10.13.2020

Alexandru Rafila preia steagul PSD

 


Este cel mai agreat de public dintre cei care au apărut permanent în mass media în perioada pandemiei, opiniile sale politice sunt cunoscute, dar asta nu îl împiedică să fie un profesionist obiectiv

O adevărată nucleară explodează pe scena politică, cunoscutul medic Alexandru Rafila va deschide lista PSD la alegerile parlamentare, la Camera Deputaților.

Informația este confirmată de mai multe surse mass media din PSD, dar nu este nici infirmată și nici confirmată de prof.dr. Rafila.


Dr. Alexandru Rafila are uriașe responsabilități la ora actuală – este reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este şeful catedrei de Microbiologie a UMF ”Carol Davila”, e şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” dar și președintele Societății Române de Microbiologie.


De precizat că dr. Alexandru Rafila a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, în  perioada mai 2012 - ianuarie 2013, în guvernul Victor Ponta.


Cu toate acestea, în primăvară, el a refuzat propunerea fostului său șef de Executiv, Ponta, de a candida din partea Pro România la Primăria Capitalei.


Precizăm că în mediile medicale este cunoscută preferința lui pentru PSD – fapt care nu îl împiedică să fie cea mai agreată figură dintre cei care au tot apărut în mass media în perioada pandemiei. Obiectiv și fără tabu-uri, dr. Rafila este ”cel mai uman dintre ei”, cum îl caracteriza Victor Ciutacu, un critic al multor autorități anti-pandemie.


Este un succes pentru PSD ? Se pare că da… deși valul de antipatie față de autoritățile anti-pandemie care vine din zona anti-PNL s-ar putea să nu agreeze prezența reputatului medic, asimilat oarecum OMS.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201013/32009370/dr-Alexandru-Rafila-candidat-psd-parlamentare.htm

DOCUMENT BOMBĂ DESCOPERIT, care se referă la ALEGERILE LOCALE din BUCUREȘTI din 27 septembrie 2020

 


Problemele semnalate în ultimele săptămâni, cu alegerile desfăşurate la Bucureşti au efecte.


Biroul Electoral Central a emis Hotărârea privind completarea  centralizării pe ţară a rezultatelor alegerilor pentru primari şi consiliile locale, document în care scrie, la articolele 3 şi 4, cităm: "Prezentul proces verbal nu cuprinde rezultatele alegerilor pentru consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti din data de 27 septembrie 2020", respectiv "Prezentul proces verbal nu cuprinde rezultatele alegerilor pentru primarii sectoarelor municipiului Bucureşti din data de 27 septembrie 2020".


În plus, reprezentanţii PSD şi PMP au refuzat semnarea Procesului verbal centralizator privind alegerea primarilor, pe motiv că la Sectorul 1 pare a fi fraudă şi BEC nu poate închide ochii şi să valideze alegerile locale în condiţiile în care planează mari suspiciuni cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu voturile pentru alegerea primarului de la Sectorul 1. 











sursa:https://www.dcnews.ro/controversa-cu-alegerile-de-la-sectorul-1-continua--document-bomba_777358.html

Merkel se IMPLICĂ în alegerile din Moldova

 

Partidul Angelei Merkel a anunțat pe cine susține la alegerile prezidențiale din Republica Moldova


Președintele CDU, partidul cancelarului german Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, anunță susținere totală pentru Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.


Într-un video postat pe Twitter, șefa CDU exprimă clar și fără echivoc sprijinul pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale.


