7.15.2021

DIANA ȘOȘOACĂ divulgă CÂRDĂȘIA dintre POLITICIENI și CORPORAȚII

 


Senatoarea independentă NU se teme de lobby-ul corporatist și dă în vileag una dintre cele mai perverse și puternice legături care au făcut praf avuția națională.

În momentul de față se duce o adevărată luptă pentru blocarea mediatică a senatoarei independente Diana Șoșoacă, fără îndoială cea mai curajoasă și puternică voce din Parlamentul României.

Mass media care au curajul să o promoveze redau declarațiile ei fulminante, care pun pe jar grupurile de interese cele mai puternice.

Un exemplu este chiar o recentă emisiune de la Realitatea TV, în care senatoarea a atins un punct esențial, care dovedește cârdășia la nivel înalt : lipsa unei strategii a statului în relația – de cele mai multe ori lupta ! - cu marile companii multinaționale, care fac profituri uriașe, dar reușesc să evite plata taxelor și mai ales a impozitelor.

În schimb, statul jupoaie comercianții medii și mici - majoritatea români ! – făcându-le existența imposibilă.

”Toate organele de control se duc peste comerciantul român, iar dacă vor să scape, trebuie să le umple portbagajul celor care îi controlează”, a spus Diana Șoșoacă, punctând – ”Știu cazuri de oameni care nu și-au mai cumpărat nimic de ceva ani, pentru că „primesc” totul”.

Pe de altă parte, ce au făcut organele de control ale statului în cazul supermarketurilor?

Diana Șoșoacă izbucnește: ”M-am săturat să văd cum multinaționalele se îmbogățesc peste noapte, iar profitul este externalizat”.

”Nicio măsura din ultimii ani nu a fost luată în așa fel încât să producă beneficii pentru români”, spune Diana Șoșoacă, comentând că ”totul este gândit din punct de vedere al teoriei, dar practica ne omoară”.

Tot aici avem situația a zeci de mii de angajați ”plătiți cu salariul minim pe economie”, spune senatoarea care, ca avocat,  a reprezentat mulți angajați din supermarketuri – ”Multora nu li se respectă deloc drepturile, taxele și impozitele sunt mici pentru acești oameni, iar profitul se duce în buzunarele acționarilor”.

Iar una dintre pârghiile principale ale menținerii acestei situații este la vârful politicii: ”Avem politicieni corupți care își mai iau și comisioane de la diverse corporații”.

Rezultatul acestei cârdășii este vizibil prin ”toate aceste politici care au fost făcute în beneficiul străinilor și nu în sprijinul companiilor românești”.

Diana Șoșoacă redă situația României în cifre fără putință de tăgadă: ”Pâna în 1989 aveam zero lei datorii, iar la nivelul anului 2020 avem 52% din PIB datorii”.

”Cei din conducerea țării trăiesc în statistici și cifre - noi suntem niște simple cifre pentru ei, ceea ce este dezumanizant”, spune Diana Șoșoacă, iar ”oamenii au muncit, au contribuit și mor de foame cu pensiile actuale”.

Senatoarea independentă spune fără ocolișuri: ”Suntem folosiți ca cei din Africa! Suntem o țară plină de resurse exploatate de străini ! Dacă am exploata noi resursele, oamenii nu ar mai muri de foame„.

”Nu sunt comunistă, ci un patriot, iar lumea mă etichetează pro-rusă și pro-comunistă”, declară revoltată Diana Șoșoacă, subliniind un adevăr pentru care este blamată: ”Odată ce externalizezi, s-a ales praful, iar noi suntem pe același palier cu țările africane, cu bogății imense, dar unde majoritatea oamenilor moare de foame!”.

În acest sens, Diana Șoșoacă lansează un mesaj forță: ”Companiile strategice ar trebui să rămână în administrarea statului”.

”Constituția spune că proprietatea publică nu se poate vinde, deci toate aceste contracte de proprietate sunt nule”, spune senatoarea, dar obstacolul este secretizarea înțelegerilor. ”Oricând se poate cere desecretizarea acestor contracte”, replică senatoarea, arătând că l-a interpelat pe Cîțu, dar ”n-a știut ce să-mi răspundă”.

Senatoarea a spus asemenea adevăruri tăioase în parlament – de exemplu, înainte de vacanța parlamentară a vorbit de aspectele pensiilor infime.  ”Cei din PNL și USR PLUS mi-au strigat că sunt mincinoasă, fiindcă nu există pensii de 800 de lei” - să se ducă să vadă că sunt oameni și cu pensii de 150 de lei, spune senatoarea.

