7.16.2020

Vestea creșterii economice a Chinei în ultimele trei luni bate orice previziuni. Agenția China Nouă se bucura că importurile și exporturile au avut o creștere pozitivă pentru prima dată în acest an.


Cotidianul Poporului din China jubilează: PIB-ul pe trimestrul al doilea a crescut cu 3,2% raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Este o creștere înregistrată în perioada de după valul epidemic din China. În primul trimestru al anului, PIB-ul Chinei a scăzut cu 6,8% față de primul trimestru din 2019. Iar 2019 a fost anul cu o creștere economica slabă după standardele chinezești, de 6,1%.

Vestea creșterii economice a Chinei în ultimele trei luni bate orice previziuni. Agenția China Nouă se bucura că importurile și exporturile au avut o creștere pozitivă pentru prima dată în acest an.

Rămân însă semne de întrebare, și niciunul legat de acuratețea procentelor raportate de Beijing. Este vorba despre scăderea vânzărilor pe piața internă din China cu 1,8%, în condițiile în care se aștepta o creștere de circa 0,5%. Și investițiile au scăzut cu 3,1%, din nou mai mult decât estimările. Au crescut doar investițiile în proprietăți imobiliare, iar specialiștii arată că este pe cale să se formeze o bulă imobiliară în China, câtă vreme se pare că doar aici se duc câștigurile populației.

Pentru economistul Michael Every, de la Rabobank, datele despre creșterea economica a Chinei nu înseamnă nimic pozitiv. Și nici măcar bursele din China nu se bucură de o creștere a PIB-ului, dacă este însoțită de o scăderea a consumului.

Este inversul unui banc despre economia sovietică, care nu putea ține pasul cu cererea. Un individ se duce să-și cumpere un automobil. Vânzătorul este total dezinteresat și îi spune sec: ”Nu acceptăm decât plata 100% cash”. Omul scoate o plasă plină cu ruble și o pune pe masă. Vânzătorul numără repede banii și pune: ”Nu avem decat mașini gri”. ”Nicio problemă. Când vine?”, spune clientul. ”Mmm, de azi în cinci ani”, spune vânzătorul, după ce se uită în calendar. ”Dimineața sau după-amiaza?”, întreabă clientul. Atenția vânzătorului e stârnită pentru prima dată. ”De ce-ți pasă? E peste cinci ani”. ”Păi, frigiderul îmi sosește dimineața”, spune clientul.

Revenind la lumea de acum, ce se pregătește pentru un nou Război Rece, ce va afecta și mai mult niște economii oloage , ar trebui să ne întrebăm cât vor mai putea economiile de piață să mențină cererea din partea unor consumatori ale căror salarii nu cresc, iar asta într-o lume în care producția crește mereu. Răspunsul la această întrebare a venit până acum sub forma unor bule economice tragicomice care, de fiecare dată când se sparg, agravează și mai mult situația, inclusiv stabilitatea socioeconomică.

Lanțul trofic financiar se rupe, ”dinozaurii” sunt amenințați

Cât despre creșterea PIB-ului Chinei, presa occidentală arată ca ea este generată de scăderea prețului petrolului și a altor materii prime importate de China, ceea ce a dus la un excedent comercial. În contabilitatea unui stat, un excendent comercial mai important este considerat creștere economică. Asta nu înseamnă însă că economia chineza își revine cu adevărat, câtă vreme cererea internă scade în mod vizibil, iar restul lumii se îndreaptă spre o criză de pe urma căreia va suferi și China dependentă de exporturi.

Analiști mai pesimiști vorbesc despre o adevărată ”iarnă nucleară” ce stă să vina. Dinozaurii (în zilele noastre marile companii și marii acționari) nu au dispărut din cauza undei de șoc produsă de impactul cu vreun meteorit, ci din cauza dispariției plantelor în timpul ”iernii nucleare”. Or, acum poate urma o ”iarnă nucleară financiară”, scrie jurnalistul și scriitorul Charles Hugh Smith.

