1.16.2021

Uite câteva persoane sau entități de unde creditorii statului și-ar putea recupera banii prin poprire

 


Înțeleg că guvernul neo-marxist Cîțu e la blană cu banii. În cumul cu guvernul competentului Șică, actualul guvern are luni de întârziere a plăților de concedii medicale, a virării la angajatori a indemnizațiilor de șomaj tehnico-pandemic și a rambursărilor de tva. Titlurile executorii contra statului întârzie la plată nu cu lunile, ci cu anii, deja. Cel mai grav e că scârțîie fluxul de plăți de salarii în sistemul bugetar și al subvențiilor de toate felurile. Pe scurt, Cîțu nu mai are bănuți. Și nici o prea mare credibilitate pentru noi împrumuturi dărâmătoare pentru generațiile viitoare.

Dar Statul român are niște creanțe de încasat. Creditorii statului (nu mă refer la bănci, că alea au sume bugetate, nu își fac griji) pot să își recupereze banii poprind aceste creanțe. În loc să aștepte cu lunile sau cu anii plăți care țin de ifosele sau fumurile vreunui premier, creditorii îi pot obliga pe debitorii la stat să le plătească lor, și nu statului. Poprirea se justifică mai ales când statul este indolent sau nu vrea să îl deranjeze pe debitor.

Uite câteva persoane sau entități de unde creditorii statului și-ar putea recupera banii prin poprire :

– dl. Klaus Werner Johannis are de restituit Statului român, cu titlu de chirie încasată pe nedrept de la Raiffeisen, pentru casa din Sibiu pe care avea un titlu fals de proprietate, suma de 330 de mii de euro, cu accesorii de 18% pe an;

– BCR bpl și Raiffeisen bpl au de dat Statului român cca 180 mil euro, cu titlu de bonus de economisire-creditare în sistem bauspar, așa cum au decis Curtea de Conturi și ÎCCJ;

– societățile din energie, din banking, comunicații, poștă, transport și alte domenii strategice la care Statul român are participații majoritare sau semnificative au de dat dividende statului pentru activitatea profitabilă de anul trecut (nu râdeți – Cîțu a spus mereu că s-au întâmplat lucruri fantastice pentru toți românii anul trecut, că economia a mers minunat, în ciuda pandemiei);

– guvernul deosebit de responsabil Cîțu va vinde sau va privatiza tot ce mai are statul în economie, deci va avea de încasat 2-3 lei de la “investitori”.

Toți acești bani pot fi popriți și colectați de creditorii statului, inclusiv de cei condamnați pe nedrept și de foștii proprietari de imobile naționalizate.

Hai, la treabă, nu îi lăsați timp de păcănele lui Cîțu.

PS Bănuiesc că progresiștii, neo-marxiștii și iohaniștii vor țipa ca apucații la auzul acestei vești. Mesaj de calmare pentru ei : asta e legea bre, obișnuiți-vă cu ideea.

PPS Juriștilor care se vor grăbi să îmi atragă atenția asupra insesizabilității unor venituri publice – nu o faceți. Citiți. Codul de procedură fiscală instituie o insesizabilitate numai pentru veniturile din taxe și impozite, nu și pentru veniturile din hotărâri judecătorești, chirii, dividende și preț al participațiilor statului la companii.

PPS E valabil și pentru primării, inclusiv PMB.

sursa:https://www.cotidianul.ro/poprire/


S-a vaccinat și Băsescu

 


Traian Băsescu s-a vaccinat sâmbătă împotriva Covid.

Băsescu s-a vaccinat sâmbătă la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, având în vedere că e fost președinte.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 și 2014, s-a imunizat împotriva COVID 19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central <Dr. Carol Davila>”, este anunțul celor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Sâmbătă s-a vaccinat și premierul Florin Cîțu, iar vineri președintele Klaus Iohannis.

sursa:https://www.cotidianul.ro/s-a-vaccinat-si-basescu-dar-nu-oricum/

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2021

 


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2021. Pe data de 16 ianuarie, este amintită Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru.