”Eu nu am acces să propun măsuri, pentru că sunt Șoșoacă și fug toți (politicienii) de mine”, spune senatoarea, iar în acest caz metoda ei este cea a legăturii directe, cu oamenii, în stradă sau la locul unor mari nenorociri.

Diana Șoșoacă este un avocat care a ”apărat pro bono oameni care aveau astfel de probleme”.

”Am fost și am filmat la Fabrica de Porțelan din Dorohoi, care era singura fabrică ce avea contracte cu Japonia. O parte s-a vândut unor arabi, iar cealaltă este dezastru”, spune senatoarea care a început un periplu prin țară, în locuri unde cârdășia politicienilor cu corporații străine – ”privatizarea” - a lăsat… pustiul falimentului și jalea șomajului.

Menționăm în acest sens că Diana Șoșoacă și echipa sa – ”Echipa Dreptății” – merg în această perioadă în Gorj, Vâlcea, Galați, Brăila și alte județe unde sunt probleme și au avut loc mari nenorociri contra bunurilor naționale.

Ungaria şi Polonia pe lista neagră a UE, din cauza legilor anti-LGBT

 


Comisia Europeană a anunţat joi că a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, în legătură cu legea ungară care interzice promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii, şi contra Poloniei, pentru zonele fără ideologie LGBT decretate de anumite comunităţi locale.

Executivul UE, care denunţă caracterul discriminatoriu al respectivelor măsuri faţă de persoanele LGBT+, a explicat că a trimis celor două state câte o scrisoare oficială de punere în întârziere. Este vorba despre prima etapă a unei proceduri ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), iar apoi la sancţiuni financiare.

Budapesta şi Varşovia au la dispoziţie două luni pentru a răspunde. „Egalitatea şi respectarea demnităţii şi a drepturilor omului sunt valori fundamentale ale UE, consacrate de Articolul 2 din Tratatul Uniunii Europene. Comisia va utiliza toate instrumentele aflate la dispoziţia sa pentru a apăra aceste valori„, subliniază executivul UE într-un comunicat citat de Deutsche Welle.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept o ‘ruşine’ această lege, intrată în vigoare săptămâna trecută, însă guvernul ungar a respins criticile şi cererile executivului european.

În Polonia, o sută de comunităţi locale au adoptat din 2019 o rezoluţie ‘anti-ideologia LGBT’ sau o ‘cartă a drepturilor familiilor’. Comunităţile respective reprezintă o treime din teritoriul Poloniei şi sunt situate în principal în estul şi sud-estul ţării, zone cu puternică tradiţie catolică.

Aceste decizii au condus deja Comisia Europeană în iulie 2020 să priveze de subvenţii în cadrul unui program de înfrăţire unele dintre aceste municipalităţi.

În primul său discurs în Parlamentul European cu privire la starea Uniunii, susţinut în septembrie 2020, Ursula von der Leyen a criticat aceste ‘zone fără umanitate’ care ‘nu îşi au locul’ în UE.

Un ELICOPTER aparținând armatei americane a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din BUCUREȘTI

 


Astăzi, un  elicopter al armatei americane  a aterizat de urgenţă în zona Aviatorilor, fiind doborâţi şi doi stâlpi de iluminat, unul dintre ei căzând pe un autoturism.
Traficul este restricţionat complet astăzi între Piaţa Charles de Gaulle şi Statuia Aviatorilor şi parţial pe Calea Dorobanţilor, iar spre Arcul de Triumf se circulă pe un singur sens, după ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviaţiei a aterizat în sensul giratoriu.
Locul incidentului a fost încercuit de forţele de ordine. La faţa locului se află reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Jandarmeriei, echipaje SMURD, cadre ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi o autospecială a Poliţiei - Laborator Criminalistic.
În urma aterizării forţate a elicopterului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere. Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat că urmăreşte îndeaproape incidentul în care a fost implicat elicopterul american aterizat de urgenţă.
"Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile", este mesajul transmis de misiunea diplomatică, transmite Mediafax.
Ambasada SUA, reacție după aterizarea forțată a elicopterului militar
Ambasada Statelor Unite ale Americii a avut o primă reacție după ce elicopterul militar a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Reprezentanții Ambasadei au transmis că urmăresc îndeaproape evoluția acestui caz.
„Ambasada SUA este conștientă de incident și urmărim îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru a rezolva situația și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, au transmis cei de la Ambasada SUA.
Un elicopter care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență astăzi în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulți stâlpi din zonă au fost afectați.
Elicopterul care aparținea armatei americane zbura la circa 300 de metri altitudine, era un zbor de antrenament într-un grup de șase elicoptere, care se antrenau pentru ceremonia care va avea loc în 21 iulie, în Piața Arcului de Triumf, cu ocazia încheierii misiunii armatei române în teatrele de operații din Afganistan.

