.

Din perspectiva noastră, a reprezentat o știre uimitoare și importantă, și, de asemenea, perfect plauzibilă. Ne așteptam la un val de interes din partea presei.

De unde venea coronavirusul? Părea că această întrebare merită să-și găsească un răspuns, din moment ce, din cauza virusului mureau oameni.

Dar nimeni nu a pus această întrebare. În schimb, s-a lăsat tăcerea, întreruptă din când în când de comentarii superioare despre antirasism și teorii conspiraționiste.

Situația a rămas neschimbată timp de mai bine de un an. Până acum câteva săptămâni. Apoi, brusc, din motive pe care nu le înțelegem, toți dobitocii superiori din presa de știri americană și-au schimbat complet opinia peste noapte.

Sigur că da, COVID-ul a scăpat dintr-un laborator de virusologie chinez. Haida de! Ce-ați crezut, că vine dintr-o piață de animale vii ? Zău așa !

Acesta devenise noul bun simț.

A urmat o avalanșă de dovezi. Wall Street Journal a confirmat că primele victime ale COVID par să fi fost cercetători care lucrau cu viruși de la lilieci la Institutul de Virusologie din Wuhan.

BuzzFeed a obținut mii de mailuri care demonstrau că Tony Fauci știa despre faptul că COVID-ul a fost fabricat în China în cadrul unor experimente periculoase pe care le-a finanțat.

Se dovedea că teoria virusului scăpat din laborator nu a fost o nebunie. Dimpotrivă, a fost cât se poate de reală.

Atunci, de ce ne-au mințit atâta vreme? Un nou element șocant din toate punctele de vedere, revista de lingăi Vanity Fair răspunde la această întrebare într-un mare fel. Ar trebui să citiți.

Pe scurt, mulți cercetători sunt dependenți de banii publici. Dacă opinia publică ar înțelege cât de imprudent s-au comportat – punând în pericol lumea întreagă în laboratoarele exilate în China – robinetul cu bani s-ar putea închide.

După cum spunea un fost oficial de la Consiliul de Securitate Națională, pe nume James Metzl, „dacă pandemia a început de la o scurgere din laborator, avea potențialul de a provoca virusologiei ceea ce accidentele de la Three Mile Island și Cernobîl au provocat științei nucleare”.

Nu ne permitem acest lucru. Trebuie ca banii să continue să curgă. Așa că au mințit. Și au atacat pe oricine spunea adevărul.

Inclusiv pe fostul director al CDC, Robert Redfield, care a primit amenințări cu moartea de la oameni de știință după ce a afirmat că virusul provenea dintr-un laborator.

Iată ce declara Redfield:

„Cred că sursa cea mai probabilă a acestui agent patogen de la Wuhan este că a scăpat dintr-un laborator. Alții nu cred asta. Bine. Știința va sfârși prin a dovedi acest lucru. Nu este ceva rar ca agenți patogeni respiratorii pe care se fac experimente într-un laborator să infecteze un lucrător din acel laborator.”

Acesta nu este un tip oarecare de pe Twitter. Este fostul director al CDC, deci ai fi crezut că lumea va înceta să mai pună întrebări de genul „De ce crezi asta?” sau „Unde sunt dovezile?”.

Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Am fost amenințat și ostracizat pentru că am propus o altă ipoteză”, a declarat Redfield pentru Vanity Fair. „Mă așteptam la așa ceva de la politicieni. Nu mă așteptam însă de la oameni de știință.”

Redfield a avut tupeul să contrazică dogma impusă de Establishmentul științific mondial.

Această dogmă a fost instituită pe 19 februarie 2020, când virusul pătrundea în țara noastră, speriindu-ne pe toți.

Atunci, cea mai importantă publicație științifică din lume, The Lancet, a publicat o scrisoare semnată de 27 de oameni de știință.

Scrisoarea declara categoric și definitiv că virusul nu provenea din laboratorul din Wuhan, și doar un bigot putea crede acest lucru.

Acestă scrisoare, după cum știm acum, a fost pusă la cale de Peter Daszak, un tip care a avut totul de câștigat pretinzând că COVIDUL provine dintr-o piață de animale vii.

