7.16.2021

Dan Chitic, mesaj important pentru Liviu Dragnea

 


Cunoscutul avocat și om politic suveranist reacționează după eliberarea și declarațiile lui Dragnea. Îi transmite un mesaj personal care o face pe Flavia Teodosiu să reacționeze.

Reacție interesantă a avocatului Dan Chitic, cel mai consecvent susținător al suveranismului românesc: îi recunoaște meritele fostului președinte PSD și așteaptă să susțină ”până la capăt” curentul politic suveranist.

”Dragnea eliberat ! Din punct de vedere juridic, a fost îndreptată parțial o mare nedreptate, un abuz al “Statului de drepți””, scrie Dan Chitic.

Avocatul recunoaște deschis meritele lui Liviu Dragnea: ”Din punct de vedere politic, Dragnea a fost primul om politic care a susținut public in mod consecvent suveranismul”.

Dar, completează avocatul, ”păcat ca nu a mers pana la capăt”. De aceea, spune Dan Chitic, ”dintr-o îndoită perspectivă, mă bucură eliberarea lui Dragnea„.

„Mă aștept ca acum, fără jumătăți de măsură, Liviu Dragnea să susțină public Legea Suveranității, concretizarea și cheia de boltă a proiectului suveranist”, îi transmite Dan Chitic lui Liviu Dragnea.

Mesajul lui Dan Chitic a făcut-o să intervină pe reputata avocată Flavia Teodosiu, cea care a reușit să obțină eliberarea condiționată a lui Dragnea: 

”Cu o singură condiție, Dan: să fie lăsat să facă asta și să nu mai fie torturat. Acest om iubește ROMÂNIA !!”, a replicat avocata Flavia Teodosiu.

Surpare de proporții CATASTROFALE în Germania. UN SAT căzut într-o prăpastie

 


O surpare de teren de proporții catastrofice a avut loc în Germania în urma ploilor abundente și a inundațiilor. Câteva persoane și-au pierdut viața în urma surpării care a înghițit și părți ale unor case locuite de rezidenți ai localității, dar și o parte a unui castel local, scrie Daily Mail. 

Pământul s-a surpat în Blessem, aproape de Cologne, zona plată, pe care se afla un câmp agricol și câteva clădiri devenind o ravenă de pământ. Nu se cunoaște încă bilanțul final al deceselor, iar o operațiune de salvare este în prezent în desfășurare.

15 persoane au fost evacuate cu elicopterul, după ce acestea au rămas blocate în oraș, temându-se de un nou colaps. Alți 55 de rezidenți au fost evacuați în timpul nopții în urma inundațiilor masive. 

Declarațiile Angel Merkel

'Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză', a afirmat Merkel, exprimându-şi 'teama că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare'.

Ea a vorbit de 'o zi de teamă, o zi de angoasă, o zi de disperare' în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, care i-a prezentat sincere condoleanţe. Cancelarul german a promis ajutor pentru 'reconstrucţie' şi le-a dat asigurări celor afectaţi că 'nu sunt singuri'.

Zeci de morți

Cel puțin 42 de persoane au fost ucise și alte câteva zeci sunt date dispărute joi, 15 iulie, în urma inundațiilor istorice ce au avut loc în Germania, relatează Reuters. Volumul de apă adunat în urma ploilor abundente a făcut ca râurile din vestul Germaniei, Elveția, Belgia și Luxemburg să se reverse. Meteorologii spun că a plouat în 2 săptămâni cât într-o vară întreagă. În continuare rămâne sub avertizare Belgia și va intra și Suedia la sfârșitul săptămânii. 

Și-au pierdut viața 18 persoane și multe altele au fost date dispărute în regiunea cu specific viticol Ahrweiler, din Rhineland-Palatinate, a transmis poliția. Râul Ahr, care se varsă în Rin, a avut o creștere masivă a debitului, apele măturând câteva zeci de case.

Alte 15 persoane au murit în regiunea Euskirchen, la sud de orașul Bonn. Și în Belgia doi bărbați au fost uciși de șuvoaiele de apă, iar o adolescentă de 15 ani este dată dispărută. 