LIVIU DRAGNEA va fi eliberat ASTĂZI, după cum a decis Tribunalul Giurgiu. DECIZIA este DEFINITIVĂ

 


Tribunalul Giurgiu a admis astăzi, cererea de liberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, admisă astăzi de Tribunalul Giurgiu. 

Urmează ca în cursul zilei de astăzi Liviu Dragnea să fie eliberat de la Penitenciarul Rahova.

Sondaj INSCOP : PSD sare cu patru procente peste PNL, AUR în scădere, dar peste USR-PLUS

 


Remus Ştefureac, directorul INSCOP Research, a publicat pe pagina sa de socializare rezultatele unui sondaj care arată cum s-a modificat intenţia de vot în ultimii doi ani

”În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decat cele obținute în alegeri. Situația este însă diferită, partidele, aflate la putere având o intentie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicațiile sunt mai multe de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activitatii guvernamentale”, scrie sociologul Remus Ștefureasc, directorul Inscop Research, într-o postare pe Facebook.

Sondajul realizat de INSCOP, care urmărește evoluția votului în perioada mai 2019 – iunie 2021, arată următorul clasament valabil în luna iunie 2021: PSD 30, 2%, PNL 26, 6%, AUR 14, 2 la sută iar USR PLUS 13,2 %.

La momentul actual, USR-PLUS are o intenţie de vot de 13,2 % (iunie 2021), cu un procent mai puţin decât AUR, care are 14,2% intenţie de vot. USR-PLUS a reuşit să mai recupereze din diferenţa din mai 2021, când AUR era cotat cu 15,4% intenţie de vot, iar USR-PLUS doar 11,3%. USR-PLUS s-a mai aflat la un nivel atât de scăzut tocmai în martie 2020, când avea 10,2% intenţie de vot. Şi AUR este în scădere de la începutul anului, în februarie 2021 având 16,7% intenţie de vot.

Prin comparaţie, USR-PLUS a stat cel mai bine în septembrie 2019, cu o intenţie de vot de 24%.

Datele din iunie 2021 sunt extrase din sondajul de opinie ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Partea a II-a, realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro) în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States – și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project (www.truestoryproject.ro), potrivit G4Media.

Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95 %, la un grad de încredere de 95%.

Rusia ameninţă că nu va mai tolera „provocări” în apele Crimeei

 


Rusia nu va mai tolera „provocări” în apele Crimeei, cum a fost incidentul în care a fost implicat luna trecută distrugătorul britanic HMS Defender, a declarat miercuri secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al preşedinţiei ruse, Mihail Popov.

„Acest tip de acţiuni va fi respins cu metode de o duritate maximă, indiferent cărui stat îi aparţine transgresorul”’, a spus Popov într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta.

Oficialul rus este de părere că incidentul în care a fost implicat, pe 23 iunie, distrugătorul britanic HMS Defender a fost o „provocare premeditată”. Nava a pătruns circa trei kilometri în interiorul apelor ruseşti. Rusia consideră că apele din apropierea Crimeei anexate îi aparţin, în timp ce Londra a dat asigurări că nava sa efectua o traversare paşnică dinspre portul ucrainean Odessa către Georgia. Aceasta, în condițiile în care Marea Britanie, ca și Uniunea Europeană și SUA, nu recunosc anexarea Crimeei de către Rusia, considerând-o ilegală.

„Le sugerăm adversarilor noştri să mediteze foarte adânc dacă merită să desfăşoare astfel de provocări, ţinând cont de capacităţile Forţelor Armate ale Rusiei”, a spus oficialul rus, potrivit Agerpres.

Popov a estimat că, luând în considerare declaraţiile oficialilor britanici, care au insistat asupra „liberei navigaţii”, nu este exclus să continue „acţiunile provocatoare ale navelor britanice”.

„Din nefericire, forţele navale ale ţărilor NATO au fost alese drept instrument de presiune şi provocare contra Rusiei folosind o interpretare arbitrară a dreptului maritim internaţional şi a tradiţiilor navigaţiei”, a mai spus Mihail Popov.

Reamintim că, pe 23 iunie, autoritățile ruse au anunțat că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră.

Ministerul britanic al Apărării a negat, însă, incidentul, spunând că nava „executa o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, iar rușii probabil „desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră”.

Un corespondent BBC aflat la bordul distrugătorului HMS Defender a spus că vasul de război a fost survolat de mai mult de 20 de avioane rusești și încadrat în mers de două nave rusești de coastă, care s-au apropiat mult, încercând să-l oblige să-și schimbe direcția.