„Dragi prieteni din Republica Moldova, vă aflați în fața unei alegeri decisive pentru țara dumneavoastră. Acest scrutin poate hotărî viitorul țării dumneavoastră pentru mult timp. Va contribui la decizia dacă Republica Moldova își găsește locul în familia democrațiilor europene. Maia Sandu reprezintă acest viitor. Cu credibilitate și consecvență. Cu încrederea pe care a câștigat-o în rândul oamenilor din Moldova, precum și în rândul partenerilor țării dumneavoastră din UE și de la noi… Maia Sandu este alegerea potrivită pentru această misiune grea. Ea întruchipează cinstea, anduranța și puterea de a se impune. Ea reprezintă o politică ce servește țării și oamenilor. CDU Germania sprijină candidatura Maiei Sandu. Ca președintă a țării dumneavoastră va putea conta pe sprijinul nostru. Îi dorim Maiei Sandu succes. Pentru un viitor bun al țării dumneavoastră. Pentru viitorul nostru comun în Europa”, menționează Annegret Kramp-Karrenbauer în mesaj, potrivit Deschide.md. 


sursa:https://www.dcnews.ro/markel-se-implica-in-alegerile-din-moldova-a-anuntat-sustinere-totala_777340.html


Clotilde Armand le transmite parlamentarilor USR PLUS nemulțumiți : ”Își pot face bagajele și au revoir din bula noastră...”

 


Clotilde Armand, le transmite parlamentarilor USR nemulțumiți că nu sunt pe poziții eligibile că „într-o mare măsură” au dreptate:

„E greu de acceptat că unii colegi care s-au luptat în Parlament în ultimii 4 ani cu hidra pesedistă nu sunt printre primii pe liste”.

„E multă forfotă în bula noastră pentru că unii colegi din USR se regăsesc pe locuri greu eligibile la Camera Deputaților sau la Senat. (…) În primul rând, am citit comentariile, criticile, acuzațiile scrise de voi și vreau să vă spun că într-o mare măsură aveți dreptate. Da, este greu de acceptat faptul că unii colegi care s-au luptat în Parlament în ultimii 4 ani cu hidra pesedistă (cum nu s-a luptat nimeni în ultimii 30 de ani) nu sunt printre primii pe listele pentru Parlament. Apoi, este dificil de înțeles scoaterea de pe listă a unui coleg în pragul alegerilor interne. Toate acestea lăsate în suspensie și neexplicate lasă o pată mare și urâtă asupra noastră”, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

El precizează, însă, că în USR PLUS „e cam greu cu combinațiile și cu ascunzișurile pentru că până și certurile noastre interne sunt publice”.

„Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir din acest proiect politic. Știu, suntem un deliciu pentru analiștii politici și site-urile ’’pe surse’’ care despică firul în patru. Dacă politica este făcută în scop personal nu văd deosebirea noastră față de PSD sau alte partide pline cu dinozarui politici. Cred că fiecare candidat care se regăsește acum pe lista USR PLUS trebuie să aibă în minte că nu merge acolo pentru el, merge pentru ceilalți, pentru oameni. Sunt sigură că acolo unde am greșit vom repara. Da! Orice greșeală se plătește. Iar noi vom plăti în fața electoratului”, mai arată Armand.

Parlamentari precum Mihai Goțiu, Emanuel Ungureanu și Florina Presadă nu sunt poziționați pe locuri eligibile pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/clotilde-armand-e-multa-forfota-in-bula-noastra/

Guvernul încearcă să blocheze majorarea pensiilor

 


Guvernul a atacat la CCR ordonanța de urgență cu privire la rectificarea bugetului, care a fost modificată de Parlament, în sensul includerii majorării punctului de pensie cu 40%, nu cu 14%, cum a stabilit Executivul.

„Guvernul a depus astăzi la Curtea Constituțională sesizarea în vederea exercitării controlului prealabil de constituționalitate privind Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 și sesizarea privind Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. În esență, Executivul reiterează argumentele potrivit cărora Parlamentul a ignorat exigențele de previzibilitate ale legii și perspectivele evoluției situației bugetului consolidat și a economiei generale, cu consecința afectării principiului securității juridice. În plus, abrogarea unor articole din ordonanța de rectificare prin care Guvernul a majorat punctul de pensie de la 1 septembrie a.c. nu duce automat la aplicarea legii inițiale atâta vreme cât nu au fost emise dispoziții tranzitorii”, transmite Guvernul.

Potrivit sursei citate, Guvernul arată că parlamentarii nu au identificat sursele clare de finanțare a majorărilor propuse, necesare pentru a acoperi cheltuielile urmărite și care să reflecte principiul echilibrului bugetar, potrivit dispozițiilor constituționale.