Sute de soldați au ieșit pe străzi pentru a ajuta poliția și echipele de intervenție în eforturile de salvare și de îndepărtare a aluviunilor. Mai multe tancuri au fost folosite pentru a ridica de pe străzi resturile lăsate în urmă de apele ieșite din matcă. 

Ce a făcut un om al străzii, din Botoșani, după ce a găsit 20.000 de lei la gunoi

 


Un om al străzii din Botoşani i-a lăsat fără cuvinte pe poliţişti, după ce a predat 20.000 de lei. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a găsit banii aruncaţi în ghena de gunoi.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, care locuieşte în zona ghenelor de gunoi din comuna Hăneşti, a găsit din întâmplare 20.000 de lei aruncaţi la gunoi.

Deşi ar fi putut păstra banii pentru el, bărbatul a ales să se ducă imediat la poliţie şi să predea mica avere găsită la gunoi. Mai mult, de teamă că ar putea fi jefuit, bărbatul a plătit 10 lei unui taximetrist pentru a ajunge mai repede la secţia de poliţie.

Oamenii legii au fost lăsaţi fără cuvinte de gestul bărbatului.

„Un astfel de comportament este lăudabil, mai ales că bărbatul respectiv face parte din categoria celor fără adăpost, iar în momentul în care a intrat în posesia banilor, s-a deplasat în cel mai scurt timp la sediul poliției”, scrie în anunțul postat pe pagina „Atenție, Poliția Botoșani”

Poliţiştii atrag atenţia că însușirea bunului găsit reprezintă infracțiune dacă bunul nu este predat poliției în termen de 10 zile și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Doru Clăbescu, director din cadrul Ministerului Economiei, a fost găsit mort în birou

 


Doru Clăbescu, director din cadrul Ministerului Economiei, a murit vineri, în timp ce se afla la birou. Cel mai probabil a suferit un infarct sau un atac cerebral.

Doru Clabescu, director la Direcţia de Contencios din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a murit vineri chiar în timp ce se afla la muncă.

Acesta avea doar 54 de ani. Cel mai probabil, directorul din cadrul Ministerului Economiei a murit din cauza unui infarct sau a unui atac cerebral, potrivit reprezentanţilor ministerului.

Medicii au încercat resuscitarea lui Doru Clabescu timp de aproximativ o oră.

„Au fost încercări de resuscitare aproximativ o oră. Poliţia urmează să stabilească cauza morţii. Suntem aproape de familia lui şi o ajutăm cum putem”, au precizat reprezentanţii MEAT.

ALERTĂ de CANICULĂ

 


Alertă de caniculă în weekend. Potrivit meteorologilor, ne aşteaptă un weekend cu temperaturi caniculare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în regiunile extracarpatice.

Meteorologii au emis Cod galben de caniculă pentru sudul şi estul ţării, în intervalul 16.07.2021 ORA 10:00- 17.07.2021 ORA 23:00. Aici valul de căldură va persista şi local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în regiunile extracarpatice.

„Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade”, anunţă meteorologii.

Vineri la amiază, indicele de disconfort termic depăşea pragul critic de 80 de unităţi la Brăila, Filaret, Alexandria, Turnu Măgurele dar şi la Bechet sau Calafat.

Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã, local canicularã la amiazã în sudul, estul şi centrul ţãrii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza şi noaptea în sud-vestul, vestul şi nord-estul ţãrii, unde local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi, posibil, vijelii şi grindinã. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în zonele montane, iar local şi temporar, îndeosebi ziua, vântul va avea unele intensificãri la munte şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade în vest şi pe litoral şi 37 de grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiuni şi 24…25 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã la amiazã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Duminică, vremea cãlduroasã va persista, în zonele de câmpie şi podiş va fi local canicularã, iar disconfortul termic va fi accentuat. În regiunile nord-estice şi sud-vestice, precum şi în zonele montane aferente, vor fi înnorãri temporar accentuate, local averse, posibil şi cu caracter torenţial, descãrcãri electrice şi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, mai ales la munte. Vântul va avea unele intensificãri în sudul ţãrii şi la munte, precum şi, de scurtã duratã, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic accentuat va persista. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Ce conţine, de fapt, brânza pe care o mâncăm zi de zi