Din Faptele Apostolilor (12, 1-11) aflăm că faptele au avut loc în anul 42 d.Hr. Regele Irod Agripa a poruncit ca Sfântul Apostol Petru să fie întemniţat şi legat în lanţuri. Petru este dezlegat şi eliberat de un înger. Lanţul cu care a fost legat Petru gonea duhurile cele viclene, iar cel ce se atingea de acest lanţ se sfinţea, scrie crestinortodox.ro.

Lanţul a fost păstrat de credincioşii din Ierusalim, până când Patriarhul Iuvenalie l-a dat Evdochiei, soţia împăratului Teodosie cel Tânăr. Împărăteasa l-a dus la Constantinopol în anul 437 sau 439. De aici, lanţul ajunge la Eudoxia, soţia lui Valentin, împăratul Occidentului.

Lanţul va fi depus într-o biserică ridicată în cinstea Sfântului Apostol Petru. Potrivit tradiţiei, în acesta biserică au fost aduse şi lanţurile cu care a fost bătut Apostolul în vremea împăratului Nero.

sursa:https://www.dcnews.ro/calendar-crestin-ortodox-sarbatoare-16-ianuarie-2021_795990.html


Twitter a pierdut peste 2 miliarde de dolari după suspendarea contului lui Donald Trump

 


Contul lui Trump a avut peste 88 de milioane de adepți și a înregistrat miliarde de retweeturi, potrivit Reuters.

„Trump are o comunitate foarte mare și loială de urmăritori și mulți dintre acești ochi ațintiți asupra lui vor dispărea dacă Trump este restricționat permanent”, a spus Andrea Cicione, șef de strategie de brokeraj TS Lombard.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook Inc., s-au grăbit să acorde interdicții similare președintelui aflat pe picior de plecare, încă de săptămâna trecută, după violențele de la Capitoliu.

Dar scăderea acțiunilor Twitter la tranzacționarea premarket a fost mult mai grea decât pentru oricare dintre colegii săi.

Posibil protest pro-Trump în fața sediului Twitter

Presa americană a raportat, de asemenea, că poliția din San Francisco se pregătește luni pentru un posibil protest al susținătorilor pro-Trump în fața sediului Twitter.

Twitter a declarat vineri că suspendarea lui Trump se datorează riscului de violență ulterioară, în urma asaltului de la Capitoliul SUA, de miercuri.

A fost prima dată când compania a interzis unui șef de stat folosirea rețelei de socializare, iar acțiunea a fost însoțită de suspendarea conturilor ce aparțin unora dintre fanii înflăcărați ai lui Trump.

Comisarul Uniunii Europene, Thierry Breton, a declarat că evenimentele de la Capitoliu anunță probabil o epocă de reglementare mai dură a rețelelor de socializare, comparând-o cu represiunea globală a terorismului după atacurile din 11 septembrie 2001.

„Faptul că un CEO poate scoate din priză mufa difuzorului POTUS fără verificări și balanțe este nedumeritor”, a scris el într-o coloană pentru Politico.

„Nu este doar o confirmare a puterii acestor platforme, ci prezintă și slăbiciuni profunde în modul în care societatea noastră este organizată în spațiul digital.” a mai adăugat comisarul UE.

Twitter, Facebook și Google s-au confruntat cu o creștere a costului moderării conținutului pe platformele lor în ultimii ani, până acum contracarată de creșterea veniturilor pe care le obțin din publicitate și alte servicii.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a fost citat criticând „aroganța covârșitoare” a liderilor din sector, iar analiștii se așteaptă la mai multe acțiuni legale pentru a contracara puterea Facebook și a altora în următorii patru ani.

sursa:https://alephnews.ro/media/twitter-a-pierdut-peste-2-miliarde-de-dolari-dupa-suspendarea-contului-lui-donald-trump/

Reacția cancelarului german, Angela Merkel, la decizia de suspendare a conturilor social media ale lui Donald Trump

 


Donald Trump a primit sprijin neașteptat din Germania și Franța, după ce a fost blocat pe platformele de socializare, prelungind bătălia Europei cu big tech, notează Bloomberg.