„Odată cu intrarea în vigoare a OUG 135/2020, noua valoare a punctului de pensie respectiv de 1.442 de lei s-a aplicat de la data de 1 septembrie 2020, la valoarea maximă pe care o permite bugetul de stat. Aplicarea majorării punctului de pensie la 1.775 de lei așa cum a modificat legiuitorul și majorarea salariilor profesorilor ar presupune „un necesar de finanțare din fonduri publice de 11,2 miliarde de lei în anul 2020, respectiv 1,06% din PIB și 34,3 miliarde de lei în anul 2021 (reprezentând 3,05 % din PIB). Or, execuția bugetului general consolidat în primele luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 miliarde de lei, respectiv 4,17% din PIB. În condițiile actualei crize sanitare extrem de grave în care presiunea asupra bugetului de stat este uriașă din cauza creșterilor masive ale cheltuielilor nepermanente, iar riscul de a avea un deficit bugetar uriaș în 2021 este unul ridicat, Parlamentul ar trebui să contribuie la corecția deficitului bugetar. În schimb, Legislativul a ales să acționeze în sens contrar acestui obiectiv, nerespectând astfel angajamentele europene pe care România are obligația a le îndeplini”, mai arată Guvernul.

Executivul subliniază faptul că rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 a fost construită pe baza analizelor și studiilor de impact, reprezentând un echilibru între toate domeniile care au necesitat finanțare astfel încât impactul economic al crizei sanitare să fie redus la cel mai mic nivel posibil.

„Distorsionarea construcției bugetare, prin introducerea de cheltuieli fără bază reală în nivelul veniturilor, are ca finalitate degradarea economică, cu impact negativ în nivelul de trai al tuturor cetățenilor, inclusiv a prezumtivilor beneficiari ai acestor cheltuieli. Totodată, gestionarea contextului economic actual necesită o raportare realistă la situația economică internațională provocată de pandemie și maximă precauție în menținerea echilibrelor bugetare în beneficiul tuturor cetățenilor”, se arată în finalul comunicatului.

sursa:https://www.cotidianul.ro/guvernul-incearca-sa-blocheze-majorarea-pensiilor/

Estimările FMI pentru economia mondială

 


Economia mondială va înregistra o scădere de 4,4% anul acesta, în contextul efectelor restricţiilor aplicate în pandemie, estimează Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform agenţiei Associated Press.


Potrivit estimărilor FMI, scăderea economică de 4,4% la nivel global este cea mai gravă de după Marea Depresiune din anii 1930.
În timpul crizei financiare din 2008, scăderea economică la nivel mondial a fost de 0,1%.

Totuşi, comparativ cu estimările din iunie, Fondul Monetar Internaţional a îmbunătăţit perspectivele economiei mondiale cu 0,8%.

„Chiar dacă economia mondială tinde să îşi revină, creşterea va fi lungă, inegală şi incertă. Relansarea economică nu este sigură cât timp pandemia continuă să se răspândească”, afirmă Gita Gopinath, economistul-şef al Fondului Monetar Internaţional.
Pentru anul 2021, FMI preconizează o creştere economică de 5,2% la nivel mondial, cu 0,2% mai puţin decât estimarea din iunie.

În cazul Statelor Unite, scăderea economică ar urma să fie de 4,3% anul acesta, urmată de o creştere de 3,1% în 2021, conform FMI.

China, a doua economie din lume, va avea o creştere de 1,9% anul acesta (faţă de 6,1% în 2019), iar în 2021 activităţile economice chineze ar urma să genereze o creştere de 8,2%.

Potrivit estimărilor FMI, zona euro ar urma să înregistreze o scădere economică de 8,3% anul acesta, urmată de o creştere de 5,2% în 2021.