În ciuda speranțelor alimentate constant legate de descoperirea unui vaccin, acest vaccin nu va putea schimba câteva realități. Prima este scăderea drastică a încrederii consumatorilor – ei nu mai vor să cheltuiască, ci să economisească – iar acesta poate fi echivalentul pomenitei ”ierni nucleare financiare”. A doua realitate este incertitudinea legată de un vaccin și eficacitatea sa, ceea ce duce și la o incertudine legată de comportamentul comsumatorilor. A treia realitate este că un asemenea comportament al consumatorilor va face ca puține companii să supraviețuiască ”iernii nucleare financiare”. A patra realitate este că planurile naționale de relansare economică și pomparea banilor de către băncile centrale, mai cu seamă de către Federal Reserve din SUA, au făcut ca acțiunile să fie supraevaluate; reevaluarea acțiunilor va lovi grav băncile.

Întregul lanț trofic al marilor companii, al marilor proprietari imobiliari, al agențiilor guvernamentale depinde de revenirea companiilor măcar la veniturile realizate în 2019. Altfel, oamenii simpli, angajații acestor companii, nu-și vor mai putea plăti chiriile, iar prorietarii imobiliari nu-și vor mai putea plăti ipoticile, băncile vor suferi, iar administrațiile locale vor rămâne cu tot mai puține impozite colectate. ”Straturile cele mai de jos al lanțului trofic financiar mor deja, iar fiecare entitate care depinde de ele este condamnată: dacă micile afaceri mor, atunci vor distruge și firmele de distribuție, și băncile, și pe proprietari. Iar dacă și aceștia dispar, atunci vor fi amenințați  ”marii prădători”: Big Tech, sănătatea, turismul, veniturile locale, educația”, scrie Charles Hugh Smith.

”Recuperarea” de după criza financiară din 2008-2009 a depins foarte mult de supracomsum, supracreditare și supraspeculă, scrie Charles Hugh Smith. Acum, consumul, împrumuturile și specula se reduc la ceea ce în urmă cu două generații ar fi fost nivelul ”normal”, însă economia se va prăbuși, pentru că a devenit complet dependentă de supracomsum, supracreditare și supraspeculă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/un-nou-razboi-rece-ca-in-bancurile-sovietice/

Avocatul Poporului intervine în criza care afectează mii de români


Avocatul Poporului a emis o Recomandare adresată ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, având în vedere lipsa de pe piaţă a medicamentului Euthyrox necesar persoanelor cu afecţiuni la glanda tiroidă, subliniind importanţa luării unor măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei tratamentelor deficitare.

„Ministrul Sănătăţii, în exercitarea atribuţiilor conferite de legislaţia în vigoare, să dispună măsurile necesare pentru prevenirea, identificarea rapidă şi soluţionarea crizelor de medicamente, respectiv pentru gestionarea eficientă a situaţiei medicamentelor deficitare”, prevede recomandarea postată, joi, pe site-ul AP.

Avocatul Poporului recomandă ministrului Sănătăţii să dispună măsurile legale care se impun pentru ca Sistemul electronic de raportare a stocurilor (SER) să fie unul funcţional, pentru a declanşa nivelul naţional de alertă şi pentru a se putea proceda la luarea de măsuri adecvate, în vederea preîntâmpinării lipsei de pe piaţă a medicamentelor.

De asemenea, se recomandă luarea măsurilor legale necesare pentru ca Mecanismul de preîntâmpinare a lipsei de pe piaţă a medicamentelor descris în Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 269/2017 să devină funcţional.

„Ministrul Sănătăţii să dispună ca Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale să procedeze la identificarea şi aplicarea sancţiunilor pentru nerespectarea obligaţiei de serviciu public conform legii în vigoare atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro, mai exact respectarea obligaţiei de asigurare de stocuri adecvate şi continue care să asigure necesarul din respectivul medicament, pe tot cuprinsul ţării, conform prevederilor art. 699 pct. 19 şi art. 804 alin. (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată”, prevede recomandarea.

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, s-a sesizat din oficiu, după ce, pe 25 martie, Observatorul de Covasna a publicat un articol din care reiese că există o criză la nivel naţional de Euthyrox.

În vederea soluţionării sesizării din oficiu, au fost întreprinse demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR).