 


Ce poate fi mai delicios, vara mai ales, decât o bucată de telemea, cu o bucată de pâine proaspătă şi o salată de roşii? Nu de puţine ori, însă, brânza pe care o cumpărăm fie din piaţă, fie din supermarket nu a văzut laptele.

Ce conţine brânza pe care o punem în fiecare zi pe masă. Multe dintre sortimentele de brânză pe care le consumăm zi de zi având convingerea că mâncăm un produs natural sunt, de fapt, imitaţii de brânză, arată o investigaţie Antena 3.

Jurnalistul a vrut să afle în ce măsură brânza pe care o punem zi de zi pe masă conţine lapte. A descoperit, însă, că multe sortimente conţin mai degrabă grăsimi de origine vegetală cum ar fi uleiul. Mostrele de brânză au fost duse pentru analiză la Institutul de Cercetări Alimentare. Concluziile au fost de-a dreptul uluitoare. Unele sortimente nici măcar nu văzuseră laptele.

O probă de telemea de vacă din piaţa Domenii din Capitală, pe care producătorul din Sebeş o promova ca fiind făcută 100% din lapte, nu prea conţinea lapte.

O altă probă de brânză a relevat faptul că nu conţinea grăsime din lapte, grăsimea respectivă fiind înlocuită cu grăsime vegetală, cu o margarină.

Conform reglementărilor în vigoare, dacă sunt etichetate corect, specialităţile din grăsimi vegetale care imită brânza pot fi comercializate fără probleme. Ceea ce este, însă, ilegal este scoaterea la vânzare de subproduse promovate mincinos ca fiind naturale şi tradiţionale.

Specialităţile care imită brânza au avantajul că sunt vândute la preţuri mai mici decât produsele naturale. Specialiştii atrag, însă, atenţia că aceste produse sunt aproape la fel de grase precum margarina sau untul. Consumul unor astfel de produse poate fi, însă, dăunător persoanelor care au probleme de sănătate. Dacă aceştia consumă o imitaţie de brânză, riscă să-şi agraveze problemele de sănătate şi să se îngraşe.

Reprezentanţii ANSVSA susţin că fac controale şi dau amenzi, mai spune sursa citată. Admit, însă, că nu reuşesc să-i prindă pe toţi cei care comit genul acesta de ilegalităţi, punând, astfel, în pericol sănătatea consumatorilor.

COD ROŞU de ploi, grindină şi vijelii. Viitura a făcut dezastru în Alba

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi după-amiază, cod roşu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mai multe zone din ţară. În judeţul Alba, viitura a făcut dezastru. Zeci de case au fost inundate, iar 11 persoane au rămas izolate.

Viitura a făcut dezastru în Alba.  Comunele Ocoliş şi Poşaga  au fost afectate de ploi abundente şi grindină. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au anunţat că la Ocoliş sunt aproximativ 30 de case şi un bar inundate, iar 11 adulţi şi 2 copii sunt izolaţi în podurile construcţiilor. DJ 750G – drumul de acces în localitate – este avariat şi colmatat.

La Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar la Vidolm un autoturism a fost luat de apă şi o casă a fost inundată.

La Poşaga, o casă este inundată, iar drumul de acces DJ 750F avariat şi colmatat.

Mai multe drumuri au fost distruse, iar salvamontiştii intervin pentru salvarea unor persoane.

Salvamontiștii au intervenit în comuna Ocoliș din Munții Apuseni pentru salvarea unor persoane surprinse de viitură. De asemenea, potrivit autorităţilor, mai multe drumuri sunt distruse sau colmatate, preponderent în comuna Ocoliș, dar și în Poșaga

Reamintim faptul că în zonă este valabilă o avertizare Cod Roșu de inundații. Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Pericol.

judeţul Alba se află sub cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi mari şi vijelie. Sunt vizate localităţile Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Sălciua, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului, Ocoliș, dar şi zona de munte.