Scăderea economică a Indiei ar urma să fie de 10,3% anul acesta.


sursa:https://www.cotidianul.ro/estimarile-fmi-pentru-economia-mondiala-2/

ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT NU SE MAI ÎNVAȚĂ CARTE și nici EDUCAȚIE, SE FAC doar SCENARII DE COVID - MEC: Scenariu roşu pentru 654 de şcoli

 


În peste 650 de unități de învățământ se predau cursuri online, anunță Ministerul Educației. Dintre acestea, 246 sunt în scenariul roșu din cauza cazurilor de COVID-19, iar restul ca urmare a ratei de incidență ori a infrastructurii școlare.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București):

11.769 de unități de învățământ în scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

5.233 de unități de învățământ în scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

654 de unități de învățământ în scenariul 3: implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Potrivit sursei citate, dintre cele 654 de unități aflate în scenariul roșu, 246 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/mec-scenariu-rosu-pentru-654-de-scoli/

NUMĂRUL BOLNAVILOR DECEDAȚI DIN ALTE CAUZE sau ALTE BOLI, NETRATAȚI la timp sau ABANDONAȚI de către MEDICI, DEPĂȘEȘTE NUMĂRUL CELOR DECEDAȚI din CAUZA COVIDULUI

 


În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de FB.

Liderul ALDE mai scrie:

„Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19.

Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!

Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID! Această solicitare este valabilă și astăzi, pentru că în continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament timp de zile sau săptămâni!

Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!“

sursa:https://www.cotidianul.ro/o-informatie-care-ar-trebui-sa-ne-alarmeze/

Halal primar liberal: ”Să-mi sugă p… babele de la biserică în frunte cu popa...”

 


Primarul liberal al comunei prahovene Brebu, Adrian Ungureanu, a fost înregistrat în timp ce folosește un limbaj vulgar la adresa localnicilor.

Primarul ar fi fost înregistrat în campania electorală, în timp ce se dă în stambă, iar înregistrările au fost date acum publicității de presă.

„De ce să nu stăm şi noi patru ani să băgăm p…, să ne plimbăm, să ne recreem ? Mai e ceva de făcut ? Nu mai e nimica de făcut”, zice primarul, la un moment dat, despre următorul mandat.

”Să-mi sugă p… babele de la biserică, în frunte cu popa cu tot (…). Acolo e o mahala şi nişte idioate”, e o altă afirmație a lui Adrian Ungureanu.

Nu-l iartă nici pe directorul școlii:  „Ascultaţi-mă ce vă zic. Atâta timp cât ăsta e director la şcoală, şcoala nu va primi nimic, numai m… Poate să urle şi să mă zbiere şi să mă pupe-n c..”.

Edilul e acuzat că se poartă ca un dictator cu angajații.

AUDIO AICI.

sursa:https://www.cotidianul.ro/halal-primar-liberal-sa-mi-suga-p-babele-de-la-biserica/

Cotațiile grâului la nivel mondial, la cele mai ridicate niveluri din ultimii 5 ani

 


Preţurile grâului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii peste cinci ani ca reacţie la deficitul de precipitaţii, la temerile privind insecuritatea alimentară generate de pandemie şi măsurile de carantină impuse la nivel mondial, notează Wall Street Journal, preluat de Mediafax.


Seceta şi căldura extremă din mari ţări producătoare ca Rusia şi SUA sunt factori principali din spatele creşterii.

Prețurile la principalii producători din regiunea Mării Negre, inclusiv Rusia, Ucraina și Kazahstan, au atins 246,25 dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2019. Prețurile futures la grâu tranzacționate la Paris s-au închis joi la 199 de euro pe tonă, echivalent cu 234 dolari pe tonă, o creștere de 9,5% din august.

Vremea uscată din acest an a afectat zonele de creștere a grâului din întreaga lume, inclusiv SUA, Ucraina și Rusia. Cele trei luni din iunie până în august au constituit cea mai fierbinte vară înregistrată vreodată pentru întreaga emisferă nordică, depășind 2019 și 2016, care anterior erau legate pentru acel record, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice a SUA.

sursa:https://economie.hotnews.ro/stiri-agricultura-24347990-cotatiile-graului-nivel-mondial-cele-mai-ridicate-niveluri-din-ultimii-5-ani.htm

S-A RUPT TĂCEREA - "S-au înființat o mulțime de centre fără cea mai mică experiență. Persoane NEINFECTATE, trimise în izolare"

 


Lorand Savu, medic în microbiologie moleculară, a vorbit despre pandemia de COVID-19. 