Printr-o adresă din 19 iunie, ministerul a comunicat că, începând cu luna februarie, au fost semnalate primele discontinuităţi din partea pacienţilor privind aprovizionarea cu Euthyrox, indiferent de forma farmaceutică.

Pe 23 aprilie, ANMDMR a transmis Ministerului Sănătăţii un raport privind disponibilitatea pe piaţa din România a Euthyrox comprimate.

ANMDMR a reţinut în concluziile raportului preliminar înaintat ministerului pe 30 aprilie că Merck România SRL, în calitate de deţinător al autorizaţiei de punere pe piaţă, nu gestionează corespunzător procesul de planificare a producţiei, fiind necesar să implementeze măsuri adecvate.

Merck România SRL a luat decizia să crească cantităţile care vor fi puse pe piaţă în lunile mai-iunie, având în vedere că planificarea producţiei se face cu 4 luni înainte.

Printr-o adresă din 2 iulie, ANMDMR a comunicat Avocatului Poporului că, în condiţiile în care, până la acea dată, prin Sistemul electronic de raportare a stocurilor nu se declanşează nivelul naţional de alertă, este practic imposibilă aplicarea de măsuri adecvate pentru preîntâmpinarea lipsei de pe piaţă a medicamentelor.

Potrivit ANMDMR, numărul sesizărilor privind lipsa medicamentelor pe bază de levotiroxină, Euthyrox comprimate şi Accu-Thyrox soluţie orală a fost relativ mic în ianuarie şi februarie 2020, crescând brusc în martie. ANMDMR a precizat că, în aceste condiţii, a început, de la sfârşitul lunii februarie, o amplă activitate de monitorizare a situaţiei disponibilităţii acestor medicamente pe piaţă, cu scopul dispunerii de măsuri pentru asigurarea necesarului.

„Ţara noastră se situează în zona endemică în cazul bolilor tiroidiene, numărul persoanelor cu probleme de tiroidă ridicându-se la aproximativ 738.000 de pacienţi adulţi cu hipotiroidism şi 20.000 de copii (potrivit datelor citate de Ministerul Sănătăţii). Prin urmare, pentru mulţi bolnavi care folosesc Euthyrox lipsa acestui medicament de pe piaţă reprezintă o problemă deosebit de gravă. Euthyroxul este un medicament esenţial pentru pacienţii cu afecţiuni ale tiroidei. Or, bolnavi de tiroidă au început a semnala lipsa medicamentului (…) încă din februarie 2020, reclamaţiile crescând brusc în luna martie 2020. Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat prin art. 34 din Constituţia României, iar statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”, se subliniază în Recomandarea Avocatului Poporului.

sursa:https://www.cotidianul.ro/avocatul-poporului-intervine-in-criza-care-afecteaza-mii-de-romani/

Incendii în apropierea capitalei Greciei, Atena


Două incendii de vegetaţie au izbucnit, joi, în apropierea capitalei Greciei, Atena, unele zone fiind evacuate preventiv, anunţă autorităţile elene, citat de publicaţia online Ekathimerini.com şi de agenţia de presă AMNA.

Un incendiu afectează zona Pounta-Zeza, situată la circa 35 de kilometri sud de Atena. Localităţile Agrileza, Kamariza, Agios Gerasimos şi Sounio au fost evacuate preventiv.

La locul incendiului au fost mobilizaţi aproximativ 50 de pompieri, 19 autospeciale, patru elicoptere şi două avioane.

Un incendiu de vegetaţie mai mic afectează zona Metamorfosi (Messinia), unde au fost mobilizate 13 autospeciale de pompieri, două avioane şi un elicopter, scrie Mediafax. 

sursa:https://www.dcnews.ro/localitati-evacuate-in-grecia-incendii-de-proportii_759999.html

A doua execuţie federală în SUA din ultimii 17 ani a avut loc. Este vorba despre un bărbat care a violat, ucis, dezmembrat şi incendiat o minoră.