Două bănci din România, atacate de hackeri

 


"Clienții unor bănci din România continuă să fie ținta atacatorilor cibernetici. Dacă săptămâna trecută, echipa CERT-RO a emis o alerta online despre atacuri de phishing care vizau accesul nepermis la contul utilizatorilor de internet banking, acum dorim să vă atragem atenția asupra unei campanii de răspândire de #malware, prin intermediul căsuțelor de e-mail.

Concret, un utilizator primește pe mail un mesaj în care este informat despre faptul că s-a efectuat o plată din contul lui, iar în atașamentul anexat acelui e-mail poate accesa ordinul de plată, precum și informații suplimentare despre tranzacție.

Sigur, acest mesaj este unul transmis de către atacatori, conceput pentru a părea că a fost expediat legitim de către bancă, prin copierea identității vizuale (font, logo, adresa), cu scopul de a nu ridica suspiciuni destinatarului.

Aflat în fața acestei informații, utilizatorul se poate speria că i-au fost sustrași bani din cont și este posibil să acționeze pripit, accesând acel atașament malițios din mail, care va duce automat la instalarea unei variante de malware.

Atașamentul denumit ‘ordin de plată’ nu este un document, așa cum se susține în e-mail, ci un fișier executabil (.exe), care va instala pe dispozitive varianta de malware denumită ‘Agent Tesla’.

Acest malware care are abilitatea de a înregistra ceea ce tastează utilizatorul pe dispozitiv, dar și ce text copiază pe clipboard, iar aceste informații sunt transmise mai departe către un server de comandă și control (C2), manevrat de atacatori. Practic, atunci când utilizatorul se conectează pe conturile personale sau ale companiei pentru care lucrează, acele credențiale pot ajunge în posesia atacatorilor", transmis experții de la CERT-RO, printr-o postare pe Facebook.

Recomandările experților

1. Pentru a evita astfel de situații, echipa CERT-RO recomandă vigilență, atunci când se acționează în mediul online. Este important să circumspect deoarece poți primi mesaje-capcană prin diverse canale - e-mail, SMS, rețele sociale, apeluri telefonice - de la persoane care pretind a fi angajați ai băncii sau intermediari din partea băncii, sau a altor instituții renumite etc. Analizează, înainte de a face clic!

2. Dacă primiți un e-mail sau un mesaj din partea băncii, verificați în primul rând sursa mesajului, din header-ul mail-ului (pe cât posibil). Uneori expeditorul real este ascuns, adresa fiind spoofed, dar alteori atacatorii se folosesc de un alias, adresa reală fiind ușor vizibilă la accesarea sursei acelui mail. Așadar, accesați butonul view source (vizualizează sursa mesajului) din clientul de mail sau din browserul de internet, pentru a detecta adresa reală a expeditorului. 

3. Dacă aveți suspiciuni cu privire la mesajul primit, verificați informația, inclusiv validarea transmiterii ei către dvs., cu expeditorul.

4. Folosiți o soluție de securitate pe dispozitive (antivirus sau antimalware) pentru a scana eventuale link-uri sau atașamente malițioase. Alternativ, puteți accesa o astfel de soluție disponibilă gratis online, precum VirusTotal.

5. Mențineți sistemul de operare și software-ul de pe dispozitive actualizat.

6. Efectuați regulat copii de siguranță a fișierelor importante și stocați această copie pe un mediu extern, deconectat de la dispozitiv.

7. Dacă ați căzut victimă a unui atac de acest tip și sesizați că v-au fost extrași bani din cont, este important să contactați cât mai repede banca, Poliția (petitii@politiaromana[.]ro) și CERT-RO (pe e-mail la alerts@cert[.]ro sau la numărul de urgență 1911 dedicat incidentelor de securitate cibernetică).