Lorand Savu susține că multe teste au fost realizate prost, în cabinete fără prea multă pregătire, iar oameni neinfectați au fost trimiși în izolare. 

„Nu numai numărul de teste este important, ci și felul în care se realizează ele. La noi este o chestiune extrem de delicată, pentru că în câteva luni de zile s-au înființat o mulțime de centre care nu aveau nici cea mai mică experiență în biologie moleculară și e posibil ca rezultatele unora să fie destul de îndoielnice. 

E o posibilitate (n.r. ca persoane neinfectate) să fi fost trimise în izolare. E mai delicat cu aceste testări pentru că multe persoane sunt cumva în faza finală a acestei infecții și acolo, testarea trebuie făcută cu atenție. Dacă dă un semnal pozitiv, e bine să fie o retestare peste câteva zile, ca să se vadă dacă s-a făcut corect acea testare, ori infecția este în fază terminală și dispare", a declarat Lorand Savu pentru b1.ro. 

"Un fenomen care se va accentua"
 În plus, expertul în microbiologie subliniază faptul că mutațiile vor fi o altă problemă din cauza căreia nu vor putea fi depistate infecțiile cu COVID-19, nici măcar în cel mai bine dotate centre specializate. 

„Este o oglindă (n.r. rata mare de pozitivare) la ceea ce se întâmplă în România și probabil, în toată lumea. În momentul de față, undeva la 10% din populația globului este infectată. Cu cât se fac mai multe teste, cu atât ne dăm seama mai mult de acest lucru. 

Lucrurile se complică și mai mult, pentru că există persoane infectate cu toate simptomele și nu se poate detecta infecția, din cauza mutației, un fenomen care se va accentua. Nu vom detecta din cauza limitelor testelor PSI", a completat el. 

Care e idealul numărului de teste
 „Depinde și de puterea fiecărei națiuni. Noi, dacă reușim să facem 20.000-30.000 de teste, probabil că o să avem 3.000-4.000 de persoane pozitive, în momentul de față. Dacă facem 100.000, vor fi mult mai multe. Cu cât se fac mai multe teste într-o perioadă de timp scurtă, cu a atât este mai bine. Ideal este 100.000, dacă există logistica necesară", a încheiat el. 


Mii de cadre medicale din Gorj, în grevă japoneză

 


Liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, Ionel Ianc, a postat pe pagina proprie de socializare un mesaj dur, referitor la situația dramatică a salariaților din sănătate. Întrucît nu li se respectă drepturile, 2600 de salariați din spitalele județului Gorj, SGASPC, Direcția de Sănătate Publică ori cabinetele școlare, membri ai Sanitas sînt de miercuri în grevă japoneză.

Ionel Ianc a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj, trăgînd astfel un semnal de alarmă, întrebîndu-se cum ar arăta România dacă toți medicii, asistentele, infirmierele, ambulanțierii nu ar mai lucra în sistemul public, ci în cel privat: ,,Peste toate, medicii, asistentele, infirmierele, brancardierii, șoferii de ambulanțe și care or mai fi ei, să mă ierte dacă nu-i numesc pe toți, toți omuleții ăștia, cu voia lui Dumnezeu, subliniez, cu voia lui Dumnezeu, se luptă pentru viețile oamenilor. Cît pot, cum pot și cu ce pot, atît cît le îngăduie și îi ajută Dumnezeu. Dau din aripi, cît și cum pot ei mai bine, pentru că Dumnezeu dă aripi omului ca să dea din ele. Toți oamenii ăștia ar putea lăsa totul baltă, în 24 de ore. Medicii să se care scurt pe doi în privat, la cîte cabinete îi țin curelele zi-lumină și să cîștige grupă, asistentele să se bage și ele în privat și pe asistență la domiciliu, tot pe bani grupă, infirmierele să se ocupe de făcut curat, spălat și călcat prin casele oamenilor, pe 170-200 de lei/zi, că atîta se plătește, iar șoferii, pe Uber sau alte d-astea, pe 1500-2000 de euro lunar. Nu mai calculați și nu mai verificați, că este cum vă spun eu. Deci! Toți oamenii ăștia ar putea să o vireze scurt și să începem să repauzăm ca muștele în nor de flit. N-o fac, n-o virează și, așa cum am zis, cu voia lui Dumnezeu, se luptă pentru viețile noastre, riscîndu-și-le pe ale lor. Ați reținut, totul este cu voia lui Dumnezeu! Păi, în numele Lui Dumnezeu, noi putem să le respectăm munca și faptul că își riscă viețile lor și pe ale familiilor lor, ca să ne salveze nouă viețile?”, se întreabă liderul de sindicat.