Autorităţile americane au dus la îndeplinire joi a doua execuţie la nivel federal în decurs de o săptămână, după 17 ani de pauză. Avocaţii condamnatului, un bărbat de 68 de ani, au încercat fără succes să oprească execuţia argumentând că acesta suferă de demenţă şi nu mai înţelege pedeapsa aplicată, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Wesley Purkey a fost condamnat în 2003 în statul Missouri pentru că a violat şi ucis o fată de 16 ani, după care i-a dezmembrat cadavrul şi l-a ars într-un iaz septic. Bărbatul a fost declarat mort la ora locală 8.19 (12.19 GMT), în camera de execuţii a închisorii federale din Terre Haute, Indiana, a menţionat purtătoarea de cuvânt Kristie Breshears.


Ce au încercat avocații



Avocaţii săi au încercat să convingă instanţa că Purkey are creierul afectat de Alzheimer şi, deşi a acceptat responsabilitatea crimei, nu mai este capabil să înţeleagă motivul executării sale, care dacă ar fi pusă în aplicare ar constitui o încălcare a legii fundamentale a SUA.

Execuţia de joi a fost precedată de cea a lui Daniel Lee, tot la Terre Haute, înainte de care guvernul american a mai executat din 1963 doar trei condamnaţi, între 2001 şi 2003.


Serii de procese



Lee, Purkey şi alţi condamnaţi la moarte s-au numărat între iniţiatorii unei serii de procese care au contestat legalitatea noului "protocol" guvernamental anunţat acum un an în baza căruia injecţia letală cu un mix de trei substanţe a fost înlocuită cu o injecţie doar pe bază de pentobarbital.

Un judecător federal a fost de acord cu opinia unui expert medical, citat de avocaţii condamnaţilor, în sensul că folosirea acestei substanţe ar putea încălca interzicerea prin constituţie a "tratamentelor crude şi neobişnuite" prin faptul că produce o senzaţie dureroasă de înec, generată de umplerea plămânilor cu lichid, înainte ca persoana supusă respectivului tratament să-şi piardă cunoştinţa. 









ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Aproape 600 de locuri, scoase la concurs


Absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti trebuie să ştie că înscrierile la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza încep vineri, 17 iulie 2020. 

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Începând de vineri și până pe 27 iulie, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie la concursul de admitere la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Cererile de înscriere se pot depune, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare (unități de recrutare), aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate, scrie Mediafax. 

Înscrieri Academia de Poliţie. Aproape 600 de locuri disponibile

 

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. În acest an, vor fi scoase la concurs 588 de locuri, dintre care 100 cu taxă, la Facultățile de Poliție, de Poliție de Frontieră, de Jandarmi, de Științe Juridice și Administrative și de Pompieri.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii legale şi criterii specifice, conform Ordinului m.a.i. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Ordinului m.a.i. nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, ambele cu modificările și completările ulterioare.

Toate detaliile despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate pe facultăți, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne  Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, inspectoratelor generale și ale unităților de recrutare.

Dată limită pentru dosarul de recrutare

 

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 04 august 2020. Tot până la aceeași dată, se va realiza evaluarea psihologică a candidaților la unitatea de recrutare, conform planificării. Avizul psihologic va fi introdus în dosarul de recrutare de către compartimentul de specialitate.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 28 iulie – 07 august 2020 (data operațiunii bancare), potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 24 - 29 august 2020, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 01 - 02 septembrie 2020. Ambele probe vor avea loc la centrele zonale de selecție, potrivit arondării unităților de recrutare.

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Repartizarea și planificarea pentru susținerea probelor se realizează de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și sunt aduse la cunoștința candidaților, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, precum și al celorlalte centre zonale de selecție.

În vederea susținerii probelor de admitere, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul, iar în cazul probei de evaluare a performanței fizice și echipamentul sportiv necesar. Rezultatele obținute de candidați se centralizează la Academia de Poliție și se afișează pe site, în ordinea mediilor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor. Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în data de 05 septembrie 2020 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 06 - 07 septembrie 2020.

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 08 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă. Academia de Poliție afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere. Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

ÎNSCRIERI ACADEMIA DE POLIŢIE 2020. Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 26 septembrie 2020.

