12.19.2020

Prima reacție la Guvernul Cîțu: Hiene politice, premier de paie

 


Imediat după anunțarea formulei negociate de coaliția PNL-USR-UDMR, Opoziția a reacționat dur: ”Iohannis doarme liniștit”, e un ”guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale”
Negocierile au definit felul în care va fi structurat Guvernul și cum se vor împărți ministerele, pe partide.
Partidul Social Democrat a avut o reacție dură, prin președintele Marcel Ciolacu: ”Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni”.
”Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică”, a transmis Ciolacu, convins că sunt ”niște hiene politice care nu vor face nicio reformă” și ”Un premier de paie ținut în lesă de Orban”.
Despre formula cu doi vicepremieri, Ciolacu spune simplu: ”aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!”.  
În aceste condiții, PSD ”nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale!”.
Totuși, întreabă ironic Ciolacu, ”președintele Iohannis doarme liniștit când știe că peneliștii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul și fugeau cu el în spate?!”.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201218/32949651/Prima-reacie-la-Guvernul-Cu-Hiene-politice-premier-de-paie.html

Trump ar putea invoca legea marţială pentru reluarea alegerilor



Fostul consilier în domeniul securităţii naționale din SUA, generalul Michael Flynn, a sugerat, într-un interviu acordat Newsmax, că Donald Trump ar putea să-și folosească puterile pentru a invoca legea marțială.
BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik. Preşedintele încă în funcţie al SUA Donald Trump ar putea să-și folosească puterile pentru a invoca legea marțială şi a putea utiliza armata țării pentru a forța mai multe state-cheie să repete alegerile prezidențiale, a declarat fostul consilier în domeniul securităţii naționale din SUA, generalul Michael Flynn, într-un interviu acordat Newsmax.
Acesta a spus că o astfel de măsură ar putea fi necesară pentru ca SUA să poată merge mai departe după astfel de alegeri „fraudate”.
„Nu există nicio altă modalitate prin care să mergem mai departe ca națiune. În statele-cheie, dacă [Trump] ar dori, ar putea utiliza capacități militare și le-ar putea plasa în state și practic s-ar putea relua alegerile în fiecare dintre aceste state”, a declarat Flynn, potrivit Sputnik News. 
Fostul consilier al lui Trump a menționat că aplicarea legii marțiale nu ar fi „fără precedent”, amintind că a fost impusă de 64 de ori în trecut, în diferite ocazii: de la cutremure și incendii la tulburări civile majore. Totuşi, în nici una dintre aceste ocazii legea marțială sau armata nu au fost folosite pentru a impune refacerea unor alegeri. În plus, experţii juridici încă dezbat dacă este posibilă o reluare a alegerilor prezidențiale când o astfel de procedură este fără precedent în istoria SUA.
Pe lângă utilizarea legii marțiale, Flynn a sugerat că Trump ar trebui să-și folosească autoritatea pentru a înlătura toate mașinile de vot din statele-cheie, referindu-se la problemele descoperite în maşinile Dominion Voting Systems de către republicanii din Michigan. Generalul a spus că aceste mașini au fost folosite pentru a frauda alegerile împotriva lui Trump și a mers până la a sugera că puteri străine, precum China, Rusia, Iran sau Venezuela, ar fi putut fi implicate în producția acestor sisteme, care sunt, de fapt, fabricate în SUA.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20201218/32949265/Trump-ar-putea-invoca-legea-martiala-pentru-reluarea-alegerilor.html

Actorul Ion Dichiseanu, internat de urgenţă la spital

 


Actorul Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, declară surse din unitatea medicală.

Problemele medicale ale actorului nu sunt cunoscute la această oră, însă aceleași surse spun că avea saturația de oxigen foarte mică. Actorul ar avea și afecțiuni cardiace.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/actor-ion-dichiseanu-internat-urgenta-spital-589219.html

Previziunea PSD: „Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni”

 


PSD nu va vota niciodată „acest guvern al menținerii României în criză”, scrie președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

„Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică.

Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!
PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale!”, a scris Ciolacu.