Daszak a participat la experimente pentru creșterea agresivității virușilor la Institutul de Virusologie de la Wuhan. E-mail-urile dovedesc că Daszak i-a ales cu grijă pe ceilalți semnatari ai scrisorii din Lancet, pentru ca evidentul conflict de interese să rămână secret.

La un moment dat, el a scris unui alt om de știință, pe nume Raph Baric, care de asemenea lucra la cercetări privind creșterea agresivității virușilor în China, spunându-i să nu semneze scrisoarea.

Iată de ce: „O vom difuza într-un mod care nu o va lega de colaborarea noastră, pentru a maximiza o voce independentă”.

Totul a fost o escrocherie, și totuși a funcționat. Era vorba de The Lancet, toată lumea are încredere în The Lancet.

Tony Fauci însuși a citat scrisoarea lui Daszak ca o dovadă că virusul nu a fost provocat de cercetarea pe care el a finanțat-o:

Fauci: „Dacă privești la evoluția virusului la lilieci și la ce se întâmplă acum, lucrurile sunt foarte, foarte în favoarea ideii că nu a fost manipulat artificial sau deliberat. Felul în care mutațiile au evoluat în mod natural... Un număr de biologi evoluționiști foarte calificați au spus că evoluția progresivă de-a lungul timpului arată cu putere că a evoluat de la stadiul sălbatic, apoi a trecut la alte specii.”

Iată o poveste despre felul în care sistemul birocratic federal își dă singur dreptate. Nu contează cât de rău a dat-o-n bară, niciodată nu e vina lor. „Oh, nu am știut de armele de distrugere în masă din Irak…”

Și nu doar Fauci a citat-o. Autoproclamații „verificatori ai adevărului” au folosit scrisoarea din Lancet pentru a cenzura pe toată lumea care, pe rețelele sociale, a vorbit de posibilitatea unei scăpări din laborator.

Asta nu poate fi adevărat, The Lancet a spus că nu este adevărat. Douăzeci și șapte de oameni de știință spun că nu este adevărat.

În aceste condiții, doar câțiva cercetători au îndrăznit să mai vorbească.

Unul dintre ei s-a numit Gilles Demaneuf. El a format un grup numit „DRASTIC”, abreviere de la Descentralization Radical Autonomous Search Team”.

Jamie Metzl, fostul responsabil de la Consiliul de Securitate Națională, s-a alăturat rapid grupului. Aproape imediat, începând cu aprilie anul trecut, a fost clar pentru Metzl că teoria scăpării din laborator nu era o teorie a conspirației.

METZL: Cred că dacă ar trebui să pariez, pe baza a ceea ce am citit și a logicii, aș paria că este foarte probabil o scăpare dintr-un laborator.

Metzl nu specula. Spre deosebire de „oamenii de știință” oficiali, el și DRASTIC aveau dovezi pe care și-au dat silința să le adune.

Ei au descoperit că consensul științific oficial a fost falsificat la sursă.

De pildă, au descoperit că Shi Zengli – „doamna liliac de la Wuhan” – a colectat eșantioane ale unui coronavirus de liliac care erau practic identice cu COVID-19.

De unde a obținut ea aceste eșantioane? Le-a găsit într-o grotă din provincia Yunnan din China. Mai mulți mineri au fost uciși aici în 2012.

Ea a recunoscut că virusul era important deoarece se răspândea direct la om, fără a mai trece pe la o gazdă animal intermediară.

Chinezii păreau să caute cel mai periculos virus pe care îl puteau găsi. L-au găsit în această grotă.

După începutul pandemiei de coronavirus, Shi Zengli a încercat să ascundă că COVID-19 era practic identic cu virusul din mina unde a fost colectat. În fișierele sale, ea a redenumit virusul pentru a-i ascunde sursa.

Peter Daszak a publicat apoi un articol împreună cu Shi Zengli, categorisind toate tulpinile coronavirusului pe care le-au întâlnit în ultimii ani.

Revista a repertoriat câteva sute. Însă, într-un fel sau altul, au omis virusul mortal descoperit în mina din Yunnan. Bizar.