Activitățile organizate în vederea recrutării și selecției candidaților vor fi desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a potențialelor îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în rândul candidaților și a personalului implicat.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat decizia în ceea ce îl priveşte pe procurorul Mircea Negulescu



Instanţa a decis control judiciar pentru Mircea Negulescu, procurorul zis şi Portocală. Acesta fusese reţinut iniţial pentru 24 de ore şi ţinut în Arestul Central, transmite Antena 3. 

Un semnal în acest sens fusese tras şi de analistul politic Bogdan Chirieac. 

"S-a petrecut un accident regretabil. SIIJ, care nu e lăsată să funcţioneze, a făcut acest gest. Cu siguranţă, completul de judecată de mâine îl va elibera pe dl Portocală, deoarece se încalcă o lege importantă din războiul româno-român: niciunul dintre torţionari nu trebuie să răspundă în faţa legii. De asta îl vor elibera. (...) Eu cred că dl Portocală va fi eliberat mâine", declara Bogdan Chirieac miercuri seara la Antena 3. 


”Dreptul meu n-a fost respectat”. Românul eliberat din carantină de către instanță dă statul în judecată


Ion Longa, primul român care a fost eliberat din carantină prin decizia unei instanțe, a dezvăluit cum a fost tratat de autorități în luna iunie, când s-a întors în țară, și spune că intenționează să dea statul în judecată.

Maramureșeanul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Poienile de Sub Munte, se întorsese din Germania în data de 13 iunie, iar medicii de la frontieră au dispus izolarea acestuia la domiciliu. O zi mai târziu, polițiștii s-au prezentat la domiciliul său pentru a vedea dacă respectă izolarea, însă nu l-au găsit acasă, motiv pentru care s-a dispus carantinarea lui la Baia Mare.

Ioan Longa nu a acceptat, însă, carantinarea și a dat în judecată, pe 16 iunie, toate instituțiile implicate în gestionarea pandemiei. După doar două zile, un judecător a dispus punerea lui în libertate.


Autoritățile nu cunoșteau legea ?

 

Bărbatul susține că n-ar fi trebuit să fie trimis în izolare de la bun început.

„Polițistul de frontieră mi-a cerut actul de identitate și contractul de muncă, m-a întrebat de unde vin și scopul plecării. Îndată, mi-a spus că trebuie să intru în izolare la domiciliu. Am explicat că dețin o societate comercială care are contracte încheiate în afara României și mă întorc în țară, făcând parte din categoriile exceptate de la izolare în absența simptomelor“, a povestit bărbatul la Antena 3.

Longa susține că polițistul ar fi afirmat că nu are timp să îi verifice contractele încheiate în afara țării, l-a pus să semneze declarația de izolare la domiciliu și i-a comunicat că poate depune ulterior contestație la Centrul de Cooperare al județului.

„Mi-a spus că ori semnez declarația, ori mă întorc înapoi. Am semnat, am mers acasă, iar luni am sunat la Centrul de Cooperare și marți am trimis toate documentele prin e-mail. Răspunsul a fost negativ, cu un CNP greșit, și mi-au spus că nu mă pot excepta. Le-am spus că dacă mă caută cu un CNP greșit la Camera de Comerț, nu mă vor găsi ca administrator. Mi-au spus că trebuie să rămân în izolare cu CNP sau fără“, a mai spus maramureșeanul.

După ce a fost plasat în carantină la Baia Mare, Longa a luat legătura cu un avocat, care l-a sfătuit să dea instituțiile în judecată.


Vrea să dea statul în judecată

 

Întrebat dacă crede că statul român este nepregătit și că autoritățile fac abuzuri pentru că nu cunosc legea, Ion Longa a răspuns: „Tot ce pot să spun este că în ciuda legii, dreptul meu n-a fost respectat“.

„Încă nu am cerut daune morale statului, dar mă pregătesc. Am pierdut o licitație pentru că nu am putut să mă deplasez“, a spus, în încheiere, bărbatul.


Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”


”Desconsiderare! Dovadă de neîncredere și lipsire de libertate! Ce vor spune despre noi toate celelalte țări ?”

