7.26.2021

Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803 😂😂😂

 


Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803.

Raluca Turcan a editat ulterior postarea de pe pagina sa de Facebook, dar capturile erau deja făcute şi au împânzit internetul, urmând un val de ironii la adresa ministrului Muncii.

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

În mod evident, editarea postării a fost un nou motiv pentru care utilizatorii Facebook au criticat-o şi ironizat-o pe vicepreşedinta PNL, majoritatea considerând că nu şi-a asumat greşeala făcută şi, mai mult, a încercat s-o ascundă, chiar dacă era clar că deja fusese observată şi taxată de mai multe persoane.

Sectorul 3, fără apă caldă până vineri seara la ora 22

 


Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti transmite că lucrarea este vitală pentru procesul de modernizare a nodurilor termice.

Sectorul 3  rămâne fără apă caldă. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă demararea unor lucrări de înlocuire a unor vane (tip DN 1000) pe Magistrala 2 Sud, în Sectorul 3, motiv pentru care furnizarea agentului termic va fi sistată până vineri seară.

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, luni, că începând cu data de 27 iulie 2021, se vor desfăşura lucrări de înlocuire a unor vane (tip DN 1000) pe Magistrala 2 Sud, din Sectorul 3 al Capitalei. Din cauza lucrărilor efectuate în zona intersecţiei dintre bulevardele Nicolae Grigorescu şi  Theodor Pallady şi a lucrărilor efectuate în zona intersecţiei dintre bulevardul Theodor Pallady şi strada Trapezului, furnizarea agentului termic va fi sistată până vineri, 30.07.2021, ora 22:00”, anunţă compania.

Sursa citată a precizat că ”lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătăţirea furnizării agentului termic în cartierul Titan, în viitorul sezon de încălzire”.  În plus, Compania transmite că lucrarea este vitală pentru procesul de modernizare a nodurilor termice.

Operațiune de salvare impresionantă

 


Un cal a fost salvat dintr-o groapă adâncă de 5 metri, în urma unei complexe operațiuni de salvare care a necesitat intervenția unei echipe de pompieri.

Un cal, care a căzut într-o groapă adâncă de 5 metri, în comuna Călinești, din județul Argeș, a fost salvat după o intervenție ca-n filme a echipei de pompieri. Autoritățile au fost alertate la 112 în legătură cu situația animalului.

Pentru a putea ajunge la cal, unul dintre pompieri a fost nevoit să coboare în cupa unui buldoescavator. Animalul a fost legat cu furtunurile autospecialei, iar apoi a fost ridicat din groapă cu ajutorul utilajului.

Intervenția a fost un succes, iar la  momentul actual, calul se află în afara oricărui pericol.

Nicuşor Dan şi-a făcut praf imaginea în zece luni de mandat - ”ȘTERGE-ȚI MUCII și KARĂ-TE !”

 


Conform unui sondaj CURS, 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”, iar 9% consideră că este ”foarte proastă”, la mai puţin de un an de când acest a preluat mandatul de primar general al Capitalei.

În cadrul acestui sondaj CURS, cetățenii au fost întrebați despre viitorul Bucureștiului în mandatul lui Nicuşor Dan, iar 66% consideră că se merge într-o direcție greșită, în timp ce 25% consideră că se merge într-o direcție bună.

De asemenea, cetățenii sunt foarte nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat deratizarea și dezinsecția în Capitală. 45% consideră că s-a făcut ”prost”, iar 39% consideră că s-a făcut ”foarte prost”.

Totodată, cetățenii au fost întrebați care este cea mai mare problemă a Capitalei, iar 21% au spus că este traficul, 12% au spus că este poluarea și 11% consideră că este vorba despre colectarea deșeurilor, potrivit stiripesurse.ro. De altfel, inclusiv premierul Florin Cîţu a avut sâmbătă un mesaj pentru Nicuşor Dan şi i-a transmis că nimic nu l-a oprit să se înscrie în PNL, după ce a primit susţinerea liberalilor pentru Primăria Capitalei. Prim-ministrul a adăugat că în 2024 va vota un candidat liberal la PMB, iar la primăriile de sector vor fi candidaţi ai PNL.

De asemenea, oamenii au fost întrebaţi ce părăre au despre organizarea unui referendum pentru demiterea primarului sectorului 1, Clotilde Armand, iar răspunsurile au fost următoarele: 37% spun că ar fi o iniţiativă bună, 11% consideră o iniţiativă chiar foarte bună, iar 32% consideră că ar fi o idee proastă.

„Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării” - PUTEȚI EVITA dar NU VREȚI !

 


Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre campania de vaccinare şi despre posibilele restricții care ar putea fi impuse şi în România pentru cei nevaccinați.

Alexandru Rafila a precizat că nu avem foarte multe soluții sau soluții diferite față de cele utilizate în alte țări din Uniunea Europeană pentru a ne asigura că nu vom avea probleme la toamnă, legate de valul patru al pandemiei.

„În aceste condiții în mod evident trebuie foarte strict monitorizată circulația tulpinilor în România și eventualele focare trebuie rapid puse sub control. În perioada următoare, probabil, această creștere moderată, inițială va fi mai puțin comunitară și mai mult concentrată în focare pe de o parte. Pe de cealaltă parte campania de vaccinare este cea care oferă siguranță.

Cazurile grave, spitalizarea și decesele sunt evitate la persoanele care sunt vaccinate. Atunci în mod evident vaccinarea este răspunsul. Din păcate, noi avem o acoperire vaccinare redusă și chiar dacă am corobora acoperirea vaccinală cu persoane care s-au imunizat prin trecerea prin boală cu siguranță că nu depășim 50% față de alte țări care au răspuns imun generat de boală și de vaccinare mult mai mare.

Din cauza asta eu am anumite rezerve și cred că cel mai important lucru ar fi să încercăm să ne convingem concetățenii că mai avem câteva săptămâni la dispoziție încât acoperirea vaccinală să se apropie de cea din țările din Uniunea Europeană.

Noi suntem pe ultimul loc și, din nefericire, succesul campaniei de vaccinare a fost extrem de limitat şi în momentul de față putem chiar să discutăm de un eșec pentru că în fiecare zi se vaccinează undeva între 5 și 10 mii de persoane. Este foarte puțin”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Întrebat cum vede deciziile luate de alte state europene de a limita accesul  în locuri precum cinematografe teatre și restaurante dacă nu prezinți certificatul de vaccinare, Alexandru Rafila a spus: „Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării pentru că vaccinarea trebuie să fie voluntară, oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării. Mie mi se pare că a împărți lumea în vaccinaţi şi nevaccinați  nu este un lucru bun pentru că generează frustrări, inechități și discriminarea să știți că nu este încurajată.

Organizația Mondială a Sănătății tot timpul a menționat acest lucru pentru că nu trebuie să faci discriminare între cei vaccinaţi şi nevaccinați, trebuie însă să faci o campanie de informare țintită pentru fiecare categorie socială. Ori lucru ăsta nu pre s-a întâmplat. Adică nu poţi să compensezi incapacitatea guvernului de a face campanie de informare de bună calitate și de a convinge lumea să se vaccineze cu măsuri punitive”, a mai spus Alexandru Rafila.