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a opus deciziilor, spunând luni că parlamentarii ar trebui să stabilească regulile care guvernează libertatea de exprimare și nu companiile tehnologice private.

„Cancelarul vede închiderea completă a contului unui președinte ales, ca fiind problematică”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al acesteia, la o conferință de presă periodică la Berlin.

Drepturi precum libertatea de exprimare „pot fi interferate, dar prin lege și în cadrul definit de legislativ – nu conform unei decizii corporative”.

Poziția liderului german a fost repetată de ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, care a spus că statul și nu „oligarhia digitală” este responsabil pentru reglementări, numind big tech, „una dintre amenințările” la adresa democrației.

Europa ripostează din ce în ce mai mult împotriva influenței crescânde a marilor companii de tehnologie

Uniunea Europeană se află în prezent în procesul de instituire a unei reglementări care ar putea conferi blocului, puterea de a împărți platformele dacă acestea nu respectă normele.

Twitter i-a interzis definitiv accesul pe platformă lui Trump, săptămâna trecută, după ce a decis că tweet-urile președintelui încălcau regulile. Acesta a citat postările sale despre revoltele din capitala SUA.

Mișcarea a fost urmată de acțiunile similare ale Facebook. Fondatorul și directorul executiv, Mark Zuckerberg, a declarat că cele mai recente postări ale lui Trump au arătat că intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina o tranziție pașnică și legală a puterii.

Companiile mari de tehnologie au fost supuse presiunilor parlamentarilor, avocaților drepturilor civile și propriilor lor lucrători să facă mai mult pentru a modera conținutul care ar putea duce la violență sau la activități ilegale.

Ei au evitat mult timp astfel de dezbateri susținând că sunt neutri în materie de conținut. Dar, în urma asaltului Capitoliului, a devenit din ce în ce mai clar câtă putere și responsabilitate au asupra dezbaterii publice.

sursa:https://alephnews.ro/guvern/reactia-cancelarului-german-angela-merkel-la-decizia-de-suspendare-a-conturilor-social-media-ale-lui-donald-trump/

Vaccinare cu porția ! În București nu mai sunt locuri

 


În București nu mai sunt locuri pentru vaccinare. Vineri, în prima zi a etapei a doua, aproape 200.000 de români s-au înscris chiar în prima zi a campaniei. Toate locurile rezervate bucureștenilor s-au epuizat în doar câteva ore, iar un loc liber va fi disponibil abia peste 20 de zile.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri seară, la Digi24, după ce jurnaliștii au sunat la un call center de unde au aflat că locurile în Capitală au fost epuizate, că ritmul trebuie adaptat la numărul dozelor de vaccin disponibile.

„Există un număr de 20 de zile în care se pot face programări, până la rapelul de la ziua 21, practic, însă în următoarele zile vom reevalua situația în funcție de numărul de doze și să putem extinde pe o durată mai mare”, a comentat Valeriu Gheorghiță, citat de site-ul televiziunii.

„Nu avem suficiente doze, din păcate. Dacă ne uităm la celelalte țări, toată lumea se uită la Israel în perioada aceasta, dar situația este cu totul diferită, având în vedere că numărul dozelor disponibile este incomparabil mai mare. La acest moment, noi trebuie să ne adaptăm ritmul de vaccinare în funcție de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza inițială, cât și rapelul”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

El a explicat că practic în fiecare zi se vor elibera locuri. În București, sunt 24 de puncte de vaccinare, ceea ce înseamnă peste 1.500 de persoane zilnic.

„Noi am pus în momentul acesta o limită de maximum 600.000 de locuri la nivel național pentru următoarele 20 de zile, pentru că nu vrem să cădem nici în cealaltă extremă, în care să avem persoane care se programează și să nu avem doze pentru ele”, a explicat Valeriu Gheorghiță. „În funcție de numărul de doze pe care noi le vom avea, practic extindem și creștem atât numărul de centre de vaccinare, cât și numărul de sloturi libere care să concorde cu dozele disponibile”, a adăugat medicul.