Emmanuel Macron, HUIDUIT de Ziua Franței

 


După pauza de anul trecut provocată de pandemia de COVID-19, Franța a reluat astăzi tradiţia paradei militare de Ziua Naţională, însă prudenţa continuă să fie prezentă într-un moment în care ţara încearcă să evite un al patrulea val epidemic cu foarte contagioasa variantă Delta a coronavirusului. 

În 2020, în plină explozie a pandemiei, defilarea de 14 Iulie a fost anulată pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, fiind înlocuită cu o ceremonie în format redus în Place de la Concorde. Anul acesta, pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysées vor reveni militari, drapele şi blindate, dar accesul spectatorilor va fi limitat, cei prezenţi fiind obligaţi să prezinte un paşaport sanitar şi să poarte mască.

Asistenţa va fi redusă la 10.000 de persoane, faţă de 25.000 în vremuri normale. La parada de anul acesta vor participa 5.000 de militari, dintre care 4.300 infanterişti, dar şi 73 de avioane, 24 de elicoptere, 221 de vehicule şi 200 de cai ai Gărzii republicane. Preşedintele Emmanuel Macron va asista alături de şeful de Stat-Major al armatelor, generalul François Lecointre, căruia îi va lua locul peste o săptămână actualul şef de Stat-Major al armatei terestre, Thierry Burkhard, potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron, huiduit

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a participat la parada militară şi le-a adus omagii poliţiştilor şi militarilor decedaţi în misiuni, spre marea nemulțumire a francezilor, care l-au huiduit și fluierat.

Prezent la parada organizată pe Bulevardul Champs-Élysées, în centrul Parisului, Emmanuel Macron a coborât de la tribună pentru a-i saluta pe tinerii adunaţi în Piaţa Concorde.

"Vă mulţumesc pentru acest 14 Iulie, felicitări tuturor şi mulţumesc pentru participare", a spus preşedintele Franţei.

România va trebui să reducă cu 12,7% emisiile de gaze cu efect de seră

 


Comisia Europeană a propus miercuri un pachet ambiţios de măsuri pentru atingerea obiectivelor climatice ale UE, împreună cu o distribuire a ţintelor naţionale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră asupra cărora cele 27 de state membre vor avea dezbateri aprinse, relatează Agerpres, citând Reuters.

Printre măsurile propuse de executivul comunitar în vederea atingerii obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% faţă de anul 1990 şi obţinerea neutralităţii climatice în anul 2050 se regăsesc creşterea costurilor pentru emisiile de CO2 generate de încălzire, transporturi şi industrie (inclusiv prin reformarea sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii - ETS), taxarea combustibililor destinaţi transporturilor aeriene şi navale, interzicerea din anul 2035 a comercializării autoturismelor noi diesel şi pe benzină, utilizarea sporită a surselor regenerabile de energie (cu obiectivul ca 40 % din energia UE să fie produsă din surse regenerabile până în 2030) concomitent cu reducerea consumului de energie, alinierea politicilor fiscale la obiectivele Pactului verde european, realizarea de campanii de împădurire, etc.

Reducere cu 40% a emisiilor

Actualele norme europene au la bază vechiul obiectiv de reducere a emisiilor poluante cu 40%. Prin urmare, planul prezentat miercuri de Comisia Europeană cuprinde creşteri ale obiectivelor naţionale pentru toate statele membre. Fiecare dintre ele va trebui să-şi reducă emisiile de CO2 în sectoarele precizate - inclusiv transporturile şi încălzirea locuinţelor - cu o măsură calculată pe baza PIB-ului pe locuitor, ceea ce înseamnă că statele mai bogate vor avea procentual ţinte mai mari comparativ cu acelea mai sărace. Totuşi, obiectivele de reducere a emisiilor pentru acestea din urmă au fost sporite cu procente apropiate celor dintâi.

Astfel, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Luxemburg vor trebui să-şi reducă emisiile cu 50% până în anul 2030 faţă de anul 2005, ţintele lor actuale fiind cuprinse între 38% şi 40%. În acest timp, ţinta de reducere a acestor emisii va creşte în cazul României de la 2% la 12,7%, cea a Ungariei de la 7% la 18,7%, a Poloniei de la 7% la 17,7%, a Republicii Cehe de la 14% la 26%, iar a Bulgariei va creşte la 10% faţă de actuala ţintă de 0% care în cazul acestei ţări înseamnă doar să nu-şi crească emisiile.