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Cunoscutul medic Monica Pop, unul dintre cei mai experimentați directori de spital din România, critică dur noua lege a carantinei, considerând-o ”o jignire, o dovadă de neîncredere” la adresa românilor despre care celelalte state vor crede că ”suntem un popor de psihopați”

”Proștii unici ai Planetei ?!!! Internarea obligatorie și de o oră e o jignire la adresa românilor !”, scrie Monica Pop într-o postare pe pagina de socializare. 

Celebrul medic consideră că este ”Desconsiderare! Dovadă de neîncredere și lipsire de libertate!!!” și întreabă ”Ce vor spune despre noi toate celelalte țări ? Că suntem un popor de psihopați ?!”.

”Iar "asimptomaticii" nu vor putea pleca nici la 48 de ore, veți vedea! Si dacă ar pleca, nu mai reprezintă pericol? O ora, 10, 48 sau oricât, tot internare CU FORȚA ESTE ! Inacceptabil așa ceva!”, a scris dr. Monica Pop.

Dr. Pop pune problema radical – ”Românii sunt cei mai iresponsabili oameni de pe planetă?! Cum e posibil să gândească cineva așa ?! De ce pedeapsa asta cu "arestul" ? Pentru câțiva iresponsabili ?!”, întreabă medicul.

”În alte țări nu sunt și acolo unii care nu respectă regulile de protecție?! Și?! Îi obligă cineva la arest în spital???!!! Toate guvernele lumii sunt tâmpite de au hotărît să nu facă așa ceva ?! NU ! Dar își respectă poporul ! Noi, cu japca !!!”, scrie Monica Pop, conchizând  ”Nu e normal așa ceva !!!”.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200716/30951912/Monica-Pop-acuz-Guvernul-ne-prezint-ca-Protii-unici-ai-Planetei-popor-de-psihopai.html

Ultimele modificări la legea carantinei, care intră astăzi la vot în Senat


Comisia Juridică a Senatului a adus modificări la legea carantinei care intră astăzi la vot în Senat, la ședință fiind anunțată și prezența premierului Ludovic Orban

BUCUREȘTI, 16 iul - Sputnik. Legea privind carantina și izolarea intră astăzi la votul final în Senat, iar Guvernul a anunțat participarea premierului Ludovic Orban la dezbaterile din plen.

Raportul legii a fost adoptat aseară de Comisia Juridică a Senatului, care a adoptat mai multe amendamente. Printre modificările aduse actului normativ se numără obligația INSP de a comunica separat numărul cazurilor noi de cele retestate, iar izolarea pentru un pacient bolnav minor se dispune într-o primă fază la domiciliu.

Foarte important este faptul că din lege au fost eliminate paragrafele care prevedeau carantinarea bunurilor. În plus, Ministerul Sănătăţii va fi obligat să creeze un corp al voluntarilor pentru situaţii de urgenţă la care statul să poată apela când e nevoie.

Persoanele care contestă juridic carantinarea sau izolarea vor fi monitorizate medical, iar decizia primei instanţe în acest sens este executorie, potrivit modificărilor aduse de Comisia juridică a Senatului.


Potrivit articolului 7 al proiectului de lege votat în comisie, măsura carantinei persoanelor se instituie pe baza afirmaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau în spaţiul desemnat de autorităţi cu privire la persoanele suspecte a fi infectate sau purtătoare ale unui înalt agent patogen care: a) sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele în domeniu; b) au intrat în contact direct cu persoane confirmate a fi infectate de o boală infecto-contagioasă.

În cazul persoanelor care nu respectă măsura carantinării la domiciliu, medicul sau organele de control recomandă, iar reprezentatul DSP decide carantinarea persoanei în spaţiul special desemnat de autorităţi.



Articolul 8 precizează cum se desfășoară izolarea:



„Izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acesta nu prezintă semne şi simptome sugestive (...), la domiciliu, la o locaţie declarată sau, după caz, în unităţi sanitare”, precizează forma adoptată de comisie.

Măsura izolării va fi instituită pe o durată limitată în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia de fapt care o determină, va avea ca scop prevenirea răspândirii unei boli infecto-contagioase, pentru siguranţa persoanei şi sănătatea publică, va fi instituită pe o durată limitată care protejează interesul public şi se va avea grijă să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătăţii publice şi imperativul respectării libertăţii persoanei.