Acesta întreabă totodată ironic: „Totuși, președintele Iohannis doarme liniștit când știe că peneliștii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul și fugeau cu el în spate?!”. Ciolacu face referire la declarația controversată a președintelui, care a spus PSD vrea să vândă Ardealul ungurilor.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au anunțat vineri seară cum au împărțit ministerele.

sursa:https://www.cotidianul.ro/previziunea-psd-sandramaua-pierzatorilor-se-va-prabusi-asurzitor-in-doar-cateva-luni/

Ceaușescu, nu fi trist: treaba merge înainte, prin partidul iohannist

 


Rahat by PNL : primarul Chirica premiază un lingău al lui Ceaușescu și un infractor condamnat la pușcărie, scrie 7iasi.ro.
Da, există încă destulă prostime votantă, simplă sau cu pretenții întrelectuale, care crede că primarul liberal al Iașului, Mihai Chirica, e altceva decît un pesedist vopsit, mînjit, coclit, bîlhlit, nesimțit, ultra-mediocru și dus la vale cu sorcova tărcată.
Pentru această turmă de oi mioritice si sinucigașe, piticul primărez & pesedisto-liberal a oferit o nouă dovadă ( nr 27.354 ) din lunga serie care demonstrează, pentru cei care gîndesc cu mintea lor, ce arătanie mutantă s-a înfipt în scaunul lui Vasile Pogor.
Adică : cel care a declarat Iașul ” Dubaiul Estului ” n-a găsit alți ieșeni mai buni de premiat decît un grețos lingău în versuri al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu și un manglitor penal de bani, condamnat la pușcărie în anii ’90 : Emilian Marcu și Daniel Corbu.
Iată doar o ” monstră ” din mătreața & măgăreața operă pornetică a premiatului chiricist Emilian Marcu ( https://romania.europalibera.org/a/buletin-de-stiri-26-ianuarie-1989/29729267.html ) :
„ Își începe țara anu-n sărbătoare,
Vremea înțeleaptă nouă ni l-a dat!
E voința noastră, gând de înălțare,
Gând de ctitorire – viitor curat.
Astăzi Ceaușescu ne e crezul viu,
El – Eroul țării. El – al țării fiu. ”
Premiatul lui Chirica publica această fierbinte limbă lirico-dorsală de ziua dictatorului Ceaușescu, 26 ianuarie 1989. Adică doar cu puțin timp înainte ca niște romîni să moară, în decembrie, pentru ca reziduuri precum.Chirica să poată premia lingăi ai dictatorului comunist. Sau, parafrazînd un distih cu legionari din vremea Anei Pauker, adaptat pentru Iașul de azi : Ceaușescu, nu fi trist :  / Treaba merge înainte, prin partidul iohanist.
Despre celălalt mînjit de pe lista premianților chiriciști nu se știe că l-ar fi pupat dorsal pe Nicolae Ceaușescu, ci doar că ar fi manglit niște parale, fiind condamnat la pușcarie și grațiat apoi de președintele Emil Constantinescu ( http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/17948 )  :
” DECRET nr. 128 din 20 aprilie 1999 privind acordarea unor gratieri individuale
Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 169 din 22 aprilie 1999
În temeiul art. 94 lit. d) şi al art. 99 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României decretează:
Articolul 1
Se gratiaza pedeapsa aplicată următorilor condamnaţi :
– Cernota Bernat
– Costache Mircea
– Tanasa Ion ( pseudonimul literar Daniel Corbu ) „
Sau poate ori fi și astea știri false, feikniiuzuri inventante de propaganda rusească, cum zgheară adesea primărachele liberal Chirica, cînd e prins cu izmenele în vine și nu mai are ce zice …? Ia zi, pitice primărez, cum e, s-au infiltrat agenții ruși ai lui Putin și la ” Europa Liberă „, și la site-ul romînesc care publică legi, decrete și alte acte oficiale ? Aaa …?
Înainte de a deschide geamul, ca să iasă duhoarea ceaușisto-pîrnăisto-chiricisto-liberală, o singură întrebare : oare cum se simt niște oameni onorabili precum Raluca Știrbăț sau Teodor Corban, de exemplu, fiind colegi de podium cu un lingău ceaușist si un infractor pîrnăist ?
Doamnă Știrbăț, domnule Corban, aveți cuvîntul ! Măcar din respect pentru onoarea dumneavoastră. Fiindcă restul ” elitei ” întrelectuale ieșene, ca mai mereu, o să tacă iar. Ca suinul civic în popușoii culturali.