Tranziție spre o economie prietenoasă climei

Comisia Europeană a avertizat că planul prezentat miercuri va implica o tranziţie profundă, cu mari schimbări structurale în foarte puţin timp şi va conduce la transformarea economiei şi a societăţii UE în vederea atingerii obiectivelor ambiţioase în materie de climă. Acest plan va fi negociat cu statele membre şi cu Parlamentul European.

Copilul geniu care la 11 ani vrea să obţină nemurirea pentru oameni

 

Laurent Simons are doar 11 ani, dar are deja o diplomă în inginerie electronică şi a absolvit Universitatea de Fizică, aspirând să obţină doctorate şi alte diplome în Chimie şi Medicină.

Care este obiectivul copilului geniu? Nu îl interesează atât de mult titlurile, cât cunoştinţele pe care le acumulează, pentru a reuşi ca oamenii să devină nemuritori, a asigurat el într-un interviu acordat EFE, scrie Agerpres. 

Tocmai a absolvit 'summa cum laude' într-un singur an Fizica la Universitatea din Anvers, unde va continua studiile pentru a obţine un master şi doctoratul, dar colaborând şi cu universităţi din Israel şi SUA.

"Nu contează titlurile, ci cunoştinţele căpătate la aceste materii. A fost o experienţă interesantă. Am început cursurile în aprilie anul trecut în timp ce eram implicat în diferite proiecte. Însă materiile au devenit tot mai interesante şi voiam să ştiu mai multe despre fizica cuantică", a spus el.

Se concentrează mai ales pe fizică

În prezent se concentrează mai ales pe fizică, despre care vorbeşte cu aceeaşi pasiune ca un adult având în spate decenii de carieră. "Cursurile îţi oferă o idee generală despre fizică, iar eu vreau să învăţ detaliile iar pentru aceasta îmi trebuie un master", a explicat Laurent Simons.

"Este foarte interesant şi vreau să folosesc cunoştinţele pentru a-mi atinge obiectivul: să obţin nemurirea. Vreau să fiu capabil să pot înlocui toate organele corpului cu organe create artificial. Disciplinele sunt ca un puzzle uriaş, cu multe piese, dar dacă parcurg materiile, le voi putea interconecta şi genera noi idei", a spus băiatul.

Cum va obține nemurirea

Laurent Simons nu ştie cum va obţine nemurirea, dar crede că acest lucru poate fi realizat.

Una din piesele acestui puzzle este fizica, despre care el a învăţat suficient pentru a obţine o diplomă cu o medie de 9. Anterior a absolvit ingineria electronică la vârsta de 10 ani, însă un dezacord dintre părinţii lui şi Universitatea din Eindhoven l-au obligat să părăsească facultatea când era "pe sfârşite". Însă acest lucru nu i-a schimbat planurile de a-şi continua studiile ştiinţifice. Nici măcar pandemia nu a avut un efect negativ supra carierei sale academice.

"Nu s-au schimbat multe pentru mine pentru că eu deja învăţam acasă", a explicat el. "A fost chiar mai bine pentru că am urmărit online cursurile şi am continuat să merg la laboratorul universităţii", a mărturisit Laurent.

Ce îi place să facă în timpul liber

La întrebarea ce îi place să facă atunci când nu studiază, răspunsul său a fost clar: "Nu pierd prea mult timp cu studiile", a spus el senin, fiind conştient de dotările sale de geniu care i-au permis să urmeze o facultate de trei ani într-un singur an.

"Dacă ceilalţi copii nu au şcoală sau teme, organizam împreună jocuri video, mai ales în lunile de pandemie când nu puteam să ne vedem. Sau ne uitam împreună la filme, fiecare de la el de acasă. Ne sunăm prin apel video şi facem toţi click pe acelaşi film. Înainte de pandemie îmi plăcea să alerg la carting", mărturiseşte el.

Asemeni altor copii de aceeaşi vârstă cu el, are propriul smartphone, reţele de socializare şi un computer. Neagă faptul că părinţii îl ţin sub control pentru că, spune el, este "un băiat responsabil".

Așteaptă vacanța

Acum aşteaptă ca "maman" şi "papa" să se vaccineze pentru a putea pleca în vacanţă, cum făceau şi înainte de pandemie, la Marbella (Spania), unde părinţii săi au o casă în care au stat ani de-a rândul chiar şi atunci când el era mic.

A învăţat şi câteva limbi străine pentru a-şi putea urma visul. Bunicii lui suferă de probleme cardiace, de aceea vrea să capete cât mai multe cunoştinţe ştiinţifice care să-i permită să creeze în laborator "organe artificiale". Cu ajutorul lor el vrea să obţină nemurirea pentru bunicii lui dar şi ai altor copii, "pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui", asigură el.