El a mai spus că odată făcut contul pe platforma de vaccinare, el nu se inactivează, iar atunci când se intră pe platformă se vede numărul de centre și locuri disponibile. „Orizontul (de așteptare) pe care noi l-am stabilit în acest moment a fost de 20 de zile, însă este o situație care va fi analizată în zilele următoare și vom decide dacă creștem numărul, vedem care este raportul la nivel național și care este gradul de ocupare în toate județele”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

Ce este de făcut

„O să verificăm într-adevăr dacă sunt toate sloturile ocupate (în București). Ne vom uita la numărul de programări din toate județele, din toate punctele de vaccinare și în funcție de ritmul de programare, o să încercăm să redistribuim, tocmai pentru a crește accesul persoanelor care realmente doresc să se vaccineze”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Există un calendar de livrare, care a fost negociat de Comisia Europeană cu fiecare companie dezvoltatoare a unui vaccin. Cu compania BioNTech -Pfizer, calendarul de livrare presupune săptămânal să primim, la fel cum primesc și celelalte țări, procente din numărul de doze contractate, care revin fiecărei țări în funcție de numărul populației. În România, pentru luna ianuarie aveam 150.000 de doze pe săptămână. Ritmul vaccinărilor trebuie să fie concordant cu aceste doze disponibile, încât să putem asigura fiecărei persoane și doza inițială, dar și rapelul.

Odată cu recomandarea de a extrage 6 doze dintr-o fiolă destinată inițial pentru cinci doze, avem acum un bonus de 20 la sută de doze în plus, adică 20.000 de doze pe săptămână, a explicat Valeriu Gheorghiță.


sursa:https://www.cotidianul.ro/vaccinare-cu-portia-in-bucuresti-nu-mai-sunt-locuri/

Cele 10 porunci ale poporului român

 


Cele 10 porunci ale poporului român dintr-un ziar din 5 Octombrie 1930. Celor care nu gândesc așa le-ar putea folosi pentru a se regăsi!


1. Daţi copiilor voştri nume românesc!

2. Păstraţi-vă graiul, portul şi obiceiurile cele vechi româneşti, pentru că acestea sunt temeliile întregii naţii româneşti.

3. Limba românească este o moştenire din bătrâni, şi totodată o avere care nu trebuie să se piardă niciodată.

4. Adunaţi toate scrierile precum şi toate poeziile, cântecele, chiuiturile, basmele şi proverbele româneşti, ca nu cumva să se piardă, daţi-le de Ia gură la gură ca să le ştie fiecare.

5. Păstraţi-vă legea ortodoxă, bisericile precum şi toate lucrurile din vechime.

6. Nu uitaţi la orice pas sau lucrare, că sunteţi Români. Cumpăraţi tot ce vă trebuie numai de la Români.

7. Fiţi mândri dacă sunteţi în stare de a învăţa pe alţii a vorbi limba cea frumoasă românească.

8 Fiţi mândri de poporul românesc, pentru că el este unicul care a luptat cu toate liftele păgâne pentru a păstra graiul românesc moştenit din vechime.

9. Ajutoraţi totul ce simte adevărat româneşte.

10 Ca buni români nu uitaţi niciodată de Dumnezeu, pentru că numai prin credinţa Lui s-a păstrat binele întregei Românii Mari de azi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cele-10-porunci-ale-poporului-roman/


Polonia anunță o lege prin care va interzice Twitter și Facebook să șteargă postări: Nu ar trebui să decidă care opinii sunt corecte

 


„Algoritmii sau proprietarii de giganți corporativi nu ar trebui să decidă care puncte de vedere sunt corecte și care nu”, a scris prim-ministrul, Mateusz Morawiecki, pe Facebook la începutul acestei săptămâni, fără a menționa direct subiectul Trump. „Nu poate exista consimțământul cenzurii”.