Persoana izolată nu poate părăsi unitatea sanitară sau locaţia declarată fără încuviinţarea medicului sau a reprezentantului direcţiei de sănătate publică, iar măsura izolării încetează la data confirmării persoanei ca persoană vindecată pe baza examinărilor clinice şi paraclinice şi a recomandării medicului care constată că riscul de transmitere a bolii nu mai există.

În situaţia în care persoana refuză măsura izolării dispusă sau dacă persoana nu respectă măsura izolării dispusă la domiciliu sau în locaţia declarată pe durata acesteia, deşi a consimţit-o anterior, medicul sau, după caz, organele de control informează de îndată direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti, care poate confirma sau infirma măsura recomandată de medic a izolării persoanei în unitatea sanitară printr-o decizie cu caracter individual.


NUCLEARA de la cabinetul Olguței Vaslescu: PĂRINȚII încep un PROCES colectiv, Guvernul va plăti !


”Nu e vorba neapărat de bani, ci de respectarea legii, ceea ce PNL nu face! Se poate face un proces colectiv! Cine mai vrea să se bage va primi datele de contact ale avocatului!”

BUCUREȘTI, 16 iul - Sputnik. Cunoscut pentru excelentele sale informații și ascuțimea stilului său, jurnalistul Cristian Vasilcoiu, actualmente consilier al Liei Olguța Vasilescu la cabinetul parlamentar, a prezentat o idee foarte interesantă și occidentală !

În calitatea lui de cetățean și părinte dă în judecată guvernul Orban pentru a-și recupera drepturile conferite de intrarea în vigoare a legii majorării alocațiilor. Atenție, legea a intrat în vigoare din luna ianuarie, când a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial.

Iată mesajul lui Cristi Vasilcoiu postat pe pagina de socializare, făcând un scurt istoric al legii – ”Parlamentul a decis ca alocațiile copiilor să fie dublate de la 1 ianuarie 2020. Guvernul a dat o OUG prin care a amânat dublarea până la 1 august. Parlamentul a anulat OUG. PNL a contestat la CCR decizia Parlamentului de anulare a OUG. CCR a respins contestația PNL”.

În urma acestui curs al evenimentelor, Vasilcoiu a decis să acționeze Guvernul în judecată – și, atenție, nu singur, ci invită și pe alți părinți să se alăture acțiunii.

”Nu e vorba neapărat de bani, ci de respectarea legii, ceea ce PNL nu face! Se poate face un proces colectiv! Cine mai vrea să se bage va primi datele de contact ale avocatului!”, scrie Vasilcoiu.

Ori, aici apare problema – devine oficială, odată cu preluarea ei de un cabinet de avocatură – în cazul de față Cabinetul de avocatură Pascu Florin Ionuț – și depunerea acțiunii!

”Tocmai am vorbit cu un avocat - Florin Ionuț Pascu - și vreau să dau în judecată Guvernul Orban-Cîțu și să solicit banii, retroactiv, pentru cei doi copii ai mei, începând cu data de 1 ianuarie!”, scrie Vasilcoiu, precizând pentru cei interesați că ”îi pot scrie direct în privat!”.

La rândul său, avocatul Pascu a scris – ”Invităm toți părinții să se alăture procesului colectiv ce-l vom iniția”.

Deci, un proces public, de mare impact – și care, per total, poate însemna foarte mulți bani pe care Guvernul ar trebui să-i plătească!


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200716/30952485/Cabinetul-Olguei-PRINII-ncep-un-PROCES-colectiv-Guvernul-va-plti.html

Lege carantinare. Tăriceanu: "Legea este total inaplicabilă !"



"Recunosc, am încercat să găsesc motive să votez legea carantinei trimisă de Guvern la Parlament! Am sperat că modificările din comisiile juridice o vor face mai…votabilă! Din păcate, legea trimisă la Parlament de un guvern (considerat) liberal a fost scrisă atât de strâmb și de periculos, încât nu au putut fi făcute minuni!