Pe un ton extrem de dur, liderul de sindicat îi atacă pe cei care conduc azi sistemul de sănătate: ,,știu, sîntem conduși de niște imbecili cărora, după ce că-s imbecili, nici nu le pasă, care decid imbecil și nepăsător, dar nu despre ei este vorba, nu ei salvează vieți, ci omoară prin imbecilitate și nesimțire, ei stau în fotolii, sînt ocupați să fure și să dospească. Putem să nu ținem cont de imbecilii care ne scot din viață și din minți și să fim atenți doar la cei care nu pleacă la viețile lor, ca să le salveze pe ale noastre? Putem, frate, să îi ajutăm dîndu-le de lucru măcar nu mai mult decît pot ei duce? La sufletele lor, puse în situația de a alege cine să trăiască și cine să moară – da, s-a ajuns la asta! – putem să ne gîndim? Putem să-i scăpăm măcar de infernul ăsta? Putem?”.

O amplă anchetă pe acest subiect a publicat luni Anamaria Stoica în cotidianul „Gorjeanul”, oferind cifre îngrijorătoare. Pe perioada stării de urgență, stării de alertă, în județul Gorj, doar în luna aprilie a scăzut numărul solicitărilor, în rest acestea au fost în creștere. Astfel, în jur de 30 de solicitări au fost înregistrate pe o singură tură de noapte, lunar fiind rezolvate peste 2700 de cereri de urgență solicitate de către oameni și de spitalele din județ. Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a rămas fără ultimii angajați. Cu cei 11 salariați se formează șase echipaje de urgență care asigură zecile de solicitări zilnice din județ. Conducerea SJA speră să îi poată readuce, cât mai repede, înapoi la muncă pe cei trimiși acasă din cauza infectării cu Covid-19.

sursa:https://www.cotidianul.ro/mii-de-cadre-medicale-din-gorj-in-greva-japoneza/

Gabriel Oprea și Cataramă, de râsul urnelor; REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2020

 


Ce au fost și ce-au ajuns „interesul național” și „patriotismul”! O arată fără echivoc rezultatele finale ale alegerilor locale de luna trecută, date publicității de Biroul Electoral Central.

UNPR-ul lui Gabriel Oprea, zis interesul național, care a fost buricul guvernării în regimurile Băsescu și Iohannis-Ponta, a primit la alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar doar… 162 de voturi.

Nici „patriotismul” n-a avut priză la urne.

Mișcarea Patrioților Români, partidul înființat de Viorel Cataramă, a obținut la alegerile locale pentru funcția de primar doar 14 voturi!

Partidul lui Cataramă a făcut și alianțe în teritoriu, care au strâns 50 de voturi.

Ca să vă faceți idee despre amploarea ridicolului politic în care au căzut Oprea și Cataramă, cele două mari partide, PSD și PNL, au obținut fiecare peste 2 milioane de voturi.