Morawiecki a comparat indirect companiile de socializare care iau decizii de eliminare a conturilor, cu experiența Poloniei din era comunistă, potrivit The Guardian.

„Cenzura libertății de exprimare, care este domeniul regimurilor totalitare și autoritare, revine acum sub forma unui nou mecanism comercial pentru combaterea celor care gândesc diferit”, a scris el.

Partidul polonez pentru lege și justiție (PiS), care este aliniat ideologic cu Trump în multe probleme, a fost el însuși acuzat că a încercat să limiteze libertatea de exprimare în ultimii ani.

Unii dintre membrii săi s-au obișnuit să posteze retorică anti-LGBT sau anti-refugiați. Cu toate acestea, oficialii guvernamentali au susținut de mult că persoanele cu opinii de dreapta în Polonia și în străinătate au fost victimele deciziilor părtinitoare ale companiilor internaționale de tehnologie.

Sebastian Kaleta, secretar de stat la Ministerul Justiției din Polonia, a declarat că decizia Facebook de a elimina contul lui Trump a fost ipocrită, motivată politic și „echivalează cu cenzura”.

El a spus că proiectul de lege pregătit de ministerul justiției va face ilegală pentru companiile de social media eliminarea postărilor care nu încalcă legea poloneză.

„Eliminarea conținutului legal ar încălca direct legea, iar acest lucru va trebui respectat de platformele care operează în Polonia”, a declarat Kaleta pentru ziarul Rzeczpospolita.

În ultimii ani, Facebook a recurs la blocarea conținutului de la organizațiile și politicienii polonezi de extremă dreaptă în numeroase ocazii.

Deputatul Janusz Korwin-Mikke, afiliat partidului Konfederacja, nu a mai avut acces în noiembrie la contul său, care avea 780.000 de urmăritori, pentru ceea ce Facebook a numit încălcări repetate ale standardelor comunității. Korwin-Mikke a acuzat Facebook că este condus de „fasciști și bolșevici”.

În conformitate cu prevederile proiectului de lege polonez, utilizatorii ar putea depune o petiție în instanță pentru a forța companiile de socializare să elimine conținutul restaurat dacă ei cred că nu încalcă legea poloneză.

Instanța se va pronunța în termen de șapte zile, iar procesul va fi complet electronic.

sursa:https://alephnews.ro/guvern/o-tara-europeana-vrea-sa-faca-ilegala-cenzurarea-conturilor-de-pe-retelele-de-socializare/

Susținătorii lui Trump se pregătesc să protesteze din nou

 


Rapoartele FBI arată că susținătorii lui Donald Trump se pregătesc să protesteze în toate cele 50 de state în ziua în care Joe Biden va depune jurământul.

Nu se mai pot organiza pe Facebook, Twitter, Instagram, așa că au invadat Telegram Messenger. Ai mai auzit de această aplicație atunci când ți-am arătat protestele pașnice din Belarus. Chiar dacă Telegram nu oferă cea mai mare siguranță, Silviu Stahie, expert în securitate cibernetică, explică această preferință a protestatarilor pro Trump prin existența opțiunii ”secret chats”.

Silviu Stahie, expert securitate cibernetică BitDefender: „Sunt niște discuții private care sunt criptate și care sunt șterse imediat ce le șterg utilizatorii. La care la fel compania nu are acces. De aceea este și preferată de cei care își organizează mișcări în diverse țări pe Telegram, pentru că pot șterge urmele acestor organizări.”

Telegram Messenger a fost creată în 2013 de către rusul Pavel Durov. Aplicația a depășit 500 de milioane de utilizatori lunari. Ultimele 25 de milioane de utilizatori s-au înregistrat chiar în această săptămână.

sursa:https://alephnews.ro/media/sustinatorii-lui-trump-se-pregatesc-sa-protesteze-din-nou-aplicatia-prin-care-comunica-acestia/