Erau importanți acești viruși? Guvernul chinez pare să creadă că da. La sfârșitul anului trecut, ziariștii de la BBC au încercat să viziteze mina pentru a obține răspunsuri.

La sosirea lor, au fost urmăriți de polițiști în civil. Au descoperit că drumul care ducea la mină era blocat de un camion în pană, așezat strategic. Deci, guvernul chinez a ascuns lucrurile.

Iată și cea mai rea și șocantă parte, dacă ești american: unii din interiorul guvernului Statelor Unite au fost complici la mușamalizare. Știau ce se întâmplă. Însă au îngropat adevărul.

Christopher Park, director la Oficiul de neproliferare din cadrul Departamentului de Stat, a cerut anchetatorilor agenției „să nu spună nimic care ar putea demonstra rolul guvernului SUA în experimentele de sporire a agresivității virușilor”.

De ce a făcut asta? Se pare că Christopher Park a fost implicat în decizia din 2017 de a ridica moratoriul federal privind experimentele de creștere a agresivității virușilor.

Vanity Fair a obținut o notă de la Thomas DiNanno, pe atunci secretar adjunct la Oficiul de la Departamentul de Stat.

În notă, DiNanno scria că membrii din două oficii ale Departamentului de Stat au avertizat șefii din biroul său „să nu continue o investigație privind originea COVID-19”, deoarece ar deschide o „Cutie a Pandorei”.

Acești americani au făcut eforturi pentru a acoperi adevărul despre originea COVID-19 într-o țară care a fost distrusă de COVID-19.

Nu poți împiedica epidemiile dacă nu știi de unde vin, și totuși birocrații federali ne-au împiedicat să aflăm de unde venea cea care ne lovea.

Unul dintre responsabilii care doreau să pună capăt anchetei era Chris Ford, subsecretar interimar pentru controlul armamentelor și securitatea internațională.

Un fost responsabil al administrației, având cunoștință directă despre anchetă, ne-a spus că Chris Ford a fost informat de ancheta privind scăparea virusului din laborator înainte de decembrie 2020, moment despre care Ford afirmă că a auzit vorbindu-se pentru prima oară de acest subiect

Ni s-a spus că Ford a dorit să închidă ancheta. A fost oprit de secretarul de stat Mike Pompeo.

Ford nu era un funcționar de carieră, era numit politic, însă a vorbit în numele a numeroși birocrați de carieră – dintre care mulți ne-au zis că dorea să închidă ancheta din animozitate politică.

Nu le plăcea de administrația pe care o serveau și nu doreau ca ea să aibă realizări. Ei au acuzat pe oricine punea întrebări că este un conspiraționist. Iar în cultura noastră conformistă, acest lucru este suficient să închizi gura oricui.

Cu alte cuvinte, au acționat exact ca tipii pe care îi vezi la TV. La fel ca realizatorii de la MSNBC. Nu au acționat ca niște funcționari federali care au jurat să protejeze viețile americanilor. Nu au protejat viețile americanilor.

La fel ca realizatorii de la MSNBC, au regresat până la un stadiu de incoerență infantilă. Iată o realizatoare de la MSNBC, Nicolle Wallace, comportându-se ca o fană care leșină extaziată peste basistul unei trupe rock:

FAUCI: Pe măsură ce aflăm tot mai multe lucruri, trebuie să continuăm să evoluăm și ceea ce am încercat să fac întotdeauna a fost să spun adevărul pe baza datelor pe care le aveam la dispoziție… Nu a fost vorba de o acțiune deliberată împotriva președintelui (Trump)… Dacă te uiți la e-mail-urile mele, nu am spus nimic denigrator despre președintele Trump.

WALLACE: Ei bine, adevărata probă pentru cineva este dacă iese cu fața curată atunci îi sunt scoase la lumină e-mail-urile, așa că dumneavoastră ați trecut cu bine acest test pe care foarte puțini dintre noi l-ar trece.

„Te iubesc, Tony Fauci”, continui să vorbești despre Trump. Acolo au rămas blocați mulți dintre ei.