Mi-am dorit să o votez mai ales pentru a nu le mai lăsa lui Iohannis și 'Guvernului Meu' prilejul să-i mintă pe români și să folosească drept scuză pentru incompetența lor manipularea preferată cum că Parlamentul e cel care stă în calea luptei cu virusul. Dar nu am putut! Nu am putut să accept să ne întoarcem înapoi cu mai mult de 30 de ani. Nu am putut accepta că tot poporul român este considerat apriori unul de inconștienți a cărui preocupare principală este răspândirea virusului în comunitate.

Mi-am dorit să o votez gândindu-mă că astfel se va îmbunătăți cadrul legislativ pentru o luptă eficientă cu noul coronavirus, dar nu pot să-mi dau votul știind că prin votul meu orice funcționar sau politruc PNL-ist ar putea dispune de libertatea și de drepturile noastre. Am văzut eforturile colegilor mei de la Comisia Juridică din Senat de a reformula pasajele nefericite din lege, dar internarea cu forța, chiar și doar pentru 5 minute nu pentru 48 de ore cum este în lege, este tot un fel de arest preventiv. Și ajungem din nou la democrația cu jumătate de normă pe care guvernul Orban-Iohannis vrea să ne-o impună!", a scris Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.


Tăriceanu: "Legea este total inaplicabilă !"

 

"Ca să nu mai spunem că legea este total inaplicabilă! Ce o să facă guvernul? O să pună la fiecare spital o echipă de mascați care să țină pacienții cu forța în pat? Îi transformăm pe doctori în luptători de sumo care se luptă cu pacienții pentru a-i imobiliza? Vă gândiți la scenele absolut sfâșietoare pe care le vom vedea? Vă gândiți la drama românilor care vor fi ținuți cu forța în spital?

Da, mă îngrijorează criza de sănătate, dar soluția nu este să umble la libertățile noastre, pentru că oricum ni le-au călcat în picioare pe timpul stării de urgență, ci să lucreze la prevenția răspândirii virusului. Să aducă măștile pe care legea îi obligă să le dea familiilor vulnerabile, să schimbe campania de comunicare în care au băgat sute de milioane de lei în una care să conteze pentru români! Și mai ales să înceapă să respecte ei primii legile pe care le dau!

Da, trebuie să fim îngrijorați de răspândirea coronavirusului, dar la fel de îngrijorați trebuie să fim că suntem gata să ne cedăm libertatea în mâinile unor guvernanți inconștienți care își vor bate joc de ea. Așa cum deja au mai făcut-o!", transmite Călin Popescu Tăriceanu.


UMPMV susține proiectul de lege privind PENSIILE militare de stat



Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” susține adoptarea de către Parlament a proiectului de Lege privind modificarea și completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, proiectul de modificare fiind inițiat de către deputatul Ion Mocioalcă.

Proiectul de modificare a primit aviz pozitiv din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, camera decizională și urmează să fie supusă dezbaterii plenului, se arată într-un comunicat UMPMV.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” a depus toate eforturile pentru includerea în noul proiect a tuturor solicitărilor pensionarilor militari. Astfel, solicitările pensionarilor militari sunt susținute în Parlament prin implicarea directă a președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și vicepreședinte al Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, Ion Mocioalcă.


Ce presupune propunerea legislativă

 

Propunerea legislativă se referă, în principal, la aspectele privind actualizarea ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor public cu statut special.

Legea 223/2015 a fost inițiată și susținută în Parlament de generalul Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar și promulgată de președintele Klaus Iohannis. Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii. UMPMV va susține orice inițiativă care presupune actualizarea cadrului legislativ în domeniu”, a transmis UMPMV.



Procurorul Mircea Negulescu, dus la Instanţa Supremă


Procurorul Mircea Negulescu - "Portocală" a ajuns în faţa instanţei, acolo unde urmează să afle dacă va rămâne după gratii sau va fi cercetat în stare de libertate. Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost reţinut miercuri de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în legătură cu modul în care a instrumentat două dosare, respectiv a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii SIIJ au dispus miercuri efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Mircea Negulescu pe o durată de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.