Fumul împuțit al compromisului

 


Era logic să ajungă la o formulă. Doar nu era să rămînă neclintiți, pînă la declanșarea anticipatelor! La urma urmelor, mai bine fiecare cu cîte ceva decît cu nimic. Florin Vasile Cîțu – propunere de premier. Caricatură cu noroc! Este primul semn că fostul premier a eșuat în încercarea sa de a reveni pe post.

Este al doilea semn că un nul albastru, cu note de corigent și de mila profesorilor absolvent poate fi premier. Este un pic mai rău decît în cazul președintelui. Un suplinitor mediocru, abia trecut la definitivatul de profesor de fizică președinte în Dealul Cotrocenilor cu un chinuit de școală și de calcule în Piața Victoriei. Adică ”șeful statului”, cum zic proștii fără simțul limbajului democratic, este gata să-și ia premierul pe potrivă. Și la note, și la IQ! Probabil că vom avea și la guvern un chinuit de cuvinte ca și Președinția României.

Dan Barna- un înalt la propriu și un pitic la figurat va fi vice-priministru. Om de valoare, nu glumă! Profesionist, conștiință de înalt nivel și mare artist în fonduri europene pentru oameni cu dizabilități. Dă primul examen ca artist în cheltuirea banilor publici pentru ceilalți. Ca un difuzor puternic de vorbe goale agățat într-un vîrf de par, Dan Barna ar putea purta orice fel de marcă politică.

Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților!? El reprezintă slăbiciunea, oboseala și disprețul lui Klaus Iohannis. O ”Românie normală” făcută cu oricine, un altfel de politică încropită cu aceiași. Bietul și vlăguitul de Ludovic Orban! Personalitate cocoșată de imaginarul său prestigiu, profesionist în legislație, în viața parlamentară, în proiecte publice de anvergură, organizator și, mai ales, crainic de evenimente, insclusiv de petreceri. Să nu mai vorbim de dansatorul Ludovic Orban! Și pe sîrmă și pe bulan! Cum ziceam, o voce fără un cap, în fruntea celei mai importante Camere a Parlamentului României! Progresăm la vale! Vom avea la Cameră un impostor cu voce, un sforar politic fără nici o performanță profesională, un dansator pe sîrmă, numai bun de pus într-un insectar pentru meritul de a-l fi pocnit mereu peste bot pe Rareș Bogdan. E ceva!

Cum să uităm de Dacian Cioloș, omul politic al soției, al Parlamentului European, al unchiului, al băieților veseli?
Misa își umflă pieptul cu mîndire patriotică!
Extraordinară schimbare de macaz în viața politică a României. Avem o schiță bîlbîită, pe alocuri tîmpă, de guvernare în spirit european, generată de mintea mecanică, dar fără idei a președintelui Klaus Iohannis!
Deocamdată adie ceva din fumul împuțit al compromisului.
Să vedem dacă rămîne așa!

sursa:https://www.cotidianul.ro/fumul-imputit-al-compromisului/

Dezatru cu repetiție: 8 morți în incendiu la Terapie

 


Opt persoane au murit după un incendiu izbucnit într-o secţie de terapie intensivă COVID-19 al unui spital din provincia Gaziantep din sud-estul Turciei.

Incidentul a avut loc în unitatea de terapie intensivă COVID-19 din Spitalul Universitar Sanko, unde un incendiu a izbucnit din cauza unui aparat de ventilaţie pulmonară cu debit mare utilizat în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Incendiul a fost provocat de explozia aparatului de ventilaţie pulmonară, conform aljazeera.com.

Cel puțin opt pacienți au murit, iar alți 14 care primeau tratament COVID-19 au fost direcționați la diferite spitale.

O anchetă a fost lansată cu privire la incident.

Cazul amintește de incendiu de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

sursa:https://www.cotidianul.ro/dezatru-cu-repetitie-8-morti-in-incendiu-la-terapie