Rezultatele afișate de BEC




VEDEȚI ȘI REZULTATELE ALEGERI LOCALE 2020 :

REZULTATELE pentru alegerea PRIMARILOR din data de 27 septembrie 2020

 REZULTATE pentru alegerea CONSILIILOR JUDEŢENE din data de 27 septembrie 2020

 sursa:https://www.cotidianul.ro/gabriel-oprea-si-catarama-de-rasul-urnelor/

Record: Peste 10 milioane de americani au votat deja

 


Peste zece milioane de cetăţeni americani au votat deja pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, prin poştă sau anticipat, conform unei numărători date publicităţii luni, transmite AFP.

„Alegătorii au depus un total de 10.296.180 de buletine de vot în statele în cauză”, a transmis Proiectul Alegeri SUA al Universităţii din Florida pe site-ul internet al instituţiei. Cifra este considerată una record.

sursa:https://www.cotidianul.ro/record-peste-10-milioane-de-americani-au-votat-deja/

Şeful Grupului de Comunicare Strategică, prins cu mâța în sac

 


După scandalul Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național pentru Combaterea Spălării Banilor, acuzat că și-a falsificat diploma de BAC, a ieșit la iveală un nou caz discutabil.

Andi Manciu, consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban şi şeful Grupului de Comunicare Strategică, care dă date despre coronavirus, nu are studiile finalizate, mai exact, nu are diplomă de licență.

În CV-ul publicat pe site-ul Guvernului, Andi Manciu a precizat că are „Studii universitare – Facultatea de Științe Politice
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (București), specializarea științe politice”.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Bucureşti a transmis la solicitarea stiripesurse.ro că Manciu nu a obţinut diploma de licenţă.

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA.

Reacția lui Andi Manciu: „În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt.”

Captură CV-ul lui Manciu



PSD: „Un falsificator de duzină”

Social-democrații îl acuză pe consilierul de stat Andi Manciu că este „un falsificator de duzină”: „Și-a contrafăcut studiile, inventând pur și simplu o diplomă de licență”.

„Consilierul de stat, Andi Manciu, cel pus de premierul Orban în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, entitatea obscură care hotărăște destinul românilor în plină pandemie, este un falsificator de duzină! Datele oficiale publicate astăzi demonstrează că Manciu, care are statut de înalt demnitar, și-a contrafăcut studiile, inventând pur și simplu o diplomă de licență”, se arată într-o postare pe fagina de Facebook a PSD.

Social-democrații susțin că e nevoie de retragerea acestuia din spațiul public.

„În fața acestei ilegalități flagrante la vârful statului, în orice țară civilizată a Europei un asemenea scandal ar genera imediat anchetarea și, simultan, retragerea celui vinovat din spațiul public. În plus, ar necesita un gest de responsabilitatea politică al șefului său direct, premierul României, fiindcă Ludovic Orban a pus un falsificator să gestioneze datele strategice despre pandemie, informații care ar trebui să fie deasupra oricărei potențiale suspiciuni. Pentru așa ceva, chiar și un om cu obrazul tăbăcit de o nesimțire organică precum Orban trebuie să plece! Altfel, șeful PNL dă o lovitură mortală credibilității întregului mecanism de comunicare publică a datelor asupra pandemiei”, se mai arată în postarea PSD.

Social-democrații apreciază că România Educată, sloganul președintelui Klaus Iohannis, s-a transformat în „România imposturii și falsului”.

„Astăzi însă, în fruntea Guvernului a ajuns un dinozaur politic pentru care responsabilitatea este o glumă sinistră. Pentru Orban, vina este întotdeauna a altcuiva – ca în cazul fostului șef de la Spălarea Banilor, Baranga, strungarul ajuns să ocupe înalte poziții în aparatul de stat cu o diplomă falsă de bacalaureat! RomâniaEducată s-a transformat în România imposturii și falsului! Credeți cumva că dl. Iohannis îl va chema pe Orban la Cotroceni și – pentru că tot vorbește despre respectul legii într-un stat de drept – să-i ceară cumva depunerea mandatului?”, conchid social-democrații.

Manciu a răspuns acuzațiilor PSD vorbind despre o bazaconie.

„E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a fost răspunsul lui Andi Manciu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/seful-grupului-de-comunicare-strategica-prins-cu-mata-in-sac-e-o-bazaconie/